Mitä tekis vanhalla servukoneella

Liittynyt
15.09.2024
Viestejä
1
Moro. Sain tässä jokunen aika sitten tuttavalta hänen itsellään käyttämän servukoneen. Koneen kun sain, koitin sen käynnistää, mutta käynnistystä pidemmälle en koskaan päässyt. Ruutuun ei tullut minkäänlaista signaalia, joten päättelen, että näyttis(gtx660) kärähtänyt.

Nyt vihdoin motivoituneena aamulla heränneenä päätin purkaa koneen ja kattella, että mitäs rautaa sieltä löytyy jos voisi myyntiin pistää.

Koneessa tosiaan 10x8gb DDR3 1600mhz nopeudella, 2x jotain E5-2600 sarjan intel servu prossua, molempiin coolerit sekä 480gb SATA ssd ja seasonic focus plus 750gold.

Pohdin tässä mitä noilla osilla tekis? Kukaan tuskin ostaa noin vanhoja yksittäisiä rameja tai prossuja ellei ole jotain spesifiä tarvetta just. Vai pistäskö osat takaisin ja myy koneen paketissa ja kertoo, ettei kuvaa tule näyttöön?
 

Liitteet

Desgorr

Make ATK Great Again
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
6 136
Mikä lankku tuo on? Joku Supermicro? Oletko testannut saada kuvaa suoraan emolta VGA-portista? Toki näyttis kannattaa olla silloin irti. Bios ja IPMI kannattaa myös kokeilla resetoida. IPMI:n webbihallinnan voisi myös kurkata, että saako mitään lisätietoja mahdollisesta käynnistysongelmasta.

Erillisiä hintoja osille kannattaa sitten tiedustella tästä ketjusta: Minkä arvoisia vanhat osani ovat
Selvittelisin kuitenkin alkuun, että saisiko koneen toimimaan ja siten tarkistettua, että kaikki osat toimii. Silloin noista edes jotain saattaisi saadakin, vaikka alkaakin olemaan erittäin vanhaa palvelinrautaa.
 
Liittynyt
18.11.2016
Viestejä
3 943
Veikkaisin että on aika arvoton kokonaisuus. Prossut todennäköisesti arvottomia, SSD:stä saa ehjänä muutaman kympin, emon arvottomuuden kai AP itsekin on todennut laittamalla tavaraa socketin päälle, virtalähde ehjänä ehkä parikymppiä(näyttää siis vanhalta mallilta), muistit teoriassa ehkä saa rahaa, mutta varmaan aika vähän joka tapauksessa jos kysyntää edes on. Coolerit iso ehkä mutta niistä voisi saada jotain. Silti, Suomen markkinat olemattomat jos ne eivät sovi tavallisiin koneisiin ja luultavasti eivät sopi.


"Kukaan tuskin ostaa noin vanhoja yksittäisiä rameja tai prossuja ellei ole jotain spesifiä tarvetta just. "

Siis vielä vähemmän kukaan järkevä ostaa kokonaisena mitään noin vanhaa. DDR3 rajaa tuon vähintään 10 vuotta vanhaksi.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
252 966
Viestejä
4 408 572
Jäsenet
73 078
Uusin jäsen
llllauri

Hinta.fi

Ylös Bottom