Mitä io-techit katsoo? Arvostele ja kommentoi viimeksi katsomiasi leffoja.

SweeneyTodd

Smooth Operator
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 874
Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä (Prime video)
Ajatuksena tämä oli kiintoisa. Tässä siis palattiin aikaan ennen aiempia elokuvia ja seurataan nuorta Snowta ja seurataan ensimmäisen nälkäpelin syntyä. Leffa on kyllä viihdyttävä, mutta puuduttavan pitkä. Lyhyempänä olisi voinut olla napakymppikin. Nyt jää keskinkertaiseksi kokemukseksi, kun välillä meinaa jo haukotuttaa.
3/5

Young Woman and the Sea (Disney+)
Patalaiskan suomentajan takia alkuperäisellä nimellä kulkeva tositarina enimmäisestä naisesta, joka ui Englannin kanaalin yli. Erinomaisesti tehty elokuva hyvillä näyttelijäsuorituksilla. Leffan aikana huomasi hieman jopa jännittävänsä vaikka lopputulos oli jo tiedossa. Tässä oli jotain sellaista vanhan ajan elokuvan tunnelmaa, josta tykkäsin kovasti.
4/5

Kingdom of the Planet of the Apes (Disney+)
En mikään sarjan suurin fani ole ollut, mutta kaikki on tullut katsottua ja hyvää viihdettähän nämä suurimmaksi osin on olleet. Tämäkään ei poikkeus ole. Hyvin tämänkin parissa viihtyi, vaikka jotenkin tämä loppua kohden hyytyi. Ehkä ylipitkäksi venytetty kesto söi omaa keskittymiskykyä tai sitten ohjaajalta karkasi homma käsistä lopussa. Jotain taikaa tästä muutenkin puuttui ja hahmot jäi jotenkin etäisiksi ja mitään sanomattomiksi. Leffa ei lopulta yllä aiempien tasolle.
2/5

Mikähän ihme siinä on, että nykyään pitää tehdä jotain mammuttimittaisia leffoja, kun ne harvoin jaksavat kantaa loppuun asti. Tiivistämällä iso osa elokuvista olisi parempia.
 
Liittynyt
17.06.2022
Viestejä
466
Viaplaystä Copshop (2021), IMDb 6,2, Metacritic 61, Episodi ****.

Pienen budjetin (edit: 43,5 milt$iä sittenkin) melko tuntematon elokuva, Die Hardin hengessä, mutta tapahtumapaikkana poliisiasema. Juoni, tunnelma, näyttelijät, musiikki, dialogi, käsikirjoitus, toiminta- ja ammuskelukohtaukset, viihdyttävyys, ja jännittävyys parempia kuin Die Hardissa. Ohjaus (Joe Carnahan) ja kuvaus ehkä about samalla tasolla.

Uskon liian alhaisten IMDb-pojojen syynä olevan sen että päähenkilö on tummaihoinen lyhythiuksinen nainen - iso osa kai kokee sen wokeiluna.

Gerard Butler ainut nimeltä tuttu näyttelijä, lisäksi yksi oli naamastaan tuttu.

Aliarvostettu äxxön-helmi!

IMDb:ssä antaisin 7 (asteikolla jossa keskivertoelokuva = 3).
 
Liittynyt
13.07.2020
Viestejä
730
Take Shelter (imdb 7.3)


Michael Shannonin tähdittämä (mm. Boardwalk Empire) elokuva. Ei taida löytyä tällä hetkellä suoratoistosta. On vaikea edes sanoa lajityyppiä tai mitään muuta elokuvasta spoilaamatta sitä, mutta on hieno teos. Päähenkilö rupeaa näkemään unia kaikkien aikojen myrskystä ja häntä ei oteta tosissaan, koska äiti sairastaa paranoidia skitsofreniaa. Jenkeissä tätä tulkitaan, että kuvaa nykyistä ajankuvaa. On hyvin realistinen ja kuvaa hyvin average joen elämää sortumatta dramatisointiin.
 
Liittynyt
03.04.2019
Viestejä
555
Uus Alien kyl toimi meikälle ihan hyvin. Mukavan kekseliäitä kohtauksia muutama ja hahmotkin oli aika jees ja näyttely. Ainoat miinukset tosiaan edellä mainittu Ash (näytti ihan kauhealta) ja yksi Aliens quote joka ei sopinut siihen kohtaan leffaa ollenkaan (melkein olisi voinut iskeä silmää suoraan kameraan) ja tuli kunnon cringe.
4-/5 varsinkin kun odotukset oli että se on jotain AvP tason kuraa tai maximissaan Prometheus tai Covenant vähän kiinteämpää kuraa mutta kuraa silti.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 852
Godzilla Minus One (2023) - IMDb

Puolitosissani lähdin katselemaan, koska Godzilla-elokuvat ei ole aiheena kiinnostaneet juuri lainkaan ja mielessä oli lähinnä hymyilyttäviä lähes parodioita monsterielokuvista itsessään. Mutta joskus yllättyy iloisesti, elokuva on laatua kaikin osin: Ohjaus, näytteleminen, ajankauden kuvaus, hirviöelokuvaan saatu draama joka kantaisi melkein ilman Gozillaakin. Ja mikä hurjinta on tehosteet. Elokuvan tekeminen maksoi vain 10-15 miljoonaa, ja näytti paremmalta kuin moni 150 miljoonan hollywood-tuotos. Leffa jännitti ja liikutti aikuista miestä loppuun saakka. Ei voi kuin suositella, kerrankin en keksi mitään moitittavaa sillä usein tämän tyylisissä sakkaa joko ihmisdraama tai toiminta, 10/10!

Wikistä vielä poimittua:
"Many Western critics praised it as one of the best films of 2023 and among the greatest in the Godzilla franchise. The film grossed $116 million worldwide, becoming the third-highest-grossing Japanese film of 2023 and surpassing Shin Godzilla as the most successful Japanese Godzilla film. It also attained numerous accolades, including a leading 12 nominations at the 47th Japan Academy Film Prize (winning eight) and winning Best Visual Effects at the 96th Academy Awards."

Kovat pisteet sekä kriitikoilta että katsojilta täälläkin:
Godzilla Minus One | Rotten Tomatoes
 
Viimeksi muokattu:

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
20 450

Olihan upea leffa, Florence Pugh tekee parhaan roolinsa tähänastisista. Koskettava elokuva joka kolahti ainakin itsellä johonkin syvälle.
Ihan hyvä oli kyllä, mutta sen verran tummissa vesissä tuossa mennään, että ei ole suoranaisesti mikään hyvän mielen leffa kuitenkaan. Pughin roolisuoritus on mainio ja Morgan Freeman nyt on aina hyvä.
 
Liittynyt
17.06.2022
Viestejä
466
Viaplaystä Gran Turismo

Tositapahtumiin perustuva about 12-vuotiaille suunnattu autourheiluelokuva. Kunnioittaa karmeimpia urheiluelokuvien kliseitä. Tositarinassa pantu mutkia suoriksi, esim. oikeasti päähenkilö oli vasta kolmas Nissan Academyn (tms) voittaja.

Dialogi ja henkilöiden käytös on karmeaa ja typerää. Kuski rysäyttää hurjan mällin ja mentori yrittää juosta pysäyttämään ambulanssia "Pysähtykää, odottakaa minua!" - joo, mentorin läsnäolohan se hirveästi auttaisi.

Kuski on sijalla 9 kun autot ajavat tiiviissä letkassa. Kurvaa varikolle tankkaamaan. Arvatkaa paljonko tuo noin 15-20 sekunnin hukkaaminen tarkoitti sijoituksissa? Kukaan muu ei käynyt varikolla, ja kuski palaa radalle sijalla 13.... Elokuvahistorian typerin kohtaus, ladies and gentlemen.

Ja elokuvan pointtina tuntuu olevan että Gran Turismo -pelit on niin realistisia että se on ihan kuin oikealla autolla ajaisi. Elokuvasta realismi puuttuu lähes kokonaan.

Tallin varikkotyöntekijät vittuilevat omalle kuskilleen, "Senkin nyyppä!". Karmeaa mainosta Nissanille ja pelille.

Ohituskohtaukset menee niin että auto menee suoralla, sitten kun kuski haluaa ohi edellä ajavasta niin leikataan kaasupolkimeen joka painetaan pohjaan, ja sitten vaan heilahdetaan joltain puolelta ohi. Uskomattoman typerää. Kai sen kaasun pitäisi suoralla olla jo valmiiksi pohjassa...

Eturivin näyttelijöistä se thö surkein naamanvääntäjä eli Orlando Bloom elehtii aika noloon malliin, sentään aika pieneksi jää rooli.

Vaisu, valju, tylsä, mielikuvitukseton, suoraviivainen, kliseinen, pliisu, epä-älykäs, hölmö, vaimea, löysä, turha, lussu, löysä, lötkö, höpsö, daiju, epäaito, elämänmauton, puuduttava, wokehtava, naiivi, ylipitkä, typerä, keskinkertainen... Niin monella tavalla huonoin moottoriurheiluelokuva evör, että Harlinin Driven tämän jälkeen katsottuna saisi rintakarvat keulimaan havaijipaidan kankaan läpi.

Jos elokuvakriitikko antaa tälle 3/5 tai enemmän niin kyseessä on uskomattoman huonon elokuvamaun omaava henkilö. Esim. Episodin Jouni Vikman antaa 3/5 ja väittää että elokuva sijoittuu rallimaailmaan... Tulee mieleen eräs toimittaja joka Lapin voitettua Jyväskylän mm-rallin otsikoi lehtensä etusivulla että Lappi voitti rallin maailmanmestaruuden. Onnittelut!

2,5/10.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
5 388
Aftersun ( Max )

Arvostelijoiden suosikki ja viiden tähden elokuva. (tästä ei yleensä seuraa mitään hyvää )

Ihan hyvä elokuva missä ei oikeastaan tapahtunut sitten yhtään mitään. Ottaen tämän huomioon, niin lienee erittäin hyvin tehty ja kuvattu elokuva. Elokuvan miespääosan esittäjä sai tästä oscar ehdokkuuden, jota hieman ihmettelen. Suoritus jäi mielestäni täysin tytön esittämän henkilön varjoon.

Hyvä, kaunis, ja ajatuksia herättävä ja hieman haastavakin elokuva.
Ei kuitenkaan erinomainen omaan makuun. Ei sopi kaikille.

Pari revikkaa spoileriksi ja varoitukseksi:

 
Liittynyt
22.12.2022
Viestejä
196
Viaplaystä Gran Turismo

Elokuvasta realismi puuttuu lähes kokonaan.

Vaisu, valju, tylsä, mielikuvitukseton, suoraviivainen, kliseinen, pliisu, epä-älykäs, hölmö, vaimea, löysä, turha, lussu, löysä, lötkö, höpsö, daiju, epäaito, elämänmauton, puuduttava, wokehtava, naiivi, ylipitkä, typerä, keskinkertainen... Niin monella tavalla huonoin moottoriurheiluelokuva evör, että Harlinin Driven tämän jälkeen katsottuna saisi rintakarvat keulimaan havaijipaidan kankaan läpi.
Heh! Kuvittelitko etukäteen, että tämän tyylisessä elokuvassa olisi jotain realismiä. :lol: :rolleyes:

Jotenkin on melko hölmöä, kun monet ihmiset katsovat kaikkia eri elokuvia samoilla lähtöajatuksilla/-odotuksilla. Kaikista leffoista nyt vaan näkee etukäteen, että minkälaista tyyliä ne edustavat. Ja siltä pohjalta eri elokuvia pitää katsoa erilaisilla etukäteisodotuksilla. Joskus on kiva katsoa sellaista "aivot narikkaan" -elokuvaa ja vastavasti taas joillekin toisille elokuville asetetaan erilaisia isompia odotuksia. Mutta kumpikin voi olla omassa lajissaan "huippua".

Typeryyden huippua on kun joskus aina näkee jonkun Stathamin/Rambon -elokuvan kohdalla kommentteja tai arvosteluja tyyliin "Aivotonta räiskintää", "ilman todellisuuspohjaa" tai "sankarin palvontaa".. Niiin, daa. Nuo ovat juuri niitä oleellisia elementtejä jotka kuuluvat tuollaiseen elokuvaan/genreen.

Juu, enkä nyt sitä sano että tuo Gran Turismo olisi mikään erikoisen huikeaa mutta oikeastaan odotin paskempaa elokuvaa. :D
 
Liittynyt
17.06.2022
Viestejä
466
Heh! Kuvittelitko etukäteen, että tämän tyylisessä elokuvassa olisi jotain realismiä. :lol: :rolleyes:
"Ja elokuvan pointtina tuntuu olevan että Gran Turismo -pelit on niin realistisia että se on ihan kuin oikealla autolla ajaisi. Elokuvasta realismi puuttuu lähes kokonaan."

Etukäteen en miettinyt millainen tuo elokuva voisi olla. Jo siksikin että minulla on ollut mielikuva, että Gran Turismo on jonkunlainen kaahailuautonryöstelyammuskelupeli - koska alkaahan pelin nimi Gran kuten eräs Grand-alkuinen peli.

Elokuvasta paljastuneet asiat loivat niitä odotuksia. En arvannut että haluavat tehdä ultrarealistiseen peliin perustuvasta tositarinasta älyttömän epärealistisen - senhän luulisi toimivan huonona markkinointina pelille. Tietenkin oletin, että pelistä olisi pyritty tekemään kohdeyleisölleen mieleinen.

Mutta autourheiluelokuvana tuo oli kuin johonkin Mario Kartiin tms perustuva.

Elokuvan isoimmat ongelmat olivat kuitenkin ihan muualla kuin realismin puutteessa. Esim. Rush ei ole ennalta-arvattava ja tylsä vaikka perustarinan etukäteen tietääkin. Visuaalisesti elokuva oli "rallikohtauksissa" kuin Twitch-striimiä katsoisi.

Ei ne etukäteisodotukset tai etukäteissuhtautuminen minulla vaikuta elokuvanautintoon (en yleensä tiedä elokuvasta mitään ennen kuin katson, enkä esim. ota selvää ohjaajasta tai lue arvosteluja tai juonikuvausta jne). Jos elokuva on typerä ja huonosti tehty niin sitten se on.

Aivot narikkaan -viihteenäkin Gran Turismo on epäviihdyttävä, tylsä, vaisu, ylipitkä, hölmö jne. Huumoria tuossa pökäleessä ei tainnut olla lainkaan, eikä bängereitäkään.

Ja kuten edellisistä arvosteluistani näkee niin keskivertoelokuvalle annan 3/10, tämä siis oli hieman keskivertoa huonompi mielestäni. Tähtiarvosteluna normaalilla 1-5 asteikolla olisin siis antanut 2+.

Näihin on hyvin tiivistetty mikä rallipökäleessä oli pielessä: Reviews: Gran Turismo - IMDb
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
251 193
Viestejä
4 372 908
Jäsenet
72 750
Uusin jäsen
Soturi

Hinta.fi

Ylös Bottom