Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kannattaa edelleenkin huomata, että noi testit testaa vain jo olemassaolevia haitakkeita. Eli jos olet kova keräämään toistaiseksi tuntemattomia haitakkeita tai muuten vaan 'edistynyt käyttäjä' näiden haitakkeiden kanssa, kannattaa harkita lisäsuojaa...
Hienoa että se toimii teillä. Omien kokemusten perusteella se on yksi monista "kunpa maailma olisi täydellinen"-tuotteista. En tiedä millaisissa ympäristöissä teillä pyöritellään sitä, mutta ainakin sellaisissa ympäristöissä joissa olen itse työskennellyt on useita softia jotka on tehty "sinne päin" periaatteella. Mukaan lukien softien allekirjoitukset yms. Niiden suodattaminen ja policyjen viilaus on todella työlästä ja kömpelöä. Kyllä, AppLockeria voidaan asettaa "opiskelemaan" infraa ja vasta sen jälkeen pistämään säännöt voimaan, mutta sekin on helpommin sanottu kuin tehty. Sitten kun aletaan luomaan exclusion/ohituslistoja, niin missä kulkee raja? Niinpä.Wat? Meillä on about jokasella asiakkaalla käytössä... Kyllä noi mun mainitsemat hommat on ihan arkipäivää, ei tarvitse yhtään vähätellä.
Tuote on erinomainen mutta sitä ei nyt vaan mitenkään osoittaa todeksi. Ei testeissä eikä historian valossa. Pitää vain uskoa lujasti "lisäsuojaan" niin voi nukkua yönsä rauhassa.
Ilmainen riittää:
”Virusturvasta ei kannata maksaa" – ilmainen versio voitti vertailut
"Kaksi eri testaustahoa, AV-comparatives ja AV-test totesivat molemmat, että Windows Defenderin nykytaso pääsee testitulosten kärkeen.
AV-comparatives testasi 16 antivirusta, ja testeissä Windows oli yksi neljästä, joka ei antanut yhdenkään haittaohjelman kaapata testikonetta haltuunsa siinä missä esimerkiksi McAfee ja Symantec päästivät palloja maaliin.
AV-test nosti Windows Defenderin omien testiensä voittajaksi kesäkuussa 2019."
"PC World toteaakin, että käyttäjien ei oikeastaan kannata maksaa virusturvastaan, sillä Defender on nykyisin ihan yhtä hyvä kuin sen maksullisetkin kollegat, jos ei parempikin".
On tässä. Vuoden ainakin ollut.Mutta Defenderissä ei taida olla ransomware suojausta?
Tehokkain ransowaresuoja on rajoitettu tili ja (oikeasti) toimivat varmistukset. Varmistukset sellaiseen hakemistoon / pilveen johon rajoitetulla tilillä ei ole päässyä vahingossakaan.Mutta Defenderissä ei taida olla ransomware suojausta?
On tässä. Vuoden ainakin ollut.
Ylivoimaisesti suurimmalle osalle enemmän haittaa kun hyötyä pitää kolmannenosapuolen virusturvaa koneella jolla on kaikkiin tiedostoihin pääsy.
Defenderin historia sieltä MSE (Microsoft Security Essentials) ajoista asti tähän päivään on ollut sellaista vuoristorataa, että odotan vielä seuraavaan vuoden testejä ennen kuin tuon kelkkaan hyppään täysin. Yleensähän nuo MS:n AV-tuotteet ovat menestyneet juuri sinä vuonna kun sinne on jotain merkittävämpää kehitystä tehty, sen jälkeen seuraavina vuosina taas tippunut testien hännille kun tuki jäänyt perinteiseen ylläpitomoodiin ja tarjoillaan lähinnä uusia virustunnisteita ja ohjelma ei enää kykene tunnistamaan tai torjumaan uusia uhkia. Kunnes taas monen vuoden hiljaiselon jälkeen MS tekee suurempaa kehitystyötä ja taas hehkutetaan kuinka kaikki muut tuotteet ovat turhia kunnes vuoden päästä taas MS:n AV-tuotteen tarjoama turva ei riitä uusia uhkia vastaan testien mukaan.Kannattaa vilkaista etenkin jos Windows:in oma suojaus vielä epäillyttää turhaan.
