Musan tekijät, löytyykö ketään?

Viestiketju alueella 'TV- & nettisarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Uglukman, 22.10.2016.

 1. Ad_Astra

  Ad_Astra

  Viestejä:
  474
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuhersin C64 Barbarian musan uusiksi.
   
  Jumi tykkää tästä.
 2. Polku

  Polku

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tulipas pitkästä aikaa tehtyä vähän D&B:tä :) Vokaalit napattu loopermanistä.
   
 3. dragon age

  dragon age

  Viestejä:
  624
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Quake 2 ETF biisiä kokeilin ajankuluksi(oikea kitara ja konerummut), ja olisihan se mukavaa jos osaisi muitakin pelimusiikkeja soittaa.

  Quake 2 ETF Cover
   
 4. Rokkijani

  Rokkijani

  Viestejä:
  744
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Tulihenki

  Vähän tässä nauhottelua opettelemassa niin tuli tuossa viskattua kaksi biisiä. Kotivehkeet rajoittaa vielä ja taidot toki myös, mutta mukavaa opettelua. Blue Yetillä nauhotettu ja Studio One 4 Prime käytössä. Pitää varmaan Scarlet 2i1 ostaa lähiaikoina. Shamaanirumpu samaten niin ei tarvitse pahvilaatikkoa. :D
   
 5. Polku

  Polku

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Ei ihan hetkeen oo tullu kuukauden sisällä tehtyä kahta biisiä... Alkaiskohan 8-vuotta kestänyt osittainen writers block viimein hellittään :)

  Eli Breakbeattia tuli tälläkertaa tehtyä:
   
 6. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 892
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Viimeaikoina tosissaan alkanu tykästymään vanhojen pelien MIDI:en remiksaukseen. Leppoista puuhaa ja sitä pääsee toteuttaa itseään mukavasti. Netissä on aika hyvin mideiksi väännettyjä versioita jopa biiseistä mitkä on alunperin tehty suoraan digitaaliseksi äänitiedostoksi. Osa toki on vähän vituilleen tehtyjä, mutta tää on yksi harvoista joka on aika hyvin kohillaan ja tästä tuli hyvin miellyttävän kuuloinen intrumenttivaihdoksien jälkeen.


   
 7. Primusol

  Primusol

  Viestejä:
  437
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Laitanpa tämän tänne. Tuli hommattua UA OX. Aivan mahtava vehje. Tällä sai vanhasta JCM800 marsun 100W nupista sulosoundit tietokoneelle, volume 8ssa!!!! Muutenkin todellä kätevä laite kun ipadin kautta toimii säätö ja äänenlaatu jopa kuulokkeilla soittaessa on todella hyvä. Tullut soitettua useita tunteja muutaman viikon aikana sen jälkeen kun tuon hommasin. Loppui Cubasen VST pelleilyt samantien, tuosta saa niin tasokasta ääntä pihalle että huhhuh. Maksaahan tuo mutta oli hintansa väärti.

  Kyseessä siis ns. reaktiivinen vastus joka mallintaa kauttimen niin että kitaran putkivahvistimesta saa sen dynamiikan ja soundin pihalle kuin soittaisi sillä parhaalla volumealueella. Löytyy ihan conecry säätökin, nam!

  OX | Amp Top Box | Universal Audio
   
 8. DD-Indeed

  DD-Indeed

  Viestejä:
  4 892
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016

  Tosta tulee mieleen Tom Scholzin (Boston) tekemä Power Soak-vahvarivaruste. Senkin tehtävä oli vähän samansorttinen; vahvistimia pysty huudattaa kovilla voluumeilla, mutta toi rajoitti sitä outputin voluumia, mutta se korkeiden voluumien soundi ja ominaisuudet pysyivät ennallaan.


  Rockman.fr - Tom Scholz's Power-Soak Review
   
 9. Primusol

  Primusol

  Viestejä:
  437
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Periaatteessa yksi ominaisuus on tuo. Noita löytyy Thomannilta joka lähtöön taitaa yksi halpa hyvä olla Two Notes Torpedo. Tosin tämä OX on samalla kaiutin simulaattori ja siitä saa oikeasti suoraan studiotasoista ääntä kuin mikittäisi vahvistimen. Kannattaa vilkaista youtube videoita aiheesta.
   
 10. supperhead

  supperhead

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016


  Kynnys omien tuotoksien julkaisemiseen on iso, koska biisit harvoin tuntuvat "valmiilta".
  Mutta tämä sai lähipiirissä sen verran hyvää palautetta joten tökkäsin julki.

