NVIDIA GeForce RTX 30 -sarjan saatavuus- ja tilausseuranta

Liittynyt
01.12.2016
Viestejä
862
Mistä se korvaava tuote samalla hinnalla jos ei tuotteita ole saatavissa ? Ei ole näkynyt kauppojen hyllyllä 3080 kortteja tai Amd 6800xt korttiakaan juurikaan...
Odottamalla? Niitä tulee hiljakseen. Näin oli asia silloin julkaisun yhteydessä, ja asia on niin edelleen. Ainut muuttunut asia on tukkuhinnat. Eli jos nyt aletaan perumaan, niin voi aika aukottomasti sanoa, että kyse on HINNASTA, ei saatavuudesta.

Eikös tämä ole tullut selväksi jo: ei niitä ole. Ei ainakaan samalla tavalla kuin syksyllä. Jos tuotteen raakamateriaalit ja valmistus on vaikeutunut niin huomattavasti, että sen ostohinta on satoja euroa kalliimpi, voidaan puhua ihan uudesta mallista, jos oikein lähdetään lakia syynäämään. Peruutus ja rahojen palautus on juuri niin kuluttajaystävällistä kuin mahdollista. On todella lapsellista vääntää alkeellistakin oikeustappelua siksi, ettei nyt saanut korttia.
Niitä on. Mitä sä luulet, että ne tehtaat oikein tekee? Ei niillä mitään muuta tuotettavaa ole kuin näitä. Hitaasti, kyllä, mutta silti. Hinta ei edelleenkään ole peruste sopimuksen purkamiselle jälleenmyyjän puolelta. Ei ole, vaikka kuinka perustelisit ja vaikka tappiot olisi miten isot.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
6 907
Kannattaa nyt vaatia urakalla noita, niin on täysin selvää, että asiaan reagoidaan ja Suomessakin siirrytään siihen käytäntöön, että kun jälleenmyyjä saa kortin, niin kortin hinta päivitetään sivulle ja sen jälkeen saapuneet kortit annetaan tilata. Ei tule jonotus ongelmia, eikä hinnan kanssa ongelmia.
 
Liittynyt
16.02.2018
Viestejä
293
Kannattaa nyt vaatia urakalla noita, niin on täysin selvää, että asiaan reagoidaan ja Suomessakin siirrytään siihen käytäntöön, että kun jälleenmyyjä saa kortin, niin kortin hinta päivitetään sivulle ja sen jälkeen saapuneet kortit annetaan tilata. Ei tule jonotus ongelmia, eikä hinnan kanssa ongelmia.
Tähän se varmasti tulee menemäänkin, jos sama toistuu tulevaisuudessa..
 
Liittynyt
07.12.2020
Viestejä
13

Kyllä niitä RTX 3080 kortteja tulee ainakin yhdelle kauppiaalle varastoon. Se on sitten myyjästä riipumaton syy että kauvan siinä kestää. Mutta sitä että "ei saada" on vähän huono peruste kun OSA näitä selvästikkin saa.

Verkkokauppa.com on vähän aika sitten saanut varastoon, Proshop on saamassa varastoon yms.
En ole itse missään jonossa, koska odottelin tuleeko sitä 3080 Ti:tä (ei tullut) ja itselle on lopulta aika sama onko se hinta 750 vai 1000 euroa kun saatavuus on mitä on. Mutta mitä tätä vänkäämistä nyt olen tässä lukenut ja tuota Proshopin listaa seuraillut, niin isoin ongelma taitaa olla se, että porukkaa on satoja Asuksen ja MSI:n tiettyjä kortteja ilmeisesti tilannut julkaisussa siihen halpaan hintaan. Nyt sitten voi laskea, että jos jonossa on yli 500 ja kortteja tulee muutaman viikon välein 5-20 kpl, niin onko realistista että nämä jonot tulevat purkautumaan. Samaan aikaan kortteja joissa on 20 jonossa tulee samaan tahtiin mutta jonot purkautuu parin erän jälkeen. Paha tilanne, ei siinä mitään. Itse nyt siis arvon vielä Gigabyten 3080/3090 välillä jos sellaisen voisi edes teoriassa saada ennen juhannusta.
 
Liittynyt
20.11.2016
Viestejä
463
Jonopaikan menetykseen en osaa ottaa kantaa, mutta lähtökohtaisesti kuluttaja on oikeutettu saamaan vastaavan kortin tilalle, jos kauppa ei pysty toimittamaan tuollaista tilattua ja maksettu TUF non-OC korttia. Ja koska hintaero TUF OC korttiin on vain muutamia prosentteja ja ainoa ero on pari pykälää korkeammat kellot, niin korvaavaa tuotetta ei kovin kaukaa tarvitse etsiä. Kuluttajan ei siis tarvitse edes maksaa tuota erotusta tilanteessa, että kauppa ei pysty toimittamaan TUF non-OC korttia, mutta vastaavasti hyllystä löytyy TUF OC-kortteja.

Se joka kerää voitot, kantaa myös riskin. Ja tässä kohtaa ne massit näistä korteista käärii yritys, joten yksittäisen kuluttajan ei onneksi tarvitse kantaa riskiä siitä, millä hintaa yritys on luvannut meille Asus TUF non-OC kortin toimittaa. Ja jos haluaisi olla oikein vittumainen, niin ei se Watch Dogs kuviokaan ehkä ihan pykälien mukaan mennyt. Mutta on siis aivan selvää, ettei kauppa voi ulkoistaa vastuuta nVidialle siitä pelikupongista ja vaan todeta, että se nyt vaan muutenkin oli pelkkä ilmainen bonus, hei tässä sulle kahden euron hiirimatto hyvityksenä siitä.

Mikään ei tietenkään estä yritystä tekemästä futuurikauppaa, mutta valitettavasti silloin ei ole mahdollista kerätä vain rusinat pullasta - tai kuluttajalta rahaa yrityksen pyörittämiseen nollakorolla - ja 6 kuukauden päästä pahoitella, että sori, emme pysty myymään sinulle tätä ostamaasi tuotetta. Tälle on olemassa ihan oma sanonta "Don't sell the bear's skin before one has killed the beast!". Jos siis lähtee myymään karhua, niin kannattaa ainakin varmistaa, että niitä karhuja ylipäätään on siellä metsässä vielä jäljellä.

Poimin teille jo valmiiksi parit one-linerit, joilla voi tehostaa viestiä, jos aspa yrittää tarjota tyhjää arpaa ja aloittaa viestin sanoilla mutku ja toimitusvaikeudet ja korona ja menkat, jne. Muistakaa että ei ne firmat mitään hyväntekeväisyyttä tee ja aivan varmasti yrittävät selittää asian heille parainpäin, mutta ei kannata tyytyä siihen tyhjään arpaan.

"Kuluttajilla on oikeus odottaa, että tuotetta on liikkeessä saatavilla, kun mainos on julkaistu."

"Asiakkaalle on annettava mahdollisuus ostaa se myöhemmin tarjoushintaan tai annettava vastaava tuote tilalle."

Nämä koskivat siis tarjoustuotteita. 3080 korttien osalta mikään ei edes viitannut minkään rajoitettuun tarjoustuotteeseen, joten kuluttaja on tässä vielä paremmassa asemassa. Ja jatkuu:

"Hintatiedot ovat olennainen osa sopimusehtoja. Kuluttajalla on oltava oikeus luottaa siihen, että esimerkiksi markkinoinnissa ilmoitettu hinta on oikea ja hän saa ostaa tuotteen manostettuun hintaan. "

"Verkkokaupassa ilmoitettu hinta on sitova. Kun kuluttaja on hyväksynyt verkkokaupassa olevan tarjouksen, sitova sopimus on syntynyt. Tarjous on hyväksytty esimerkiksi silloin, kun kuluttaja on tilannut tuotteen verkkosivujen tilauslomakkeella. "

"Kuluttajalla on oikeus vaatia luvattua kylkiäistä (alennuskuponki, lahjakortti, bonusetu tms.) luvattuna aikana. Tällainen luvattu etu on osa sopimusta ja edun tarjoaja on sidottu edun arvoon. Yrityksen on hyvitettävä edun arvo, jos tuote on ehtinyt loppua. Toista tuotetta mainostetun kylkiäisen tilalle ei myöskään ole pakko hyväksyä. "Nyt tulee kyllä sellaista höpöhöpöä muutamilta käyttäjiltä liittyen siihen, että voiko kauppa ihan tuosta vaan peruttaa tehdyn sopimuksen ja palauttaa rahat, kun diili oli heidän kannalta huono. Pakko lainata itseäni vajaan 2 kuukauden takaa. Ei tää nyt pojat (tytöt ja muut sukupuolioletetut) sentään ihan niin mene, että kauppa voisi itse päättää, milloin sopimusta noudatetaan ja milloin ei. Jos se olisi noin helppoa, mitä @RumCake yrittää väittää, niin minäkin kävisin aina palauttamassa kaikki raaputetut Ässä-arvat, joista ei tullut voittoa.

Miksi mutuilla, kun voi käydä lukemassa Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta viranomaisten kannan asiaan. Jos joku vieläkin jaksaa vängätä, että "Uudet saatavuudet ovat kalliimpia ja vaikeampia saada, joten niistä tehdään uusi myyntiartikkeli, jonka asiakas voi ostaa. Heille on palautettu rahat alkuperäisestä toteutumattomasta sopparista." niin nyt olisi kiva nähdä jotain lähdettä näille väitteille.

Etukäteen maksetussa, ei räätälöidyssä tilauksessa, on yrityksen lähes mahdotonta purkaa kauppaa ilman sopimus rikkomusta.
Sillä, onko tuote maksettu etukäteen, ei ole mitään vaikutusta siihen, onko sopimus syntynyt. Jos tuote on tilattu verkkokaupan kautta ja sähköpostissa on tilausvahvistus, sopimus on syntynyt ja olet yhtä vahvoilla kuin se asiakas, joka on maksanut tuotteen etukäteen.

Ahaa, me elämme siis fantasiamaailmassa! No tämähän muuttaa täysin koko keskustelun.
One-linerin sijaan kannattaa mielummin laittaa jotain linkkiä omien väitteiden tueksi. Minä laitoin Kilpailu- ja kuluttajaviraston kannan. Laita sinä vuorostasi jotain omien väitteiden tueksi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.12.2018
Viestejä
124
Gigantis näyttäisi vielä tammikuussa saapuvaksi varastoon 3070 strix ja gamerock oceeta suomen halvimpaan hintaan myös muita malleja. Älkää nyt ainakaa noilla hinnoil Jimmsiltä tilatko.
Screenshot_20210113-235711_Chrome.jpg

Ainaki omalla kohalla piti kutinsa strixin tieto saapuu varastoon 5.1.2021 kun 24.12.2020 laitoin tilauksen. Tuli 8.1 postiin noudettavaksi.
 
Liittynyt
20.11.2020
Viestejä
91
Juurikin näin! Ei ole kauppiaan vika jos joutuu myymään ei oo tai tulossa mutta en tiedä milloin kun ei ole minusta kiinni....
Ei pidä myydä ilmaa
Kyllä, sellaisissa tapauksissa joissa tuote on poistunut markkinoilta. Nämä ei ole. Perumisen syy olisi tällä hetkellä puhtaasti se, että ostohinta jälleenmyyjille on noussut huomattavasti korkeammaksi kuin mitä myyntihetkellä arvioivat. Tappiolliseksi muuttuminen ei ole kauppiaalle peruste tilauksen perumiselle.
Juuri näin se menee.
 
Liittynyt
23.11.2018
Viestejä
115
Hinnasta pieni ajatusleikki, missä summat ei pidä ihan paikkaansa, mutta ovat suuntaa-antavia.
Asus OC Tuf joka on noussut erityisen paljon.
Ensiksi oli Nvidian tukemana Nvidia partnereille suunnattu roll out tuki, jolloin nämä halvimmat tuffit näki päivänvalon. Eli tuolloin halvin tuffi olisi ollut jämyltä ulos 604 euroa ALV 0.
Ajatellaan että OC Tuf olisi maksanut 650 euroa ALV 0% meille sisään tukkurilta jonkin verran launchin jälkeen ilman Nvidian antamaa tukea. Tuo olisi aika maltillisella jämyn katteella ulos 700 euroa alv 0%. Alvilla 868 euroa. Se ei ollut kovin kaukana meidän alussa olleesta OC Tuffin hinnasta.
Sen jälkeen tulee valtava komponenttipula sekä kuljetuskustannusten nousu ja jos ajateltaisiin, että tukkurilla hinta nousisi 80 euroa eli 730 euroon alv0. Tällöin valmistajalle jäisi vähemmän kuin 80 euroa/kortti lisää (koska tukkurin kate on myös prosentteja) vaikka kysyntä on kovaa, hintoja voi aika helposti nostaa ja lisäksi kulut on varmasti nyt oikeasti kasvanut. (logistiikkakulut on ainakin kasvanut, koska nyt on jopa vaikeuksia varata ihan mille tahansa elektroniikalle kontteja ja niille kuljetuksia Aasiasta Eurooppaan) Tällöin SAMALLA katteella kuin aiemmin olisi kortti ulos 788 ALV 0 eli kuluttajalle näkyvä hinta olisi 977 euroa. No niinkuin aiemmin sanoin, me jouduimme hinnan korotuksesta pelästyneenä nostamaan omaa katetta myös 4%:illa, jolla varaudutaan siihen, että lähes varmuudella uusiakin hinnankorotuksia on edessä ja tällöin hinta onkin alvillisena lähes 40 euroa taas enemmän ja ollaan yli tonnin hinnassa.... Eikä tässä missään kohtaa tapahtunut suurta ryöstöä...
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
278
Jos oot tilausvahvistuksen saanut, niin saat sen kortin sitten kun niitä on saatavilla. Mitään korttimallia ei tietääkseni ole lopetettu valmistamasta ja miksi ihmeessä niin tehtäisiin tällaisessa kysynnässä. Jos kuitenkin sattuisi käymään niin, että tietty malli poistuisi markkinoilta saisit vastaavan tai paremman tilalle. Toimitus ja mahdolliset tappiot ovat myyjän ongelma ja odottaminen ostajan.

Koko hullun myllyn käynnistymiseen vaikutti mielestäni 3080/3090 mallien liian alhainen hinta edeltävään 2000-sarjaan verrattuna, joka sai monet miettimään päivitystä. Ja tähän vielä päälle se, että viime vuonna monelle jäi tavallista enemmän käteen tienestejä kotona lorviessa.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 748
Ensiksi oli Nvidian tukemana Nvidia partnereille suunnattu roll out tuki, jolloin nämä halvimmat tuffit näki päivänvalon. Eli tuolloin halvin tuffi olisi ollut jämyltä ulos 604 euroa ALV 0.
Kai niihin silloin tilattuihin nvidia antaa tukensa vieläkin?
 
Liittynyt
23.11.2018
Viestejä
115
Kai niihin silloin tilattuihin nvidia antaa tukensa vieläkin?
Käsitykseni mukaan ei, koska tukkuri sanoi suoraan meille, että ei laita Nvidian tukea heidän hintoihin, koska toimituksia ei todennäköisesti muille kuin Nvidia partnereille ehditä tekemään kampanjan aikana. Tässä on edelleen se, että valmistajat eivät ota backlogiin tilauksia vaan tilaukset joko otetaan vastaan kokonaan, osittain tai hylätään viikkotasolla.
 
Liittynyt
28.09.2020
Viestejä
80
OCUK:lla ovat näemmä päivittäneet lähes kaikki tilatut 3060Ti/3070 non-oc mallit oc-malleihin, saas nähdä miten täällä. 3080 toki eri juttu koska oc-mallejakaan ei ole riittävästi saatavilla. Zotac ei kuulemma pysty valmistamaan amp holo extremeä tällä hetkellä ja tilaukset downgreidataan mutta kuitenkin niin että saman valmistajan tuotteissa pysytään, eli luultavimmin trinityä +korttien hinnanerotusta tullaan tarjoilemaan.
 
Liittynyt
22.11.2018
Viestejä
64
tässä missään kohtaa tapahtunut suurta ryöstöä...
Poislukien verottaja, joka takavasemmalla passiivisena kerää yhtälöstä entistä enemmän arvonlisäveroa vaikka saman kortin tuottama lisäarvo itse asiassa vähenee hinnan noustessa ja ajan kuluessa. 4kk jälkeen tonnin tuf ei tarjoa yhtään parempaa FPS:ää tai hashrate:a kuin julkkarin subventoitu edullinen diili - mahdollisesti menetetyt louhintatuotot.

2h päästä pilkki flash sales:iin ja yritys nostaa 3060ti gaming x trio (~509€) kotiin :cool:

Selvennykseksi:
Kun kysyntä ja tarjonta ovat pahasti epätasapainossa, mm. JD (xiaomi teki taannoin samaa) tuo satunnaisen säännöllisesti pikkueriä myyntiin:
Screenshot_20210114-085437.png

Näissä hinta on jotain kohtuullisen ja edullisen liepeillä, osa on vain plus-asiakkaille - osa kaikille. Erikseen pitää jokaiseen rekisteröityä ja 10min ennen alkua lähtee laskuri käyntiin, kerran olen saanut kortin ostoskoriin saakka ja vasta maksaessa löi kynsille. Yleensä homma on millisekunneissa ohi - "aaand it's gone" = flash. Se että on edes mahdollisuus, vaikkakin huono sellainen - rauhoittaa kummasti ihmismieltä :coffee:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
1 170
Saitko selitystä sille miksi? Vai onko se ton 3060 12gb mallin vuoksi? Täällä aikaisemmin joku sanoi, että oli peruttu myös koska mallia ei kuulemma enää tehdä.
( 3060 Ti Ventus 2X OC )
Tuota mallia ei selvästi enää ole. Esim. sitä ei ole voinut tilata Verkkokaupasta yli kuukauteen. Se on vielä siellä mutta ei voi enää tilata. Jimmsistä ja Proshopista niiden sivut on vedetty pois kokonaan aikoja sitten. Sitä myytiin n. viikko julkaisusta. Kortin VRM ja muut varmaan helposti ylsi gaming x trion biosilla siihen 250W rajaan.

Varmaan tuo 12gb malli tulee korvaamaan tuon ocv1 niin saadaan taas nostettua hintoja.
3060 Ti ja 3060 perustuvat siis eri GPU:hun. MSI kyllä luultavasti voi samalla jäähyllä myydä myös tuota 3060:aa, siis noita halvempia 2x ocv1 ja 3x. Mutta 3060 ei pysty korvaamaan 3060 Ti:tä, koska niissä on reipas tehoero.

3060 Ti 3x ventushan on eri jäähy kuin 3070 3x Ventus, joka on eri kuin 3080 3X. Ainoastaan tuosta 2X mallista tehtiin uudella nimellä uusi versio 3060 ti:lle, varmaankin sen takia että sitä vanhaa ehdittiin hetken myydä.
 
Liittynyt
15.01.2017
Viestejä
158
Poislukien verottaja, joka takavasemmalla passiivisena kerää yhtälöstä entistä enemmän arvonlisäveroa vaikka saman kortin tuottama lisäarvo itse asiassa vähenee hinnan noustessa ja ajan kuluessa. 4kk jälkeen tonnin tuf ei tarjoa yhtään parempaa FPS:ää tai hashrate:a kuin julkkarin subventoitu edullinen diili - mahdollisesti menetetyt louhintatuotot.

2h päästä pilkki flash sales:iin ja yritys nostaa 3060ti gaming x trio (~509€) kotiin :cool:

Selvennykseksi:
Kun kysyntä ja tarjonta ovat pahasti epätasapainossa, mm. JD (xiaomi teki taannoin samaa) tuo satunnaisen säännöllisesti pikkueriä myyntiin:

Näissä hinta on jotain kohtuullisen ja edullisen liepeillä, osa on vain plus-asiakkaille - osa kaikille. Erikseen pitää jokaiseen rekisteröityä ja 10min ennen alkua lähtee laskuri käyntiin, kerran olen saanut kortin ostoskoriin saakka ja vasta maksaessa löi kynsille. Yleensä homma on millisekunneissa ohi - "aaand it's gone" = flash. Se että on edes mahdollisuus, vaikkakin huono sellainen - rauhoittaa kummasti ihmismieltä :coffee:

Uskomattomin säätö mitä on tullut hetkeen vastaan. Taakuasiat on kivoja hoitaa sinne Kiinaan. Parin euron säästön takia?
 
Liittynyt
07.12.2016
Viestejä
174
Nyt olisi Jimmsillä 3070 ja 3090:

Tuli itsekin ostettua 3070 että pääsisi pelailemaan kun muuten jo kaikki muut osat saapuneet
Kiitos! Tuli tilattua tuo 3070 ja nyt varattu tilaukselle. Pääsee myymään 3060Ti Dualin pois, kun pitää omaan makuun liian kovaa ääntä rasituksessa.
 
Liittynyt
16.08.2017
Viestejä
2 085
Kiitos! Tuli tilattua tuo 3070 ja nyt varattu tilaukselle. Pääsee myymään 3060Ti Dualin pois, kun pitää omaan makuun liian kovaa ääntä rasituksessa.
Kannattaa muistaa mainita että kyseessä on PNY/palit/Gainward merkin kortti. Tai en ainakaan usko että Asus dual olisi liian kovaääninen, kun ovat käytännössä hiljaisimpia kortteja mitä on olemassa ;)

P.S Jimssin 3070 myyty tyhjiin, enää löytyy 3090:aa
 
Liittynyt
07.12.2016
Viestejä
174
Kannattaa muistaa mainita että kyseessä on PNY/palit/Gainward merkin kortti. Tai en ainakaan usko että Asus dual olisi liian kovaääninen, kun ovat käytännössä hiljaisimpia kortteja mitä on olemassa ;)
Asus Dual siis kyseessä. Vakiona Quiet biosilla tuo pyörii 75 asteessa vaikka kotelon pohjassa on tuulettimet tuomassa sille viileää ilmaa ja tuulettimien kierrokset ovat sen mukaiset. Ei tuo siis varsinaiseti "äänekäs" kortti ole, mutta olen neuroottinen koneen hiljasuudelle ja siihen tuo laitos ei kyllä toimi.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
98
Kannattaa muistaa mainita että kyseessä on PNY/palit/Gainward merkin kortti. Tai en ainakaan usko että Asus dual olisi liian kovaääninen, kun ovat käytännössä hiljaisimpia kortteja mitä on olemassa ;)

P.S Jimssin 3070 myyty tyhjiin, enää löytyy 3090:aa
Kyllä siellä kakkossivulla on vielä 8 kappaletta...
 
Liittynyt
16.08.2017
Viestejä
2 085
Kyllä siellä kakkossivulla on vielä 8 kappaletta...
Palitin timanttiversiota näemmä onkin vielä, mutta Gainwardin saldo on nollissa, vaikka näyttää hakusivulla että olisi vielä 3kpl
Asus Dual siis kyseessä. Vakiona Quiet biosilla tuo pyörii 75 asteessa vaikka kotelon pohjassa on tuulettimet tuomassa sille viileää ilmaa ja tuulettimien kierrokset ovat sen mukaiset. Ei tuo siis varsinaiseti "äänekäs" kortti ole, mutta olen neuroottinen koneen hiljasuudelle ja siihen tuo laitos ei kyllä toimi.
Saattaa olla jäähyssä jotain vikaa, kun mielestäni itsellä ei nouse lämmöt juuri yli 60 ja tuulettimetkaan eivät ole kovin kovaa pyörineet. Nyt en vaan voi varmistaa, kun pelikoneessa on nykyään MSI trio, jossa oli pari astetta vielä matalammat lämmöt.

Onko kukaan kysynyt Gigantista että miten nuo korttien arviot mahtaa pitää paikaansa? Siellähän ei kohtuuhintaisia kortteja juuri ole tilattavissa, mutta aika piakkoin näyttäisi kuitenkin tavaraa olevan tulossa. Vai onkohan ne sitten tulossa olevia, mutta myös menossa olevia olemassa oleviin tilauksiin->Ei vapaita kortteja tulossa

edit. Päivitin kyllä Asus dualin biossin ennen ensimmäistäkään rasitusta, joten en tiedä mitä se teki tuuletinprofiileille ja lämmöille
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
15 164
Etukäteen maksetussa, ei räätälöidyssä tilauksessa, on yrityksen lähes mahdotonta purkaa kauppaa ilman sopimus rikkomusta.
Tervetuloa nettishoppailun maailmaan. Monta kertaa etenkin alesta jotain untuvatakkia tai vastaavaa ostaessa on käynyt niin, että varastosaldo ollut väärin, valitettavasti ei ole, tyhjästä on paha nyhjästä eikä korvaavaakaan oikein ole ennen ensi talven mallistoa.

Kuka näissä lähtee riitelemään? Eri juttu tietty selkeät hinnan vedätykset mutta melkein niitäkin ymmärrän tässä tilanteessa. B2B puolella ei mikään kohtuullisuus sido osapuolia ja kuluttajalle pitäisi olla sitten äärimmäisen reilu oman toiminnan kestävyydenkin kustannuksella tyyliin: Mitäs ette osanneet varautua, yrittäjän vastuu kuulikko!.
 
Liittynyt
21.10.2017
Viestejä
310
Tervetuloa nettishoppailun maailmaan. Monta kertaa etenkin alesta jotain untuvatakkia tai vastaavaa ostaessa on käynyt niin, että varastosaldo ollut väärin, valitettavasti ei ole, tyhjästä on paha nyhjästä eikä korvaavaakaan oikein ole ennen ensi talven mallistoa.

Kuka näissä lähtee riitelemään? Eri juttu tietty selkeät hinnan vedätykset mutta melkein niitäkin ymmärrän tässä tilanteessa. B2B puolella ei mikään kohtuullisuus sido osapuolia ja kuluttajalle pitäisi olla sitten äärimmäisen reilu oman toiminnan kestävyydenkin kustannuksella tyyliin: Mitäs ette osanneet varautua, yrittäjän vastuu kuulikko!.
Jos on asiakasta odotutettu 4kk hatusta vedetyillä toimitusajoilla, voisi kuvitella että jonkinmoinen vastuu yrityksellä on toimittaa alkuperäinen tilattu tuote tai vastaava tuote. Eikö ?
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
15 164
Jos on asiakasta odotutettu 4kk hatusta vedetyillä toimitusajoilla, voisi kuvitella että jonkinmoinen vastuu yrityksellä on toimittaa alkuperäinen tilattu tuote tai vastaava tuote. Eikö ?
Luulin ongelman olevan pikemminkin se, että asiakas roikkuu edelleen siellä jonossa vaikka myyjä ei enää sillä hinnalla tuotetta kykenisi toimittamaan. Ite venasin TUFfia lähemmäs neljä kuukautta, en siksi että myyjä olisi mua houkutellut jonossa pysymään vaan siksi, että hinta oli vaan niin hyvä. Suoraan sanoen uskoin etten korttia koskaan saa. Joillain toimijoilla järjestelmä on lyönyt jonkun hatusta vedetyn ajan sinne ja tuote on ollut kauppiaalle ihan sama kuin se viereinen leivänpaahdin ja hiustenkuivaaja. Sitten taas nämä enemmän tuotteensa tuntevat erikoistuneet kauppiaat ovat vaan laittaneet sinne parhaan tietonsa mukaan jotain.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
7
Itsellä oli Verkkokauppa.comista varattuna MSI RTX 3070 Ventus 2X OC malli kuukauden ajan (odotti Ryzen prossua). Pari päivää sitten lähti paketti postiin, mutta ihmettelin kun näyttis ei koskaan saapunut vaikka oli lähetysvahvistuksissa. Verkkis oli sitten hyvittänyt asiakastilille tuon RTX 3070 hinnan ja laittanut kaikki muut osat matkaan - ilmoittamatta asiasta mitenkään. Laitoin kyselyä perään, niin oli ollut saldovirhe. Nyt ollaan sitten taas näyttisjonon hännillä... :mad:

Nyt olis kaikki muut koneen osat himassa, mutta näyttiksiä, ei mitään, saa mistään.
 
Liittynyt
03.03.2018
Viestejä
71
Tervetuloa nettishoppailun maailmaan. Monta kertaa etenkin alesta jotain untuvatakkia tai vastaavaa ostaessa on käynyt niin, että varastosaldo ollut väärin, valitettavasti ei ole, tyhjästä on paha nyhjästä eikä korvaavaakaan oikein ole ennen ensi talven mallistoa.

Kuka näissä lähtee riitelemään? Eri juttu tietty selkeät hinnan vedätykset mutta melkein niitäkin ymmärrän tässä tilanteessa. B2B puolella ei mikään kohtuullisuus sido osapuolia ja kuluttajalle pitäisi olla sitten äärimmäisen reilu oman toiminnan kestävyydenkin kustannuksella tyyliin: Mitäs ette osanneet varautua, yrittäjän vastuu kuulikko!.
Se on ihan jokaisen oma asia haluaako alkaa asiaa selvittämään. Aika selkeä hinta vedätys olisi kyseessä, jos 4kk odottelun jälkeen tilaus perutaan sillä perusteella, että sitä 739€ tai 759€ korttia ei enään saa ja pyydetään tekemään uusi tilaus 1000€ kortista. B2B puolella pätee myös ihan sitovat sopimukset, ei me missään lähi-idässä eletä.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
15 164
Se on ihan jokaisen oma asia haluaako alkaa asiaa selvittämään. Aika selkeä hinta vedätys olisi kyseessä, jos 4kk odottelun jälkeen tilaus perutaan sillä perusteella, että sitä 739€ tai 759€ korttia ei enään saa ja pyydetään tekemään uusi tilaus 1000€ kortista. B2B puolella pätee myös ihan sitovat sopimukset, ei me missään lähi-idässä eletä.
Kukaan jälleenmyyjä ei noita kortteja sitovilla sopimuksilla saa, kuten tätä ketjua seuraamalla on selvinnyt. Ja mitäs sitten teet jonain jimmynä tai troniccina? Lähdet riitelemään välimiesoikeuteen johonkin Lontooseen?
 
Liittynyt
03.03.2018
Viestejä
71
Kukaan jälleenmyyjä ei noita kortteja sitovilla sopimuksilla saa, kuten tätä ketjua seuraamalla on selvinnyt. Ja mitäs sitten teet jonain jimmynä tai troniccina? Lähdet riitelemään välimiesoikeuteen johonkin Lontooseen?
Datatronicin työntekijä muistaakseni ilmoitti, että heillä ei edes ole kirjallista sopimusta tukkurin kanssa. Suullinen sopimus on tietysti yhtä pitävä, mutta hankala todistaa. Yritysten oma asia miten tilanteen käsittelevät ja riskinsä siinäkin on. Kuluttajalle asian hoitaminen on ilmaista, kun yritysten välinen selvittely oikeudessa voi tulla melko kalliiksi.
 
Liittynyt
18.05.2017
Viestejä
15 164
Datatronicin työntekijä muistaakseni ilmoitti, että heillä ei edes ole kirjallista sopimusta tukkurin kanssa. Suullinen sopimus on tietysti yhtä pitävä, mutta hankala todistaa. Yritysten oma asia miten tilanteen käsittelevät ja riskinsä siinäkin on. Kuluttajalle asian hoitaminen on ilmaista, kun yritysten välinen selvittely oikeudessa voi tulla melko kalliiksi.
Mitä jos vaan diilais sen faktan kanssa, että näitä ei kaikille riitä ja että kotimaiset pienemmät toimijat tekevät parhaansa jotta näitä saataisiin ylipäänsä muillekin kuin trokareille ja bottien käyttäjille?

Kukaan ei kirjallista sopimusta tosiaan saa siitä, että kortteja tulisi tietty määrä tiettynä päivänä ja JOS saisi, olisi siellä ehtona mitä luultavimmin, että riidat ratkaistaan jossain erittäin kalliin prosessin valtiossa välimiesoikeudessa, ihan siksi ettei kukaan lähtisi riitelemään.

En oikein keksi muuta ratkaisua kuin että asiakkaatkin tilanteen tajuavat (etenkin ne, jotka tilannetta seuraavat ja tietävät todellisen saatavuuden) tai sitten sen geneerisen mallikohtaisen jonon, jossa voi tulla TUF non OC tai OC White Strix tuurista riippuen. Muuten sinne jää väistämättä niitä ei-liikkuvia jonoja, joissa on lopulta tuhat ihmistä Proshopin tapaan jonossa kortille, jota ei ehkä ikinä enää voida toimittaa ei-tappiolliseen hintaan jos nyt ylipäänsä kaikille valmistetaan.

On tää kun osa höhöttelee Gigantin toimitusaikadefaulteille ja samassa ketjussa toiset kaappailee kuvankaappauksia todisteeksi jotta voivat myöhemmin riidellä kortista, jonka olemattomuuden tiesivät ihan hyvin... :rolleyes:
 
Liittynyt
09.01.2018
Viestejä
41
Mitä aktuaalista hemmettiä. Joulukuun alussa ostamani palit gamingpro OC 3090 oli jimmisllä 1699€ ja nyt sen saman näyttiksen hinta on 1949€?

En todellakaan poista jo maksettua tilausta gainwardin 3080 kortista joka maksoi 799€, siitä saa omat pois heittämällä kunhan tulisi.
 
Liittynyt
10.10.2019
Viestejä
178
Vaikka näytönohjainten saatavuuksissa on haasteita ja joulun jälkeen on ollut hyvinkin kuollutta, niin saaneen muistuttaa höyrypäitä ketjun otsikosta, joka on NVIDIA GeForce RTX 30 -sarjan saatavuus- ja tilausseuranta.
Ei kuinka haastan kaikki oikeuteen ja pidän kiinni oikeuksistani viimeiseen asti (joka ei kuitenkaan pidä paikkansa, etkä vie oikeuteen yhtään mitään).
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.09.2020
Viestejä
87
Kauhea maailmanloppu täällä menossa. Kortteja kuitenkin liikkuu jonkin verran, vaikkakin hyvin satunnaisesti ja ilman ilmoitusta ennakkoon. Ei tilanne nyt ihan se ole, että ainuttakaan korttia ei ole eikä tule kuukausiin. Tietty merkki voi olla mahdoton löytää, ja tietystä kaupasta saada. Itellä bookmarkeissa multitronic, Proshop ja Jimms missä nää kaikki 30-sarjan kortit näkyvillä ja katson pari kertaa päivässä. Liikkuvuutta on huomattavasti vähemmän kun joulukuussa, mutta on kuitenkin. Datan vastaus oli hyvä, mutta ei avannut sitä miten oikea saatavuus eroaa niin paljon eri kauppojen välillä. Joissakin tilanne oikeasti on että ei ole eikä tule, toisissa on huonompia kortteja heti, ja toisille tulossa lähiaikoina.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
09.09.2020
Viestejä
87
Näyttäs olevan EVGA 3090 FTW3 ULTRA GAMING Jimms:llä edulliseen 2349€ hintaan :)
Mikromafiassa kanssa samaan hintaan ollut jo useamman päivän. Jimmsillä on myös Palit Gaming Rock bla bla vähä edullisemmin 5kpl heti saatavilla. Proshopissa ainakin OLI näitä halpismalleja 1700-1800e. Asus ROG strix 3090 OC oli tasan kaks tonnia Multitronicilla eilen, mutta meni samantien kun oli vaan 1kpl hyllyssä.
 

AkTechGears

Tukijäsen
Liittynyt
19.02.2017
Viestejä
1 525
Mikromafiassa kanssa samaan hintaan ollut jo useamman päivän. Jimmsillä on myös Palit Gaming Rock bla bla vähä edullisemmin 5kpl heti saatavilla. Proshopissa ainakin OLI näitä halpismalleja 1700-1800e. Asus ROG strix 3090 OC oli tasan kaks tonnia Multitronicilla eilen, mutta meni samantien kun oli vaan 1kpl hyllyssä.
2099:) ja saapuu varastoon 28.01.2021
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
29
Noista gigantin kuiteista viellä. Ei ole antaa kuittia jossa lukisi lähetys tai noutopäivä. Kuitissa on ostopäivä 17.9 eikä muunlaista kuittia kuulemma ole saatavilla. "Katsoin tilaustasi läpi ja huomasinkin että olit keskustellut mailitse kolleegani kanssa. Valitettavasti meillä ei ole antaa muuta kuittia asiaan liittyen".

edit: Pitkän vänkäämisen jälkeen suostui lähettämään kuitin jossa on lähetyspäivä 29.12
 
Liittynyt
03.03.2018
Viestejä
71
Vaikka näytönohjainten saatavuuksissa on haasteita ja joulun jälkeen on ollut hyvinkin kuollutta, niin saaneen muistuttaa höyrypäitä ketjun otsikosta, joka on NVIDIA GeForce RTX 30 -sarjan saatavuus- ja tilausseuranta.
Ei kuinka haastan kaikki oikeuteen ja pidän kiinni oikeuksistani viimeiseen asti (joka ei kuitenkaan pidä paikkansa, etkä vie oikeuteen yhtään mitään).
En tiedä onko mulla luetun ymmärtämisessä jotain vikaa, mutta mahdollinen 3080 tilauksen peruminen ei liity tilauksen seurantaan? Oikeuteen tarvitsee harvoin mennä. Pelkkä KKV:n yhteydenotto ja suositus yritykselle usein hoitaa jo asian.
 
Liittynyt
17.09.2020
Viestejä
290
Huh huh. Nyt pamahti sähköpostiin Klarnan lasku, kauppana Gigantti. Olin ensimmäisiä jotka sai Gigantista silloin 17.9. tilauksen sisään ja nyt jo saan siis korttini :). Kyseessä 3080 Ventus.

EDIT: ja hintana siis 740 :)
Jaahas. You can't make this shit up anymore. Gigantti ei ollutkaan lähettänyt korttia, mutta oli jostain syystä silti aktivoinut Klarnan laskun. Nyt joudun vääntämään molempian aspojen kanssa tästä asiasta.

Olisihan se ollut liian hyvää ollakseen totta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 215
Mitä aktuaalista hemmettiä. Joulukuun alussa ostamani palit gamingpro OC 3090 oli jimmisllä 1699€ ja nyt sen saman näyttiksen hinta on 1949€?

En todellakaan poista jo maksettua tilausta gainwardin 3080 kortista joka maksoi 799€, siitä saa omat pois heittämällä kunhan tulisi.
Itelläkin tilaus 3080 GameRockista. Ei ole marraskuun jälkeen sinne tullut edes yhtään noita kortteja, mutta hinta noussut 150 euroa. :D

Ja Verkkis lähetti tänään mailia että 6080XT PowerColor Red Devil Limited Edition on peruttu koska "tavarantoimittaja ei pystykään toimittamaan tilausta". No tuon tilauksen nyt tein muutenkin hupimielessä jos olis ihmeen kaupalla tullut, kun noita se 1000kpl erä tehtiin.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
963
Jaahas. You can't make this shit up anymore. Gigantti ei ollutkaan lähettänyt korttia, mutta oli jostain syystä silti aktivoinut Klarnan laskun. Nyt joudun vääntämään molempian aspojen kanssa tästä asiasta.

Olisihan se ollut liian hyvää ollakseen totta.
No siis kortista ja laskusta sait sentään toisen. Se on 50 pinnaa enemmän kuin moni muu. :D
 
Liittynyt
16.08.2017
Viestejä
2 085
En tiedä onko mulla luetun ymmärtämisessä jotain vikaa, mutta mahdollinen 3080 tilauksen peruminen ei liity tilauksen seurantaan? Oikeuteen tarvitsee harvoin mennä. Pelkkä KKV:n yhteydenotto ja suositus yritykselle usein hoitaa jo asian.
Eikö siitä kannata keskustella vasta sitten JOS yksikin 3080 perutaan sillä syyllä ettei tuotetta ole saatavilla? Ei kannata suotta pelotella kanssaihmisiä, kun joku pian luulee että nyt olisi menossa jotain massaperuutuksia.

Nyt on tietääkseni peruttu 1 mallia ja silloinkin oli kyse MSI 3060ti OC:sta, ja varauksensa sai myös siirtää Ocv1:n jonoon.
 
Liittynyt
03.12.2017
Viestejä
356

Kyllä niitä RTX 3080 kortteja tulee ainakin yhdelle kauppiaalle varastoon. Se on sitten myyjästä riipumaton syy että kauvan siinä kestää. Mutta sitä että "ei saada" on vähän huono peruste kun OSA näitä selvästikkin saa.

Verkkokauppa.com on vähän aika sitten saanut varastoon, Proshop on saamassa varastoon yms.
ELi saavat enemmän mitä on varattu ennakkoon/myyty ennakkoon eli niitä riittää myös jonon jälkeen myytäväksi ihan hylly tuotteeksi ?
Se jos on 400kpl myyty ennakkoon ja kauppa saa "varastoon" 20kpl niin ei niitä ole saatavissa siellä 380 jonossa olevalle kuitenkaan eli tyhjä hylly.
 
Liittynyt
22.08.2019
Viestejä
144
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.08.2019
Viestejä
353
Eikös se Telian "seuraava erä" ollut tänään, jotenkin veikkaan ettei taaskaan mitään tapahdu :lol: Varsinkin sen yhteisön keskustelun perusteella, toimitusajoista ei oikeasti taida olla yhtään mitään käsitystä..
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
113 719
Viestejä
2 267 598
Jäsenet
46 115
Uusin jäsen
Ted19cm

Hinta.fi

Ylös Bottom