Mitkä kaiuttimet ostaisin? - yleisthreadi

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 324
Tuohan kertoo jo kaiken kaiuttimesta, jos pitää trebleä ja bassoa säätää vahvistimen päädystä että saa äänestä "siedettävän"
Siis itse aktiivikaiuttimesta säädetty, ei mistään erillisestä vahvistimesta, jos sitä tarkoitit. Ja kannattaa ottaa huomioon, että minkälaisista kaiuttimista on nyt kyse, T14:t eivät ole mitkään isot lattiakaiuttimet.

Mielenkiintoinen kommentti äänenlaadusta. Silti vaikea uskoa kun kerran voittavat testejä jatkuvasti.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
65
... Mielenkiintoinen kommentti äänenlaadusta. Silti vaikea uskoa kun kerran voittavat testejä jatkuvasti.
Onko AudioPro:t voittaneet siis ihan oikeita testejä, eikä vaan jotain Mikrobitin "Parhaat telkänpöntöt alle 100 euroa", jossa huonoista purnukoista koitetaan valita se vähiten huonoin?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
583
Siis itse aktiivikaiuttimesta säädetty, ei mistään erillisestä vahvistimesta, jos sitä tarkoitit.
Vahvistin kuin vahvistin, olkoon se sitten av-vahvistin tai aktiivikaiuttimen oma vahvistin.

Nuo omat AudioPorot eivät ole isot lattikaiuttimet, ovat tornimalliset, kapeat kuin mitkä. Hyvät tilaäänien luomiseen, huonot kaikkeen muuhun.

Esimerkiksi tämän lehden testeille ja arvosteluille annetaan painoarvoa: http://www.stereophile.com/

En ainakaan nopeasti katsomalla löytänyt yhtään AudioPoron kaiutinta tuolta, joita olisi testattu.

Mutta eipä noilla ole mitään väliä, tai muidenkaan mielipiteillä, mikäli itse on vaan tyytyväinen. Kaiutinhommissa ja hifihommissa yleisestikin on se huono puoli, että nälkä kasvaa vuosien mittaan. AudioPorot voivat kuulostaa nyt hyvältä, mutta aina tulee vastaan kaiutin, joka kuulostaa paremmalta, hintakin voi olla jopa halvempi, tai reilusti kalliimpi.

Oman sweetpotin hinta-laatusuhteen saralla löysin KEF LS50 pöntöistä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 324
Taitaa olla tämä ketju tarkoitettu enemmän kultakorville ja/tai high-end hifisteille.

Katselin whathifi.com:sta tuota KEF LS50 ja Audio Pro Addon T14 arvosteluja.

KEF 5 tähteä, T14 neljä tähteä. KEF vähintään yli puolet kalliimmassa luokassa, whathifi 800 vs. 400 puntaa, suomessa liikkeissä KEF ~1200e (jotkut yrittävät vetää yli 2000e), T14 ovh 429e (tarjouksessa nytkin 249e). Ei tuo T14 mielestäni kovin paskalta vaikuta. Varsinkin jos katselee vähän hintaakin. KEF tarvitsee erillisen vahvarin, ja jos arvostelua lukee, niin pitää olla hyvä ettei näy kuulu äänenlaadussa -> taaloja lisää tiskiin.

Itselle plussaa T14:ssa: aktiivikaiuttimet, hyvät liitännät, myös optinen, usbilatausliitännällä saa powerit Chromecast Audiolle.

Varmaan omaankin korvaan esim. tuo KEF kuulostaisi paremmalta mutta en kyllä missään nimessä rupea tuollaisia summia maksamaan kaiuttimista. Nyt sain kahteen huoneeseen 500e:lla kajarit + tarjouksesta muutamat CCAudiot multiroom-toistoon. Taidan mennä näillä nyt. Saa nähdä kasvaako nälkä joskus.. parempi taitaa olla, ettei vahingossakaan eksy semmoseen paikkaan missä voisi testikuunnella muita. :)

BTW. Jos jotain kiinnostaa, Audio Pro vihdoin vastasi kyselyyni ja totesi tätä sähkönkulutuksesta: "As we must apply by the EU rules for standby power, the T14 in standby is 0,34W (must be below 0,5W). However in this mode it is not possible to have the speaker start automatically when getting a signal. That is the reason for the Auto-on Switch. If auto on function is used the speaker will take 3W in what I would call “sleep mode”. In ON mode without playing any music the speaker uses 4,5W. Please note that the speaker only wakes up when getting a signal from last used source, nothing else."

3W on ihan pieru saharassa, eli voi pitää huoletta päällä koko ajan, jos laskin oikein, vie yksi kajaripari vuodessa n. 26kWh, eli nykysopparillani maksaa (sähkö, ei siirto) reilun euron vuodessa. CCAudiot vie vielä vähemmän. Eli n. 3-4e vuodessa kun pitää aina päällä pari paria kaiuttimia ja CCA:t.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
583
Kuuntelitko Terderbeef Behringerejä? Ei kannata alkaa vinguttelemaan vinyyleitä, se on vielä petollisempaa kuin kaiutinhifit :cigar:

OVH on OVH, kuten T14 tapauksessa. Maksoin Keffeistä reilusti alle tonnin, kun ostin ne kaupasta uutena.

Se miten vahvistin vaikuttaa vai vaikuttaako äänenlaatuun, saa aina väittelyn aikaiseksi. Ihan perus av-vahvistimella pärjää LS50:n kanssa.

Whathifi on brittiläinen, joten arvosteluissa on brittilisää.

Ei noita tähtiä kannata juurikaan katsella. 10 000€ kaiuttimetkin voivat saada vaikka neljä tähteä. Nyt vertailet eri hintaluokan laitteita. Tuossa 200-400€ hintaluokassa on useita hyviä vaihtoehtoja, kuten on myös noin tonnin hintaluokassa.

Sanalliset summaryt antavat vähän enemmän, esim stereophile kirjottaa LS50:stä;

Summing Up
It is rare to find a loudspeaker that offers this combination of clarity and neutrality. For KEF's LS50 Anniversary Model to do so for a penny under $1500/pair makes it even more remarkable. This thoroughbred both shows a clean pair of heels to the venerable LS3/5a and, within its limits of dynamic range and bass extension, will provide Class A sound for those with small rooms. Recommended. Highly.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 670
Cambridge Audio Minx S215 (5.1 kotiteatteri)

Pienet, siistit, erinomainen ääni, tehoakin löytyy suurimmalle osalle enemmän kuin riittävästi. Parasta siis se ettei kajareita juurikaan huomaa ellei katso että mistä pirusta se ääni tulee. Kelpaa myös hifistelijöille, vaikka tuo S2** -sarjan subi onkin aika pieni. Subi ei ihan alimpia jytinöitä toista, mutta 1 aktiivi ja 2 passiivista elementtiä toimii yllättävän tehokkaasti.
Pikkukajareiden salaisuus on BMR elementit: https://www.cambridgeaudio.com/blog/what-is-bmr

Jos siis vaimo kieltää ostamasta isoja kajareita, tässä täydellinen setti hyvällä äänenlaadulla. ;)


http://www.whathifi.com/cambridge-audio/minx-s215-new/review
This might be a bijou system, but even though it can squeeze into the smallest nooks in your listening room, it sounds like something many times its size.
https://www.google.fi/search?q=Cambridge Audio Minx S215
https://www.hifitalo.fi/minx_s215_kotiteatteri_51_kaiutinsarja_musta (599€ + vahvari)
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 324
Kuuntelitko Terderbeef Behringerejä? Ei kannata alkaa vinguttelemaan vinyyleitä, se on vielä petollisempaa kuin kaiutinhifit
En ole missään käynyt kuuntelemassa. Ei oikein ole mahdollisuutta. Vinyyleitä en rupea todellakaan pyörittämään, naureskelen lähinnä hipstereiden vinyylifädille, kun niistä lähtee niin "lämmin" soundi, toisin kuin "kylmästä" CD:stä. :D

Ei noita tähtiä kannata juurikaan katsella. 10 000€ kaiuttimetkin voivat saada vaikka neljä tähteä. Nyt vertailet eri hintaluokan laitteita. Tuossa 200-400€ hintaluokassa on useita hyviä vaihtoehtoja, kuten on myös noin tonnin hintaluokassa.
Lähinnä pointti oli siinä, että eihän ne Audio Prot voi niin paskoja olla kuin täällä muutama useri niitä haukkuu. Jos ne olisi ihan umpisurkeita paskoja, niin tuskin olisivat sitä 4 tähteäkään saaneet. Jokaisen tätä topikkia lukevan tulisi ymmärtää, että tänne kommentoivat, ainakin tällä hetkellä, tuntuvat olevan näitä kultakorvia ja/tai high-end hifistejä jotka eivät ehkä osaa antaa kovin järkevää sanottavaa heidän rakastamien kalliiden rojujen ulkopuolelta. :)

Pidän tuota whathifi-saittia ihan luotettavana ja paljon järkevämpänä lähteenä "normaalille" musiikin kuuntelijalle kuin kaikenmaailman "*phile" saitit. Noista *phile-, tai sen tyylisistä, saiteista tulee mieleen heti jotkut tyypit jotka maksaa 50 000-100 000e jostain audiolaitteesta ja kuuntelevat sillä jotain testiäänilevyä, vaikka eivät sokkotestissä erottaisi muutaman sadan "markettivehkeitä" omistaan. Ja kun tuota mainostamaasi stereophile-saittia sitten vilkaisin, niin juuri sellaista sieltäkin aukesi. Ei siinä mitään, jos haluaa räplätä sillä tasolla, niin se on okei, mutta olisi mukavaa jos joku vähempään tyytyvä kysyy neuvoja, niin sitten vastaaja osaisi tasapainottaa mielipidettään sitä vastaanottajaa hyödyttävään ulosantiin, eikä haukkua kaikkea paitsi high-end tavaraa ihan kurapaskaksi. Eettä tällaista tuli mieleen. Peace. :)
 
Liittynyt
23.10.2016
Viestejä
260
Suurimmat parannukset äänenlaadussa saa todennäköisesti sillä että pistää huoneen akustiikan kuntoon, ottaa käyttöön jonkin "room correction" softan ja hankkii subbarin mikäli tykkää kunnon äänenpaineista. Sen jälkeen voi alkaa hifistelemään onko KEFfin vai Dalin kaiuttimissa parempi resoluutio..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
583
Perushyviä kaiuttimia saa noin 100€ kappaleelta. High-endin hinnat liikkuvat useissa tuhansissa. Tottakai näiden välimaastossa on paljon eri hintaisia ja erilaisia kaiuttimia, joista jokaiselle löytyy sopiva. Jos omistaa tonnin kaiuttimet, ei tarkoita sitä, etteikö olisi kokemuksia eri hintatason laitteista. Turha verrata parin sadan euron purkkeja reilusti kalliimpiin. Jokaisesta hintaluokasta löytyy useita ns. best bang for the buck tuotteita.

Muutaman sadan euron budjetilla ostaisin aktiivikaiuttimiksi esimerkiksi Behringer Truth B2030A kaiuttimet. Tai normikaiuttimiksi esimerkiksi Tannoy Mercuryt tai Wharfedale Diamondit. Käytettynä löytää useamman sadan euron kaiuttimia muutamalla satasella.

Kaikenmaailman Stereophile sanoo esimerkiksi Wharfedale Diamond 10.1 (noin 250€ pari) kaiuttimista:
Wharfedale has a winner in the Diamond 10.1. In today's market of stiff competition among affordable loudspeakers, the 10.1 presents extraordinary value for money, with many strengths that suggest a considerably higher price, and no meaningful weaknesses. And while it's been many years since I heard the Diamond 9.1, my memory and review comments indicate that the Diamond 10.1 is a considerable improvement.
Ei tähtiä, pelkkää kirjoitusta.

En nyt ymmärrä avautumistasi. Onko tässä taas se perinteinen keissi, että on ostettu jotain ja nyt kysellään ja haetaan ostokselle hyväksyntää ja samalla puolustetaan omaa ostosta. Kysyit miksi AudioPorot eivät saa joiltan kannatusta ja kerroin syyn miksi pidän niitä huonoina. Samassa hintaluokassa on tarjolla parempaa laitetta. Mutta sitä et kysynyt, vaan leimasit kanssasi eri mieltä olevat hifistelijöiksi, jotka haukkuvat kaikkea paskaksi. Meni vähän metsään, sanoin vain että AudioPoro on huono.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 324
Kyllä se AudioPorotuksesi oli vähän eri luokkaa kuin, että totesit vain huonoksi, käyppä vaikka tsekkaamassa viestisi ekalta sivulta. Mut ei se mitään, väärään topikkiin eksyin. Sonmoro.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 311
Mahdollinen kaiutin päivitys olisi harkinnassa uuden vahvistimen myötä (Denon avr-x3300). Tällä hetkellä kaiuttimien virkaa hoitaa Eltaxin Moviemaxx 5.0 sarja, jota täydentää OR:n DPA130 subbari. Eli tuo kaiutinsarja olisi ainakin suunnitelmissa vaihtaa tuoreempaan, mahdollisesti myös subbari (tai sitten myöhemmin) jos budjetti antaa myöten. Noin 1000-1500€ budjettiin olisi tarkoitus että mahtuisi (+mahd subbari päälle).

Dali Zensor 5:ia kävin kuuntelemassa ja olisivat yksi vaihtoehto tai sitten mahdollisesti Q-acousticsin 3050 (ei ole paikallisen liikkeen valikoimissa) joka on saanut hyviä arvosteluja. Löytyykö tuohon hintaluokkaan muita hyviä vaihtoehtoja? Dali Zensor 1 tai 3 (tai Q-acoustincs 3010/3020) olisi sitten surround kaiutin vaihtoehtoina mm.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 423
Mahdollinen kaiutin päivitys olisi harkinnassa uuden vahvistimen myötä (Denon avr-x3300). Tällä hetkellä kaiuttimien virkaa hoitaa Eltaxin Moviemaxx 5.0 sarja, jota täydentää OR:n DPA130 subbari. Eli tuo kaiutinsarja olisi ainakin suunnitelmissa vaihtaa tuoreempaan, mahdollisesti myös subbari (tai sitten myöhemmin) jos budjetti antaa myöten. Noin 1000-1500€ budjettiin olisi tarkoitus että mahtuisi (+mahd subbari päälle).

Dali Zensor 5:ia kävin kuuntelemassa ja olisivat yksi vaihtoehto tai sitten mahdollisesti Q-acousticsin 3050 (ei ole paikallisen liikkeen valikoimissa) joka on saanut hyviä arvosteluja. Löytyykö tuohon hintaluokkaan muita hyviä vaihtoehtoja? Dali Zensor 1 tai 3 (tai Q-acoustincs 3010/3020) olisi sitten surround kaiutin vaihtoehtoina mm.
Mikä on % painoarvo leffoilla / musiikilla ?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 248
Oisko jotain 70-80% leffoilla, mutta musiikkiakin saisi pystyä kuuntelemaan.
Itse ostaisin 5 samanlaista kaiutinta, mielellään pieniä ja sijoittelisin oikein. Dali ja Q-acoustics on hyviä vaihtoehtoja. Myös Elac on varmasti ihan hyvä vaihtoehto:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/8083/hkfcn/Elac-Debut-B4-jalustakaiutinpari

Sitten kaikki rahat subwooferiin:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/63625/gmcxq/Elac-Debut-S12EQ-subwoofer

Ihan oikeasti, leffoista saa suurimman parannuksen juuri pistämällä sen panostuksen alapään toistoon. Denonin XT32 on itse asiassa niin hyvä, ettei tarvitse tuota Elacin equttavaa subbaria ostaa, vaan voit ostaa ihan suosiolla paremman. En vaan SVS:ää enää näe myynnissä , niin en osaa muuta ehdottaa..
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 311
Itse ostaisin 5 samanlaista kaiutinta, mielellään pieniä ja sijoittelisin oikein. Dali ja Q-acoustics on hyviä vaihtoehtoja. Myös Elac on varmasti ihan hyvä vaihtoehto:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/8083/hkfcn/Elac-Debut-B4-jalustakaiutinpari

Sitten kaikki rahat subwooferiin:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/63625/gmcxq/Elac-Debut-S12EQ-subwoofer

Ihan oikeasti, leffoista saa suurimman parannuksen juuri pistämällä sen panostuksen alapään toistoon. Denonin XT32 on itse asiassa niin hyvä, ettei tarvitse tuota Elacin equttavaa subbaria ostaa, vaan voit ostaa ihan suosiolla paremman. En vaan SVS:ää enää näe myynnissä , niin en osaa muuta ehdottaa..
Mites tommonen Klipsch R-112SW? R-115SW menee turhan isoksi fyysisiltä mitoiltaan huoneen kokoon nähden, kun on muitakin kalusteita. Lsound.eu:sta saisi SVS:n PC-2000:sta, mutta tuollaisen sijoittelu voi olla hiukan hankalaa. Budjetti tarvittaessa venyy hiukan jos rahalle saa vastinetta.

Joo tuo XT32 on tosiaan hyvä, sai uutta eloa jopa noihin vanhoihin budjetti purkkeihin. Kuulostaa ihan eri järjestelmältä.

PS. Tuon Klipschin sais Saksan Amazonista 462€ toimitettuna suomeen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 311
Tuli sitten Zensor kolmosia tilattua neljät kappaleet ja Zensor vokal keskikauittimeksi. Ihan kilpailukykyiseen hintaa sai niin tuli sitten otettua, ja kuulosti omaan korvaan hyvältä liikkeessä. Perjantaina toivon mukaan pääsee asentelemaan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 248
Tuli sitten Zensor kolmosia tilattua neljät kappaleet ja Zensor vokal keskikauittimeksi. Ihan kilpailukykyiseen hintaa sai niin tuli sitten otettua, ja kuulosti omaan korvaan hyvältä liikkeessä. Perjantaina toivon mukaan pääsee asentelemaan.
Sanon kuitenkin:
Subbarilla olisi tullut parempi leffakokemus.

Zensoreitakin saa vaikka Pico-mallia, yksittäiskappaleina:
https://www.hifistudio.fi/fi/tuotteet/kaiuttimet/hylly-jalustakaiuttimet/dali-zensor-pico-valkoinen/5703120108230

5x Zensor Pico ja vaikka ehdotettu Klipsch olisi ollut paljon parempi leffakokemus.

--

Keskikaiuttimen ei tarvitse olla "keskikaiutin"-mallistosta, olisi itseasiassa varsinkin noilla dome-diskanteilla parempi, että se on samanlainen, kuin kaikki muut. Näin äänikuva pysyy yhtenäisenä . Tosin Pico-sarjastakin on tuommoinen Vokal, jossa tuota on käännetty 90 astetta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 311
Sanon kuitenkin:
Subbarilla olisi tullut parempi leffakokemus.

Zensoreitakin saa vaikka Pico-mallia, yksittäiskappaleina:
https://www.hifistudio.fi/fi/tuotteet/kaiuttimet/hylly-jalustakaiuttimet/dali-zensor-pico-valkoinen/5703120108230

5x Zensor Pico ja vaikka ehdotettu Klipsch olisi ollut paljon parempi leffakokemus.

--

Keskikaiuttimen ei tarvitse olla "keskikaiutin"-mallistosta, olisi itseasiassa varsinkin noilla dome-diskanteilla parempi, että se on samanlainen, kuin kaikki muut. Näin äänikuva pysyy yhtenäisenä . Tosin Pico-sarjastakin on tuommoinen Vokal, jossa tuota on käännetty 90 astetta.
Jep, tuo subbari on kyllä tarkoitus hommata jahka sopiva löytyy. Vaikka tuo kokonaisbudjetti nyt hiukan paukkuukin kun sen vielä hommaa. Olisiko tuo Klipsch järkevä ostos vai kannattaako kerralla satsata enemmän?
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 311
Minkä kokoinen tila, onko betonia, puuta vai mitä?
Noin 4,5M x 3,6M huone, lattia laminaatti alla betoni. Seinissä jonkinlainen paneeli, materiaalista en ihan varma ole mutta sellaista hiukan joustavaa materiaalia johon ei oikein saa mitään ruuvattua kiinni.
 

pq

Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
341
Koitetaans jos joku osaisi tällaiseen dilemmaan sopivaa ehdottaa:

  • Budjetti? Kuinka paljon olet valmis laittamaan rahaa projektiin?
Sanotaan vaikka että "sopivasti". Tämä ei luultavasti tule olemaan ykköskriteeri muiden rajoitusten takia. Toki edullisemmalla jos pääsee niin mikä ettei.

  • Käyttökohde ja tarpeet? Oletko hankkimassa kaiuttimia tietokoneeseen, kotiteatteriin, parvekkeelle vai saunaan jne?
Helposti liikuteltava, mahdollisimman pieni mutta silti hyvän äänenlaadun omaava aktiivikaiutin(pari) tietokoneen kaveriksi.

  • Mitä löytyy entuudestaan?
3.5mm jakki ulostulolle ja 230 voltin pistorasioita seinästä. :D

  • Muuta huomioitavaa:
    • Minkä kokoisen setin haluat, 2.1,5.1, 7.1 vai jotain siltä väliltä?
Mahdollisimman pienen: 2.0 maksimissaan mutta 1.0 on sekin harkinnassa.

    • Selviätkö Dacilla, vai tarvitsetko erillisen kalliimman vahvistimen jne.
Ääni tulee ulos jo valmiiksi analogisena eikä erillistä DACcia tarvita tai toivota. Ulkoisesta vahvistimesta nyt puhumattakaan.


Äänenlaatu saisi olla mahdollisimman hyvä, mitä nyt pienestä koosta vain ulos onnistuu saamaan. Esim. Genelecin G One vaikuttaisi yhdeltä harkinnan arvoiselta vaihtoehdolta. Toki jos joku helpommin kuljeteltava/parempi löytyy niin kertokaa ihmeessä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
107
Haussa olisi uuteen kämppään ensimmäinen "kunnon" kaiutin+vahvistin setti, aiemmin on menty stereoilla ja TV:n omilla kaiuttimilla. Käyttö sekä musiikin kuuntelua että leffoja/sarjoja.

Silmään on osuneet nämä: http://www.hifikulma.fi/epages/hifikulma.mobile/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FOHI/Products/Wharfedale-D220_D220C_D210_D8-W.

Whathifin arvostelussa ainakin nuo D220 saaneet kehuja, miltäs tuo muu setti raadin silmään näyttää? Budjetti about tuota luokkaa mitä nämä maksavat plus joku entry-level vahvistin päälle. Vahvistintakin voi suositella.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 423
Haussa olisi uuteen kämppään ensimmäinen "kunnon" kaiutin+vahvistin setti, aiemmin on menty stereoilla ja TV:n omilla kaiuttimilla. Käyttö sekä musiikin kuuntelua että leffoja/sarjoja.

Silmään on osuneet nämä: http://www.hifikulma.fi/epages/hifikulma.mobile/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FOHI/Products/Wharfedale-D220_D220C_D210_D8-W.

Whathifin arvostelussa ainakin nuo D220 saaneet kehuja, miltäs tuo muu setti raadin silmään näyttää? Budjetti about tuota luokkaa mitä nämä maksavat plus joku entry-level vahvistin päälle. Vahvistintakin voi suositella.
Osta 5 kpl noita (https://www.hifitalo.fi/q-acoustics-2010i-pianovalkoinen) Säästä loput käytettyyn subbariin. Esim tuollaiseen (SVS SB12). Joo menee vähän yli budjetin mutta on sen arvoinenkin.
 
Liittynyt
18.12.2016
Viestejä
19
Löytyy 2kpl Dalin Zensor 3, niin kumpaa suosittelisitte keskikaiuttimeksi?

Dali Zensor Vokal vai Dali Ikon Vokal 2 MK2, myös jotain muuta keskikaiutinta voi ehdottaa.
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
776
Itsellläni on ollut nyt jonkun ainakin 6 vuotta ollut tällainen viritys, 8030B kaiuttimet ja beresfordin TC-7520 DAC. Ennen tätä oli 6010 Genet ja kyllähän ne vähän tuhnut oli bassoltaan näihin verrattuna, vaikkakin niissäkin oli suhteellisen selkeä ääni kokoonsa nähden. Kuva on jostain 2013 vuodelta, mutta mikään muu kuin näppis ja hiiri ei ole vaihtunut. Toki nuo valkoiset laatikot oikeassa reunassa on myös päivitetty.

Ei mulla siis itse aiheeseen muuta annettavaa ole kuin se, että jos hommaatte Genelecejä, niin ostakaa suoraan G2, G3 tai isompi, tuo G1 on sitten niihin tilanteisiin, jos ei ole todellakaan tilaa yhtään ylimääräistä. Jos ei rahat riitä näihin, niin en ainakaan omien kokemusten perusteella suosittele behringerin tuotteita.

tietokonepöytä.jpg
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
13
Komppaan ANTI_L nimimerkkiä täysin. Eli jos Geneleccejä on hankkimassa, niin kannattaa suoraan katsastaa isompia malleja. Nuo aivan pienimmät ovat aivan kelpo pelit, mutta pykälää tai kahta isommista malleista alkaa saada jo aivan erilaista ääntä pihalle. Kysyin joskus ystävältäni neuvoa Geneleccien hankinnasta ja hänen vastauksensa oli suhteellisen yksiselitteinen "osta niin isot kuin lompakko antaa periksi" Jos olisin alunperin noudattanut tätä neuvoa, niin turha päivitysrumba olisi jäänyt välistä.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
1 311
Löytyy 2kpl Dalin Zensor 3, niin kumpaa suosittelisitte keskikaiuttimeksi?

Dali Zensor Vokal vai Dali Ikon Vokal 2 MK2, myös jotain muuta keskikaiutinta voi ehdottaa.
Samanlainen Zensor 3 keskelle.
Noita ei saa kun pareina jos uutena ostaa, tulee 2 kappaletta / laatikko pakattuna. Ainakaan hifistudiolla eivät myyneet yksittäiskappaleita, joten itselle laitoin zensor vokalin keskikaiuttimeksi.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
17
Itse arvoin G3 ja M040 välillä ja jälkimmäisiin päädyin kun kävin liikkeessä vertailemassa, saa halvemmalla periaatteessa pykälää isommat. Hiukan vähemmän säätöjä toki eikä iso-podia ole. Omaan silmään M040 on kyllä paremman näköinen.

Noita taitaa jo 500 euroon irrota ainakin https://www.thomann.de/fi/genelec_m040.htm ja suomesta sitten 600 euron pintaan. Säästyy hiukan euroja vaikka sitten parempaan daciin.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
506
Pitäskö noiden M040 kanssa olla pöytäjalustat, vai meneekö noihin edes?
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
8 502
Pitäskö noiden M040 kanssa olla pöytäjalustat, vai meneekö noihin edes?
Ei taida olla pöytätelinettä noille. Enkä tiedä miltä ne näyttäisivät sellaisen kanssa muutenkaan. Tuskin ulkonäkö tuosta normaalista möllikästä hirveästi ainakaan paranee jos ne nostaa ilmaan.

