Horizon: An American Saga - chapter 1
Jossain määrin eri mieltä 2/5 arvosteluista. Menestynyt kuulemma huonosti teattereissa, minkä seurauksena toisen osan julkaisua lykätty. Jos muualla arvostelut olleet vastaavia kuin suomalaiset arvostelut joihin viittaan, niin voi vaikuttaa kiinnostukseen. Lisäksi kesto voi olla nykyihmiselle liikaa.
Kyllä, onhan kolme tuntia pitkä elokuvaksi, itse en tosin kokenut pitkäksi, tapahtui riittävästi kun seurattiin useita paikkoja. Monia tapahtumia ei alustettu/selitetty vaan hypättiin vain mukaan kesken kaiken. Ei mikään mestariteos, itse antaisin luokkaa 3,5/5. Siinä samaa mieltä jonkin arvostelun kanssa että voisi toimia sarjana. Pitäisi olla neliosainen ja jos jokainen kolme tuntia, niin ainekset sarjaan on. Ei kannata lukea pidemmälle jos spoilerit haittaa. Ollut teattereissa jo sen verran kauan etten laita tageja
En lukenut uudelleen arvosteluja nyt, joten pientä epätarkkuutta tai kärjistystä voi olla.
Arvostelijat kokeneet ettei hahmot kiinnosta, joten ihan sama mitä heille tapahtuu jatkossa. Minulle riitti hahmojen tarinat, esim. nuori poika pääsee intiaaneja pakoon varuskuntaan ja liittyy sitten kostoposseen. Hän huomaa ettei liipaisinta olekaan niin helppo vetää tai osaa juhlia voittoa yhä verisen päänahan kanssa. Miten käy pojalle, tekeekö seura kaltaisekseen vai jääkö kosto kesken. Ennemmin kritisoisin että orpopoika kaivaa taskustaan pari kolikkoa, joilla saa ostettua kaksi revolveria. Olikohan lapsilla omaa rahaa sellaisia määriä, aseet varmaan maksaneet jonkin verran.
Muron porukka nähnyt tunkkaisuutta koska apassit tuhosivat telttakaupungin julmasti. Joku toteaa jossain kohtaa elokuvaa ettei kannattaisi asuttaa toisten joenylityskohtaa. Kuitenkin valkoiset lähtevät jahtaamaan syyllisiä, eivät löydä riittävän nopeasti mielestään, niin sopivat että ei se niin tarkkaa ole, kunhan saadaan päänahkoja. Niinpä odotetaan että intiaanikylän miehet lähtevät pois ja sitten teurastetaan kylä. Myöhemmin juhlitaan päänahkojen kanssa. Joo, elokuva tosiaan esittää vain intiaanit pahiksina.
Jossain taas arvosteltiin em. kaupungin tuhosta selvinneen leskirouvan nopeaa lämpenemistä luutnantille. Hmm... olet nainen ilman ammattia 1860-luvulla, pääsit turvaan syrjäiseen varuskuntaan, olet menettänyt aviomiehen, pojan ja kaiken omaisuuden, jäljellä vain vaatteet päällä ja naimaikään tulossa oleva tytär. Olisikohan järkevää alkaa tutustua asialliseen upseeriin ennen kuin joku alkaa kyseenalaistaa kuinka kauan saatte asua siellä tai itse tai tytär saada huomiota keneltä mieheltä vain.
Costnerin hahmo menossa maksullisen naisen luo, pahis sattuu olemaan matkalla samaan taloon tappoaikeissa. Costner selviää tietenkin hengissä ja saa naisen uskomaan että parasta lähteä pakoon koska mies ei voinut olla liikkeellä yksin. Eräs arvostelu paheksui että tottakai Costner saa ilmaiseksi vaikka ikäeroa 30 vuotta. Jep, ole nuori nainen erämaassa kaksivuotias lapsi kainalossa kuolleen pahiksen kaverit perässä. Kannattaisiko olla kiva miehelle joka tietää miten siellä selvitään. Lisäksi nainen jättää Costnerin kirjelapulla tavattuaan nuoremman miehen jossain kaupunkipahasessa. Uuden miehen tapaamista ei näytetty, kuten muutakaan ei selitetty, ensimmäisessä kohtauksessa pukivat vaatteitaan Costnerin ollessa poissa. Lapsen, ei omansa, nainen käy viemässä kiinalaisten ovelle, jättäen lapun jossa pyytää pitämään huolta. Elämä ollut näköjään kovaa tuohon aikaan noilla seuduilla, vaikka joku kokisikin vanhanaikaisena tuollaiset käänteet.
3h 1m | K-16
imdb.com