  Löytyy myös Spotifystä:
  Alpha

  Kiitoksia jos kuuntelit :kippis:
   
  jake styles ja Joenssen tykkäävät tästä.
 11. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  579
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kesäloman alkajaisiksi ehti taas tehdä vähän luovempiakin hommia ja lopulta biisi valmistui parilta istumalta muutaman illan aikana. Chiptune-vaikutteista rokkimetallia:

  Dawn of Neptune - Arrival (Soundcloud)
   
  jake styles tykkää tästä.
 12. RiEmuKUpl@

  RiEmuKUpl@

  Viestejä:
  123
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämmöstä akustista menoa on tullu väsättyä: Jyrki
  Musiikkia internetajan nuorille.
   
 13. lmu2002

  lmu2002

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2018
  Tämähän on kiinnostava! Avaatko vähän mistä aineksista tämä on tehty. Muutamassa illassa aika paljon tekemistä jos midillä hakkaa nuottia sisään.
   
 14. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  579
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Teen nämä Renoise-träkkerillä, johon olen tehnyt itselleni projektitiedoston, jossa on raidat valmiina kitaroille, bassolle, rummuille ja kiippareille. Kaikille raidoille on myös tehty EQ:t, efektit ja muut säädöt valmiiksi jotta biiseissä pysyy sama saundi. Projektissa on myös valmiiksi ladattuna eniten käyttämät VST- ja KONTAKT-instrumentit, joten kun projektitiedoston lataa kerran auki ei instrumentteja tarvitse haeskella erikseen.

  Sitten se on oikeastaan vaan träkkeriin nuottien naputtamista sisään. Hyvässä flow'ssa menee helposti parissa illassa kun ei tarvitse käyttää aikaa pahemmin säätämiseen. Fyysinen piano ja kitara on vieressä, joilla saa haettua inspistä ja sitten ihan tylysti vaan näppäimistöllä matskut Renoiseen. Auttaa tietysti kun on tullut träkkereitä harrastettua jostain 90-luvun puolelta. :D

   
 15. lmu2002

  lmu2002

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2018
  Ok. Tehokasta ja hyvää jälkeä! Mulla menis tuommosessa monta viikkoa normi daw:lla :)Onko noissa oikeita soittimia ollenkaan? Kuulee että olet tehnyt pitkään musaa: kulkee eteenpäin, balanssi ok, ja paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Instrumetal ei ole helppo laji, varsinkaan yksin koneella naputellen alusta loppuun. Snare on muuten noissa turhan vasemmalle kallellaan, jos rakentava kritiikki kelpaa. Mutta hienoa menoa!!
   
  KoessiKenguru tykkää tästä.
 16. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  579
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei yhtään oikeasti äänitettyä instrumenttia, kaikki joko mallinnettuja tai samplepohjaisia kirjastoja. Instrumentaalihommat lähti oikeastaan siitä, kun tuli alunperin demotettua omia biisejä silloiselle bändille. Jämäbiisit jäivät sitten pöytälaatikkoon, joita aloin hyödyntää tässä Dawn of Neptune -projektissa joskus 2011-2012. Bänditouhu jäi sittemmin sivulle ja "jämäbiiseistä" tuli se pääasiallinen projekti, kun ei aika enää riitä bänditouhuiluun. :)

  Rakentava kritiikki kelpaa aina, on tuo snare kieltämättä aika vasemmalla. Pitääpä seuraavissa sessioissa katsoa miten pitkälle sitä on tullut pannattua :)
   
 17. lmu2002

  lmu2002

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2018
  Laitetaas omakin tuote näkösälle. Tältä vuodelta vielä niin voidaan puhua tuoreesta :)

   
  KoessiKenguru tykkää tästä.
 18. gtrwll

  gtrwll

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Laitetaas tämä tänne, kun saattaa löytyä kiinnostuneita. Tein parin viime päivän aikana transkribointiharjoituksen ja loin teeman uudelleen softainstrumenteilla. Kohteena oli Xenoblade Chronicles 2:n Elysium, in the Blue Sky, ja tällainen siitä tuli:

  Elysium, in the Blue Sky [Xenoblade Chronicles 2]
   
  Groomlake tykkää tästä.
 19. Joenssen

  Joenssen

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  Tuossa oma biisini viime vuodelta! Aika harvakseltaan tullut tehtyä viime aikoina mutta muutaman biisin oon tuon jälkeen saanut valmiiksi.