Makuasiahan tämä on, mutta on kyllä ihan helvetin ruma kaiutin, IMO.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
506
Itsellä löytyy samat, mutta ilman subbaria. Mietinkin jos hankki mielummin isommat kuin tuon subbarin.
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
8 502
Itsellä on ollut julkaisusta saakka 2.1 settinä pienet Genelecit. Täysin samaa ei enää saa, mutta vastaava versio on saatavilla. http://audiovideo.fi/testi/genelec-6010a-ja-5040a-aktiivikaiuttimet-testissa

Jos meinaa ilman subbaria, niin mielellään säästää pidempään että saa kerralla isommat. Subbarin kanssa toimii kuin junanvessa 80-luvulla (= erinomaisesti). Jos on rahamies, niin silloinkin kerralla isommat.
Minulla on sama setti tietokoneen kaverina. Aivan loistava kombo ja subbarin kanssa ei jää se alapääkään vaisuksi.

Nykyisistä Genelecin vaihtoehdoista G3 on ensimmäinen, jonka kanssa pärjää kohtuullisesti ilman subbaria ja G3 toimii jo vähän isommassakin tilassa.
 
Liittynyt
15.12.2016
Viestejä
36
Hakusessa olisi lähes pelkästään musiikin kuunteluun Sound Blaster Z- korttiin kytkettäväksi kaiuttimet hintaluokkaan 200-300e. Ketjun luettuani Behringer B2030A näytti olevan juuri budjetin yläpäähän suositeltuna. Meneekö pahasti metsään vai kannattaisiko jotakin muuta katsella?

Mackien aktiivikaiuttimia kaveri suositteli tässä hintaluokassa, mutta kysytääs täältäkin mielipidettä. :)

Ilmeisesti tuollaisella 2x 6.3mm ja 3.5 kaapelilla saisin hoidettua äänenvoimakkuuden säädön ja kytkemisen koneeseen?

Kiitoksia, jos joku viisampi osaisi valaista eteenpäin! :D
 
Liittynyt
19.11.2016
Viestejä
133
Itsellläni on ollut nyt jonkun ainakin 6 vuotta ollut tällainen viritys, 8030B kaiuttimet ja beresfordin TC-7520 DAC. Ennen tätä oli 6010 Genet ja kyllähän ne vähän tuhnut oli bassoltaan näihin verrattuna, vaikkakin niissäkin oli suhteellisen selkeä ääni kokoonsa nähden. Kuva on jostain 2013 vuodelta, mutta mikään muu kuin näppis ja hiiri ei ole vaihtunut. Toki nuo valkoiset laatikot oikeassa reunassa on myös päivitetty.

Ei mulla siis itse aiheeseen muuta annettavaa ole kuin se, että jos hommaatte Genelecejä, niin ostakaa suoraan G2, G3 tai isompi, tuo G1 on sitten niihin tilanteisiin, jos ei ole todellakaan tilaa yhtään ylimääräistä. Jos ei rahat riitä näihin, niin en ainakaan omien kokemusten perusteella suosittele behringerin tuotteita.

Mistä nuo jalustat on? Pitäis itekin jotku tuollaset simppelit hankkia kunhan uudet kajarit saan. :)
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
776
Mistä nuo jalustat on? Pitäis itekin jotku tuollaset simppelit hankkia kunhan uudet kajarit saan. :)
Jalustat on paikalliselta metallipajalta tuollaista 150x150mm neliöteräspalkkia noin 150mm pitkänä pätkänä, nuo ei resonoi ja maksoi kahvirahat, kun sattui tuollaista palkkia olemaan saatavilla. Tuo Genelecin Iso-Pod on juuri sopiva ainakin tässä 8030B kaiuttimessa tuohon päälle (Iso-Podien koko muuttuu kaiuttimen koon mukaan), toki tuota palkkia saa muunkin kokoisena. Itse maalasin vannemustalla ruostesuojamaalin päälle, joten kokonaismateriaalikustannukset noille telineille oli noin 20€ luokkaa. materiaalin hankintaan, hiontaan ja maalauksiin kului yhteensä noin kaksi tuntia.

Tuo koko on itselleni hyvä, koska jalustan sisään mahtuu myös tarvittaessa normaalit CD-kotelot pystyyn tai makuulleen ja samalla jalusta nostaa kaiuttimet pöydästä noin korvan korkeudelle.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
90
Voiko täällä kysyä soundbareista? Mulla on perus LG TV LF510V, johon haluaisin paremmat äänet. Varsinkin leffoja katsottaessa olisi mukavampa päästä paremmin tunnelmaan.

Onko soundbar edes järkevä vaihtoehto, vai katotaanko suoraan hotain vahvari+kaiuttimet pakettia? Telkkarissa on vain 1 HDMI liitentä ja sekin on varattu, onnistuuko sen jakaminen vai liitetäänkö soundbarit jotenkin muuten?

Telkkari ei montaa sataa maksanut, niin parempiin ääniin ei saisi mennä kuvaa enemmän (max. 400€).
 
Liittynyt
19.11.2016
Viestejä
133
Jalustat on paikalliselta metallipajalta tuollaista 150x150mm neliöteräspalkkia noin 150mm pitkänä pätkänä, nuo ei resonoi ja maksoi kahvirahat, kun sattui tuollaista palkkia olemaan saatavilla. Tuo Genelecin Iso-Pod on juuri sopiva ainakin tässä 8030B kaiuttimessa tuohon päälle (Iso-Podien koko muuttuu kaiuttimen koon mukaan), toki tuota palkkia saa muunkin kokoisena. Itse maalasin vannemustalla ruostesuojamaalin päälle, joten kokonaismateriaalikustannukset noille telineille oli noin 20€ luokkaa. materiaalin hankintaan, hiontaan ja maalauksiin kului yhteensä noin kaksi tuntia.

Tuo koko on itselleni hyvä, koska jalustan sisään mahtuu myös tarvittaessa normaalit CD-kotelot pystyyn tai makuulleen ja samalla jalusta nostaa kaiuttimet pöydästä noin korvan korkeudelle.
Kätevää. Pitääpäs itsekin pohtia tollaista diy-settiä. Jos tuollaiseen päädyn, olisikohan äänen kannalta hyöyä vai haittaa jos laittaisi sellaiset kalusteiden alle tarkoitetut pehmustetarrat vielä pohjaan?
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
8 502
Voiko täällä kysyä soundbareista? Mulla on perus LG TV LF510V, johon haluaisin paremmat äänet. Varsinkin leffoja katsottaessa olisi mukavampa päästä paremmin tunnelmaan.

Onko soundbar edes järkevä vaihtoehto, vai katotaanko suoraan hotain vahvari+kaiuttimet pakettia? Telkkarissa on vain 1 HDMI liitentä ja sekin on varattu, onnistuuko sen jakaminen vai liitetäänkö soundbarit jotenkin muuten?

Telkkari ei montaa sataa maksanut, niin parempiin ääniin ei saisi mennä kuvaa enemmän (max. 400€).
Lähtökohtaisesti kaikki soundbarit ovat enemmän tai vähemmän huonoja kompromisseja. Ei siihen kokoluokkaan ole mahdollista saada mitään hyvältä kuulostavaa, edes etäisesti värittymätöntä äänentoistoa, vaikka Gigantin setä hyllyjen välissä kuinka hehkuttaisi. Myös stereokuva on olematon, kun elementit ovat niin lähekkäin. Helppojahan ne ovat ja usein myös halpoja, mutta eivät hyviä.

Poikkeuksiakin löytyy, jos on valmis sijoittamaan vähän enemmän, mutta sitten ollaan jo helposti jossakin 1500€ luokassa, jolla saa jo vaikka millaisen erillissetin.

Helpoin ja fiksuin ratkaisu on hommata laadukas aktiivikaiutinpari ja liittää ne suoraan televisioon (olettaen että TV:ssä on sopiva lähtö). Tai sitten pykälää laajemmin ajateltuna erillinen vahvistin ja siihen kaiuttimet.

Kätevää. Pitääpäs itsekin pohtia tollaista diy-settiä. Jos tuollaiseen päädyn, olisikohan äänen kannalta hyöyä vai haittaa jos laittaisi sellaiset kalusteiden alle tarkoitetut pehmustetarrat vielä pohjaan?
Ei ole merkitystä ja jos onkin, niin korkeintaan hyötyä resonoinnin poistoa ajatellen.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
90
Lähtökohtaisesti kaikki soundbarit ovat enemmän tai vähemmän huonoja kompromisseja. Ei siihen kokoluokkaan ole mahdollista saada mitään hyvältä kuulostavaa, edes etäisesti värittymätöntä äänentoistoa, vaikka Gigantin setä hyllyjen välissä kuinka hehkuttaisi. Myös stereokuva on olematon, kun elementit ovat niin lähekkäin. Helppojahan ne ovat ja usein myös halpoja, mutta eivät hyviä.

Poikkeuksiakin löytyy, jos on valmis sijoittamaan vähän enemmän, mutta sitten ollaan jo helposti jossakin 1500€ luokassa, jolla saa jo vaikka millaisen erillissetin.

Helpoin ja fiksuin ratkaisu on hommata laadukas aktiivikaiutinpari ja liittää ne suoraan televisioon (olettaen että TV:ssä on sopiva lähtö). Tai sitten pykälää laajemmin ajateltuna erillinen vahvistin ja siihen kaiuttimet.


Ei ole merkitystä ja jos onkin, niin korkeintaan hyötyä resonoinnin poistoa ajatellen.
ok kiitos.

Täytyy ruveta väijymään käytettyä Genelecejä :)
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
90 254
Viestejä
1 847 343
Jäsenet
39 192
Uusin jäsen
stancos

Hinta.fi

Ylös Bottom