- Liittynyt
- 26.06.2020
- Viestejä
- 1 313
Muutettiin viikko sitten uuteen kerrostaloon jossa ei toimi kännykän netti yhtään sisällä. Ei oma elisa eikä vaimon dna. Onkohan jotain edullista laitetta, vahvistinta tms jolla saisi laitteet toimimaan?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Muutettiin viikko sitten uuteen kerrostaloon jossa ei toimi kännykän netti yhtään sisällä. Ei oma elisa eikä vaimon dna. Onkohan jotain edullista laitetta, vahvistinta tms jolla saisi laitteet toimimaan?
En tiedä millä nimellä se huaweissa on mutta VoWifi tulee sanoista Voice Over Wifi. Samsungissa se on nimellä Wifi-puhelu.Joo wifi on käytössä 100mbs talonetillä mutta senkään signaali ei yllä vessaan. Ikävää käydä kakilla ilman nettiä
Onko tuo vowifi huaweissa tämä?
Joo wifi on käytössä 100mbs talonetillä mutta senkään signaali ei yllä vessaan. Ikävää käydä kakilla ilman nettiä
Onko tuo vowifi huaweissa tämä?
Voi vaikuttaa suojaamalla antennit muilta kuin käytettävältä mastolta tulevilta signaaleilta. Se kuinka paljon se vaikuttaa selviää vain kokeilemalla.Pystyykö SINR:iin vaikuttamaan mitenkään? Tällä hetkellä arvot on RSRP n. -70 dB ja SINR vaihtelee koko ajan välillä 7-22 dB.
Eikö SINR ole lähinnä muusta liikenteestä riippuva, eikä siihen siten voi vaikuttaa?
Vahvistamalla hyötysignaalia (SI) paremmalla antennilla olettaen että kohina (N) pysyy vakionaPystyykö SINR:iin vaikuttamaan mitenkään
Joku maadoitettu peltiputki maston suuntaan?Voi vaikuttaa suojaamalla antennit muilta kuin käytettävältä mastolta tulevilta signaaleilta. Se kuinka paljon se vaikuttaa selviää vain kokeilemalla.
Näitä arkisempia virityksiä joita on vastaan tullut on joku folio"kulho", siivilä, metalliverkko tmv.Joku maadoitettu peltiputki maston suuntaan?
Kannattaa suunnata oma energia ja ajankäyttö muihin yksityiskohtiin kuin edellä kerrotut.Näitä arkisempia virityksiä joita on vastaan tullut on joku folio"kulho", siivilä, metalliverkko tmv.
Kuva lainattu murosta jossa oli joskus koko ketjullinen aiheesta ja virityksistä: 4G ANTENNIEN MODAUS JA SINR VAIKUTUS LATAUSNOPEUTEEN
Kiitos näistä yksityiskohdista, joihin kannattaa energia suunnata.Kannattaa suunnata oma energia ja ajankäyttö muihin yksityiskohtiin kuin edellä kerrotut.
Ideoita miksi netti ei kulje?
Eli talo on hankalassa paikassa, hieman montussa. Etelän suunnalla ehkä 140-160astetta on niin että on jyrkkä rinne mikä on ehkä 50m korkeampi kuin talo. Muualla on vain pientä nyppylää/puustoa.
Nyt katolla Iskran P-56 antennit. Aikaisemmin olivat harjalta 1,5m korkeudella. Tarkoittaa maasta noin 10,5m korkeutta. Data kulkee joskus, suurin osa ajasta ei.
Viime viikonloppuna taas paloi käpy kun speedtest antoi 4/8mbps.
4h turasin katolla. Sain siirrettyä antennit noin 3-4m korkeammalle. Eli nyt mennään jo jossain 13-14m korkeudessa. Alkaa olemaan puihin verrattuna aika korkealla.
Kännykällä pompottelin liittymää päälle ja pois ja zekkailin cellmapperilla mihin mastoon ottaa yhteyden. Ottaa aina yhteyden 2.2km päässä olevaan mastoon mikä on vesitornin katolla. Eli pitäisi olla korkeammalla kuin esteet matkalla. Aikaisemmin olen käyttänyt kymmenkunta tuntia antennin suuntailuun eri mastoihin (3 eri suuntaa ja mastoja ehkä 5kpl). Mikään näistä ei toimi paremmin, joten päätin luottaa mihin kännykkä ottaa linkin.
Sain tällä 15/25mbps, pingi ok (oliko 19) mutta jitteria oli yli 100. Jos tämä taso pysyisi niin voisin olla tyytyväinen historiaan peilaten, eihän tällä vielä mitään nopeeta surffailua/4k striimiä saa.
Eilen illalla sitten taas ei lähtenyt edes netflixi aukeamaan, kaatui aina timeouttiin kirjautuessa. Sängyllä makoillen pistin kännykästä netin jaon ja sillä netflix toimi. Eli uskomatonta, 10m matalammalla, sisällä ja vielä talon kauimmaisesta nurkasta homma toimi ok. Tarkistin vielä että jälleen ottaa vesitornin katolle yhteyden.
