Ongelma modeemissa/verkkoyhteydessä

Liittynyt
04.02.2019
Viestejä
71
Moro!
Taloudesta löytyy valokuitu, johon liitetty Huawei wifi ax3 modeemi. Pelannut moitteettomasti 2 vuotta. Pöytäkoneeseen menee ethernet-kaapelilla yhteys, muualla talossa käytössä modeemin kautta wlan,

Ukkosen aikana napsahti sulake alas, jonka jälkeen modeemi alkoi palamaan punaisena eikä löytänyt enää verkkoyhteyttä.
Palautin modeemin tehdasasetuksiin, ja loin modeemille wlanin, jolloin modeemi alkoi palamaan jälleen vihreänä, mutta yhteyttä ei alkanut löytyä.
Kokeilin, että toimiiko valokuituyhteys varmasti kuitupäätteen kautta, ja kyllä toimii, soitin myös palveluntarjoajalle ja heidän päässään kaikki menee läpi oikein tuonne modeemille asti.

Nollailin modeemia uudestaan ja käynnistelin sitä uudelleen, ja jossakin vaiheessa ethernet yhteys alkoi toimimaan pöytäkoneessa.
Tämän jälkeen menin yhdistämään muita laitteita wifiin, jolloin yhdistämishetkellä sammui ethernet yhteys pöytäkoneesta, eikä nuo wifitkään toimineet.

Kannettavalla tietokoneella saan vianmäärityksessä vastauksen ''Kohteessa WLAN ei ole kelvollista IP-määritystä. Myös Ethernet yhteys pöytäkoneessa herjasi tässä vaiheessa vianmäärityksessä ongelmia IP:n kanssa. Uudet nollaukset ja käynnistelyt, ja jollakin ihmeellä se Ethernet yhteys taas toimii, mutta wifi ei. Heti kun yrittää yhdistää wifiin, myös pöytäkoneen yhteys kaapelilla sammuu.

Ei ole tähän hätään toista valokuidulle sopivaa modeemia, jolla kokeilla, että onko tuo Huawein modeemi vioittunut.
Mitähän tässä kannattaisi yrittää, ennen kuin menee uuden modeemin hankkimaan?
 
Viimeksi muokattu:

xana

ICT Pro
Tukijäsen
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
975
Tarkoitit varmaankin reititintä, joka on kytketty valokuidun kuitupääteeseen, kun kirjoitit modeemista. Se, että internetyhteys katoaa RJ45(pöytäkoneesta), kun kytket päälle WLANin ja toisin päin; voi olla, että koneet yrittävät käyttää samaa IP-osoitetta. Yleensä näin ei pitäisi käydä, koska reititin antaa NATin kautta virtuaalisen ei julkisen IP-osoitteen. Sellainen tuli mieleen, jos kuitupääteeseen onkin kytketty internetkytkin. Siinä ei ole NATia. Riippuen internet operaattorista, julkisia IP-osoitteita saa tällöin vain esimerkiksi viisi, kun ne loppuvat; tulee ongelmia.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
249 356
Viestejä
4 354 896
Jäsenet
72 398
Uusin jäsen
samzaah

Hinta.fi

Ylös Bottom