Näkökulma: Missä on Radeon RX Vega?

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Sampsa, 20.05.2017.

 1. Sampsa

  Sampsa Sysop Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 788
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2016
  [​IMG]


  AMD esitteli tiistaina analyytikoille ja sijoittajille suunnatussa 2017 Financial Analyst Day -tapahtumassa Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjaimen, joka saapuu myyntiin myöhään kesäkuussa. Samalla yritys lunastaa aiemmin antamansa lupauksen, jonka mukaan Vega saapuu myyntiin tämän vuoden toisella neljänneksellä eli huhti-kesäkuussa. Yritys ei ole missään vaiheessa viitannut suoraan pelikäyttöön tarkoitettuun Radeon RX Vega -näytönohjaimeen, vaan Vegaan yleisellä tasolla.

  Radeon Vega Frontier Edition on tarkoitettu ensisijaisesti ammattilaisille kehitys- ja testialustaksi ja vaikka sen hintaa ei ole vielä kerrottu, se tulee olemaan merkittävästi korkeampi kuin tavallisille kuluttajille ja pelikäyttöön suunnatun Radeon RX Vegan hintalappu.

  Radeon Technology Groupin johtaja Raja Koduri kertoi eilen järjestetyssä Redditin AMA-kyselyssä lisää tietoja Radeon Vega Frontier Editionista ja paljasti myös, että Radeon RX Vega tullaan esittelemään parin viikon kuluttua Taiwanissa järjestettävien Computex-messujen yhteydessä.
  "We’ll be showing Radeon RX Vega off at Computex, but it won't be on store shelves that week."

  Kodurin mukaan myyntiin Radeon RX Vega ei kuitenkaan ole tulossa samalla viikolla ja kaikki viittaa siihen, että myynti tuskin alkaa edes kesäkuun aikana. AMD ei ole esimerkiksi vielä järjestänyt medialle tilaisuutta, jossa kerrottaisiin näytönohjaimen ominaisuuksista ja suorituskyvystä salassapitovelvollisuuden alaisena.

  Io-tech näki Vegan ensimmäisen kerran tositoimissa joulukuussa, jolloin uunituoreen prototyypin kerrottiin olevan Vulkan-rajapinnan vauhdittamassa Doomissa hieman suorituskykyisempi kuin GeForce GTX 1080. NVIDIA nosti kuitenkin kevään aikana rimaa korkeammalle julkaisemalla noin 30 % suorituskykyisemmän GeForce GTX 1080 Ti:n ja samalla AMD:n mahdollisuudet haastaa NVIDIA suorituskykyisimmän näytönohjaimen tittelistä heikkenivät olennaisesti.

  Jos oletetaan, että Radeon RX Vegan suorituskyky on jossain GeForce GTX 1080:n ja 1080 Ti:n välimaastossa, käytännössä ainoa keino, jolla Radeon RX Vega pystyisi tosissaan haastamaan ne, olisi erittäin aggressiivinen hinnoittelu.

  Valitettavasti Vegan käyttämä HBM-muistitekniikka ei ole toistaiseksi erityisen halpaa ja yksinkertaista valmistaa ja huhujen mukaan myöskään saatavuus ei olisi erinomaisella tasolla. Näistä lähtökohdista hintakilpailu NVIDIAn kanssa muutenkin myyntivolyymiltaan pienimmillä high-end-markkinoilla ei kuulosta kovinkaan rahakkaalta vaihtoehdolta. Loppujen lopuksi yritystoiminnassa ja kvartaalitaloudessa merkittävintä on se, että liikevaihtoa ja liikevoittoa kertyisi mahdollisimman paljon.

  AMD tarvitsee kipeästi rahaa ja Radeon Vega Frontier Edition on hyvä strategia rahastaa markkinoita sen sijaan, että oletettavasti hyvin rajallinen määrä Radeon RX Vega -näytönohjaimia myytäisiin heti kättelyssä mahdollisimman halvalla pelaajille NVIDIAn kampittamiseksi.

  Frontier Edionia voi verrata NVIDIAn Titan-tuoteperheeseen, joka lanseerataan aina kalliimmalla hinnalla innokkaimpien kuluttajien ja ammattilaisten ostettavaksi ennen pelikäyttöön suunnattua edullisempaa GeForce-näytönohjainta.

  ------

  Kodurin AMA-sessiossa mainittiin myös muutamia uusia yksityiskohtia Radeon Vega Frontier Editionista ja Radeon RX Vegasta, joita ei kerrottu 2017 Financial Analyst Day -tapahtumassa:
  "Consumer RX will be much better optimized for all the top gaming titles and flavors of RX Vega will actually be faster than Frontier version!"

