Parhaat ohjelmointikurssit

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi, pelikehitys ja muu sovelluskehitys' , aloittaja Desgorr, 14.10.2018.

 1. Desgorr

  Desgorr

  Viestejä:
  530
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Laitetaas tällainen lanka pystyyn Udemy.com ohjelmointikurssit -ketjun innoittama, johon voidaan kerätä parhaat ohjelmointiin liittyvät kurssit. Alla kursseja lähinnä Udemysta, mutta toki voi olla muaaltakin. Itsellä ollut jonkun verran vapaa-aikaa, niin näitä tullut käytyä roppakaupalla läpi tai ainakin aloitettua :)

  Ja tosiaan Udemy-kursseissa kannattaa etsiä Googlella hakusanoilla Udemy 9.99 offer ja seurata linkkiä. Lähes kaikki kurssit saa tällöin kympillä.

  Udemyn kursseja ostettaessa on myös hyvä lukea kurssin sivulta löytyviä arvosteluja, varsinkin 1 ja 2 tähden arvosteluita. Noista saa yleensä parhaimman kuvan siitä mikä kurssissa on huonoa. Tosin nuo kannattaa lukea pienellä varauksella. Aina nuo 1 tai 2 tähteä ei ole annettu kovin järkevin perustein.

  Java
  Kurssi:
  Ohjelmoinnin MOOC – 2018
  Sivusto: MOOC.fi
  Hinta: Ilmainen
  Kuvaus: Tämä on yleensä se suositelluin ohjelmoinnin peruskurssi Suomalaisilla foorumeilla, eikä suotta. Kyseessä on erittäin hyvin toteutettu kurssi ohjelmoinnin perusteista käyttäen Javaa kielenään. Jos ohjelmointi vain kiinnostaa, niin suosittelen lähtemään tästä liikkeelle.

  Kurssi:
  Complete Java Masterclass - updated for Java 11
  Sivusto: Udemy
  Sivuston pisteet: 4.5
  Hinta: 9.99€ tarjouslinkin kautta
  Kuvaus: Luultavasti Udemyn laadukkain tai ainakin laadukkaimpia kursseja Javasta. Kaveri todella tietää mistä puhuu ja kurssia päivitetään kokoajan uudella materiaalilla. Materiaalia tällä hetkellä huimat 76,5 tuntia!

  Kurssi: Java In-Depth: Become a Complete Java Engineer!
  Sivusto: Udemy
  Sivuston pisteet: 4.4
  Hinta: 9.99€ tarjouslinkin kautta
  Kuvaus: Myös erittäin laadukkaasti toteuttu kurssi, joka menee hieman pintaa syvemmälle nimensä mukaisesti. Kurssi käyttää opetuksessa lisänä kirjan Effective Java materiaalia. Miinuksena lähinnä Intialainen aksentti, josta voi olla vaikea välillä saada selvää.

  C++
  Kurssi:
  Beginning C++ Programming - From Beginner to Beyond
  Sivusto: Udemy
  Sivuston pisteet: 4.6
  Hinta: 9.99€ tarjouslinkin kautta
  Kuvaus: Luultavasti parhain ja syvällisin moderniin C++:aan keskittyvä kurssi Udemyssa. Mm. yli 5h matskua pelkästä STL:stä ja tunti Smart pointereista. Yhteensä matskua melkein 40 tuntia.

  C#
  Kurssi:
  Complete C# Masterclass
  Sivusto: Udemy
  Sivuston pisteet: 4.5
  Hinta: 9.99€ tarjouslinkin kautta
  Kuvaus: Tätä ei ole kovin pitkälle tullut seurattua, mutta kurssi vaikuttaa laadukkaalta ja luentolistauksen mukaan menee kohtuu syvälle (Mm. Linq, WPF ja tietokantojen käyttö). Saanut myös hyvät arviot Udemyssa.

  Unity
  Kurssi:
  Complete C# Unity Developer 3D - Learn to Code Making Games
  Sivusto: Udemy
  Sivuston pisteet: 4.6
  Hinta: 9.99€ tarjouslinkin kautta
  Kuvaus: Ehdottomasti Udemyn paras ja laadukkain Unity-kurssi. Kurssissa lähdetään liikkeelle ihan C#:n perusteista, joten C#:tä ei ole pakko osata. Jos C#:tä jo jonkun verran osaa niin ekan osion voi hyvin skipata. Jos ihmettelette mitä osoitteessa tarkoittaa kakkonen, niin tästä kurssista on myös olemassa 2D-ohjelmointiin painottuva versio: Complete C# Unity Developer 2D - Learn to Code Making Games
  2D-versio ei vaina ole ihan niin ajantasalla mitä tämä 3D-versio.

  Web-ohjelmointi
  Kurssi:
  The Web Developer Bootcamp
  Sivusto: Udemy
  Sivuston pisteet: 4.7
  Hinta: 9.99€ tarjouslinkin kautta
  Kuvaus: Kyseessä on Web-ohjelmoinnin Full Stack -kurssi. Itse olen vasta puolivälissä, mutta tässä vaiheessa jo täytyy todeta, että paremmin tehtyä kurssia Udemyssa oikeasti saa hakea. Tekijä on todellakin innostunut opettamisesta ja tekee sen hyvin! Matskuakin on yli 42 tuntia. Tämä on myös yleensä suositeltuna kurssina jos etsii Udemysta kurssia liittyen web-ohjelmointiin.

  Kurssi: Full Stack Open 2018
  Sivusto: MOOC.fi
  Hinta: Ilmainen
  Kuvaus: Helsingin yliopiston järjestämä Full Stack -kurssi, joka keskittyy JavaScriptiin. Kuvaus MOOC.fi:sta: "Kurssilla tutustutaan Javascriptilla tapahtuvaan moderniin websovelluskehitykseen. Pääpaino on React-kirjaston avulla toteutettavissa single page -sovelluksissa, ja niitä tukevissa Node.js:llä toteutetuissa REST-rajapinnoissa."
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2018
  arcane, OD., zZzz ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 2. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  981
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  GJ, mutta sen verran pitää nillittää, että tuo mooc ei käsittääkseni ole kurssi Java-ohjelmoinnista vaan yleisemmin kurssi ohjelmoinnista, jolla käytettäväksi kieleksi on valittu Java. Ihan yhtä hyvin siellä voitaisiin varmasti käyttää jotain muutakin kieltä ilman ydinsisällön olennaista muuttumista.
   
  Bladekill ja hsalonen tykkäävät tästä.
 3. Desgorr

  Desgorr

  Viestejä:
  530
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Näinhän tuossa mainitsin?

   
 4. OD.

  OD.

  Viestejä:
  269
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Hyvä ketju, pisteet aloittajalle! Olen tuon MOOCin ohjelmointikurssin käynyt kun hain sitä kautta yliopistoon. Aika runsas tietopläjäys "olio"ohjelmoinnista (vieläkö tota termiä käytetään) ja javaakin oppii samalla. En ehkä pelkkänä Java-kurssina kävisi varsinkaan, jos on jo ohjelmoinnin perusteet hyvin hallussa.

  Pari tietoturva ja pen testing sekä full stack kurssia olen hommannut Stacksocialista, mutta enpä ole niitä kerennyt vielä aloittamaan. Täytyypä muistaa tulla tänne turinoimaan kun saan ne joskus käytyä. Tiimiläisilleni olen hankkinut Udemystä kursseja kun on tullut tarve tutustua johonkin uuteen aihepiiriin tai teknologiaan. Tähän tarkoitukseen ainakin sopivat ihan hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2018
  Desgorr ja zZzz tykkäävät tästä.
 5. Desgorr

  Desgorr

  Viestejä:
  530
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kiitoksia :) Viitsitkö kertoa mitä kursseja on hommattuna? Ja varsinkin nuo tiimiläisille hommatut Udemyn kurssit.

  Udemystahan on myös olemassa isomalle porukalle Business versio: Get Started | Udemy for Business
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2018
 6. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  5 618
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  edit: siirretty. Sopi paremmin toiseen ketjuun.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2018
 7. OD.

  OD.

  Viestejä:
  269
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Minäpä etsin tiedot, en muista ulkoa. Qlikview, Robot framework ja UI pathia tais olla. En hommannut vielä tuota business versiota, koska en ollut varma Udemyn kurssien laadusta. Ostettiin jokunen kurssi ensin testiin. Harkinnassa on Udemyn lisäksi ainakin Linkedin learning ja joku, jonka nimeä en nyt muista.

  Jotta ei menisi ihan höpinöksi vailla sisältöä, niin tässä Reaktorin ja Helsingin yliopiston tekemä tekoälykurssi: The Elements of AI - a free online course
   
  zZzz ja Desgorr tykkäävät tästä.
 8. Xiyng

  Xiyng

  Viestejä:
  981
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kyllä. Ensimmäinen virke sanoo kuitenkin hieman toista ja on ensimmäisenä virkkeenä myös painoarvoltaan aika suuri, joten vääriä käsityksiä voi silti syntyä. Siksi oli tähän pakko puuttua. Pahoittelen. :p
   
 9. arcane

  arcane

  Viestejä:
  568
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Web-development kursseihin lisäisin Mooc.fin alta löytyvän Full Stack Open 2018 , joka keskittyy pelkästään Javascriptiin. Palvelinohjelmoinnissa käytetään siis Node.js. Vaatii esitietoja ainakin aiemman ohjelmointikokemuksen osalta. Koska aiheena on javascript, web-frameworkit ja web-ohjelmointi, voi kurssi olla aika ähky ja sekava, koska itse asia on ihan yhtä ähky ja sekava.

  Peliohjelmointi jos kiinnostaa Game Maker Studio (2):lla tai Godotilla, niin työnalle joku HeartBeastin Youtube-kurssi. Vaikka aika kädestäpitäen mennään, kursseista saa mielestäni enemmän irti jos ohjelmointi on tuttua jo entuudestaan, ja youtube-kurssilla skippaa turhat kohdat ja toisaalta heti alun jälkeen yrittää tehdä seuraavat toiminnallisuudet peliin itse, ennen kuin yhden ratkaisutavan katsoo videolta. Heartbeast tarjoaa myös Udemyssa muutamia kursseja, mutta en usko niiden eroavan kovin paljoa ilmaisien youtube-kurssein sisällöstä.
   
 10. Desgorr

  Desgorr

  Viestejä:
  530
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Aloitusviestiä muokattu tuon kurssin osalta kuvaavammaksi.

  Kiitos vinkistä. Lisätty Full Stack Open 2018
   
  Xiyng tykkää tästä.
 11. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  368
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ben Tristemin muitakin kursseja voin kyllä suositella varauksetta. Hänellä taitaa olla myös aivan top notch C++/Unreal Engine kurssi.


  Tämä ei ole varsinaisesti kurssi vaan kirja, mutta laitan sen kuitenkin tähän koska en ole ainakaan itse löytänyt vielä mitään tasokasta kurssia Go-ohjelmointikielelle.

  Kirja: The Go Programming Language
  Sivusto: The Go Programming Language
  Kuvaus: Kirja jossa käydään Go ohjelmointikieli aivan perusteellisesti läpi esimerkkien ja tehtävien kautta. Juuri mitään kiveä ei jätetä kääntämättä ja tässä pureudutaan oikeasti kielen toimintaan ja viitataan paljon tietokoneen/tietokoneen muistin alemmantason toimintaan selittääkseen kielen teknisiä ratkaisuja yms. ja miksi niihin päädyttiin. Ero on valtava "This how you do REST API, ok done, you are good to go"-räkäpallokursseihin tai tutoriaaleihin nähden.
   
  zZzz tykkää tästä.
 12. Anagonda

  Anagonda

  Viestejä:
  51
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Osaako kukaan ehdottaa mitään hyvää python webbikurssia, missä ei ole videoita? Tai muutkin ohjelmointikielet käy, kunhan ei ole videokursseja.
  Saisi lähteä ihan alkeista, varmuuden vuoksi.
  Videokurssit ei sovellu kun asun suomen ulkopuolella ja täällä on rajut datakatot.
   
 13. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  400
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Joskus aikanaan pääsin Pythoniin sisälle tällä: gregmalcolm/python_koans

  Opettaa kieltä TDD-metodien kautta (test driven development). Eli jokaisessa tehtävässä on lähtötilanteessa jokin assertio joka pitää ratkaista. Minusta oikein kiva tapa opetella, tulee kaksi kärpästä samalla iskulla. Alkaa todella yksinkertaisista ongelmista mutta menee lopussa syvällisemmäksi.
   
 14. Uhanalainen

  Uhanalainen

  Viestejä:
  87
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Esim. Automate the Boring Stuff tai Learn Python the Hard Way ovat ihan OK kirjoja jotka löytyvät myös netistä. Ensimmäisen voi lukea ilmaiseksi, toisen ensimmäiset luvut ovat ilmaisia, lopuista joutuu maksamaan.
   
 15. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  226
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Nyt lähtisi aika halvalla iso läjä opiskelumateriaalia: linkki. Tuo Dan Baderin Python Tricks -kirja on kiinnostanut jo vähän aikaa, mutta ei ole vielä tullut hankittua. Tuossa paketissa on materiaalia aika laidasta laitaan, mutta Python-materiaalin lisäksi jossain vaiheessa pitäisi alkaa perehtyä JavaScriptiin ja webbidevaukseen liittyviin asioihin ja tuossa olisi tarjontaa myös niihin liittyen.

  Onko joku tutustunut tuossa paketissa oleviin kirjoihin/kursseihin? Onko ne ihan laatutavaraa?
   
 16. Moilaps

  Moilaps

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2018
  Itse suosittelen OSSU:a ossu/computer-science

  Tavallaan sisältää koko yliopiston CS tutkinnon ilmaiseksi. Erityisesti suosittelen CS50 aloitukseksi kurssia, joka on ilmeisesti koko Harvardin suosituin kurssi.

  Toinen hieman typistetympi on Teach Yourself Computer Science