Parhaat reseptit - Laita hyvä kiertämään

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 463
Laita parhaat kokeilemasi tai itse kehittelemäsi reseptit jakoon. Aloitetaan itse miehenä joka ennen ei voinut sietää kasvissosekeittoja, mutta tämän reseptin kautta aloin niistä tykkäämään:

Paahdettu bataatti-porkkanasosekeitto


Oma muokattu versioni alla:

Ainekset (4 annosta)
  • 1000 g bataattia
  • 500 g porkkanaa
  • 2 kpl sipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
Lisäksi
  • 12 dl kasvislientä
  • 200 granskankermaa
Kuori ja lohko bataatit, porkkanat ja sipulit Nosta ne leivinpaperille, uunipellille. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kasvikset kypsäksi 225-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.
Siirrä kypsät kasvikset kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
 
Kuhafileistä tehnyt nyt talvella muutaman kerran, hieman sovellettu netin ohjeista. Näitä curry-reseptejähän kyllä löytyy pilvin pimein. Kalan voi korvata vaikka paistetulla kanalla tai tofulla tms.

Kalacurry

- Kattilaan vähän vettä kasviliemikuutio ja muutama kuivattu kaffirlime-lehti
- pieniksi kuutioidut perunat (ei tartte kuoria) kiehumaan, vettä sen verran että just peittyy.
- riisi kiehumaan pienellä lämmöllä (3) kannen alla (2 osaa vettä, 1 riisiä)

- pannuun öljyä, muutama tl chilitahnaa ja puoli purkkia cyrrytahnaa (punaista tai vihreää), antaa muhia hetken
- sekaan viipaloidut sipulit ja paprikat

- kypsyneet perunat valutus siivilässä, keitinliemi ja lehdet isoon kattilaan eikä viemäriin. Potut sivuun.
- sipulit ja paprikat kattilaan, pannuun vähän vettä ja huuhdo loput mausteet kattilaan

- kattilaan tölkki kookosmaitoa, pari rkl kalakastiketta, limen mehu (tai sitruuna), hyppysellinen sokeria. Antaa kiehua
- tässä kohtaa voipi maistaa ja lisätä chiliä, curryä tai kalakastiketta (suolaa)

- kuutioitua tomaattia kattilaan
- kalafileet 2x2cm kuutioiksi (tai sinnepäin, miten tykkää) ja kattilaan kiehumaan. Kypsää muutamassa minuutissa
- perunat kattilaan ja sekoitus

- Niitä limen lehtiä ei oo tarkoitettu syötäväksi sitten
 
Chilinen kanakastike

2 pkt marinoimattomia kanasuikaleita
4 dl kuohukermaa
1 pkt Koskenlaskijaa (Voimakas, voit myös käyttää puolikkaan)
chilikastiketta oman maun mukaan (itse käytän srirachaa)
2 kpl valkosipulin kynsiä
1 prk ananaspaloja
suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Ruskista kanasuikaleet pannulla valkosipulin kanssa kypsiksi. Lisää chilikastiketta suikaleiden päälle ja anna suikaleiden imeä makua chilikastikkeesta jonkin aikaa.
Lisää pannuun kerma ja Koskenlaskija. Anna seoksen kiehahtaa ja juusto sulaa joukkoon. Lisää ananaspalat ja suolaa sekä pippuria oman maun mukaan.
Jos potkua puuttuu, lisää chilikastiketta.
Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.
 
Ei ole oma resepti mutta tätä tullu tehtyä useampaan kertaan. Mieluiten kyllä käytän lihana jotain palapaistia tai muuta vähän "isompaa" lihaa kuin pelkkiä suikaleita. Ja pekonia menee paketillinen tai vähän päälle.
 
Chilinen kanakastike

2 pkt marinoimattomia kanasuikaleita
4 dl kuohukermaa
1 pkt Koskenlaskijaa (Voimakas, voit myös käyttää puolikkaan)
chilikastiketta oman maun mukaan (itse käytän srirachaa)
2 kpl valkosipulin kynsiä
1 prk ananaspaloja
suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Ruskista kanasuikaleet pannulla valkosipulin kanssa kypsiksi. Lisää chilikastiketta suikaleiden päälle ja anna suikaleiden imeä makua chilikastikkeesta jonkin aikaa.
Lisää pannuun kerma ja Koskenlaskija. Anna seoksen kiehahtaa ja juusto sulaa joukkoon. Lisää ananaspalat ja suolaa sekä pippuria oman maun mukaan.
Jos potkua puuttuu, lisää chilikastiketta.
Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.

No nyt on kyllä aikalailla tuhti kastike, 4dl kuohukermaa ja paketti koskenlaskijaa? Ehkä voisi keventää himppusen, vaikka kasvis/kanaliemellä ja parilla lusikalla jauhoja korvata osan kermasta ja juustosta, ananasmehusta tulee toki happoa soosiin mutta joku lime/sitruuna vois sopia kanssa lisäksi.
 
Ei ole oma resepti mutta tätä tullu tehtyä useampaan kertaan. Mieluiten kyllä käytän lihana jotain palapaistia tai muuta vähän "isompaa" lihaa kuin pelkkiä suikaleita. Ja pekonia menee paketillinen tai vähän päälle.
Tää on kyllä ihan paras ohje, tulee monesti tehtyä. Usein lihana on Snellmannin Chorizomakkaraa paketillinen, joka sopii kyllä hyvin tuon hapankaalin kanssa.
 
Intialaistyylinen jugurtti-curry kastike: Helppo, edullinen ja nopea arkiruoka. Reseptiä on helppo muokata omaan makuun, esim mausteiden profiileja vaihtamalla, vaihtamalla käytettyä proteiinilähdettä tai vaihtamalla kasviksia oman maun mukaisiin.

Ainekset:

-300g haluamaasi proteiinia, esim kana toimii ihan mainiosti (yleensä palottelen fileistä isompia biittejä).
-Haluamiasi kasviksia, esim sipuli, porkkana, paprika, säilyke bambu tms n. 300g
-Tuoretta valkosipulia
-Turkkilaista jugurttia n. 250g
-Tomaattipyrettä n. 1-2rkl
-Mausteet: Korianteri, Juustokumina, Chili, Kurkuma, Inkivääri (voi olla myös tuoretta)
-Mustapippuri + suola
-Valkoista riisiä

Valmistus:

-Käsittele proteiinituote sopivan kokoisiksi paloiksi, esimerkiksi pilko liha tai kana. Mausta suolalla, jotta suolalla on hetken aikaa imeytyä. Jos voit suolata hyvissä ajoin ennen valmistusta, niin toimi näin. Esimerkiksi kana on erikseen suolaamattomana melko mautonta.

-Pese riisi, jottei lopputulos ole irtoriisin sijaan riisipuuroa, laita kiehumaan.

-Kuumenna pannu ja ruskista proteiini, poista proteiini pannulta ja lisää öljyä + kasvikset, kuullota/ruskista pehmeiksi.

-Säädä pannu miedolle lämmölle ja lisää seuraavia mausteita 1tl per laatu: Korianteri, Juustokumina, Chili, Kurkuma. Lisää makusi mukaan inkivääriä (esim jauheena 0,5tl) sekä pari reilunkokoista valkosipulin kynttä murskattuna pannulle sekä lisää 1-2tl tomaattipyrettä.

-Sekoita 30sek-1min kunnes valkosipulin aromit heräävät ja lisää heti jugurtti sekä proteiini. Sekoittele kastike, mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Riisin pitäisi olla valmista karkeasti siinä ajassa missä kastike valmistuu. Valmistuksessa menee siis parikymmentä minuuttia. Lopputuloksena on intialais/nepalilaistyylinen jugurttikastike. Tämän voi tehdä myös pelkillä kasviksilla, millä vain lihalla, miksei kalallakin, kasviproteiineilla tms. Kokeilemalla löytää mieleisensä kombon mausteita.
 
Ei nyt ihan resepti, mutta kokonaisia valkosipulin kynsiä (kuorten poistaminen onnistuu helpoiten kun veitsen lappeella vähän kynttä painaa leikkuualustalla niin että pieni rusahdus kuuluu) ihan pienessä määrässä öljyä pannulla paistaa, sen verran että molemmat puolet ottaa vähän pintaa. Valkosipulin kirpeys häviää ja on vallan mainioita, suojaa vampyyreilta ja ehkä korona-flunssalta. Jos pannulla jotain muutakin paistaa, niin näitä sinne sivuun samalla kertaa.
 

Oma arkisto resepteistä ilman punaista lihaa tai kanaa. Yksittäisiä on saattanut ehkä väliin eksyä. Aluksi linkkejä, lopussa omia reseptejä, jotka on usein yhdistelemällä ja kokeilemalla kasattuja.
 
Itsetehty jogurtti crock pot laitteessa.

1.jpeg2.jpeg3.jpeg4.jpeg5.jpeg
Paksumpaa saa, kun laittaa enemmän siemen-jogurttia. Lisää hapokkuutta saa vaihtamalla kreikkalaisen jogurtin bulgarialaiseen. Turkkilaista en ole kokeillut. Siemen-jogurtiksi kelpaa vain elävää bakteeria sisältävät tuotteet, eli ei saa olla lisätty säilöntä- ym. aineita (D-vitamiinilisä ei haittaa).
Kerman voi halutessaan jättää pois. Maidon rasvoja ei saa olla pilkottu (homogenoitu), iskukuumennus ei haittaa, rasvaton ei käy, eikä maitojuomat. Omasta mielestä paras tulee luomumaidosta.
Jos haluat täysin laktoositonta, hauduta 24h (ei yhtään alle).
Näillä ohjeilla olen saanut aina onnistumaan. Eri "viilauksia" ja niksejä löytyy netistä erilaisiin tarpeisiin.
 

Feta-pinaattipasta, vahva suositus täältä. Muokkasin vähän reseptiä ja tuplaamalla ainekset tein isomman satsin. 5/5, jatkoon meni.
 
Näin kesän grillin kynnyksellä löytyi uusi herkkualkupala ikuisen pekoniparsan rinnalle:

Aivan tajuttoman hyviä ja helppoja tehdä. En tosin grillannut vaan paistoin kuumalla pannulla ja sen jälkeen karkeaa suolaa päälle ja ääntä kohden. Pitää vielä ens kerralla muistaa ostaa jotain valkosipulimajoa dippikastikkeeks.
Ilahduttavasti noita pikkupaprikoita saa suht pienistäkin kaupoista eikä hinta päätä huimaa.
 
Näin kesän grillin kynnyksellä löytyi uusi herkkualkupala ikuisen pekoniparsan rinnalle:

Aivan tajuttoman hyviä ja helppoja tehdä. En tosin grillannut vaan paistoin kuumalla pannulla ja sen jälkeen karkeaa suolaa päälle ja ääntä kohden. Pitää vielä ens kerralla muistaa ostaa jotain valkosipulimajoa dippikastikkeeks.
Ilahduttavasti noita pikkupaprikoita saa suht pienistäkin kaupoista eikä hinta päätä huimaa.


Näitä padron chilejä saa myös sitten aikanaan Heinän puutarhalta kilotavarana. Toki suomessa kasvatetulla chilillä on aika hyvä kilohinta mutta onhan nuo hyviä.
 

Näitä padron chilejä saa myös sitten aikanaan Heinän puutarhalta kilotavarana. Toki suomessa kasvatetulla chilillä on aika hyvä kilohinta mutta onhan nuo hyviä.
No juu mutta ei tässä ole paljon varaa ostaa tällä hetkellä kotimaisia kasviksia puhumattakaan eksoottisimmista paprikoista. Muutama viikko sitten kotimaiset tomaatit makso yli euron kappale.. nyt on onneks pikkusen hinnat tulleet alas.
Näyttäis tuolla Heinälläkin olevan reilu 6e/200g kun ulkomaisia irtoaa sama määrä puolellatoista eurolla..
Sori offtopic.
 
No nyt on kyllä aikalailla tuhti kastike, 4dl kuohukermaa ja paketti koskenlaskijaa? Ehkä voisi keventää himppusen, vaikka kasvis/kanaliemellä ja parilla lusikalla jauhoja korvata osan kermasta ja juustosta, ananasmehusta tulee toki happoa soosiin mutta joku lime/sitruuna vois sopia kanssa lisäksi.
Mitä ihmettä? Lukeehan se otsikossakin, "parhaat reseptit". Jätä tekemättä jos sun mielestä on liian tuhti. Eihän se maku enää sama ole jos siitä väkisin väännetään rasva ja kerma pois.
 
Nyt kun kukkakaalia liikaakin tarjolla niin tekaisin tätä.
Aloo gobi, kukkakaali-perunacurry
Kuivattua chiliä 1tl, ohjeesta poiketen. Kuivan curry jauheen sijaan 3rkl mild curry paste.
Hieman riisiä lisäkkeenä.
Vaatimattomasta aineista huolimatta aivan loistavaa evästä, ja vielä vegaaninen.
Vaikka vegaanisuus ei mikään tärkeää mulle.
 
Kuvaa ei ole mutta kaapissa oli käyttämättömiä lasagnelevyjä iso pino niin tein vähän soveltaen tätä:
Käytin jotain Rainbow pastakastiketta mitä oli kaapissa ja sovelsin mausteissa ja laitoin joukkoo pari kourallista jotain juustoraasteen jämiä. Tuli kyllä tosi hyvää! Ja saa ne lasagnelevyt käytettyä. Nopea tehdäkkin ja itsellä aina kuuluu kuivakaapin vakiovarustukseen pastakastiketölkki ja jotain juustoja niin ihan mukavaa vaihtelua spagetille ja nistipadalle jos pastaa ja jauhelihaa pitää tehdä.
 

Lämmin suositus. Tein tänään muuten ylläolevalla reseptillä, mutta tuplasin määrät. Suosittelen kokeilemaan.
 

