Pieniä kysymyksiä & vastauksia mobiililaitteista

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Peeveli, 19.10.2016.

 1. Qwerty3

  Qwerty3

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  24.08.2017
  Miten Androideissa pitäisi toimia puhelimen paikannus? Sijainti ei meinaa päivittyä "Find my deviceen" mobiilidatalla, ellei sitten käytä puhelinta. Wlanissa menee, mutta pitäisi saada toimimaan mobiilidatallakin. Osaako joku sanoa mikä asetus on vinossa?

  Windows phonella oli hyvä paikannus. Toimi aina, ja päivittyi samantien kun painoi refreshiä.
   
 2. Moilaps

  Moilaps

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2018
  Ajattelin hommata nokia 7.1, mutta haluan vaihtaa recentin ja back- napin päittäin niin tuleeko sen kanssa ongelmia takuun kanssa? Noilla ohjeilla pitäisi onnistua Guide - Switch buttons Back and Recent Apps
   
 3. Kesäsika

  Kesäsika

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2019
  Ovatkos muut saaneet emui 9 päivitystä M5 tabletille? Itsellä 8 ja näyttää että ajantasalla..
   
 4. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Nyt alkaa sulakkeet olla aikalailla kokonaan palaneet näiden perkeleellisten MMS-viestien takia. Käytössä dualSIM Androidi ja ykköskortilta menee puhelut ja viestit ja kakkoskortti on pelkkä 4G-mobiililiittymä, jonka kautta menee data. Aina välillä joku valopää laittaa 1. SIM:iin jonkun tärkeän MMS-viestin ja joka ikinen kerta ihan helvetillinen asetusten hierominen, että saa näkyviin ja monesti jää silti näkymättä.

  Siis voiko mitenkään (uusimpaan) Androidiin saada semmoisia asetuksia, että pystyy vastaanottaa MMS-viestit, vaikka data menee toisen liittymän kautta? Tähän asti joutunut hieromaan asetuksista aina 2. SIM:n kokonaan pois päältä ja laittamaan datan 1. SIM:n kautta ja yleensä heti pamahtaa kiitokseksi viesti, että datasiirron maksimivuorokausiveloitus 66 snt saavutettu vaikka olisi napannut datasaverin päälle, eikä kirsikkana kakun päälle MMS-viestit silti useimmitenkaan suostu latautumaan, ts. liitekuvat latautumaan. Täytyy sanoa, että joka kerta kun saan MMS-viestin, niin olo alkaa olla kun sillä kuuluisalla pienellä oravalla käpy ahterissa. Porukka esimerkiksi lähettelee usein pakettien lähetystunnukset kuvana MMS-viestillä ja muuta täysin merkityksetöntä tietoa, eikä useinkaan vaivaudu laittamaan tekstarilla tai sähköpostilla uudeleen, vaikka selittää ettei vastaanotto nyt kerta kaikkiaan valitettavasti onnistu.
   
 5. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 546
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Täysin OT, mutta paljonko säästät kuukaudessa sillä, että pidät kahta erillistä liittymää yhden sijasta?
   
 6. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Varmaan parikymppiä, eli noin uuden keskihintaluokan luurin vuodessa. 1. liittymä on kuukausimaksuton Norppa-latausliittymä (puhelut 6,7 snt/min sekuntiveloituksella ja txt 6,7 snt/kpl - muistaakseni, tai joka tapauksessa ihan siinä nurkilla). 2. liittymä vanhemmilta lainassa oleva (minulle ilmainen) 50 Mbps 4G. Niillä kotona ADSL-tuplalaajakaista, eivätkä käytä tuota kylkiäistä.

  Ei mulla ole liittymäkulut yleensä kuin pari euroa kk:ssa.
   
 7. Seniorix2

  Seniorix2

  Viestejä:
  29
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Kyllä tuli noin kuukausi sitten.
   
 8. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  MMS viesti tulee juuri siihen liittymään johon se on lähetetty. Voit ajatella sen laajennettuna tekstiviestinä. Operaattorin systeemit jopa lataa sen kuluttamatta datasiirron kk/pv veloitusta. Eli jos jatkat tuolla combolla, joudut kikkailemaan jatkossakin.

  Pyydä niitä hankalia lähettämään se sun mailiin. Eivät voi väittää ettei oo lokeroa puhelimessa, koska kaikissa puhelimissa MMS voi tuupata email osoitteeseen.
   
 9. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Eli data pitää olla päällä siinä liittymässä, mihin MMS-viestin multimediasisällön vastaanottaa, vaikka operaattori ei sitä laskisikaan dataksi? Eikä ole mitään asetusta tai kiertotietä saada se liittymä, jonka kautta data ei normaalisti kulje, pelkästään hakemaan MMS-viestit? 3. osapuolen sovellus?

  Kuinka pitkään noita MMS-viestejä säilytetään palvelimella? Yritin tänään puolen päivän maissa tunnin verran kikkailla ja latailla viime la klo 14 lähetettyä MMS-viestiä (alle 2 vrk vanha), muttei onnistunut. Toki päivän datamaksun onnistuin saaman Elisalta hetkessä täyteen. Ei tullut viestiä, että sisältöä ei enää löydy palvelimelta, niin kuin joskus hieman vanhemmissa. Viestin latauspainike vaan aina resetoi itsensä sekunnin kahden latausanimaation pyörittämisen jälkeen.
   
 10. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Puhelin käsittelee MMS viestin datana, eli data oltava auki liittymällä ja se liittymä määritettynä datasimiksi jos sen haluaa ladata, mutta samaan aikaan viesti saapuu väkisin puhelimen viestisovellukseen.

  Ainakin joillain operaattoreilla voit lukea saapuneet MMS viestit hallintasivuilta, mutta ei kovin sujuva ratkaisu. Muistaakseni 3vrk palvelimella. Dataraja paukkuu koska yrität ladata palvelimelta. Jos data olisi auki, se lataantuisi suoraan laskuttamatta.

  Eikö niitä saa lähettämään mailiin? Siis suoraan lähettäjän txv sovelluksesta.
   
 11. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Hyvä tarkoitusperä tuossa jäykkyydessä on. Numeroon tulevaa liikennettä. Idea on että mikään sovellus ei voi kaapata dataasi. Saman voi laajentaa koskemaan tekstiviestejä tai puheluita, niitäkään ei voi kääntää kontrolloimattomaan paikkaan (soitonsiirto eri asia, se on operaattorin nähtävissä).

  Viestisovellusta voi mielinmäärin kyllä vaihtaa, mutta se mikä aktivoitu, ottaa (liittymien) kaikki viestit vastaan. En ole kuullut että mikään handover toiselle simille olisi mahdollista viestisovelluksen sisälläkään. Korjatkaa toki jos sellainen ratkaisu löytyy.
   
 12. MikaS

  MikaS

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Miksei Samsung S10+ puhelimella saa ääniohjattua Philips Hue valoja? Google home appista saa valot päälle, eli linkityksen pitäisi olla kunnossa. "Hey, google" äänikomennolla "turn on kitchen lamp" näytetään vain google haun tuloksia. Edellisellä Huawei puhelimella sai valoja ohjattua äänikomennoilla. Tuo "hey google" muutenkin toimii Samsungissa eri tavalla, kun esim kysyy "who are you", niin Samsung antaa tulokseksi google haun jostain biisistä, kun Huawei kertoi olevansa google assistant.
   
 13. gratnak

  gratnak

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Huomasin tämän säikeen vasta nyt ja ehdin laittaa toisaalle jo kysymyksen. Kysyn nyt täälläkin, yleisesti ottaen tämähän koskee kaikkia rikkoutuneita Android -puhelimia:

  Itselläni pimeni 3T:stä näyttö. Onko mahdollista tehdä screen-cast jotenkin, että saa backupit tehtyä? Puhelimen näyttö on totaalisen pimeänä. Mietin myös tässä, että kun puhelimen vie huoltoon, yleensä tulee se tehdasasetuksilla takaisin. Löysin kuitenkin huokean ja paikallisen nyrkkipajan, mikä sanoi, että he eivät kajoa laitteen dataan missään määrin eikä palauta tehdasasetuksille laitetta näytönvaihdon yhteydessä. Onko tämä huolto mahdollista tosiaankin suorittaa näin? Itselläni on sen verran pitkälle optimoitu systeemi, että olisi kauhea työ asentaa ja säätää kaikki uusiksi. Myös tietoturva hieman huolettaa, pääseekö huollossa käsiksi puhelimen sisältöön, jos recoveryä (TWRP) ei ole suojattu PIN koodilla?
   
 14. apek

  apek

  Viestejä:
  706
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Jos kyseessä on siis One+ 3T, niin se on oletuksena kryptattu. Salaus puretaan sim kortin pin-koodin jälkeen valitsemallasi tavalla (pin, kuvio yms) kun puhelin käynnistetään. Ilman purkua tiedostoihin ei pääse käsiksi mitenkään.
   
  gratnak tykkää tästä.
 15. JMN

  JMN

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Onko luurin (OP3) ominaisuus vai häikkää bluetooth vastaanottimessa kun peltoreihin pultattu Avantree Clipper Pro AS7L pätkii ihan s....nasti? Luurin ja vastaanottimen etäisyys about. 50cm ja samalla puolella vartaloa. Nettiradio kuuntelu on tuskaa kun ääni pätkii lähes koko ajan, AptX ei ole sen kummemmin eroa oli aktiivisena tai ei.
   
