Monitoimi ja lasertulostimet

Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
55
Entinen Samsungin mustavalko lasertulostin ML-2855 sanoi sopimuksen irti.
Mitäs monitoimi tai lasertulostinta porukka suosittelee.
Käyttökustannukset suht halvat, langattomuus ja automaattinen kaksipuolisuus plussaa
Pääasiassa emäntä tulostelee opiskelujuttuja, eli kuukaudessa noin 100-200 sivua menee.

Kiitoksia.
Lexmark cs410dn tilattu.
 
Viimeksi muokattu:

warses

Tukijäsen
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
44
Itellä on käytössä Brother DCP-L2540DN, 158€ | Hinta.fi , arkinsyöttölaite ihan yliveto jos tarttee kopioida tai skannata yhtään enempää. Tosta tosin puuttuu wifi. Värikaseteissa ei oo piirejä, eli uudelleen täyttö onnistuu helposti. Duplex lyötyy myös. Ite oon ollu tyytyväinen, vaikkakin samalla hintaa saa halpoja värilaser versioita joissa taasen löytyy piirit kaseteista ja muuta ilkeetä.

Brother DCP-L2560DW, 176€ | Hinta.fi olis vastaava langattomalla verkolla, ilman arkinsyöttölaitetta

Brother MFC-L2720DW, 225€ | Hinta.fi tossa olis langaton verkko, arkinsyöttölaite, sekä faksi

noista toki löytyy myös pelkkä tulostin versio myös Brother HL-L2365DW, 136€ | Hinta.fi

tuolta löytyy vinkkejä jos etsii malleja joissa on helposti uudelleen täytettävät kasetit Refill friendly laser printer reviews
 

MrB

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 235
nevermind. Toi Lexmark vastaa juuri niihin tarpeisiin mitä mulla oli uudelle printterille =)

Jatkakaa
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
20
Nostetaas vanhaa, sattuu kuitenkin tämän otsikon alle.

Tarvitsisin korvaavan laitteen nykyisen AiO-ratkaisun tilalle pienyrityksen tarpeisiin, käyttökustannuksiltaan suhteellisen edullista ratkaisua hakusessa.

- Mustavalkolaser (kustannustehokkain?, väritulosteita ei käytännössä koskaan)
- Skanneri, kopiokone
- Asiakirjansyöttölaite
- Tulostusmäärät luokkaa 500-1000 arkkia kuukaudessa
- Langaton

Tämänhetkisen HP:n ajurit vuodelta 2014, millon mitäkin häikkää tuntuisi olevan W10 kanssa. Mobiilitulostus ja macOS tuki selvää plussaa. Hintakatoksi voisi sanoa vaikkapa 400€.

Onko kenelläkään kokemuksia tarra-arkkien tulostamisesta tälläisellä laitteella? Saisi vehkeisiin edes jonkunsortin merkintöjä.
 

Tim Apple

Amazing!
Tukijäsen
Team Apple
Liittynyt
07.01.2017
Viestejä
716
Itselläni taas pamahti kolmannesta peräkkäisestä Canonin monitoimi-värilaserista paperinsyöttö (jumiutuu jokaisen tulosteen jäkeen, meni yhden 10 sivuisen dokumentin tulostamiseen tunti, kun piti joka sivun jälkeen avata laite ja vapauttaa jumeista), joten omalta osaltani taitavat Canonin monitoimikoneet olla siinä. Nämä kolme Canonia on omistettu reilun 10 vuoden aikajänteellä, mutta silti jonkinlaiselta tyyppivialta näyttäisi vaikuttavan.

Eli pitäisi hankkia uusi monitoimi-värilaser. Verkkotulostus (mielellään wifi) ja kunnollinen MacOS-tuki pakollisia. Kunnollisella MacOS-tuella tarkoitan sitä, että myös skanneri toimisi Macciin päin, eikä vain pelkkä tulostus. Tulostinkäyttö on kotitoimisto, muutama sata sivua kuukaudessa tulee tulostettua, kuitenkin epätasaisin väliajoin ja yleensä paljon kerralla, joten näistä syistä mustesuihkut poissuljettuja. Ei kuitenkaan tartte niin nopea olla, että olisin valmis nopeudesta ekstraa maksamaan, vaan luotettava monitoimi-värilaser hakusessa. Hinta alle 500e, mutta vähempi parempi. Näissä varmaan kaikissa on värit omilla kaseteillaan, eli kun yksi väri loppuu, niin ei tartte kaikkia vaihtaa?
 

omenanraato

Team Tesla
Liittynyt
22.10.2017
Viestejä
4 476
Meillä on ollut Brotherin DCP-9020CDW jo useamman vuoden ja kotona ollut 4G reititin, eri huawein malleja (B593 jne).
Brotherin ja Applen välillä Airprint on toiminut täysin saumattomasti, ilman mitään ongelmia aina.
Kunhan on ollut samassa 2,4gigan wlanissa kiinni.

Viikko sitten asennettiin kuitu ja nyt siinä on joku Asuksen boxi. Tulostin löytää wlanin ongelmitta, kertoo yhteyden olevan ok ja Applen laitteet löytää airprintillä tulostimen kuten kuulukin. Jopa 5gigan WLAN verkossa, vaikka tulostin on kiinni 2,4gigasessa.
Myös tulostus toimii ja kaikki on ok.

Mutta kun aikaa kuluu, en tiedä kauanko, mutta 10-30min, niin enääpä ei löydy yhtään airprint tulostinta laisinkaan. Tulostin sanoo yhteyden olevan ok, Asuksen hallintaaivuilla Brother näkyy ok, mutta sitä ei löydy. Buuttaus ei auta, mutta kun Brotherista poistaa kokonaan wlanin ja asettaa uusiksi, niin taas toimii sen x ajan.

Eli ihan kuin Asuksen purkissa tulis joku aikakatkaisu tuolle ja vaikka yhteys pysyy, niin tuo ei enää toimi? Vai mikä tossa voi olla? Vinkkejä?
 

Signa

▯sᴍᴀʟʟ ᴘᴄ – BIG RADIATOR ⊞
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
2 848
Siksi suosin Epsoneita kun eivät estä tarvikiemusteilla tulostamista. Jonkin aikaa miettii uuden kasetin kanssa ja taitaa ilmoittaa, ettei ole alkuperäinen ja sitten pääsee taas tulostamaan. Euron kappale saa Saksasta toimivia "XL-kasetteja" moniin malleihin. HP:n kanssa mennyt monesti hermo, kun pitää vaikka mitä taikoa, että saa edes orkkiskasetit resetoitua täyttämisen jälkeen.
Canon lienee kaikista surkein, jos mustesuihkuista puhutaan. Sama onko 10 vuotta vai vuoden vanha malli. Jos haluat yhden sivun tulostaa, niin tulostuspää ruksuttaa ensin minuutin huvikseen ja vehje liikuttelee kaikkia liikkuvia osiaan. Sitten kun vihdoin imaisee paperin sisään, niin homma toimii normaalilla vauhdilla.
Saako pyytää linkkiä mistä oot noin halvalla löytänyt ja tuleeko isot postit? Tolla hinnalla voisin ostaa varastoon kun käyttö sen pari kertaa vuodessa...
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
710
Saako pyytää linkkiä mistä oot noin halvalla löytänyt ja tuleeko isot postit? Tolla hinnalla voisin ostaa varastoon kun käyttö sen pari kertaa vuodessa...
Saksan Ebayn kautta olen tilaillut. Viimeisimmässä kuitissa lukee www.HD-TONER.de, mutta kai noita muitakin myyjiä on.
Esim:
12 XXL DRUCKER PATRONEN für Epson WF2510WF WF2630WF WF2650DWF WF2660DWF-LS-TINTE | eBay
Muistaakseni maksoin omasta 12 säiliön setistä 12-13 euroa posteineen päivineen. Postit taisi olla 6-7 euroa? Tuommoinen määrä tulee aika pienessä kuplamuovikirjeessä.
Noista esimerkkilinkeistä kannattaa kannattaa tarkistaa postikulut muualle Eurooppaan. En jaksa nyt opiskella saksaa vaikka ihan selvästi nuo postikulut on kai noissakin ilmoitettu.
30 XL DRUCKER PATRONEN für Epson WF2510 WF2630WF WF2650DWF WF2660DWF WF2750 2760 4251529801739 | eBay
Isommissa erissä toki halvemmalla, jos ei postikulut karkaa. Joskus 24:n setti taisi olla halvin vaihtoehto omaan tulostimeen.

Jokainen säiliö on tyhjiöpakattu erikseen ja onhan noissa vielä kalvot ja teipit itse säiliönkin päällä, joten säilyvyys lienee +5 vuotta.
Kaikki ovat tähän mennessä toimineet, mutten usko, että nuo oikeasti ovat XXL-säiliöitä vastaavia.
Kestävät mielestäni satunnaisessa käytössä ihan riittävän kauan ja mustetta on hölskymisestä päätellen melko reilusti.
Omaan silmään valokuvapaperille tulostetut kuvat ja "leffajulisteet" ym. ovat ihan riittävän laadukkaita, joten väriaineessakaan ei ole puusilmän mielestä mitään vikaa.

Nuo halvat ovat siis malleihin, joissa tulostuspää on itse tulostimessa ja kasetit ovat pelkkiä säiliöitä "sirun" kera.
Kuivuminenkaan ei ole ollut ongelmana vaikka tulostin on ollut pahimmillaan viisi kuukautta käyttämättä.
En muista oman Epsonin mallia, mutta vuosia sitten ostettu näytöllinen ja skannerilla varustettu WLAN-vehje maksoi 35 euroa ja toistaiseksi on toiminut moitteetta eli ihan ok vehje ja halpa tulostaa.

Porukoilla WF-2650, jota sai halvimmillaan 50 eurolla. Mielestäni ihan pientoimistotasoinen vehje ja tuohonkin saa musteet yhtä halvalla.
Tulostelevat käsittääkseni aika paljon kaikkea turhaa paskaa ja muistiinpanoista katsottuna esim. musta patruuna kestää 2-4 kuukautta.

(Valokuvapaperit toki hommattu City Marketin poistotarjouksista. 40xA4 2 eurolla. Ei toki parasta laatua, mutta normaali hinta silti jotain aivan älytöntä. 17 euroa tms. Pienemmät premium paperit maksoivat jotain euron per 50/kpl Anttilan poistoissa, joten en malttanut olla niitäkään ostamatta vaikka käyttöä ei juurikaan ole. Rahaa on ja se näkyy!)

Kannattaa silti varautua henkisesti siihen, että halpismusteita tilatessa voi tulla silkkaa paskaakin, vaikken itse ole semmoisiin törmännyt.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 328
Näköjään taas hieman edellisestä viestistä aikaa, mutta turha aloittaa uutta ketjua.

Haussa yksinkertainen MV lasertulostin skannerilla suht halvalla peruskäyttöön, itse olen katsellut tätä mallia:

Brother DCP-L2510D Monitoimilaser -Huipputarjous!

Onko muilla kokemuksia/mielipiteitä tai suosituksia jostain paremmasta samaan tai halvempaan hintaan?
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
8 328
No toi Brother on ainakin hervottoman iso kotikoneeksi, painava ja ei mitään langattomia ominaisuuksia. Ja tossa on erikseen kuvarumpu ja värirumpu, kun taas esim. Samsungeissa ne molemmat on samassa paketissa, kun ostaa uuden mustepatruunan, ni siinä on uusi kuvarumpu samassa. Mut Samsungeilla ei oo taas mitään mallia noin halvalla missä ois paperille tommoi oma kotelo, mikä on hyvä asia pölyn kerääntymisen kannalta. Avotilassa oleva paperinsyöttö on aina kova keräämään pölyä, mikä menee sinne koneen uumeniin.
Saisi olla pienempikin tosiaan, mutta sijoitus on kirjahyllyssä niin korkeus tai paino ei paljoa haittaa verrattuna siihen että joissain tulostimissa siinä edessä on ylimääräisiä ulokkeita(vanha Canonin etukelkka juuri tuli palasina maahan kun siihen osuu helposti ohi mennessä).

Langattomuutta en kaipaa, kaikki langattomat tulostimet joita olen vuosien mittaan asennellut ovat olleet täynnä vikoja, yksinkertainen on paras. + halutessani voin laittaa tuon reitittimen tulostinporttiin kiinni, jos se toimisi paremmin kuin tulostimien omat wifi purkkaviritykset.

Erilliset rummut taas kai on positiivinen asia, toinen noista kestää omassa käytössä 10 vuotta ja vain toisen rummun vaihto on paljon halvempaa, varsinkin kun sen voi käydä täyttämässä.

Jos joku on brotherin monitoimilaitteita käytellyt niin miten nuo perustoiminnot yleensä sujuvat? Ei todellakaan halua enää yhtään laitetta jossa saa vähän väliä selata ohjekirjaa kun valikot on täynnä epäloogisuuksia.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
22 508
Samsung on kestänyt jo 8 vuotta ilman mitään ongelmia. Ostin varamustetta, mutta omalla tulostustahdilla mennään vielä ekassa säiliössä.

Nyt minulla on Ricoh, joka tulostaa hyvin.. mutta se jää joskus pysyvästi offline ja Ricohin oma tukisivukin suosittelee ajurien uudelleenasennusta. Tämä on rasittavaa ja kun kerran kahdessa kuukaudessa tulostelen, niin menee turhaa aikaa.. Noin vuoden käyttökokemuksella en suosittele Ricohia merkkinä.
 

Rantakemisti

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 282
Lexmark CS417dn ‐värilaserlasertulostin

Onko kenellä käytössä ja kokemuksia kyseisestä tulostimesta?


Lexmark CS417dn
Ei suoraan tuosta mallista mutta mallista CS410dn on. Ihan hyvin palvellut laite ja hinta oli jotain 90 euroa vuosi ta pari sitten CDONista. Musteet ja muut osat maksavat satoja euroja ja sen takia ostin toisen samanlaisen alennusmyynnistä josta voin sitten tarvittaessa purkaa tarvikeosia. Ei ehkä fiksuinta kestävän kehityksen kannalta, mutta minkäs teet jos värikasettien hinnalla saa neljä tulostinta. :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 276
Samsung on kestänyt jo 8 vuotta ilman mitään ongelmia. Ostin varamustetta, mutta omalla tulostustahdilla mennään vielä ekassa säiliössä.
Samsung CLP-300(värimustesuihkari) ollut jo käytössä 10 vuotta. Toki jo hieman alkanut sotkemaan tulosteita. Jäljennösvaramusteilla tullut mentyä ja kolmas satsi menossa.
Takuu oli mallia 2 vuotta ja ihan korjaaja olisi tullut paikan päälle, että ei kyllä ole ollut vastaavanlaisella takuulla olevia laitteita. Mitä muita ehkä vuoden tulostimia tullut katseltua ovat mallia lekalla purettavia ja SER-konttiin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
340
Hankala löytää kohtuuhintaista a3 tulistinta. Jos siitä joutuu maksamaan enemmän niin onko kellään suositella jotain mallia. Pääasiassa mustavalko tulosteetkin riittävät.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
2 135
Hankala löytää kohtuuhintaista a3 tulistinta. Jos siitä joutuu maksamaan enemmän niin onko kellään suositella jotain mallia. Pääasiassa mustavalko tulosteetkin riittävät.
Määrittele kohtuuhintainen. Pelkät A3 laserit lähtee saksassa jostain 400€ ylöspäin, pelkät mustesuihkarit taas lähtee karvan päälle satasesta mutta niissä sitten se muste..
Monitoimi (mustesuihkarit) myös sitten se ~ satasesta ylöspäin.

Esim tuossa sellainen reippaan satasen mustesuihkari.
HP Officejet 7110 Wide Format e Kirjoitin - väri - Muste | Varastossa

Siitä vaan valkkaamaan ja vertailemaan ominaisuuksia:
Laserdrucker mit Papierformat: A3 Preisvergleich geizhals.eu EU
Tintenstrahldrucker mit Papierformat: A3 Preisvergleich geizhals.eu EU
Multifunktionsgeräte mit Papierformat (Drucken): A3 Preisvergleich geizhals.eu EU
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
340
Määrittele kohtuuhintainen. Pelkät A3 laserit lähtee saksassa jostain 400€ ylöspäin, pelkät mustesuihkarit taas lähtee karvan päälle satasesta mutta niissä sitten se muste..
Monitoimi (mustesuihkarit) myös sitten se ~ satasesta ylöspäin.

Esim tuossa sellainen reippaan satasen mustesuihkari.
HP Officejet 7110 Wide Format e Kirjoitin - väri - Muste | Varastossa

Siitä vaan valkkaamaan ja vertailemaan ominaisuuksia:
Laserdrucker mit Papierformat: A3 Preisvergleich geizhals.eu EU
Tintenstrahldrucker mit Papierformat: A3 Preisvergleich geizhals.eu EU
Multifunktionsgeräte mit Papierformat (Drucken): A3 Preisvergleich geizhals.eu EU
Kiitos linkeistä, täytyykin hieman perehtyä noihin. Lasertulostin varmasti järkevin omiin käyttötarpeisiin. Sen verta paljon tulee kuitenkin tulosteita vuoteen. Kaikki mallit kykenee siihen muutamaan tulosteeseen kelvollisesti. Pidemmässä käytössä vaikuttaa laitteen laatu, tulostuskustannukset yms. Haluan hinta-laatu suhteeltaan parasta laitetta, jolla kelpaa tulostella toivottasti pitkään.
 

Warfe

Insinööri
Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 632
Isälle pitäisi hommata pienyrityksen käyttöön monitoimitulostin:
-Värilaser
-Tulostus,skannaus,kopiointi.
- 2-puoleinen tulostus
- Mielellään isot värikasetit
- Hyvin saatavissa varaosia.
- A3 tulostus plussaa, mutta harvoin tarvetta joten ei pakollinen.
- Budjetti 400-1000, mutta mielellään budjetin alapäästä.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
2 135
Isälle pitäisi hommata pienyrityksen käyttöön monitoimitulostin:
-Värilaser
-Tulostus,skannaus,kopiointi.
- 2-puoleinen tulostus
- Mielellään isot värikasetit
- Hyvin saatavissa varaosia.
- A3 tulostus plussaa, mutta harvoin tarvetta joten ei pakollinen.
- Budjetti 400-1000, mutta mielellään budjetin alapäästä.
Monitoimi värilaser A3:sta turha haaveilla tuolla budjetilla, näyttäisi saksassa hinnat lähtevän 1400€ ylöspäin.

Tuskin kovin moni täällä osaa sanoa että juuri tämä on sinun vaatimuksille hyvä joten tuosta valkkaamaan malleja
Multifunktionsgeräte mit Typ: Farblaser/Farblaser mit LED-Technologie, Papierformat (Drucken): A4, Besonderheiten: Duplexeinheit Preisvergleich geizhals.eu EU
Ja sitten ihmettelemään mustekauppoja jne kuinka hyvin siellä on

Katsoisin että se on LED printteri, yksi liikkuva osa vähemmän. Varsinkin jos väritulostuksen nopeus on edes etäisesti tärkeä.

"Niin mikä?"


Jostain syystä sitä että se on LED printteri ei usein mainita kauppojen sivuilla joten jos löytyy mielenkiintoinen printteri niin ihmettele speksejä tai sitten kuvia missä näkyy ne kasetit/rummut, viimeistään niistä pystyy päättelemään kumpi se on jos spekseistä et löydä mainintaa. Aika suuriosa värilasereista on oikeasti LED printtereitä.
 

Warfe

Insinööri
Tukijäsen
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
1 632
Isälle pitäisi hommata pienyrityksen käyttöön monitoimitulostin:
-Värilaser
-Tulostus,skannaus,kopiointi.
- 2-puoleinen tulostus
- Mielellään isot värikasetit
- Hyvin saatavissa varaosia.
- A3 tulostus plussaa, mutta harvoin tarvetta joten ei pakollinen.
- Budjetti 400-1000, mutta mielellään budjetin alapäästä.
Tuli käytyä paikallisessa kivijalkaliikkeessä kattomassa vaihtoehtoja.
Lexmarki värilaseria kauppasi ja sitten myös tämmöistä mustesuihkuprintteriä: Epson WorkForce Pro WF-6590DWF -monitoimitulostin 499,90 €
Hinta 420e näyttäisi olevan ihan ok kivijalassa. Kovasti kehu että tässä tulostimessa olisi mustekasetit, jotka ei kuivu ajan myötä. Kusettikohan mua silmään?
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
79
Suositelkaa jotain pientä lasertulostinta voi olla mustavalko tai väri. Ei tarvitse olla monitoimi.
 
Liittynyt
24.01.2017
Viestejä
116
Epson xp-352 , tommoseen yritin ekaa kertaa nyt vaihtaa mustekasetti.comin mustaa korvikepatruunaa. Koneella tulostettu toi alkuperäisenä tullut musta tyhjäksi tai siru nyt ainakin niin ilmoittaa. Tulostin ei tunnista tota mustekasetin patruunaa ollenkaan. Kun pistän vanhan alkuperäisen tyhjän takaisin niin sen sirun se kyllä tunnistaa. Kymmenkunta kertaa olen ottanut irti ja pistänyt takas ja tuli tunnit nyt täyteen. Voiko näille yleensäkään mitään tehdä?
Värin myyjälle laitoin asiasta meiliä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 331
Onkos kellään täällä kokemuksia näistä Epsonin EcoTank tulostimista? Meni järki Epsonin XP-2xx/3xx -sarjojen kanssa kun alunperin on noita jollain 30€-40€:lla tarjouksista ostanut ja musteet ei tunnu riittävän juuri mihinkään jos vähänkin enemmän on tarvetta tulostella. About 200e on mennyt reilussa vuodessa pelkkiin musteisiin (suurin osa tarvikemusteita).

Epsonilla näkyi olevan nyt 50€ cashback tarjous noista EcoTank -tulostimista niin laitoin veikon koneesta ET-4500 mallin tilaukseen hintaan 249,90€ (näköjään poistunut tänään kaupan valikoimista). Speksien mukaan pitäis tulostaa 9x-14x enemmän musteesta riippuen, niin käytännössähän tuon pitäisi maksaa itsensä takaisin ennenkuin musteet on edes puoliksi käytetty (verrattuna siis noihin entisiin halpoihin mustesuihkuihin ja kalliisiin musteisiin).

Arvostelujen mukaan on aika ristiriitaisia laitteita nuo ecotankit, ominaisuudet samaa tasoa kuin yli puolet halvemmissa mustesuihkuissa, eli musteistahan tuossakin loppupeleissä maksetaan, mutta etukäteen. Myös käyttäjäarvosteluissa joillakin on jatkuvasti ongelmia noiden kanssa, toisilla taas toimii niinkuin junan vessa toista vuotta peräkkäin, eli täytyy toivoa että sattuu ongelmaton yksilö käsiin.

Toinen valinta olis tietty ollut joku samanhintainen värilaser-tulostin, mutta periaatteessa tuo ecotankki pitäisi tulla sitäkin halvemmaksi ja tarkoitus on tulostaa toisinaan myös valokuvaprinttejä, niin siinä tuo mustesuihku taitaa edelleen olla parempi.
 
Liittynyt
28.11.2018
Viestejä
107
Minkälaista tulostinta kannattais katsella, kun kriteereinä tärkeysjärjestyksessä ovat:
-toimintavarmuus
-väritulostus
-skannaus
-ei sais olla valtava

Kannattaako nykyään hankkia muuta kuin lasertulostinta? Budjetti vaikka 150e, voin 200 euroakin investoida jos sillä saa oleellisesti paremman.
 

xana

ICT Pro
Tukijäsen
Liittynyt
25.10.2016
Viestejä
942
Löytyykö kokemuksia KYOCERAn laser / monitoimilaitteista? Niiden tulostuskustannukset on ystäväni mukaan erityisen huokeat. Samaa väittää valmistaja itse. Linkki

Itselläni on nyt omassa käytössä Epson WorkForce AL-M200DN, johon tulostusväri maksaa ~100 euroa. Yleisesti myydään tuplapakkausta, joka maksaa ~200 euroa. Säästöä ei tule ollenkaan. Tämän Epson tulostimen mekaaninen laatu ei oikein vakuuta. Kun nykyinen tulostinväri loppuu taidan hankkia toisenlaisen tulostimen.
 
Liittynyt
12.01.2019
Viestejä
1
HP Värilaserista yksinkertainen kysymys, voki sitä käyttää pelkän mustan kanssa jos värikasetit ovat jo tyhjentyneet, malli HP Laserjet pro m254nw??
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 268
Kyselläänpäs suosituksia.

Jotkut ehkä muistaa mun arpomisen värilasereiden kanssa tarjouskeskustelussa hetken aikaa sitten. Homma päättyi lopulta niin, että tilasin Lexmarkin CS517de:n Saksan Amazonista kohtuullisella 112,90 euron hinnalla. Toosa on siis jonkun verran tuoreempaa ja varustellumpaa mallia kuin kotimaisissa liikkeissä tarjouksessa pyörineet koneet, ja mukana tuli 3000 sivun musta ja 1400 sivun värilliset kasetit, eli värien arvo on enemmän kuin koko toosa maksoi.

Nyt pitäis löytää järkevän laatuista ja hintaista paperia mitä tuon kanssa käyttäis. Tähän mennessä käytössä on ollut joku Canonin peruspaperi, mutta nyt kun koneessa on värit ja auto-duplex niin paperilaatua pitäis ehkä vähän nostaa...

Aika hyvältä paperilta vaikuttais ainakin speksien perusteella esim. UPM digi color laser, joka on 100g laatuista ja erityisesti suunniteltu laservehkeille. Hintaa Suomalaisessa näyttää olevan 11,90€/500 arkkia. Samassa hintaluokassa pyörii verkkiksessä myös Canon Top Colour. Pikkuisen edullisemmassa 8,90€ hintaluokassa olis Canon Red laber superior, joka on edellämainittuja vähän kevyempää ja ei-niin-hifiä.

Oisko jollain kokemuksia noista tai muista vastaavista papereista, tai osais suositella muita hyvin värilasereille soveltuvia papereita?
 
Liittynyt
17.12.2016
Viestejä
25
Suosituksia kaivataan lasertulostimelle. Käyttö on pääosin sitä että tulostetaan kuva jota käytetään sitten apuna kun maalataan taulua. Onko ideoita?
 
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
220
Tuli ostettua verkkiksestä tarjous lexmark cs310n ensimmäiseksi laservehkeeksi ja pari kysymystä mielessä.

256 megaa muistia vakiona mutta yksi ddr3 sodimm paikka löytyisi johon voisi laittaa kahden gigan kamman, nopeuttaako lisämuisti merkittävästi vai onko kyseinen päivitys vain johonkin erityisen raskaaseen käyttöön?

Mitä asetuksia tulisi säätää kuvia tulostettaessa?

Lisäksi komppaan kjns:n kysymystä papereista, perus canon black label ei vaikuttanut olevan paras vaihtoehto väritulostukseen. Oma tarkoitus olisi tulostaa dvd ja pelikoteloille kansipapereita joten paperisuositukset olisi jees.
 
Liittynyt
26.09.2017
Viestejä
626
Tulostin ei hyväksy normaalia läppärin muistia, ei kannata kokeilla.
 
Liittynyt
26.09.2017
Viestejä
626
Tuli ostettua verkkiksestä tarjous lexmark cs310n ensimmäiseksi laservehkeeksi ja pari kysymystä mielessä.

256 megaa muistia vakiona mutta yksi ddr3 sodimm paikka löytyisi johon voisi laittaa kahden gigan kamman, nopeuttaako lisämuisti merkittävästi vai onko kyseinen päivitys vain johonkin erityisen raskaaseen käyttöön?

Mitä asetuksia tulisi säätää kuvia tulostettaessa?

Lisäksi komppaan kjns:n kysymystä papereista, perus canon black label ei vaikuttanut olevan paras vaihtoehto väritulostukseen. Oma tarkoitus olisi tulostaa dvd ja pelikoteloille kansipapereita joten paperisuositukset olisi jees.
Tulostin ei hyväksy normaalia läppärin muistia, ei kannata kokeilla.
 
Liittynyt
09.04.2017
Viestejä
10
Hola tietäjät. Suositelkaas jotain tulostusvekotinta seuraaviin tarpeisiin. Pääasiallisena tulostusmuotona tarra-arkit, mieluusti väreissä. Ei kuitenkaan tuhansia tarroja, max 300kpl / kk (etikettejä). Joko värilaser kannattaa vai mennäänkö vielä musteruiskuilla. Jos ruisku, niin kenen ts kellä ei anaalia käytäntöä kaseteissa tai maksut niiden hinnoissa. Valokuvajälkeä ei todellakaan pidä olla, mutta peruskliiniä ja tarkkaa tulostusta (tekstiä ja taustakuvaa)
Hintaluokka mieluummin edullinen 100eur kuin kallis 400€.
Danke!
 

Zefram Cochrane

The Engineer
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 844
Monitoimi värilaser A3:sta turha haaveilla tuolla budjetilla, näyttäisi saksassa hinnat lähtevän 1400€ ylöspäin.

Tuskin kovin moni täällä osaa sanoa että juuri tämä on sinun vaatimuksille hyvä joten tuosta valkkaamaan malleja
Multifunktionsgeräte mit Typ: Farblaser/Farblaser mit LED-Technologie, Papierformat (Drucken): A4, Besonderheiten: Duplexeinheit Preisvergleich geizhals.eu EU
Ja sitten ihmettelemään mustekauppoja jne kuinka hyvin siellä on

Katsoisin että se on LED printteri, yksi liikkuva osa vähemmän. Varsinkin jos väritulostuksen nopeus on edes etäisesti tärkeä.

"Niin mikä?"


Jostain syystä sitä että se on LED printteri ei usein mainita kauppojen sivuilla joten jos löytyy mielenkiintoinen printteri niin ihmettele speksejä tai sitten kuvia missä näkyy ne kasetit/rummut, viimeistään niistä pystyy päättelemään kumpi se on jos spekseistä et löydä mainintaa. Aika suuriosa värilasereista on oikeasti LED printtereitä.
Harkitsen myös jonkin tulostimen/monitoimilaitteen hankintaa. Minulla oli aikoinaan värillinen mustesuihku, mutta suihkupää kuivui/tukkeutui, kun oli jonkin aikaa käyttämättä. Onko näissä laser tai LED tulostimissa samanlaista ongelmaa?
 
Liittynyt
26.09.2017
Viestejä
626
Harkitsen myös jonkin tulostimen/monitoimilaitteen hankintaa. Minulla oli aikoinaan värillinen mustesuihku, mutta suihkupää kuivui/tukkeutui, kun oli jonkin aikaa käyttämättä. Onko näissä laser tai LED tulostimissa samanlaista ongelmaa?
Eikä ole myöskään suihkupäitä mitkä tukkeutuisi.
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 268
Ymmärtääkseni lasertulostimissa on "muste" pulveria, joka tarttuu kuumennettuun paperiin?
Juu, värijauhetta kasetissa, joka kuvarummun kautta siirtyy paperille ja lämmön vaikutuksesta tarraa kiinni. Tarkemman toiminnallisen kuvauksen voi lukea vaikka Wikipediasta.

Laserit ei tosiaan kärsi kuivumisesta, vaan se toosa voi olla jopa vuosia käyttämättä tai tulostella vain sivun silloin ja toisen tällöin eikä se aiheuta mitään ongelmaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
355
Täällä kellään kokemuksia CISS:esitä (continuous ink supply system)? Oma HP X476dw huutaa taas 970/971-patruunoita, joilla hintaa ihan riittämiin ja olisi mukava löytää tapa, jolla saisi tulostuskustannuksia painettua alaspäin. Valtaosa tarjonnasta näyttää tulevan - yllättäen - Kiinan suunnalta, joten kokemukset/vinkit olisivat tervetulleita ennen hankkimista (esim. olisiko kovamuoviset säiliöt pussimalleja parempia ym). Saksasta näyttäisi löytyvän jotain tarjontaa ja Jenkeissä parhaimmillaan saisi tulostinkohtaisia muotoiltuja systeemejä.
 
Liittynyt
11.07.2018
Viestejä
96
Pitäis hankkia kotikonttori-tyyppiseen käyttöön joku lasermylly.

Melkeinpä tärkein ominaisuus olisi kuitenkin arkinsyöttölaite, joka osaisi skannata automaattisesti kaksipuolisesti.

Tulostuspuolella käyttö on vähäisempää, mutta kaksipuoleinen automaattinen tulostus varmaan olisi aika jees. Nopeuden ei tartte olla niin justiinsa, jälki sais toki olla aika hyvää.

Hyvät verkko-ominaisuudet olis toki myös aika jees.

Lexmarkin tulostin näyttäis olevan nyt suunnilleen ainoa minkä nopeasti löysin ja oikeaan suuntaan, hyvässä tarjouksessakin näemmä;
Lexmark CX417de -värilasermonitoimitulostin 169,90

Ihan kohtuullisen kokoinen pönttö toi kyllä näyttäis olevan. Onko kompaktimpia vaihtoehtoja?
 

an13

Tukijäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
718
Lexmarkin tulostin näyttäis olevan nyt suunnilleen ainoa minkä nopeasti löysin ja oikeaan suuntaan, hyvässä tarjouksessakin näemmä;
Lexmark CX417de -värilasermonitoimitulostin 169,90
Lexmark niinkuin moni muu edullisen koneen myyjä ottaa aika kovan hinnan värikaseteista sitten ainakin alkuperäiset, tarvikkeena 200€ sarja ja orkkiksena 200€ kappale
https://www.amazon.de/OBV-Sparset-kompatibler-Lexmark-CS317dn/dp/B07VYK7CP8
Lexmark CS/CX 417, 517 -värikasetti, erittäin riittoisa, syaani 221,99
 
Liittynyt
11.07.2018
Viestejä
96
Eikös näitä kasetteja sitten saa vähän halvemmalla uudelleentäytettyä näiltä erillisillä värimyyjiltä, vai hoitelevatko he ainoastaan mustekasetteja?

Enivei, kyllä tuo vähän hintavampikin voi olla, oikeastaan tuo nyt oli toistaiseksi ainut kotivekotin jossa oli tuo kaksipuolinen skannauskelkka. Koko vain ei saisi tuosta ainakaan kasvaa.

Xeroxin vastaava, oli ainakin arvosteluissa kehuttu: Xerox WorkCentre 6515 Colour -värilasermonitoimitulostin 329,90

Kuitenkin laser lienee se parempi valinta? Tulostamispuoli kun on paljon satunnaisempaa, ja lähinnä asiakirjoja.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 072
Canonin vanhoissa Pixma tulostimissa ei tapahdu mitään jos yrittää skannata. Canonin sivuilla ja muillakin sivustoilla neuvotaan lataamaan ohjelmistoja. Ohjelmilla vain ei tee mitään.
Siksi olisikin hyvä, jos neuvottaisiin todella paljon aikaavievien turhien ohjelmien lataamisen ja asentamisen sijaan:
Windows-> etsi -> scan :lol:
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
6 268
Eikös näitä kasetteja sitten saa vähän halvemmalla uudelleentäytettyä näiltä erillisillä värimyyjiltä, vai hoitelevatko he ainoastaan mustekasetteja?

Enivei, kyllä tuo vähän hintavampikin voi olla, oikeastaan tuo nyt oli toistaiseksi ainut kotivekotin jossa oli tuo kaksipuolinen skannauskelkka. Koko vain ei saisi tuosta ainakaan kasvaa.
Saahan niitä tarvikkeita halvemmalla kuten an13 tuossa aiemmin mainitsi. Googlella löytää kyllä, mutta laadusta en sitten osaa sanoa sen enempää. Vaikkapa variaine.fi tarjoilee tarvikekasetteja 66€/kpl tai 256€/setti orkkista vastaavilla riittoisuuksilla. Orkkisvärit on tosiaan arvokkaita, paikasta riippuen pari sataa per väri. Värien hintoja vertaillessa kannattaa huomata, että Lexmarkin värikasetit on aika riittoisia, reittaukset väreille on 2300 sivua ja mustalle 3000, high yield mustalle 6000 sivua. Normihinnoilla en varmaan omaan lexmarkiin osta kyllä orkkisvärejä, värien loppuessa voi sitten miettiä ostaako uuden toosan vai tarvikevärit kun koko printteri maksoi reilun satasen ja mukana tuli 3000 sivun musta ja 1400 sivun värikasetit...

Suosittelen muuten Lexmarkin tapauksessa vilkaisemaan löydätkö uudempaa CX517de mallia jostain edullisesti, sen mukana tulee 2x isommat värikasetit (nuo yllä mainitsemani) kuin 417:ssä, jossa vain 1400 sivun musta ja 750 sivun värilliset. Jos hinta on edes lähellä samaa niin käytännössä tuo uudempi tulee halvemmaksi isompien kasettien ansiosta. Itse ostin tuosta sen ei-skannaavan version CS517de ja hinta oli tosiaan 112,90€ amazon.de'stä, mutta se on aina vähän tuurista kiinni mitä niiltä Saksalaisilta halpamyyjiltä sattuu löytymään, omani myi Office Partner GmbH ja niillä oli noita tasan pari kipaletta myynnissä. Siistiä jälkeä tuo Lexmarkki tekee ja itse olen ollut siihen hyvinkin tyytyväinen.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
202
Hp envy photo 6234 valittaa paperitukoksesta vaikka sitä ei ole. Parannus keinoja vai takuuseen?
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
245 261
Viestejä
4 279 965
Jäsenet
71 635
Uusin jäsen
Fima

Hinta.fi

Ylös Bottom