NVIDIA GeForce RTX 40 -sarjan saatavuus- ja tilausseuranta

Liittynyt
07.06.2017
Viestejä
3 874
Tilanne on toki mennyt koronakiiman jälkeen parempaan suuntaan, nyt taas pystyy kasaamaan tonnilla tommosen mid-tier pelikoneen tarkalla kammalla osat valitsemalla. Reilu vuosi sitten ei mitään mahkuja.
Hoopeet, Lenovot ym valmiskoneissa lähes joka viikko on joku 3060ti kone tarjouksessa haitariin 1100-1200€.

Tälläisellä tekniikka palstalla ollaan kyllä omassa kuplassa siinä kuinka paljon tietokoneeseen ollaan valmiita sijoittamaan, isossa kuvassa.
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 646
Ite järkeilen oston niin että olen jo 6 vuotta menny 980ti:llä. Ja jos saman ajan menee 4090:lla niin ei siitä paljoa enemmän jää per kk kuin puhelinlaskuista, netflixeistä ja muista. Skippasin 1000-sarjan koska ei ollut syytä päivittää. 2000 koska ei vielä tukenut hdmi 2.1, 3000 huonon saatavuuden ja hintojen takia. Mutta nyt ollaan jo niin pitkään säästetty olemalla päivittämättä että sama ostaa parasta.
Vaikka pitäisi 4090:ää 6 vuotta, olisi se silti melkein kolme kymppiä kuussa. Toki se on vaan saman verran kuin vähän parempi puhelinliittymä ja joku suoratoistopalvelu, mutta ei se silti ihan ilmaista ole yhdestä komponentista. Lisäksi aika harva varmaan vetää premiumnäyttiksellä noin pitkään, kun yleensä sitten halutaan myös sitä premiumkokemusta, joka ei samalla näyttiksellä kuutta vuotta onnistu.


nVidian osari antoi jo osviittaa siitä, että tavaraa liikkuu vähän, vaikkakin hyvin suurilla katteilla. Todennäköisesti kaikkein hätäisimmät ovat ehtineet jo suurelta osin omansa ostamaan (siksi ensimmäinen hinnantiputus nähtiin), eli kysyntään ei olla siellä päässä tyytyväisiä. Tavaraa on kuitenkin paljon tilattu TSMC:ltä, eivätkä ne kaikki ole kasvun toistaiseksi lopettaneeseen palvelin-segmenttiinkään menossa, eli tavaraa pitäisi saada jossain välissä myytiä reilun puoleisesti pelaajillekin. Katteissa on ennätysmäisesti varaa tinkiä, ei jää ainakana siitä kiinni.

JOS ostajia kuitenkin löytyy tällä hintatasolla reilusti lisää, niin eihän niitä hintoja mihinkään tiputeta nyt eikä jatkossa - hätäiset ostajat mahdollistavat törkeän korkean hintatason tulevaisuudessakin, ja entistä useampi siirtynee konsolien pariin, kun massat ostavat kortteja lähinnä sieltä 200-400 € maastosta.

Itse veikkaan alle tonnin hintoja, mutta tämä on ollut sellaista klovnishow'ta tähän asti, etten täysin yllättyisi jos kävisi huonommin ja Nahkatakkimies menee päätyyn asti uuden hintatason normalisointiyrityksissään.
Voi kyllä olla että nVidia vaan lopettaa 4080:n valmistuksen ja antaa volyymien siirtyä 70-sarjalaisiin ja alempiin teholuokkiin. Säkällä 5080 on sit paremmin hinnoiteltu, jos se ei nyt myy.
 
Liittynyt
16.01.2019
Viestejä
234
4090 FE:t näköjää loppu.
Arvelinkin että kyllä ne täälläkin tulee loppumaan kun tuutannut eioota muualla euroopassa pitkään.

Nvidia kertoi myös pudottavansa 4090 FE hintaa euroopassa 1889 -> 1819 €. Isompaakin pudotusta olisi voinut toivoa, mutta ostaa tuollakin jonkun paremman kaapelin adapterin tilalle ;)
 

HC91

mansplainaava setämies
Liittynyt
22.11.2018
Viestejä
271
Saatavuus ei ole ongelma ja hinnoistakin pääsee ajan kanssa yli. Vaan ei tuo nahkatakkimiehen puulaakin touhu voi AIB-valmistajien keskuudessa aiheuttaa mitään muuta kuin hampaiden kiristelyä. EVGA:n ratkaisu tuntuu entistä järkevämmältä, noinkohan on ainoa pyyhe kehään ennen kuin 50-sarja on tulossa kauppoihin.
 
Liittynyt
28.12.2021
Viestejä
241
4090 kortteja Jimmsillä yli 220 kplo_O Eivät kyllä saa niitä ikinä myytyä yli 2000€ hinnalla.
Kyllä ne käy kaupaksi viimeistään 2024, kun 5090-kortit tulee myyntiin 4000€:n hintaan. Uusi normaali näyttisten hinnoissa.

Ettei pelkkä offtopic, niin 4070Ti hinnat alkaen 875€ Mindfactoryssä. Tuohon tulee sitten heikompi 4070 huhuttuun 749$ = 799€ (?) hintaan, niin tuskin aiheuttaa hirveetä ostoryntäystä...
 
Liittynyt
19.11.2018
Viestejä
30
Consumer surplus alkaa olla käytetty, vaikka Nvidia (sekä AMD) rajoittavat vieläkin toimituksia keinotekoisesti. Mielenkiintoista nähdä miten käy, jos tosiaan palaavat normitoimituksiin huhtikuusta. Epäilen, että selittelyt osareissa jatkuvat...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 452
No huh huh, tuossahan on luokkaa puoli miljoonaa kiinni pelkissä RTX 4090:ssä.
Millasella sopparilla nämä mahtaa olla? Vaikea uskoa, että jimssillä oikeasti on puoli miltsiä lukittuna pelkästään yhdessä näyttis mallissa.
 

kolistelija

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.02.2018
Viestejä
1 030
Aika moni kauppa varmaan tilasi 4000 sarjaa siinä kuvitelmassa että myyvät kuin 3000 sarja pahimman kryptobuumin aikaan. Vaikea kuvitella että tuo > 350 high end korttia (yli 145 kpl 4080 korttia myös) uppoaisi suomen markkinaan noilla hinnoilla tässä taloustilanteessa, kun alkukiima meni jo.

Siinäpähän istuvat rtx-paalien päällä. Mikähän lie tilanne muilla kaupoilla, luulisi varastojen painavan.
 
Liittynyt
18.12.2020
Viestejä
547
Millasella sopparilla nämä mahtaa olla? Vaikea uskoa, että jimssillä oikeasti on puoli miltsiä lukittuna pelkästään yhdessä näyttis mallissa.
Mietin et millasellahan summalla noita ostetaan sisään ja paljon kauppiaalle jää räpylään per myyty kortti. Sanotaan nyt et kortti kauppa käy hitaasti koska suomessa on niin paljon köyhiä ihmisiä jotka ei ostele kahen ja puolen tonnin näyttiksiä. Ratkaisu tähän on että.. myydään kortteja halvemmalla koska kukapa ei haluaisi että näytöllä pyörii pelit 4K:na yli 100 fps lukemilla. Myydään 4090 1500€:lla ja ostajia tulee hurjasti enempi. Tai jos volyymi olis se juttu, voishan niitä myydä 1000€ per kortti koska noiden valmistuskustannukset on varmaa aika pienet loppujen lopuksi eli ilmaa siinä kortissa on ihan reippaasti joten tuskin niistä tehdas/valmistaja/myyjä heti tappiota tekee.

Nonii, markkinoiden kovinta tykkiä tonnilla laaki ja kauppa käy kun häkä. Tekeekö jimms kauppias vielä voittoa vai alkaako jo kauppiaalla puskee kylmää hikeä?

Jos niitä on yks hallillinen jossain Turun perukoilla niin on ne laskenut varmaan aika tarkkaan et tätä diiliä ei parane kussa tai saa Jussia lampsia kelaan.

Aina kun markkinoille tulee 'lippulaiva malli', joka on 2-3 kertaa kalliimpi kun muut ominaisuuksiensa vuoksi, on ilmaa hinnassa vain sen takia koska se on lippulaivamalli. Hinta tippuu 1-3 vuoden aikana niin paljon et ohhoh mutta silti siitä jää katetta koska kuka nyt niin tyhmä olis että miinus katteella myisi yhtään mitään? No ei kukaan tietenkään.

Ite ostin oman asus tuffin 4090 torista koska hinnasta lähti heti kättelyssä n. 400-500€ pois koska sitä oltiin käytetty n. 2-3kk. Hyvin toimii ja kuitti löytyy joten takuukin on. Kun myin oman 3090 pois niin takkiinhan siinä kaupassa tietysti tuli mutta olihan sitä käytettykkin reilu 2v.
 

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 121
Millasella sopparilla nämä mahtaa olla? Vaikea uskoa, että jimssillä oikeasti on puoli miltsiä lukittuna pelkästään yhdessä näyttis mallissa.
Tuntematta Jimssin sopimuksia ja sisäisiä asioita, arvelen että rautaa ostetaan ihan firman rahoilla. Muistakaa että osa noista 2000€ maksavista korteista menee myös GPU-vääntöä tarvitseville yrityksille. Jimmsillä on ihan erillinen B2B-puoli jossa koneita kasaillaan eri tarpeiden mukaan.

Riskipeliähän tämä on, siksi kauppoja on syntynyt ja kuollut Suomessa läpi viime vuosikymmenten. Näkeehän sen jättiläisten liikevaihdon ja liikevoiton prosenteista tai summista, miten paljon tavaraa pitää liikuttaa päästääkseen edes niihin yksilukuisiin liikevoittoihin. Katteet on mitättömiä ja ne pienenee jatkuvasti.

Muistaakseni näyttiksissäkin kate on yleisesti jotain 5-20% satunnaisia erikoiseriä lukuunottamatta.
 

kolistelija

Make ATK Great Again
Liittynyt
17.02.2018
Viestejä
1 030
Ei varmaan voi laskea yrityspuolen varaan noiden korttien myyntiä. Ei taida montaa yritystä olla jotka ei tällä hetkellä mieti mistä saisi kuluja vähän höylättyä alas. Ehkä sittenkin pärjää sillä vanhalla 3000 sarjalla..
 

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 121
Ei varmaan voi laskea yrityspuolen varaan noiden korttien myyntiä.
Ei tietenkään, mutta niitäkin on kuitenkin olemassa. Suomi on todella haasteellinen markkina-alue, koska täällä on yleisesti keskivertoa parempi ostovoima, mutta sitten taas ostajia on melko vähän. Etenkin näissä niché- ja harrastajatuotteissa, joissa harvoin riittää ostajia jonoksi asti. Asiaa ja tilannetta ei helpota maailman nykytilannekaan, koska ne aiemmatkin ostajat sen kun harvenevat, kiitos elinkustannusten nousun.
 

Tup3x

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 334
Jaa-a... Sen on nyt sitten niin, että itse ainakin luovutan tämän sukupolven osalta. Nykyisessä kortissa ärsyttää muistin puute, mutta koetetaan sinnitellä. Seuraavassa kortissa pitää olla kyllä vähintään 16 gigaa muistia (ja DP portit uusinta mallia...).
 
Liittynyt
16.05.2017
Viestejä
246
Asus & Noctua 4080 tullu ennakkotilattavaksi ja techpowerupin testiin. Hiljainen kun mikä mutta aivan himmeän hintainen.
 
Liittynyt
17.09.2020
Viestejä
1 760
Itse olen sitä mieltä, että aivan varmasti voi olla rahasta kiinni. Kaikki eivät välttämättä halua ostaa käytettyjä osia, olkoot syynä huijatuksi tulemisen pelko, viimevuotiset AAA-floppijulkaisut, taikka takuuttomat komponentit yms. Uuden jotenkuten hyvän pelikoneen ostaminen maksaa useamman tonnin, joka voi monelle tämänhetkisessä maailmassa olla ylitsepääsemätön este. Konsolipelaajiksi voidaan luokitella sellaisetkin entiset PC-pelaajat, joilla on elämässä muitakin kuluja kuin PC:n päivittäminen ja herkkujen hakeminen paikkallisesta ruokakaupasta. Silloin kun useammat kuukausikulut nousevat satasilla kuussa, peli-PC:n päivittäminen voi helposti olla niitä ensimmäisiä säästökohteita.

