Mitkä kaiuttimet ostaisin? - yleisthreadi

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Kautium, 19.10.2016.

Tagit:
 1. nakuli

  nakuli

  Viestejä:
  151
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  Ehdottaisin, että pysyttelet ainakin aluksi passiivikaiuttimissa ja perus AV-vahvistimissa. Kytkentä tapoja on useita, mutta suosittelisin liittämään vahvistimen TVeeseen ARCia tukevaan HDMI-liittimeen ja muut laitteet tavallisiin HDMIin. ARC mahdollistaa vahvistimen/TVeen ohjauksen yhdellä säätimellä.
  Oma ehdotus ekaan settiin on seuraavanlainen.
  Kaiuttimet: Simex SA4 5.0 kaiutinsarja, valkoinen - Hifitalo
  Vahvistin: Denon AVR-X2500H 7.2 kotiteatterivahvistin - Hifitalo

  Subbari tuosta puuttuu, mutta siihen kannattaa muutenkin varata vähän enemmän rahaa.
   
  XDream tykkää tästä.
 2. xJBEZx

  xJBEZx

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Klipsch rp-600m.
  Miten helkutissa nuo muovitäpät saa irti että saa banaaniplugit paikoilleen?
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2019
 3. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  907
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  vaikka jollain hyvin ohkasella talttapäällä vähän ravottaa
   
 4. xJBEZx

  xJBEZx

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Ku tuntuu ettei lähde. Ei uskalla voimalla vääntääkään ettei hajoa kun ei ole omat.
  Lähtikö miten helpolla loppujen lopuksi?
   
 5. HikinenM

  HikinenM

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Minä taas suosittelen liittämään kaikki laitteet vahvistimeen jos kaiuttimia tulee enemmän kuin kaksi. ARC ei tue häviöttömiä ääniformaatteja paitsi stereo tilassa.
   
 6. XDream

  XDream

  Viestejä:
  690
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Joko sait? Mun klipscheistä lähti ihan kynnellä kampeamalla irti. Entäs jos ruuvaat liittimen auki ja painat jollain läpi niin että että täppä lähtee irti.
   
 7. xJBEZx

  xJBEZx

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Otin plugit irti eilen ja laitoin ilman niitä soimaan. Ne täpät ei tule liittimen mukana kun ruuvaa auki. En taida irroitella enempää. Ei varmaankaan tule jäämään nuo koekuuntelusta kotiin. Ei soi hyvin meidän olohuoneessa. Vaatii järeämmät. Ajattelin josko rakentaisi audiovideon pisteet 15-tuumaisina.
   
  XDream tykkää tästä.
 8. harri

  harri team NVIDIA

  Viestejä:
  147
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kiitos paljon avusta. Minkälaisia ominaisuuksia subbari tarvii ollakseen hyvä? Isompi parempi? Voitko linkata mielestäsi hyvän subwooferin.
   
 9. Corn_Holio

  Corn_Holio

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Olisiko mitään ehdotuksia aktiivi lattiakaiuttimiksi olkkariin? Vähän houkuttelee nuo Canton GLE 496.2 bt:t.
   
 10. Boogy

  Boogy

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuli tässä tilattua köyhän miehen kotiteatterisetti ja en ole vieläkään oikein perillä näistä eri Dolbyista ja liitännöistä mutta suurin kysymys on se että toimiiko tuo 5.1 surround ääni kaikilla televisioon kiinnitetyillä laitteilla mikäli yhdistän kotiteatterin suoraan televisioon High Speed HDMI-kaapelilla?

  Sony HT-RT3 kotiteatterijärjestelmä Musta
   
 11. nakuli

  nakuli

  Viestejä:
  151
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  Mielestäni tärkein subbarin ominaisuus on integraatio muiden kaiuttimien kanssa. Hyvä subbari jatkaa toistoaluetta alaspäin ilman, että se erottuu omaksi äänilähteeksi. Yleensä AV-vahvistimissa on mahdollista säätää subbarin tasoa ja jakotaajuutta. Paremmissa laitteissa on jopa huonekorjain, joka säätää automaattisesti nämä asiat kohdilleen. Jos näitä edellä mainittuja asioita ei vahvistimesta löydy, niin silloin subbarin omat säädöt on syytä olla riittävät.
  Subbareissa isompi on lähtökohtaisesti aina parempi, mutta harvaan kotiin sopii pakastimen kokoista subbaria, joten yleensä näissä on päädytty kompromissiin erinlaisten ominaisuuksien kesken. Suhteellisen pienikokoisista laatikoista saa hyvän suunnittelun kanssa yllättävän paljon (matalaa) ääntä aikaiseksi.

