Nolla tutkimukset

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
9 604
Muistelisin aikoinaan murobbs foorumilla oli otsikon mukainen ketju olemassa.
Olisko tästä hyvä ehdokas aloittaa
On taas vähän vedetty iltapaskojen otsikoinnissa mutkia suoriksi mutta ei siinä ole mitään uutta.

Mitä taas otsikkoon tulee niin ei taida mitään nollatutkimuksia olla olemassakaan. Aina joku tutkimus on jonkun mielestä turha mutta joillekin, varsinkin tutkijapiireille, hyvinkin tarpeellinen ja kiintoisa.
Se että Reino Rekkakuski pitää "Atomin liikeiden muuttumista suhteutettuna vuodenajan lämpötiloihin artisilla navoilla päiväntasaajaan verrattuna" -tutkimusta haistapaskana niin se ei tee siitä turhaa.

Aina löytyy joku kuka pitää kaikkia asioita mistä ei itse ymmärrä turhana.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
8 347
Mitä taas otsikkoon tulee niin ei taida mitään nollatutkimuksia olla olemassakaan.
Kyllä niitäkin on, mutta ei toki yleensä keltaisten tabloidien huumorimielellä esittelemissä jutuissa. Tässähän on vitsinä se, että päätelmistä haetaan jokin tutkimuksessa vahvistettu itsestäänselvyys ja naureskellaan sille, samalla jättäen huomiotta että tuloksissa voi olla aika tärkeääkin tietoa.

Se että Reino Rekkakuski pitää
Joo. Otsikon kirjoitusasu.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
964
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 696
Miksi sun mielestä tutkimus jossa tehdään säämallia liukkauden ennustamiseen on nollatutkimus?
Varmaan tässä on kyse vaan tuosta kusenkeltaisen lehdistön otsikoinnista. Itse tutkimus kun ei ole ollut pelkästään liukastumisen tutkimista. Otsikosta kyllä saa aikalailla käsityksen että olisi nollatutkimus mutta se nyt on ihan iltapaskan syytä.
 
Liittynyt
02.06.2018
Viestejä
3 770
Hyödyllistä tietoahan tuosta tulee jos jalankulun liukkaudet voidaan ennustaa. Ainakin ite ollut joskus tosiliukkailla parkkipaikoilla pihoilla jne.
 
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
9 465
Muistelisin aikoinaan murobbs foorumilla oli otsikon mukainen ketju olemassa.
Olisko tästä hyvä ehdokas aloittaa
https://www.iltalehti.fi/saauutiset/a/35385a87-e86b-421a-8908-710555e49a9b
Sopisko klikkiotsikko ketjuun.
Luin koko jutun, niin siitä jäi kyllä käsitys että ihan arvokasta työtä tehty, varsinkin jos jotain yhteyttä jutussa mainittuun jalankulkiliukkautta ennustavaan malliin.

Ja noin yleisesti, alan ammattilainen voi aikaa myöten kokemuksella kierryttää hyvän mututuntuman, mutta se että sen saa työstetty sellaiseksi ettei perustu mututuntumaan, vaan perustuu tietoon ja muotuiltua niin että sen voi tietona jakaa eteenpäin jota voi muutkin hyödyntää.

Siitä voi seurata merkittäviä kustannus säästöjä, ja jos samalla vielä vähemmän onnettomuuksia niin alkaa lähentyä otsikko tärkeitä ja hyviä tutkimuksia. (Huom, jos siis uskotaan artikkellia että tutkimus on hyvä ja että edes osittain voidaan käytännössä hyödyntää)
 
Liittynyt
20.01.2019
Viestejä
108
Nollatutkimus ja nollatutkimuksia on vaikka kuinka paljon joo, mutta usein unohtuu se että yksi päämäärä näille kaikille nollatutkimus väitöskirjoillekin on se että ne kun on usein oppilaitosten opiskelijoiden tuotantoa jolloin yksi päämäärä on se että opetellaan osaamaan tutkia jotain asiaa perusteellisesti ja osataan tehdä sitten oikeat johtopäätökset ja osattava perustellakin ne vielä -tutkittavalla asialla ei tässä mielessä niinkään väliä vaan näillä metodeilla.
Toki voishan aina jotain hyödyllistäkin tutkia
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
192 789
Viestejä
3 488 581
Jäsenet
62 209
Uusin jäsen
tattimatti6

Hinta.fi

Ylös Bottom