Minecraft

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Anylo, 27.11.2018.

 1. Anylo

  Anylo

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  07.06.2017
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
  Nyt, kun Minecraftin pelaamisen osalta alkaa olla ensimmäinen kymmenen vuotta täynnä, niin pikku hiljaa on alkanut tuntumaan siltä, että kyseessä on melko hyvä peli.

  Alphan vanillaa tahkottiin tohkeissaan vähän isommalla ryhmällä jo silloin, kun hirviöt eivät vielä serverillä osanneet hyökätä pelaajan kimppuun. Samoin rakenneltiin valtavia metsäalueita, joka iloisesti roihahtivat pienimmästäkin kipinästä polttaen ihan kaiken (harmillisesti näin ei nykyään enää tapahdu).

  Jossain kohdalla modimaailmasta kuului kummia ja omin pikkukätösin hakkaamisen pystyi korvaamaan jossain määrin koneilla, joiden energian tuotannon optimointi. Vuosien vieriessä koneet kehittyivät tarjoten uusia ulottuvuuksia, parempia varusteita hahmoille ja lentokyvynkin. Tänä päivänä pisimmillään matkustellaan avaruudessa uusille planeetoille ja tuotantoketjujen energiantuotanto tehdään ydinreaktoreilla.

  Hieno matka. Toivottavasti on vielä monta vuotta jäljellä. Mites muilla?
   
 2. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tästähän se alkoi kiinnostus omalla kohdalla, tuota tuli seurattua tovin aikaa, kunnes piti itsekin sijoittaa Alphaan. Näkyy olevan paljon kommenteissa ihmisiä jotka muistelee vanhoja aikoja :)  Edelleen pelaan peliä, kuitenkin modien kera, ei tuo vanilla enää ole niin kiinnostava. Voi kun jostain näkisi miten paljon on aikaa mennyt pelatessa, siinä puhuttaisiin niin monesta tuhannesta tunnista että! Ei uskalla edes miettiä asiaa...
  Tällä hetkellä menossa maailma "All the Mods Remix" paketissa, josta löytyy kyllä tutkittavaa ja rakennettavaa taas pitkäksi aikaa. Ydinreaktorista lähtien olisi tarkoitus rakennella...
  All the Mods 3 - Remix
   
  yyri tykkää tästä.
 3. Anylo

  Anylo

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  07.06.2017
  Meillä on kaverin kanssa omalla serverillä menossa nyt Direwolf20:n tuorein paketti ja muksut puolestaan pelailee kavereittensa kanssa Sky Factory 3:sta.

  Tuossa DW20:n paketissa on mukana tuore munkki-modi, mikä oli oikein mukavaa vaihtelua tekniikkapuolen virittelyyn. Tuommoisia levelaussettejä hakkaisi ihan mieluusti välipaloina.

   
 4. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  510
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  1.0 versiosta lähtien tätä on tullu aina vähemmän ja enemmän pelattua. Viimeset 5 vuotta tullu modeilla höystettynä pelattua.
   
 5. iunknown

  iunknown

  Viestejä:
  154
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Pojan kanssa pelaillaan samalla koneella, toinen ohjaimella ja toinen näppis/hiiri. Jotain pieniä modeja / shadereita mutta muuten perussetit ovat riittäneet.
   
 6. -SD-

  -SD-

  Viestejä:
  1 803
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  8 vuotta on tullut pelattua, välillä kuukausien taukoja, toisinaan taas tuntikausia päivässä monta päivää putkeen.

  Peliin on tullut kaikenlaisia isoja päivityksiä, mutta vielä puuttuu iso päivitys joka keskittyisi louhintaan, kamaran rakenteeseen, luolastoihin, maanalaiseen elämään jne. Onhan pelin nimessä sentään "Mine"...
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2018
 7. WillYo

  WillYo

  Viestejä:
  208
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pukki toi junnulle Xboxin ja haluaisi kovasti jatkaa Minecraftin pelaamista myös konsolilla. Löytyy siis tietokoneelta Minecraft for Windows 10 niin miten tuon pelaaminen käytännössä boksilla toimii? Ainakaan nopeasti kun testailtiin niin ei löytynyt pelilistastani Minecraftia vaikka muita Play anywhere pelejä olikin. Kait tuo ylipäätään on mahdollista vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?
   
 8. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Näyttää siltä, että joudut ostamaan sen boxille...

  I own Minecraft: Windows 10 Edition already. Does this mean I can play Minecraft on Xbox One?

  Minecraft is not an Xbox Play Anywhere title – if you want to play on Xbox One, you will need to purchase Minecraft separately. Visit the Minecraft page for more info on how to purchase on Xbox One.


  https://support.xbox.com/en-US/games/game-titles/minecraft-better-together-update
   
 9. WillYo

  WillYo

  Viestejä:
  208
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Okei, kiitos.
   