Lämmin suositus. Tein tänään muuten ylläolevalla reseptillä, mutta tuplasin määrät. Suosittelen kokeilemaan.
Muuten takavuosien hitti, fetapasta, mutta chili korvattu pinaatilla. Meillä muuten kaksi syö tuon ilman mitään tuplauksia.
 

Helppo ja hyvä broileri-riisivuuan ohje. Tulee ihan hyvä satsi. Itse olen vähän keventänyt tätä reseptiä jättämällä juuston pois.
 
Amerikan cowboyn kansallisruoka ~150 vuotta vanhalla reseptillä:
Baked beans
-Liotetaan valkoiset pavut (navy beans) yön yli vedessä jossa hieman soodaa joukossa, heitetään vesi pois aamulla.
-Lisätään uusi vesi ja keitetään noin tunti, heitetään vesi pois.
-Paistetaan pannulla paksuja rasvaisia kylkisiivuja hetken aikaa (ei tarvitse kypsäksi paistaa) ja leikataan ne pieneksi.
-Lisätään uutta vettä kattilaan papujen päälle sen verran että ne peittyvät ja vähän päälle, käristetyt kylkipalat joukkoon ja pannulta maut talteen myös joukkoon. Keitetään puoli tuntia.
-Kaadetaan koko komeus uunivuokaan, sekaan suolaa ja melassisiirappia, sekoitetaan.
-Vuoka uuniin 175 astetta ja puoli tuntia.
-Syödään

Olipahan erittäin hyvä setti, kyllä ne lehmipojat tiesi. Ei alkuunkaan sellaista, mitä voisi kuvitella tölkkipapujen perusteella.
 
Amerikan cowboyn kansallisruoka ~150 vuotta vanhalla reseptillä:
Baked beans
-Liotetaan valkoiset pavut (navy beans) yön yli vedessä jossa hieman soodaa joukossa, heitetään vesi pois aamulla.
-Lisätään uusi vesi ja keitetään noin tunti, heitetään vesi pois.
-Paistetaan pannulla paksuja rasvaisia kylkisiivuja hetken aikaa (ei tarvitse kypsäksi paistaa) ja leikataan ne pieneksi.
-Lisätään uutta vettä kattilaan papujen päälle sen verran että ne peittyvät ja vähän päälle, käristetyt kylkipalat joukkoon ja pannulta maut talteen myös joukkoon. Keitetään puoli tuntia.
-Kaadetaan koko komeus uunivuokaan, sekaan suolaa ja melassisiirappia, sekoitetaan.
-Vuoka uuniin 175 astetta ja puoli tuntia.
-Syödään

Olipahan erittäin hyvä setti, kyllä ne lehmipojat tiesi. Ei alkuunkaan sellaista, mitä voisi kuvitella tölkkipapujen perusteella.

Mistäs tätä saa suomessa?
 
Veikkaan ettei tuossa asentaja huomannut tota boldaustasi ja luuli että kysyin mistä tuota ruokaa saa Suomesta, vaikka kyselet ilmeisesti tuon melassisiirapin perään.

Sitä saa esim täältä:

Jos kilohinta hirvittää niin täältä sitten isompaa astiaa: Luonnon Melassisiirappi
/huumori :)
 
- Ota jotain vaasan ruispalaa, miksei myös paahtoleipää
- Levitä alle reilu kerros voita, sen päälle haluamasi täytteet
- Kun leipä on kasattu, älä laita vielä juustoa, vaan
- Ripottele päälle vähän timjämia, mustapippuria ja mausteita mistä tykkään
- Juusto vasta viimeiseksi

-> Sitten mikroon 750w 3,5min että juusto sulaa ja sisälmykset kypsyy sopivasti.
-> Kun mikro on valmis
-> Laita ne Airfryeriin 5-6 min että saat hyvät pinnat

-> Vähän oreganoa tms päälle ja nauti.
 
Veikkaan ettei tuossa asentaja huomannut tota boldaustasi ja luuli että kysyin mistä tuota ruokaa saa Suomesta, vaikka kyselet ilmeisesti tuon melassisiirapin perään.

Sitä saa esim täältä:

Jos kilohinta hirvittää niin täältä sitten isompaa astiaa: Luonnon Melassisiirappi
/huumori :)
Joo juuri melassia etsin koska moni jenkkiresepti sitä vaatii mutta en ole mielestäni sitä löytänyt kuin jostain spesiaali jenkkikaupoista. Eipä ole tuo Ruohonjuuri osunut silmään, kiitos. Pitääpä hommata purkillinen.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 123
Viestejä
4 529 843
Jäsenet
74 763
Uusin jäsen
Bes01

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom