Mitä io-techit katsoo? Arvostele ja kommentoi viimeksi katsomiasi leffoja.

Tuli myös Dyyni katsastettua ja upposi kyllä itselle täysin. Parasta scifiä valkokankaalla kyllä hetkeen mitä katsonut ja 2.5h meni ihan hujauksessa. Kirjoja en ole lukenut enkä myöskään vanhempia filmatisointeja katsonut. Dune2 pelaaminen aikoinaan lähinnä ainoa tausta ja kevyesti lorea lukenut joskus aiheesta. Elokuva antoi minusta hyvän pohjustuken alkupuoliskolla eikä tuntunut itselle liian pitkävetiseltä tai liian rushatulta jota ehkä enemmän aluksi pelkäsin. Visuaalit ja äänimaailma kyllä 5/5. Hahmoissa ja näyttelijöissäkään ei kyllä valittamista.
 
Tuli Shang-Chi nähtyä. Kiinnostus Marvel-leffoja kohtaan on noin nolla eli odotukset ei olleet kovin korkealla. Tämä pääsi yllättämään. Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme tuli monesti mieleen ja leffa oli upeaa katsottavaa. Ainut miinus tulee hetkistä kun oltiin kaupungissa. Leffa muuttui kerralla joksikin paskaksi teinikaverileffaksi. Siitä 1 tähti pois, mutta oikein viihdyttävä leffa. Eli 4 tähteä annan tälle.
 
Tuli perjantaina Dune katsottua. Aika 5/5 teos kaikkiaan ja nyt kun sulatellut pari päivää näkemäänsä, ei vieläkään tunnu huonolta. Elokuva on uskollinen kirjalle, hahmot toimii, näyttelijät tekevät työnsä hyvin ja Fremenit oli kuvattu just kuten pitää. Zimmerin score oli aika spot on vaikka sitä pelkäsin eniten, kun en ihan satapaljoa Hansin musasta välitä. Ei tuntunut 2.5h elokuvalta. Ornitoptereista plussaa.
 
Free Guy

Ryan Reynolds näyttelee lähinnä itseään tässä pelileffassa jossa NPC saavuttaa tietoisuuden, muutama vitsi laskeutui ihan huolella ja kyllähän tuo muutenkin viihdytti kestonsa ajan niin että varsin hyvä maku jäi suuhun tästä pläjäyksestä.
 
Free Guy

Ryan Reynolds näyttelee lähinnä itseään tässä pelileffassa jossa NPC saavuttaa tietoisuuden, muutama vitsi laskeutui ihan huolella ja kyllähän tuo muutenkin viihdytti kestonsa ajan niin että varsin hyvä maku jäi suuhun tästä pläjäyksestä.
Voisi jatkossa mainita mistä lähteestä katsot, niin voi arvioida onko näppärästi katsottavissa. Siis yleisesti kaikille huomautuksena.
 
Dyyni (2021)
Täällä myös yksi leffan juuri hiljattain (leffateatterissa) nähnyt. Villeneuve on yksi suosikkiohjaajistani tällä hetkellä ja tätä leffaa olen odotellut jo muutaman vuoden. Herbert seniorin kirjat olen lukenut, pojan tuotantoon en ole tutustunut. Miksikään megafaniksi en itseäni laskisi kuitenkaan.

Leffa oli mielestäni hyvä, muttei ehkä erinomainen. Varsinkin leffan alkupuoli tuntui kovasti laahaavan. Paljon selitettäviä asioita, muttei kauheasti tapahtunut mitään. Lisäksi Arrakisin kaupunki oli visuaalisesti tylsä. Tosin mitä voi olettaa aavikkoplaneetalta muuta kuin harmautta, mutta silti. Hahmot jäivät vähän tasapaksuiksi, joskin se tulee jo lähdemateriaalista. Sen mitä Herbertistä olen saanut käsityksen, niin tyyppi oli kovasti huolissaan mm. ekologisista vaikutuksista ja öljyn keskeisyydestä yhteiskunnassamme ja Dyynin juoni on vain keino saada punainen lanka hänen pohdinnoilleen. Mietinkin jo leffaa katsoessani, että tämä kirja(sarja) on tosi vaikea kääntää leffaksi ja kun sitä on jo Lynchkin yrittänyt, niin ehkä tämän parempaa lopputulosta ei vaan ole mahdollista saada. Vielä yksi lisäharmitus pitää mainita, nimittäin sardaukarit. Nämä ovat siis keisarin eliittisotilaita, universumin parhaita joille ainoastaan fremenit pystyvät antamaan vastusta. Leffassa tämä käy ilmi lähinnä Duncanin suusta. Nyt on kuitenkin kyse leffasta, ja niihin on olemassa sanonta "Show, don't tell". Villeneuve osaa kyllä tämän, niin olisin toivonut vähän parempaa.

Mutta ei tämä siis huono ollut myöskään. Kuvaus oli hienoa ja tykkäsin siitä, kun alukset ja kaikki muu oli mahtipontisen turhan isoa pelkän show-offin vuoksi. Näyttelijät olivat myös hyviä, etenkin Stellan Skarsgård jäi mieleen limaisena paroni Härkösenä. Ja nyt kun mainitsin Härkösen, niin tietyt leffan seikat saivat mielessäni sen seurauksena mielenkiintoisia uusia merkityksiä... Musiikki oli myös erinomaista, tosin onko Hans Zimmer huonoa raitaa tehnytkään? Triviatietona mainittakoon, että Christopher Nolan kysyi Zimmeriä tekemään musiikkia Tenetiin (on tehnyt moneen hänen leffaansa musiikit), mutta Hans valitsi Dyynin sen sijasta aikataulukonfliktin vuoksi. Tykkäsin myös siitä, että leffassa oli eri kieliä eri väelle.

Tämä oli siis vasta eka leffa, ehkä vajaa puolet ekasta kirjasta? Toivottavasti saamme toisenkin osan ja että se paikkaa tämän osan puutteita.
 
Dunen kävin eilen kattomassa. Ihan ylihypetetty ja myös Hans Zimmeriltä aika todella vaatimaton veto. Erityisesti Hansilta odotin paljon, mutta nyt meni riman ali ja reilusti. Eihän tässä ollu oikein mitään ns. kunnon leffamusaa (pl. lopputeksteissä tusinatavaraa) eikä todellakaan jää jälkipolville mitään siltä osin kerrottavaa onnettomista pikku pimputuksista. Toki suht kivuttomasti äkkiähän tuo 2,5 h meni, mutta kyllä tästä läpi paistaa $$$$-Disneypaskastrategia yrittää jotain Tähtien sotaa (juoni) tai Sormusten herran (päähenkilö ilmetty Frodo 2) seuraajatrilogiaa tai -saagaa... Typerä veto jättää noinkin pitkä leffa täysin kesken. Alkua ois voinut tiivistää, meinas iltanäytöksessä silmät loppasta ekat puoli tuntia.

Ei todellakaan mikään 5/5 kuten kriitikot hehkuttaa, mutta niinhän se menee, että jos HS antaa 5/5 niin paskaa on ja paikkansa melkein nytkin piti. Ihan perus scifiä mutta plussaa toki siitä että varsinkin Dune 2 -ystävälle oli paljon tuttua ja muistoja tuli mieleen... Jos en ois aikoinaan Duneja pelannut niin ehkä 2/5 mutta Dune-pelien ystävänä voidaan laittaa hikiseen 2,5/5 ja toinenkin 37-vuotias setämies oli samaa mieltä...

Joku verrannut jostain syystä (siks että volat s-tanan isolla molemmissa?) Tenetiin äänipuolella, niin Tenet kyllä paljon parempi ääniltään (ja juoneltansa ja elokuvanakin vaikka sekava ja levoton se kyllä on).

En tiiä mitkä Dune- tai hypeuhrilasit porukoilla oli päässä, mutta aika haltioitunutta jengi oli kuitenkin tästä perushömpästä näytöksen jälkeen. Ehkä kun tarpeeksi huonoja Avengers-lämppiä alla n+1 niin alkaa tämmöiset melkein vakavissaan yritetyt tuntua hyviltä.
 
kyllä tästä läpi paistaa $$$$-Disneypaskastrategia yrittää jotain Tähtien sotaa (juoni) tai Sormusten herran (päähenkilö ilmetty Frodo 2) seuraajatrilogiaa tai -saagaa... Typerä veto jättää noinkin pitkä leffa täysin kesken.
Dyyni-kirja ilmestynyt jo 60-luvulla (eli ennen Tähtien sotia) ja eipä tuo päähenkilökään mikään Frodo ole kun päästään tarinassa pidemmälle. 80-luvullahan jo yritettiin mahduttaa tuo koko n. 600-sivuinen kirja yhdeksi elokuvaksi ja huonostihan siinä kävi. Ikävää että jatkoa joutuu odottamaan vähintään pari vuotta jollei tämä nyt floppaa pahasti noilla isoilla markkinoilla (USA, Kiina), jolloin jää tyngäksi koko juttu.
 
Juu tiedän kyllä, että Dune oli ensin (kirja), mutta tämä filmatisointi nojaa liikaa vastaaviin...
 
Huomenna pitäisi mennä tämä tsekkaamaan. En kyllä hirveästi mitään odottanutkaan tältä, mutta jospa ei ihan ala-arvoinen olisi.

Noniin, nyt on minultakin Dune tullut katsottua ja tykkäsin kyllä itse leffasta, vaikka minuakin hieman ihmetytti nuo Zimmerin hyvinkin vaisut melodiat. Joku jo taisikin mainita, että eihän tässä oikeastaan edes ollut kunnon musiikkia. Mutta, vaikka olisi ollutkin, niin mikään ei voi voittaa Brian Enon alkuperäistä soundtrackia Prophesy.

Mutta, tuli sitten pahemman kerran ryssittyä tämäkin leffaelämys, en oikein vieläkään käsitä mitä tässä tapahtui, mutta, kun kotona perjantaina hätäisesti lippua varasin, niin mielestäni varasin kyllä sen monivuotisen vakiopaikkani, eli toinen rivi takaa ja keskimmäinen istuin. Noh, teatterissa huomasin vasta lipussani olevan 2 rivi edestä ja sali loppuunmyyty :facepalm:
Katso siinä sitten elokuvaa muutaman metrin päästä isolta kankaalta. Kirjaimellisesti piti kääntää päätä kun tekstiriviä alkoi lukemaan alusta loppuun eikä edes meinannut keretä lukemaan, kun jo teksti vaihtui. Meni kyllä fiilikset siinä alussa jo ihan totaalisesti.
 
Pistetääs jotain ajatuksia tuosta Dyynistä. Komean näköinen, vaikka hieman yksitoikkoinen värimaailma (aavikkoplaneetalla keltaruskeaa, muualla siniharmaata). Näyttelijät suoriutui enimmäkseen hyvin. Selkeästi vain puolikas leffa, jossa esitellään lähtöasetelmat ja toivon mukaan jatko-osassa päästään sitten itse asiaan kunnolla.

Isoimpana kritiikkinä pitäisin että koko leffa on aika monotoninen sävyltään, synkkää ja kohtalokasta alusta loppuun 2,5 tuntia alkaa puuduttaa ja synkeimmät hetket menettää tehoaan kun tuntuu että koko elokuva on alusta asti sävyltään silkkaa synkkyyttä. Sama juttu oli siinä uudessa Blade Runnerissa josta en niin kovasti pitänyt. En tarkoita että kuitenkaan olisi pitänyt Marvel tyyliin koko ajan heittää hauskaa läppää. Tuo Zimmerin hieman mitäänsanomaton score jota oli läpi elokuvan oli varmasti osa sitä, kun se maalailee tuota synkkää huminaa joka kohtauksen taustalle. Niitä slow motion Zendaya uniakin oli ehkä yksi tai kaksi liikaa.

Voiton puolella kuitenkin mennään ja mielenkiinnolla odotan jatkoa, etenkin jos päästään Dune Messiah kirjaan asti jonka Villeneuve haluaisi kuvata kolmantena elokuvana.
 
Malignant tuli katsottua. Odotin jotain Conjuring/Insidious-tyyppistä säikyttelyä mutta tämähän olikin piristävän kieliposkessa tehty sekoilu. Suosittelen välttämään spoilereita nautinnon maksimoimiseksi.
 
On muuten aivan naurettavan kovalla äänet tuossa Dyynissäkin. Oikeasti joutuu korvista pitämään kiinni vähän väliä. Mitä helvetin järkeä tuossa on. Tenetissä oli kanssa liian kovalla, mutta ei sentään ihan näin. Eipä tarvitse elokuviin enää lähteä jos tämä on joku uusi normaali.

Muuten elokuva oli mallia ihan ok. Alku tuntui turhan pitkitetyltä ja sitä myöten hieman keskittyminen herpaantui ja alkoi tuntua vähän sekavalta. Loppua kohden parani ja seuraava osa todennäköisesti parempi.
 
On muuten aivan naurettavan kovalla äänet tuossa Dyynissäkin.

Aiheutti suurimmat bassot ikävästi projektorin / valkokankaan värinääkin, naurettiin kaverin kans sitä, että meneekö vähän överiksi jo... Ei monessa kohtaa toki, mutta tarkasti kun katsoi ja esim. lopputeksteissä myös aina kun bassot iski niin tekstit vähän sumeni sillä lyömällä ja pikku resonanssien jälkeen selveni.

Ja sit kun niitä pörinöitä pitää olla tyhmissä / väärissä kohtaa, eli vaikka kun sieltä vedestä nousi aluksia niin hirvee jytinä. Ja taasen sotimiskohtauksissa ei niin kova.

Esim. LotR ja moni muu pieksee dynamiikan järkevyydeltään Dunen ihan 6-0. Sillon jytisee kun kuuluu eikä jonnebassopelleilyksi vaan...
 
On muuten aivan naurettavan kovalla äänet tuossa Dyynissäkin. Oikeasti joutuu korvista pitämään kiinni vähän väliä. Mitä helvetin järkeä tuossa on.

Espoon Isossa Omenassa äänenpaineet eivät olleet mikään ongelma, ei kiinnitetty moiseen juurikaan huomiota.
 
The Old Ways (2021)
Netflix ehdotti tätä kun oli vielä tulossa palveluun ja pistin sen listalle. Olisi pitänyt jättää laittamatta. Kertoo Meksikossa syntyneestä reportterista, joka palaa kotikyläänsä mutta joutuu kohtaamaan paikalliset demonit, kirjaimellisesti. Oli olevinaan kauhua, mutta ainoa, mikä tässä oli kauheaa oli tylsyys. Saattaa olla jotain paikallista folklorea olleen tässä taustalla, mutta kun oli niin huono, niin ei kiinnosta edes selvittää sen enempää.

e: Ja tomaattimittari näköjään 96%, mitvit? Ei noita kyllä voi aina ymmärtää.
 
Persian oppitunnit tuli katsottua, ihan sujuvasti meni pari tuntia ja pääosanäyttelijä asiansa osaava. Mutta ei sen mullistavampi katselukokemus itselle, arvosana varmaankin jotain 3/5. Seuraava voi hieman spoilata jos aiot käydä katsomassa teatterissa.

En huomannut yhtään hakaristilippua koko elokuvassa, olisiko johtunut Valko-Venäjä/Venäjä -taustasta, luulen että aika varmasti siirtoleirilläkin olisi ainakin päällystön toimistoissa ollut seinällä tai pöydällä jos ei jatkuvasti käsivarsinauhoja olisikaan käytetty. Myös pääosanatsista tehty hieman yksinkertainen: "Olet siis persialainen? -Joo. -Ihan varmastiko? -Joo. -Mikä on Iranin pääkaupunki? -Teheran. -Ok. Jos huijaat niin käy huonosti!" noin tiivistäen.
 
Viimeisin Bond...

Ei ollut mitään odotuksia, niin voisipa jopa sanoa, että yllätti positiivisesti. Mitä nyt turhaa 007-tittelin kopittelua ja yhden ilmeen Christoph Waltz, mutta ei tuossa reilussa 2,5 tunnissa päässyt ainakaan haukottelemaan.

Henkilökohtaiseen kärkikolmikkoon GoldenEye:n ja Royalen kanssa.
 
Peruna
Aivan 5/5!
Yksi parhaimpia suomalaisia leffoja koskaan. Olen ihminen joka hyvänkin komedialeffan aikana korkeintaan hymähtelee. Nyt nauroin ääneen lähes koko leffan. Jokainen vitsi jne osui ja upposi. Aivan huikea leffa alusta loppuun.
Erityismaininta VR laseille ja siitä katsottavalle pornolle ja siitä miten kaikki 2020-luvun termit oli upotettu 1600 lukuun.

Aivan huikea leffa jonka haluan nähdä mahdollisimman pian uusiksi.
Kaiken lisäksi 1600 luku puvustuksineen, linnoineen, lavastuksineen jne oli sitä tasoa, että tuli todistettua sen, että suomalainen tuotanto pystyisi tekemään esimerkiksi draaman, toimintaleffan tms näissä puitteissa.

Ei voi kuin suositella. Suomikomedia on aina kuraa, nyt oli huikea.
 
Jumanji: The next level
Jumanji: The Next Level (2019) - IMDb

Hajuton ja mauton koko perheen komedia, joka ei lupaavan kaartinsakaan (Glover, Devito, Black) kanssa jaksa kuin pientä virnuilua aiheuttaa. Yleensä Jack Blackin leffat naurattaa kyllä minua, vaikkei kummoisia tekeleitä olisikaan mutta tässä ei kai juuri sen perheystävällisyyden takia ihmeemmin irroitella, ainakaan sanallisesti. Taisi yksi kevyt tissi-vitsi olla, muuten mennään vielä harmittomammin. Ehkä eniten harmittaa peli-idean liian kevyt hyödyntäminen, varmaan paremmalla käsiksellä olisi saatu enemmänkin irti, kuin avatarien ja lisäelämien verran. Voihan se olla että tämä on enemmän sellainen "yhdessä lasten kanssa"- leffa, ja siksi ei nyt ihan minua palvellut.

