Mitä syöt töissä?

A

anonyymi

Vieras (tunnus poistettu)
Mitäs iotekit tykkää napostella töissä. Onko valmisruokaa napaan vai jotain omatekoista kotiruokaa vaiko kenties buffet paikallisessa?

Itse olen aika perus mussuttaja. Leipää, jotain hedelmiä kenties päärynää tai mandariinia ja litra teetä siihen rinnalle. Omomom.

Päärynä on hyvää mutta helvetin sottaista touhua, jos se on oikein kunnon mehevä yksilö.

Huomasin kaupan hyllyllä uusia atrian bulledbork med potatos. Himottas vähän koittaa, oisko herkkua?
 
Työpaikan ruokalassa tulee syötyä, lounas maksaa 5.50€. Tauoilla harvemmin tule syötyä mitään, joku banaani tms. välillä.
 
Työpaikan syöttölän ruokaa.

Vuosia sitten kävin säännöllisesti työpaikalla olevassa amican syöttölässä. Alkoivat vain pöperöt olemaan sitä tasoa, että ne eivät olleet siitä maksetun rahan arvoisia. Nyt saa rahalleen parempaa vastinetta, kun tekee eväsleivät kotona ja siihen päälle kaupan mikroruoka.

Päivävuorossa ruoka olisi vielä syötäväksi kelpaavaa, mutta varsinkin viikonloppuisin saa parempaa kun tuo omat eväät ja syö ne. Täysi hinta pari päivää vanhasta ruuasta ei oikein ole sitä mitä odotan ruualta, varsinkaan mikrossa lämmitettynä. Siihen sitten salaatit, jos niitä sunnuntaina vielä on, eivät vain enää vaikuta ihmisravinnoksi kelpaavaksi.
 
Eväät on mukana oikeastaan aina. Jos kotoa jää ruuanjämiä niin syön niitä töissä, tai saatan tehdä esim. salaatin tonnikalalla tai nakeilla tms. Tosin viime aikoina on aika usein tullut vedettyä jotain valmissettiä, kaapissa on aina varalla myslipussi ja jääkaapissa UHT-maito. HK:n 59 sentin burgerilla pysyy nälkä poissa kotiin saakka, niitäkin tulee syötyä silloin tällöin.

Mun pinkka ei ainakaan kestä maksaa sitä ~10 euroa päivässä lounasravintolan sapuskasta. Aiemmassa työpaikassa missä oli työpaikkaruokala, jossa syömistä työnantaja subventoi, tuli syötyä silloin tällöin, siellä sai laatulounaan juurikin jollain 5,50 eurolla. Sellainen paikka on kyllä kiva olla olemassa..
 
Etänä tulee syötyä kevyitä eineskeittoja, lähinnä Kokkikartanoa ja korppua tai leipää kylkeen. Työpaikalla on sitten muutama lounaspaikka vaihtoehtona, firma avustaa 3€ lounaan hinnasta, joten hinnaksi tulee semmonen 6,40€. Kympin paikkoja kaikki ilman avustusta.
 
pitza, kebap ja leikkeitä, kaupasta lämmintiskiltä mitä sattuu. kankkus päivinä nautitaan keppanaa ilman kiinteää ravintoa.

edit. ammatti maalari ja keikka duunit missä milloinkin. kertoo kaiken.
 
Viimeksi muokattu:
Omat eväät lähes poikkeuksetta aina mukana. Tulee tehtyä sen verran isompi satsi aina ruokaa kotona, että siitä saa seuraavan päivän evästyksen mukaan. Jos kuitenkin työpaikan lounasmestaan täytyy mennä, siellä maksaa setti 6.50€ (sis. salaattipöytä, kaksi eri pääruokaa + kahvi).

Tänään töihin mukaan lähtee eilen tehtyä kanttarellirisottoa :tup:
 
Työpaikan ruokalasssa tulee syötyä.
Trendi on ollut lähivuosina, että hinnat on nousseet ja laatu laskenut.
Hinnat liikkuu kolmessa eri vaihtoehdossa => 5,00€ keitto & 2 eri vaihtoehtoa haarukassa 6,20€ - 7,70€.
Ennen tuo kallein vaihtoehtokin oli kokolihaa, nykyään käytännössä jotain halpaa kalaa/kanaa...
 
Amicaan ja duunin syöttölään puutuneena olen jo useamman vuoden kiikuttanut omat eväät töihin. Se on helppo ja edullinen tapa tuhota edellisen päivän jämäsafkat. Eli ihan normiruokaa pääosin tulee töissä syötyä, usein tosin talon puolesta täällä on kaikkia sämpylöitä, leivoksia, pasteijoita, tuorehedelmäsalaattia yms. Ja ei en ole leipuri tms kuitenkaan :D
 
Pääasiassa leipää ynnä sit pähkinöitä/siemeniä, rusinoita, hedelmiä joskus joku digestive siellä jos epäiyls että juon kahvia töissä.

Aika vähän on mahollisuuksia ottaa edellispäivän ruokia mukaan, ei niitä noin vaan "laajenneta" ku loppuu kattiloista koot tai sit ohjeet on vähän sen mukasia, että vaikea tehä muuta kuin kaksinkertaistaa(jonka jälkeen tekeminen on semmosta suurtalouskeittiö meininkiä eikä mitää ruuan laittoa).
 
Aika usein edellisen päivän tähteitä ruokana, tarkoituksella tekee vähän extraa että saa evääksi myös :) Toimistotyötä teen, mutta mukavaa kun aika monet ottaa eväitä mukaan niin on juttuseuraa lounaalla. Mahdollisuus olisi myös Fazerin ravintolaan mennä jota työnantaja hieman tukee, mutta silti taitaa jäädä 7€+ maksettavaksi. Ei oikein nappaa tuommoinen hinta niin mieluummin syön omia eväitä sitten. Joskus täytyy valmisruokia ostella jos ei riitä evääksi asti ruuasta. Kokkikartanon valmisruokia tulee ostettua, koska omasta mielestä parhaita ja ihan kohtuullisen hintaisia.
 
Usein mikroruokia ja valmiit kolmioleivät. Ruokajuomana kivennäisvesi tai maito. Ilmaiset kahvit kahviautomaatista firman puolesta.
 
Työpaikan lounasravintolassa tulee syötyä. Tuettuna hinta on 5,50€ - 7€ välissä, riippuen mitä ottaa. Monipuolinen salaatti ja tuoreet leivät ruuan kylkeen on plussaa. En varmaan jaksaisi kantaa mukana salaatteja/lisukkeita jos söisin eväitä. Onpahan joku paikka josta alkaa säästämään jos tulee tarvetta säästää. :tup:
 
Opiskelupaikassa tulee safkattua, ruoka maksaa päivässä 2.10 euroa, joka maksetaan kuun lopussa (~63e), pääasiassa pirun hyvää ruokaa; kukkoa viinikastikeessa, tortillaa yms. :)
 
Harvoin tulee otettua eväitä toimistolle mukaan. Kun harvoin syö eväitä, niin liian usein ne eväät unohtuvat kotijääkaappiin. Vastapäätä on pikkumarketti, josta tulee välillä napattua einessetti (mahdollisimman terveellisesti kuitenkin). Osa työntekijöistä syö pääsääntöisesti aina eväitä, itse rytmitän päiväni paremmin ,kun lähtee kokonaan muualle syömään. Hintakatto syömiselle kyllä menee siellä 10e luokassa, paikat vaihtelevat. Kova säästö olisi, jos jaksaisi eväitä roudata mukaan ja lounastaukokin lyhenisi huomattavasti. :tup:
 
Työpaikan ravintolassa pääsääntöisesti. 6.40e noutopöytälounas.
 
Pääasiassa tulee litkittyä Joylenttiä ja satunnaisesti edellisen illan tähteitä. Joskus kun on jauheet lopussa tai muuten vaan tekee mieli roskaruokaa niin käyn Hesestä tai kebabista jonkun aterian hakemassa.
 
Yleensä tulee lähdettyä kotiin syömään kun pari kilsaa matkaa, pääseepähän muista eroon eikä tarvii tuolla maan alla mököttää vaan pääsee vähän tuulettumaan. Ja ruokana monesti jotain edellispäivän evästä, monesti suuressa vuoassa tehtyä pastapohjaista/riisi-kana/uunimunakasta tai muuta helppotekoista.
 
Työpaikan kokki tekee ruuat ja kuuluu myös palkkaan (verottajalle toki maksetaan verotusarvo). Loma-ajalla työnantaja toki maksaa erikseen korvauksen kun ei pysty tarjoamaan päivittäistä ruoka-annosta.
 
Aika randomilla. Kaupassa duunissa niin pystyy hyvin vaihtelemaan ettei aina syö samaa. Eineksiä en syö koskaan - joko teen omat eväät etukäteen tai ostan jotain lämmintä ja/tai rahkaa ja hedelmää. Aika usein kannan jotain jämäruokaa mikä on jääny yli kun ollaan emännän kanssa tehty ruokaa. Niitä on kiva töissä lämmitellä ja hakkaa einekset 100 - 0.
 
Yleensä tulee kerran viikkoon tehtyä isompi satsi jotain mikroystävällistä ruokaa, josta pakkaan heti neljäksi päiväksi töihin eväät. Kotona sitä syö päivän tai korkeintaan kaksi, joten viikon ruokalista ei mene liian yksitoikkoiseksi. Viidennelle päivälle löytyy sitten jotain muita jämiä.
Ulkoruokintaan tulee harvoin turvauduttua, koska puolituntinen ruokkis muuttuu jo hyvin lyhyellä jonottamisella kiireiseksi.
 
Fazerin linjastolounas on 4€ niin ei paljon tarvi miettiä vaihtoehtoja. Edellisissä paikoissa sitten lämmittänyt tähteitä.
 
Työmaaruokalassa pääasiassa (4,5€ keitto, 5,5€ salaatti ja 6,5€ - 8,5€ haarukoitavat). Välillä tulee eksyttyä kaupungille syömään.

Jotain hedelmiä sitten välipalana.
 
Kaupungilla jonkun ravintolan xyz lounaspöytä tai ateria. Samassa paikassa ei yleensä viikon aikana tule kahta kertaa käytyä.
 
Hyvin vaihtelevalla linjalla menen itse. Pääsääntöisesti syön omia eväitä, edellisen päivän kokkailuja. Varalla töissä on aimo kasa joylenttiä, jos en ole jaksanut ruokaa tehdä töihin mukaan. Firma kyllä tarjoaa lounas seteli systeemiä ja näillä tulee käytyä syömässä silloin tällöin kaupungin lounaspaikoissa.
 
Joko Fazer/Amican ruokalassa tai kaupungin muut lounaspaikat.
Työpaikkaruokalaa ei tueta muutenkuin että saavat ilmaiset tilat ja koneet työnantajaltani. Aina tarjolla yksi ruoka tuolla verotusarvolla 6,40€ ja muut vaihtoehdot 7-9€. Täytynee mainita että kyseessä paremman luokan Amica koska ovat sitoituneet myös edustus ruokien tekemiseen.
Kaupungilla saa lounasta melkein samaan hintaan kun saadaan alennusta useammasta paikasta.
Työpaikalta poistuminen lounaalla auttaa kyllä pitämään päänupin paremmin kasassa ja väittäisin sen jopa nostavan työtehoa iltapäivästä (paitsi jos syö liikaa jolloin veri karkaa aivoista vatsaan).
 
90%sti omat eväät mukana koska Amicaa vältän nykyään kuin ruttoa - hinta ja laatu ei oikein mitenkään kohtaa (helppoahan se on; kun "monopoli" on saavutettu niin ei tarvitse yrittää).

10% sitten käydään kebab/pizza/kiinalainen/thaimaalainen/noutopöytä kunhan hinta siellä kympin tai alle.

Kerran viikossa tai kahdessa voi hyvin käyttää tunnin+ lounaaseen kun muuten tulee "kompensoitua" helposti 15-20 minuutin lounailla ja työnantaja saa sen 15-10 minuuttia "plussaa". :P
 
Amican monopolissa, koska jääkaapit, mikroaaltouunit sekä kahvinkeittimet on kielletty työpaikalla eikä ruokatermari kauheasti innosta.
 
Anteeks mitä v*ttua..? Saako kysyä millainen firma on kyseessä ja millä tuota perustellaan?
Veikkaisin että paloturvallisuus syistä. Edellisessä työpaikassa kahvinkeittimet vaihtuivat automaatteihin em. syystä
 
Paloturvallisuudella ainakin perustellaan.

Mielenkiintoiset perustelut, kun ajattelle että omalla työpaikalla on useita mokkamaistereita päällä lähes 24/7. Vuorokaudessa tuskin on montaa tuntia, jolloin keittimet ovat suljettuna. Ei ketään kiinnosta onko ne paloriskejä vai ei, vaikka keittimet voivat olla tunteja päällä ilman minkäänlaista valvontaa.
 
Mielenkiintoiset perustelut, kun ajattelle että omalla työpaikalla on useita mokkamaistereita päällä lähes 24/7. Vuorokaudessa tuskin on montaa tuntia, jolloin keittimet ovat suljettuna. Ei ketään kiinnosta onko ne paloriskejä vai ei, vaikka keittimet voivat olla tunteja päällä ilman minkäänlaista valvontaa.
Sitten kun syttyy ja vakuutus ei korvaakaan niin alkaa kiinnostamaan. ;)
 
Sitten kun syttyy ja vakuutus ei korvaakaan niin alkaa kiinnostamaan. ;)

En usko, että tuollainen mokkamasteri nyt ihan heti syttyy tuleen. Eiköhän se oirehti muulla tavoin ennen kuin päättää päivänsä syttymällä palamaan. Edellinen mokkamasteri oli iältään yli 10 vuotta vanha (samalaista lähes 24/7 käyttö) ennenkuin oli kuulemma "huonossa kunnossa", mikä suomeksi tarkoitti irto-osien katoamista. Kahvinkeittäjiä asiantila ei häirinnyt, mutta noista vastuussa olevaa henkilöä tuo häiritsi ja ostatti firmalla uuden laitteen. Laitteessa itsessään ei ollut minkäänlaista vikaa, vaan keitti hyvät sumpit.

Kuulemma aiemmin oli ollut näitä parin kympin keittimiä ja ne eivät kestäneet tuota jatkuvaa päällä oloa, vaan rikkoontuivat nopeasti.
 
Työpaikkaa tuntematta kuulostaa monelle oudolta, vaikkakaan ei tosin itselle. On monenlaisia työympäristöjä ja todella erilaisia aloja joissa tuo voi olla nimenomaan riski, eikä huvin vuoksi (tai säästösyistä) kielletty.

Jos @Kaikkivarattu ei avaa työpaikkaa / alaa enempää on siihen turha ottaa kantaakaan sen enempää.

Jos ei ajatus avaudu voi miettiä vaikkapa työpaikkaa jossa esim. 1000kg räjähdeainevarasto ja tankkauspiste jossa polttoainetta 20000 litraa. Silloin niitä mokkamastereita ja niiden sijoituspaikkoja syynätään hieman tarkemmin :) Tosin tällaisella työpaikalla yleensä hommien pitäisi olla niin järjestetty että ns. perustarpeista ei tule paloriskejä missään muotoa, eli sosiaalitilojen sijoitus oikein.

No asiaan, jos kunnolla syönyt jo, ja lyhyt päivä niin eineksinä mukaan raejuustoa, reissumies chilikana, saarioinen tonnikalasalaatti tmv. Vaihtoehtoisesti itse tehdyt eväät yleensä (leipää, makaronisalaatti tms. mitä voi vedellä maukkaasti kylmänä) + esim. raejuusto tmv. kaapista.

Pidempään päivään sitten edellispäivän runsaasti kokatut ruoat ja vähän eväsleipää toiselle ruokatauolle, vaihtoehtoisesti eväät + ulkoruokinta jos ei ole ns. kunnon ruokaa tehty. Sillä mennään mitä on ;)
 
Jaksatteko vääntää joka päivä uutta tuoretta ruokaa, kun täällä tuntuu olevan yleistä ottaa mukaan edellispäivän safkat?
 
Työpaikkaa tuntematta kuulostaa monelle oudolta, vaikkakaan ei tosin itselle. On monenlaisia työympäristöjä ja todella erilaisia aloja joissa tuo voi olla nimenomaan riski, eikä huvin vuoksi (tai säästösyistä) kielletty.

Juu, onhan noita kaikenlaisia EMI/ESD/Atex/puhdas/jne-ympäristöjä joissa tiloissa itsessään on sähkölaitteet kielletty, mutta en ole koskaan itse törmännyt sellaiseen missä ei perusvarusteltua sosiaalitilaa olisi. Siksi kyselinkin kun jäi vähän kiinnostamaan, että missä ei näitä perusjuttuja työntekijöille tarjota...
 
Viimeksi muokattu:
Jaksatteko vääntää joka päivä uutta tuoretta ruokaa, kun täällä tuntuu olevan yleistä ottaa mukaan edellispäivän safkat?
Kyllä sitä melkein joka päivä tulee tehtyä kun en mitään eineksiä käytä. Kaksi lämmintä ateriaa ja yksi välipala työpäivän aikana tulee nautittua. Työ on melko fyysistä ja lämpötila työpisteellä +4 joten sekin lisää nälkää ( tai ainakin nälän tunnetta). Ennen vedin yhdellä lämpimällä aterialla, mutta tulin siihen tulokseen, etten sillä pärjää.
 
Ei meidän talossakaan eineksiä tueta, mutta ei kyllä joka päivä jaksa ruokaa olla vääntämässä. Helpompaa kun tekee kerralla enemmän. Mitään kynpin lounaita ei todellakaan ole varaa syödä 226 päivänä vuodessa. Tai on mutta ei mitään järkeä.
 
No ei todellakaan. Vaikka toki "pitäisi" :smoke:

pari tuoretta karjalanpiirakkaa, savupalvia tms. päälle ja ääntä kohti kahvin/veden/vischyn/tuoremehun kanssa.
lounaita 7-20€, pikaruokaa, pizzoja, grillisafkaa jne. aivan mitä sattuu randomilla.

ei massit riitä mitenkään jokapäiväiseen 10€ lounaaseen kun
pitää himaankin rahdata ruokaa selkä vääränä 6/7 viikossa.

paljoa kinostele suunnitella seuraavan päivän eväitä töihin :D joskus en syö mitään koska kuitenkin tuolla himassa on mätettävä aina jotain röiden jälkeen
tai mikä parhainta, vasta yöllä.

fuck the terveellinen elämäntäpa (tm)

Jaksatteko vääntää joka päivä uutta tuoretta ruokaa, kun täällä tuntuu olevan yleistä ottaa mukaan edellispäivän safkat?
 
Sillon kun lapset on mulla niin kyllä se täytyy joka ilta jotain kokkailla, mutta itsekseen kun olen pärjäilen pitkälti jauheilla, smoothieilla, leivällä sun muulla kylmällä ravinnolla.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 315
Viestejä
4 534 899
Jäsenet
74 789
Uusin jäsen
anykanen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom