Mitä syöt töissä?

Joka ikinen päivä salaattia. Edellisenä iltana teen ennen nukkumaanmenoa. Välipaloina menee 4 kuppia kahvia jossa paljon maitoa, yksi välipala iltapäivästä ja se yleensä kaksi palaa ruisleipää kuivana. Salaatissa protskua joku 30g joka kanasta, fetasta, pavuista tai tonnikalasta, usein edellämainittujen sekoitusta. Rasvat oliiveista, fetasta, avokadosta ja oliiviöljystä. Kasviksia paljon: tomaatti, kurkku, salaatti. Hiilaria ei taida olla juuri lainkaan lounaassa, joskus nakkaan sekaan tummia rypäleitä. Yrttejä menee sekalaisia; basilikaa, korianteria, oreganoa.
Joskus sekaan artisokansydämiä, kaprista tjs
 
Mulla nyt juuri uunissa huomisen eväät itselle ja vaimolle. Samaa sitten vielä huomenna töiden jälkeen ja ehkä torstaille evääksi vielä. Useaan kertaan tulee siis syötyä samaa sapuskaa, mutta onneksi tekee siitä niin hyvää ettei haittaa :)
 
Sen oon laskenut, että jos eineksistä kokoaa vähänkään laadukkaamman tai laajemman satsin niin se menee siihen työpaikkaruokailun hintaan. Monastihan työpaikkaruokaloista saa ruuan mukaan, josta, jos ei ahne ole, niin riittää pariksi päiviväksi.
 
Jos @Kaikkivarattu ei avaa työpaikkaa / alaa enempää on siihen turha ottaa kantaakaan sen enempää.

Isompi kokoonpanoteollisuuden yritys jossa myös oma maalaamo. Toimistotilat ovat samassa rakennuksessa tuotannon kanssa. "Sosiaalitilat" eli pukuhuoneet sijaitsevat kellarikerroksessa tuotantotyöntekijöille. Toki myös muut omat elektroniset laitteet on kielletty, poislukien yrityksen oman sähkötöistä vastaavan hyväksymät laitteet (radiot).

Yritys kuitenkin subventoi ruoan / kahvin hintaa ja tarjoaa tilat toiminnalle eli eiköhän tällä päätöksellä kuitenkin ylläpidetä ulkoisen toimijan kannattavuutta. Päivittäinen lounas maksaa 4 - 6 € eli ei siitä nyt valittamaan kannata aloittaa.
Perheen kanssa voi kuitenkin nauttia itsetehdyn päivällisen vaikkei siitä seuraavana päivänä annosta töihin mukaan saakkaan.
 
Mitä nyt menuusta sattuu mieli tekemään, eikä maksa senttiäkään. Välillä on valinnan vaikeutta tai sitten kokata itse mitä mieli tekee. Keittiöpuolen hyviä puolia :hungry:
 
Teen itse aina lounaan töihin. Tärkeimmät kriteerit ruoalle ovat nopea valmistus, terveellisyys ja edullisuus. Lähes aina teen 5 litran kattilallisen tai ison vuoan ruokaa, laitan sen pakasterasioihin ja osan pakastimeen. Yksi kattilallinen on noin 8-10 annosta eli ruokaa tarvitsee tehdä muutaman kerran viikossa. Tällä viikolla ruokana on ollut hernekeittoa, salaattia ja soija-makaroni-kanttarelli-pataa.
 
palvarinin lihapyöryköitä, tulista sinappia ja kylmää maitoa! :drool: nam!
 
Edellisenä iltana kasaan jämistä tai teen salaatin. Toisinaan käyn lounasruokaloissa, Vantaalla hintataso on siitä 9-10e välissä. Firma tarjoaa Edenredin lounaskorttia mihin voi ostaa saldoa muistaakseni 22x9e miinus alvit /kk, miten se valtion byrokraatti sitä nyt rajoittaa.
 
Enne tuli otettua eväitä töihin, mutta nyt kun työtehtävät ja ennenkaikkea aikataulu niiden myötä on muuttunut tulee käytyä työkaverin tai tuttujen kanssa "pitkillä lounailla" pääasiassa pk-seudulla kun joku hyvä ravintola on tiedossa. Yleensä nämä saa vielä vähennyksiin työpaikalla kun perustelee neuvotteluksi henkilön x kanssa.
Muuten monesti menee ihan kahvi+sämpylä/wrap linjalla kun työaika ilman ruokatuntia yleensä 7-14. Syö sitten kotona
 
Aina työpaikkaruokalassa. Hinta on jotain 6.5-7.5€ vähän riippuen mitä ottaa. Joskus tulee käytyä viereisessä kauppakeskuksessa, mutta ne on kaikki sitten vähintään suunnilleen kympin.

Olen ollut tuohon ruokalaan aina tyytyväinen. Ruuat on ihan jees ja vaihtoehtoja riittää yllättävänkin hyvistä kasvisruuista aina mättöburgeriin. Olipa tuolla viime viikolla jopa valkoista parsaa parmankinkulla "premium"-vaihtoehtona (joka toki maksaa enemmän).

Eväitä olen harkinnut säästömielessä, mutta tullut siihen tulokseen että vaivattomuus ja jokapäivä vaihtuvat ruuat vievät voiton eilispäivän tähteiltä. Ja ei varmana tulisi syötyä yhtä paljon kasviksia, jos omat eväät olisivat mukana.
 
Joko eväät (Mikro kulkee aina työkalujen kanssa peräkärryssä mukana), tai jos ei ole eiliseltä jäänyt evääksi otettavaa niin vaihtoehdot on einekset, grilli tai joku lounasruokala, mitä nyt sattuu lähistöllä olemaan. Keikkaluontoisissa remonttihommissa ollessa kun työmaat saattaa vaihtua päivittäinkin niin joutuu aina välillä vähän soveltamaan.
 
Yleensä tulee syötyä siinä paikassa mikä on lähinnä tai tiedossa. Aika hyvin on lounaspaikat hanskassa laajemmallakin sektorilla. ABC:n lounaita yritän välttää...

Joskus tulee tilanne että lounaspaikkaan on matkaa useampi kymmenen kilometriä. Tällöin saatan ottaa mukaan matkagrillin ja esim. pihvejä:

nf0fgy.jpg


Kyllä tuo aina ABC lounaan voittaa tai kämäset leivät :drool:
 
Vaihtelevasti joko omat eväät tai työpaikan ruokala. Jos tulee tehtyä ruokaa, mistä riittää seuraavallekin päivälle, niin silloin tietysti sitä. Kylkeen raejuustoa ja jokin hedelmä/rahka. Silloin kun tulee tehtyä vain päivän satsi, tai ei jostain syystä jaksa/ehdi kokata, niin silloin ruokalaan.

Hinta ruokalassa firman sponssaamana on 7,80€. Lounas sisältää aina keiton, kaksi eri pääruokavaihtoehtoa, runsaan salaattipöydän, leivän, juomat, jälkiruoan sekä kahvin.
 
Vuodenvaihteessa tuli tehtyä sellainen ruokavaliomuutos, että 2002-vuodesta asti 2 jugurttia/päivä jäi pois ja vaaleat eväsleivät vaihtui Tummaan Reissumieheen ja/tai Fazerin Puikulaan.
Leivän välissä leikkelettä, juustoa ja salaatin siivu. Kahdeksan ja kymmenen tauoilla menee leivät mehun kanssa, kahdentoista tauolla pelkkä kahvikuppi taukotilan automaatista. Kahviautomaatin sumppia ei pakki kestä kupillista enempää päivässä, vaikka kotona kunnon pannujauhatusta tulisi ryystettyä pannutolkulla.
 
Kivikylän lihapullat Savuchilillä 5 viikossa. Kyytipojaksi automaattikahvia.
 
Pääasiassa eväät, jos jostain syystä ne jääneet niin sitten joku rafla (8,50 - 12e)

Eväitä preppailen paria eri vaihtoehtoa kymmeniin pakasterasioihin pakkaseen. Päivän agendan mukaan otan esimerkiksi treenipäivinä enemän hiilaripitoista kuten risottoa tai pastaa. Kevyemmille päiville juureksia ja esim kanaa.

Lihapullat/pihvit hyviä preppailtavia. Voi tehdä kerralla miljoona kappaletta ja tunkea pakastimeen. Kanakeitto myös eräs suosikkini kevyille päiville.

Ennen kävin todella paljon lounasruokaloissa ja huomaa että on paljon enemmän rahaa ostaa SERRIÄ. Aluksi preppaus oli vähän työlästä, mutta nyt siihen menee ehkä kaksi tuntia viikossa. Kannattaa ostaa kunnollisia pakasterasioita todella paljon niin ei jää niistä kiinni.
 
Aamulla syön 250g rahkaa ja sekaan lusikallinen vaihtelevaa hilloa. Pari vuotta on nyt tullut syötyä aamupalakin töissä. Mukavasti säästyy se varttitunti aikaa kun rahkan lusikoinnin aikana voi lueskella yön aikana tulleet mailit ja aamupalastaminen tapahtuu työajalla.

Lounas lähes aina alakerran Sodexossa (á 6.40,-), ehkä kerran kuussa tulee käytyä jossain kauempana syömässä (nuo paikat sitten yleensä luokkaa pitseeria, grilli, ...).

Iltapäivällä välipalaksi vähän vaihtelevasti yleensä jotakin näistä: jogurtti, keitetty kananmuna, raejuustoa, banaani - ravitsevuus vähän sen mukaan onko töissä pyörällä vai autolla ja mitä aikoo tehdä illalla töiden jälkeen.
 
Aamulla kotona kuppi kahvia, muutama kuppi mahdollsesti päivän aikana töissä, jos asiakkaat sattuvat tarjoamaan. Syöminen sitten kello 16 ja 24 välilllä, miten nyt sattuu ehtimään.
 
Aamulla puoli 7 aikaan vaihtelevasti joko, rahkaa jollain lisukkeella antamaan makua tai leipää juustolla ja leikkeleellä ja juomana kahvia. Lounas 11-14 välillä miten kerkee niin vaihtelee. Menee kaupan kolmio voikkareista, subipatonkeja tai subin salaatti. Grilliltä ruokaa, pitsaa ja lounaspaikkojen ruuat.
Eväitä en ole enää 8-vuoteen jaksanu tehdä.
 
Tänään tuli kiskottua muusia, rucolabroitsufilettä korvasienisoosilla ja kasa salaattia kylkeen, eilen maalaislohkopottuja, miedolla lämmöllä pitkään haudutettua härän rintaa punkkusoosilla ja kasa salaattia. Mitähän sitä vappuaattona kiskoisi? :eat: Ei ainakaan kaljaa koska työ.
 
oon syönyt (usko tai älä) hevosen kyrpää 3 kertaa viikossa duunissa ollessa. Erittäin energia pitoista, jaksaa koko päivän suunnilleen. En nyt ihan raakana, mutta duunin keittiön pannulla paistelen, pippuria ja timjamia. sopii hyvin yhteen. perunoiden kanssa syön... joitakin ehkä ällöttää, mutta ehkä on ennakkoluuloja joillain?
 
Minulla menee vaihdellen, joko eineksiä, kaupan salaattibuffaa tai ravintolalounaita. Joskus harvoin tulee otettua kotoa tähteitä mukaan. Niiden kanssa tuppaa aina käymään niin, että unohtuvat sinne kotiin. Työpaikan ruokalassa on riistohinnat, niin mieluummin lisään pari euroa ja syön paremmassa paikassa lounasta.

Miksiköhän todella monet ravintolat tekevät lounaat ihan eri tyylillä kuin muut ruoat ovat. Tyylin meksikolainen ravintola, mutta lounaana onkin perushernaria. Todella ärsyttävää. Minä ainakin syön mielelläni erilaisia ruokia myös lounasaikaan.
 
Työpaikan seisovassa pöydässä tulee syötyä jossa keittosettinä (sis. keitot, salaatit, leivät ja kahvit) maksaa 4€ ja raskaammalla pääruoalla 6€.
 
Työpaikan kokki tekee illallisen kolme kertaa viikossa 50bht/kpl ja kahtena päivänä viikossa tulee haettua jotain läheiseltä ruokatorilta. Useimmiten rullakanakebab 60bht/kpl. 1€ ~ 38 Thaimaan bahtia.
 
1. Findus wok-vihanneksia 250 grammaa ja kanan rintaa n. 200 grammaa, vähän Lidlin sweet chili soosia päälle.
2. Tuoresalaatti, keitetty kananmuna ja Lidlistä paneroitu seidin filee (150 grammaa) sitruunasiivun kera.

Nämä on kätevä tehdä vaikka viikoksi eteenpäin valmiiksi tupperware bokseihin, nopea valmistaa ja etenkin kalasetti on kylmänä erinomainen. Joku kolmas nauta-menyy pitäisi ehkä vielä kehitellä.
 
Kertokaas meal preppaajat millaisia satseja ja kuinka monta ruokalajia teette työviikon tarpeisiin? Ja ennen kaikkea, mitä ruokia valmistatte? Preppaatteko myös kaikki kasvikset etukäteen?

Itse vien aina edellisen illan ruokaa, mutta se on vähän epäkäytännöllistä, koska joskus tulee syötyä ulkona illalla viikon aikana.
 
On kyllä ollut iloinen yllätys viime vuosina että noi valmisruoka lihakeitot sisältää ihan kunnon lihaa.
Kymmenisen vuotta sitten noi valmiskeitot sisälsi aivan uskomattoman paskaa "lihaa". Kummallisia läski ja jänneriekaleita niinkuin koulussakin.
Mutta nykyään lähes poikkeuksetta noi sisältää iha oikeaa ja siistiä lihaa.
Tulee kerran viikossa aina syötyä toissä eväänä. Eihän siitä täyteen tule, mutta ei toisaalta maksakkaan kuin 1,79e.
 
Työpaikan seisovassa pöydässä tulee syötyä jossa keittosettinä (sis. keitot, salaatit, leivät ja kahvit) maksaa 4€ ja raskaammalla pääruoalla 6€.
Nyt oltu jo useampi kuukausi muijan kanssa etätöissä ja tämä tulee olemaan uusi normaali jatkossakin joten emännän laittamia sapuskoita tulee syötyä. Lähinnä suomalaista perusruokaa riistalihoineen, kaloineen, kasviksineen, marjoineen ja sienineen.
 
Etätöissä kanssa mennyt viimeiset puolivuotta (paitsi välillä lomalla). Nyt on tullut tavaksi olla syömättä lounasta ollenkaan. Tuhti ja monipuolinen aamupala ja sitten Iltapäiväkahvilla otan leipäpalan tai muuta pientä. Sitten varsinainen ruoka illalla ja jotain pientä ennen nukkumaan käyntiä. Sopii jotenkin hyvin itselleni. Ei tule sellaista lounaan jälkeistä väsymystä töissä.
Muokataan tätä vielä, että tulee tuo aamupala syötyä vasta joskus 9-10 aikaan. Mikä on iso ero entiseen, kun työpaikalle mennessä oli pakko syödä aamupala siinä seiskan aikaan, jolloin ei vielä edes mikään maistunut ja nälkä oli jo huutava lounasaikaan.
 
Korona-aikana tullut nautittua paikallisissa ravintoloissa. 3 korttelin sisällä on ainakin 10 yli vaihtoehtoa, joista 5-6 tulee käytyä säännöllisesti. Tarjolla mm. sushia, nepalilaista, korealaista ja vietnamilaista. Lounaat 9-13 €.
 
Ne harvat toimistopäivät joita on, tulee aika 50/50 joko syötyä omassa työpaikkaruokalassa tai sitten lähistön ruokapaikoissa. Harmillisesti etnisiä paikkoja ei ole lähistöllä kuin isoja ketjuja, tosin Fafa's on kyllä ketjupaikaksi erittäin bueno.

Etänä yleensä itse tehtyä kotiruokaa, mutta jos on ollut kiireisiä päiviä eikä ole ehtinyt tehdä ruokaa valmiiksi niin sitten eineksiä. Olisi tässäkin periaatteessa yksi kotiruokapaikka, Oksa ja Hesekin lähellä että voisi käydä syömässä ulkona etäpäivinäkin, mutta ruokatauko on sen verran tiukka että juoksemiseksi menisi.
 
Aamulla kotona kuppi kahvia. töissä vaihtelevasti miten päivän aikana ehtii, 1-3kuppia lisää. Illalla sitten kotona ensimmäinen ateria, miten milloinkin kotio ehtii. Tälleen kesällä yleensä siinä kello 19 aikaan tulee oltua kotona.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 350
Viestejä
4 535 756
Jäsenet
74 790
Uusin jäsen
anykanen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom