OpenWRT-keskustelu

Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 334
Alkoi tuo Mikä reititin minulle? -lirpake täyttymään noista minun OpenWRT-keskustelusta, joten perustin nyt tämän threadin tätä varten, niin pysyy tuo ketju siinä tarkoituksessa mihin se on alun perin tarkoitettukin. Tässä ketjussa voi kysellä ohjeita OpenWRT:n liittyen, keskustella sitä tukevista reitittimistä jne. Kaikki OpenWRT aiheinen keskustelu on sallittua ja ennenkaikkea tervetullutta. Tässä aloituksessa puhun lähinnä Archer C7:sta sillä se on eka ja ainut vehje mihin olen OpenWRT:n koskaan asentanut. Lisää tulee varmasti tulevaisuudessa :)

What is OpenWRT sanoi:
OpenWrt is an open source project for embedded operating system based on Linux, primarily used on embedded devices to route network traffic. The main components are Linux, util-linux, musl,[5] and BusyBox. All components have been optimized to be small enough to fit into the limited storage and memory available in home routers.

OpenWrt is configured using a command-line interface (ash shell), or a web interface (LuCI). There are about 3500 optional software packages available for installation via the opkg package management system.

OpenWrt can run on various types of devices, including CPE routers, residential gateways, smartphones, pocket computers (e.g. Ben NanoNote), and laptops. It is also possible to run OpenWrt on personal computers, which are most commonly based on the x86 architecture.
Tuetut laitteet
Asennusohje
FAQ
Stable firmikset
Snapshot firmikset
SQM

Miten valita oikea OpenWRT firmis reitittimelleni?

Oikean tiedoston löydät helpoiten täältä. Käytän nyt taas esimerkkinä tätä omaa TP-linkiä. Eli valitsen tuolta listalta TP-Link ja sitten Archer C7 V4. Target kohta kertoo oikean hakemiston Stable-lataus sivulta.


Eli tässä tapauksessa oikea polku on 18.06.1/targets/ar71xx/generic/



Ja koska nyt mennään Stockista OpenWRT:ksi, valitaan Factory tiedosto, ei sysupdgrade. Sysupgradea käytetään silloin, kun flashataan uudempi versio OpenWRT:stä vanhan päälle.




Miten palauttaa TP-Link takaisin stockiksi?

Käytän tässä esimerkkinä Archer c7 V4, toimenpide pitäisi kuitenkin olla kutakuinkin sama myös muilla TP-Linkin vehkeillä. Yksi vaihtoehto on flashata Stripped firmis suoraan OpenWRT:n valikoista, mutta tähän V4:n en sellaista löytänyt enkä kokenut olevani tarpeeksi rohkea leikkaamaan itse sitä, niin tein sitten TFTP-recoveryn kautta. Tässä ohjeet miten homma pitäisi onnistua hienosti kerta laakista, ei tarvitse yrittää moneen kertaan niinkuin itse jouduin :) Ja tämä sama ohjehan pätee myös Brickattuihin reitittimiin.
  1. Lataa valmistajan sivuilta uusin firmis.
  2. Pura Archer C7(EU)_V4_180425.zip -tiedosto.
  3. Muokkaa Archer C7(EU)_V4_180425.bin -tiedoston nimeksi ArcherC7xx_tp_recovery.bin, xx=HW. versio tässä tapauksessa kyseessä on v4, joten tiedoston nimeksi tulee ArcherC7v4_tp_recovery.bin.
  4. Lataa tftpd32 ohjelma, voit itse päättää käytätkö 32bit, 64bit vai portable. Itse käytin portable versiota ja homma toimi sekä 32-bit että 64-bit.
  5. Vaihda tietokoneen IP-osoitteeksi 192.168.0.66, 255.255.255.0, 192.168.0.1.
  6. Käynnistä tftpd32, mene Settings, tftp-välilehti ja laita em. IP-osoite "Bind TFTP to this address" kohtaan. Klikkaa OK ja käynnistä TFTP ohjelma uudelleen.
    12-09-2018 22_04-Tftpd64_ Settings.png
  7. Avaa tftpd32:sta Log Viewer -väliehti ja sammuta reititin. Paina reset-painike pohjaan ja laita virta takaisin päälle.
  8. Log vieweriin pitäisi pian ilmestyä riviä, "Connection received from 192.168.0.66 on port xxxx" sekä "Read request for file <ArcherC7v4_tp_recovery.bin>" VARMISTA, että tämän rimpsun tiedostonimi täsmää kohdassa 3. muokatun kanssa. Alla oleva kuva tästä ketjusta lainattu, se on tehty WDR4300 varten, mutta periaate on sama. Jos tekstiä ei näy, sammuta reititin ja yritä uudelleen.
    182b7e63983342f8a7640689670995cb.PNG

  9. Nyt tiedämme, että reititin kommunikoi TFTP-serverin kanssa, joten sammuta taas reititin ja siirrä 3. kohdassa muokattu tiedosto tftd32-ohjelman base directoryyn, eli saman kansion juureen missä tftpd32.exe sijaitsee
  10. Paina reitittimen reset -painike pohjaan, laita virta päälle ja nyt reitittimen pitäisi hakea tietokoneelta recovery tiedosto ja alkaa palauttamaan stock-firmwarea.
    598b0fc3d29c4d48817612023f5bd4bc.PNG

  11. Progress kenttään pitäisi tulla 100%, tällöin tiedosto on siirtynyt ja laite alkaa välkyttelemään Power-valoa ja tekee recoverya.
  12. Odota muutama minuutti ja pian pitäisi päästä 192.168.0.1 osoitteella Stock firmiksen hallintaan.
Omalla kohdallani tiedoston siirto jämähti monta kertaa 87% kohdalla ja Log Vieweriin jäi Ackblock timeout virheilmoitus. Heti kun laitoin kaapelin reitittimen LAN1-portista kytkimeen ja tietokoneen kiinni samaan kytkimeen, niin siirto meni läpi mukisematta. Yritin ensin tehdä siirtoa kannettavalla jonka LAN-portista meni kaapeli reittimen LAN1-porttin ja tällä tavalla ei onnistunut. Ongelman syynä saattoi olla myös kannettava, mutta jostain muualtakin olin lukenut juttua vastaavasta ongelmasta että paketit ei mennyt läpi suoralla yhteydellä. Heti kun koneen ja reittimen väliin laittoi kytkimen, homma skulasi.
 
Viimeksi muokattu:

jsa

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
611
Mikähän se nyt olisi kuningas reititin OpenWRT vermeeksi vai pitääkö PC:stä veistää? :/
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
635
PC:stä veistää, ja sitten voikin miettiä, onko OpenWRT se kuningas, vaiko joku muu...
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Mikähän se nyt olisi kuningas reititin OpenWRT vermeeksi vai pitääkö PC:stä veistää? :/
Turris Omnia voi olla monella tavalla kuningas, tulee OpenWRT-pohjaisella firmwarella vakiona. Mm. Netgear R7800, TP-Link Archer C7 ja ZyXEL NBG6817 on hyviä OpenWRT:n pyörittäjiä.
 
Viimeksi muokattu:

jsa

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
611
Turrista on tullut seurattua, mutta samalla rahalla saisi sitten dedikoitua PC rautaa hommaan. Mulla on nyt DD-WRT purkkina Linksysin EA6400 jonka kanssa saa välillä taistella vähän liikaa joten korvaaminen voisi olla ajankohtaista.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
223

Reititin on päällä:
Kohta viisi: kerrotko myös miten se vaihdetaan, gatewayta(oletusyhdyskäytävä) ei tarvitse käsittääkseni asettaa. Tämän jälkeen ainakin win10:ssä pitää sammuttaa palomuuri, ja ois hyvä kertoa että yhteys modeemiin/(eteenpäin laitteesta joka aiotaan flassata) on oltava poikki. Siis rautalangasta: että laite ei olisi yhteydessä internettiin.

En ole tftpd-asiantuntija mutta sen tiedän että pitää tietää onko se serveri vai clientti. Luo kansio työpöydälle, kopioi sinne fimis, nimeä se asiaan kuuluvasti. Käynnistä tftpd-ohjelma, muuta asetukset asiaankuuluvasti: ensin varmaan onko se serveri vai mikä, voi vilkaista muutkin settingsin välilehdet, mutta tärkein on toi tftp-välilehti, tässä kuva esimerkistä jossa on jo asetettu koneen ip-osoite 192.168.1.33:een sammutettu palomuuri ja tftpd-ohjelma olemaan serveri global-välilehdeltä. Seuraavaksi siis tarkistetaan että tossa bind-address on koneen ip, sillä routteri kysyy firmistä vain siitä osoitteesta. Sitten vaihda base dir siksi hakemistoksi jonne kopiot firmis-tiedoston. Kun painat ok, pitäisi server interface muuttua ip:een jonka laitoit, jossei niin valitse se pudotus-valikosta. Jos cur-dir ei ole firmis-hakemisto muuta se siksi browse-nappulalla. Tarkista show dir-nappulasta että siellä näkyy firmis-tiedosto, (en tiedä pitääkö se valita sieltä, joten on hyvä jos hakemistossa ei ole mitään muuta)


Sammuta reititin ja käynnistä kohta uudestaan. log viewer näyttää jos jotain tapahtuu. Siinä vaiheessa kun tiedosto on kopioitu, voi ohjelman sammuttaa, mutta reititintä ei saa sammuttaa n. viiteen minuuttiin. Joissakin reitittimissä pitää pitää esim. wps-nappia pohjassa käynnistyksen yhteydessä jotta reitittin käynnistää tftp-haun. Kun olet mielestäsi odottanut tarpeeksi, sammuta ja käynnistä reititin uudestaan.

Uteliasta kiinnostaisi tietää: kirjoittaako tämä myös bootloaderin uusiksi? Veikkaan että ei, koska sittenhän, jos epäonnistuisi tässä niin reititin ei enää hakisi firmistä ja tän koko idea on juuri se että hätätapauksissa voi asentaa firmiksen uudestaan.
Onnistuin brikkaamaan joskus oman wdr4300 stocki flashayksen tftp yli niin että reititin poisti vanha firmiksen ja uutta asentaessaan totesi ettei se mahdukkaan muistiin, tämän sai oikaistua vasta JTAGin avulla
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
635
Onkos tämän nyt tarkoitus olla OpenWrt:en liittyvään keskusteluun tarkoitettu yleislirpake, vaiko TP-Link:in C7-malliin ryyditettynä OpenWrt-firmiksellä liittyvä lirpake?

Nuo samat ohjeethan löytyvät sieltä OpenWrt:n wikisivuilta, vähän lyhyemmässä muodossa.
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 334
Reititin on päällä:
Kohta viisi: kerrotko myös miten se vaihdetaan, gatewayta(oletusyhdyskäytävä) ei tarvitse käsittääkseni asettaa.
Oletin että henkilö, joka on reitittimeen asentanut customoidun firmiksen, osaa myös omalta koneeltaan IP-osoitteen käydä muuttamassa. Tokihan peruspulliaisella voi reititin brickaantua ihan normi päivitystäkin tehdessä. Näin Win10:ssä:
  • Klikkaa Käynnistä-valikon päällä hiiren oikealla ja valitse Verkkoyhteydet.
  • Klikkaa Muuta sovitinasetuksia
  • Klikkaa LAN-verkkokortin kohdalla hiiren oikealla ja valitse Ominaisuudet
  • Klikkaa listalta Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) ja sen jälkeen listan alapuolelta Ominaisuudet
  • Valitse Käytä seuraavaa IP-osoitetta ja syötä kenttiin aiemmin mainitut osoitteet.
Tämän jälkeen ainakin win10:ssä pitää sammuttaa palomuuri, ja ois hyvä kertoa että yhteys modeemiin/(eteenpäin laitteesta joka aiotaan flassata) on oltava poikki. Siis rautalangasta: että laite ei olisi yhteydessä internettiin.
Palomuuria ei tarvitse sammuttaa. En ainakaan itse ole koskaan törmännyt sellaiseen tilanteeseen että tarvitsisi. Käytän jatkuvasti töissä ko. ohjelmaa HP:n kytkimien firmiksen päivittelyyn eikä koskaan ole tarvinnut palomuuria sammuttaa. Toki jos haluaa pelata varman päälle, niin mikäs siinä.

Siis rautalangasta: että laite ei olisi yhteydessä internettiin.
Eipä tällä tuntunut olevan merkitystä Archerin C7:n kanssa. Varmaan kolme kertaa jo tuolle vetänyt TFTP recoveryn niin että WAN-portissa on piuha kiinni. Muissa laitteissa saattaa olla erilailla, siksi mainitsinkin erikseen että tässä esimerkissä käytetään tätä ja tätä reititintä.

En ole tftpd-asiantuntija mutta sen tiedän että pitää tietää onko se serveri vai clientti. Luo kansio työpöydälle, kopioi sinne fimis, nimeä se asiaan kuuluvasti. Käynnistä tftpd-ohjelma, muuta asetukset asiaankuuluvasti: ensin varmaan onko se serveri vai mikä, voi vilkaista muutkin settingsin välilehdet, mutta tärkein on toi tftp-välilehti, tässä kuva esimerkistä jossa on jo asetettu koneen ip-osoite 192.168.1.33:een sammutettu palomuuri ja tftpd-ohjelma olemaan serveri global-välilehdeltä. Seuraavaksi siis tarkistetaan että tossa bind-address on koneen ip, sillä routteri kysyy firmistä vain siitä osoitteesta. Sitten vaihda base dir siksi hakemistoksi jonne kopiot firmis-tiedoston. Kun painat ok, pitäisi server interface muuttua ip:een jonka laitoit, jossei niin valitse se pudotus-valikosta. Jos cur-dir ei ole firmis-hakemisto muuta se siksi browse-nappulalla. Tarkista show dir-nappulasta että siellä näkyy firmis-tiedosto, (en tiedä pitääkö se valita sieltä, joten on hyvä jos hakemistossa ei ole mitään muuta)
Serveri. Mutta sillä asetuksella ei ole merkitystä, kun TP-link hakee sen automaattisesti tftp-serveriltä, ei haittaa vaikka Global välilehdellä olisi myös Client valittuna. Itse yleensä otan DHCP ruksin pois, mutta jos haluaa pelata varman päälle, niin Global välilehdeltä voi napsutella kaikki muut servicet pois käytöstä paitsi TFTP Server ja Syslog Server.

Base directorya ei tarvitse asetuksista välttämättä muuttaa, riittää että .bin-filu on saman kansion juuressa kuin tftpd32.exe. Bin-tiedostoa etsitään oletuksena tuosta hakemistosta mistä löytyy myös exe. Tokihan hakemiston voi muuttaa johonkin muuhun jos tahtoo, itse kokenut sen yksinkertaisimmaksi, että heittää tiedoston exen kanssa samaan kansioon, niin ei tarvitse erikseen määritellä polkuja.

Firmistä ei tarvitse valita (eikä varmaan pystykään) current dir hakemistosta. Voi olla ihan hyvä varmistaa että se näkyy listalla, mutta reititin kyllä osaa sen itse hakea sieltä, ei haittaa vaikka kansiossa olisi muitakin tiedostoja.

Sammuta reititin ja käynnistä kohta uudestaan. log viewer näyttää jos jotain tapahtuu. Siinä vaiheessa kun tiedosto on kopioitu, voi ohjelman sammuttaa, mutta reititintä ei saa sammuttaa n. viiteen minuuttiin. Joissakin reitittimissä pitää pitää esim. wps-nappia pohjassa käynnistyksen yhteydessä jotta reitittin käynnistää tftp-haun. Kun olet mielestäsi odottanut tarpeeksi, sammuta ja käynnistä reititin uudestaan.
Jep, joissain tuo on WPS-nappi. Vaikea tuosta ohjeesta on vääntää sellaista mikä pätisi kaikkien reitittimien ja käyttöjärjestelmien kanssa, siksi mainitsin että käytän tässä esimerkissä Archer C7 v4 -reititintä.

Uteliasta kiinnostaisi tietää: kirjoittaako tämä myös bootloaderin uusiksi? Veikkaan että ei, koska sittenhän, jos epäonnistuisi tässä niin reititin ei enää hakisi firmistä ja tän koko idea on juuri se että hätätapauksissa voi asentaa firmiksen uudestaan.
Tuskin koska reittimestä löytyy recoveryn jälkeen kaikki ne asetukset mitä olin tehnyt stockina, ennen OpenWRT:n asentamista.

Onkos tämän nyt tarkoitus olla OpenWrt:en liittyvään keskusteluun tarkoitettu yleislirpake, vaiko TP-Link:in C7-malliin ryyditettynä OpenWrt-firmiksellä liittyvä lirpake?
Joo siis ihan yleispätevä lirpake kaikkeen OpenWRT:n ympärillä pyörivään keskusteluun. En näe hirveästi painoarvoa sille että tämä olisi pyhitetty vain ja ainoastaan yhtä reititintä varten, mutta koska muista reitittimistä ei itselläni ole kokemusta, niin siksi aloituksessa nyt puhutaan lähinnä siitä. Muokkaillaan jos hankin lisää OpenWRT:tä tukevia laitteita ja kokemusta tulee enemmän :)

Nuo samat ohjeethan löytyvät sieltä OpenWrt:n wikisivuilta, vähän lyhyemmässä muodossa.
Löytyy toki. Ajattelin vain vääntää ohjeen Suomeksi ja lisäillä vähän kommentteja minkälaisiin ongelmiin itse törmäsin. Jos sattuu että joku joskus painii samojen ongelmien kanssa :rolleyes:
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 334
Pitää kokeilla seuraavalla kerralla palomuurin kanssa, en ole kuin pariin kolmeen vehkeeseen flassannut tftpd:llä, onnistuneesti lopulta aina kuitenkin. Hyvä tietää mahdollisia seuraavia kertoja varten ettei tarvitse välttämättä repiä johtoja pois.
Kuten sanoin, ainakaan tuo Archer C7 ei siitä piitannut oliko WAN-portissa piuha vai ei. Saattaa kuitenkin olla, että jokin toinen valmistaja suosittelee ettei ole mitään ylimääräisiä piuhoja kiinni.

Itsekin irrottelin kaikki muut piuhat kun ekan kerran tftp-recoverya tein, mutta sitten myöhemmin hyppäsin useamman kerran stockista OpenWRT:ksi ja toisinpäin, niin en enää jaksanut alkaa repimään mitään irti ja hyvin näytti myös noin toimivan.
 
  • Tykkää
Reactions: 111
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 334
Siksi nipotin kun ajattelin että ois hyvä että ketjun alussa ois mahdollisimman selkee ohje firmiksen flassaukseen. Olit tosiaan otsikoinut tuon palautukseksi stokkiin joten ei siitä sen enempää sitten.
Juurikin jäin. OpenWRT:n asentaminen on paljon helpompi prosessi, lataat omalle reitittimelle sopivan tiedoston ja sitten Stock firmiksen hallinnasta menet Firmware upgradeen, valitset tiedoston käsipelin omalta tietokoneelta ja painat ok:ta. Tämä on niin suora viivainen prosessi, etten nähnyt tarvetta sitä lähteä suomeksi vääntämään. Toki voin senkin tehdä jos joku sellaista kaipaa. Tai jos joku haluaa sen itse tehdä, niin voin ohjeen muokkailla aloitukseen.

Oikean tiedoston löydät helpoiten täältä. Käytän nyt taas esimerkkinä tätä omaa TP-linkiä. Eli valitsen tuolta listalta TP-Link ja sitten Archer C7 V4. Target kohta kertoo oikean hakemiston Stable-lataus sivulta.
14-09-2018 11_31-OpenWrt Project_ Techdata_ TP-Link Archer C7 AC1750 v4.png

Eli tässä tapauksessa oikea polku on 18.06.1/targets/ar71xx/generic/
14-09-2018 11_33-Index of _releases_18.06.1_targets_.png

Ja koska nyt mennään Stockista OpenWRT:ksi, valitaan Factory tiedosto, ei sysupdgrade. Sysupgradea käytetään silloin, kun flashataan uudempi versio OpenWRT:stä vanhan päälle.
14-09-2018 11_34-Index of _releases_18.06.1_targets_ar71xx_generic_.png

E: muokkaampa nyt tämän firmiksen etsimisen tuohon aloitukseen.
 
Viimeksi muokattu:
V

Vauhtimursu

Vieras (tunnus poistettu)
Kiitos vaivannäöstäsi @Mustang243 ja muutkin tottakai !

Kaipailinkin tätä suomenkielistä (selvää) ohjetta miten openwrt asennetaan (ihan ummikkokielellä siis).
Nyt puuttuu vain laite johon tuota kokeilee :)

Hienoa että joku jaksaa. Vieläkun sais samanlaisen selkosuomenkielisen pfsensen asentamisesta/konffaamisesta youtubevideon kaveriksi niin ai että ku olis mahtavaa.
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Juurikin jäin. OpenWRT:n asentaminen on paljon helpompi prosessi, lataat omalle reitittimelle sopivan tiedoston ja sitten Stock firmiksen hallinnasta menet Firmware upgradeen, valitset tiedoston käsipelin omalta tietokoneelta ja painat ok:ta.
Ilmeisesti joissakin mm. Linksys reitittimissä ei välttämättä onnistu enää noin helposti (en tiedä koskeeko kaikkia vai vain US versioita).
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
1 334
Ilmeisesti joissakin mm. Linksys reitittimissä ei välttämättä onnistu enää noin helposti (en tiedä koskeeko kaikkia vai vain US versioita).
Hyvin mahdollista. Oon tässä OpenWRT-skenessä sen verran noviisi, että ei sen syvempää tietämystä löydy. Kaikki kommentit on siis ihan siltä pohjalta miten homma hoitui tässä omassa Archerissa, en nyt vain jaksanut sitä tässä yhteydessä taas mainita.

Mutta hyvä kommentti kuitenkin, ettei kukaan nyt mene jotain muuta vehjettä flashaamaan suoraan sen perusteella mitä täällä sanon ja onnistuu brickaamaan sen. Lukekaa AINA mitä OpenWRT:n sivuilla sanotaan laitteen firmiksen flashaamisestä.

Juurikin näiden poikkeavien flashays tapojen vuoksi ei oikein mitään yleispätevää ohjetta tehdä, yksi ohje pätee moneen muttei välttämättä yhteen. Jos täällä on jollakulla kokemusta OpenWRT:n asetamisesta, muun kuin Archerin C7:n siis, ja haluaa tietoaan jakaa, niin viestiä vain. Voin aloitusta muokkailla sitä mukaa, kun ketjuun jotain sellaista tulee mikä olisi hyvä heti ekassa viestissä mainita :)
 

jsa

Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
611
Pyöritellyt tässä pc engines apu + lte + wlan pöntön tekoa. Openwrtllä olisi hyvä tuki, mutta noiden pcie lte korttien tuki pitää selvittää. Hinta jäisi kohtuulliseksi jos osat sorsastelee ebay/aliexpress akselilta. Omalle tunkkaamiselle tosin ei hintaa lasketa...
 
Liittynyt
01.07.2018
Viestejä
3
En tiedä olenko ottanut liian ison palan kerralla ensimmäiseen openwrt asennukseen, mutta yritys on kova. Eli siis Zyxelin NBG6616 reitittimeen yritän asentaa openwrt snapshot firmwarea, koska ymmärtääkseni stable versiota ei ole saatavilla. Firmwaren olen saanut asennettua, mutta ongelmana on sen päivitys ja lucin asennus.

Nettiä minulla ei ole reitittimessä käytössä vaan olen ladannut tiedostot koneelle ja tftp palvelimelta hakenut tiedostot reitittimelle. En ole vain täysin varma mitä kaikkea minun täytyy asentaa. Olen katsonut opkg update komennolla mistä reititin hakee tiedostot, mutta kyseisissä kansioissa on satoja tiedostoja niin kaikkia ei varmaan kannata ladata ja asentaa. Osaisiko kukaan neuvoa mitä pitää ladata?

Ilmeisesti tiedostot kannattaa ladata tuonne tftp palvelimelle kansioihin, lisätä reitittimen opkg.conf tiedstoon polut kansioihin ja sitten asentaa? Löytyisikö tähän selkeämpiä ohjeita miten tämä tehdään?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
635
En tiedä olenko ottanut liian ison palan kerralla ensimmäiseen openwrt asennukseen, mutta yritys on kova. Eli siis Zyxelin NBG6616 reitittimeen yritän asentaa openwrt snapshot firmwarea, koska ymmärtääkseni stable versiota ei ole saatavilla. Firmwaren olen saanut asennettua, mutta ongelmana on sen päivitys ja lucin asennus.
17.06.1 on stabiili, ja löytyy täältä: https://downloads.openwrt.org/relea...r71xx-generic-NBG6616-squashfs-sysupgrade.bin. Sisältää LuCi:n, eikä tarvitse mitään muuta toimiakseen.

Nettiä minulla ei ole reitittimessä käytössä vaan olen ladannut tiedostot koneelle ja tftp palvelimelta hakenut tiedostot reitittimelle. En ole vain täysin varma mitä kaikkea minun täytyy asentaa. Olen katsonut opkg update komennolla mistä reititin hakee tiedostot, mutta kyseisissä kansioissa on satoja tiedostoja niin kaikkia ei varmaan kannata ladata ja asentaa. Osaisiko kukaan neuvoa mitä pitää ladata?

Ilmeisesti tiedostot kannattaa ladata tuonne tftp palvelimelle kansioihin, lisätä reitittimen opkg.conf tiedstoon polut kansioihin ja sitten asentaa? Löytyisikö tähän selkeämpiä ohjeita miten tämä tehdään?
Snapshoteissa on se ongelma, että ne koostetaan päivittäin, joten aikaikkuna, jossa saatavilla olevat paketit ovat yhteensopivia snapshotin kanssa, on pieni. On helpompaa elää stabiilin julkaisun kanssa, snapshottia voi kayttää sitten, kun tietää, mitä on tekemässä(uuden ominaisuuden testaus yms.).
 
Liittynyt
01.07.2018
Viestejä
3
17.06.1 on stabiili, ja löytyy täältä: https://downloads.openwrt.org/relea...r71xx-generic-NBG6616-squashfs-sysupgrade.bin. Sisältää LuCi:n, eikä tarvitse mitään muuta toimiakseen.
Nonni, tällähän se rupesi pelittämään kiitos paljon! Sellainen huomio, että kyseinen firmware on sysupgrade.bin eikä factory.bin eli jos joku muu asentaa samaan reitittimeen niin pitää ensiksi asentaa vanhempi factory firmware ja sen jälkeen tuo. Olenko oikeassa?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
635
Nonni, tällähän se rupesi pelittämään kiitos paljon! Sellainen huomio, että kyseinen firmware on sysupgrade.bin eikä factory.bin eli jos joku muu asentaa samaan reitittimeen niin pitää ensiksi asentaa vanhempi factory firmware ja sen jälkeen tuo. Olenko oikeassa?
Muistaakseni Zyxelin originaali firmis pohjautuu OpenWrt:n vanhempaan versioon, joten sysupgrade riittää.
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
104
Jos kiinnostaa OpenWrt/LEDE:n pohjautuva avoin ja vapaa vaihtoehto, jossa ei ole ollenkaan suljettuja, omisteisia komponentteja, libreCMC on FSF:n hyväksymä versio. Sysupgrade toimii OpenWrt/LEDE:stä. Wiki on vanhentunut, ja listaus tuetuista laitteista ei ole ajantasalla, Downloadseista löytyi omalle laitteelle versio.

Karmealla äänenlaadulla oleva luento libreCMC:stä:
 
Liittynyt
31.07.2017
Viestejä
1 531
Tulipa ongelma netgearin r6220 reitittimen kanssa. Unohdin purkista salasanan ja menin resetoimaan purkin. Purkissa siis openwrt. Nyt masiina ei päästä ssh:lla sisään vaan heittää connection refused., Safemodessa ssh toimii mutta jostainsyystä /etc/config kansiosta puuttuu network ja wireless konffit. Itse ajattelin jos tuon saisi sysupgradella korjattua. Saako openwrt tunnistamaan failsafessa usb-tikun tikulla olevalla järjestelmänpäivitys tiedostolla voisin tuon järjestelmäpäivityksen tehdä. Lisäksi dropbearin konffeihin ei pysty kirjoittamaan. Tiedosto on lukutilassa. Ajettu ensiksi failsafeen menemisen jälkeen mount_root. Kyseessä siis openwrt snapshot versio joten webbiguita ei ole minkäkautta pääsisi säätämään.
 
Liittynyt
31.07.2017
Viestejä
1 531
Reitittimellä ei saa yhteyttä nettiin paitsi sisäverkossa pingi menee läpi. Itselläni esim sysupgrade tiedosto verkossa olevalla apache serverillä josta koitin wgetillä ladata sitä lataus epäonnistui. Reitittimestä puuttuvat ilmeisesti kokonaan verkkokonffit kun network tiedostoa ei ole /etc/config siainnissa. Uskoisin että homma ratkeaisi jos saisin verkon pelittämään ja sysupgraden ajettua.
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
OpenWrt Project: Techdata: Netgear R6220

Comment installation:
LuCI Web Interface/uhttpd (also ssh) may NOT be enabled across power cycling after installation, or hard reset. If not - can test by power cycling first, a hard reset brings it back - then ssh, enter '/etc/init.d/uhttpd enable' on the command line, then 'reboot' or '/etc/init.d/uhttpd start' before power cycling or backing up a configuration. Restoring a configuration from after this had been applied also solves the problem.
Kokeile vielä uusi resetti ja tuon ohjeen mukaan.

Tar paketointi on näköjään, koska kernel ja rootfs on erikseen.
 
Liittynyt
31.07.2017
Viestejä
1 531
/etc/init.d/uhttpd start sekä enable heittää notfound ilmoituksen. ELi ruvetaan ajamaan päivitystä masiinaan mutta miten. Kyseessä siis openwrt snapshot joka olisi tarkoitus päivittää openwrt stableksi.
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Mutta pääsikö SSH:lla sisään/toimiko netti (+kokeile vielä yksi ylimääräinen reboot, toimiiko senkään jälkeen)? Jos toimii, niin voi ladata päivityspaketin ja asentaa sen sysupgradella.

/etc/config/network ja wireless pitäisi ilmaantua automaattisesti ekan bootin yhteydessä, "wifi detect > /etc/config/wireless" komennolla voi luoda tuon wireless tiedoston.
 
Liittynyt
31.07.2017
Viestejä
1 531
Mutta pääsikö SSH:lla sisään/toimiko netti (+kokeile vielä yksi ylimääräinen reboot, toimiiko senkään jälkeen)? Jos toimii, niin voi ladata päivityspaketin ja asentaa sen sysupgradella.