  Linkki muutamaan "hyvään subbariin", joita olen itse kuullut tai omistanut:

  BK electronics XLS200 on erittäin pieni kokoinen subi (350x350mm) ja hinnaltaan suhteellisen huokea. Pienen kokonsa ja monen eri viimeistely vaihtoehdon takia tämä on helppo myydä perheen peremmallekin puoliskolle. Äänen määrä ja laatu riittää suurimmalle osalle rivi-ja kerrostalossa asuvalle. Loistava musiikille ja elokuvillekin riittää puhtia sekä ulottuvuutta mukavasti (~25Hz). Rajallisesti fyysisiä tuntemuksia.
  Mareksound: Suomen johtava kotiteatterin ja hifin erikoisliike

  Arendal subbarit ovat hyviä, vaan eivät kaikkein pienimpiä eikä halvimpia. Näitä myydään vain "suoraan tehtaalta", joka osin selittää erittäin hyvän hinta/laatu suhteen. Itselläni on tällä hetkellä käytössä sub1, joten tätä on helppo suositella. Ääntä irtoaa suljetuksi subiksi yllättävän paljon ja toisto huoneessa menee vaimentumatta 20Hz saakka. Jonkin verran fyysisiä tuntemuksia tästä irtoaa, mutta todelliset vahvuudet löytyy musiikin toistosta.
  1723 Subwoofer 1

  Elac S10EQ 3010 tai isoveli S12EQ 3030 ovat erittäin paljon ääntä suhteellisen pienellä rahalla. Mukana näissä on älypuhelimellä säädettävä huonekorjaus. Paljon ominaisuuksia ja ääntä, mutta toisto ei ulotu ihan alas saakka. Jakosuodin on aika heikko, joten ei toimi vahvistimella jossa ei ole jakosuodinta bassolle.
  Mareksound: Suomen johtava kotiteatterin ja hifin erikoisliike

  Jokeriksi heitetään vielä XTZ Sub 10.17. Kyseistä mallia en ole kuullut, mutta kaikki XTZ tuotteet, joita olen onnistunut kuulemaan ovat olleet hintaansa nähden poikkeuksellisen hyviä. Myynti ainoastaan "suoraan tehtaalta" samoin kuin Arendal. Molemmissa on pitkät palautus oikeudet ja huokeat toimitus/palautuskulut.
  XTZ SUB 10.17 Active-Subwoofer - XTZ Sound in Balance
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2019
 12. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 083
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Itse en kyllä ymmärrä miksi tuota XLS200 suositellaan. Aivan ylihintainen suorituskykyyn nähden ja loppujen lopuksi todella ponneton subi. Omassa ei saatu hurinoita kuriin edes vaihtamalla vahvistinta. SVS samassa tilassa / setupissa ei hurissut ollenkaan.
   
 13. Pyrres

  Pyrres

  Viestejä:
  1 103
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2017
  Älä unohda sitten tuolta leffatoiston päästä sitten BK:n muita muhkeampia tuotteita. Itsellä meni integraatio erittäin hyvin BK Monolith DF+:n kanssa ja toimii niin musiikissa kuin leffoissa erittäin hyvänä kompromissina suhteessa hintaan. Iso tuo möhkö on kyllä ja ei nopein soinniltaan mutta se fiilis kun katsot leffaa ja lahje lepattaa ennen kuin kuulet mitään on varsin jees :p.
   
 14. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  3 021
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jahas, näemmä tätä omaa SVS SB12-NSD:tä ei enää saa mistään, on kyllä ollut 499€ hintaan loisto ostos.:happy: Olisin suositellut mutta saatavuus aika heikko. Miksi lie poistunut myynnistä?
   
 15. nakuli

  nakuli

  Viestejä:
  151
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  BK on listalla siksi, että olen sellaisen joskus omistanut. Itse pidin sitä varsin hyvänä musasubina. Sopivalla huonekorostuksella tuo tuuttaa kokoonsa nähden ihan mukavasti ääntä. Vahvistin tuossa on kyllä varsin ala-arvoinen ja siksi se saikin väistyä uuden tieltä. Hurina ongelma on aika yksilöllistä, mutta suojapiirin puutteellisuudesta se taitaa johtua. SVSsät on tunnetusti hyviä vehkeitä ja varmasti kuuluisivat suositeltujen subien listaan, mutta itsellä ei satu noista olemaan kokemuksia :)
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2019
 16. HarriK

  HarriK

  Viestejä:
  465
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vanha malli ja veikkaisin että varastot myyty vihdoin loppuun. Korvaajat ovat miltei vastaavaa tasoa oleva SB-1000 ja parempi SB-2000, mutta ovat hintavampia kun vanhan mallin poistohintoihin vertaa. Etenkin siihen Verkkokaupan tarjoushintaan 399e jolla itse ostin toisen puolen stereopariin :)

  SVS:n malliston paras hinta-laatusuhde taitaa nyt löytyä toisesta poistuvasta mallista. PB12-NSD:ta on vielä jokunen kipale olevan verkkokaupalla myynnissä 599e. Toki tuo on sitten refleksi ja huomattavasti isommassa laatikossa kuin SB:t, mutta äänenpainettakin irtoaa enemmän. Tuon korvaajat sitten vastaavasti PB-1000 ja PB-2000.
   
 17. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 041
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Aktiivisissa lattiakaiuttimissa on hyvin suppea valikoima. Tuo mainitsemasi kaiutinmalli on kyllä aika poikkeuksellinen, kun siinä on jopa HDMI-liitännät sisään ja ulos. Tulevina vuosina tällaisia varmaan tulee lisää.
   
 18. blastermaster

  blastermaster

  Viestejä:
  1 126
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Terassille kaiuttimet haussa. Saa suojaa sateelta mutta muuten luonnon armoilla ympäri vuoden. Paria vaihtoehtoa nyt pyöritellyt:

  Yamaha NS-AW592 tai ehkä Thomannilta PA108.

  Olisko kokemuksia näistä tai jostain muusta vaihtoehdosta? Bassoja tukevoittamaan tulee DIY subbari.
   
 19. Gate

  Gate

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Moro, liippaa läheltä. Terassille pitäisi hommata sään kestävät kaiuttimet. Lisäksi saunaan ja suihkuun pitäisi saada upotettavat kajarit. Suosituksia?

  Vielä tätäkin enemmän kiinnostaa että mikä olisi sopiva vahvistin kyseiseen hommaan (mahdollisimman pieni)?

  Kaijuttimia tulee yhteensä 6kpl.
   
 20. vrds

  vrds

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Bluetooth-kaiuttimet. Ymmärrän että ihmisillä on intoa laittaa saunaan ja suihkuun kaiuttimet, mutta varsinkin suihkussa täysin turhat, vaikka tätä ei kysytty. Useampi kaveri laittanut kunnon AV-vehkeet kun rakensivat talon ja nyt kiroavat miten turhia ovat monissa tiloissa. Nykyään saa sen verran ok Bluetooth kaiuttimia jotka kestävät sadetta ja roiskevettä, että en itse laittaisi ja laittanut kiinteitä skobeja. Terassilla Bluetooth on siitäkin kätevä että saa siirrettyä ja talveksi sisätiloihin.
   
 21. Gate

  Gate

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Rakensin talon tossa aiemmin ja nyt harmittaa kun ei ole skobeja ympäri taloa. Investointina tuo on kuitenkin niin pieni että, jos edes kerta vuoteen käytetään niin on ajanut asiansa. Bluetooth skobeja on pitkin poikin, mutta ei niitä sitten jaksa hakea kun olis tarvetta vaan muutamalle biisille tjsp.

  Ja vielä tosta suihkusta se on yhtä iso tilaa jossa toinen tulee suihkujen päälle ja toinen pukeutumistilan päälle.
   
 22. blastermaster

  blastermaster

  Viestejä:
  1 126
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Meillä terassilla on yleensä mentykkin noilla BT ym. mankkari ratkaisuilla mutta ei niistä mistään hyvää ole saanut. En tietysti ole kaikkia maailman High-end vaihtoehtoja kokeillut mutta lähinnä nuo edullisemmat toimii jos ollaan lähellä, toiston laadulla ei väliä ja käyttö jotain hiljaista tausta juttua. Pidempiin illanviettoihin ollaan kannettu sisältä väliaikaisesti kaiuttimet pihalle mutta on siinäkin vaivansa.

  Sisällä en ole kovin usein kaivannut BT/Mankkaria ihmeellisempää mutta mukava kyllä olis ainakin poreammeen vieressä ja ehkä saunassakin. Saunassa ei ehkä musiikkia varten mutta voisi kuunnella TV niin tietää mikä on pelissä tilanne tai koska erätauko ohi. Erilliset setithän sitten löytyy olohuoneesta, takkahuoneesta, keittiöstä, autotallista ja työhuoneesta. Noista en kyllä tiedä onko järkevää yrittää yhdistää johonkin monihuonejärjestelyyn. Uutta taloa jos tekisin niin kyllä ainakin piuhat vetäisin joka paikkaan.
   
 23. vrds

  vrds

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Itsellä ollut 2 kpl JBL:n isompia bluetooth:a terassilla ja ovat riittäneet hyvin siihen taustamusiikkitarpeeseen/porukalla olutta juodessa. Eihän ne mitään hifiä ole, mutta itsellä ei ole tarvetta terassilla siihen. Jos haluaa istua ulkona ja hifi-luokan ääntä niin sitten otan kuulokkeet. Jos nyt jotkut bileet olisi tulossa, niin PA:t pitäisi viritellä, mutta itse en ainakaan kaipaa enää liikaa melua jos on tarkoitus jutella ihmisten kanssa. Muutenkin näen vähän turhana yrittää saada laadukasta äänentoistoa pihalle. Se siitä jossittelusta.

  Kylvyssä olen käyttänyt JBL:n pienempää Chargea tjsp. ja kun akustiikka on niin hirveä laatoitetussa tilassa mitä se käytännössä aina on, on tuo JBL riittänyt paremmin kuin hyvin. Saunassa en itse kaipaa musiikkia enkä suihkussa. Omiin mieltymyksiin varmaan vaikuttaa että on keskivertoa tarkempi äänentoiston suhteen ja yksi "oikea" hifi-setti talossa riittää. Kaikki muu äänentoisto on sitten enemmän tai vähemmän sitä taustamusiikkiosastoa. On ollut sekin vaihe että piti joka tilassa olla oma äänentoistojärjestelmä, mutta jäänyt taakse.

  Lisäksi kun virittelee sitä kaapelihelvettiä ympäri taloa, niin itse ainakin koen monihuonejärjestelmien ohjaamisen liian monimutkaiseksi ja vaivalloiseksi että sitä jaksaisin käyttää. Itse en siis vetänyt kaapeleita, mutta pari kaveria veti. Aika vähällä käytöllä on ollut kuulemma lopulta "vaivaan" nähden alkuinnostuksen jälkeen.

  Tietenkin ihmisillä on eri tarpeet. Jos nyt haluaisin ne asennuskaiuttimet ja ei olisi rahasta kiinni, niin laittaisin varmaan Genelec:t sinne kattoon.
   
 24. blastermaster

  blastermaster

  Viestejä:
  1 126
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tottahan tuo on että laaduksi useimpiin tiloihin riittää tuo taustamusa. Toisaalta jossain kylvyssäkin kun kerran vuodessa ehtii rentoutumaan niin olisi mukava ajatella että joku viiksekäs setä 40 vuoden kokemuksella jossain vajassa on nämäkin ämyrit virittänyt eikä nämä ole tullu mistään kiinalaisesta tehtaasta jossa lapset sattumanvaraisesti sulatti jotain komponentteja piirilevylle. Vaikka todellisuus olisikin toinen niin nää mielikuvat on osa harrastusta =)

  Terassilla saas nähdä millaista käyttöä tulee. Tavoite on ettei ainakaan kukaan pahoita mieltään kun en suostu tota 150 kg subbaria tuomaan sisältä pihalle kun bassot pihalla olevassa matolaatikossa särisee.
   
 25. Gate

  Gate

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Blastermaster on asian ytimessä en kaipaa mitään high endiä, mutta en myöskään kaipaa kaiuttimien roudailua. 100€ venekajarit ajaa juurikin asiansa sopivasti oli se sitten terassilla poreammeessa tausta musan kuuntelua tai sitten urheilun seuraamista ilman kuvaa saunanlauteilla.

  Mutta mites se päätelaite? BT on pakollinen ja yks sisääntulo ainakin telkkarille.
   
 26. Tersi

  Tersi

  Viestejä:
  378
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Näin akustikon näkökulmasta sinne uloshan se laadukas äänentoisto on helpointa saada.
   
 27. vrds

  vrds

  Viestejä:
  356
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Ei se kyllä nyt ihan noin yksinkertaista ole. Helppous on aika väärä sana tässä yhteydessä.
   
 28. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  426
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Omassa käytössä nämä ovat riittäneet:
  3h saunassa: JBL Clip 1
  Sisällä 20 m2 olohuoneessa: JBL Charge 2
  Ulkona paljun vieressä: JBL Xtreme

  Xtremeä ei voi pitää täysillä tai naapurit ei tykkää, varsinkaan illalla. Ainoa, mikä noissa on huonoa, niin akku ei kestä koko päivää, jos vertaa verkkovirtaisiin laitteisiin. Loppuu tosin kyllä puhelimistakin virta.
   
 29. 0ss3

  0ss3

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2018
  JAMO S628 LATTIAKAIUTINPARI MUSTA
  Olisiko nämä hyvät tuohon hintaan vai saako tuolla jo jotain parempaa?
  Riittäisikö pelkästään nämä musiikin kuunteluun n. 25 neliöisessä huoneessa?
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2019
 30. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  700
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä ei ole noista kokemusta eikä nopealla googlellakaan löytynyt luotettavia arvosteluja. Itseä hieman mietityttäsi se miten korkealle ulottuu tuo wooferin toisto, lähinnä että häiritseekö sivulle suunnattuna stereokuvaa jos toistaakin ns. liian ylös asti.

  Ja toisena toki jos tulee lähelle kulmia betonikuutioon niin voi olla että saa kuminabasson kiusakseen, tämä tosin on ihan pelkkää mutuilua. Toki kuminabasson saa eteenpäinkin suunnatuilla elementeillä riesakseen mutta näkisin että riippuen wooferin toistoalueesta, se joko voi tuoda lisähaasteen tai sitten ei. Kaverilla oli joskus samalla idella toteutetut jotkin Black diamondit enkä juuri kyllä niistä innostunut, tosin sijoittelu olikin tehty täysin sisustus edellä eikä varmaankaan juuri kalbrointeihin tekemiseen oltu nähty vaivaa. :)

  Mutta jos noissa on ok palautusoikeus ja jaksat niitä mahdollisesti edes takaisin roudata niin ota testiin, sillähän se selviäisi! :)
   
 31. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 019
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Kannattaa myös huomioida että nuo Jamot on vuoden 2013 pömpelit, jos 6 vuoteen ei niistä ole tullut arvosteluja niin lähtisin skeptisesti liikkeelle äänenlaadun puolesta.

  Mm. Jimmyllä on edelleen Klipsch R-24f B-stock 180€/kpl. "uusi" on 199€/kpl tarjouksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2019
  JaySon tykkää tästä.
 32. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 825
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Missäpäin majailet ? ELAC 207 :t olis dvdplazalla aika halvalla.. ja audiokaupassa. Ehdottomasti hintansa väärtti.
   
 33. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 041
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Kyllähän tuo sivulle suunnattu basso on aika yleinen rakenne lattiakaiuttimissa. Tuohon hintaan ei toki kannata odottaa mitään kovin hifiä toistoa.
   
 34. 0ss3

  0ss3

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2018
  Elacit on vähän kaukana mutta riittävätkö pelkästään noi Klipsch R-24F pieneen huoneeseen musiikin kuunteluun?
  Tai olisivatko nämäElac FS 77 lattiakaiutinpari paremmat?
   
 35. Siitoimenpeku

  Siitoimenpeku

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2018
  Nämä ovat niin henkilökohtaisia mieltymyksiä, että vaikea vastata puolestasi. Toisille riittää kympin kaiuttimet ja toisille ei riitä mikään. Käy kuuntelemassa ja mieti mitä haluat / haet laitteistoltasi.
   
 36. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 019
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
 37. kasuaali

  kasuaali

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  15.06.2019
  Päätin vihdoin putsata työpöytää ylimääräisistä laitteista ja myin vahvistimen ja passiivikaiuttimet pois. Nyt pitäisi hankkia tilalle aktiivista tavaraa.

  Use case: lattialla on pöytäkone, siitä pitäisi saada ketterästi ääntä tilanteen mukaan joko kaiuttimiin tai kuulokkeisiin. Audiofiili en ole, mutta olisi kiva, että myös äänenlaadussa olisi jotain kuultavissa. Olohuoneessa palvelee pari Elacin FS 217 torneja, joihin olen tyytyväinen.

  Eli jonkinlainen dac + kuulokevahvistin olisi haussa kaiuttimien lisäksi. Verkkokaupassa oli kiinnostavan kuuloinen paketti Genelec M030 -aktiivikaiutinpari + ProCaster DAC-03 mkII -USB-DAC, mutta se on tietysti jo poistunut valikoimasta. :(

  Alustavasti olen katsellut esim. KRK RP6 RoKit G3 Bundlea Thomannilta, mutta sen ulkonäkö ei välttämättä osu täysin yksiin muun sisustuksen kanssa. Äänen siirtoon koneelta audiolaitteille taas olen miettinyt esim. JD LABSin Objective2+oDac rev 2 comboa tai Thomannin omaa Swissonic HAD-1:tä. Myös Schiit Audion laitteita, esim. Fulla 2, on suositeltu, mutta en oikein osaa valita sieltä tähän käyttötarkoitukseen sopivaa settiä. Minkälaisella yhdistelmällä onnistuu sekä aktiivikaiuttimien että kuulokkeiden ajo mahdollisimman yksinkertaisesti (toiveena olisi vaihtaa audio-outputtia enintään nappia painamalla)?

  Olisiko ehdotuksia hankinnoille? Hintahaarukkaa saa tuosta Genelec-bundlesta, eli jos pysytään yhteensä alle 600-700e niin ostaja on tyytyväinen.
   
 38. xJBEZx

  xJBEZx

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  15'' piste elementit audiovideon ohjeesta laitoin tulemaan. Ensikertalainen olen kotelonrakennuksessa. Miten 18mm liimapuulevy toimisi? Ja minkä verran vaatii tuentaa?

  Minkäs verran laitetaan ewonaa sisään?
   
 39. Janda

  Janda

  Viestejä:
  513
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  JDS Labsib laitteessa saattaa olla line-out eli, volyymin säätö ei sillä onnistu kaiuttimille. Head'n'Hifi myy euroopassa vastaavia joissa on pre-outti eli volyymin säätö onnistuu ja ääni siirtyy kaiuttimiin kun kuulokkeet irrottaa.
  Objective2 +ODAC - digital version

  Nuohan ei sitten ihan uusinta uutta ole.

  Halpoja procasterin tapaisia laitteita taitaa olla fiio e10k ja uudempi k3.
   
 40. Frankie

  Frankie

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Kaiuttimien iällähän ei sinänsä ole merkitystä. Nehän vain paranevat vanhetessaan, jos lähtölaatu on kohdallaan. Toki muovipurkit eivät mene tähän kategoriaan. Tarkoitit ilmeisesti, että jos kukaan ei ole kehunut noita tässä välissä, niin ei kannata sen suhteen enää pidätellä hengitystään?
   
 41. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 019
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Itsellä on käytössä noin 20 vuotta vanhat Olavi Räsäsen 210Hi kaiuttimet, sen pitäisi kertoa asiasta jotain.
  Eli jos 6 vuoteen ei mistään suunnasta löydy minkäänlaisia järkeviä mielipiteitä/arvosteluja/yms. kaiuttimista niin silloin menee ostohommat täysin "sika säkissä" touhuksi ellet pääse paikan päälle kuuntelemaan. Ja noista Jamoista en ainakaan itse löytänyt yhtäkään arvostelua tai mielipidettä (toisin kuin mm. omista 20v wanhoista pömpeleistä).
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2019
 42. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 655
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on ehkä liioittelua. Sanoisin, että eivät juuri vanhene, paitsi passiivisen jakosuotimen konkat, jotka voivat hyvinkin vanheta ja ominaisuudet muuttua.
   
 43. Frankie

  Frankie

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Juuri näin. Mulla on aavistuksen tuoreemmat Gradientin Preludet. Muistaakseni vuosituhannen vaihteessa hommasin nuo. Tilaongelman takia niiden "isoveljet" Introt, joka on sama kaiutin lattiamallisena, ovat toisessa huoneessa vähällä käytöllä. Luultavasti en tule enää ikinä ostamaan uusia kaiuttimia. Kuulokkeita kyllä menee, ne ovat kulutustavaraa.

  Jamo on kyllä legendaarisessa maineessa, kun nuoruusvuosia muistelee. Jos en väärin muista, olivat melkoiset bassotykit siihen aikaan, mikä selitti niiden suosiota tuohon aikaan nuoremman ikäpolven kohdalla. Ihan hatusta vedettynä ihan ok perusmerkki, mutta pelkän merkin takia en kyllä kuuntelematta ostaisi. En kyllä mitään muutakaan. Ikinä ei ole Jamoa itsellä ollut.
   
 44. kasuaali

  kasuaali

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  15.06.2019
  Kiitos vinkistä! Sinänsä volyymin säätö laitteesta kaiuttimille ei ole pakollinen ominaisuus, tärkeintä että RCA out löytyy. Kiinnostavampi ominaisuus minulle olisi outputin valinta, että kuulokkeita ei tarttisi irroitella/kytkeä laitteeseen. Saattaa olla, että tuo Head'n'Hifin paketti menee kuitenkin tilaukseen nyt.

  Mitkähän kaiuttimet tuon kaveriksi kannattaisi sitten ostaa?
   
 45. Frankie

  Frankie

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  En väitä paremman tiedon puuttuessa vastaan, mutta heitän vastakysymyksenä, onko jollekin joskus käynyt näin? Tai muuten vaan huomannut, että kajauttimet ovat parasta ennen -päivänsä jo nähneet? Ja puhutaan nyt siis high endin tienoilla liikkuvista kajareista.
   
 46. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 655
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En ole omia koskaan mittaillut, mutta muistanko oikein, että @hsalonen omaa tästä jotain kokemusta?
   
 47. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 019
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Tälläkin palstalla käyty useaan otteeseen läpi nuo elkot (elektrolyyttikondensaattori) mitä kaiuttimista löytyy. Ne kuivuvat ja menettävät toimivuuttaan ajan myötä, etenkin kun kaiuttimet ovat käyttämättömänä vuoden tai pari varastossa. Kun elko kuivuu (==lakkaa toimimasta) niin jakosuodinkin silloin lakkaa toimimasta, joka johtaa siihen että diskantti kuolla kupsahtaa kunnes elkot pistää vaihtoon.
  Tietenkin kaikki valmistajat eivät käytä elkoja vaan muovikonkkia, mutta kyllä niitä elkoja löytyy sieltä kalliimmankin hintaluokan pöntöistä (mm. Dali Zensor).
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2019
  hsalonen tykkää tästä.
 48. Frankie

  Frankie

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Pitääkin siis koeponnistaa välillä noita Introja, etteivät happane. Enpä ole asiaa tullut ajatelleeksi.

  E. Vuosi sitten heivasin digiboksin pois kakkoshuoneesta eikä sen jälkeen ole tullut kajareita siellä käytettyä kai kuin pari kertaa. Telkkarista ei ole nyt kytketty ulostuloa vahvariin. Spotifystä jotain laittanut vahvarin kautta sen jälkeen.
   
 49. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 655
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä on todella hassua kun miettii kuinka pieni hintavaikutus tällä olisi. Ja oikeastaan se ei ole lainkaan hassua, sillä tällä valmistaja saa helpon "ohjelmoidun vanhenemisen" kaiuttimiin eikä kukaan huomaa mitään. Itselläni Revelin F36t ja näköjään vasta uudessa PerformaBe-sarjassa löytyy muovikonkkaa. F228Be:n hintaluokka on 10k/pari eli ihan pikkurahalla ei muoviin pääse käsiksi :D
   
 50. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 019
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Sitähän se on, pistetään marginaalisesti halvempi komponentti minkä tiedetään lakkaavan toimimasta kunnolla keskimäärin 5-20 vuoden sisällä kun ihan yhtä hyvin siihen oltaisiin voitu laittaa "ikuiset" muovikonkat.
  Elkon ja muovikonkan hintaero (saatika placebo "ääniero") ei tosiaankaan selitä komponenttivalintaa.