Muistien vakauden testaus. Windows ja Linux

Onko muistinohjaimelle sama onko esim. 4x4Gb kammat tai 4x8Gb kammat?

Varmaan suurempi muistin määrä rasittaa myös enemmän?
 
Hiikerille ei vielä kukaan osannut vastata. Itseltäkään ei nyt ole tietoa vaan lisää kysyttävää.

Eli kuinka paljon suurempia kelloja prime95:n large fft testi sietää mustanaamion testiin verrattuna? Tulen valitettavasti testaamaan muistini tuolla prime95:llä. Kyseessä AMD:n AM4 alusta ja Ryzen 2600 prosessori.
 
Itsellä meni Winukka uusiksi viime viikolla. Kiitos Intelin NVMe SSD:n.

4x16Gb 3200C14 B-Die kammat mulla ja Mustiksen testiä ajellut 1h läpi emon Tweaked setupilla 3333 @C13. Nyt kuukausia olleet kummiskin 3600 c15-15-15.
 
Miten tuota aida64 testiä pitäis tulkita ? Mitä isompi luku sen parempi? Entäs latency?
 
Miten tuota aida64 testiä pitäis tulkita ? Mitä isompi luku sen parempi? Entäs latency?
Tarkoitatko mahdollisesti tätä?
08_tools_02.png

Jos kyllä, niin mitä isompi luku, kirjoitus ja kopiointi nopeus sen parempi, latenssissa taas pienempi luku on parempi
 
Miten tuota aida64 testiä pitäis tulkita ? Mitä isompi luku sen parempi? Entäs latency?

Latenssi tarkoittaa aikaa kun prosessorin muistiohjain lähettää dram piirille käskyn "anna tietoja" kuinka kauan dram piiri odottelee ennenkuin vastaus saapuu prosulle, joten pienempi on parempi. Toinen luku tarkoittaa kuinka paljon dataa siirtyy sekunnissa joten siinä suurempi on parempi.
 
Onko muistinohjaimelle sama onko esim. 4x4Gb kammat tai 4x8Gb kammat?

Varmaan suurempi muistin määrä rasittaa myös enemmän?
Epäilen että 4x4gb ta 4x8gb ei ole muistivakauden kanssa paljon eroja jos ovat molemmat single rank muisteja.
4gb muistikampoja yleisesti ei nykyään löydy kovin hyviä malleja jos olen ymmärtänyt oikein eli itse muistipiiri on jotain huonompaa sarjaa.
Dual rank muistikampoja esimerkisi 4x16Gb kitti ovat todella vaikeita ajaa muuta kun intel tai amd stock kellotaajuuksilla ja on paljon myös emolevyriippuvainen sekä kuinka hyvä mustiohjain on sattunut saamaan prosessori oston yhteydessä.
Itse en ikinä ole kokeillut dual rank muisteja käyttää 4kpl kun ei ole ikinä ollut 4kpl samanlaista.
 
Miten tuota aida64 testiä pitäis tulkita ? Mitä isompi luku sen parempi? Entäs latency?
Tuo aida muistitesti on enemmä suunta antava ja melkein suosittelen geekbench,linpack,intel MLC test ym.. käyttää.
Myös jos on windows 11 asenettu aida64 muistitesti on tällä hetkellä käyttökelvoton kun testien väliset lukemat ovat todella suuret.
 
Paras käytännön muistitesti tähän asti vakautta ajatellen on ollut hell let loose, Karhut Primen large fft yms yhtäaikaa ajettuna ei mitään virheitä eikä muissa peleissäkään tullut vastaan ongelmia mutta HLL kyllä kaatuu jos muisteissa jotain epävakaata. Kyseessä ei ole maksettu mainos eikä siitä mitään kivoja vertailukelpoisia tuloksia saa, mutta en oo vielä muistiherkempää sovellusta löytänyt ja kuullut muilta samaa
 
Testmem5 ja extreme@anta777- modilla. Sen jälkeen vielä OCCT ja sillä yhdistetty CPU plus RAM-testi, ilmaisella versiolla tunti riittää.

Jokin aika sitten muistien ajastuksia kiristellessä Testmem5 ja extreme@anta777 rasitustesti meni ilman virheitä läpi, syklit luppuun saakka. Mutta pelatessa Warzonea vastaan tuli kaatumisia ja päätin tehdä lisätestausta. Mainitsemani OCCT:n testi rasittaa Cpu:ta yhdessä Rammien kanssa eli tuottaa lämpöä koteloon, enemmän kuin pelkkä geneerinen muistitesti. Se löysi muistivirheitä, mitä pelkkä Testmem5 ja extreme@anta777 ei tehnyt. Nostin SA-voltagea hieman ja sen jälkeen pelien kaatumiset loppui ja OCCT:n- cpu plus ram-testikin meni läpi.

Eli suosittelisin pelkän muistitestin lisäksi jotain reaalimaailman rasitusta rinnalle, jotta kotelon lämpötilan ja jännitteiden pienet vaikutukset rasituksessa saadaan testiin mukaan.
Pelkkä muistitesti ei välttämättä vielä takaa vakaata lopputulosta. Toki tämä palstalla monille tuttua, mutta muistutuksena jos luottaa liian paljon muistitesteihin, pelkästään.
 
Karhu RAM Test + Unigine Heaven samaan aikaan on ainakin itsellä ollut se paras vakaustesti muisteille. 10000% on riittänyt omalla kohdalla siihen, että kaatuiluja ei ole tullut. Lisäksi simuloin kesähelteitä heittämällä pöytäliinan koneen katon päälle. Heavenin voi vielä pysäyttää kohtaan, jossa näyttis varmasti paahtaa kunnolla lämpöä koteloon.

Jos Karhu on ollut vakaa, niin Y-Cruncher ja TM5 Anta777 ovat myös olleet vakaita. Y-Cruncher toki pistää myös prossun muistiohjaimen koville, mutta on samalla aika raju ja hakkaa power limittiä vasten herkästi. Etenkin Intelin prossuilla olisin ehkä varovainen sen kanssa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
255 258
Viestejä
4 437 947
Jäsenet
73 519
Uusin jäsen
Heunukki

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom