Opiskelu, opiskelijaedut, koulutuslinjat jne

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jonesky12345, 13.02.2019.

 1. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 000
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Perustetaan tällainen topikki.

  Oma taustani se, että valmistun yliopistosta tänä keväänä. Olen harkinnut pk-seudulla asuvana opiskelijastatuksen vuoksi opiskelujen aloittamista ilman opiskeluaikeita. Olen tekniseltä alalta. Osaisiko joku amkkilainen sanoa, missä oppilaitoiksessa voi vaan "lonnia" ja muutaman vuoden olla kirjoilla tekemättä mitään?

  Pääsen kaikkiin amkkeihin heittämällä, joissa pääsykoeoppimateriaalina lukiomatikka ja fysiikka. Mihin kannattaisi mennä?
   
 2. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 821
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kaikissa amkeissa on samat säännöt. Jos pääset sisään, niin saat olla kirjoilla sen 3-4 v jonka tutkinto kestää. Jos tukia meinaat nostaa, niin ilman opintopisteitä ne peritään takaisin korkojen kanssa.
  En tosin itse keksi mitään järkevää syytä tällaiselle, mutta jokainen kai tyylillään...
   
 3. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 228
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  HSL:n opiskelija-alennukseen tulee sitten 30 ikävuoden kohdalla lisävaateita, että iästä riippuen ei välttämättä maksa vaivaa.
   
 4. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 297
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos ajattelit tukia nostaa/lainaa niin KELA maksaa vain 37kk tukia AMK opintoihin, tästä vähennetään jos nostetut tuet yliopiston puolelta eli et saisi tukia tod näk ollenkaan.

  Esimerkki
  Opiskelija on käyttänyt yliopisto-opintoihinsa 18 tukikuukautta. Hän keskeyttää ne ja aloittaa uudet opinnot ammattikorkeakoulussa. Ammattikorkeakouluopintojen enimmäistukiaika on 37 kuukautta. Koska opiskelija on jo käyttänyt keskeytyneisiin yliopisto-opintoihinsa 18 tukikuukautta, hän voi saada ammattikorkeakouluopintoihinsa enää 19 tukikuukautta (37 kk - 18 kk).

  Jos suoritat useita korkeakouluopintoja
   
 5. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 000
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tarkoitus oli siis saada opiskelija-alennus matkakorttiin jne perushyödyt. Ei oo tuille tarvetta, kun töissä kumminkin olen ja omistusasunnossa asun
   
 6. Warfe

  Warfe Insinööri Tukijäsen

  Viestejä:
  581
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Tämmösten kikkailujen takia sitten joku nuori jää ilman opiskelupaikkaa.. Ei näin.:facepalm:
   
  Snowman, Atomos, hrnr ja 14 muuta tykkäävät tästä.
 7. E_Mustakari

  E_Mustakari

  Viestejä:
  516
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Hienoa. Amk-tutkintoja jaellaan muutenkin aivan liikaa ja sisään otetaan myös huomattavan heikkolahjaisia. Heikommasta päästä yhden jääminen ulos on vain hyvä asia.
   
  Awelonian, jugih, piru ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 8. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 000
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Jos pääsen lukematta amkin pääsykokeesta sen takia, että yliopiston jälkeen on lukioaineet muistissa, niin ansaitseekohan paikkaa se pudonnut ensinkään?
   
 9. Toton

  Toton

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  No nyt on vitun tyhmä idea. Säästä aikasi siihen työhön ja perheeseesi/kavereihin ja yritä ottaa vähän rennommin rahankäytön suhteen. Luulen, että kaikki voittavat.
   
 10. James_Potkukelkka

  James_Potkukelkka

  Viestejä:
  446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Öö, kannattaa varmaa tollainen kikkailu jonkin VeeÄrrän matkakortin takia. Kyllä ne alkaa kysellä melko nopsaan, missä äijä luuraa, jos on kirjoilla eikä näy koulussa.
   
 11. Johan_V

  Johan_V

  Viestejä:
  533
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Köyhänä jatko-opiskelijana pidin voimassa opinto-oikeutta toiseen perustutkintoon, jotta sain ateria-, yths- ja vr-alennukset. Tuo opinto-oikeus oli vielä ajalta jota ei koskenut nykyiset vanhenemispykälät, eli opinto-oikeus oli niin kauan voimassa kuin viitsi ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelija. Ah, good times.
   
  joku tykkää tästä.
 12. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 000
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Ongelma on se, että nykyisellä työmatkalla poikittainen seutuliikenne tarkoittaa sitä, että aikuisten hinnalla joudun kustannusten takia siirtymään yksityisautoiluun. Auto löytyy jokatapauksessa, mutta opiskelijahinnalla julkiset tulevat halvemmaksi. Täydellä hinnalla alkaakin säästämään kun autoilee
   
 13. naapoz

  naapoz

  Viestejä:
  308
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  Töissä olet ja omistusasunto löytyy. Kannattaisko lopettaa tällaisen pelleilyn miettiminen?
   
  Awelonian, Randomizer, Atomos ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 14. pitkae

  pitkae

  Viestejä:
  183
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2017
  Tää taitaa muuttua samalla, kun tulee se vyöhykehässäkkä. Uusi opiskelija-ale tulee iästä riippumatta, mutta ale on vain 30 pinnaa. Saa korjata, jos muistan väärin.
   
 15. Hawks

  Hawks

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  28.09.2017
  Saahan sen seutulipun vähennettyä verotuksessa, vai oliko tarkotus viilata verottajaakin linssiin?
   
 16. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 000
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Ei tässä ketään olla viilaamassa linssiin. Nykytilanteessa vain joudun maksamaan julkisesta liikenteestä enemmän kuin autoilusta joten autoilen. Saan vähentää verotettavista tuloistani seutulipun n. 1200€ ja tuosta vähennetään se perusvähennys joka on n. 600€ eli saan vähentää aikuisten seutulipulla verotettavista tuloistani n. 600€ vuodessa sen sijaan että säästäisin suoraan n. 600€ vuodessa. Veroprosenttini ei ole 100, kumman luulet tulevan halvemmaksi? Tämän lisäksi kulkumuotona yksityisauto vs julkinen liikenne.
   
 17. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Sillä pudonneella voi olla aidosti motivaatiota alan opiskeluun, kun taas sinä haluat kirjoille vain saadaksesi opiskelijoille tarkoitetut edut. Sen jonkun toisen hakijan koulupaikan saanti voi olla pienestä kiinni ja sisään pääsemiseen voi olla nähty vaivaa. Minusta sinä olet se, joka ei ensinkään ansaitsisi sitä paikkaa.
   
  superapina, OD., Jakarizz ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 18. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 182
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Kyllä nyt on taas kuultu jotain ihan uutta. Haluat siis tietoisesti viedä aloituspaikan korkeakoulusta, ilman aikomustakaan opiskella, ihan vain sen takia, että säästäisit muutaman satasen vuodessa bussilipuista? Ei jumalauta nyt sentään :facepalm:

  Ne opiskelija-alennukset on olemassa sitä varten, että pienillä tuilla ja satunnaistöiden palkoilla elävillä opiskelijoilla olis varaa matkustaa, jos olet palkkatöissä niin ota lusikka kauniiseen käteen ja maksa sen mukaisesti liikkumisestasi. Kivahan ne on tietty omat alennukset subventoida muiden veroista, mutta kyllä tämä plääni menee itsekkään hyödyn tavoittelussa jo todella korkealle.

  Mä vielä pystyn jotenkin ymmärtämään niitä tyyppejä jotka hakee kouluun hillumaan vuodeksi sen takia, että tavoitteena olleeseen paikkaan ei päässyt ja suorittelevat sitten perusopintoja ennen muualle hakemista, mutta tää sun suunnitelma on jo ihan uudella tasolla yhteiskunnan resurssien tuhlaamisessa. Ainoastaan hyvin huolestuttavalla tavalla itsekeskeinen ihminen voi perustella tämän olevan ok ja hyväksyttävää sillä perusteella, että "jos mä pääsen kerran lukematta sisään niin ei se pois jäänyt sitä paikkaa olis sitten ansainnut". Sinähän sitä paikkaa et ansaitse millään tasolla, koska sinulla ei ole mitään aikomusta ikinä suorittaa sitä tutkintoa tai opiskella yhtään mitään siellä koulussa. Se viimeiseltä sijalta sisään tuleva tyyppi voi olla ihan aidosti kiinnostunut alasta, ja voi tutkinnon avulla saada siitä itselleen ammatin tulevaisuudessa. Sun omaneduntavoittelu voi aiheuttaa sen, ettei joku muu joka haluaa opiskelemaan, saa opiskelupaikkaa ja joutuu taas vuoden tekemään jotain pätkäduunia/makaamaan pahimmillaan työttömänä elämä holdissa ku odottelee seuraavaa hakumahdollisuutta.

