Mitkä kaiuttimet ostaisin? - yleisthreadi

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Kautium, 19.10.2016.

Tagit:
 1. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 029
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siis itse aktiivikaiuttimesta säädetty, ei mistään erillisestä vahvistimesta, jos sitä tarkoitit. Ja kannattaa ottaa huomioon, että minkälaisista kaiuttimista on nyt kyse, T14:t eivät ole mitkään isot lattiakaiuttimet.

  Mielenkiintoinen kommentti äänenlaadusta. Silti vaikea uskoa kun kerran voittavat testejä jatkuvasti.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2016
 2. Juuh elikkäs

  Juuh elikkäs

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onko AudioPro:t voittaneet siis ihan oikeita testejä, eikä vaan jotain Mikrobitin "Parhaat telkänpöntöt alle 100 euroa", jossa huonoista purnukoista koitetaan valita se vähiten huonoin?
   
 3. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 029
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No mitä ne "oikeat testit" on?
   
 4. Kullervo

  Kullervo

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vahvistin kuin vahvistin, olkoon se sitten av-vahvistin tai aktiivikaiuttimen oma vahvistin.

  Nuo omat AudioPorot eivät ole isot lattikaiuttimet, ovat tornimalliset, kapeat kuin mitkä. Hyvät tilaäänien luomiseen, huonot kaikkeen muuhun.

  Esimerkiksi tämän lehden testeille ja arvosteluille annetaan painoarvoa: http://www.stereophile.com/

  En ainakaan nopeasti katsomalla löytänyt yhtään AudioPoron kaiutinta tuolta, joita olisi testattu.

  Mutta eipä noilla ole mitään väliä, tai muidenkaan mielipiteillä, mikäli itse on vaan tyytyväinen. Kaiutinhommissa ja hifihommissa yleisestikin on se huono puoli, että nälkä kasvaa vuosien mittaan. AudioPorot voivat kuulostaa nyt hyvältä, mutta aina tulee vastaan kaiutin, joka kuulostaa paremmalta, hintakin voi olla jopa halvempi, tai reilusti kalliimpi.

  Oman sweetpotin hinta-laatusuhteen saralla löysin KEF LS50 pöntöistä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2016
  TenderBeef tykkää tästä.
 5. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 029
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taitaa olla tämä ketju tarkoitettu enemmän kultakorville ja/tai high-end hifisteille.

  Katselin whathifi.com:sta tuota KEF LS50 ja Audio Pro Addon T14 arvosteluja.

  KEF 5 tähteä, T14 neljä tähteä. KEF vähintään yli puolet kalliimmassa luokassa, whathifi 800 vs. 400 puntaa, suomessa liikkeissä KEF ~1200e (jotkut yrittävät vetää yli 2000e), T14 ovh 429e (tarjouksessa nytkin 249e). Ei tuo T14 mielestäni kovin paskalta vaikuta. Varsinkin jos katselee vähän hintaakin. KEF tarvitsee erillisen vahvarin, ja jos arvostelua lukee, niin pitää olla hyvä ettei näy kuulu äänenlaadussa -> taaloja lisää tiskiin.

  Itselle plussaa T14:ssa: aktiivikaiuttimet, hyvät liitännät, myös optinen, usbilatausliitännällä saa powerit Chromecast Audiolle.

  Varmaan omaankin korvaan esim. tuo KEF kuulostaisi paremmalta mutta en kyllä missään nimessä rupea tuollaisia summia maksamaan kaiuttimista. Nyt sain kahteen huoneeseen 500e:lla kajarit + tarjouksesta muutamat CCAudiot multiroom-toistoon. Taidan mennä näillä nyt. Saa nähdä kasvaako nälkä joskus.. parempi taitaa olla, ettei vahingossakaan eksy semmoseen paikkaan missä voisi testikuunnella muita. :)

  BTW. Jos jotain kiinnostaa, Audio Pro vihdoin vastasi kyselyyni ja totesi tätä sähkönkulutuksesta: "As we must apply by the EU rules for standby power, the T14 in standby is 0,34W (must be below 0,5W). However in this mode it is not possible to have the speaker start automatically when getting a signal. That is the reason for the Auto-on Switch. If auto on function is used the speaker will take 3W in what I would call “sleep mode”. In ON mode without playing any music the speaker uses 4,5W. Please note that the speaker only wakes up when getting a signal from last used source, nothing else."

  3W on ihan pieru saharassa, eli voi pitää huoletta päällä koko ajan, jos laskin oikein, vie yksi kajaripari vuodessa n. 26kWh, eli nykysopparillani maksaa (sähkö, ei siirto) reilun euron vuodessa. CCAudiot vie vielä vähemmän. Eli n. 3-4e vuodessa kun pitää aina päällä pari paria kaiuttimia ja CCA:t.
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2016
 6. Kullervo

  Kullervo

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuuntelitko Terderbeef Behringerejä? Ei kannata alkaa vinguttelemaan vinyyleitä, se on vielä petollisempaa kuin kaiutinhifit :cigar:

  OVH on OVH, kuten T14 tapauksessa. Maksoin Keffeistä reilusti alle tonnin, kun ostin ne kaupasta uutena.

  Se miten vahvistin vaikuttaa vai vaikuttaako äänenlaatuun, saa aina väittelyn aikaiseksi. Ihan perus av-vahvistimella pärjää LS50:n kanssa.

  Whathifi on brittiläinen, joten arvosteluissa on brittilisää.

  Ei noita tähtiä kannata juurikaan katsella. 10 000€ kaiuttimetkin voivat saada vaikka neljä tähteä. Nyt vertailet eri hintaluokan laitteita. Tuossa 200-400€ hintaluokassa on useita hyviä vaihtoehtoja, kuten on myös noin tonnin hintaluokassa.

  Sanalliset summaryt antavat vähän enemmän, esim stereophile kirjottaa LS50:stä;

   
  east tykkää tästä.
 7. mRkukov

  mRkukov Hrrrr...

  Viestejä:
  5 213
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Cambridge Audio Minx S215 (5.1 kotiteatteri)

  Pienet, siistit, erinomainen ääni, tehoakin löytyy suurimmalle osalle enemmän kuin riittävästi. Parasta siis se ettei kajareita juurikaan huomaa ellei katso että mistä pirusta se ääni tulee. Kelpaa myös hifistelijöille, vaikka tuo S2** -sarjan subi onkin aika pieni. Subi ei ihan alimpia jytinöitä toista, mutta 1 aktiivi ja 2 passiivista elementtiä toimii yllättävän tehokkaasti.
  Pikkukajareiden salaisuus on BMR elementit: https://www.cambridgeaudio.com/blog/what-is-bmr

  Jos siis vaimo kieltää ostamasta isoja kajareita, tässä täydellinen setti hyvällä äänenlaadulla. ;)


  http://www.whathifi.com/cambridge-audio/minx-s215-new/review
  https://www.google.fi/search?q=Cambridge Audio Minx S215
  https://www.hifitalo.fi/minx_s215_kotiteatteri_51_kaiutinsarja_musta (599€ + vahvari)
   
  Viimeksi muokattu: 16.12.2016
 8. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 029
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En ole missään käynyt kuuntelemassa. Ei oikein ole mahdollisuutta. Vinyyleitä en rupea todellakaan pyörittämään, naureskelen lähinnä hipstereiden vinyylifädille, kun niistä lähtee niin "lämmin" soundi, toisin kuin "kylmästä" CD:stä. :D

  Lähinnä pointti oli siinä, että eihän ne Audio Prot voi niin paskoja olla kuin täällä muutama useri niitä haukkuu. Jos ne olisi ihan umpisurkeita paskoja, niin tuskin olisivat sitä 4 tähteäkään saaneet. Jokaisen tätä topikkia lukevan tulisi ymmärtää, että tänne kommentoivat, ainakin tällä hetkellä, tuntuvat olevan näitä kultakorvia ja/tai high-end hifistejä jotka eivät ehkä osaa antaa kovin järkevää sanottavaa heidän rakastamien kalliiden rojujen ulkopuolelta. :)

  Pidän tuota whathifi-saittia ihan luotettavana ja paljon järkevämpänä lähteenä "normaalille" musiikin kuuntelijalle kuin kaikenmaailman "*phile" saitit. Noista *phile-, tai sen tyylisistä, saiteista tulee mieleen heti jotkut tyypit jotka maksaa 50 000-100 000e jostain audiolaitteesta ja kuuntelevat sillä jotain testiäänilevyä, vaikka eivät sokkotestissä erottaisi muutaman sadan "markettivehkeitä" omistaan. Ja kun tuota mainostamaasi stereophile-saittia sitten vilkaisin, niin juuri sellaista sieltäkin aukesi. Ei siinä mitään, jos haluaa räplätä sillä tasolla, niin se on okei, mutta olisi mukavaa jos joku vähempään tyytyvä kysyy neuvoja, niin sitten vastaaja osaisi tasapainottaa mielipidettään sitä vastaanottajaa hyödyttävään ulosantiin, eikä haukkua kaikkea paitsi high-end tavaraa ihan kurapaskaksi. Eettä tällaista tuli mieleen. Peace. :)
   
 9. Dechaque

  Dechaque

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Suurimmat parannukset äänenlaadussa saa todennäköisesti sillä että pistää huoneen akustiikan kuntoon, ottaa käyttöön jonkin "room correction" softan ja hankkii subbarin mikäli tykkää kunnon äänenpaineista. Sen jälkeen voi alkaa hifistelemään onko KEFfin vai Dalin kaiuttimissa parempi resoluutio..
   
 10. Kullervo

  Kullervo

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Perushyviä kaiuttimia saa noin 100€ kappaleelta. High-endin hinnat liikkuvat useissa tuhansissa. Tottakai näiden välimaastossa on paljon eri hintaisia ja erilaisia kaiuttimia, joista jokaiselle löytyy sopiva. Jos omistaa tonnin kaiuttimet, ei tarkoita sitä, etteikö olisi kokemuksia eri hintatason laitteista. Turha verrata parin sadan euron purkkeja reilusti kalliimpiin. Jokaisesta hintaluokasta löytyy useita ns. best bang for the buck tuotteita.

  Muutaman sadan euron budjetilla ostaisin aktiivikaiuttimiksi esimerkiksi Behringer Truth B2030A kaiuttimet. Tai normikaiuttimiksi esimerkiksi Tannoy Mercuryt tai Wharfedale Diamondit. Käytettynä löytää useamman sadan euron kaiuttimia muutamalla satasella.

  Kaikenmaailman Stereophile sanoo esimerkiksi Wharfedale Diamond 10.1 (noin 250€ pari) kaiuttimista:
  Ei tähtiä, pelkkää kirjoitusta.

  En nyt ymmärrä avautumistasi. Onko tässä taas se perinteinen keissi, että on ostettu jotain ja nyt kysellään ja haetaan ostokselle hyväksyntää ja samalla puolustetaan omaa ostosta. Kysyit miksi AudioPorot eivät saa joiltan kannatusta ja kerroin syyn miksi pidän niitä huonoina. Samassa hintaluokassa on tarjolla parempaa laitetta. Mutta sitä et kysynyt, vaan leimasit kanssasi eri mieltä olevat hifistelijöiksi, jotka haukkuvat kaikkea paskaksi. Meni vähän metsään, sanoin vain että AudioPoro on huono.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2016
 11. TenderBeef

  TenderBeef

  Viestejä:
  1 029
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä se AudioPorotuksesi oli vähän eri luokkaa kuin, että totesit vain huonoksi, käyppä vaikka tsekkaamassa viestisi ekalta sivulta. Mut ei se mitään, väärään topikkiin eksyin. Sonmoro.
   
 12. Samat

  Samat

  Viestejä:
  640
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Mahdollinen kaiutin päivitys olisi harkinnassa uuden vahvistimen myötä (Denon avr-x3300). Tällä hetkellä kaiuttimien virkaa hoitaa Eltaxin Moviemaxx 5.0 sarja, jota täydentää OR:n DPA130 subbari. Eli tuo kaiutinsarja olisi ainakin suunnitelmissa vaihtaa tuoreempaan, mahdollisesti myös subbari (tai sitten myöhemmin) jos budjetti antaa myöten. Noin 1000-1500€ budjettiin olisi tarkoitus että mahtuisi (+mahd subbari päälle).

  Dali Zensor 5:ia kävin kuuntelemassa ja olisivat yksi vaihtoehto tai sitten mahdollisesti Q-acousticsin 3050 (ei ole paikallisen liikkeen valikoimissa) joka on saanut hyviä arvosteluja. Löytyykö tuohon hintaluokkaan muita hyviä vaihtoehtoja? Dali Zensor 1 tai 3 (tai Q-acoustincs 3010/3020) olisi sitten surround kaiutin vaihtoehtoina mm.
   
 13. braide

  braide

  Viestejä:
  117
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Dali Zensorit ovat hyvät hinta-laatusuhteen kaiuttimet.
   
 14. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 966
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä on % painoarvo leffoilla / musiikilla ?
   
 15. Samat

  Samat

  Viestejä:
  640
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Oisko jotain 70-80% leffoilla, mutta musiikkiakin saisi pystyä kuuntelemaan.
   
 16. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  8 475
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse ostaisin 5 samanlaista kaiutinta, mielellään pieniä ja sijoittelisin oikein. Dali ja Q-acoustics on hyviä vaihtoehtoja. Myös Elac on varmasti ihan hyvä vaihtoehto:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/8083/hkfcn/Elac-Debut-B4-jalustakaiutinpari

  Sitten kaikki rahat subwooferiin:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/63625/gmcxq/Elac-Debut-S12EQ-subwoofer

  Ihan oikeasti, leffoista saa suurimman parannuksen juuri pistämällä sen panostuksen alapään toistoon. Denonin XT32 on itse asiassa niin hyvä, ettei tarvitse tuota Elacin equttavaa subbaria ostaa, vaan voit ostaa ihan suosiolla paremman. En vaan SVS:ää enää näe myynnissä , niin en osaa muuta ehdottaa..
   
 17. Samat

  Samat

  Viestejä:
  640
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Mites tommonen Klipsch R-112SW? R-115SW menee turhan isoksi fyysisiltä mitoiltaan huoneen kokoon nähden, kun on muitakin kalusteita. Lsound.eu:sta saisi SVS:n PC-2000:sta, mutta tuollaisen sijoittelu voi olla hiukan hankalaa. Budjetti tarvittaessa venyy hiukan jos rahalle saa vastinetta.

  Joo tuo XT32 on tosiaan hyvä, sai uutta eloa jopa noihin vanhoihin budjetti purkkeihin. Kuulostaa ihan eri järjestelmältä.

  PS. Tuon Klipschin sais Saksan Amazonista 462€ toimitettuna suomeen.
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2016
 18. Samat

  Samat

  Viestejä:
  640
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Tuli sitten Zensor kolmosia tilattua neljät kappaleet ja Zensor vokal keskikauittimeksi. Ihan kilpailukykyiseen hintaa sai niin tuli sitten otettua, ja kuulosti omaan korvaan hyvältä liikkeessä. Perjantaina toivon mukaan pääsee asentelemaan.
   
 19. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  8 475
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sanon kuitenkin:
  Subbarilla olisi tullut parempi leffakokemus.

  Zensoreitakin saa vaikka Pico-mallia, yksittäiskappaleina:
  https://www.hifistudio.fi/fi/tuotte...imet/dali-zensor-pico-valkoinen/5703120108230

  5x Zensor Pico ja vaikka ehdotettu Klipsch olisi ollut paljon parempi leffakokemus.

  --

  Keskikaiuttimen ei tarvitse olla "keskikaiutin"-mallistosta, olisi itseasiassa varsinkin noilla dome-diskanteilla parempi, että se on samanlainen, kuin kaikki muut. Näin äänikuva pysyy yhtenäisenä . Tosin Pico-sarjastakin on tuommoinen Vokal, jossa tuota on käännetty 90 astetta.
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2016
 20. Samat

  Samat

  Viestejä:
  640
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Jep, tuo subbari on kyllä tarkoitus hommata jahka sopiva löytyy. Vaikka tuo kokonaisbudjetti nyt hiukan paukkuukin kun sen vielä hommaa. Olisiko tuo Klipsch järkevä ostos vai kannattaako kerralla satsata enemmän?
   
 21. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Minkä kokoinen tila, onko betonia, puuta vai mitä?
   
 22. Samat

  Samat

  Viestejä:
  640
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Noin 4,5M x 3,6M huone, lattia laminaatti alla betoni. Seinissä jonkinlainen paneeli, materiaalista en ihan varma ole mutta sellaista hiukan joustavaa materiaalia johon ei oikein saa mitään ruuvattua kiinni.
   
 23. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Noin pieneen 12" luultavasti riittää.
   
 24. pq

  pq

  Viestejä:
  341
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Koitetaans jos joku osaisi tällaiseen dilemmaan sopivaa ehdottaa:

  • Budjetti? Kuinka paljon olet valmis laittamaan rahaa projektiin?
  Sanotaan vaikka että "sopivasti". Tämä ei luultavasti tule olemaan ykköskriteeri muiden rajoitusten takia. Toki edullisemmalla jos pääsee niin mikä ettei.

  • Käyttökohde ja tarpeet? Oletko hankkimassa kaiuttimia tietokoneeseen, kotiteatteriin, parvekkeelle vai saunaan jne?
  Helposti liikuteltava, mahdollisimman pieni mutta silti hyvän äänenlaadun omaava aktiivikaiutin(pari) tietokoneen kaveriksi.

  • Mitä löytyy entuudestaan?
  3.5mm jakki ulostulolle ja 230 voltin pistorasioita seinästä. :D

  • Muuta huomioitavaa:
   • Minkä kokoisen setin haluat, 2.1,5.1, 7.1 vai jotain siltä väliltä?
  Mahdollisimman pienen: 2.0 maksimissaan mutta 1.0 on sekin harkinnassa.

   • Selviätkö Dacilla, vai tarvitsetko erillisen kalliimman vahvistimen jne.
  Ääni tulee ulos jo valmiiksi analogisena eikä erillistä DACcia tarvita tai toivota. Ulkoisesta vahvistimesta nyt puhumattakaan.


  Äänenlaatu saisi olla mahdollisimman hyvä, mitä nyt pienestä koosta vain ulos onnistuu saamaan. Esim. Genelecin G One vaikuttaisi yhdeltä harkinnan arvoiselta vaihtoehdolta. Toki jos joku helpommin kuljeteltava/parempi löytyy niin kertokaa ihmeessä.
   
 25. nepax

  nepax

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Haussa olisi uuteen kämppään ensimmäinen "kunnon" kaiutin+vahvistin setti, aiemmin on menty stereoilla ja TV:n omilla kaiuttimilla. Käyttö sekä musiikin kuuntelua että leffoja/sarjoja.

  Silmään on osuneet nämä: http://www.hifikulma.fi/epages/hifi...FOHI/Products/Wharfedale-D220_D220C_D210_D8-W.

  Whathifin arvostelussa ainakin nuo D220 saaneet kehuja, miltäs tuo muu setti raadin silmään näyttää? Budjetti about tuota luokkaa mitä nämä maksavat plus joku entry-level vahvistin päälle. Vahvistintakin voi suositella.
   
 26. latexii

  latexii

  Viestejä:
  1 966
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Osta 5 kpl noita (https://www.hifitalo.fi/q-acoustics-2010i-pianovalkoinen) Säästä loput käytettyyn subbariin. Esim tuollaiseen (SVS SB12). Joo menee vähän yli budjetin mutta on sen arvoinenkin.
   
 27. afroilee

  afroilee

  Viestejä:
  18
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Löytyy 2kpl Dalin Zensor 3, niin kumpaa suosittelisitte keskikaiuttimeksi?

  Dali Zensor Vokal vai Dali Ikon Vokal 2 MK2, myös jotain muuta keskikaiutinta voi ehdottaa.
   
 28. Kullervo

  Kullervo

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Samanlainen Zensor 3 keskelle.
   
 29. ANTI_L

  ANTI_L

  Viestejä:
  686
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Itsellläni on ollut nyt jonkun ainakin 6 vuotta ollut tällainen viritys, 8030B kaiuttimet ja beresfordin TC-7520 DAC. Ennen tätä oli 6010 Genet ja kyllähän ne vähän tuhnut oli bassoltaan näihin verrattuna, vaikkakin niissäkin oli suhteellisen selkeä ääni kokoonsa nähden. Kuva on jostain 2013 vuodelta, mutta mikään muu kuin näppis ja hiiri ei ole vaihtunut. Toki nuo valkoiset laatikot oikeassa reunassa on myös päivitetty.

  Ei mulla siis itse aiheeseen muuta annettavaa ole kuin se, että jos hommaatte Genelecejä, niin ostakaa suoraan G2, G3 tai isompi, tuo G1 on sitten niihin tilanteisiin, jos ei ole todellakaan tilaa yhtään ylimääräistä. Jos ei rahat riitä näihin, niin en ainakaan omien kokemusten perusteella suosittele behringerin tuotteita.

  tietokonepöytä.jpg
   
  hypnos ja pegasus tykkäävät tästä.
 30. pegasus

  pegasus

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Komppaan ANTI_L nimimerkkiä täysin. Eli jos Geneleccejä on hankkimassa, niin kannattaa suoraan katsastaa isompia malleja. Nuo aivan pienimmät ovat aivan kelpo pelit, mutta pykälää tai kahta isommista malleista alkaa saada jo aivan erilaista ääntä pihalle. Kysyin joskus ystävältäni neuvoa Geneleccien hankinnasta ja hänen vastauksensa oli suhteellisen yksiselitteinen "osta niin isot kuin lompakko antaa periksi" Jos olisin alunperin noudattanut tätä neuvoa, niin turha päivitysrumba olisi jäänyt välistä.
   
 31. Samat

  Samat

  Viestejä:
  640
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Noita ei saa kun pareina jos uutena ostaa, tulee 2 kappaletta / laatikko pakattuna. Ainakaan hifistudiolla eivät myyneet yksittäiskappaleita, joten itselle laitoin zensor vokalin keskikaiuttimeksi.
   
 32. Zelll

  Zelll

  Viestejä:
  402
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 33. Oispa kaljaa

  Oispa kaljaa

  Viestejä:
  318
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 34. peep

  peep

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Itse arvoin G3 ja M040 välillä ja jälkimmäisiin päädyin kun kävin liikkeessä vertailemassa, saa halvemmalla periaatteessa pykälää isommat. Hiukan vähemmän säätöjä toki eikä iso-podia ole. Omaan silmään M040 on kyllä paremman näköinen.

  Noita taitaa jo 500 euroon irrota ainakin https://www.thomann.de/fi/genelec_m040.htm ja suomesta sitten 600 euron pintaan. Säästyy hiukan euroja vaikka sitten parempaan daciin.
   
 35. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kannattaa pyytää tarjous https://www.stpaulssound.fi/, luultavasti lähtee suunnilleen Thomannin hintaan ihan Suomesta.
   
 36. Zelll

  Zelll

  Viestejä:
  402
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Pitäskö noiden M040 kanssa olla pöytäjalustat, vai meneekö noihin edes?
   
 37. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 497
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei taida olla pöytätelinettä noille. Enkä tiedä miltä ne näyttäisivät sellaisen kanssa muutenkaan. Tuskin ulkonäkö tuosta normaalista möllikästä hirveästi ainakaan paranee jos ne nostaa ilmaan.

  Makuasiahan tämä on, mutta on kyllä ihan helvetin ruma kaiutin, IMO.
   
 38. kirves

  kirves

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itsellä on ollut julkaisusta saakka 2.1 settinä pienet Genelecit. Täysin samaa ei enää saa, mutta vastaava versio on saatavilla. http://audiovideo.fi/testi/genelec-6010a-ja-5040a-aktiivikaiuttimet-testissa

  Jos meinaa ilman subbaria, niin mielellään säästää pidempään että saa kerralla isommat. Subbarin kanssa toimii kuin junanvessa 80-luvulla (= erinomaisesti). Jos on rahamies, niin silloinkin kerralla isommat.
   
 39. Zelll

  Zelll

  Viestejä:
  402
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Itsellä löytyy samat, mutta ilman subbaria. Mietinkin jos hankki mielummin isommat kuin tuon subbarin.
   
 40. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 497
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Minulla on sama setti tietokoneen kaverina. Aivan loistava kombo ja subbarin kanssa ei jää se alapääkään vaisuksi.

  Nykyisistä Genelecin vaihtoehdoista G3 on ensimmäinen, jonka kanssa pärjää kohtuullisesti ilman subbaria ja G3 toimii jo vähän isommassakin tilassa.
   
 41. Jugi

  Jugi

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  15.12.2016
  Hakusessa olisi lähes pelkästään musiikin kuunteluun Sound Blaster Z- korttiin kytkettäväksi kaiuttimet hintaluokkaan 200-300e. Ketjun luettuani Behringer B2030A näytti olevan juuri budjetin yläpäähän suositeltuna. Meneekö pahasti metsään vai kannattaisiko jotakin muuta katsella?

  Mackien aktiivikaiuttimia kaveri suositteli tässä hintaluokassa, mutta kysytääs täältäkin mielipidettä. :)

  Ilmeisesti tuollaisella 2x 6.3mm ja 3.5 kaapelilla saisin hoidettua äänenvoimakkuuden säädön ja kytkemisen koneeseen?

  Kiitoksia, jos joku viisampi osaisi valaista eteenpäin! :D
   
 42. Pertti Kosunen

  Pertti Kosunen Basic Input/Output System

  Viestejä:
  3 114
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kallistuspalat ainakin noihin on olemassa, mutta en muista oliko Genelecin omat.
   
 43. hypnos

  hypnos

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Mistä nuo jalustat on? Pitäis itekin jotku tuollaset simppelit hankkia kunhan uudet kajarit saan. :)
   
 44. ANTI_L

  ANTI_L

  Viestejä:
  686
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Jalustat on paikalliselta metallipajalta tuollaista 150x150mm neliöteräspalkkia noin 150mm pitkänä pätkänä, nuo ei resonoi ja maksoi kahvirahat, kun sattui tuollaista palkkia olemaan saatavilla. Tuo Genelecin Iso-Pod on juuri sopiva ainakin tässä 8030B kaiuttimessa tuohon päälle (Iso-Podien koko muuttuu kaiuttimen koon mukaan), toki tuota palkkia saa muunkin kokoisena. Itse maalasin vannemustalla ruostesuojamaalin päälle, joten kokonaismateriaalikustannukset noille telineille oli noin 20€ luokkaa. materiaalin hankintaan, hiontaan ja maalauksiin kului yhteensä noin kaksi tuntia.

  Tuo koko on itselleni hyvä, koska jalustan sisään mahtuu myös tarvittaessa normaalit CD-kotelot pystyyn tai makuulleen ja samalla jalusta nostaa kaiuttimet pöydästä noin korvan korkeudelle.
   
 45. tuhkafenix

  tuhkafenix

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voiko täällä kysyä soundbareista? Mulla on perus LG TV LF510V, johon haluaisin paremmat äänet. Varsinkin leffoja katsottaessa olisi mukavampa päästä paremmin tunnelmaan.

  Onko soundbar edes järkevä vaihtoehto, vai katotaanko suoraan hotain vahvari+kaiuttimet pakettia? Telkkarissa on vain 1 HDMI liitentä ja sekin on varattu, onnistuuko sen jakaminen vai liitetäänkö soundbarit jotenkin muuten?

  Telkkari ei montaa sataa maksanut, niin parempiin ääniin ei saisi mennä kuvaa enemmän (max. 400€).
   
 46. hypnos

  hypnos

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Kätevää. Pitääpäs itsekin pohtia tollaista diy-settiä. Jos tuollaiseen päädyn, olisikohan äänen kannalta hyöyä vai haittaa jos laittaisi sellaiset kalusteiden alle tarkoitetut pehmustetarrat vielä pohjaan?
   
 47. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 497
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Lähtökohtaisesti kaikki soundbarit ovat enemmän tai vähemmän huonoja kompromisseja. Ei siihen kokoluokkaan ole mahdollista saada mitään hyvältä kuulostavaa, edes etäisesti värittymätöntä äänentoistoa, vaikka Gigantin setä hyllyjen välissä kuinka hehkuttaisi. Myös stereokuva on olematon, kun elementit ovat niin lähekkäin. Helppojahan ne ovat ja usein myös halpoja, mutta eivät hyviä.

  Poikkeuksiakin löytyy, jos on valmis sijoittamaan vähän enemmän, mutta sitten ollaan jo helposti jossakin 1500€ luokassa, jolla saa jo vaikka millaisen erillissetin.

  Helpoin ja fiksuin ratkaisu on hommata laadukas aktiivikaiutinpari ja liittää ne suoraan televisioon (olettaen että TV:ssä on sopiva lähtö). Tai sitten pykälää laajemmin ajateltuna erillinen vahvistin ja siihen kaiuttimet.

  Ei ole merkitystä ja jos onkin, niin korkeintaan hyötyä resonoinnin poistoa ajatellen.
   
  ANTI_L ja hypnos tykkäävät tästä.
 48. tuhkafenix

  tuhkafenix

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ok kiitos.

  Täytyy ruveta väijymään käytettyä Genelecejä :)
   
 49. Nomie

  Nomie

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  https://www.dustinhome.fi/product/5010782332/e25-luna-eclipse---white

  Onko porukalla kokemuksia näistä?
  Aika paljon positiivisia kokemuksia netissä on. Onkohan tuohon 200e hintaluokkaan millasta aktiivikaiutinta tarjolla. (Ulkonäkö edellä näissä oikeastaan mennään)

  Löytyy DAC ja Kuulokevahvistin, mistä rca ulos, joten sellasia saa tarjota
   
 50. pr0n

  pr0n

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016