Perunalastut

Saman huomannu. Mausteita vähennetty.
Olen huomannut samankaltaista muutosta. Taffelin Broadway oli ennen yksi suosikkeja, nykyään maistuu mitäänsanomattomalta.

Ennen tuntui siltä että Estrellat oli niitä vähän halvempia ja ehkä ei ihan niin hyviä, kuin kalliimmat Taffelit. Estrella teki kuitenkin muutama vuosi sitten klassisen "pienennetään pakkauskokoa ja pidetään hinta samana" -kikan (tosin hintakin on sittemmin nostettu), joten nyt Estrellat on kalliimpia ja kenties jopa parempilaatuisia. Taffelit sen sijaan usein tarjouksessa. :(

Jotenkin se perunakin tuntui huonolta. Pussia kun katsoin, oli peruna Puolasta kotoisin. Onkohan siinä eroa? Ainakin Oikian sipseissä käytetään suomalaista ja hyvältä maistuu.
 
Perunat Estrellan vai Taffelin?
Taffelin kohdalla aiheuttaisi ihmetystä.
Taffelista puhuin.

Korjaus törppönä, pussissa luki peruna on EU:sta.

En sitten tiedä mitä Taffelilla tapahtunut valmistusprosessissa, mutta ei tuntunut hyvältä suussa.

Näköjään samasta perunasta valmistetaan myös Oolannin perunatuotteita. En ole kyllä vuosiin niitä ranskiksia syöny, kun ei vedä vertoja Mummolle.
 
Viimeksi muokattu:
Itse tykkään ostaa näitä perinteisiä:

emmi_7901.png

75g pussi on sopivan kokoinen kertasyöntiin esim leffan ajaksi, ja hintakin sopiva 85snt Prismassa.

Eihän nuo maistu miltään, ihan on kuin pahvia järsisi! Joskus nappulana noita sai alas rajulla dippimäärällä, muttei edes sillä nykyään. Ja kyllähän hyviä sipsejä nyt pitää olla se 150-200g kertaistumalle, muu on puuhastelua.
 
Taffelista puhuin.

Korjaus törppönä, pussissa luki peruna on EU:sta.

En sitten tiedä mitä Taffelilla tapahtunut valmistusprosessissa, mutta ei tuntunut hyvältä suussa.

Näköjään samasta perunasta valmistetaan myös Oolannin perunatuotteita. En ole kyllä vuosiin niitä ranskiksia syöny, kun ei vedä vertoja Mummolle.
Jahas, peruna ei sitten enää olekkaan Suomalaista/Ahvenanmaalaista. Tuollahan ne ratsasti pitkään mutta lienee emoyhtiö vaatinut halvempaa pottua ja säästöjä niin tän siitä saa. Mä olen kanssa huomannu että taffelin laatu on tippunut todella paljon muutaman vuoden sisällä. Ennen Taffel oli se "de facto" laadukas perunalastu, mutta nyt tuntuu että Estrella mennyt joka osa-alueella ohi.
Mutta eiköhän Taffel muutenkin kohta lopeta suomessa. Siitähän oli muutama vuosi sitten juttua kun Orkla osti Taffelin nin ensimmäisenä niiden valmistus piti lopettaa suomessa mutta säälistä tänne jäivät kun perunantuottajat oli hädissään.
Nyt ilmeisesti ovat sitten alkaneet kunnon säästökuurit ja eiköhän toi valmistus kohta täällä lopeteta ja tehdas siirretä Puolaan tai Norjaan Orklan isoille tehtaille.


E:
@RaivokasMagma oletko nyt ihan varma että katoit oikeaa pussia ja että peruna ei olisi kotimaista? Ainakin Taffelin sivut väittää että kotimaista perunaa vain
 
Jahas, peruna ei sitten enää olekkaan Suomalaista/Ahvenanmaalaista. Tuollahan ne ratsasti pitkään mutta lienee emoyhtiö vaatinut halvempaa pottua ja säästöjä niin tän siitä saa. Mä olen kanssa huomannu että taffelin laatu on tippunut todella paljon muutaman vuoden sisällä. Ennen Taffel oli se "de facto" laadukas perunalastu, mutta nyt tuntuu että Estrella mennyt joka osa-alueella ohi.
Mutta eiköhän Taffel muutenkin kohta lopeta suomessa. Siitähän oli muutama vuosi sitten juttua kun Orkla osti Taffelin nin ensimmäisenä niiden valmistus piti lopettaa suomessa mutta säälistä tänne jäivät kun perunantuottajat oli hädissään.
Nyt ilmeisesti ovat sitten alkaneet kunnon säästökuurit ja eiköhän toi valmistus kohta täällä lopeteta ja tehdas siirretä Puolaan tai Norjaan Orklan isoille tehtaille.


E:
@RaivokasMagma oletko nyt ihan varma että katoit oikeaa pussia ja että peruna ei olisi kotimaista? Ainakin Taffelin sivut väittää että kotimaista perunaa vain
Sipsipussi.jpg
Tällästä se pussi sanoo.

En sitten tiedä mikä on asian laita. Liekö Ahvenanmaalainen peruna huonoksi menny viime vuosina vai mitä tapahtunut. Ainakin Oikian sipseissä on vielä maittava peruna. Vai onko sitten mausteseoksissa jotain, joka pilaa kokemuksen.
 
Sipsipussi.jpg
Tällästä se pussi sanoo.

En sitten tiedä mikä on asian laita. Liekö Ahvenanmaalainen peruna huonoksi menny viime vuosina vai mitä tapahtunut. Ainakin Oikian sipseissä on vielä maittava peruna. Vai onko sitten mausteseoksissa jotain, joka pilaa kokemuksen.
Nyt kun tarkemmin katoin Taffelin sivuja niin siellä luki että joutuvat myös käyttämään ulkomaista perunaa koska suomalainen ei aina riitä. Olisko tässä sitten niin tai sitten sivut valehtelee perunan kotimaisuudella.
 
Itellä pistänyt silmään Estrella vs. Taffel kilpailussa, että usein mulla Taffelin sipsit on rikkinäisiä murusia. Estrellan lastut suurimmaksi osaksi olleet ehjiä ja sopivan kokoisia. Kerran heitin Taffelin pussin roskiin ärsytyksissäni kun puolet sipseistä oli rikkinäisiä pieniä paloja/murusia.
Ja tykkään että Taffelilta on tullut noita alkuperäisen kokoisia pusseja, megabussit on vaan liian isoja. Mun puolesta saisivat lopettaa megabussien tuotannon ja vaihtaa ne noihin pienempiin.

Eikä ole ainoastaan nuo Taffelin grillisipsit mistä puuttuu makua, myös nuo comebackin tehneet Furious-sipsitkään ei maistu juuri miltään. Aika pettymys.
Onko ahvenanmaalla perunoiden lisäksi puutetta myös mausteista kun eivät makua saa lastuihin. Vai onko "Suomessa mauste helvetin kallis", lainatakseni erään pikaruokayrittäjän sanoja. Tietäjät tietää.
 
Itellä pistänyt silmään Estrella vs. Taffel kilpailussa, että usein mulla Taffelin sipsit on rikkinäisiä murusia. Estrellan lastut suurimmaksi osaksi olleet ehjiä ja sopivan kokoisia. Kerran heitin Taffelin pussin roskiin ärsytyksissäni kun puolet sipseistä oli rikkinäisiä pieniä paloja/murusia.

En ole havainnut mitään tällaista, mutta valikoinkin aina pussini joko mahdollisimman koskemattomasta tukkulaatikosta tai hyllyn perältä. Hyllyn etummaisia on todennäköisesti jo useampi näpelöinyt ja tiputellut lattialle, ja niissä voi myös olla aiempi päiväys.

Taffel ei ole ollut sen enempää murusina kuin mikään muukaan ostamani merkki.
 
Uudet Estrellan maalaislastut on just sitä mitä kaivannut sipseistä pitkään. Eli se koostumus. Tarpeeksi rapeita siis, eikä mitään perushöttöä. Taffelin sipsejä en ole voinut syödä enää vuosiin kun ne on just semmosta höttöä. Ne taffelin maalaissipsit oli joskus aikoinaan hyviä mutta niidenkin koostumus jossain välissä pilattu
Paras maku/koostumus oli kuitenkin Blairs sipseissä.. Miksi niitä ei voi saada enää? Poppamiehen jalopenot on ihan jees mutta Blairs oli parempi.

Näistä Estrella laatuista harmi kyllä vain kahta makuvaihtoehtoa olen tähän mennessä nähnyt mutta ne merisuolan makuiset ainakin katoavat johonkin hetkessä kun pussin avaa..
 
Nyt kun tarkemmin katoin Taffelin sivuja niin siellä luki että joutuvat myös käyttämään ulkomaista perunaa koska suomalainen ei aina riitä. Olisko tässä sitten niin tai sitten sivut valehtelee perunan kotimaisuudella.

Varmaan tässä on takana se, että suomalaista perunaa ei riitä Orkla-konsernin haluamaan hintaan tarpeeksi kun tuonne varmaan menee ns. ylijäämät ja 2-laatuiset ylikauden perunat. Kuulostaa vähän tekosyyltä omaan korvaan.
 
Varmaan tässä on takana se, että suomalaista perunaa ei riitä Orkla-konsernin haluamaan hintaan tarpeeksi kun tuonne varmaan menee ns. ylijäämät ja 2-laatuiset ylikauden perunat. Kuulostaa vähän tekosyyltä omaan korvaan.
Kuva Taffelista suomibrändinä ajetaan pikkuhiljaa alas tai ainakaan sen eteen ei tehdä enää töitä. Kuvaavaa on se, että emoyhtiön tuotemerkkejä työnnetään nyt meikäläisille markkinoille. Juuri äsken näin OLW:in sipsejä citymarketissa.
 
OLWilla on kyllä muutamia mielenkiintoisia makuja, jotka olisi kiva nähdä Suomen kaupoissa, kun ei nyt Ruotsiin pääse niin vain. Fresh Island Garlicia alko tekemään mieli....
 
Kuva Taffelista suomibrändinä ajetaan pikkuhiljaa alas tai ainakaan sen eteen ei tehdä enää töitä. Kuvaavaa on se, että emoyhtiön tuotemerkkejä työnnetään nyt meikäläisille markkinoille. Juuri äsken näin OLW:in sipsejä citymarketissa.
Juu eiköhän uusilla omistajilla ole lopulta tavoitteena lopettaa sipsien valmistus Suomessa ja alkaa myymään puolalaisia ja muita sipsejä. Vuonna 2016 oli koko tehtaan YT:t ja silloin jo myönnettiin, että koko tehtaan sulkemista harkitaan.

Kun tuo lopulta tapahtuu, niin toivottavasti suomalaiset on skarppina.

Jottei menis aivan offtopiciks, niin testasin Estrellan Salt & Vinegar sipsejä parin vuoden tauon jälkeen ja koostumus oli paljon rapeampi kuin edellisellä kerralla. Olen nyt herkutellut näillä pari kertaa kuukaudessa, kun paikallinen Lidli ei ole pitkään aikaan myynyt etikkasipsejä.

 
Kyllä se vaan näin on, harmi kyllä, ettei Taffelin tuotteita juurikaan tarvitse tänä päivänä ostaa. Ovat pilanneet monta tuotetta, esim. maalaissipsinsä, ihan totaalisesti. Samaa aikaa Estrella tuo huikeita uutuuksia (mm. Linssisuikerot, Srirachasipsit) näyttämölle. Kyllä tää peli on nyt selvä.
 
Nyt kun tarkemmin miettii niin Taffelilla ei ole kyllä yhtään ostamisen arvoista sipsiä myytävänä tällä hetkellä. Estrellalta pystyy nimeämään heti vaikka nuo sriracha & mayo, cheddar & sourcream, ranch & sourcream, karamellisoitu punasipuli ja maalaissipsi cheddar & punasipuli sekä merisuolasipsit.

Taffelin El Taffit oli aika omituisia, American BBQ pilattiin jossain vaiheessa kun eivät ole enää poimutettuja, resepti varmaan ryssitty samalla, San Diegot ihan hirveitä, eikä Ranchitkään ole enää sitä mitä ennen. Jotenkin tuo koostumus noissa on myös kakkoslaatua.
 
Nyt kun tarkemmin miettii niin Taffelilla ei ole kyllä yhtään ostamisen arvoista sipsiä myytävänä tällä hetkellä. Estrellalta pystyy nimeämään heti vaikka nuo sriracha & mayo, cheddar & sourcream, ranch & sourcream, karamellisoitu punasipuli ja maalaissipsi cheddar & punasipuli sekä merisuolasipsit.

Taffelin El Taffit oli aika omituisia, American BBQ pilattiin jossain vaiheessa kun eivät ole enää poimutettuja, resepti varmaan ryssitty samalla, San Diegot ihan hirveitä, eikä Ranchitkään ole enää sitä mitä ennen. Jotenkin tuo koostumus noissa on myös kakkoslaatua.
Taffelilla olis makuja vaikka kuinka, mutta ne on pilattu mausteiden vähäisyydellä ja tosiaan laskujen koostumus on muuttunut todella paljon.
American BBQ ja Ranch on molemmat hyviä, mutta se mausteettomuus kyllä pilaa ne rankasti kun ei maistu kunnolla.
 
Ei kyllä (imo) ole taffelin juustonaksuja voittanutta, omassa tuttavapiirissä aina ollu "the naksu". Itku tulee, jos noiden valmistus joskus loppuu
Estrellan uudehko linssijuustosuikero on eka joka pääsee lähelle, mutta kyseessä kuitenkin linssituote, joten "eri genreä"
 
Ei kyllä (imo) ole taffelin juustonaksuja voittanutta, omassa tuttavapiirissä aina ollu "the naksu". Itku tulee, jos noiden valmistus joskus loppuu
Estrellan uudehko linssijuustosuikero on eka joka pääsee lähelle, mutta kyseessä kuitenkin linssituote, joten "eri genreä"
Normijuustonaksuissa en suuria eroja nää mutta Taffelin Jumbo juustot on eri maata.
 
Taffelin Chilipähkinöistä tykännyt, lähikaupoista löytänyt, mutta Lidlin Cashew Chilipähkinät ihan jees.
 
Taffelin Chilipähkinöistä tykännyt, lähikaupoista löytänyt, mutta Lidlin Cashew Chilipähkinät ihan jees.
On vaan noissa Taffelin pähkinöissä hitosti suolaa. Melkein parhaita chilipähkinäitä on Xtra merkillä. Joka varmaan on ainoa kelvolline tuote tuolta tuotemerkiltä.
 
Taffelin Nacho juustopallot on kyllä semmosta, että ei Megapussi riitä. Normaalit juustonaksut yleensäkin alkaa vähän ällöttämään nykyään.

Ne linssijuustonaksut oli kyllä aika hyviä. OWLilla olisi muutamia juustonaksumakuja, jota tekis mieli kokeilla. Voisi varastaa vähän ideoita (toistaiseksi) kotimaiset.
 
Vetääkö kukaan niitä Taffelin tai Estrellan dippikastikkeita sipsien kanssa? Vai teettekö itse omat?

Itse tykästyin San Diego-sipsien kanssa sotkemaan noita American- ja Hot chili-dippejä sekaisin, niin tulee vähän samanlainen mutta tulisempi makumaailma San Diego-lastujen kanssa. Tomaattisen chilinen. Minusta toimii ihan kivasti. Ilman dippiä San Diegot maistuu vähän liikaa pelkälle tomaatille.
Bravojen kanssa sitten aina Sweet Chili-dipit. Mutta Bravoista olen aina tykännyt myös ilman dippejä.
Juustonaksut ja pallot on semmosia mitä en ikinä söisi minkään dipin kanssa. Kyllä sen perunalastua pitää olla.
 
En ole koskaan kokenut dippikastikkeita tarpeelliseksi. Ihan hyviä olen joskus kokeillut mutta ei ole sen arvoista itselleni.
 
Kyllä tulee dippejä silloin tällöin käyetttyä ja American on suosikki.
 
Dippikastikkeista junnuihin uppoaa Taffelin Ranch - ei se huonoa omaankaan makuun ole. American oli oma suosikki ennen, mutta on nykyään turhan makea ja kun muut ei syö niin jää yleensä hyllyyn.

Valion valmis Ranch-dippi on 1:1 tuon Taffelin kanssa.
 
Dippikastikkeista junnuihin uppoaa Taffelin Ranch - ei se huonoa omaankaan makuun ole. American oli oma suosikki ennen, mutta on nykyään turhan makea ja kun muut ei syö niin jää yleensä hyllyyn.

Valion valmis Ranch-dippi on 1:1 tuon Taffelin kanssa.

Tässä oli vertailtu american sekoitusta.
 
Chilisipsejä lukuunottamatta sipsit ovat pelkkä kauha dipille. Taffelin Ranch poimuteilla suolasipseillä suuhun lapioituna on suurinta herkkua. American-dippi grillimaustetulla sipsillä välttää.
 
On vaan noissa Taffelin pähkinöissä hitosti suolaa. Melkein parhaita chilipähkinäitä on Xtra merkillä. Joka varmaan on ainoa kelvolline tuote tuolta tuotemerkiltä.

Taffelin Chilipähkinöistä tykännyt, lähikaupoista löytänyt, mutta Lidlin Cashew Chilipähkinät ihan jees.


Parhaat pähkinät on nimenomaan nämä Lidlin Aleston Cashew Roasted & Salted.
Nämä ei ole liian suolaisia, aivan loistavia maultaan ja koostumukselta.
Jotkut Lidlin pähkinät on ihan helvetin suolaisia, mutta nämä toimii.

105268_01.jpg
 
Hyvä kyllä Valion Ranch valmisdippi. Sipseistä uppoaa Pirkan maalaisperunalastut. Estrella maalaissipsi merisuola odottaa vielä testiä.
 
E96A40D5-74CA-470A-9A73-CE7EDB2DCBFA.jpeg

Tuli ostettua tällaisia Hunky Dorys Buffalo-sipsejä Helsingin keskustan Behnfords USA/UK herkkukaupasta. On kyllä tosi hyviä :tup:

Kaupassa oli muitakin tuntemattomia sipsejä, et sinne vaan tutkimaan jos lähistöllä asuu.
 
Paikallisessa Citymarketissa oli tarjolla Paqui Haunted Ghost Pepper tortillachipsejä ja vaikka en tortilloista liiemmin välitäkään, niin nämä olivat hyviä ja oikeasti oli vähän tulisuuttakin saatu mukaan.


Toivottavasti jäävät valikoimiin.
Näitä ei saa enää näköjään edes valmistajan omien sivujen kautta. Onnistuin kuitenkin tilaamaan kaksi pussia Ebayn kautta jenkeistä, mutta hinnaksi tuli sipseille hieman liikaa (35€ yhteensä). Nyt näyttää olevan saatavuus heikkoa tuollakin tavalla.

Tahtoo tulista naposteltavaa, mutta mitä ja mistä? Blairin habanerosipsejäkään ei saa enää.
 
Näitä ei saa enää näköjään edes valmistajan omien sivujen kautta. Onnistuin kuitenkin tilaamaan kaksi pussia Ebayn kautta jenkeistä, mutta hinnaksi tuli sipseille hieman liikaa (35€ yhteensä). Nyt näyttää olevan saatavuus heikkoa tuollakin tavalla.

Tahtoo tulista naposteltavaa, mutta mitä ja mistä? Blairin habanerosipsejäkään ei saa enää.

Poppamiehen habanero-sipsit jo testattu?
 
Estrellan Suomi-uutuuksista tuli testattua maalaissipsi, ranch & kermaviili. Ihan kelpo suoritus.
Varsin onnistuneita olivat. Aika paljon samaa makua kuin Poppamiehen Cheesy Jalapeno -sipseissä, ilman tulisuutta tietenkin. Poimusipsi kattilassa paistettuna oli vaan jo vähän liian rapea.
Cheddar & Punasipuli on ollut loppu jokaisesta kaupasta, joista olen lähiviikkoina yrittänyt niitä etsiä :sad:
 
Varsin onnistuneita olivat. Aika paljon samaa makua kuin Poppamiehen Cheesy Jalapeno -sipseissä, ilman tulisuutta tietenkin. Poimusipsi kattilassa paistettuna oli vaan jo vähän liian rapea.
Cheddar & Punasipuli on ollut loppu jokaisesta kaupasta, joista olen lähiviikkoina yrittänyt niitä etsiä :sad:
Onneksi kauppoja ei tarvitse välttämättä koluta enää läpi. Katselee saatavuuden k-ruoka.fi tai foodie.fi ja suuntaa apajille.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
259 290
Viestejä
4 508 097
Jäsenet
74 349
Uusin jäsen
maaniman

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom