Paras bluray asema elokuvien katseluun?

Viestiketju alueella 'Tallennus' , aloittaja Corsten, 12.11.2018.

 1. Corsten

  Corsten

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
  Kyselisin, mikä mahtaa olla paras bluray asema elokuvien katseluun. Ostin tori.fi käytetyn LG:n aseman todella halvalla kun edellinen DVD-asema hajosi ja tämä uusi tunnistaa noin puolet levyistä (DVDt ja blurayt). Eli asema lienee aika huono tai menossa rikki. Kannattaako tuollainen ulkoinen bluray asema ostaa vai ihan asema? Ei tarvitse olla siis polttava bluray, kunhan lukee kaikki levyt.
   
 2. Nervous

  Nervous

  Viestejä:
  390
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tarkista nyt ainakin ensin, että onko LG:n asemaan saatavilla uudempaa firmwarea.
   
 3. Griffin

  Griffin

  Viestejä:
  3 050
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Bluerayn lukupää on hyvin mutkikas laite, vähän epäilen, että nykyisenä, halppisaikakautena ne ovat järestään melko lyhytikäisiä.
   
 4. Corsten

  Corsten

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
  On uusin sisässä. Sen tein jo kuukausi sitten. Muutenkin outoa käytöstä kun välillä ei tunnista jotain leffaa, mut kelkan aukaisun ja sulkemisen jälkeen tunnistaa.
   
 5. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  1 815
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mulla ainaki virustutka jumitti koko aseman kun oli levyn tarkistus päällä. Käyttäytyi kuin olisi ollut rikki koko asema ja ei saanut oikeen mitään levyä auki tuona aikana kun scannasi viruksia. Ostin jo uuden asemankin kertaalleen ennenkun hokasin tuon.
   
 6. JSoi

  JSoi

  Viestejä:
  220
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Osta erillinen blu-ray -soitin. Itse ostin joskus aikoinaan blu-ray -aseman koneeseen, ja vasta jälkikäteen minulle selvisi, ettei niitä voi katsoa ilman maksullista ohjelmaa, joka sekin toimii joskus ja jouluna tai jos tähdet sattuvat oikeaan linjaan.
   
 7. Nervous

  Nervous

  Viestejä:
  390
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Virustutkan tapauksessa levyn pitäisi "tunnistua" normaalisti.

  Mikäli se haisi/haisee aavistuksenkin röökille, niin lukupään pintaan on voinun kertyä tervaa. Myös muu paska lukupäässä voi aiheuttaa tuon, mutta tuskin sinne on jatkuvasti pölyisiä tmv. levyjä ladattu.
  Jos se toimii paremmin esim. pystyasennossa, niin koneisto on voinut kulua väljäksi tai jos liukupinnoissa on käytetty maailman huonointa rasvaa, niin se on saattanut ehtiä jo kovettumaan liikaa.
  Mikäli siinä on käytetty maailman huonointa pyöritinmoottoria ja pyöritelty epäkeskoa levyä, niin moottorin laakerissa voi olla jo liikaa klappia (Tuskin).
  Huonot laserit voivat väsyä ennen aikojaan, jolloin voivat nirsoilla levyjen suhteen.
  + monta muuta mahdollista vikaa.
  Oli vika mikä tahansa, niin eiköhän se myyjä laittanut tietoisesti paskan kiertoon.

  Mikäli noita valmistetaan tyyliin vanhat DVD-asemat, niin ihan arpapeliä mikä niistä kestää.
  Ulkoinen asema on toki monikäyttöisempi, mutta samat laatuvaihtelut niissäkin verrattuna sisäiseen asemaan.

  Äkkiseltään laskettuna oma tuoreempi Sonyn soitin on pyörittänyt levyjä jotain 1000 ja 2000 tunnin välillä, joten ei tuo itse tekniikka niistä erikoisen heikkoa tee.
  Tietokoneen asemat ovat suhteessa törkeän kalliita verrattuna soittimiin, joten hinnan puolesta ne voitaisiin toteuttaa ns. laadukkaastikin.
  Tosin ahkerassa data-käytössä vikaantuvat luonnollisesti nopeammin.

  Mitä tulee maksullisiin ohjelmiin, niin eikös noita ole nykyisin jo ilmaisiakin? Ainakin mainostavat ilmaisena, mutten ole testannut, koska en omista asemaa.

  Ihan mielenkiinnosta: Mikä malli on kyseessä ja miltä vuodelta asema on? Lukee yleensä siinä kannessa.
   
 8. Collapsed

  Collapsed

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Ei tarvi mitään maksullisia ohjelmia kun asentaa koneelle ilmaisen MakeMKV:n ja rippaa sillä blu-rayt tekstityksineen MKV-muotoon, jolloin niitä voi katsella millä vain videot toistavalla ohjelmalla.
   
 9. Corsten

  Corsten

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
  Ilmeisesti tuo MakeMKV on ilmainen vain 30 päivän ajan. Tää nykyinen on LG:n asema, takaa näyttäisi olevan sata-kiinnityskohta murtunut. Onneks en paljoa maksanut.
   
 10. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 141
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kyllä sen pitäisi olla ihan pysyvästi ilmainen, lisenssejä ei voi enää edes ostaa. Betassa on 60 päivän rajoitus, mutta se nollaantuu aina, kun asentaa uusimman version (ilmeisesti vaikka saman uudelleen).
   
 11. Corsten

  Corsten

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
 12. Marco Polo

  Marco Polo

  Viestejä:
  148
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2018
  Minuakin asia kiinnostaa. Onko sinulla suositella jotain tiettyä erillistä blu-ray soitinta? Onko ne tyyliin usb:lla koneeseen kiinni laitettavia vai ja sitten homma pelittää itestään (ajurit max?)?
   
 13. JuSiZ

  JuSiZ

  Viestejä:
  1 815
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 14. joku

  joku

  Viestejä:
  669
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Leavo blu-Ray player on myös ilmainen.
   
 15. hik

  hik

  Viestejä:
  366
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Mpc-hc-ohjelmaa voisi periaatteessa käyttää Makemkv:n käyttämisen jälkeen. Downloads · MPC-HC

  Mpc-hc:n shaderi "shader complex 2" tekee käyttökelpoisen kuvan terävöinnin ilman näkyviä sivuvaikutuksia. Käyttökelpoinen bluray-laatuisella videolla ja isokin merkitys dvd:llä. Shader complex 2 on voitu nykyjään kopioida joihinkin muihinkin softiin jo.

  Netflixin ja muiden aikana nämä jutut ei ole oikein muistissa enää. Kuvahan blurayssa on loistava, mutta mulle kätevin vuokraamo lopetti leffojen vuokraamisen.
   
 16. ANTI_L

  ANTI_L

  Viestejä:
  616
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Jos käyttö on pelkkää levyjen katselua eikä datanlukuominaisuuksia tarvita, niin ostaisin kyllä vähän paremman erillissoittimen, sillä saa katseltua leffat ilman häslinkiä eikä tarvitse olla se kone ollenkaan päällä.

  Toimisi tykin kanssa tuollainen erillissoitin parhaiten, mutta nykyään olen siirtynyt katselu noihin VOD palveluihin niin paljon, etten ole vaivautunut ostamaan erillissoitinta. Koneessa on toki kiinni LGn joku perus pyöritin ja Leawoa olen käyttänyt itse blu-ray katseluun. Välillä noissa levyissä on vaan niin huono rakenne tai joku suojaus, että koneella katselu vaatii kärsivällisyyttä. Tuo Leawo joskus tunnistaa levyä jonkun 30-60 sekuntiakin. :D
   
  joku tykkää tästä.