  Radeon RX Vega tulee olemaan suorituskykyisempi kuin Radeon Vega Frontier Edition, joka johtuu todennäköisesti siitä, että käytössä on 16 gigatavun sijaan oletettavasti 8 gigatavua korkeammalla kellotaajuudella toimivaa HBM2-muistia.
  "We decided to put two 8 pin connectors in the production boards to give our Frontier users extra headroom"

  Frontier Editionissa ja oletettavasti myös Radeon RX Vegassa tulee olemaan kaksi 8-pinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä.
  "There will be a slight difference in clock speeds, and therefore performance as well."

  Radeon Vega Frontier Editionin kullanvärinen nestejäähdytetty versio toimii korkeammilla kellotaajuuksilla, kuin sinisen värinen ilmajäähdytetty versio.
  "Frontier edition employs 2 stacks of HBM2"

  Vega-grafiikkapiirin vierestä löytyy kaksi HBM2-muistipinoa, kun edellisen sukupolven Fiji-grafiikkapiirin kanssa käytössä oli neljä HBM-muistipinoa. Tämän takia Vegassa on 2048-bittinen muistiväylä ja Frontier Editionissa alhaisempi muistiväylän kaistanleveys (480 Gt/s), kuin 4096-bittisellä muistiväylällä varustetussa Fijissä (512 Gt/s).

  Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

  Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
  djtob, erihyva, VVG ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 2. autonaamio

  autonaamio

  Viestejä:
  309
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Harmi, on tässä jo pitkän tovin odoteltu (odottanut?) vegaa kuluttajille ja ei kyllä erityisen valoisalta tuo tulevaisuus näytä. Hyvä teksti.
   
  Fileguru tykkää tästä.
 3. mäsä-79

  mäsä-79

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämä 'hidastelu' ei auta AMD:tä yhtään. Muistan joskus kun grafiikkapuoli piti AMD:n tulosta yllä, mutta nyt näyttää asiat menevän päinvastoin.
   
  CalEpitan tykkää tästä.
 4. perato

  perato

  Viestejä:
  1 382
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Ja "ongelmaksi" tässä viivästymisessä muodostunee myös se, että mitä pitemmälle tää venyy, nii sitä enemmän Vega kilpailee myös tulevien Volta-korttien kanssa. Jos Nvidian vanhat aikamääreet pitää paikkansa, nii sen julkasu lienee joko ensi keväänä tai syksyllä.
   
  Fileguru tykkää tästä.
 5. 9700 Pro

  9700 Pro Mr. SER Premium-jäsen Team SER

  Viestejä:
  3 015
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nämä Sampsan näkökulmat ovat kyllä aina mukavaa luettavaa. :)
   
 6. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  476
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Ei uutta arkkitehtuuri kuluttajaluokkaan Nvidialta tänä vuonna. Niin ainakin alustavaksi, joten Volta ensi vuonna.
  Mutta pahahan on myydä korttia jota ei pysty tekemään tarpeeksi. Ehkä parempi näin kuin pari hassua korttia ylisuurella hintalapulla.
   
 7. antero

  antero

  Viestejä:
  583
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kiteytettynä AMD:n ongelmat.
  Ryzen olisi kilpailukykyinen, mutta ei kiinnosta tarpeeksi ihmisiä että he ostaisivat pienellä voitolla tehtävää Ryzeniä, vaan ostavat mieluummin kallista Inteliä, koska ovat niin tehneet ennenkin. Sama miksi Coca Cola pärjäsi muinoin.

  Vegan teko on niin kallista eikä AMD:n kassassa ei ole niin paljon rahaa että pystyisivät tuomaan markkinoille näytönohjaimensa, jonka olisi oltava halvempi kuin Nvidian, vaikka valmistuskustannukset on paljon kalliimmat (kalliimpi vamistustekniikka, sunnittelun velka, pieni valmistusmäärä).
  Eli koska Vegan myyntimenestys söisi rahaa yhtiö kassasta, ei ole muuta mahdollisuutta kuin liruttaa tuotteita markkinoille joka näkyy puutteena ja yhtiön valmistuksen "vikana".

  Näytönohjaimet tuodaan markkinoille varmaan sen jälkeen kun tietokonevalmistajille /(xbox /PS4) on saatu myytyä riittävästi piirejä jotta kassassa on rahaa markkinoille tuloa varten.

  Eli sivusta katsottuna alkaa olla vääjäämätön tilanne että AMD pitää jakaa kahtia jotta pystyvät toimimaan täysipainoisesti.


  Olisiko että AMD on pudottanut pois välimallin, joka piti olla 1080 kilpailija, pois valikoimasta.
  Eli yritti tuoda omaa Frontier Editionia, Founder Editionina, mutta totesi myöhemmin ettei sille löydy enää markkinarakoa.
  Ammattikorttina voi aina myydä huonompaa tekniikkaa kovemmalla hintalapulla.
  Jos näin oli, niin melkoinen munaus oli ja potkuja pitäisi näkyä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 8. Vertex

  Vertex

  Viestejä:
  565
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on mielenkiintoinen pointti. Mä en ole näyttismarkkinoille kantamassa euroja vähään aikaan, mutta tulee olemaan erittäin mielenkiintoista seurata, millä tempulla AMD onnistuu tuomaan kortit markkinoille ja miten valmistuksen heikommilla saannoilla kaupat voi tarjota muutakin kuin ei-oota.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 9. Fileguru

  Fileguru toaster blacksmith Make ATK Great Again

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Näin on. Muutenkin tekee sivustosta asiantuntevan, jota oikeasti kiinnostaa mitä alalla tapahtuu juuri nyt.
   
  Mattersstrom, djtob, Sampsa ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 10. Kepei

  Kepei

  Viestejä:
  189
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kiitos hyvä kirjoitus
   
  Sampsa tykkää tästä.
 11. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  400
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Joo, hyvä artikkeli.

  Aivan, kuten olen itsekin jo ennakoinut, AMD: lle jää taas vain luu käteen.:happy:
  Nvidialla ei ole mitään vaikeuksia pitää vastakin GPU: iden piikkipaikkaa.:tup:
   
  Sampsa tykkää tästä.
 12. DD-Indeed

  DD-Indeed Team Ryzen

  Viestejä:
  2 305
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Hyvää tekstiä. Omalla kohalla ollut GTX 1070 hienoinen pettymys, ni mielenkiinnolla seurannut, että mitä kilpaileva voisi mahdollisesti saada aikaan. On harmillista jos venyy liian lähelle Voltan julkaisua, koska silloin jää myynnit liian laihaksi monen odottaessa sen julkaisua ensisijaisesti. Voisko tässä vetää johtopäätöksiä viivästymisen syistä ja siitä, että mihinkä rakoon jotkut näistä korteista menisivät ? Ite epäilisin juurikin tuotta tuotannon hitautta ja osien saatavuutta syyksi viivästykselle, voi toki olla jotain muutakin taustalla. Ja mitä tulee korttien tehoihin, ni meniskö noi muutama ylempi kuluttajamalli sinne GTX 1070 Ti/1080 Ti-alueelle ? Jos sinne menee kohtuullisella hintalapulla, ni vakavasti harkittava leirin vaihtamista.
   
  Sampsa tykkää tästä.
 13. Propane

  Propane

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sain sellaisen käsityksen tuosta Rajan AMAsta, että FE versio käyttää pro ajureita, joten kaikki pelioptimoinnit löytyy kuluttajaversiosta ja on siten nopeampi. Varmaan yrittää myös saada tässä välissä nostettua kellotaajuuksia siihen kuluttajaversioon.
   
 14. autonaamio

  autonaamio

  Viestejä:
  309
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Raja mainitsi myös, että FE versiolla voi käyttää myös RX ajureita.
   
 15. varakreivi de Valmont

  varakreivi de Valmont cunning linguist Make ATK Great Again

  Viestejä:
  477
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mitä juhlimista siinä on? Nämä nykyiset perseraiskaushinnat ovat suoraa seurausta kilpailun puutteesta. Vaikka miten rakastaisi Nvidian tai Intelin tuotteita, fakta on se, että mikäli AMD ei ole kisassa mukana, edellä mainitut firmat sekä hidastavat tuotekehitystään että vuolevat järkyttäviä marginaaleja suorituskykyisemmistä tuotteistaan. Tämä tilanne ei ole :happy: ja :tup: vaan :( :dead: ja :tdown: joka ikisen kuluttajan kannalta.
   
  Digimonkey, FireFly Renaissance ja djtob tykkäävät tästä.
 16. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Tukijäsen

  Viestejä:
  973
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei se paljoa vielä lohduta että paras hinta/laatusuhteen prosessori(t) on myynnissä jos näytönohjaimia ei saa myyntiin. (Tarkoitan tällä että paras 6/12 ydin hinta/laatusuhteessa, samaten 8/16 ydin, myös 4/8 ydin varmasti monen mielestä koska keneltäkään kilpailijalta ei moista alle 200€ löytyne...)

  Nykyiset "parhaat" malliit ja viimesukupolven teoriassa myöskin olivat vain keskitason tai alle kortteja AMD:lta (400 sarja ja nyt 500 sarja) joten ymmärrettävää että pitäisi pystyä "näyttämään" mitä ei helposti tapahdu 1080TI korttia vastaan.

  Toivotaan parasta mutta onhan se fakta että päälle 400€ hintaisia "huippukortteja" on hieman hankala alkaa myymään massoittain. Itse näkisin ns. sweet spotin pelaajien näkökulmasta 300-400€ hintaan, moni tosin etsii 100-250€ korttejakin.

  Nyrkkisääntönä pitäisin että en mene maksamaan paljoa enempää näytönohjaimesta kuin näytöstä/prosessorista mitkä kumpikin pyörivät nyt noin 400€ pinnassa omalta osaltani.

  Edit: myös markettien parhaimpiin kuuluvat "pelipaketti" koneet yleensä eivät paljoa 1500€ päälle nouse, monesti hinta on luokkaa 1000-1200€.
   
  Kamsi tykkää tästä.
 17. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen Premium-jäsen

  Viestejä:
  1 815
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämä on niin totta. Todella mukava lukea näitä asiantuntevia näkökulmia ja yhteenvetoja eri aihealueista. Pelkistä uutisista ja foorumipostauksista on vaikea rakentaa samanlaista käsitystä missä mennään .
   
  Sampsa tykkää tästä.
 18. Weega666

  Weega666

  Viestejä:
  176
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Jup. Osuit asian ytimeen. Ilman AMD:tä kehitystä ei tapahdu ainkaan Intelin toimesta kun max 3% sukupolvi. Nyt kun Ryzen tuli niin Intelin on pakko kiristää tahtia ja tuoda kuluttajaluokkaan 8/8 core prossu jne. Hintoja myös jouduttu Intelillä "tarkistamaan". Nividia on käytännössä samassa tilanteessa suhteessa AMD ja sen huomaa GTX -70 sarjan lähtöhinnoissa jotka olivat nousseet uusimmassa lähes -80 entisiin lähtöhintoihin.

  Kilpailua perkele!
   
 19. 9700 Pro

  9700 Pro Mr. SER Premium-jäsen Team SER

  Viestejä:
  3 015
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juurikin näin, koottu hyvin faktatietoa yhteen ja sitä omaa näkökulmaa. Todellakin mukava lisäys asiantuntevien artikkelien ja uutisten lisäksi. :tup:
   
  Sampsa tykkää tästä.
 20. Weega666

  Weega666

  Viestejä:
  176
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Sampseaster on ammatijätkä joten taso pysyy korkeana! Luottoa löytyy...
   
  Sampsa ja 9700 Pro tykkäävät tästä.
 21. MSJD

  MSJD Tukijäsen

  Viestejä:
  194
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mukavaa luettavaa nämä asiantuntevat näkökulmat. Vegaa on tässä jo odoteltu pitkään, jos hinnat vähän laskisivat. Uuden kortin hankinta edessä syksyllä, joten toivottavasti kuluttaja kortit edes siihen ehtisivät..

  Intel ei tietääkseni ole muuttanut hintoja mitenkään AMD:n julkaisujen jälkeen.
  Nvidia sentään julkaisi pitkään odotetun GTX 1080 Ti:n ensimmäisten vega huhujen jälkeen. On muuten noidenkin korttien hinta laskenut aika reilusti, kun customeita saa useammasta paikasta 800€ pintaan.
   
  Sampsa tykkää tästä.
 22. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  400
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  n. 700-800€ huippunäytönohjaimesta ei ole mitenkään ongelmallinen summa normaalille työssäkäyvälle aikuiselle. Siitä kuitenkin peli-iloa n. 2-3 vuotta eteenpäin vähintään.
  Moni käyttää vastaavan summan ryyppyretkillään jo yhden viikonlopun aikana kaveriporukassa.

  Täällä Io-Techissä olikin jo artikkeli jokin aika sitten, missä oli jonkunlainen uusi Nvidian laskenta tmv. kortti jonka kehitykseen oli käytetty muistaakseni ihan miljardeja. Ei todellakaan ole mitään järkeä kilpailla itsensä kanssa jätti summilla.

  Erään käyttäjäkunnan mukaan kaikki huippukortit pitäisi vaan saada n. 200€-400€ tai muuten on ns. "perseraiskaushinnat".
   
 23. Divi

  Divi Make ATK Great Again

  Viestejä:
  666
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Näitä on aina ilo lukea, jatka samaan malliin. :tup:
   
  Sampsa tykkää tästä.
 24. Tomak89

  Tomak89

  Viestejä:
  185
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Hyvä näkökulma! Ei voi ainakaan syyttää klikkiotsikoinnista, koska tuota kysymystä on varmaan tuhannet pohtineet. :lol:

  Jotain ongelmia kyllä heillä on ollut, kun homma tuntuu venyvän. Ehkä tuo HBM2 seikkailu ei ollutkaan niin hyvä idea?
  Mutta toisaalta yllättävän moni kuluttaja on silti jäänyt odottamaan Vegaa, ainakin mitä /r/AMD pohjalta voi olettaa. Ongelma on mielestäni siinä, että monella on melko suuret oletukset siitä, mitä Vegan tulisi olla. Ryzen-hypessäkin nähtiin, että osa asiakkaista taisi mennä ostamaan Kaby laken, koska odotukset ja hype eivät kohdanneet. Vegan kanssa on ihan sama tilanne, koska kilpailijan tuotteet ovat jo hyllyssä. :(

  GPU-markkinat ovat mielestäni kuitenkin vielä armottomammat kuin CPU, koska Ryzenin (R7) tapauksessa kuitenkin paljon tehoa jää käyttämättömille ytimille nykyisillä pelisoftilla. Se on sitten eri asia, millä kapasiteetilla ne saadaa tulevaisuudessa hyödynnettyä. Näyttisrauta kuitenkin käy täysillä heti hyllyille saapuessaan markkinoilla olevien senhetkisten pelien kanssa. Parempi toisaalta kuluttajankin kannalta, että Vega julkaistaan "kypsänä", eikä tarvitse "lopullista tehoa" odottaa kuukausia.
   
 25. Ehni

  Ehni

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  22.02.2017
  Kerrohan toki meillekki mitä hyötyä on siitä että yksi valmistaja kehittää high end näyttiksiä ? :D Säälittävää tuollainen fanittaminen, jotkut vaan toivoo Amd:n konkurssia että pääsee kantamaan lisää euroja nvidialle, huhhuh kyllä on aikoihin elettty
   
 26. perato

  perato

  Viestejä:
  1 382
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  GTX -80 korttien hinnat rankalla pyöristyksellä (muron artikkeleista):

  580 | ~500€
  680 | ~500€
  780 | ~700€
  980 | ~600€
  180 | ~700€

  Eli melkeen vois väittää, ettei kilpailulla tai sen puutteella ole merkitystä korttien hintoihin vaan niihin vaikuttaa ''jokin muu''. Vai eikö AMD ole ollut enää kilpailussa mukana ensimmäisen keplerin jälkeen?
   
 27. deac

  deac

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Vertailusi on aika puutteellinen. Hinnat ovat nousseet ihan älyttömästi.

  580 | ~500€ (malliston paras)
  680 | ~500€ (malliston paras)
  780 | ~700€ (malliston paras, pl. titan)
  980 | ~600€ (malliston kakkon pl. titan)
  180 | ~700€ (malliston kakkon pl. titan)
   
  CalEpitan tykkää tästä.
 28. perato

  perato

  Viestejä:
  1 382
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  780 kortistakin oli TI. Ja kahdesta jälkimmäisestä TI malli tuli reilusti näitten julkasujen jälkeen, eli -80 oli malliston paras julkasussa ja pitkään sen jälkeenki, jos nämä Titanit jätetään pois laskuista. Ja TI:tkin on vaan erillä tavalla nimettyjä kuristettuja Titaneita.
   
 29. deac

  deac

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Ole oikeassa. Jo seiskasarjassa oli Ti. Joka tapauksessa hintojen nosto on tehty tuomalla uusia malleja yläpäähän, niin suora vertailu 80-loppuisten välillä ei anna oikeaa kuvaa hintatason räjähdyksestä.
   
 30. perato

  perato

  Viestejä:
  1 382
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  No taas jos katotaan vaikka TPU:n epämääräistä "relative performance" charttia, nii suurin hyppäys on tapahtunut tuossa 980 -> 1080 välissä.

  Suhteellinen teho.
  GTX 580 100% -> 123% GTX 680
  GTX 680 100% -> 124% GTX 780
  GTX 780 100% -> 138% GTX 980
  GTX 980 100% -> 160% GTX 1080

  Eli voitaneen sanoa, että tässä vaiheessa hintojen hyppäyksessä on ollut jotain perustettakin, tehoa tullut viimeisen vaihdoksen välissä runsaasti enemmän suhteessa. Toki tiedä sit, onko tässä TPU:n listauksessa jotain nykypäivän näkökulmaa, että vanhojen korttien erot tavallaan tasottuu.

  Jos sama tehdään -70 malleilla
  100 -> 129%
  100 -> 113%
  100 -> 143%
  100 -> 155%

  Jos jaksais nii voiskait tätä leikkiä viedä eteenpäinki, onko tapahtunut edistystä kun siirrytään 670 -> 760 jne. Ainakin Maxwellin ja Pascalin välissä tapahtui selkeä tehonlisäys ja huomattava parannus perf/watt.

  Menee jo kyl sen verran ohi aiheesta, että jääkööt tää pyörittely tähän kun ei tässä nyt mistää kovin tieteellisestä analyysistä ole kuitenkaan kysymys. Itse pitäisin näitä hintamuutoksia kuitenkin melko maltillisina näihin esittämiini argumentteihin perustuen. Joku voisi yrittää AMD:sta tehdä samaa, mutta kun ei oikein voi kun heiltä ei tule tasaisesti tietyn tyyppisiä malleja ulos.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 31. Slims

  Slims

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2017
  Oli ihan pakko kaivaa kaapista vanhoja kuitteja teidän takia. Asuksen Direct CU-II lippulaiva GTX 580 maksoi noin puolisen vuotta ennen Keplerin julkaisua 452e. Kuukautta aiemmin takuuseen lähtenyt Palitin 570 oli 337e.

  Jos Vega ajaisi vihreän tiimin lippulaivat taas alle viidensadan, niin itse ainakin olisin onnesta soikeana.
   
  Ehni tykkää tästä.
 32. perato

  perato

  Viestejä:
  1 382
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Eiköhä ne perusmallin julkasuhinnat oo ainoat jotka on jotenki vertailukelposia, jotku alehinnat vuosi julkasusta on sit mitä on. Kyllähän tällä hetkelläkin saa 1080 kortteja välillä hintaan 520 suomesta ja ulkomailta 480e. Jos tuohon otetaa huomioon inflaatio yms. nii eipä tuossa enää kovin hintaeroa synny.

  Tokihan tässä hintojen pudotusta kaikki toivoo, mutta eri asia onko se näillä kehitysloikilla edes mahdollista.
   
 33. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 594
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Ei sitä Vegaa nyt tappiolla tulla myymään. HBM:n ja valmistusprosessiin eroista ei ole valitettavasti saatavana oikeaa faktatietoa suoraan hevosen suusta, mutta erään arvion mukaan Fijin ja Hawaiin valmistuskustannuksissa (koko näytönohjain) eroa olisi ollut vain pari kymmentä dollaria (ulkomuistista, ei tähän hätään tallessa sitä taulukkoa)
   
 34. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Tukijäsen

  Viestejä:
  973
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kun nyt tähän ottaa sinun oman postauksesi:
  Voidaan laskea että 580 kortti maksoi noin 500€ ja nyt erityisessä alennuksessa 1080TI kortti maksaa 829€ eli noin 900€ ilman erityisiä alennuksia mistä jokainen voi laskea onko hinta noussut, laskenut vai pysynyt paikoillaan.

  Vastapuolella on tarjota maksimissaan RX 480 ja RX 580 kortteja mitkä eivät pääse edes lähelle tehoissa. Tosin jos vertaa hintoja, eli nuo 2 ovat tällä hetkellä 2 uusinta AMD:n tehokkainta pelaajille suunnattua korttia uskaltaisin väittää että hinnoissa (ja tehoissa) on AIKA iso ero vs. kilpailijan paras ja kallein tuote tai edes se "Ti" malli.

  Itse uskaltaisin väittää että se on juuri kilpailun puute, samoissa hinnoissa oli myös 980TI kortti ilmestyessään.
   
 35. E.T

  E.T

  Viestejä:
  383
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Siis jos 80:n yläpuolelle on julkaistu uusia malleja niin sen hinnanhan olisi silloin pitänyt laskea eikä nousta.
   
 36. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  400
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Onko se kiellettyä touhua, jos toinen ei siihen kykene? Eikö Nvidiakaan silloin voi julkaista uusia korttejaan?
  Konkurssista en ole puhunut sanallakaan.
   
 37. Ehni

  Ehni

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  22.02.2017
  Ei todellakaan oo kiellettyä ja mielellään suotavaa :) Kyllä noista sun viesteistä paistaa niin selvästi läpi että nukut vihreissä lakanoissa ja juot vihreetä teetä joka ilta :D
  Jännää tollanen fanitus yritystä kohtaan jonka tarkoitus loppupeleissä on vaan viedä rahasi
   
 38. perato

  perato

  Viestejä:
  1 382
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Ti mallit ovat kuristettuja titaneita siinä missä -70 sarja on kuristettu versio -80 mallista. Miksi verrata eri tason kortteja toisiinsa? Se että yläpäähän on tuotu lisää potkua lisähinnalla ei oo mitään tekemistä -80 sarjan korttien kanssa. Pidetään ne puurot ja vellit omassa kulhossa. Tuokaa sit vaikka se tilasto niistä 780TI, 980TI ja 1080 TI + Titanien hinnat nii nähhään että missä mennään ja siihen samaan syssyyn ne performance taulukot.

  Ja miksi nyt yhtäkkiä verrataan rx 580 -> 1080Ti?
   
 39. CalEpitan

  CalEpitan

  Viestejä:
  1 434
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Jep näyttisten hinnat ovat nousseet täysin sairaisiin lukemiin.

  Toivottavasti yleistyy median osalta uutisointi arvosteluissa että sitä hintaa todellakin haukutaan joka kerta, täysin mielisairaaksi. Ja arvosteluissa olisi syytä sanoa myös että näin kalliiden näytönohjainten ostamisessa ei ole mitään järkeä. Se lienee ainoa keino miten näihin jotain tolkkua joskus saadaan. Tonni näyttiksestä, pelaamista varten... huhhuh.
   
 40. Urpola77

  Urpola77

  Viestejä:
  350
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Olisi oikeastaan ihan hyvä jos AMD lopett
  Johtuisikohan tuo ti mallien korkea hinnoittelu kuitenkin kilpailun puutteesta. Jos madilla olisi vega tarjota myyntiin hintaan 700€ 1080ti:n tehoisena, niin luuletko nvidian pitävän hinnat 900+
   
 41. deac

  deac

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  No siksi, että se on ihan sama minkä nimen valmistaja päättää sille kortille antaa. Hinnan nosto on tehty juuri tuolla tavalla. Taiotaan nimeen Titan ja jo on erilainen kortti kuluttajan silmissä. Koko Ti hömpötys on markkinoinnin tulosta ja ilmeisesti siinä on onnistuttu. Tarkemmin noiden arkkitehtuuriin en ole tutustunut mutta eiköhän nuo ole tehty nimenomaan kuristamalla arkkitehtuurin parasta mallia. Siksi pitäisikin verrata aina aikakauden parasta korttia edellisen parhaaseen.

  Kilpailun puute on räjäyttänyt hinnat aivan uudelle tasolle. Toki suunnittelukustannuksetkin ovat nykyään ihan älyttömiä mutta jos AMD myisi 1080 Ti:tä tehokkaampaa korttia 499, niin olisi ihan eri nVidian huippumallilla. Valmistuskustannukset ovat noissa hyvin marginaalisia verrattuna myyntihintaan.
   
 42. HEDT

  HEDT

  Viestejä:
  400
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Käyttäjä profilointisi ei kyllä yhtään osu oikeaan.

  Monesti kauppias myy ohjehintaa kalliimmalla, silti mielestäsi NVIDIA vie rahasi....:vihellys:
   
 43. perato

  perato

  Viestejä:
  1 382
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Melkosta jossittelua. Jos AMD tekis sitä ja jos se tekis tätä niin Nvidia joutuis tekeen tuota. Tietenki hinnoissa on ekstraa jos kilpailua ei ole, mutta kuka teistäkään nyt tietää, että kuinka paljon tuosta ekstrahinnasta on tätä etua ja kuinka paljon vain kustannusten nousua yms. Kovasti on se näkemys osalla täällä, että Nvidia nostaa hintoja, ja AMD on se yhtiö, joka tuo halvalla parempaa ihan hyvää hyvyyttään.

  Paitsi että siis "jos AMD tuo jotain niin". Kovasti lähteny lapasesta nää "Vegat on parempia kuin ja halvempia kuin" -oletukset vaikka yhtään hinta tietoja ei ole ja hyvin vähän tehostakaan tietoa. Erityisemmin ei edellisetkään AMD:n kortit ole olleet parempia ja halvempia vaan jompaa kumpaa.
   
 44. 9700 Pro

  9700 Pro Mr. SER Premium-jäsen Team SER

  Viestejä:
  3 015
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niinno paitsi 780Ti:ssä oli sentään täysi piiri, toisin kuin eka Titan joka oli kuristettu shadereiltaan :vihellys:

  Onhan tuo high-end korttien hinnoittelu ollut jo muutaman vuoden aivan naurettavaa, samalla summalla kun saa jo koko koneen jos hieman raaskii karsia asetuksia.
   
 45. deac

  deac

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Aika harvat yritykset tekevät mitään hyvää hyvyyttään. Kilpailua kuitenkin tarvitaan tai käy kuten näyttiksissä on käynyt, hinnat nousevat älyttömästi. AMD myisi myös korttejaan sikahintaan, jos se hallitsisi markkinoita ja kysyntää olisi. Ja mitä kustannuksiin tulee, niin wikipedian mukaan nvidian talousdataa:

  Revenue
  US$6.91 billion (2016)

  Operating income
  US$4.28 billion (2016)

  Net income
  US$1.67 billion (2016)

  Katteet on selvästi kohdallaan.
   
 46. Raziel

  Raziel Tukijäsen

  Viestejä:
  56
  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  No eipä kyllä harmita et tuli ostettua 1070. No jos seuraava sitten... :)
   
 47. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-) Tukijäsen

  Viestejä:
  2 065
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuohan tarkoittaa sitä että myynnissä on isoja 8Gt HBM2 muisteja, täytyykö olettaa että mustivalmistajat ei vielä ollenkaan valmista niitä peinempiä 4Gt HBM2 muisteja joita RX Vega tarvii?

  Sinällään jos sama tuotantolinja tekee 8Gt pinot ja 4Gt pinot miksi valmistaa niitä pienempiä/halvempia pinoja jos edes isoja/kalliimpia ei pysty valmistamaan kysyntää vastaavaa määrää.

  Jos se HBCC olisi todella hyvä niiin yhdellä 8Gt HBM2 muistipinolla toteutettu RX Vega olisi mahdollinen ja siten RX Vega voisi olla myynnissä selvästi nopeammin (AMD voisi tehdä samalla muistimäärällä joko yhden Vega FE:n tai kaksi RX Vega:a), meinaan kun eihän Vegassa ongelma tule olemaan lian pieni muistimäärä kun sitä on jokatapauksessa vähintään 8Gt mutta jos se pärjäisi puolta pienemmällä muistikaistalla ei huono HBM2 saatavuus olisi niin iso ongelma.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 48. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-) Tukijäsen

  Viestejä:
  2 065
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No kyllä se RX 5xx puoli myy hyvin hyvällä katteella että ei se grafiikkapuolikaan mikään riipakivi ole vaikka ei olekaan edustettuna kalleimassa luokassa tällähetkellä, eli ei sitä doseriin voi verrata.

  Jos RX Vegan tuotantomäärät nouse riittäviksi niin AMD pystyy myymään niitä hyvällä katteilla koulujen alku ja joulu myynneissä mutta sen jälkeen joutuu kilpailemaan alennetullahinnalla Voltaa vastaan.

  Mutta toisalta myös Volta käyttää uusia muisteja (joko HBM tai GDDR6) joten ei senkään riittävä tarjonta ole taatu.

  Minä en tajua tätä asennetta, miten se että kaupassa on vain yksi vaihtoehto on kellekkään näyttistä ostamassa olevalle etu :tdown:

  AMD myös varmaan toimittaa niitä FE malleja pelien kehittäjille niin nopeassa tahdissa kuin pystyy että ne pelinkehittäjät optimoisivat pelinsä Vegalle joka poikeaa merkittävästi mistätahansa muusta jo myynnissäolevasta näyttiksestä (AMD:hän sanoin suoraan että Vega on DX12 rajapinnalle optimoitu ei DX11 rajapinnalle ja se pätee myös ajuritukeen).
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2017
 49. Dygaza

  Dygaza Platinum-jäsen

  Viestejä:
  468
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Miten 1024bit muistikaista ei olisi ongelma?
   
 50. jm82

  jm82

  Viestejä:
  2 680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  1080ti oli ilmeisesti myös 700 tai paremminkin dollaria?
  Itse ostaisin näytönohjaimen hintaluokassa 150-200-250€ eli nuo äly hintaiset vehkeet jää sitten jollekin muulle :D