Parhaat pizzatäytteet?

Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
484
Legendaarista pizza täyte keskustelua ei tältä foorumilta vielä löytynyt.

Mitä täytteitä pizzaan?


Yksi parhaista tällä hetkellä: majoneesi, kebab, poro, herkkusieni.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
832
Ehdoton lempparini jo pitkään on ollut ihan perus margherita, eli tomaattikastike, mozzarella ja basilika. Hyvänä kakkosena kreikkalaiset täytteet, eli oliivi, punasipuli, feta ja paprika. Muita onnistuneita on myös mozzarella, tonnikala ja jalopeno sekä pepperonimakkara, mozzarella, ananas ja rucola.

Täytteiden sijaan tärkempää on niiden laatu. Kebabbiloista se on ihan sama mitä täytettä siinä on, samaa teollisuusmassaa joka tapauksessa. Ja mielummin liian vähän kuin liikaa, piirakat on erikseen.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Monenlaista on tullut tehtyä, mutta jostain syystä parissa viimeksi tehdyssä on ollut savukinkkua, ananasta, sinihomejuustoa ja valkosipulia.

Äijäpizzaan tulee meetvurstisuikaleita, pekonikuutioita, pepperonisalamia, chiliä, pieneksi pilkottuja eri värisiä paprikoita, sipulia ja valkosipulia.

Näihin kumpaankin pizzaan, kuten pizzoihin yleensäkin tulee aina kahta eri juustoa. Tomaattikastikkeen päälle joko edamraastetta tai mozzarellaraastetta, ja täytteiden päälle hintsusti vahvempaa emmentalraastetta.

Fetaa tekisi mieli kokeilla, mutta jäi viimeksi kauppaan korkean hinnan vuoksi.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
513
Paras pizza jota olen syönyt (ei saisi mainostaa mutta) sain Heineken Housesta Naantalin Kultaranta Resortista.

Täytteet:
Paahdettua pekonia, italian salamia, parmankinkkua, paholaisenhilloa, parmesania, balsamicosiirappia ja rucolaa
Ei prkl että on/oli hyvää

Karvakäsillä tms pizzerioissa ehkä tällä
Broileri, salami, herkkusieni, katkarapu, persikka
 
Liittynyt
15.12.2016
Viestejä
399
Paras pizza jota olen syönyt (ei saisi mainostaa mutta) sain Heineken Housesta Naantalin Kultaranta Resortista.

Täytteet:
Paahdettua pekonia, italian salamia, parmankinkkua, paholaisenhilloa, parmesania, balsamicosiirappia ja rucolaa
Ei prkl että on/oli hyvää

Karvakäsillä tms pizzerioissa ehkä tällä
Broileri, salami, herkkusieni, katkarapu, persikka
Persikka kuuluu omaan pitsaan myös, helkkarin hyvin sopii jos on tarpeeksi tulista.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
33
välttelen katkarapua yms helposti pilaantuvaa
silloin kun lihaa vielä söin suosikkina oli parmankinkku, myöskin savustetut lihat eri hyvä
ananaksesta ei mielipidettä, monihan sitä kiroaa :cigar2:

lähipizzeriana toimii ns autenttinen pulju jossa tulee aina otettua margherita, hyvää on eikä maksa ihmeitä
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
484
välttelen katkarapua yms helposti pilaantuvaa
Haluaisitko antaa tänne listan niistä täytteistä mitkä mielestäsi pilaantuvat helposti.

Huonolaatuisissa paikoissa ei yleensä tule valittua itsellä kuin lihaa täytteeksi. Laaduikkaissa enemmän mukaan kaikkea muutakin.
 
Liittynyt
12.05.2017
Viestejä
90
Oma uusi suosikkini on hakea kotipizzasta chipotle-kastikkeen takia, suosittelen sitä lämpimästi.
Kastikkeen alle otan kinkkua, ananasta ja salamia.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
33
Haluaisitko antaa tänne listan niistä täytteistä mitkä mielestäsi pilaantuvat helposti.

Huonolaatuisissa paikoissa ei yleensä tule valittua itsellä kuin lihaa täytteeksi. Laaduikkaissa enemmän mukaan kaikkea muutakin.
taisin olla väärässä. Ao jutun mukaan katkaravut olisivat parhaiten säilyviä. Tarkoitin lähinnä pakasteita / säilykkeitä, joiden menekki ei ole pakkauskokoon nähden suurta tai jonka kohdalla kylmäketju saattaa katketa, ts katkaravut ja simpukat noin ylipäätään.
Pizzerioissa kehnoja raaka-aineita
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
76
Salami (suikaleina)
Pepperoni
Kana
Katkarapu
Aurajuusto
Jalapeno (renkaina)
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
@Marco Polo

Yleensä en näihin puutu, mutta pitäisikö otsikosta korjata yhdyssanavirhe pois? Tulee koko ajan mieleen Lappeen ranta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
638
Hyvä kettu. Parraat on:

Jalapeno
Pepperoni
Ananas
Taco-kastike
Valkosipuli
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
164
Tonnikala
Katkarapu tuplana
Paprika
Punasipuli
Jalapeno
Valkosipuli

Satunnaisesti mukaan myös feta tai aura.
 
Liittynyt
20.10.2018
Viestejä
2 527
Suurimmaksi osaksi haen pizzani jostain kebabpizzeriasta, joissa yleensä valitsen Hawaiin eli kinkku, ananas sekä aurajuusto tai fantasian kinkku, pepperoni, aurajuusto, punasipuli ja BBQ-kastike. Välillä kun haluaa pitkäksi venyneen illan jälkeen kunnon äijäpizzan, niin läheisen kebabkioskin listalta löytyy pizza, jossa täytteet kebab, kinkku, salami, pekoni, pepperonimakkara, majoneesi ja aurajuusto. Sillon tällöin maistuu Rosson BBQ chicken -pannupizza!

Joissain "aidoissa" pizzerioissa tulee käytyä ehkä kerran vuodessa, niin sieltä sitten listalta joku mieluinen.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
484
Ehkä yhdyssanavirhe? Pizzatäytteet näyttää paremmalta.
Juu, siinä voi olla virhe, mutta ei se minua haittaa enkä minä voi myöskään otsikkoa korjata. En myöskään ymmärrä miten joitakin yhdyssanavirheet haittaavat niin hirveästi. Nopeasti kirjottaessa niitä välillä tulee, jos ei omaa tekstiä tarkista, vaikka osaisi yhdyssanat.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
@Marco Polo

Viestin otsikkoa voi muokata viestin aloittaja tai ylläpidon jäsen, ja otsikon muokkaaminen onnistuu klikkaamalla ylhäältä "Viestiketjun työkalut" -> "Muokkaa otsikkoa" -toiminnon avulla.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 637
Ketjun otsikkoa mukaillen pizzaan kuuluu juuston ja tomaattikastikeen lisäksi ehdottomasti mm:

Peppe roni
Ana nas
Kink ku
Valko sipuli

Ja fiiliksen mukaan ehkä myös katka rapu.

Oikeasti, jos vaivautuu tekemään ketjun, niin samalla vaivalla voi myös tarkistaa edes otsikon oikeinkirjoituksen.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
-Kebab on päätäyte, monesti mauton mutta lihaa sentään.
-Kapris, suolainen kasvis vivahtaa vähän etikalta
-Homejuuston suolainen maku on hyvä, nimen takia söin ekaa kertaa vasta aikuisiällä
-Salami, lisää suolaista
-Majoneesi. Ei mitään hampurilaismajoneesia tai salaattikastiketta vaan lähempänä paksua Bearnaisekastiketta. Oulussa jokaisella pitserialla on oma majoneesinsa ja se pelastaa huononkin pitsan.

Turkkilaisissa tai Irakilaisissa paikoissa en ota koskaan kinkkua kun se on aina jotain mautonta jota kehtaa juuri ja juuri sanoa kinkuksi, ja lisätäyte maksaa kumminkin euron. Peruspalvikinkkua tilaisin kyllä.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
120
Ananas, aurajuusto, kebab
Toimii myös jalapenon ja/tai tuplakebabin kera :drool:
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 828
Kinkku ja herkkusieni. Liiat täytteet pitsassa harvoin parantavat makuelämystä.

Aurajuustoa tulee kyllä myös joskus otettua. Jostain syystä lämmitetty aurajuusto tuo lähinnä mukavaa suolaisuutta ja pistävyyttä makuun, mutta kerran otin kokeeksi salaatin sekaan kylmää aurajuustomurua ja se maistui lähinnä kolmatta viikkoa jalassa olleelta sukalta.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
193
Itsellä vähän vaihtelee toisinaan makumieltymykset, siellä voi olla joko kebab ja/tai kana, ananas, aurajuusto, valkosipuli. Vaikkakin tulisi 5 eri elementtiä, niin kolme viimeistä täytettä on aika "kevyitä", riippuu miten niitä sinne roiskitaan. Myös joku salami,punasipuli, paprika, valkosipuli menee ihan kivasti. Siihenkin voi halutessaan kanaa heittää kylkeen.
 
Liittynyt
14.01.2017
Viestejä
342
Tämän jälkeen aina närästää mut ei mahda mitään.

Salami, pepperoni, kebab ja pekoni
 
Liittynyt
17.07.2018
Viestejä
1 444
Punasipuli ja pepperonimakkara on must have, kolmantena/neljänäntenä täytteenä voi heittää vaikka aurajuuston ja jalapenot.

Joskus darrassa sitten maistuu kebab, salami, punasipuli ja valkosipulimajoneesi.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
243
Pari legendaarista:
Mexicana/mexicano: Pepperonimakkara, jalapeno, ananas, salsakastike (myös nimellä mexicana-kastike tms.)
Dillinger: Kinkku, salami, jauheliha, sipuli

Molemmat aika äijä-pizzoja, eli perheen tai naisen kanssa syötäessä ei tarvi lainailla muille siivuja.
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
484
Mitä mieltä olette majoneesista tai muista vastaavista kastikkeista pizzassa?

Onko jotain suosituksia perus pizza majoneesin tilalle kenties?
 
Liittynyt
03.04.2019
Viestejä
525
Neapolitan peeled tomatoes, basil, fior di latte mozzarella, nduja spicy calabrian salame, pecorino romano & parmesan cheese, olive oil
Siinä parhaan pizzan mitä ikinä syönyt täytteet eli Via Tribunalin Diavola kyseessä, en jaksa kääntää
Jos peruskebabbilasta vetää niin joku Kebabliha, Jalapeno, Pepperoni ja Katkarapu toimii hyvin
Ulkomailla paras oli Playa Del Carmenissa Don Chendon Meat Lovers pizza Chicago deep dish tyylisenä
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
2 544
Pizzajuustoksi vain mozzarellaa ja oliiviöljyn sekaan valkosipulia ja mustapippuria. Täytteiksi kantarellia, kylmäsavuporoa, punasipulia.

Toinen suosikki muuten sama mutta täytteiksi kylmäsavusiikaa, salaattijuustoa ja rucolaa.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 201
Mitä mieltä olette majoneesista tai muista vastaavista kastikkeista pizzassa?
Muutamia majoneesi tai kastikepitsoja syöneenä ei kyllä maistu itselle lainkaan. Omasta mielestäni majoneesit ja soosit kuuluu muualle kuin pitsojen päälle.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
2 544
Muutamia majoneesi tai kastikepitsoja syöneenä ei kyllä maistu itselle lainkaan. Omasta mielestäni majoneesit ja soosit kuuluu muualle kuin pitsojen päälle.
Joo samaa mieltä. Jos pakko olisi ottaa niin jauhelihakastike.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 615
Ulkona syödessä peruspitsaa kinkku-tonnikala-salami/pepperoni. Tätä peruspitsaa vetänyt koko elämäni, toki kaikennäkösiä maistellut, mut ei oo silti jauhelihat, sipulit, katkaravut tms. jääneet suosikeiksi. Monia huonoja kokemuksia on näihinkin liittynyt.

Kotona parhaimmaksi huomannut kinkku - jauhelihapihvi(edellispäivän ite tehdyt jauhelihapihvit murskattuna pitsaan) -salami.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 733
San Marzanopohjainen kastike pohjalla, vähän juustoa ja parmesaania, paistamisen jälkeen parmankinkku, leikatut kirsikkatomaatit ja rukolat päälle. :drool:

Perus-pepperoni on myös yksinkertaisuudessaan hyvän juuston kera loistava, aina ei tarvitse kaikkea kamaa pizzaan.

Onhan semmoinen kebab, tomaatti, jalapenot, tuplajuusto ja pari cheddarsliceä mukaan myös oiva krapulan tappaja.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
107
Mitä mieltä olette majoneesista tai muista vastaavista kastikkeista pizzassa?

Onko jotain suosituksia perus pizza majoneesin tilalle kenties?
Jotenkin omiin makunystyröihin osui paikallisen pitserian ananas, barbeque-kastike, punasipuli ja rapea pekoni. Majoneesi ei mielestäni sovi pitsan päälle, mutta bbq voisi olla kokeilemisen arvoinen, jos siitä yleensäkin tykkää.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Oho! En ole koskaan kuullut kenenkään sanovan ettei pidä majoneesipizzoista. Oulussa majoneesipizzat ovat erittäin suosittuja niin naisten kuin miestenkin keskuudessa, ja kaikilla kebabpizzerioilla on omansa.

Onkohan majoneesi ollut vääränlaista tai jotain? Esim. La Festasta (yksi Oulun laadukkaimmista kebabpizzerioista) saa myös oranssia "amerikanmajoneesia" joka ei sovi pizzaan. Saa sieltä onneksi myös valkoista talonmajoneesia joka on sitä "oikeaa" ja herkullista, ja sopii jo valmiiksi mehevään pizzaan kuin nakutettu.

Jos sitä "oikeaa" majoneesia pitäisi kuvailla se on lähempänä bearnaisekastiketta kuin hampurilaismajoneeseja. En tiedä lisätäänkö siihen natriumglutamaattia vai mikä on homman nimi, mutta makuelämys on täyteläinen umami enkä ole sitä muualta saanut.

20180202_193132.jpg
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 743
Miten muuten oregano? Minä lisään sitä aina, mutta kuulemma kaikki eivät lisää.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
337
Minimaaliset laadukkaat täytteet. Toki riippuu pizzan laadustakin. Ananas ehdoton no-no.
 

living_death

★ Still alive ™
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
6 881
Alkaa jäbällä olla hallussa jo tuo setti ko. kaltaisen pizzan osalta. :)
olihan punasibale? jos EI, niin sen vielä vaihdat ja elämys on taattu. (ananas puuttuu) :smoke:
Ei ollut punasibaletta, mutta nykyään en enää muuta käytä.

Sitten pizzassa pitää aina olla siivutettua mozzarellaa päällä, oli täytteet mitkä tahansa :drool:

Tuonne kun saisi lisää jäseniä (reilu viikko sitten perustettu ja 63 jäsentä):
https://www.facebook.com/groups/kotitekoiset.pizzat/?ref=bookmarks
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
107
Oho! En ole koskaan kuullut kenenkään sanovan ettei pidä majoneesipizzoista. Oulussa majoneesipizzat ovat erittäin suosittuja niin naisten kuin miestenkin keskuudessa, ja kaikilla kebabpizzerioilla on omansa.
Pitää tehdä kesällä kulttuuriretki Ouluun ja testata pitsa majoneesilla. Noi mitä täällä on on juuri hampparikastikkeen tyylistä, ne jotenkin vielä vettyy siinä pitsan päällä ja lopputulos ei ole toimiva.

Kaverin kehotuksesta koitin tehdä kotipitsan seuraavalla tavalla. Lopputulos oli sellainen 9/10 kotona tehdyksi.

Ohuen ohut pohja, päälle hellastä maustettua tomaattimurskaa. Seuraavana laitettiin juusto, jonka päälle vasta täytteet. Tällä kertaa peuraa suikaileina, pekonia, sipulia ja tuoreita tomaatteja. Uunista lämpö täysille ja nopea pyöräytys siten että pohja on rapsakka.
 
Liittynyt
21.02.2019
Viestejä
1 965
Oho! En ole koskaan kuullut kenenkään sanovan ettei pidä majoneesipizzoista. Oulussa majoneesipizzat ovat erittäin suosittuja niin naisten kuin miestenkin keskuudessa, ja kaikilla kebabpizzerioilla on omansa.
Kertoo enemmän oululaisista kuin pizzasta. Joskus kokeilin työmatkalla Keski-Suomessa, en mene toiste samaan halpaan. Johan tämän ketjun avauspostaus räjäytti pankin. Majoneesi ja kebab. Meni ruokahalu laakista.

Pizzassa vähemmän on enemmän. Hyvä pohja ja kastike, mozzarellaa. Jos on pakko olla jotain lihatuotetta, niin pepperoni tai parmankinkku. Rucola tai tuore tomaatti toimii. Neljän lihan pizzat ovat junttieinareille. Jauheliha on lapsille. Kebab-suikale kuuluu kebabiin, kinkkusuikale roskikseen.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 678
Viestejä
4 188 615
Jäsenet
70 778
Uusin jäsen
Heiniks

Hinta.fi

Ylös Bottom