   
 20. lmu2002

  lmu2002

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2018
  Sanoisin että todella tyylikästä jälkeä! FL:kö välineenä? Hienoa kuulla että kaiken voi jälleen upottaa delayverbiin kun se oli jo jossain vaiheessa vähän offseason. Erittäin miehekkäitä katselumääriä kyllä. Pitäisköhän itsekin kokeilla miten lähtee trance :vihellys:
   
  Joenssen tykkää tästä.
 21. Joenssen

  Joenssen

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  Abletonia olen käyttänyt viimeset 8v. FL:n en ole koskenut ikinä, kaikki muut DAW:t käyty kyllä läpi ja osaan niillä tuottaa. Tässähän on muuten HUOMATTAVAN vähän delayverbiä verrattuna moniin muihin tranceihin :D  Tuossa mun uusin biisi mikä soi myös YleX:llä toissa viikolla. Siinä miehekkäät 37 kuuntelua
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2019 klo 21:20
  supperhead tykkää tästä.
 22. lmu2002

  lmu2002

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2018
  Jee. Tykkään tästä enemmän! Tuo loppupuoliskon biitti rullaa ovelasti, hieno oivallus. Ja tämä pysyy hienosti kasassa ja kaarissa. Soisin tälle mieluusti enemmän soittoa! Tuo kaiun käyttö oli ihan oma huomio, en seuraa genreä tarkemmin mutta helppo uskoa että mehustuksen liioittelua löytyy kun haetaan aina vaan isompaa soundia. Kuulokkeilla toimii tietysti hienosti!
   
  Joenssen tykkää tästä.
 23. Joenssen

  Joenssen

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  1* Se on ns tripletti

  2* Hyvin keksitty :D Juuri tuota haetaan ja hyvä että se välittyy. Siinä on stereokikkoja kuulokkeille ja sitten on ns fx raita alataajuuksille + kick ja bass kombo. Sen lisäksi myös ylimääräinen napsu aina kikillä että se "muka kuulostaa" painavammalta nappikuulokkeilla.

  Tämä jälkimmäinen biisi on optimoitu Lidlistä saataville
  SILVERCREST BLUETOOTH-VASTAMELUKUULOKKEET, MUSTA
   
 24. lmu2002

  lmu2002

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  08.12.2018
  Heh, liiterioptimoitua trancea! Mutta ajanmukainen ajatus kun suuri osa musasta kuuluu nykyään kuulokkeista tai sitten monopurkista. Molempiin on vaikeaa saada hyvää soundia, vain kompromisseja. Myös kuulokemiksaus verrattuna normistereoon on myös oma lajinsa kun L-R äärilaitoja ei voi käyttää samalla lailla (kaiuttimet kuitenkin vuotaa molempiin korviin). Tuossa kuuluu paljon tavaraa ihan keskellä ja efektit säksättää leveällä. Toimii kyllä hyvin.

  Trioli on varmaan vielä olemassa oleva kotimainen sana tuolle tripletille. Tykkäsin siis siitä kun kahteentoista laskiessa tuo arpeggioriffi stoppaa yhdessätoista ja aiheuttaa pientä kutinaa :) ja lisäksi ykkönen puuttuu kun kick kumahtaa siinä. Ja lopussa kun kick lakkaa polkemasta, riffi jää kivasti ilmaan roikkumaan ilman pulssia.
  Käytätkö paljon edellisten biisien pohjia kun aloitat uutta? Kuulee, että on paljon säätämistä, sidechain hommaa ja filtersweeppejä ihan varsinaisten soundien lisäksi, jotka kaikki on varmasti työläitä saada hyvään balanssiin ja kulkuun. Sapluunat nopeuttaa tuommosta ainakin itsellä.
  Tykkään myös tuosta alapäästä kun se on rajattu jonnekin 40-50Hz tienoille mikä pitää soundin napakasti kasassa. Konemusassahan kuulee paljon överi-sub-bass-botnea mikä helposti syö energiaa varsinaiselta komppiryhmältä. Hitaassa hommassa ei haittaa mutta menobiitin kanssa aika haasteellinen yhdistelmä jos ei tiedä mitä tekee.
  Masteroitko erikseen vai tuleeko Abletonista valmista filettä?
   
  Joenssen tykkää tästä.
 25. Joenssen

  Joenssen

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  Abletonillahan ei voi tehdä virallista ns master-raitaa julkaisuun. Mutta nämä on levy-yhtiö masteroinut. Tosin mulla on niin hyvä miksaus että masterointi lähinnä nostaa vaan voimakkuutta ja lisää kaikki julkaisuun tarvittavat tagit loppumasteriin.