 16. gratnak

  gratnak

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mihin tämä väite huoltoliikkellä sitten perustuu, että siellä puhelin pitää vetää aina tehdasasetuksille turvallisuussyistä?
   
 17. apek

  apek

  Viestejä:
  706
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Eiköhän siinä vain huoltoliike halua pestä käsiään, että asiakas ottaa ensin itse varmuuskopiot talteen, jos vaikka huollossa joutuvatkin tekemään tehdasresetin. Ei asiakas sitten voi alkaa itkemään, kun ne tärkeät kissakuvat katoavat puhelimesta.
   
  gratnak tykkää tästä.
 18. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Lisäksi laitteita joudutaan takuuvaihtamaan swap yksilöihin, piirikortteja uusimaan (sisältäen muistin). Nykypuhelimet on usein vielä sellaisia että pienikin lipsahdus avatessa voi katkoa ribboneita tai niiden liittimiä, jolloin osaa voi huollon piikkiin vaihtua enemmän kuin lähettäessä olettaa.

  Ei kukaan vie autoaankaan tuulilasin vaihtoon isomummon perintö-Arabia keramiikat repsikan penkillä.
   
 19. gratnak

  gratnak

  Viestejä:
  274
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joskus ei oikein ole vaihtoehtoa. Jos on vaikka ehtinyt säätää laitteen täydelliseen käyttökuntoon ja ennenkuin ehtii tehdä backupia, läpsähtää kännykkä lattialle ja näyttö pimeänä.
   
 20. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tein tuossa eilen yhdet kaupat ja tänä aamuna ihmettelin, kun viestisovelluksessa komeili kuva paketista?! Siis multimediaviesti oli tullut 1. SIM:lle läpi, ihan itsestään, kikkailematta. Ei kai tuonne viestisovelluksen "jatkuvan" tekstiviestikeskustelunäkymän lomaan voi ilmestyä kuvaa missään muussa tapauksessa, kuin että se olisi lähetetty MMS-viestinä? Ja data on asetettu menemään 2. SIM:n kautta. Varmistin.

  PS: Mainittava seikka on siis se, että räpläsin eilen (lähinnä kävin läpi) noita data-asetuksia, mutta laitoin kuitenkin datan lopuksi kulkemaan normaalisti 2. SIM:n kautta. Lisäksi tilasin OmaSaunalahden kautta MMS-asetukset, mutta ainoa näkyvä seuraus oli, että sieltä tuli tekstari missä luki, ettei asetuksia voi tilata kaikkiin puhelinmalleihin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2019
 21. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Paha sanoa.

  Mahdollisuuksien rajoissa että viestisovellus "muisti" eiliseltä sillä olevan luvan hakea MMS kortilla 1.
   
 22. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  333
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Yritin tässä tovin miettiä, mistä saisin toisen luurin käsiini, että pääsisin itse kokeilemaan MMS-viestin lähettämistä puhelimeeni. Hetken jumitti ennen kuin välähti, että lähetän tietysti 2. SIM:ltä, ja jumalaut, hienosti toimii! Käynnistin vielä puhelimen sormet ristissä uudelleen ja kokeilin toistamiseen, ja nyt toimii just niin kuin noiden pitäisi voida olettaa toimivankin. Mutta kyllä se ottikin! Keskustelut siis näkyy erillisenä kahtena puuna:

  https://photos.app.goo.gl/3pbAjbpYGrAjjRHH8

  Luurina Nokia 7 Plus uusimmalla Android Onella (9).
   
 23. Merkava

  Merkava מרכבה

  Viestejä:
  745
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Hienoa jos pelaa. Kokeile kuitenkin jostain ulkopuoliselta taholta myös toimiiko.

  Tää on aika harvinainen skenaario. Mutta ihan mielenkiintoinen.
   
 24. Lawidoh

  Lawidoh

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En tiedä joko olet päivityksen saanut, mutta omaan ei tarjonnut ennenkuin olin tehdasasetuksien palautuksen tehnyt, sen jälkeen tarjosi pienemmänkin päivityksen perään.
   
 25. Exodus

  Exodus

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Miksihän alkoi tulla Googlelta ilmoituksia Norja Kappahl naisten vaatteiden hinnanalennuksista? Olen siis mies, en käytä naistenvaatteita enkä varsinkaan tilaa niitä Norjasta. Puhelin Huawei P20pro
   
 26. Stunned

  Stunned

  Viestejä:
  1 107
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Millä tavalla ne tulee Googlelta?
   
 27. Exodus

  Exodus

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Ne oli Googlen notifokaatioita jota painamalla pitkään pääsi Googlen asetuksiin ja sieltä pystyi ottamaan hintapäivitykset pois.
  Eli nyt niitä ei pitäisi enää tulla, mutta outo homma kuitenkin että niitä kerkesi muutama tulla, sekä puhelimeen että tablettiin
   
 28. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  776
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ettei ny vaan olisi kyse ihan jonkun appsin (lähinnä tulee joku selain mieleen) notifikaatiot ollu sallittuna ja sieltä tuli mainoksia...
   
 29. Exodus

  Exodus

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Kyllä se on Google joka niitä syytää. Sovellukset->Google->asetukset->ilmoitukset->Hinnanalenuspäivitykset
  En vaan tajua miten se Kappahlin alesta osasi minulle kertoa.
   
 30. Lawidoh

  Lawidoh

  Viestejä:
  159
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  jos wifissä on muita käyttäjiä niin voi sieltä poimia ja kohdentaa väärin? facebookissa taitaa ainakin näkyä kohdennettua mainontaa mitä samassa wifissä muut on katsellut.
   
 31. FreshMint

  FreshMint Little-Rocket-Man Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  401
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Mites toi Google tili poistetaan oikeaoppisesti luurista kun annan vanhan luurin eteenpäin?
   
 32. tatulpin

  tatulpin

  Viestejä:
  831
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tehdasasetusten palautus asetuksista poistaa Google-tilin ongelmitta. Jos palautuksen tekee recoverysta niin reset protection mikälie menee päälle.
   
  FreshMint tykkää tästä.
 33. Vauhtimursu

  Vauhtimursu

  Viestejä:
  320
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Onko jotain hyvää ohjelmaa olemassa androidille mikä näyttäis piilotetun wlan verkon sekä näkyvillä olevat ? F-droidissa on jokunen erilainen ja mietin tuota wlanscanner ohjelman kokeilua ? wlanscanner tarvitsisi vähiten oikeuksia puhelimessa mutta en tiedä noista ohjelmista mitään, tietäiskö joku muu ?
   
 34. aLaverto

  aLaverto

  Viestejä:
  521
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  Noita taitaa löytyä isoiltakin firmoilta (Microsoft) jos eivät ole alas ajaneet.
   
 35. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  776
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Eipä taida noi skannerit näyttää piilotettuja, koska ei ole siihen tarkoitettuja, vaatii että wifi adapter laitetaan monitor tilaan ja sitä ei nuo integroidut tue. Eli pitää olla erillinen wifi adapteri (joka tukee monitor tilaa), rootattu Android ja erikoisemmat softat että saa näkyviin...
   
 36. ojisama

  ojisama

  Viestejä:
  172
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ehkä tyhmä kysymys, mutta voiko Android-puhelimia käyttää mokkuloina pelkällä data-liittymällä?

  On ylimääräinen sim, kun oli edullisempaa hommata tuplakaista, kuin pelkkä laajakaista... Ja ajattelin hommata jonkun edullisen puhelimen varalle (pankkitunnukset yms), ja käyttää sitä netin jakamiseen läppäriin.
   
 37. Juha Uotila

  Juha Uotila Mobiilimiäs vol.2 Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 840
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pystyy. Sim vaan sisään ja hotspot päälle.
   
  ojisama tykkää tästä.
 38. puolinudisti

  puolinudisti

  Viestejä:
  145
  Rekisteröitynyt:
  11.06.2017
  onko tuo joku motorolan juttu vai nykypuhelimien ominaisuus ettei 3,5mm liittimessä toimi muut kuin nappikuulokkeet?
  mitkään missä on joku vahvistin tuon liittimen ja kaiuttimen välissä,eivät toimi,pari kertaa sain tuurilla toimimaan kun aikani ränkkäsin.

  kyseessä siis motorola one vision,mukana tulleet 4-napaisella liittimellä olevat kuulokkeet toimii ja kahdet jotkut vanhat 3-napaisella liittimellä olevat kuulokkeet toimii.

  auton soitin ja kahdet tietokonekaiuttimet 3-napaisella liittimellä ei toimi.liittimen sisään laittaessa ja ulos vetäessä vilahtaa kännykän asetuksissa "yhdistetty laite" teksti.
  vanhoilla sonyn ja samsungin puhelimilla toimii auton soitin ja nuo tietokonekajaritkin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2019