Eli mikä hemmetti tuota ulkoisen antennin linkkiä vaivaa? Suuntailuun olen käyttänyt tuhottomasti aikaa ja se ei parana. 3 eriä tyyppistä modeemiakin olen kokeillut 2v sisällä. Silti kännykkä toimii sängyltä paremmin!
Yksi mikä oli ainakin joskus ongelma oli että modeemi yritti aina käyttää sisäisiä antenneja vaikka kuinka laitoin että vain ulkoiset. Tämä vähän parani kun vuorasin modeemin folioon. Tällä hetkellä modeemi ei ole foliossa että voihan se pirulainen taas käyttää sisäisiä antenneja?
Toinen mikä hämää on se että uploadi on aina parempi kuin download. Tähän ei vaikuta kellonaika tai masto, eli tuskin johtuu ylikuormasta mastoilla.
EDIT: Kuinka tarkka tuo suuntaus on 2.2km matkalla? Vaikuttaako 1astetta, 3 astetta vai jopa enemmän kuuluvuuteen? Tollanen 6m salko kun katolla jo hieman heiluu ja mahdollisesti siis voi tietty myös kääntyä.
Mitä kaapelia ja kuinka paljon? Huonolaatuisella kaapelilla ja >10m vedolla saa jo nopeasti hävitettyä suuren osan ellei jopa kaiken hyödyn ulkoisesta antennista.Eli mikä hemmetti tuota ulkoisen antennin linkkiä vaivaa?
Kaapeleina on Iskran mukana tulleet, joita satshop väittää laadukkaiksi.
10m riittää juuri, koska modeemi on suoraan antennitolpan alapuolella teknisessä tilassa.
Resetoin varmuuden vuoksi modeemin ja resetin jälkeen modeemi päätti tarttua 15 astetta sivussa olevaan tukiasemaan josta tulee arvoiksi:
RSRQ: -13dB
RSRP: -99dBm
RSSI: -65dBm
SINR: -10dB
Eli ei ihme jos välillä homma toimii ja välillä ei. Modeemi nappaa jonkun aivan väärässä suunnassa olevan linkin.
Tämä minkä nyt nappas on 700-800Mhz alueella, joten ehkä tämän saa vältettyä pakottamalla modeemi 1800Mhz modeen? Mastoahan näihin ei vissiin millään saa lukittua?
EDIT: piti testata speedtestiä, mutta niin huonosti toimii että edes speedtest ei lähde käyntiin. Sivu kyllä lopulta sentään latautuu.
Ei maksa vaivaa tuon hyvälaatuisen kaapelin kanssa. Teoriassa parannusta 1,38dB jos tuota 3m lyhentää.Saisin ehkä 3m kaapeleita lyhyemmäksi jos siirtäisin modeemin vintille heti antennitolpan juureen. Onko tästä vaivaan nähden hyötyä?
Kyllä se tosiaan oli negatiivininen. Eikä ihme kun tosiaan sivulta tulee signaali. En tiedä miten toi modeemi valitsee mihin on yhteydessä.
Mutta onko oikeasti niin että toi SINR 2dB on ok saavutus jos tukiasema on 2.2km päässä? Tuntuu että tässäkin ketjussa jengi vetää parempia jostain 5-6km päästä vaikka metsää välissä.
Saisin ehkä 3m kaapeleita lyhyemmäksi jos siirtäisin modeemin vintille heti antennitolpan juureen. Onko tästä vaivaan nähden hyötyä? Miten mahtaa tuollainen modeemi selvitä kylmässä tilassa? SMA liittimet taitaa olla ikävät?
Ei olekaan, koska signaali-kohinatason välistä suhdetta ei voi kyseisellä mittayksiköllä ilmoittaa. Verrattaessa kahden eri tehon välistä suhdetta (hyötysignaali vs kohina) käytetään yleensä desibeliarvoa, eikä absoluuttista arvoa (sinun esimerkissäsi 1milliwattiin).Noh ei se 2dBm SINR hyvä ole missään tapauksessa
Ei olekaan, koska signaali-kohinatason välistä suhdetta ei voi kyseisellä mittayksiköllä ilmoittaa. Verrattaessa kahden eri tehon välistä suhdetta (hyötysignaali vs kohina) käytetään yleensä desibeliarvoa, eikä absoluuttista arvoa (sinun esimerkissäsi 1milliwattiin).
Jos "SINR" halutaan ilmoittaa dBm yksiköillä tulee ilmoittaa kaksi eri arvoa signaalin voimakkuus (RSSI) ja sitten kohinan voimakkuus, jota yleensä ei ilmoiteta.
Esimerkiksi jos RSSI on -60dBm ja SINR on 10dB, niin kohinan voimakkuus on silloin -600dBm.
Onhan noiden antennien keskinäinen korkeusero riittävä... ehkä noin 70 cmMä tossa laskeskelin että
Aivan. Tässä on kuitenkin otettava huomioon se, että kuluttajalle näkökulmasta yhteyden "hyvyyden" suure on yleensä se miten kova latausnopeus on. Sitä arvioidessa on otettava useampi arvo huomioon, joista yksin mikään ei ole riittävä.
Esimerkiksi SINR saattaa olla esim. 15dB jolla pitäisi jo kohtalainen yhteys saada aikaiseksi, mutta yhteys voi olla aivan surkea jos RSRQ (häiriötaso) on vaikkapa alle -10dB.
Itse yleensä seuraan SINR ja RSRQ arvoa yhteyden hyvyyttä arvioidessa.
Juuri tein mökille parannuksia nettiin, maasto on hankala kun rakennus on alingossa joten antennit nousee noin 3m ympäröivästä maastosta ja metsän keskellä pieni aukio joten metsän läpi pitää singnaalin kulkea. Ainoat taajuudet saannissa on 3-4 G 800 Mhz.Tällä hetkellä modeemina Huawei B535.
Nyt ei näytä arvoja olevan ylhäällä, mutta SINR on ollut aina huono. Kympin luokkaa tai jopa alle.
Tukiasemassa on 1800Mhz taajuus. Muuta ei taida tähän suuntaan olla.
Toisessa suunnassa, 2.8km päässä on 700Mhz masto. Se melkein näkyy puiden välistä, mutta sinne suuntaamalla saan vielä huonommin toimivan verkon.
Mikset mittaa signaalia livenä vaikka LTE-H:lla?Täytyy tulostaa 2mm asteikolla olevat liuskat, liimata antennin jalkaan ja antenniputkeen ja käydä +-10mm alue läpi. Jos sieltä nyt parikin lukua parempi SINR löytyisi niin ei ainakaan haittaisi.
Pienempää asteikkoa tuskin saan mahtumaan niin että saan vielä selvää.
Kiitoksia kaikille kommenteista. Suurin apu ehkä on ollut että on löytynyt motivaatio edes vähän testailla kun julkisesti itkee.
Vielä aihetta sivuten lautasantennin matalan maston asennuksesta peltikaton päälle.
Antennimasto lukkosaumapeltikatolle
Tämmöinen pitäisi väkrätä. Reikiä ei innosta tehdä peltiin, johon ei mainittavasti tule muitakaan reikiä. Päätyyn ei mastoa tee mieli asentaa. Kiinnitys siis ylimääräiseen lumiesteputkeen, joka tulee katolle neljällä kiinnittimellä, sekä huoltosiltaan. Toimii teoriassa, käytäntö selviää jatkossa.konekansa.net
Ei saa parempaa modulaatiota päälle noin huonoilla signaaleilla. Tosin 4x4 MIMOlla voisi jo päästä tupla-antenneilla kokeilemaan. Kunhan pääsen työpöydälle testailemaan tuota uutta korttia itse, niin todnäk laitan tuplasuuntaavat.@valexi Tämän seudun 2-taajuusverkolla (800+1800) ei ihan edistyksellisintä 5CA modeemia tarvinne. Näillä signaaliparametreilla ei taida 256QAM saada vaikka modeemi tukisikin?
Tukeeko RouterOS cat16 modeemeja? Aika syvällä suossa on mikäli tukea ei löydy.@Spoeghe Aika lelu modeemi tuossa Mikrotikissä on nykymittapuulla. Tee reititin mieluummin ite. Mulla oli murossa joskus ohjeetkin, mutta kuvat ovat hapantuneet.
Modeemiksi joku CAT16+ laite. Mulla itellä tulossa nyt T77W968 DW5821e X20 LTE Cat16 kortti. En ole päässyt testaamaan, kun odottelen antenniadaptereita.
MuroBBS-foorumi on suljettu - Muropaketti.com
MuroBBS on lopettanut toimintansa torstaina 14.4.2022, palveltuaan suomalaisia netin käyttäjiä yli 20 vuotta. Syy lopetuspäätökseen oli keskusteluiden hiljentyminen viime vuosien aikana. Moni vanha MuroBBS:n käyttäjä on ilmaissut huolensa sii…murobbs.muropaketti.com
Ei taida tukea, kun ei kunnolla tue vanhojakaan. OpenWRT:llä (ModemManager) tuki löytyy melkein kaikille tunnetuille korteille.Tukeeko RouterOS cat16 modeemeja? Aika syvällä suossa on mikäli tukea ei löydy.
Varmaan tiedät että MIMO ei toimi ilman modifikaatiota.
Kyllä joku log periodinen tai paneeli (perhos?) antenni on kelvollinen.Itselläni on vähän heikko usko noihin monitaajuusantenneihin