Why you can stop paying for antivirus software
Ja tuohan on vain hyvä asia ettei tarvitse maksaa ja asentaa ylimäärisiä ohjelmia (etenkään ohjelmia joilla pääsy koneesi KAIKKIIN tiedostoihin.
Tamper Protection helps against manipulation of the operating system's real-time protection, cloud-delivered protection, the detection of suspicious Internet files, behavior monitoring, and security intelligence updates among other things according to Microsoft.
Microsoft enables Tamper Protection on Windows 10 for all Home users - gHacks Tech News
Tämä on kyllä jotenkin käsittämätöntä. Miksei salasanoja ole suojattu mitenkään? Riittää että lataa vaikkapa lukuisia hyödyllisiä pikkuohjelmia tehtailevan Nirsoftin ChromePassin ja siitä sitten ottaa talteen tunnukset ja salasanat. Samalla onnistuu luonnollisesti myös esim. Vivaldin salasanojen urkkimisen. Tietenkin vaatii koneelle pääsyä, mutta kyllä kai noita voi urkkia etänäkin. Jo tästä syystä LastPass tms.Miinuksia tuli kaikille muille esim. salasanahallinnasta.
Eipä taida AntiVirus-business kukkia: F-Secure aloittaa yt-neuvottelut – 50 työpaikkaa vaarassa Suomessa
Avastkin ollu pitkää pahemmanlaatuinen haittaohjelma, nykyisin se taitaa olla tsekin valtion vakoiluohjelma.
Avast on jälleen ollut jonkinlaisen murron ja urkintaiskun kohteena.
Avast, NordVPN Breaches Tied to Phantom User Accounts — Krebs on Security
Avast fights off cyber-espionage attempt, Abiss | Avast
Tosielämän testausta Gartnerin tämän hetkisellä markkinajohtalla:
TL;DW ei se nyt kauheen hyvin mennyt vaikka käytössä ne kuuluisat alihankintadeffit ja sandboxaus.
Kuinka tämä video on "tosielämän testausta"?
Ensiksi muutetaan Windows Defenderin asetuksia siten että se on sandbox-moodissa. Kuinka moni käyttäjä tekee näin, tai edes tietää moisesta ominaisuudesta? Miksi näin edes tehdään videossa?
Toisekseen laitetaan koko Defender pois päältä siksi aikaa että saastutetaan kone. Kuinka moni oikeasti tekee näin "tosielämässä"™?
Vastaukset kysymyksiini selviävät videon kuvauksesta. Videon tehnyt imbesilli saa affiliate-tuloja liikenteestä maksullisten antivirus-pökäleiden verkkosivuille.
En kyllä ymmärrä käyttäjän jkm postausten motiiveja. Ei mitään lähdekritiikkiä ja esiintyy vielä firman(?) nimellä. Myykö tuokin putka antivirus-sontaa? Entä hirvipillejä ja enkeliterapiaa? Itse en kyllä ostaisi kyseiseltä firmalta yhtään mitään, sen verran on uskottavuus nollassa.
Tosielämän testausta Gartnerin tämän hetkisellä markkinajohtalla:
TL;DW ei se nyt kauheen hyvin mennyt vaikka käytössä ne kuuluisat alihankintadeffit ja sandboxaus.
Aika hassua jos ne työelämän tuotevalinnat perustuvat (edes osittain) tämäntyyppisiin höpö-höpö-testeihin. En usko että täällä kukaan "vänkää vastaan" perustelemattomasti, vaan asioihin suhtaudaan kriittisesti ihan syystäkin.Minä tuon vaan työelämästä oikeita asioita esille täällä ja on todella huvittaa, koska mitään ei haluta uskoa ja vängätään vain vastaan, että "ei voi pitää paikkaansa".
Kyseinen kaveri ei myöskään näytä ilmoittavan missään, että työskentelee eräässä AV firmassa, sillähän ei varmaan ole vaikutusta tietenkään... Ja tosiaan on sponsoroituja linkkejä ja Patreon kaikenlisäksi. Ja sit kehuskelee, et omalla ajalla näitä tekee "ilmaiseksi"...