  Jos vaan kuitenkin olisit hakematta ja jättäisit ne aloituspaikat niille jotka sinne kouluun ihan oikeasti haluavat mennä.
   
  superapina, RDennis, Randomizer ja 13 muuta tykkäävät tästä.
 19. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 019
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  No tämän aiheuttaja ei kyllä ole sen paremmin pärjänneen omaneduntavoittelu, vaan jonkinlainen yhdistelmä tyhmyyttä ja laiskuutta.

  Mutta itse asiaan: tarviiko amkeissa maksaa sitä pakollista jäsenmaksua, ennen kuin saa opiskelijakortin? Jos toi alennus on jatkossa 30% ja siitä joutuu vielä satasen maksamaan, niin pitää olla kyllä melkoinen penninvenyttäjä jos tohon viitsii lähteä.
   
 20. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 182
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Ymmärsinko oikein, että sun mielestä toi suunnitelma on ihan ok koska se pois pudonnut on tyhmä ja laiska eikä menestynyt kokeissa paremmin kuin se tyyppi joka joka haluaa kirjoille vain saadakseen bussilipun halvemmalla? Eli opiskelupaikan vieminen koulusta turhaan ja yhteiskunnan resurssien hukkaaminen on ihan hyväksyttävää jos vaan sinne pääsee sisään? Tämä selvä...

  Amkkien opiskelijakunnissa ei ole pakkojäsenyyttä, mutta jos ei opiskelijakorttia hae niin VR:ltä, Matkahuollolta jne toimijoilta on saatavissa erillinen paperi millä voi oppilaitoksen leimoilla varustettuna saada alennukset lippujen hankintaa varten.
   
  N1kkel tykkää tästä.
 21. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 000
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Jos joku jää opiskelupaikatta helsingissä amkissa sen takia, että vuosikaudet lukion käymisen jälkeen joku saa pääsykokeessa paremmat pisteet, vielä kun ensikertalaiset saavat helpotusta, niin mielestäni sillä henkilöllä ei kyllä motivaatiota ole sitten ensinkään. Voin kuitenkin sanoa, etten ole lukiomatikkaa ja fysiikkaa opiskellut viimevuosina.

  Mielestäni ongelma on sitäpaitsi muiden luoma. Julkinen liikenne koetaan kalliiksi ja jos opiskelupaikan saa vuosiksi noin vain, niin ei se silloin liene opiskelijan ongelma. Yksi kaveri haki vuosia sitten amkkiin ja pääsikin, mutta ala ei maistunut niin oli sitten opiskelijastatuksella duunissa pari vuotta ennen kuin oikea ala löytyi. Vastaava tilanne.

  Jos yksityisautoilun kulut (poisluettuna auton omistamisen aiheuttamat kulut) ovat samaa luokkaa tai halvemmat kuin julkinen liikenne, niin mielestäni jossain on menty vikaan... Julkisen pitäisi voittaa autoilu. Okei, joillain auton omistamisen kulut pitää laskea tappioiksi myös, jos auto hankitaan vain työmatkaa varten, mutta mun tapauksessa useampi koira tarkoittaa, että kuskaustarvetta löytyy omasta takaa omalle autolle.
   
 22. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  1 019
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Kyllä. Tämä on kaikkein pahinta paskaa, että opiskelupaikkojakin jaetaan nykyisin sosiaalisin perustein esimerkiksi ensikertalaisuuden perusteella. Pidän tärkeänä, että kaikilla on aidosti tasavertaiset mahdollisuudet. Mutta täällä on onneksi nykyisin politiikkapuoli näille väännöille, eli ei tästä sen enempää.
   
 23. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 821
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei kerro välttämättä sen motivaatiosta mitään. Siinä iässä toiset on "amistelleet" vielä lukiossa, mutta sitten siinä intin jälkeen alkaa opiskelu kiinnostaa. Toisekseen musta kuulostaa aika omituiselta, jos teknisen alan kaveri ei muka osaa lukiotason matematiikkaa, kun minäkin osaan. Taitaa olla jotain toisen asteen yhtälön ratkomista ne "pahimmat" tehtävät niissä kokeissa.

  Tuosta julkisen liikenteen hinnasta oon samoilla linjoilla. Kannattaa muuten kysellä duunista siihen jotain tukea. Jotkut firmat saattaa maksaa nuo matkakortit kokonaankin.
   
 24. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Niin, käyt palkkatöissä ja asut omistusasunnossa, mutta pitäisi saada kikkailtua opiskelija-alennus matkakorttiin. Kai käyt myös leipäjonossa?

  Minusta tuo on etuuksien väärinkäyttöä ja moraalisesti väärin. Häpeäisit.
   
  Legacy tykkää tästä.
 25. pinppi

  pinppi

  Viestejä:
  71
  Rekisteröitynyt:
  16.05.2017
  Kannattaa joo ehkä pysähtyä miettimään. Jos motivaatiota mitataan niin kummankohan motivaatio on korkeampi? Sillä joka hakee kouluun hintahelpotusten perässä vai sillä joka hakee kouluun sen takia, että ala kiinnostaa o_O?

  Ja miten se pääsykokeissa menestyminen tähän asiaan liittyy? Lähtötaso mitataan pääsykokeissa kyllä, mutta itse ajattelisin, että sinne kouluun mennään sen takia, että halutaan oppia lisää.
   
  Jakarizz ja ttjm tykkäävät tästä.
 26. SandWiz

  SandWiz

  Viestejä:
  346
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Samaa mieltä, että pitäisin pikemminkin sitä äärimmäisen outona jos teknisen alan yliopistotutkinnon omaava ei pärjäisi juuri lukiosta valmistuneille amk:n pääsykokeessa. Sen verran perustason kauraa, että jos ei yliopistosta valmistunut siitä heittämällä kunnon pisteitä saa niin aika heikolla pohjalla on sielläkin meininki.

  On kyllä äärimmäisen itsekästä ja mulkkua käytöstä, että joku työssä käyvä haluisi väärinkäyttää systeemia jonkun muutaman satasen säästön takia.
   
  mopnex, Jakarizz, ttjm ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 27. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 000
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Siis osaan toki lukiotason asiat ja laajemminkin, mutta halusin huomauttaa, etten ole käyttänyt aikaani kuitenkaan minkään matikan tai fysiikan parissa siten, että jotkut logaritmien derivaatat ja integraalit tai jotkut fysiikan vaihtovirtapiirien laskelmat tarkalleen menisivät. Idea on perustaitotasolla hakea amkkiin, katsoa riittääkö se sisäänpääsyyn ja jos riittää, niin silloin voisi sanoa sen pudonneen hakijan motivaatiosta jotain pientä jos kokeilumielessäkin pääsee sinne amkkiin joku toinen henkilö.

  En tiedä mitä amkin pääsykokeissa tarkemmin kysytään, mutta ainakin teknilliseen yliopistoon piti ihan osata laskea noita suhteellisuusteorian aikadilataatiolaskuja jne joista ei kyllä ole muuta muistikuvaa kuin aihepiiri.

  EDIT: Kävin huvikseen katsomassa metropolian teknisen alan pääsykoekysymyksiä viime syksyltä. Ilman infosivuakin, jossa on kaavoja jne olisi saanut täydet pisteet... Tuonne hakemalla kyllä takuulla vie joltain opiskelupaikan.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
 28. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 821
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei edelleenkään kerro niinkään motivaatiosta, vaan lähtötasosta. On aivan kuraa kuvitella että yliopistosta valmistunut antaisi noissa pääsykokeissa jotain tasoitusta :D
  Niihin pääsykokokeisiin riittää lukion lyhyt matematiikka ja pakolliset fysiikan ja kemian kurssit.

  En ole lakimies, mutta tällaisessa toiminnassa ollaan kyllä vähintään harmaalla alueella, jos opiskelupaikka haetaan vaan sosiaalietujen hyväksikäyttöä varten.
  Yleisellä tasolla tämä on nyt muuten vaan moraalisesti arvelluttavaa.

  E: harmaalla alueella on siis tuo etujen käyttö, jos opiskelupaikka on hankittu vaan kulissiksi niitä varten.
   
 29. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 182
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  AMK:n pääsykokeet ei tosiaankaan ole vaativuustasoltaan samaa tasoa kuin teknisen yliopiston, eikä niiden ole tarkoituskaan. AMKiin on linjasta riippuen mahdollista päästä sisään vaikkei olis lukiota käynyt ollenkaan, pääsykoe mittaa enemmänkin loogisen ajattelutavan hallintaa kuin raakaa taitotasoa vaikka matematiikassa tai fysiikassa. Ison osan tehtävistä voi ratkaista alemmankin tason matematiikan ja fysiikan hallinnalla jos vaan ajattelumalli on sellainen, että tajuaa miten asiat toimii ja hommat on sen verran hanskassa että osaa hyödyntää sitä lunttilappua mikä kokeeseen jaetaan mukaan (missä on peruskaavoja ym).

  Myös opintojen vaativuustaso on noissa kouluissa hyvin eri, ja pääsykokeen vaativuuskin sitä osaltaan heijastelee.
  Teknisen yliopiston käynyt varmasti saa kylmiltään pääsykokeessa riittävät pisteet suurimmalle osalle opintolinjoista päästäkseen, luultavasti sijoittuu jopa kohtuullisen hyvin. Yleisesti lienee kuitenkin tiedossa, että ne jotka oikeasti em. matematiikasta ja fysiikasta on kiinnostuneet luultavasti pyrkivät juurikin johonkin YO MatLu-linjoille, ja AMK:n pääsykokeissa vastassa on sitten niitä jotka on enemmänkin kiinnostuneet esim. tietotekniikasta tai eivät muuten tunne vetoa yliopiston teoreettisiin opintoihin, tai tulevat hakemaan AMK-papereita amiksen päälle jne...

  Vanhoja pääsykokeitahan on ihan julkisesti netissä jaossa, vaikka tuolla, sieltä vaan katsomaan mikä taso on.

  Edelleenkään se, että joku on sinua tyhmempi eikä "voita" sinua pääsykokeissa vaikka onkin valmistautunut ja sinä et, ei tee toiminnastasi yhtään vähempää moraalisesti tuomittavaa ja yhteiskunnan resursseja hukkaavaa.
   
  mopnex, Warfe, JaySon ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 30. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  850
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Noinko yrität oikeuttaa etuuksista hyötymisen? Etkö oikeasti näe tässä ideassasi mitään moraalisesti väärää? Oletko edes laskenut paljonko tulisit vuositasolla säästämään matkakuluissa?
   
  Jakarizz ja ttjm tykkäävät tästä.
 31. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä jos aloittaja vaan menisi sinne päivätöihinsä ja pyytäisi pomoltaan 50e/kk palkankoritusta. :D
   
  superapina, Jakarizz ja ttjm tykkäävät tästä.
 32. James_Potkukelkka

  James_Potkukelkka

  Viestejä:
  446
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juu, jos on kerta niin pätevä kaveri ku koittaa esittää, niin eihän tuo olisi temppu eikä mikään. Tai alkais pyöräillä. Tulee vieläkin halvemmaksi :D

  En kyllä muista enää, muuttuiko noi AMK:eek:ittenkin rahoitus mallit, tossa vähän aikaa sitte. Jos on niin, niin ei tuollainen lonniminen enää onnistu. Ei ole järkeä pitää listoilla opiskelijaa, joka ei tuo opintopisteitä. Ainakin amiksen puolella nykyään menee noin. Otetaan sitte tilalle jannu joka tuo pisteitä.
   
  JaySon, Jakarizz ja ttjm tykkäävät tästä.
 33. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 000
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Palkka eikä lippujen hinta ole ongelma, mutta maksan mielummin vähemmän kuin enemmän. Yhdistelmä heikkoa julkisen liikenteen politiikkaa ja sitä että koulussa voi "lojua" kirjoilla mahdollistaa kikkailun. Kikkaileehan ihmiset verotuksissakin jne.

  Suomen meininki valitettavasti on sitä että verotuksella rankaistaan ja kaikki kikat on käytössä nettotulojen maksimoimiseksi. Miksei tämä siis
   
 34. Jakarizz

  Jakarizz

  Viestejä:
  161
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Myy asuntosi ja osta toinen lähempänä työpaikkaa?
   
 35. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 821
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Vähän oikein huvittaa nyt tää ketju. Ekan viestin perusteella ajattelin ensin, että "vittu mikä työtä vieroksuva hampuusi". Sitten kun asiaa tarkennettiin, niin petyin vielä :D

  Ekassa viestissä on vielä pääsemässä heittämällä sisään, mutta kun tuli kritiikkiä, niin sitten onkin vaan jonkun muun motivaatiossa vikaa, kun hän ottaa opiskelupaikan pois. Niin ja valtion vika tietty :D
   
  JaySon ja Jakarizz tykkäävät tästä.
 36. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 000
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Siis pääsen heittämällä sisään ja se että niin kannattaa tehdä on valtion vika. Jos yritykset saa ulkomaille tehsyillä velkajärjestelyillä välttää verot suomeen, ei tossa systeemisessä ole mitään moraalitonta.

  Jos asuisin lähempänä työpaikkaa en todellakaan käyttäisi julkista vaan ajaisin pelkästään autolla.
   
 37. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 821
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ei siinä sisään menemisessä vielä mitään, mutta opiskelijaetujen hyväksikäyttö on jo harmaalla alueella. Väitän että jos kaikki sun tänne postaamat kirjoittelut tulisi HSL:n tietoon, niin olisit jonkinasteisessa kusessa.
  Sitten taas kiroillaan, jos valtio tiukentaa valvontaa ja byrokratiaa, mutta se on just sun kaltaisten ihmisten syytä.
  Mutku yrityksetkin... :facepalm:
   
  superapina, Jakarizz, Dudem ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 38. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 182
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Olen käsityksessä, että suurin osa kansasta pitää noita yritysten pelkästään verojen kiertämiseksi ilman oikeaa tarvetta tehtyjä velkajärjestelyitä moraalittomina ja tuomittavina.

  Sehän toki kertoo aika paljon henkilön moraalisen kompassin suunnasta ja suhtautumisesta yhteiskuntaan, jos hyödyntää järjestelmää tarkoituksen vastaisesti omaksi edukseen vielä vahingoittaen/hankaloittaen jonkun muun elämää prosessissa, eikä näe siinä mitään ongelmaa edes moraalisella tasolla.
   
  Jakarizz, Dudem ja ttjm tykkäävät tästä.
 39. Janishell

  Janishell

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Täysin psykopaatti trolli pelle kyllä kyseessä tämä threadin aloittaja.

  Ei kyllä uskoisi että noin viisas kaveri mikä mukamas threadin aloittajakin on, joka pääsee mistä tahansa pääsykokeesta heittämällä sisään olisi näin tyhmä ja kitupiikki ihminen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
  stumpu tykkää tästä.
 40. Teme_

  Teme_

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Minua taas ärsyttää se suunta, mihin korkeakoulujen hakuprosessi on menossa. Korkeakouluihin pitäisi jokaisella olla yhtäläiset mahdollisuudet hakea, vaikka olisi aikaisemmin aloittanut tai suorittanut opintoja, oli toisen asteen arvosanat minkälaisia hyvänsä jne.

  Nyt suositaan tiettyjä ryhmiä, kuten ensikertalaisia tai hyvin lukiosta kirjoittaneita, muiden hakijoiden kustannuksella. Pääsykokeiden merkitys yritetään poistaa samalla suosien ryhmää, jolla on jo tietojen ja taitojen puolesta muutenkin hyvät mahdollisuudet päästä sisään. Samalla unohdetaan henkilöt, joilla ei opiskelu syystä tai toisesta lukiossa mennyt putkeen. Vaikeutetaan kohtuuttomasti sellaisten henkilöiden hakemista, jotka ovat aluksi valinneet itselleen väärän alan. Lisäksi tämä uudistuva malli syrjii poikia, joiden kehitys on usein vielä lukiossa jäljessä tytöistä.

  Itse otin ylimääräisen paikan Aallosta, ihan vain hiljaisena protestina nykyiselle politiikalle. Saatanpa ottaa toisenkin paikan muualta, jos menee vielä hullummaksi tämä homma. Jos haluavat estää minua tekemästä niin, niin senkus sitten rehellisesti säätävät, että se on yksi paikka missä on pakko pysyä ja poistavat pääsykokeet kokonaan.
   
 41. Stud

  Stud

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mikset saman tien väärentäisi jonkin koulun todistusta "opiskeluistasi".
   
 42. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 000
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Miksi väärentäisin?
   
 43. Seeteufel

  Seeteufel

  Viestejä:
  291
  Rekisteröitynyt:
  19.08.2018
  Tai työsuhdematkalippua.
   
  JaySon tykkää tästä.
 44. meridian

  meridian

  Viestejä:
  322
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Mikset sitten suoraan aja pummilla? Ihan yhtä väärin kuin opiskelupaikan ottaminen pelkän halvemman bussilipun vuoksi ja voit perustella itsellesi, ettei oikeastaan ole sun vika koska julkisen liikenteen lipuntarkastuskäytännöt on niin heikot, että pummilla matkustaminen on mahdollista.
   
  ttjm, N1kkel ja JaySon tykkäävät tästä.
 45. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 000
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  En kyllä ole tietoinen, että opiskelupaikan hakemisessa olisi mitään ongelmaa, pummilla ajaminen sen sijaan on määritelty kielletyksi.
   
 46. meridian

  meridian

  Viestejä:
  322
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Oletko nyt ihan tosissasi sen suhteen, että et nää mitään väärää siinä, että hakee ja vastaanottaa opiskelupaikan, että saisi opiskelijahintaisen matkalipun ja muita opiskelijaetuja ilman, että on aikomustakaan opiskella?
   
  ttjm tykkää tästä.
 47. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 000
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Ainakaan virallisesti tuossa ei ole mitään ongelmaa, kuten ei verosuunnittelussakaan jne kikkailuissa, joissa yksilö hyötyy taloudellisesti porsaanreijistä. En ymmärrä miksi tämä on niin paljon isompi asia monelle. Ymmärrän, että joku opiskelupaikan menettävä on harmissaan, mutta ehkä sellainen hakee myös jonnekin pk-seudun ulkopuolelle ja saa paikan sieltä ja lopulta ravintoketjun heikoin putoaa.
   
 48. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 182
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Ehkä sen takia, että useimpien mielestä noin tekeminen on väärin ja tuomittavaa? Puhumattakaan siitä, että se haaskaa yhden opiskelupaikan aivan turhan takia ja siten tuhlaa turhan päiten jo muutenkin rajallisia resursseja, jotka tämä yhteiskunta tunkee koulutuksen tarjoamiseen.
   
  ttjm ja N1kkel tykkäävät tästä.
 49. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 228
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taas näitä resurssien tuhlausta yms. satuja. Mihin ne resurssit muka katoo, jos opettaja pitää -1 oppilaalle sen saman esityksen mitä olis muutenkin pitänyt? Nykyisten ryhmäkokojen aikana pelkästään hyvä, että on vähempi oppilaita. Aikanaan hirvee haloo jostain ikuisuusopiskelijoistakin ja sit väännettiin ties mitä passiivirekisteripaskaa, jonka hallintoon meni varmasti miljoona kertaa enemmän aikaa ja rahaa kuin nämä tilastokirjoissa roikkuvat ikiopiskelijat olisivat vieneet :facepalm:

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 50. meridian

  meridian

  Viestejä:
  322
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Voihan sen noinkin perustella itselleen. Kunhan muistat sitten pääsykokeissa tai "miksi haluan alalle" -ennakkotehtävässä vastata rehellisesti, valehtelu nyt ainakin on väärin.
   
  kjns tykkää tästä.