1. Live: io-techin viikon tekniikkakatsaus podcast. Keskustellaan viikon kuumimmasta aiheesta eli Huaweista. Suora lähestys Twitchissä ja YouTubessa tänään klo 14-15.

  Poista ilmoitus

Naarmun piilottaminen monitorista

Viestiketju alueella 'Yleinen rautakeskustelu' , aloittaja PatrikSelin, 08.12.2018.

 1. PatrikSelin

  PatrikSelin

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
  Mikä olisi hyvä tapa piilottaa/poistaa monitorista (Asus 27" ROG PG279Q IPS, Anti-Glare) naarmu? Huulirasvalla sain melko hyvin piiloon.

  t. älkää omistako kissaa
   
 2. Augmented Mutation

  Augmented Mutation

  Viestejä:
  275
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vanha kikka muovi näytön ( tai taulu-tv:n ) naarmuun on perinteinen pyyhekumi. Tai joku on kokeillut vaseliinia (iholle tarkoitettu).
  Kumilla pyyhitään poikittaisesti naarmuun.
  Pyyhekumissa oleva rasva täyttää raon ja pyyhkäisee sitten liiat pois. Toimi ainakin taulutelkkariin. Tietty kun taas puhdistat aineella
  ruutua, niin korjauskin menee uusiksi.
   
  hsalonen tykkää tästä.
 3. Holpikka

  Holpikka

  Viestejä:
  220
  Rekisteröitynyt:
  10.11.2016
  Joo, poika kävi tonnin näytön C49HG90D naarmuttamassa jollain pikkuautolla, ja kirkkaissa kohdissa naarmu paistaa läpi, täytyy jotain kokeilla, jotain muuta ideoita kuin pyyhekumi?
   
 4. lusmux

  lusmux

  Viestejä:
  164
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Täällä kokeiltiin hammastahnaa muutamankin vinkin ansiosta ja ei todellakaan tullut parempi. Kokeiltu kohta on nyt vaaleampi kuin muut kohdat. Onneksi ei näy (tai sitten on niin huono näkö) tv:tä katsoessa.
   
 5. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  7 247
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pyyhekumilla jostain kannettavan laitteen näytöstä on lähtenyt naarmu. Tai ei lähtenyt, mutta pienentynyt niin, että laitetta voi käyttää. Jos tuo menee läpi, niin olen kuullut (en ole testannut), että CD/DVD repair kitit auttaa.
   
 6. juzu

  juzu

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Ainakin kannettavan kannesta saa taikasienellä kuin uuden joten se saattaisi toimia myös näyttöön.

  Tässä on jonkun toisen tekemä video:

  Testasin omaan x230:een ja toimi täydellisesti. Samalla pyyhin muuta atk-rojua siistiksi tuolla kuten hiiren ja jotain muuta mitä en muista. Saa prismoista yms kaupoista. Pienenä vinkkinä tuohon videon tyyppiin nähden eli älä pyyhi täysin kuivana vaan kostuta, mutta jos näyttöön meinaat pyyhkiä niin kannattaa katsoa ettei sitä kosteutta pääse mihinkään... en tietty suosittele kuin omalla vastuulla koska kosteus ja sähkö ei ikinä ole hyvä yhdistelmä :)

  Kannattaa lukea alla oleva lainaus ennen kuin lähtee tätä yrittämään näyttöön.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2018
 7. JeppeJKL

  JeppeJKL

  Viestejä:
  79
  Rekisteröitynyt:
  11.10.2017
  En kyllä lähtisi taikasienellä monitoriruutua hiomaan. Kyllä, taikasieni (päämateriaali on melamiini) nimenomaan hioo/hankaa kohdepintaa kuin hienojakoinen hiomapaperi. Tällä kombolla monitoriruutu on taatusti entinen. Vanhan naarmun saanee hiottua pois, mutta tilalle tulee todennäköisesti laaja-alaisempi mikronaarmujen jälki, joka paistaa vielä selvemmin silmille.

  PS. Taikasienellä puhdistin taannoin astiapesukoneen painikkeista pinttynyttä likaa ja onnistuin siinä samalla pyyhkimään osittain myös pesuohjelmien ikonikuvat pois. Eli suosittelen taikasientä vain sellaisiin pintoihin, jotka kestävät "mikrohiontaa".
   
  juzu tykkää tästä.
 8. juzu

  juzu

  Viestejä:
  132
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Joo tuo voi olla totta. Itse en ole testannut mihinkään näyttöön tuota joten ihan hyvä pointti ja editoin tuota tekstiä.

  Olen tuolla korjannut vain mattapintaisia tietokoneen kansia ja viimeisin korjaus oli kun vaimo päätti peruuttaa autolla ratti vinossa niin, että tempaisi samalla puutolpasta maalit puskuriin mukaan. Taikasieni auttoi tuossakin.
   
 9. xarot

  xarot

  Viestejä:
  1 027
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kas täällä poika naarmutti samaista näyttöä jollain metalliesineellä. :grumpy: Ja pari viikkoa aiemmin kuukauden vanhan telkkarin.

  No, oon tässä taannoin todennut että kämppä voidaan myydessä repiä kokonaan betonille kun ei nämä seinätkään yhtä taaperoa kestä.
   
 10. Janishell

  Janishell

  Viestejä:
  211
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016