Mitä io-techit katsoo? Arvostele ja kommentoi viimeksi katsomiasi leffoja.

Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
1 411
Uusin Mission: Impossible nähty.

Ei vain jotenkin omalla kohdalla lähtenyt. Jotenkin tuntui, että asioita oli pitkitetty, jotta saadaan tavaraa kahden leffan verran. 2-3 edellistä olivat parempia. (Tomppa näytti välillä kumman pöhöttyneeltä verrattuna Top Gun: Maverickiin.) Ehkä jatko-osa onnistuu korjaamaan asioita, jotta kokonaisuudesta tulisi parempi.

7/10.

Rebecca Fergusonin hahmon tappaminen laski pisteitä.

Ja ehkä se, että menin leffaan nälkäisenä, kun aikataulut kusi ja ehtinyt käydä missään kunnolla syömässä ennen leffaa.
 
Liittynyt
13.07.2020
Viestejä
552
Free Guy Disneyltä.

Ei ollut oikein mitään oletuksia elokuvasta ja yleensä nämä videopeliin sisältävät elokuvat on järjestäen huonoja ja toisiaan toistavia, mutta jotenkin tässä on kaikki paremmin ja jotenkin tuntuu loogiselta ja varsinkin ajankohtaiselta nyt kun ChatGPT on järkyttänyt mahdollisuudellaan.

Aidosti hauska tekele. Sellainen elokuva, jolle imbdin arvosana 7.1 on liian vähän, mutta toki Ryan Reanolds ja komedia on vaikea kombo sohvakriitikoillekin.
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
Drive (2011, Amazon Prime)

Ryan Goslingin näyttelemä stunttikuski tekee öisin keikkaa rikollisille, kunnes tutustuu naapurin viehättävään yksinhuoltajaäitiin ja tämän poikaan. Hyvä pätkä, oivasti sovitettu musiikki kohtauksiin. Ja jos on tullut Hotline Miamia pelattua niin tämä oli yksi sen isoista innoittajista.

Constantine (2005, Amazon Prime)

Keanu Reeves näyttelee nykypäivän manaajaa, joka torjuu yliluonnollisia uhkia normojen niistä tietämättä. Pari kertaa nähnyt tämän aiemmin ja kun tunnen hahmoa hieman The Sandmanista, ei tämä niillä kerroilla toiminut. Nyt toimi viimein, kun sain katsottua tämän omana teoksenaan. Toki tässä olisi vielä paljon parannettavaa eikä Keanu valitettavasti osaa näytellä riittävästi. Ideasta kuitenkin tykkään ja tälle ollaan huhujen mukaan tekemässä jatkoakin.

3:10 to Yuma (2007, Amazon Prime)

Moderni länkkäri, jossa epäonnisen karjatilan isäntä (Christian Bale) lähtee kuljettamaan rosvojoukkion pomoa (Russell Crowe) Yuman vankijunaan palkkiota vastaan. Tämäkin oli hyvä, varsinkin jos länkkärit uppoaa.

Funny Games (2007, DVD)

Hienostoperheen (Naomi Watts & Tim Roth) naapurit tulevat vierailulle lainaamaan kananmunia, mutta tilanne päättyy hengenvaaralliseen kaappausdraamaan. Varsin erikoinen ja hyvin brutaalikin tapaus, mutta ihan katsottava kumminkin.

Land of the Blind (2006, DVD)

Musta satiiri diktatuurivaltiosta, jonka keskiössä ovat vankilassa viruva mielipidevanki (Donald Sutherland) ja tämän vanginvartija (Ralph Fiennes). Ideana ok ja satiirikin toimii, mutta vähän pitkäveteinen eikä toimi puolivälin jälkeen yhtä hyvin.

Mission: Impossible - Dead Reconing Part One (2023, Finnkino)

Taas katsellaan kolme tuntia Cruisen juoksemista. Aika samoilla linjoilla kuin @FarColdDistance tuossa aiemmin totesi, ei ollut yhtä hyvä kuin aiemmat MI:t. Tässä jäi parhaiten mieleen yökerhokohtaus, kun vaikkapa Falloutissa oli vastaavan lisäksi muutakin mieleenpainuvaa.
 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
3 401
Näin tästä vinkin tällä viikolla Tiktokissa, joku New Yorkilainen elokuvakriitikko listasi tämän vuoden toistaiseksi kolme parasta elokuvaa. Yksi niistä oli: Pinball: The Man Who Saved the Game.


Mukavan tuntematon teos, hitaahko, mutta mukavan rento eteneminen. Kyseessä siis tosielämään perustuva taistelu flipperien laillistamiseksi Roger Sharpe nimisen henkilön tarina miten heidän piti perustella, että miten flipperi ei ole rikollista uhkapeliä, vaan taitoa vaativa hauska asia elämässä.

Elokuva maistui hyvin ainakin nuoruuden flipujen parissa viettäneelle, tuli Pelikaani arcadehalleissa pelattua suurimmaksi osaksi flipuja. Mukava leffa toki muutenkin.
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
818
King Kong (2005)


Yllättävän huono esitys. Tarina ensinnäkin on aivan liian kliseinen. Hahmot ovat onttoja eikä edes alun puolituntinen sisäänajo tuonut niihin syvyyttä. Efektejä on tietokoneella kai yritetty tehdä hienosti, mutta tänä päivänä näyttävät vain halvalta. Näyttelijät ovat aivan irrallaan efekteistä ja reaktiot 3D-hirviöihin eivät aitoja. Lopetin katsomisen 3-tuntisen elokuvan puolivälin jälkeen, kun show oli pelkkää uusien hirviöiden ilmestymistä perä jälkeen ja niiden tuhoamista.
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
Daniel Isn't Real (2019, BluRay)

Luke näkee lapsena verisen tragedian ja kehittää sen johdosta mielikuvitusystävä Danielin. Tehtyään pahojaan Daniel suljetaan pois, kunnes opiskeluaikaan päästetään taas valloilleen. Tää oli hyvä pienen budjetin kauhupätkä samalta tyypiltä, joka ohjasi aiemmin katsomani Archenemynkin. Audiovisuaalisesti oikein toimiva tapaus.

Autómata (2014, Amazon Prime)

Vuonna 2044 Maa on radioaktiivista joutomaata ja ihmisiä on jäljellä vain reilut 20 miljoonaa. Työt tehdään automata-roboteilla, joita ohjaa kaksi pääsääntöä. Kuulostaako tutulta? Jep, nämä teemat on jo melkeinpä puhkikaluttu eikä tää leffa tuo oikein mitään uutta ja mielenkiintoista niihin, tylsäkin oli.

Veden vartija (2022, BluRay)

Suomalainen scifileffa lähitulevaisuudesta, jossa vesi on lähestulkoon kadonnut ja sitä vähää jakelee autoritaarinen sotilashallinto. Tämänkin lähtökohta on vähän kliseinen ja jää selvästi ison maailman scifituotantojen jalkoihin, mutta silti se oli mielestäni ihan ok tapaus, vaikka sitä pidettiin vissiin aika haaleana. Ja on tämä lajityyppi (suomalainen scifi siis) muutenkin niin harvinaista, että piti jo siitä syystä katsastaa. Onneksi kirjastot on keksitty, niin ei tarvi omaa rahaa uhrata :)

The Recruit (2003, DVD)

Al Pacino näyttelee CIA:n rekrytoijaa, joka rekrytoi Colin Farrellin näyttelemän MIT-opiskelijan maailmaan, jossa mikään ei ole sitä, miltä näyttää. Tää oli ihan jees agenttijännäri, tykkäsin.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 325

Löyhästi tosikertomus Carlos Fitzcarraldista, jossa laivaa revitään pitkin Amazonin viidakkoa. Klassikko elokuva jota tehtiin 4 vuotta. Klaus Kinski sai kuvauksissa hysteerisiä raivareita, että ohjaajalla oli tekemistä pitää tämä psykopaatti/pedofiili aisoissa. Klasu tuijottelee hulluilla silmillä leffan läpi ja miehestä näkee kilometrin päähän ettei sillä ole kaikki intiaanit kanootissa. Joku intiaaneista oli lupautunut tappamaan Klasun käyttäytymisensä takia.

Ainahan tämmöiset seikkailuelokuvat ovat itseäni kovasti kiinnostaneet ja nytkin Amazonin intiaanit tuovat kertomukseen omia vivahteita. Viihdyin leffan parissa 6.5/10 veroisesti.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 552
Disney+ tilaukseen ihan vaan sen takia, että kattois koko MCUn leffatarjonnan läpi Endgameen asti. Paria leffaa lukuunottamatta nämä on entuudestaan nähtyjä, osa teatterissakin. Avovaimokin osallistunut kaikkien katsomiseen. Katotaan ne minielokuvat sieltä välistä samalla, ne on olleet aika turhia.

Iron Man
Ainoa joka näistä on hyllyssä. Edelleen hyvä supersankarileffa sellaisenaan, paljoahan tässä ei vielä mitään sivuhahmoja pörrää, Happy ja Coulson pienissä rooleissa.

Iron Man 2
Jo selkeästi heikompi, ei oikeen osaa päättää mikä on pahis ja se Vankon hahmo jää täysin torsoksi Hammerin sekoilun ohella. Myös Warmachine jää vähän ohkaseksi.

Thor
En oo näitten parin Thor elokuvan fani ollenkaan, sinällään harmi koska se kolmas olis ollut varmaan teatterissa jopa ihan katsottava. Tämä on vielä kohtalaisen tylsä, ei oikeen tässäkään oo mitään pahista, Thor on itse itsensä vihollinen.

Captain America: The First Avenger
Tykkäsin tästä enemmän kuin kahdesta edellisestä. Hyvin pelastettu muuten todella kornin oloinen hahmo.

The Avengers
Ei ollut niin hyvä kuin muistin, ja yllättävän vähän oikeastaan muistin koko elokuvasta. Sopivasti kuitenkin mäiskettä ja juonessa kuitenkin sopivasti mutkia.

Iron Man 3
Tykkäsin tosta Mandariinijutusta, mutta Killian ja koko räjähtävä ihminen juttu oli vähän outo. Se Tennesseessä tapahtuva juttu jäi jotenki irralliseksi. Se loppu oli myös typerä kun räjäytti ne puvut ihan vaan parisuhteen takia.

Thor: The Dark World
Huonoin Marvel elokuva Black Pantherin lisäksi. Tylsä, mitäänsanomaton, jaaritteleva, hohhoijaa.

X-Men
Väliin katselin alkuperäisen X-Menin. Vähän ikääntynythän tämä on niin efektien kuin ideankin puolesta. Ei ehkä ihan jännittävimmät mutantit käytössä kun Magneton apurina on Sapelihammas(Roarrrr) ja Sammakko =D.

Captain America: The Winter Soldier
Vähän samaan kategoriaan tuon tokan Iron manin kanssa, ite Winter Soldier on ruudulla vasta sielä loppuvaiheessa, tuntuu jotenki Avengersien alustamiselta kuin omalta supersankarileffalta.

Guardians of The Galaxy
Iron manin lisäksi ainoa jonka vois ottaa hyllyyn irrallisena supersankarileffana. Hauska ja hieno elokuva. Tykkäsin edelleen.

Asteroid City
Yks teatterileffa kun leffalippuja on jaettavaksi asti. Täysin mitään tietämättä lähin tätä kattomaan ja roudasin kolme ihmistä mukanani. Wes Andersonin tyylille uskollinen. Ei voi suositella perinteisestä elokuvasta tykkäävälle. Kertoo käytännössä näytelmästä 'Asteroid City'. Tämä näytelmä on ns. se elokuva ja ja sit sitä näytelmän tekemistä kuvataan niinku teatteriesitystä, jossa ihmiset lukevat vuorosanoja. Myös elokuvaa rikotaan jatkuvasti "en kuulu tähän kohtaukseen" ja "miksi hahmoni teki näin" tyyppisillä kommenteilla. Alkuun oli vaikea päästä tähän mukaan, mutta mitä pitemmälle meni alkoi tuntua että toivottavasti vaan jatkuu.
 
Liittynyt
27.03.2017
Viestejä
2 667
Black Adam (2022, HBO Max)

DC:n Man of Steel (2013) on minusta paras supersankarielokuva. Se oli vakavampi kuin Marvelit, taistelukohtauksissa oli voimaa eivätkä ne olleet täynnä tulipallojen ampumista, salamointia tai ryhmätappelua josta ei saa mitään selvää. Tuon jälkeen DC:llä onkin mennyt huonommin, Batman v Superman (2016) oli pettymys, jne. Black Adamin traileri oli lupaava ja odotin DC:n tällä kertaa onnistuvan.

Olin väärässä, tämä on huonoin miesmuistiin ja valitettavaa löytyis paljon. Ihan ensisekunneilla pystyi kuulemaan kuinka teini-ikäinen kertoja lukee tarinaa lapusta, mahtoiko olla edes näyttelijä vai joku jolle annettiin mahdollisuus olla elokuvassa. Loistava biisi Rolling Stonesin Paint It Black ei tuntunut sopivan ollenkaan, ja tästä löytyy paljon amatöörimäisen oloisia kohtauksia jotka tuntuvat irrallisilta tai muuten vain oudoilta. Taistelu on heikkoa, lähinnä halpaa salamointia tai muuta törmäilyiä. Yksi hyvä taistelukohtaus sentään löytyy keskeltä elokuvaa. Tämä on Marvelmainen huumorin ja sanailun suhteen, mutta kummatkin ovat aikuisen korvaan noloa. Lopputaistelu ja pahis olivat niin huonoja etten ollut uskoa että elokuva voi loppua. Katsoin sentään lopputekstien jälkeisen kohtauksen... Eikä elokuvassa ole muuten trailerissa nähtyä hävittäjäkohtausta jossa Black Adam lyö hävittäjän siiven rikki! Miksi ei, mitä tälle elokuvalle tapahtui?

Jos maksettais 30€ niin suostuisin katsomaan pari tuntia tälläistä ajan hukkaa. 1/5.
 
Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 496
The Flash (2023) - IMDb

Plussaa:
-Huumoria mukavasti
-Michael Keaton
- Ezra Miller oli oikein hyvä, ongelmallisesta yksityisyyselämästään huolimatta kyllä se näytellä osaa.
-Aikaparadokseilla leikki. Monessa leffassa nuo ärsyttää mutta tässä oli hyvin kliseitä aiheen ympäriltä hyödynnetty ja väännelty.
-Vaihtoehtoisten universumeiden erilaiset historiat
-Osin hyvä CGI (Kun se on hyvää, se on oikein hyvää)
-Ihan kekseliäitä kikkailuja ajan kanssa, toimintakohtauksissa

Miinusta:
-Paikoin karmivan huono CGI (...ja kun se on huonoa, se oli todella huonoa). Ohjaaja sanoi että tarkoituksellista, mutta niitä pahimpia bongatessa en tiedä mikä se tarkoitus on?
-Juoni oli tylsän ennalta-arvattava vaikkakin ihan tunteellinen. Koska aikamatkustus, pystyi itse arvaamaan mitä seuraavaksi tapahtuu.

Ihan ok kutosen tai jopa seiskan leffa jonka kerran katsoo ja sen jälkeen voi unohtaa. Elokuvalla oli kuulemma haastava tuotanto ja se taitaa välittyä erikoistehosteista, ihan kuin olisi osin jäänyt kesken. Mutta toisaalta osa sitten oli oikein hyvää. Leffa taisi flopata lippuluukulla joten elokuvassa esiintuotua
Terästyttöä tuskin nähdään omassa elokuvassaan, muistan jossain nähneeni uutisen.
 
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
1 411
Ensimmäinen osa Barbenheimerista nähty. (Huomenna 3h istuminen toisen osan kanssa.)


Oli kyllä hyvä. Hienosti loi oman maailmansa. Jos tällä ei saa vähintään lavastus-Oscaria, niin sitten ei millään.

Itse tarina ei onneksi lopulta ollut kliseinen naiset ovat hyviä, miehet pahoja tarina. Mattelilta löytyy ihailtavasti itseironiaa, jos ovat hyväksyneet tämän tarinan.

En ole koskaan leikkinyt barbeilla, tai ole nainen, joten osa vitseistä tuntui iskevän paremmin naispuoliseen yleisöön.

Musikaalipätkiä olisi saanut olla enemmän.

8,5/10
 
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
1 411
Barbenheimerin toinen osa katsottu.

Itse elokuva oli hyvä. Teemat (ja pituus) olivat vain niin raskaita, että saa nähdä milloin tunnen tarvetta katsoa tämän uudestaan. Ehkä jokusen vuoden päästä. (Barbien puolestaan voisi lähteä katsomaan vaikka heti uudestaan.)

Tykkäsin siitä, että ei ollut todellakaan mitenkään siloiteltu henkilökuvaus Oppenheimerista. Teki ihan tyhmiä virheitä elämässään. Oscarin arvoinen suoritus Cillian Murphyltä.

Itse elokuvasta en löytänyt yhtään huonoa lenkkiä, kaikki veti tosi hyvin. Pituus oli ehkä teatterissa hieman liian pitkä. Kotiversio voisi vaikka olla pidempikin, kun voi pitää vessataukoja silloin kuin tarvii.

Pitää miettiä vielä arvosanaa.
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
301
Itse elokuva oli hyvä. Teemat (ja pituus) olivat vain niin raskaita, että saa nähdä milloin tunnen tarvetta katsoa tämän uudestaan.
Jotakuinkin samat fiilikset. Mielestäni ei kuitenkaan uudelleen katsomisarvoa.
Eka tunti luokkahuone palloilua, toinen tunti aavikko kuvaa itse pommiprojektista, viimeinen tunti politikointia, ei kellotetut ajat vaan oma arvio miltä ajan kulu tuntui katsoessa.
Olisiko politikointi osuutta voinut tiivistää? Piti muistuttaa itseä loppu kolmaksessa että tämä kertoo Oppenheimerista, ei Manhattan projektista kun alkoi puuduttamaan politikointi kliimaksin eli pommin pudotusten jälkeen.
Mäjähdys oli mielestäni meh. Jotain Christopher Nolan kliimaksi eeppisyyttä jäi puuttumaan. Jäin varmaan odottamaan jotain Twin Peaks 3 kauden ydinpommi kohtauksen tapaista varsinkin kun elokuvan alussa kiusoiteltiin Oppenheimerin pään sisällä atomien kuviteltua liikettä ja vuorovaikutusta.
Onkohan Nolan tasapainoillut ettei glorifioisi pommia liikaa kun myöhemmin podetaan syyllisyyttä sen uhreista?
8/10
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
1 411
Jep, paljon hehkutettu räjähdys oli lopulta aika meh.
Ei tällä hetkellä itselläkään ole välttämättä tarvetta koskaan nähdä tätä uudestaan.
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
Oppenheimer (2023, Finnkino)

Täälläkin nähty juuri Nolanin uusin. Esinnäkin leffa oli ihan hyvä, ei siinä mitään. Sitten se hot take: Mielestäni Nolanin vahvuuksia on audiovisuaalisuus ja tekniset juttu, ei niinkään henkilöt, ja kun tää leffa on 90% henkilökuvausta... Ei kaduttanut, mutta katsoisin kyllä Nolanilta mieluummin uusiksi vaikka Tenetin. Leffasali kyllä jytisi basson voimasta hyvin paikoitellen ja en muista, koska Isense olisi ollut näin täynnä, en tiedä oliko yhtään tyhjää paikkaa salissa.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
4 281
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.03.2022
Viestejä
1 356
Netflixistä Hengitä syvään ( The Deepest Breath ). Hieno dokumenttielokuva. Suosittelen. Pidän kovasti näistä urheiludokumenteista, kuten. Free solo, 14 huippua, Dawn fall. Jotain hienoa ja kiehtovaa näissä on.

Kovaa touhua tämäkin, ei vaan ymmärrä miksi ihmiset haluat tehdä tätä ! Hullu laji !!

Sukellukseen liittyen, ,erittäin karu dokkari, Last breath. Erikossuositus tälle.
Tuo Free Solo oli kyllä semmoinen että pahaa teki katsoa. Ja nyt tällä viikolla oli uutisissa että joku nainen oli tippunut 150m korkeudesta, vapaata sooloa suorittaen :confused2:

Prkl kun miettii. Nyt lipesi ote, alan tippumaan. Hetki aikaa pohtia elämää ennen viimeistä osumaa.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 016
Oppenheimer tuli nähtyä. Menee sinne Nolanin parhaimmistoon, ellei parhaaksi. Tiedän että osan mielestä henkilökuvauksena elokuva olisi voinut olla parempi, mutta Nolanin itsensäkin sanoin ohjaajan elokuvissa iso painoarvo on myös kokemuksella. Omalla kohdalla kolahti kovaa nimenomaan audiovisuaalisena kokemuksena, eikä turhaa ruutua ollut. Kolmen tunnin elokuvia ei usein tehdä näin taiten. Jokainen näyttelijä onnistui nappiin eikä kerronta missään kohtaa sekoittanut päätä, vaikka tässä mennään välillä äkkiäkin eri tilanteiden, vuosien ja näkökulmien välillä.

Ihan elokuvan jälkeen ei vielä tehnyt mieli mennä uudelleen saliin, mutta jo samana iltana oli sellainen fiilis, että haluaisi nähdä elokuvan uudelleen. Sama juttu kuin Dunkirkin kohdalla, eli uudelleenkatsomisarvoa löytynee. Oma tuntuma on, että Nolanin tuotantoa peilaten tästä nauttii ehkä eniten juuri Dunkirkin ystävät, ja toki myös elämäkertaelokuvien ystävät. Jollain tavalla kokemus salissa tuntui samalta kuin There Will Be Bloodin nähdessä vuosia sitten.

Harmi vaan ettei sitä Barbia kyennyt perään mennä katsomaan. Hattu päästä niille, jotka kykenevät. Ja hattu päästä Nolanille. Kyllä tätä syystäkin sanotaan jossain mielessä elokuvaksi, jota kohti Nolan on tehnyt elämänsä ajan töitä.
 
Liittynyt
17.03.2022
Viestejä
1 356
En ole vielä tätä Oppenheimeria katsonut mutta jos tätä jo verrataan There Will Be Blood n niin aikamoista. Itse olen pari kirjaa tuosta aiheesta lukenut ja sen jonkun sarjan katsonut. Sillä vaan ihmettelen miten tuosta nyt kolme tuntia saadaan leffaa aikaiseksi?

Mutta tosiaan jos täällä joku vertaa tuohon TWBB niin pakkohan tää on katsoa.
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
2 016
En ole vielä tätä Oppenheimeria katsonut mutta jos tätä jo verrataan There Will Be Blood n niin aikamoista. Itse olen pari kirjaa tuosta aiheesta lukenut ja sen jonkun sarjan katsonut. Sillä vaan ihmettelen miten tuosta nyt kolme tuntia saadaan leffaa aikaiseksi?

Mutta tosiaan jos täällä joku vertaa tuohon TWBB niin pakkohan tää on katsoa.
There Will Be Blood on kyllä intensiivisempi hahmotutkielmana, mutta jollain tasolla kuitenkin samastuin teatterissa siihen fiilikseen, joka aikanaan tuli TWBB:a katsoessa. Tietty toi on omissa kirjoissa Andersonin paras elokuva, joten näin tuoreeltaan mitään sen luotettavampia analyyseja en ala tehdä. Semmonen trivia kuitenkin, että Oppenheimerin tuotantosuunnittelijana ollut Ruth De Jong hoiti samat hommat myös There Will Be Bloodissa.
 
Liittynyt
05.01.2020
Viestejä
270
The Pope’s Exorcist

Tälläinen tuli ihan randomisti katsottua han vain sen takia, koska ole tullut kauhuelokuvia hetkeen katsottua. Ja olihan elokuva ihan katsottava, mutta ei mikään erikoinen. Pari hyvää säikäytystä oli ja huumoria löytyi myös. 3/5
 
Liittynyt
31.10.2017
Viestejä
134
Piti muistuttaa itseä loppu kolmaksessa että tämä kertoo Oppenheimerista, ei Manhattan projektista kun alkoi puuduttamaan politikointi kliimaksin eli pommin pudotusten jälkeen.
8/10
Joo, olihan tämä elokuva Oppenheimeristä. Olisin halunnut että elokuvassa olisi ollut enemmän Manhattan projektista. Vaikka Feynmanin kepposia:) Atomipommin kehitys jäi aika vähälle käsittelylle.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 325
Netflixistä Hengitä syvään ( The Deepest Breath ). Hieno dokumenttielokuva. Suosittelen. Pidän kovasti näistä urheiludokumenteista, kuten. Free solo, 14 huippua, Dawn fall. Jotain hienoa ja kiehtovaa näissä on.
Kovaa touhua tämäkin, ei vaan ymmärrä miksi ihmiset haluat tehdä tätä ! Hullu laji !!
Suositus täältäkin. Kyllä oma kasetti ei kestäis tuota yhtään. 8/10
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 943
Barbenheimerin toinen osa katsottu.

Itse elokuva oli hyvä. Teemat (ja pituus) olivat vain niin raskaita, että saa nähdä milloin tunnen tarvetta katsoa tämän uudestaan. Ehkä jokusen vuoden päästä. (Barbien puolestaan voisi lähteä katsomaan vaikka heti uudestaan.)

Tykkäsin siitä, että ei ollut todellakaan mitenkään siloiteltu henkilökuvaus Oppenheimerista. Teki ihan tyhmiä virheitä elämässään. Oscarin arvoinen suoritus Cillian Murphyltä.

Itse elokuvasta en löytänyt yhtään huonoa lenkkiä, kaikki veti tosi hyvin. Pituus oli ehkä teatterissa hieman liian pitkä. Kotiversio voisi vaikka olla pidempikin, kun voi pitää vessataukoja silloin kuin tarvii.

Pitää miettiä vielä arvosanaa.
Muutama fiilis Oppenheimer-näytöksestä poistuttaessa:

- Tunnin liian pitkä / monin paikoin tarpeettomasti venytetty. Ei kuitenkaan tylsä, mutta ei toisaalta kaukaa liipannut. Tuli mieleen jossakin määrin mm. Oliver Stonen JFK ja tiedän jo nyt, että en jaksa katsoa tätä enää koskaan toistamiseen.
- En keksi ainuttakaan syytä miksi tämä pitäisi nähdä IMAX-filmiversiona.
- Äänet olivat aivan liian kovalla. Tämä on Nolanin leffojen perusongelma ja selvästi äänillä yritettiin luoda monin paikoin tehokeinoa atomipommin äärimmäisestä tuhovoimasta ja Oppenheimerin pakkomielteestä. Onneksi tämä ei ollut sentään mitään jatkuvaa rymistelyä Dunkirkin tapaan.
- Jotkut hehkuttavat kuinka tässä ei oltu käytetty CGI:tä, mutta olisi kyllä ollut kiva jos siinä yhdessä ja ainoassa todellisessa räjähdyskohtauksessa niitä olisi käytetty edes vähän enemmän, kun nyt siitä "isosta pamauksesta" tuli mieleen lähinnä joku 1000 kertaa suurennettu tulitikun sytytys yhdistettynä johonkin bensaleimahdukseen.
- Kaikki näyttelijät vetivät roolinsa tosi hyvin.

Hyvä oli, mutta ei mitään järisyttävää.

3,5/5

Netflixistä Hengitä syvään ( The Deepest Breath ). Hieno dokumenttielokuva. Suosittelen. Pidän kovasti näistä urheiludokumenteista, kuten. Free solo, 14 huippua, Dawn fall. Jotain hienoa ja kiehtovaa näissä on.

Kovaa touhua tämäkin, ei vaan ymmärrä miksi ihmiset haluat tehdä tätä ! Hullu laji !!

Sukellukseen liittyen, ,erittäin karu dokkari, Last breath. Erikossuositus tälle.
Tämä oli ok, mutta loppu oli melkoinen antikliimaksi, jota myös rakennettiin liian pitkään. Tämä olisi ollut parempi 30 min tiiviimpänä pakettina.

Vapaasukellus on kyllä melko erikoisten ihmisten laji. Vähän tuntuu siltä, että harrastajat tavoittelevat jotain "near death" -kokemusta suunnilleen joka yrityksellä.
 
Liittynyt
01.01.2018
Viestejä
11
Muutama fiilis Oppenheimer-näytöksestä poistuttaessa:

- Tunnin liian pitkä / monin paikoin tarpeettomasti venytetty. Ei kuitenkaan tylsä, mutta ei toisaalta kaukaa liipannut. Tuli mieleen jossakin määrin mm. Oliver Stonen JFK ja tiedän jo nyt, että en jaksa katsoa tätä enää koskaan toistamiseen.
- En keksi ainuttakaan syytä miksi tämä pitäisi nähdä IMAX-filmiversiona.
- Äänet olivat aivan liian kovalla. Tämä on Nolanin leffojen perusongelma ja selvästi äänillä yritettiin luoda monin paikoin tehokeinoa atomipommin äärimmäisestä tuhovoimasta ja Oppenheimerin pakkomielteestä. Onneksi tämä ei ollut sentään mitään jatkuvaa rymistelyä Dunkirkin tapaan.
- Jotkut hehkuttavat kuinka tässä ei oltu käytetty CGI:tä, mutta olisi kyllä ollut kiva jos siinä yhdessä ja ainoassa todellisessa räjähdyskohtauksessa niitä olisi käytetty edes vähän enemmän, kun nyt siitä "isosta pamauksesta" tuli mieleen lähinnä joku 1000 kertaa suurennettu tulitikun sytytys yhdistettynä johonkin bensaleimahdukseen.
- Kaikki näyttelijät vetivät roolinsa tosi hyvin.

Hyvä oli, mutta ei mitään järisyttävää.
- Ei mielestäni liian pitkä, varsinkin kun ottaa huomioon, että nykyään melkein kaikki supersankari ym. leffat lähentelevät vähintään kahta ja puolta tuntia pituudeltaan. Joten jos tämä tiukkaa asiaa sisältävä elokuva on 3 tuntia pitkä, niin ei haitannut ainakaan minua.
- JFK tuli itsellenikin mieleen, mutta JFK on kyllä elokuvana jonkin verran parempi, vaikka ilmeisesti sisältää kaikenlaista hölynpölyä ja salaliittoteoriaa. Mutta onhan JFK:n keissi niin käsittämätön, että siitä on varmaan helpompi saada draamaa kuin Oppenheimerin keissistä.
- Onko yhtään elokuvaa ylipäätään, joka on jotenkin mullistavalla tavalla parempi IMAX-versiona katsottuna? Varsinkin kun Suomessa ei kuulemma ole edes aitoa IMAX-teatteria. Lähinnä tuo, että valkokangas on pirun iso, on kuitenkin ihan mukava lisä kun teatteriin asti raahautuu.
- Joo, pommikohtauksessa olisi voitu käyttää CGI:tä kyllä. Mutta oli se silti mielestäni todella jännittävästi tehty kohtaus, varsinkin se odotus ennen H-hetkeä oli tehty todella hyvin.

Itse kritisoisin sitä, että atomipommien tuhoja Japanissa ei näytetty mitenkään. Oliko syynä kenties alhainen ikäraja, vai haluttiinko antaa jenkeille parempi omatunto, mene ja tiedä. Myöskin tämä "mielikuvitus"-kohtaus, missä päähenkilö kuvitteli pommin vaikutuksia jenkeille, oli aika kesy, olisi voinut varmaan olla paljon rajumpi jos ikäraja olisi isompi.

Itse lähinnä toivoisin, että joku tekisi atomipommiaiheesta vähän laajemman leffan esim. ulottuen Trinitystä kylmään sotaan, eikä tällaista joka keskittyy vain yhteen henkilöön. Muutenkin tämä leffa antaa vaikutelman, että ilman Oppenheimeriä koko pommia ei olisi olemassa, joka on mielestäni valheellinen tulkinta, niin paljon porukkaahan tämän pommin kehityksessä oli mukana - ulkovaltoja unohtamatta.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 943
- Onko yhtään elokuvaa ylipäätään, joka on jotenkin mullistavalla tavalla parempi IMAX-versiona katsottuna? Varsinkin kun Suomessa ei kuulemma ole edes aitoa IMAX-teatteria. Lähinnä tuo, että valkokangas on pirun iso, on kuitenkin ihan mukava lisä kun teatteriin asti raahautuu.
En tiedä. Lähinnä tuo minun kommentti koski sitä, kun Nolan on sanonut, että tämä pitäisi nimenomaan katsoa aitona IMAX-filmiversiona. No ei kyllä mielestäni pidä, kun ei se toisi tähän mitään lisää, siis sellaista mitä vaikkapa joku Schindlerin lista saisi IMAXista. Puhdasta pr-höpöä.
 
Viimeksi muokattu:

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 943
Missä palvelussa tuo sarja on katsottavissa? Muistelen että aiheesta on tehty aikaisemminkin sarja. Se oli muistaakseni hyvä. Mistä se mahtaa löytyä:hmm::)
Justwatch sanoo, ettei juuri nyt missään.


1690386257311.png
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
Missä palvelussa tuo sarja on katsottavissa? Muistelen että aiheesta on tehty aikaisemminkin sarja. Se oli muistaakseni hyvä. Mistä se mahtaa löytyä:hmm::)
Tällä hetkellä ei näköjään missään Justwatchin tuntemassa. e: Jahas, hidas.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
805
Itse olen dinosaurus.
Molemmat tuon Manhattanin kaudet on hyllyssä jenkki bluraynä. The Fat Man and Little boyta ei taida enää löytyä, kun taisin DVD:n joskus hävittää tai sitä ei ole koskaan ollutkaan. Toki olen tuon elokuvan leffassa nähnyt ja VHS:lle kopioinut.
 

Tönölä

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
05.06.2023
Viestejä
151
Titaanien taistelu vaikutti yllättävän hyvältä, varsinkin kun odotti ripulipaskaa. Tuossa on loistavat näyttelijöitä ja vaikka tehosteet on perseestä niin kyllä tuota silti katsoo
 
Liittynyt
05.01.2021
Viestejä
4 281
Uuden MI:n kävin katsomassa. Varsin viihdyttävä tekele. Välillä jopa hauska ( se Fiat kohtaus ). Mallikelpoista viihdettä ja takaa-ajoja ei olut toteutettu CGI:llä, tai sitten ne olivat hiton hyvin tehtyjä ( vrt Indyn takaa ajot ).
4+/5

Koskahan se päätösosa tulee ?
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
8 116
Uuden MI:n kävin katsomassa. Varsin viihdyttävä tekele. Välillä jopa hauska ( se Fiat kohtaus ). Mallikelpoista viihdettä ja takaa-ajoja ei olut toteutettu CGI:llä, tai sitten ne olivat hiton hyvin tehtyjä ( vrt Indyn takaa ajot ).
4+/5

Koskahan se päätösosa tulee ?
Vuoden päästä.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 943
Koskahan se päätösosa tulee ?
IMDB:ssä sanotaan, että "In Production, Expected June 28, 2024".


Wikissä on lisäksi tällainen maininta vuonna 2022 aloitettujen kuvausten keskeyttämisestä 2023 lakon vuoksi:

Filming began in March 2022 in the United Kingdom with other filming locations, including Malta, South Africa and Norway. It was halted in July due to the 2023 SAG-AFTRA strike.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two is scheduled to be released in the United States on June 28, 2024, by Paramount Pictures.
----
During the 2023 Writers Guild of America strike, production was thought to have been put on hold according to an interview with McQuarrie in the June 2023 issue of the Empire magazine. However, this was later revealed to have been a misinterpretation of McQuarrie's statement, and continued production was only waiting for the promotion of Part One to complete. Filming was suspended in July due to the 2023 SAG-AFTRA strike.
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 552
Viimeisin kahdeksikko, satanen lähestyy:

Avengers: Age of Ultron
Yllättäen tykkäsin tästä nyt enemmän kuin ekasta Avengersista, josta se hohto oli vähän hävinnyt jo. Tässäkään toki ei tuo pääpahis ole kuin sivujuonne siinä hahmojen keskenäisessä nahistelussa. Tässä vaiheessa alkaa olla jo sellaisia elokuvia, ettei meinaa enää edes muistaa mitä näissä tapahtuu, melkeen kuin uutena siis näitä katselee.

Ant-Man
Kuten edellä, positiivisempi fiilis jäi ku mitä viimeksi, mutta ei edes Marvel mittakaavassa mitenkään hirveän loistelias. Muurahaiset apureina on vähän hassu, varsinkin kun esim. luotimuurahaiset tuntuu olevan lähinnä perus paarmaan verrattava vitsaus.

Captain America: Civil War
Tästäkään ei ollut enää hirveästi muistoja muuta kuin pari kohtausta. Enpä edes muistanut, että Spiderman ja Black Panther tulee tässä leffassa mukaan. Tämäkin hiukan parempi kuin mitä viimeksi olen tuominnut. Menee omassa MCUssa enemmän Avengersiksi kuin Captain Americaksi.

Fantastic Four (2005)
Sitten on hyvä palata näihin aikaisempiin supersankarileffoihin, muistaakseni tämän leffassakin aikanaan kävin katsomassa, joskaan en muista yhtään mitä tästä pidin. Varmaan silloin ollut "ihan ok". Nyt tuntui superkököltä eikä ollut ikääntynyt kauhean hyvin.

Commando
Tämä nyt on nähtynä melko moneen kertaan, mutta valvoessa ei jaksanut muuhunkaan keskittyä. Melko hupaisa toimintapätkä, varmaan aikalailla tiivistää kaiken mitä kasaritoimintaelokuvista pitäisi tiivistää, joten siinä mielessä ihan toimiva pätkä. Täynnä tunnettuja onelinereita, "Right? WRONG" "Let of some steam Bennet!" "I promised to kill you last Sully. - - I lied!"

Doctor Strange
Tämä tuli nähtyä ekan kerran vasta kun koko Avengers saaga oli nähty, tästäkin tällä kertaa vähän parempi fiilis kuin viimeksi. Varmaan näissä alkaa olla nyt sitä ekstraa mikä tulee tosta cinematic universesta, eli vähän kuin sarjaa katsoessa sarja paranee koska asiat alkaa olla tuttuja ja niihin on "kiinnittynyt". Eipä tästäkään kyllä hirveesti muistikuvia ollut vaikka vain 20 kuukautta edelliskatsomisesta.

Air Force One
Valvomisen ohella leffa jonka on joskus ysärin lopussa kattonut monta kertaa VHS:ltä. Sen jälkeempä tätä ei olekaan nähnyt, joten hatarat muistikuvat oli tästä. Ei oo säilynyt kovin hyvin, efektit hyvin köpöjä. Toiminta lentokoneessa kuitenkin ihan ok eikä se ole mitenkään ylilyötyä. Ford näytti aikanaan vanhalta tässä, nyt näyttää niin nuorelta =)

Broken Arrow
Toinen leffa jota on VHS:ltä katottu useaan kertaan. Eipä tämäkään ole säilynyt kovin kummosesti, liekkö edes aikanaan ollut kovin hyvä, mutta mitäpä sitä lapsena olis tiennyt. Tässä nyt ei ole loogisesti päätä eikä häntää ja näyttelytyö ja kuvaus/ohjaus melko köykästä. Musiikeista plussaa. Empä tiennyt että Howie Scream on saanut nimensä tästä leffasta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 312
Oppenheimer... Jotenkin odotin että kyseessä olisi enemmän Manhattan projektiin keskittynyt elokuva+henkilökuva mutta tämähän olikin 3h kestänyt oikeussalidraama. Tai ei edes oikeussali vaan mikälie kuulustelu. Henkilöitä vilisi pöytien ympärillä kuin varpusia, lopulta tuijotin lasittunein katsein kun väännettiin puoli tuntia siitä miten joku lause oli 15 vuotta sitten sanottu ja oltiinko sitä kommareita vai ei. Ja kovin dramaattisesti Nolan tyyliin tietenkin.

Aivan turhaan raahauduin elokuviin tämän takia, olisi toiminut mainiosti kotisohvalta katsottuna. Välissä vaikka lounastauko. Johan sitä muissa taiteenlajin esityksissäkin on väliajat. En jaksa ymmärtää näitä 3h pönöttämiskokemuksia.
 
Liittynyt
06.01.2022
Viestejä
805
Oppenheimer... Jotenkin odotin että kyseessä olisi enemmän Manhattan projektiin keskittynyt elokuva+henkilökuva mutta tämähän olikin 3h kestänyt oikeussalidraama. Tai ei edes oikeussali vaan mikälie kuulustelu. Henkilöitä vilisi pöytien ympärillä kuin varpusia, lopulta tuijotin lasittunein katsein kun väännettiin puoli tuntia siitä miten joku lause oli 15 vuotta sitten sanottu ja oltiinko sitä kommareita vai ei. Ja kovin dramaattisesti Nolan tyyliin tietenkin.

Aivan turhaan raahauduin elokuviin tämän takia, olisi toiminut mainiosti kotisohvalta katsottuna. Välissä vaikka lounastauko. Johan sitä muissa taiteenlajin esityksissäkin on väliajat. En jaksa ymmärtää näitä 3h pönöttämiskokemuksia.
Hyvä tietää, ettei kannata teatteriin raahautua.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 312
Hyvä tietää, ettei kannata teatteriin raahautua.
Mitä silmäilin tänään muita mielipiteitä niin vaikuttaa että olen marginaalissa mielipiteeni kanssa :) Myönnän toki että lähes kaikki muu oli A-luokkaa mutta heti kun siirryttiin edellämainittuun kuulusteluun ja jankkaamiseen, niin siinä alkoi silmäluomi lupsahtamaan. Siihen päälle vielä Nolan tyyliset erilaiset aikajanat..

Oikeastaan tässä oli kaksi elokuvaa. Ensimmäinen liittyi lähemmin Oppenheimeriin ja tekemisiin mistä annan arvosanan 9/10. Sitten toinen puoli erääseen tyhjänpäiväiseen poliitikkoon joka ei herättänyt mitään mielenkiintoa ja tähän liittyi lopulta puuduttava "oikeussalidraama", mitä sitten riittikin sen lajin ystäville toisen elokuvan verran. 4/10.
 
Liittynyt
08.08.2017
Viestejä
1 411
Mitä silmäilin tänään muita mielipiteitä niin vaikuttaa että olen marginaalissa mielipiteeni kanssa :) Myönnän toki että lähes kaikki muu oli A-luokkaa mutta heti kun siirryttiin edellämainittuun kuulusteluun ja jankkaamiseen, niin siinä alkoi silmäluomi lupsahtamaan. Siihen päälle vielä Nolan tyyliset erilaiset aikajanat..

Oikeastaan tässä oli kaksi elokuvaa. Ensimmäinen liittyi lähemmin Oppenheimeriin ja tekemisiin mistä annan arvosanan 9/10. Sitten toinen puoli erääseen tyhjänpäiväiseen poliitikkoon joka ei herättänyt mitään mielenkiintoa ja tähän liittyi lopulta puuduttava "oikeussalidraama", mitä sitten riittikin sen lajin ystäville toisen elokuvan verran. 4/10.
Elokuvahan perustuu American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer kirjaan, jossa turvallisuuskuulustelu on ilmeisesti keskeisessä osassa. Kirja näyttää olevan 784 sivua pitkä, joten oletan senkin lukemisen olevan yhtä vaivaista kuin tämän katsominen.
 
Liittynyt
29.07.2017
Viestejä
505

Ei kovin onnistunut elokuva Kikasta. Melko juoksemalla tehty läpikäynti keikan urasta, aikajana on kuitenkin parikymmentä vuotta niin hahmot ei ikäänny yhtään. Mukana myös aku Hirviniemi enkä ymmärrä miksi.
Hyvät musat ja tissiä vilahtelee. 2/5
 
Liittynyt
16.10.2019
Viestejä
1 044
Sin City: A Dame to Kill For (2014, Amazon Prime)

Jatko-osa Frank Millerin ultraväkivaltaisen ja muutenkin synkän sarjakuvan ekalle filmatisoinnille. Ihan hyvä, muttei yhtä hyvä kuin eka. Vähän epätasainen, nimikkotarina hyvä mutta muut ei ihan niinkään. Varsinkin Jessica Alban "näyttely" oli tuskallista katsottavaa. Lisäksi vaikka Dennis Haysberth ihan hyvä näyttelijä onkin, hänellä ei ole Michael Clarke Duncanin fysiikkaa, mikä on iso osa Manuten uhkaavuutta.
 
Liittynyt
29.07.2017
Viestejä
505

Pitkästä aikaa (kotimainen) elokuva jonka katsoin yhdellä istumalla alusta loppuun ilman taukoa, kännykän räpläystä tms oheistoimintaa. Hyviä näyttelijä suorituksia, mukava leffa.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 910
Viestejä
3 973 811
Jäsenet
68 021
Uusin jäsen
tjr.1989

Hinta.fi

Ylös Bottom