 10. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  619
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitkä on vaihtoehdot jos haluis PC ja switchin multiplayeriin samalle serverille? Ostaa mojangilta oma realm tai hostaa 3rd party server softaa?
   
 11. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Bedrock versio pitää olla niissä laitteissa, joilla haluaa pelata verkossa.

  LAN jako päälle jos laitteet on samassa verkossa ja pitäisi toimia suoraan.
  Jos laitteet eri verkoissa, niin sitten tuo Realm on se vaihtoehto.
   
 12. SuomiKits

  SuomiKits

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
  En löytänyt oikeaa paikkaa, missä voisin kertoa meidän suomalaisesta Minecraft-serveristä, niin kirjoitan tähän...

  [​IMG]
  IP: mc.suomikits.ml tai 54.37.90.239:25565
  Discord: https://discord.gg/hnhJdv2
  www.suomikits.ml
  SuomiKits 1.8 - 1.13.1

  SuomiKits on ainut suomalainen minecraft-palvelin, joka tarjoaa pelaajilleen ainutlaatuisimman ja laadukkaimman pelikokemuksen. Täällä voit hankkia itsellesi uusia ystäviä, pelata kavereiden ja ylläpidon kanssa sekä viettää monipuolisesti aikaa. Täällä sinulla on mahdollisuus ilmaista itseäsi parhaalla katsomallasi tavalla. Ylläpito kannustaa kaikkia pelaamaan yhdessä, joten kannattaa edes tulla vilkaisemaan viikottaisia turnajaisia tai päivittäisiä tapahtumia, joissa voit voittaa mahtavia palkintoja!

  Miksi SuomiKits?

  Täällä voit taistella muiden pelaajien kanssa KitPvP maailmassa, kartuttaa taistelutaitoja PvP-botin avulla tai pelata kavereiden kanssa Duelsia! SuomiKitsissä on helppoa aloittaa pelaaminen. Jokainen aloittaa aluksi yhden kitin avulla. Kun on taistellut riittävästi, ja saanut voitoista rahaa, on mahdollisuus ostaa lisää uusia kittejä.

  Koitamme tehdä parhaan mahdollisen KitPvP kokemuksen, joten ylläpito on kiinnostunut kuulemaan pelaajien toiveita. Meillä on käytössä pistejärjestelmä, joka antaa pelaajille pisteitä tappamisesta ja vietetystä peliajasta. Näitä pisteitä voidaan käyttää erilaisten aseiden, panssareiden ja ominaisuuksien hankkimiseen.


  Mitä pelaaminen siis vaatii?

  Pelaaminen vaatii minkä tahansa minecraft-version välillä 1.8-1.13.1, joten palvelimella on käytössä vanhat combat-mekanismit. Näiden lisäksi iso osa plugineista on suomennettu tai koodattu itse javalla ja skriptillä. Ylläpito pyrkii siirtämään aktiivisesti nykyisen skript koodikannan javaksi.

  Jos tarvitset apua, voit kokeilla palvelimella komentoja /apua tai /kysy. Voit tarvittaessa myös kysyä suoraan apua ylläpidolta pelissä tai Discordissamme! Genz (Genz#4171) ja MiksuFIN (MiksuFIN#2890) auttavat mielellään sinua. Tämän lisäksi kaipaamme lisää ylläpitoa, mutta kriteerit ovat kovia, sillä ylläpidon vastuuna on Suomen ainoan minecraft-palvelimen ylläpitäminen.


  Tervetuloa pelaamaan SuomiKitsiin!
  ~ SuomiKitsin Ylläpito

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]   
 13. tuntsake

  tuntsake

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Juniorilla on ongelma Nintendo switchin ja Minecraftin kanssa. Kun hän pelaa servereillä tai realmissa niin yhteys jatkuvasti katkeilee ja heittää ulos pelistä. Kokeiltu kolmella eri wifi yhteydellä tuloksetta.
  Googlailin ja samaa ongelmaa on maailmalla, mutta ei selvää ratkaisua. Onko muilla tullut vastaan samanlaista tilannetta?
   
 14. Obi-Lan

  Obi-Lan ¯\_(ツ)_/¯

  Viestejä:
  619
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Täällä tuota tapahtunut joskus mutta ei häiritsevästi. Sen olen huomannut, että jos peliä ei sammuta joka kerta niin xbox kirjautuminen voi seuraavalla kerralla olla solmussa eikä realmsiin pääse.

  Jostain lukaisin, että yksi ongelma voisi olla jos Switch yhdistää 2.4Ghz wifi verkkoon, joy-conien bluetooth sattuu toimimaan samalla taajuudella.
   
 15. Keekuli

  Keekuli

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tällainen alustava kysely tänne:
  Olen miettinyt palvelimen vuokraamista modatun Minecraftin moninpelaamista varten. Olisiko täällä kiinnostuneita ehkä jopa kimpassa maksamaan tuota serveriä? Äkkiseltään näyttäis, että noin 20€ kuussa saisi varmasti riittävän palvelimen n. 5 pelaajalle kohtalaisen isolle modpackille.
  Itsellä tällä hetkellä menossa Enigmatica 2 Expert, ja jotain saman tyylistä olen ajatellut, esim PO3 Kappa tms, kun ilmestyy.
  Minkäänlaista kokemusta ei ole Minecraft serverin ylläpitämisestä tai servereistä ylipäänsä pl. cs-serverin ylläpito omalla Linux-myllyllä joskus vuosia sitten.
   
 16. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 561
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miksi vuokrata? Eikö tohon soveltuisi ihan omakin kone?

  Joskus aikanaan pidin serveriä omalla koneella ja kolme ihmistä pelasi ihan normaalisti. Kaksi oli siis netin välityksellä ja minä sitten vielä pelasin samalla kun serveri oli päällä. Tästä aikaa jo varmaan 10v.
   
 17. Keekuli

  Keekuli

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Nykyään nuo isommat modpackit on jo aika raskaita. Serveriltä vaaditaan ~4GB muistia ja hyvä prosessori. Nettiyhteyden osalta varmaan voisi toimiakkin. Toisaalta ei ole ylimääräistä tietokonetta nurkissa, eikä oikeen aikaa/rahaa sellaisen rakenteluunkaan. Lisäksi ostoserveri on koko ajan päällä, ilman että omissa nurkissa hurisee kone 24/7.
  Ehkä se kuitenkin nopsasti laskea, paljonko oman serverin takaisinmaksuaika olis suhteessa serverin vuokraamiseen.
   
 18. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 561
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No silloin meillä oli tekkit modipack ja 8gb ram ja i5 prossu ja hyvin se tosiaan kolmen kanssa jaksoi, en tosiaa tiedä näistä nykyisistä, mutta jos koneessa moderni i5 ja 16gb ram niin luulis jaksavan?
   
 19. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  758
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Vaatimukset ovat muuttuneet radikaalisti ikävä kyllä etenkin 1.12 version myötä, hyvä että nuo modipaketit toimii edes yksinpelaamisessa sujuvasti, jos tehdään tiettyjä asioita. Uusien chunkien luonti lyö polvilleen koneen ku koneen, Java ku on mitä on, koodikin vähän heppoista ja siihen päälle vielä modaukset lennossa.

  Enigmatica 2 Expert hyytyi pahasti vaikka kuinka yritti rakentaa "leveämmin", jotta kaikki pysyisi toiminnassa. Koneessa on i5 4570, ja pelkästään Minecraftille annettu 8Gb muistia käyttöön (16Gb kaikkiaan koneessa) ja ihan yksinpelissä. Stoneblock oli sama juttu, mutta siinä paketissa hyödynnettiin tickrate accelerator modei, jotka syö tehoa mielettömästi tietenkin. Ny aloitin Project Ozone 3 paketin, katsotaan miten siinä käy...

  Eli jopa yksinpelissä vaaditaan jo se 16Gb koneelta, että edes voi harkita noiden isompien pakettien pelaamista.

  Serverillähän ei tietenkään grafiikkaa pyöritetä, mikä vähentää vaatimuksia, mutta laskentatehoa ja muistia pitää olla mukavasti jo parille pelaajalle. Ja silloinkin kannattaa huomauttaa muille pelaajille jos uusille alueille menee, että ny hyytyy sit systeemit...
   
 20. Anylo

  Anylo

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  07.06.2017
  Kannattaa muistaa, että yksinpelissä käynnistyy samalle koneelle niin clientti kuin serverikin.

  Oma pöytälaatikkoserveri on rakennettu virtapiheistä osista, jolloin 80W muuntaja pyörittää i5 prossua. Muistia 16 GB. Uuden kartan generointi tuossa kokoonpanossa on se lagittavin osuus, muutoin esim. FTB:n modipaketit on pyörinyt aika oivallisesti kahdeksalla yhtäaikaisella pelaajalla.
   
 21. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 078
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Mulla oli joskus 5-6 vuotta sitten Hezneriltä vuokrattu dedicated server, 50€/kk ja oli silloin melko tehokas (olikohan joku i7+32GB?). Pyöri Tekkit + muutama admin-lisäosamodi. Ja kyllä se TPS putosi aika helposti jos pelaajia oli 10-20.

  Nykyiset modpackit on vielä raskaampia.