/etc/config/network ja wireless pitäisi ilmaantua automaattisesti ekan bootin yhteydessä, "wifi detect > /etc/config/wireless" komennolla voi luoda tuon wireless tiedoston.
ssh:lla en päässyt sisään paitsi safemodessa. Itsellä on tuo päivityspaketti olemassa mutta miten tuon voi sysupgradella asentaa ei sysupgrade näytä tunnistaman .tar tiedostoa imageksi. Vai miten tuo toimii. Normaalisti tottunut että on .bin tiedosto joka ajetaan sysupgradella ja homma toimii.
 

Pertti Kosunen

Basic Input/Output System
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 107
Ilmeisesti .tar kelpaa suoraan sysupgradelle, aja -n vivun kanssa, että jyrää asetukset.
 
Liittynyt
31.07.2017
Viestejä
1 531
Ilmeisesti .tar kelpaa suoraan sysupgradelle, aja -n vivun kanssa, että jyrää asetukset.
sysupgrade-n sysupgrade tiedosto komento ajettu, Ja lähti päivittämään. sulki vain automaattisesti ssh-istunnon laitteeseen. Mielenkiintoista kun aikaisemmin kokeilin samaa tiedostoa valitti tuntemattomasta imagesta. Mutta nyt näemmä toimii. Kiitos avusta.
 
Liittynyt
29.12.2018
Viestejä
2
Loppuu järki openwrt:n kanssa: muutti pyynnöstäni valokuidun modeemin siltaavaksi. Nyt en saa openwrt:llä nettiyhteyttä toimimaan. Purkki hakee dhcp:llä ip:n, eikä sisäverkon osoitteiden pitäisi olla ristiriidassa ulkoverkon osoitteiden kanssa, mutta edes ssh:lla openwrt:ltä ei ping vastaa mistään mitään.

Jos kytken pc:n suoraan verkkoon, yhteys kyllä pelaa (samoin tuolla toisessa rakennuksessa olevalla ciscon laatikolla, mutta pitäisi saada tuo reititin väliin että saisin talossakin yhteydet pelaamaan).

ifconfig näyttää seuraavalta:
br-lan Link encap:Ethernet HWaddr 4C:ED:FB:1A:8F:70
inet addr:192.168.2.1 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::4eed:fbff:fe1a:8f70/64 Scope:Link
inet6 addr: fd5d:c2ba:acd::1/60 Scope:Global
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:434 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:135 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:41759 (40.7 KiB) TX bytes:16294 (15.9 KiB)

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 4C:ED:FB:1A:8F:70
inet6 addr: fe80::4eed:fbff:fe1a:8f70/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:216450 errors:36 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:7604 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:14053766 (13.4 MiB) TX bytes:751757 (734.1 KiB)
Interrupt:5

eth0.1 Link encap:Ethernet HWaddr 4C:ED:FB:1A:8F:71
inet addr:85.194.230.223 Bcast:85.194.231.255 Mask:255.255.248.0
inet6 addr: fe80::4eed:fbff:fe1a:8f71/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:215961 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:6949 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:10136228 (9.6 MiB) TX bytes:621296 (606.7 KiB)

eth0.2 Link encap:Ethernet HWaddr 4C:ED:FB:1A:8F:70
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:160 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:21193 (20.6 KiB)

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1
RX packets:461 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:461 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:34712 (33.8 KiB) TX bytes:34712 (33.8 KiB)

wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 4C:ED:FB:1A:8F:70
inet6 addr: fe80::4eed:fbff:fe1a:8f70/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:14983 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:11721 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:1530341 (1.4 MiB) TX bytes:2503550 (2.3 MiB)
 
Liittynyt
29.12.2018
Viestejä
2
Koodi:
ip -4 r

default via 85.194.224.1 dev eth0.1  src 85.194.230.223
85.194.224.0/21 dev eth0.1 scope link  src 85.194.230.223
192.168.2.0/24 dev br-lan scope link  src 192.168.2.1
 
Liittynyt
27.12.2018
Viestejä
2 378
Liittyykö ongelma pelkästään DNS:ään, toimiiko reititys internetiin silti: ping -c1 8.8.8.8
Jos tuo toimii, niin toimiiko wlan0 accespointina (masterina) eli pääseekö clientit sen kautta internetiin dns:n kera?
EDIT: Onko dnsmasq kenties hukannut serverin (DNS forwardings, conf filessä server=)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
31.01.2017
Viestejä
1 050
Saako openwrt:ssä jotenkin toteutettua sellaisen vlan rakenteen. Että esim port1:stä tuleva pääsee kaikkiin portteihin läpi , mutta esim port2:sta ei pääse näkemään muitten porttien koneita, liikenettä vaan se menee suoraan wwaniin? Sama homma esim tietyllä wlanin mac osoitteella ettei se näe muita.
 
Liittynyt
27.05.2017
Viestejä
852
onko joku tehnyt OpenWRT:llä Mesh systeemiä? Jotain tukea ilmeisesti olemassa mutta onko vaivan arvoinen vai kannattaako suosiolla siirtyä kaupalliseen valmiiseen Mesh ratkaisuun?
 
Liittynyt
04.01.2017
Viestejä
949
Käyttääkö joku uusinta OpenWrt 18.06.2 firmistä Asuksen RT-N56U purkin kans? Lähinnä kiinnostaa tietää että toimiiko ok?

Mulla on nyt padavan sisällä, mutta ajattelin palauttaa stock -> OpenWrt, kun padavaniin ei ole tullut päivityksiä aikoihin. Padavanin kans ei ole ollut sinänsä mitään ogelmia, mutta taitaa olla turvallisempi käyttää uudempaa/päivittyvää firmistä. Joo, purnukka on wanha ku taivas, mutta täysin riittävä nykyisessä tarkoituksessaan.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
51
Käyttääkö joku uusinta OpenWrt 18.06.2 firmistä Asuksen RT-N56U purkin kans? Lähinnä kiinnostaa tietää että toimiiko ok?

Mulla on nyt padavan sisällä, mutta ajattelin palauttaa stock -> OpenWrt, kun padavaniin ei ole tullut päivityksiä aikoihin. Padavanin kans ei ole ollut sinänsä mitään ogelmia, mutta taitaa olla turvallisempi käyttää uudempaa/päivittyvää firmistä. Joo, purnukka on wanha ku taivas, mutta täysin riittävä nykyisessä tarkoituksessaan.
Täällä käytössä juu ja hyvin pelittää. Käytän kyllä vain langallisinena, ei ole tietoa wlanin tuomivuudesta.
 
Liittynyt
04.01.2017
Viestejä
949
Ei onnaa. Asensin viimeisimmän stock firmwaren web ui:n kautta ok. Sen jälkeen asensin factory imagen (edelleen web ui:lta näennäisesti ok) mutta purkki ei bootannut enää käyntiin, vain virtavalo jää vilkkumaan. Ei auta mikään. Palautin sitten rescuella takaisin stock imagen.

Onko mulla väärä openwrt:n factory image (lede*) vai mikä ahistaa? Uusin factory image minkä löysin on nimeltään
"lede-17.01.6-ramips-rt3883-rt-n56u-squashfs-factory.bin"

..jonka jälkeen olisin laittanut uusimman sysupgraden (muttakun factoryllä ei edes käynnisty..)
"openwrt-18.06.2-ramips-rt3883-rt-n56u-squashfs-sysupgrade.bin"

Ymmärsin että pitää olla stock alla jotta voi ensin päivittää factoryyn, jotta voi päivittää uusimman sysupgraden. Nyt ois hyvät neuvot tarpeen.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
80
Joo on. Mutta. Ilmeisesti fw update ei toimikaan web UI:n kautta näin "tuoreella" openwrt:lla.. kun mallin etusivulla sanotaan että "OpenWRT 15.05 and later can only be installed via recovery mode. Earlier versions could be installed via the web interface". Ja vanhin tarjolla oleva on 17.01.0 - voi huoh, eikun uutta yritystä.
Onhan tuolla noita vanhempiakin archiven puolella?

Index of /barrier_breaker/14.07/ramips/rt3883/

Factory.bin:

http://archive.openwrt.org/barrier_...rt-ramips-rt3883-rt-n56u-squashfs-factory.bin
 
Liittynyt
04.01.2017
Viestejä
949
Liittynyt
15.05.2019
Viestejä
11
Moi!

Etsin ratkaisua lte hotspotin luomiseksi jossa saisi verkkoon kirjautuvat ohjattua tietylle nettisivulle. D-link dwr-921 oli openwrt tuettujen laitteiden listalla joten valitsin tämän laitteen projektiin. Openwrt asennus oli helppo, ja lte ominaisuudenkin sain päälle tämän ohjeen avulla (D-Link DWR-921 C3's WWAN connection/LTE modem hangs/stops working after some hours/2 days)

Nodogsplash asennettu ja toimii, mutta en mistään löydä infoa, miten nettisivuohjauksen saa tehtyä :facepalm: pitääkö haluttu www osoite syöttää jonnekin, vai miten? Löytyisikö täältä apuja :)

/Lauri
 
Liittynyt
27.12.2018
Viestejä
2 378
Löytyykö tämä RedirectURL konfiguraatiofilusta, poista kommenteista ja vaihda url?

OpenWrt Project: Nodogsplash captive portal

/etc/config/nodogsplash

Koodi:
  # After authentication, normally a user is redirected
  # to their initially requested page.
  # If RedirectURL is set, the user is redirected to this URL instead.
  # option redirecturl 'http://www.ilesansfil.org/'
 
Liittynyt
15.05.2019
Viestejä
11
Löytyykö tämä RedirectURL konfiguraatiofilusta, poista kommenteista ja vaihda url?

OpenWrt Project: Nodogsplash captive portal

/etc/config/nodogsplash

Koodi:
  # After authentication, normally a user is redirected
  # to their initially requested page.
  # If RedirectURL is set, the user is redirected to this URL instead.
  # option redirecturl 'http://www.ilesansfil.org/'
Moi!

Outoa on se että konfiguraatio tiedostotta ei löydy mitään tällaista koodia... Olen katsonut config tiedostoa ja html tiedostoa, mutta niissä ei mitään url viittaavaa. Jos jokin koodin pätkä pitää manuaalisesti lisätä, niin mihin ja minne?

/Lauri
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
237 313
Viestejä
4 157 007
Jäsenet
70 407
Uusin jäsen
Eppupelaa

Hinta.fi

Ylös Bottom