Jaksoin katsoa tätä läpi vartin pätkissä, imdb-pisteiden korkeus kerrankin ihmetyttää sillä itse en ylittäisi kutosta arvosanassa. Suosittelen ainoastaan jollei MITÄÄN muuta katsottavaa lauantai-illan karkkipussin kanssa keksi.
 

Harvinaisen tylsä zombileffa. Hahmot kliseisen idiootteja, juonenkäänteet laiskoja ja ennalta-arvattavia. Visuaalisesti ihan jees. 2/10. Voisko tähän käytetyn ajan saada takaisin?

Kliseitä mm. nämä:
- kompastelu juostessa
- kiistely selviytyjien kesken yhdentekevistä asioista
- haavoja ei tarkisteta vaan oletetaan tartunnan saaneiksi
- tunneleiden läpi kulkeminen kesti aina juuri oikean verran. Koska zombit ei nää "pimeässä" niin selviytyjät ehtivät aina juuri ajoissa seuraavan vaunun ovelle.
- turha jahkailu junan sisällä etenemisessä.
- loppukohtauksessa hyvis-isä ei viskannut tartunnan saanutta samantien junasta vaan odotti että se muuttui kokonaan ja sai itsekin pureman :facepalm:

+ isä kuoli
 

Harvinaisen tylsä zombileffa. Hahmot kliseisen idiootteja, juonenkäänteet laiskoja ja ennalta-arvattavia. Visuaalisesti ihan jees. 2/10. Voisko tähän käytetyn ajan saada takaisin?

Jos et pitänyt tästä niin älä vaan katso jatko-osaa, sitäkään aikaa ei saa takaisin. Aikamoinen aasinsilta on vaadittu että tätä pökälettä voi kutsua jatko-osaksi.
Rakkaalla lapsella on monta nimiä: Train to Busan 2 / Peninsula / Bando
 
007 No Time to Die (2021)
Just tulin leffasta viimeisintä Bondia katsomasta. Ei kovin erikoinen, sanoisin jopa yhdentekevä. Kässärikin tuntui varsinkin lopussa menevän sekavaksi sillisalaatiksi, jossa oli emmentalin verran reikiä. Pahis oli alussa lupaava, mutta luhistui vaan huonoksi. Kuinka vaikeaa se oikeasti on tehdä hyviä pahiksia? Uusi tuplanolla sentään tuntui sopivan hyvin rooliinsa, vaikka ennakkoon olin vähän epäileväinen. Ehkä tämä leffasarja olisi aika pistää hyllylle? Bond nyt on vähän reliikki vanhoilta ajoilta ja viimeisin Bond-leffa, josta pidin käsittelikin juuri tätä eli Skyfall.
 
Uusin Bond, samaa tympeäää synkistelyä mitä muutkin Craigin leffat. Muutama irtovitsi siellä täällä ei pelasta. Toivottavasti seuraava Bond palaa viihdelinjalle uuden näyttelijän myötä.
 
Kävin katsomassa myös. Mielestäni oli puolensa, jollain tapaa oli normaalis synkempi ja raaempi. Ei sinänsä raaka, mutta ruumita ja teloituksis normaalia bondia enemmän? Vähän liian raskas, todella paljon actioni ja meinasi alkaa puutumaan jossain vaiheessa.
 
The Many Saints of Newark (2021) - IMDb

Tämä ei toimi ollenkaan itsenäisenä elokuvana mutta ei myöskään prequelina Sopranos-sarjalle. Puolet elokuvasta on nykytyyliin mustien sorrosta itkemistä ja toinen puoli väkinäistä fanserviceä sarjan faneille. Ainoa valopilkku oli Vera Farmigan suoritus Livia Sopranona. Muuten kasa paskaa.
 
Hyvä että Craigin Bondit tuli päätökseen. Ne olivat aika vakavia, ei välttämättä raakoja, mutta esim. Conneryn ja Mooren aikaiset oli hauskempia. Toisaalta itse 007:n hahmo ei ollut näissä ihan yhtä supersankarimainen kuin vanhemmissa, mikä oli hyvä. Toivottavasti uuden näyttelijän mukana tulee uudet tuulet.

Minulle oli kuitenkin aivan uutta, että Craigin tähdittämät elokuvat muodostavat juonellisen kokonaisuuden. Aiemmin olen ajatellut vain Casino Royalen ja Quantum of Solacen olevan samaa tarinaa, mutta nehän ovat kaikki. Tästä uusimmasta olisi voinut saada enemmän irti, jos olisi etukäteen palauttanut mieleen Craigin aiemmat Bondit. Osia juonesta ymmärsi vasta kun jälkeenpäin luki selityksen aiemmista leffoista. Craigin Bondit on muutenkin olleet aika vaikeaselkoisia, varsinkin ensimmäiset.

Vielä spoileriin muutamia mietteitä
En tajunnut Madeleinen olleen jo Spectressä kuin vasta myöhemmin netistä aiempien elokuvien juonia lukiessani.
Juonessa oli aukkoja, ehkä suurimpana se, että jos punaisen putkilon nanomyrkky tappaa kaikki, niin miksi se ei vaikuttanut myös Bondiin ja Safiniin?
 
Nobody


Ihan mukava vanhanajan äksönpakkaus.
Vähän tuli joku Taken mieleen, mutta enemmän kieli poskessa tehty. Odenkirk on mielenkiintoinen valinta pääosaan. Osittain toimi oikein hyvin ja sitten osittain ei niin hyvin. Yritti osittain olla vähän "taiteellisempi" alussa mutta lopuussa meni kunnon överiymistelyksi.

Viihdyttävä 8/10
 
Juonessa oli aukkoja, ehkä suurimpana se, että jos punaisen putkilon nanomyrkky tappaa kaikki, niin miksi se ei vaikuttanut myös Bondiin ja Safiniin?
Punaisen putkilon myrkky tappaisi Madeleinen ja hänen sukulaisensa, jos myrkylle altistunut koskisi heihin. Myrkyn ideana oli, että se oli koodattu tappamaan vain tietyn DNAn perusteella. Bondista tuli myrkyn oireeton levittäjä.
 
Punaisen putkilon myrkky tappaisi Madeleinen ja hänen sukulaisensa, jos myrkylle altistunut koskisi heihin. Myrkyn ideana oli, että se oli koodattu tappamaan vain tietyn DNAn perusteella. Bondista tuli myrkyn oireeton levittäjä.
Eikö siinä punaisessa putkilossa pitänyt nimen omaan olla sellaista myrkkyä, joka tappaa kaikkii?
 
Eikö siinä punaisessa putkilossa pitänyt nimen omaan olla sellaista myrkkyä, joka tappaa kaikkii?
Ei. Aiemmin elokuvassa kerrottiin, että se putkilon myrkky on ohjelmoitu juuri Madeleinen ja Mathilden DNA:lle.

Tarkistin asian vielä netistä ja löysin tällaisen:
"This isn't any ordinary strain though, it's programmed with Madeleine and Mathilde's DNA, so if Bond ever touches them again, they'll die."
Lähde: No Time to Die ending explained: How Daniel Craig exits as James Bond
 
Eikö siinä punaisessa putkilossa pitänyt nimen omaan olla sellaista myrkkyä, joka tappaa kaikkii?
Se oli tehty Madden hiuksesta, jota Safin käpälöi käydessään tämän vastaanotolla. Contingency plan siis.
 
Nobody


Ihan mukava vanhanajan äksönpakkaus.
Vähän tuli joku Taken mieleen, mutta enemmän kieli poskessa tehty. Odenkirk on mielenkiintoinen valinta pääosaan. Osittain toimi oikein hyvin ja sitten osittain ei niin hyvin. Yritti osittain olla vähän "taiteellisempi" alussa mutta lopuussa meni kunnon överiymistelyksi.

Viihdyttävä 8/10


Mistä tämän pystyy katsomaan?
 
Ei leffa vaan sarja, Yellowstone

1633455578695.png



Itse tykkäsin tästä. Hyvä tähän päivään sijoittuva "länkkäri". Kevin on mielestäni varsin mainio tuossa. Suosittelen.
 
No Time To die, tän katsoo kerran, muttei toiste. Casino Royalessa aloitettu vähän realistisempi toiminta lässähti absurdiuteen No Time to Die:ssa. Leffaan oli yritetty tunkea kaikki mahdollinen. Tunkemisesta seurasi keskiverto kokonaisuus joka maistuu sekametelisopalta. Tästä olisi saanut paljon paremman leffan karsimalla rönsyt pois tai jakamalla leffan kahtia ja syventymällä enemmän hahmoihin. Toimintaosuuksissa olisi ollut syytä pysyä casino royale hengessä joskin huomioiden sen, että nyt bond on osaava eikä vasta tienaamassa natsoja Ymmärrän mitä leffan juonella ja käänteillä haettiin mutta ei osunut eikä kolahtanut tällä kertaa. Leffassa oli kuitenkin sangen hyviä kohtauksia rusinat kakusta poimien. Tästä josta johtuen 3/5 tähteä bond-leffaksi. Geneerisenä action leffana arvosanaksi 2/5.

Mun kirjoissa Craig:in parhaaksi bond:ksi jäi casino royale. Casino Royale on bond leffana 5/5 tai geneerisesti leffana 4/5 mun kirjoissa. No Time to Die on toiseksi paras craig:in bondi ja quantum of solace on huonoin.
 
Viimeksi muokattu:
Katsoin The Hate U Give leffan. Todella hyvä ja tunteisiinkäyvä kuvaus rasismista, poliisiväkivallasta ja elämästä köyhässä huumeidensaastuttamassa lähiössä. Hyvin mielenkiintoinen leffa. Asioita tutkitaan useammalta kantilta. Paikoitellen on oikeinkin vahvaa dialogia ja seassa totuuspommeja esimerkiksi poliisien toiminnasta/perspektiivistä. Leffa ei kestäne toista katselukertaa, mutta oli oikein hyvä pätkä kerran katsottavaksi. 3.5/5. Leffa perustuu samannimiseen kirjaan. Tästä leffasta ei jää hyvä mieli eikä katsoessa naurata tai olo ole kevyt.


edit. Katsoin leffan Hulun kautta.
 
Viimeksi muokattu:
Spotlight (2015)
Elokuva kertoo Boston Globen reporttereista, jotka alkavat selvittää katolisen kirkon lapsiinsekaantumistapauksia ja huomaavat, kuinka syvälle se johtaakaan. Aihe on raskas ja synkkä, mutta sitä on käsitelty mielestäni asiaankuuluvasti ja tahdikkaasti. Näyttely on kauttaaltaan hyvää ja hahmot tuntuvat ihmisiltä eivätkä karikatyyreiltä. Näyttelykaartikin on varsin nimekästä, mukana mm. Michael Keaton, Mark Ruffalo, Liev Schreiber, Racher McAdams, John Slattery sekä Stanley Tucci. Netflixistä katsoin.
 
Viimeinen mohikaani(1992)
Vanha hyvä leffa, jossa on panostettu musiikkiin ja tunnelmaan. Ehdottomasti katsottava elokuva. Moni uusi elokuva saisi ottaa mallia tästä. Netflixistä.


"Viimeinen mohikaani (The Last of the Mohicans) on Michael Mannin ohjaama yhdysvaltalainen elokuva vuodelta 1992. Se perustuu James Fenimore Cooperin romaaniin Viimeinen mohikaani ja erityisesti sen aiempaan elokuvasovitukseen vuodelta 1936. Elokuvan tarina sijoittuu vuoteen 1757 ja Ranskan ja Ison-Britannian väliseen sotaan (osa seitsenvuotista sotaa) Pohjois-Amerikassa."
 
Näissä olisi hyvä aina mainita mistä leffan löytää. Unohtuu itseltäkin lähes aina laittaa tuo tieto. Mistä tuo The Hate U Give löytyy?

Hulusta katsoin. Hyvä vihje tuo, että olisi suotavaa tosiaan laittaa esille mistä elokuva löytyy. En hoksannut tuota ajatella viestiä kirjoittaessa.
 
The Guilty - Syyllinen (2021)
Netflixin omatuotantoa oleva jännäri kertoo Jake Gyllenhaalin näyttelemästä hätäkeskukseen siirretystä poliisista, joka vastaanottaa puhelun kidnapatulta naiselta. Vähän epätasainen tapaus, välillä ei pahemmin kiinnostanut, sitten taas vähän ja sitten taas plääh.
 
The Guilty - Syyllinen (2021)
Netflixin omatuotantoa oleva jännäri kertoo Jake Gyllenhaalin näyttelemästä hätäkeskukseen siirretystä poliisista, joka vastaanottaa puhelun kidnapatulta naiselta. Vähän epätasainen tapaus, välillä ei pahemmin kiinnostanut, sitten taas vähän ja sitten taas plääh.
Tästä alkuperäinen versio oli omasta mielestäni oikein hyvä. Eli tämä tanskalainen versio siis:



En tuota jenkkiversiota ole vielä nähnyt, mutta en usko että yltää tuon alkuperäisen tasolle.
 
The Rock(1996)
Nostalgiapläjäykset jatkuu ajalta jolloin elokuvissa oli muutakin kuin erikoistehosteita. Pääosissa Sean Connery, Nicholas Cage, Ed Harris. Toimintaelokuva parhaimmasta päästä. Musiikki, kerronta, draama jne. On kohdillaan. Toimii, vaikka olen katsonut tämän pitkälti yli toistakymmentä kertaa. Disney+.
Tässä hassunhauska faniteoria siitä että Conneryn hahmo olisi itse asiassa James Bond

 

Kävin katsastamassa uusimman James Bondin. Minusta tämä oli vähän samanlainen pettymys kuin Spectre, ei onneksi yhtä surkea kuin Quantum of Solace eikä varsinaisesti mikään huono elokuva, muttei mikään ikimuistoinenkaan. Craigin viimeiseksi Bondiksi vähän kädenlämpöinen. Sääli ettei herran seikkailuista tullut enää yhtä hyviä pläjäyksiä kuin Casino Royale ja Skyfall. Mutta tuntuu kyllä hurjalta kuinka nopeasti aika menee, kun tuntuu ettei Spectrenkään julkaisusta ole kuin hetki, vaikka siitäkin on jo 6 vuotta aikaa.

No Time to Dien intromusiikkikaan ei oikein iskenyt, oli kuitenkin parempi kuin Spectren biisi, mutta ei tule lähellekkään Skyfallin ja Casinon biisejä. Omasta mielestäni You Know My Name on kaikkien aikojen paras Bond-tunnari.

Tähtiä antaisin 3/5.

Daniel Craigin Bondit järjestyksessä:
Casino Royale 5/5
Skyfall 4/5
Spectre/No Time to Die 3/5
Quantum of Solace 2/5

Spoileriin joitain tarkempia ajatuksiani:
-Elokuvan konna jäi taas kerran pliisuksi, eikä näyttelijästä otettu tarpeeksi irti, kuten ei otettu Spectressäkään. Rami Malek ja Christoph Waltz huikeita näyttelijöitä, niin en vittu ymmärrä miksi molemmat jäivät niin pieneen osaan. Esim. Mads Mikkelsen oli paljon isommassa roolissa Casino Royalessa. Olisivat vaikka pyyhkineet Rami Malekin pois elokuvasta ja antaneet Blofeldin olla pääkonna tässäkin leffassa, kun edellisessä jäi niin surkean pieneen osaan. Etenkin kun Malekin esittämä pahis jäi aika ohueksi. Pahiksena yhtä unohdettava kuin Quantum of Solacen konna. Oli aika hiton antikliimaksinen tuo Blofeldin kuolema, vaikka oli edellisessä leffassa olevinaan niin suuri pahis. Ja koko Spectre-organisaatiokin teilattiin yhtä antikliimaksisella tavalla. :facepalm:

-Uusi 007. En käsitä miksi tästä 007-statuksesta piti tehdä joku isokin juttu tässä elokuvassa. Vai oliko kyseessä siitä, että kyseessä oli Craigin viimeinen leffa ja tämä tumma nainen jatkaa seuraavan "Bondin" pääosassa? Siinä tapauksessa se leffa ei ole enää mikään James Bond-elokuva. Sori vaan. Muutenkin tämä uusi 007 jäi kaikilta osin Daniel Craigin jalkoihin, ei ollut ollenkaan samanlaista lavakarismaa, enkä nähnyt juuri mitään elokuvallista syytä miksi hahmo edes oli mukana. Mitä tämä hahmo tekikään edes koko elokuvassa? Jäi juonellisestikin sinne taka-alalle turhaksi sivuhahmoksi. Koko hahmo tuntui siltä kuin studio yrittäisi sanoa että "007 voi myös olla tummaihoinen nainen". Ei ole tarkoitus olla sovinisti mutta ei voi. James Bond perustuu Ian Flemingin kirjoittamaan hahmoon. Tämän uuden 007 olisi hyvin voinut korvata Bondin naisagenttiparina siellä Kuubassa esiintynyt agentti. Sillä oli sentään jotain karismaa ja persoonaa ja toimi hyvin toimintakohtauksessa.

-Elokuvan juoni oli minusta vähän plääh. Siinä missä Casino Royalessa oli sentään realistiselta tuntuva juoni, niin tämä alkoi jo muistuttamaan Pierce Brosnanin sci-fi-juonia. Elokuva oli minusta muutenkin vähän liian pitkä, niin ehkä juonen tiivistäminen olisi tehnyt hyvää elokuvalle.

-Leffassa oli aika paljon huumoria, mikä ei nyt sinänsä ole huono juttu, mutta en tiedä sopiiko se näihin Craigin Bondeihin yhtä lailla, kun ovat olevinaan "realistisempia" vaikka vähän liian sci-fiksi mennäänkin näissä viimeisissä. Roger Mooren Bondeissa huumori toimii loistavasti. Ainakin tämän elokuvan kohdalla olisivat voineet jarrutella huumoria etenkin sen venäläistohtorin kanssa. Alkoi tulemaan Jar Jar Binks-traumat pinnalle.

-James Bondin romanssi Madeleinen kanssa oli sentään pikkuisen uskottavampi kuin edellisessä elokuvassa.
 
Viimeksi muokattu:

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
259 382
Viestejä
4 510 733
Jäsenet
74 358
Uusin jäsen
Lucas moilanen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom