- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 27
Saksalainen laatutuote. Tätä nautin juurikin nyt
Muista sitten kunnon aromipesä, eikun tarkoitan aromilasi.Kävin hakemassa Frapinin ja kyllähän tämä hyvää on, kiitos @overclock orange suosituksista, tuskinpa olisin muuten näin kallista sokkona ostanut!
Okei, aika hifistelyks menee. Mutta tosta grappa-lasista otan kopin koska nykyiset lasit on ikeasta. Koska asun täällä landella (kehä 1 ulkopuolella) niin käyn stokkalla ton Fredan asemesta.Muista sitten kunnon aromipesä, eikun tarkoitan aromilasi.
http://www.chezmarius.fi/kattaus-tarjoilu/viski-grappa-ja-konjakkilasit/
Ja muista antaa hapettua lasissa ainakin 10 minuuttia tuon tavaran, maku muuttuu vieläkin paremmaksi.
Viskeissä sääntö oli että ½-1minuutti per vuosi, en muista nyt että olikose puoli vai kokonainen minuutti.
Tietenkinhän sitä kannattaa maistaa heti sellasenaan, ja sitten kohta hapettumisen jälkeen..
Ja niin pieniä suullisia ettei siittä jää juurikaan nieltäväksi.
Mikään lasin pyörittely ei sitten auta koska silloin sekaan menee kanssa typpeä ilmasta joka ei reagoi minkään kanssa tavallisesti.
Happihan hapettaa koko ajan kaikkea, makuhan muuttuu kanssa samaan aikaan kun juot sitä pulloa.
Harmi kun konjakin iästä ei pysty sanomaan juuri mitään kun ne on ne minimi-iät vain mainittu.
Itse olen sellaisessa käsityksessä että tuo Frapin on kanssa aika yllättävän vanhaa kamaa... tiedä sitten.
Itse käytän tällä hetkellä Glengairn lasia koska olen hajottanut yhden tuollaisen grappalasi ja aika usean kirpparilta ostetun lasin.
Suoraan pullosta miehekkäällä otteella, vähän voi mylviä samalla.Miten näitä viskejä pitäisi oikein juoda, kun ei vaan maistu?
http://www.alko.fi/tuotteet/947877/ Tuota kannattaisi ehkä harkita.Suositelkaas jotain viskiä! Glenmorangien 12yo the Nectar D'or http://www.alko.fi/tuotteet/917067/ loppui viimein ja pitäisi joku vastaava löytää.
Kaapista löytyy vielä Glenfiddich 15yo ja Laphroaigin quarter caskia molempia se puoli pulloa mutta haussa jokin hiukan pehmeämpi viski syksyn pimeneviin iltoihin
Tuo sopi erinomaisesti Ikean kaapin kasauksen kaveriksi.
Tuosta lähtee
Itsellä kävi mielessä Aberlourin 10/12/18-akseli tai Glendronachin 12yo, joita näyttäisi Alkostakin tällä hetkellä saavan. Siinä mielessä vähän haastava rinnastettava, että Nectar D'Or on Sauternes-viimeistelty ja nuo muut suositukset menevät enemmän perinteisempien sherry-vivahteiden puolelle.http://www.alko.fi/tuotteet/947877/ Tuota kannattaisi ehkä harkita.
Koska vanha ketju on vaan YK:n puolelta siirretty tänne. Olen kyllä tuossa samaa mieltä, että jotain jaottelua olisi ihan hyvä tehdä. Vaikka edes vaan niin, että viskit, konjakit, brandyt erikseen omassa triidissään ja vaikka viinit ja oluet omassaan. Helpottaisi kyllä selailua ja lukemista, jos kaikki olisi erikseen. Viestejä kun rupeaa kertymään ja koittaa etsiä jotain vanhempaa juttua, niin huomattavasti helpompi etsiä aihekohtaisista viestiketjuista.Miksi yksi ketju, jossa on sekaisin kaikki eri tuoteryhmät? En tykkää.
Jep, tuo Sauternes on vähän harvinaisempi kaveri viimeistelyssä. Muistaakseni myös Arranilta oli joku sauternes-versio ja olisikohan ollut myös BenRiachilta mutta en muista että olisin noita maistanut.Itsellä kävi mielessä Aberlourin 10/12/18-akseli tai Glendronachin 12yo, joita näyttäisi Alkostakin tällä hetkellä saavan. Siinä mielessä vähän haastava rinnastettava, että Nectar D'Or on Sauternes-viimeistelty ja nuo muut suositukset menevät enemmän perinteisempien sherry-vivahteiden puolelle.
Hieno viskihän tuo Mäkkärikin on, enkä ole omaa pulloa vielä raaskinut avata. Ainakin sherry-viskien ystävien kannattaa maistaa, ennen kuin loppuu kokonaan. Itseä harmittaa se, etten kerinnyt tuota Glendronachin 15yo:ta maistaa ennen, kuin se hävisi markkinoilta. Lupaushan siinä oli, että se tulee parin vuoden päästä uudestaan, mutta jännä nähdä nyt, kun tislaamon omistaja vaihtui.
Juuri näin. Ei näihin sekamelskaketjuihin tule juuri mitään kirjoitettua. Kyse ei ole kuitenkaan mistään alkoholihuomien yleishöpinästä, vaan jonkin tietyn alakategorian keskustelusta. Viskit, konjakit ja brandyt menevät yhdessä, mutta muuten erilleen, kiitos.Koska vanha ketju on vaan YK:n puolelta siirretty tänne. Olen kyllä tuossa samaa mieltä, että jotain jaottelua olisi ihan hyvä tehdä. Vaikka edes vaan niin, että viskit, konjakit, brandyt erikseen omassa triidissään ja vaikka viinit ja oluet omassaan. Helpottaisi kyllä selailua ja lukemista, jos kaikki olisi erikseen. Viestejä kun rupeaa kertymään ja koittaa etsiä jotain vanhempaa juttua, niin huomattavasti helpompi etsiä aihekohtaisista viestiketjuista.
Kyllähän tuolla olisi vaikka mitä mielenkiintoista ja huomenna olen liikenteessä jos olen mutta en ole vielä päätöstä tehnyt. Nuo järjestelyt ovat aikaisempina vuosina olleet vähän kankeita ja tapahtuma vahvasti pää-täyteen -henkinen. Hitto kun ei tietoa tapahtuman viskeistä ole missään...Meinasiko joku pyörähtää Olutexpoilla nyt viikonloppuna? Itsellä huomiselle lippu varattuna ja juomalistoilta kollattu kiinnostavia oluita muistiin
Tää ei ollut hääppönen. Ehkä olis menetellyt kera limen. Turhan tunkkainen. Näille meksikolaisille tuttu ketunkusen haju oli läsnä, että siltä osin ehtaa tavaraa.Pirkka meksikolaistyylinen, samaa settiä halvemmalla:
Kommentteja ruisperkeleestä. Siperia on kyllä 5/5 olut.Alkosta tarttui mukaan 4x Siperiaa (oli vielä 6 viime vuodelta jäljellä), Panimo Hiisin Ruisperkele ja xx kolmas (en perkele satu muistamaan). Maistellaan illalla Ruisperkelettä.
Jos ostat, niin laita kaappiin kypsymään 1-2 kuukaudeksi. Ainakin oma pullo oli aika flättiä ja hitusen karkea sivumaku, todennäköisesti paranee pienellä odottelulla.Kommentteja ruisperkeleestä. Siperia on kyllä 5/5 olut.
Itelleni tuo oli ensimmäinen Hiiden tuote, josta en pitänyt. Vaikka tuo ei ole kovin vahvaa, niin silti siitä mausta puski voimakkaasti alkoholi läpi.Eilen illalla korkkasin ruisperkeleen ja voi pojat miten maistui hyvälle! Tänään pitää käydä pitkäripaisessa muutama hakemassa jemmaan
Joko on Jouluöö testattu? Oliko millaista?Pitkäripaisen jouluolutlista oli perinteikkääseen tapaan vähän pitkäveteinen, mutta kolme neljästä mielenkiintoisemmasta oluesta tuli haettua tänään. The Flying Dutchmanin winter IPA, Mikkellerin Santa's Little Helper ja Põhjalan Jouluöö tarttui mukaan, Nönnön Rød Jul jäi vielä puuttumaan.
Murskaa isoon lasiin pari limesliceä, jäät, 4-6cl jallua ja gingerjoe. Oon nyt tainnut pari kesää vedellä tällä setillä ja talvellakin välillä maistuu.pari gingerjoeta kävin taas hakemassa, aah parhautta.
Ei tullut vielä korkattua. Positiivisena huomiona kuitenkin, että "vaan" 8% pullo. Ei vaatine niin pirusti kypsyttelyä, kuin nuo vahvemmat ja makeammat Põhjalat.Joko on Jouluöö testattu? Oliko millaista?
Tuo on nyt Oluthuone Kaislan vierashanassa ja näin sunnuntaina tuopillisen saa alle kuuden euron. Voisi sunnuntai-iltaa paskemminkin viettääTällä viikolla on taas tullut sellainen hyvin arvostettu kausituote kuin Schlenkerla Urbock Alkoon. Ostin eilen kolme, nautin yhden, totesin että ostin niitä liian vähän.
Kiitos vinkistä.Tällä viikolla on taas tullut sellainen hyvin arvostettu kausituote kuin Schlenkerla Urbock Alkoon. Ostin eilen kolme, nautin yhden, totesin että ostin niitä liian vähän.
https://www.alko.fi/tuotteet/948446/Aecht-Schlenkerla-EichePiti pistää kolmatta vuotta putkeen koppa Schlenkerla Eichea tulemaan ku ei Alkon valikoimissa näy. On vähän tilanteesta kiinni että maistuuko se vai Urbock paremmalle. Urbock on täyteläisempää ja smoothimpaa kun taas Eichessä on enemmän purevuutta. Voittajan valintoja molemmat. Hinta oli pompannu pari euroa edellisvuodesta, toimituskuluineen 53.50€ hintaa 20x0.5l. Toivottavasti kerkeää ennen joulua perille.