Kuka pistää AV-skannerin pois päältä ja imuttelee pöpöjä ensin koneelle, kun sen AV-softan työ on jo estää niiden tulo koneelle prioriteettina? Tämä jo iskee silmille niin pahasti, että ei paljoo kaverin testailut kiinnosta.Tuossa on aika hyvin testimetodi kuvattu ja yhdenvertaistettu kaikille testatuille tuotteille.
Kuka pistää AV-skannerin pois päältä ja imuttelee pöpöjä ensin koneelle, kun sen AV-softan työ on jo estää niiden tulo koneelle prioriteettina? Tämä jo iskee silmille niin pahasti, että ei paljoo kaverin testailut kiinnosta.
Mutta kukin tyylillään, ei mulla muuta...
Lisää vettä myllyyn , toivottavasti kukaan ei revi pelihousujaan ( Windows Defender hännänhuippuna )
https://avlab.pl/PDF_avlab/AVLab-Test-of-software-for-online-banking-protection.pdf
Sinä varmasti voinet ystävällisesti tiivistää tämän muutamalla virkkeellä, eli mitä kohtaa mallintaa tämä että Defender suljetaan ryönän siirtämisen ajaksi? Sitä että siellä on jo joku torttu housuissa, ja paskaa tulee suolesta lisää sen vuoksi vai mitä?Kannattaisi nyt ensin hankkia jonkinlaiset perusteet miten Windows-käyttöjärjestelmä ja haittaohjelmat toimivat. Sen jälkeen jälkeen voisi olla hyvä perehtyä tapoihin joilla käyttöjärjestelmään tarttuu nuo haittaohjelmat.
Eli jo kopsaus vaiheessa tiedostot skannataan ja siellä alkaisi hälytyskellot soimaan, mutta tämän yli hypätään tuossa testissä, koska?Se haittaohjelma tai sen loader joka lataa itse payloadin tulee esim. sähköpostiliitteenä tai sitten WWW-sivun yhteydessä tai sitten jonkun haavoittuvuuden myötä koneelle. AV-softan tarkoitus on parhaassa tapauksessa estää nuo edellä mainitut ja viimeistään estää sen haittakoodin suoritus.
Mainitsin aiemmin, että tuo malli on Defenderille helpoin, koska siinä ei ole noita ensimmäisiä suojauskeinoja vaan se nojaa lähes täysin vain suoritettavien tiedostojen skannaukseen.
Ilmeisesti et nyt ymmärtänyt koko asiaa tai sitten et edes lue mitä sinulle kirjoitetaan.
Eli jo kopsaus vaiheessa tiedostot skannataan ja siellä alkaisi hälytyskellot soimaan, mutta tämän yli hypätään tuossa testissä, koska?
Minun mielestäni virustutkan tehtävä on estää niiden haitallisesten koodien tulo koneelle ensimmäisenä prioriteettina, mutta antaa olla... Edelleen tuo testi on mielestäni hölmö ja antaa väärän kuvan käyttäjille, mikä lienee tarkoituskin, että ostelee maksullisia ohjelmistoja.
Ja minkähän takia, Defender kyllä skannaa tiedostot ennenkuin käyttäjä tarvitsee edes ajella niitä, etkö lukenu aiempia viestejäni?!Jeps, sitä tässä on yritetty sanoakin. Eli silloin sinun valintasi on joku muu, kehittyneempi ratkaisu, kuin Windows Defender.
Issues with some older versions of Avast and AVG anti-virus products
Microsoft and Avast has identified compatibility issues with some older versions of Avast Antivirus and AVG Antivirus that might still be installed by a small number of users. Any application from Avast or AVG that contains Antivirus version 19.5.4444.567 or earlier is affected.
To safeguard your upgrade experience, we have applied a hold on devices with affected Avast and AVG Antivirus from being offered or installing Windows 10, version 1903 or Windows 10, version 1909, until the application is updated.
Affected platforms:
- Client: Windows 10, version 1909; Windows 10, version 1903
- Server: Windows Server, version 1909; Windows Server, version 1903
Workaround: Before updating to Windows 10, version 1903 or Windows 10, version 1909, you will need to download and install an updated version of your Avast or AVG application. Guidance for Avast and AVG customers can be found in the following support articles:
Note We recommend that you do not attempt to manually update using the Update now button or the Media Creation Tool until a new version of your Avast or AVG application has been installed and the Windows 10, version 1903 or Windows 10, version 1909 feature update has been automatically offered to you.