PCIe risereista

Viestiketju alueella 'Yleinen rautakeskustelu' , aloittaja Azaloom, 10.11.2018.

 1. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  336
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  On vähän turhan tiuhaan tällä hetkellä miehitetty nuo emon PCIE-paikat lämpöä tuottavilla korteilla ja koska kopasta löytyy runsaasti tilaa, niin mietin josko yhden tai kaksi korttia siirtäisi riserilla sivuun. En omaa aiempaa kokemusta noista, joten lähden kysymyksillä liikkeelle.

  Ensimmäinen on, että voiko noilla olla ei-toivottavaa vaikutusta siirretyn kortin toimintaan, viiveiden tms. suorituskyvyn osalta? Kandidaatteja ovat mm. äänikortti (X-Fi Titanium Fatal1ty), PCIe 3.0 x8 SATA HBA-adapteri (LSI 9207-8i, jolta pyörii mm. OS SSD) ja Asuksen PCE-AC56 WLAN-kortti. Katselin noita Youtube-videoita aiheesta koskien nimen omaan näytönohjaimia ja tulos oli, että pelikäytössä ainakaan näytönohjaimilla ei ole ihmisaistein havaittavaa vaikutusta. Synteettisissä testeissä taas yhdessä videossa oli eroa ja esim. fysiikkalaskennassa selvä ero suoran PCIE-liitoksen eduksi. Mietityttää juuri äänikortin kaltainen häiriöalttiimpi komponentti ja sitten toisaalta nopeaa ja runsasta edestakaista tiedonsiirtoa edustaja HBA-adapteri (RAID-kortti).

  Noiden yksikaistaisten korttien osalta ajattelin jotain tällaista ei-lattaliittimellistä (mahdollisimman vähän häiriötä ilman kierrolle) ratkaisua:
  10 KPL - Riser PCIE 008S Mine Shack - UUSI

  Oisko semmoisia ratkaisuja, missä tulis samalle riser-levyllä useampi kortti, eikä tarvis jokaiselle vetää omaa virransyöttyöä PCIE-virtapiuhalla tai molexilla?

  Emona tässä tapauksessa Gigabyte GA-Z77X-D3H ja kotelona pienen pakastimen kokoinen Lian Li PC-D8000A. Tuossa kopassa taitaa korttipaikat jatkua reilusti emon alapuolella ja itse asiassa löytyisi paikka toiselle emollekin korttipaikkoineen, joten korttien siirrolle olisi hyvät mahdollisuudet.
   
 2. tomih

  tomih

  Viestejä:
  508
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tuossa ehkä hieman kieliposkessa tehtyä testivideota riserien vaikutuksesta:
   
 3. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  336
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  @tomih Tuli tuokin katsottua tuossa aiemmin, kun aiheeseen liittyviä videoita katselin.
   
 4. Azaloom

  Azaloom

  Viestejä:
  336
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Jatkoa: Löytyykö pyöreillä kaapeleilla (ei-lattakaapeli) varustettuja vähintään x8 PCIe (3.0) risereita? Vie tuo Raijintek Morpheus ropellien kanssa niin pirusti tilaa, että pitäis LSI:n SAS HBA PCIe x8 kortti siirtää sen alta muualle.