En siis lähtisi yleistämään asiaa puhtaasti sen takia ettei välttämättä itse ole vastaavassa tilanteessa. Meitä on moneen junaan ja asioita on hyvä pohtia monesta eri näkökulmasta.

ps. Itse en siis pelaa konsolilla, mutta voin täysin samaistua joidenkin päätökseen ostaa 500€ maksavan pleikkarin 2000-3000€ pelikoneen sijasta.
Krhm.

En tahdo olla natku, mutta missä niitä 500€ pleikkareita on saatavilla?

Suurin ero konsolin ja PC:n välillä on käyttöliittymä. Kustannuspuolella elinkaaren aikana ei ole suurta eroa. PC:llä on tehoetu, mutta konsoleilla tuo edellä mainittu, eli käyttis.

PC-raudassa on sääntö (kuten aika monessa muussakin asiassa) että yhä suuremmilla satsauksilla saa pienemmän vasteen.

Jottei menisi aivan ohi tredin aiheesta, totean vain että ennusteeni siitä että 3080 hintaan 739€ oli jäätävä diili, jota ei välttämättä rikota edes kolme vuotta myöhemmin.
 
Liittynyt
14.05.2021
Viestejä
455
Asus & Noctua 4080 tullu ennakkotilattavaksi ja techpowerupin testiin. Hiljainen kun mikä mutta aivan himmeän hintainen.
mitä noita numeroita kattelee techpowerupin testistä niin ei oikein vakuuta kun aika varmasti jos esim strix tai suprim x (tai melkeinpä mikä tahansa malli tuossa taulukossa) tiputtaa tuulettimien kiekat tuohon samaan 850rpm niin mökä ja lämmöt on todennäkösesti samaa tasoa mutta halvemmalla hinnalla.

pitäisi tuon noctuan tuolla hinnalla olla selvästi viileämpi ja tarjota rutkasti esim ylikellotuspotentiaalia, nythän tuon max powerlimit on vaivaiset 352w mikä on +10% vakiosta (strix 420w, suprim 400w, zotac 450w). en tosin tiedä miten noi 4080 yleisesti kellottuvat vai hakkaako niissä jo jänniterajoitukset vastaan.
 
Liittynyt
16.05.2017
Viestejä
246
Menee vähän offtopiciksi, mutta Noctua mainitsi Instagramin puolella että tutkailevat ilmeisesti myös RX 7900 sarjalaiselle räätälöityä mallia. Jännä nähdä tuleeko ikinä ulos. Hinnoittelu olisi varmaankin aivan pöljä, mutta sinänsä ihan mielenkiintoista. Saisivat tosin ihan suoriltaan alkaa suunnittelemaan aftermarket-jäähyjä näyttiksille.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
2 507
Eikö halvemmaksi tulis ostaa pari noctuan ropellia ja vetää nippusiteillä halvimman mahdollisen Kortin jäähyyn ne kiinni?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
598
Krhm.

En tahdo olla natku, mutta missä niitä 500€ pleikkareita on saatavilla?

Suurin ero konsolin ja PC:n välillä on käyttöliittymä. Kustannuspuolella elinkaaren aikana ei ole suurta eroa. PC:llä on tehoetu, mutta konsoleilla tuo edellä mainittu, eli käyttis.

PC-raudassa on sääntö (kuten aika monessa muussakin asiassa) että yhä suuremmilla satsauksilla saa pienemmän vasteen.

Jottei menisi aivan ohi tredin aiheesta, totean vain että ennusteeni siitä että 3080 hintaan 739€ oli jäätävä diili, jota ei välttämättä rikota edes kolme vuotta myöhemmin.
Tässä niitä 500 euron Playstation 5 on tilattavissa, suoraan hyllystä. Koroton ja kuluton erämaksu mahdollisuus.
Ja se on oikeasti koroton ja kuluton.


Mutta voi harmi, ei ole levyversio.
Lähetettävissä: 1.4.2023

Edit: ei ole aprillipila. Telia ei pilaile.

Edit: Asus TUF RTX 4080 surisee sitten kuin kärpänen olisi kotelossa,
ja se surina on coilwhinea, eli kelat tai konkat pörisee.
Työpöydällä ilman 3D-rasitusta se on sitten äänetön.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 452
Saapi nähdä onko anusken noctua mallit myös coilwhinellä. Tuskin ne niihin pcb:tä on alkaneet muuttaa...
 
Liittynyt
24.06.2020
Viestejä
1 205
Saapi nähdä onko anusken noctua mallit myös coilwhinellä. Tuskin ne niihin pcb:tä on alkaneet muuttaa...
Saattaapi olla, että Noctua ei ole valmis laittamaan brändiään vaaraan, jos tuotteessa on huonoja komponentteja.
 
Liittynyt
09.09.2018
Viestejä
81
Tässä niitä 500 euron Playstation 5 on tilattavissa, suoraan hyllystä. Koroton ja kuluton erämaksu mahdollisuus.
Ja se on oikeasti koroton ja kuluton.


Mutta voi harmi, ei ole levyversio.
Lähetettävissä: 1.4.2023

Edit: ei ole aprillipila. Telia ei pilaile.

Edit: Asus TUF RTX 4080 surisee sitten kuin kärpänen olisi kotelossa,
ja se surina on coilwhinea, eli kelat tai konkat pörisee.
Työpöydällä ilman 3D-rasitusta se on sitten äänetön.
Myynnissä vain Telian liittymäasiakkaille :(
 
Liittynyt
18.12.2020
Viestejä
547
Eikö halvemmaksi tulis ostaa pari noctuan ropellia ja vetää nippusiteillä halvimman mahdollisen Kortin jäähyyn ne kiinni?
Tulee halvemmaksi. Kaikki tulee halvemmaksi kun tee se itse henki on läsnä ja puhumattakaan siitä että tarina sisältää myös nippusiteitä.
Itellä ollut käytössä vaikka minkämoisia rupelleja ja tuulettimia. Sitten kun saa maistaa vähän laatua, ei takasin ole enää paluuta. Noctua on tietysti kallis mutta voi pojat, on se hiljanen
 
Liittynyt
05.08.2017
Viestejä
4 646
Tulee halvemmaksi. Kaikki tulee halvemmaksi kun tee se itse henki on läsnä ja puhumattakaan siitä että tarina sisältää myös nippusiteitä.
Itellä ollut käytössä vaikka minkämoisia rupelleja ja tuulettimia. Sitten kun saa maistaa vähän laatua, ei takasin ole enää paluuta. Noctua on tietysti kallis mutta voi pojat, on se hiljanen
Noctuat myös kestää, esim. vanhimmat omat Noctuan tuulettimet on yli kymmenen vuotta vanhoja, eikä vieläkään rämise.
 
Liittynyt
16.08.2017
Viestejä
5 873
Tulee halvemmaksi. Kaikki tulee halvemmaksi kun tee se itse henki on läsnä ja puhumattakaan siitä että tarina sisältää myös nippusiteitä.
Itellä ollut käytössä vaikka minkämoisia rupelleja ja tuulettimia. Sitten kun saa maistaa vähän laatua, ei takasin ole enää paluuta. Noctua on tietysti kallis mutta voi pojat, on se hiljanen
Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Viritykset on virityksiä, vaikka niillä voi kohtalaiseen lopputulokseen päästäkin. Mutta kyllä tuo noctua silti on täysin tarpeeton (ylilyönti hintaisekseen), kun MSI:llä on myös laadukkaita tuulettimia ja Gainward/Palit kortit ovat myös edullisia ja tuulettimet ok -laatuisia. 3000 sarjassa noctua oli vielä jotenkin "järkevä"

1679556435803.png


Palitin saa 1.229,- +mailbox kulut
Tai Suomesta 1 339,-
 
Liittynyt
12.09.2020
Viestejä
1 016
Noctua 4080 sijaan ostaa hieman (100-200e?) kalliimman 4090 ja ajaa sitä vaikka tehorajoitettuna jos haluaa vielä normaalia hiljaisemman kortin...
 

escalibur

"Random Tech Channel" @ YouTube
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 121
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
598
Höpsistä verkkokaupalta löytyy. Tosin pari päivää sitten tuo oli jotain 940~€

Telialla hyllyssä levy-versioo Playstationista, niille joita ahdistaa tietokoneella pelaamisen hinta.
 
Liittynyt
12.09.2020
Viestejä
1 016
Saatavuuteen liittyen Moore's law is dead äijä väitti podcastissaan että lovelace kortit alkaa kasaantumaan jenkeissä varastoihin kaupoissa suurissa määrin, perustuen omiin lähteisiinsä.

Ehkä on toivoa että hinnat tulee alas, mutta mistä näistä tietää...
 
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
1 231
Höpsistä verkkokaupalta löytyy. Tosin pari päivää sitten tuo oli jotain 940~€

Telialla hyllyssä levy-versioo Playstationista, niille joita ahdistaa tietokoneella pelaamisen hinta.
Toi Ventus on kyllä semmoinen kortti sitten, että toivottavasti kukaan ei sitä osta. Jos joku sitä miettii niin kyllä suosittelen laittamaan sen ~50€ enemmän, että saa paremman mallin.
 
Liittynyt
16.11.2016
Viestejä
1 231
No mikäs siinä on vikana?
Käytännössä se isoin vika on se, että todella pienellä lisäpanostuksella saa huomattavasti paremman kortin paremmalla jäähyllä. Ilman alivoltitusta tuolla Ventuksella power limitti hakkaa vastaan kun sitä ei voi yhtään nostaa, sekä en usko että jäähdytys on nyt mitenkään huomattavasti parempi kuin aikaisemmilla Ventuksilla, josta itsellä erittäin huonoja kokemuksia.
RTX 3080 Ventuksella ainakin muistit keitti siellä plus 100c pahimmissa tilanteissa vaikka coren lämmöt olivatkin siedettävällä tasolla ja kun tuosta Ventuksesta vaihtoi parempaan malliin, niin ero oli kuin yöllä ja päivällä (äänekkyydessä ja lämmöissä). Meinaan nyt lähinnä sitä, että jos on tonnin laittamassa näyttikseen, niin ei kannata sitä 50€ säästää siinä enää ja ottaa sitä kaikista huonointa mallia, kun prosentuaalisesti todella pienellä lisäpanostuksella jaa jo premiumia.
 
Liittynyt
24.06.2020
Viestejä
1 205
Käytännössä se isoin vika on se, että todella pienellä lisäpanostuksella saa huomattavasti paremman kortin paremmalla jäähyllä. Ilman alivoltitusta tuolla Ventuksella power limitti hakkaa vastaan kun sitä ei voi yhtään nostaa, sekä en usko että jäähdytys on nyt mitenkään huomattavasti parempi kuin aikaisemmilla Ventuksilla, josta itsellä erittäin huonoja kokemuksia.
RTX 3080 Ventuksella ainakin muistit keitti siellä plus 100c pahimmissa tilanteissa vaikka coren lämmöt olivatkin siedettävällä tasolla ja kun tuosta Ventuksesta vaihtoi parempaan malliin, niin ero oli kuin yöllä ja päivällä (äänekkyydessä ja lämmöissä). Meinaan nyt lähinnä sitä, että jos on tonnin laittamassa näyttikseen, niin ei kannata sitä 50€ säästää siinä enää ja ottaa sitä kaikista huonointa mallia, kun prosentuaalisesti todella pienellä lisäpanostuksella jaa jo premiumia.
4070 Ti käyttää niin kovin vähän virtaa, että en usko, että jäähdytys nousee ongelmaksi. 3080 oli huomattavasti janoisempi kortti :D Ajattelin, että onko tuosta jotain huonoja kokemuksia jollakulla (joita ei muista 4070 Ti:sta ole). Mutta ei sitten varmaan?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 813
Viestejä
4 208 420
Jäsenet
70 964
Uusin jäsen
saimaannorppa

Hinta.fi

Ylös Bottom