Mikä auto minulle?

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja Formica, 19.10.2016.

 1. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  603
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Okei... mutta et nyt vastannut kysymykseen. Kiinnostaisi että minkä verran halvemmalla tuollaisen Volvon sait ruotsista hakemalla vrt. suomen hintatasoon.
   
 2. hedzod

  hedzod

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  28.02.2017
  Kuten sanoin, budjettini oli noin 15 tuhatta euroa. Suomessa tuommoiset vähänajetut ja hyvinvarustellut V60:t maksavat reilusti yli 20 tuhatta.
   
  SR50La tykkää tästä.
 3. Zilenzio

  Zilenzio

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  13.04.2018
  Vertailu on tosiaan hankala kun nuo varustelut on niin erilaisia. Tuntuu että karvalakkimalleja ei Ruotsissa ole tarjolla tai ainakaan paljon.
   
  SR50La tykkää tästä.
 4. sloke

  sloke

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Kokeillaas täältä tulisiko tekkiläisilä hyviä ehdotuksia seuraavaksi autoksi:

  -Budjetti max. ~25k
  -Kahden hengen talouteen ainoaksi autoksi
  -Päivittäin lyhyttä kaupunkipyörittelyä, viikonloppuna/työmatkoilla sitten pidempää pätkää
  -Automaatti
  -Mielellään 2014+ vuosimallia ja kilsat saisi olla sellaiset ettei samantien saa olla kaikkia kulutusosia vaihtamassa
  -Ajoa 17-20tkm/vuosi, bensaan/hybridiin olisin kallistumassa tällä hetkellä itse (lataushybridi ei tällä hetkellä vaihtoehto)
  -Tilava sedan/farmari ollut harkinnassa. Talvella saisi sukset mahtua autoon sisälle, mutta vaihtoehtona on toki suksiboksin käyttö talvikaudella kun kesällä taas tilantarve ei ole niin suurta, joten jokin näppärämpi kulkinekin on vaihtoehto.
  -Nykyinen auto ajettu ns. loppuun eli ei rasitetta vaihdossa
  -Korealaiset / VAGgilaiset ei oikein innosta


  Alla vielä muutamat mitä olemme käyneet koeajamassa:

  Volvo V60, ei valittamista, mutta diesel epäilyttää ja bensana heikosti vaihtoehtoja
  Toyota Auris farkku, pikkuautomainen maantiellä, en tykännyt
  Mercedes-Benz A, menee takakonttitiloiltaan jo liian pieneksi
  Toyota Avensis farkku & sedan, tässä vaiheessa vahvin ehdokas mitä tullut vastaan
   
 5. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 573
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselläni täsmälleen sama tilanne ja diesel V60 ruotsista haettuna tuntuu nyt ehkä parhaalta. Sinänsä en dieseliä haluaisi, mutta noissa diesel on selvästi halvempi kun bensa ja tuo V60 vaikuttaa aika laadukkaalta. Toyotaa kanssa käynyt kokeilemassa mutta on jotenkin niin muovinen lelu, vaikka varmaan olisi kestävyydeltään ylivoimainen.

  Iso riski ehkä tuo diesel, mutta jos seuraavat 10v menisi ilman että dieselvero ja dieselin hinta karkaisi ihan pilviin niin tuo olisi ehkä järkevin.

  Sitten sen jälkeen tuo romuttamolle ja joku käytetty sähköauto alle.
   
 6. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  603
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Pitäkäähän sitten Volvojen omistajat apulaitehihnan ja rullien kunnosta huolta. Lukemani perusteella myös näissä uudemmissa V60 malleissa on edelleen sama suunnittelumoka, joka on jo vuoden 2007 S80 mallissa. Eli apulaitehihna katketessaan pääsee suoraan jakopäänhihnan väliin ja aiheuttaa täydellisen moottorituhon.
   
 7. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  2 090
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Korjasin lauseen.

  Ei mitenkään koskenut kaikkia V/S80:iä vaan osaa autoista, vaan on ihan tuurista kiinni. Eli jos hihna katkeaa niin huonolla tuurilla se joutuu jakopään väliin.

  Sinänsä uskomatonta että sama suunniteluvirhe olisi edelleen noissa...
   
  Rizar1 tykkää tästä.
 8. Jesse58

  Jesse58

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Eipä noissa mitään isompaa vikaa pitäisi tulla, ellei bensan kulutusta lasketa. Laatikko öljyt kannattaa vaihtaa tyyliin 80-100tkm välein. Itse hommasin viime vuonna samanlaisen, tosin 2014 ja farkku.
   
 9. Jarkki86

  Jarkki86

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  15.09.2018
  Toisaalta parempikin että tuo insignia on viimeistä vanhempaa polvea, yleensä noihin on jo pahimmat tyyppiviat saatu tuotannon aikana korjattua vrt. Ensimmäisiin vuosimalleihin.
   
 10. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  603
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Tämän artikkelin mukaan koskee ainakin D5 moottoreita vm. 2001-2017. Ei ole sanottu missä muissa moottorityypeissä tuota esiintyy.
  Kuluttajajärjestö: Volvon moottoreiden rakenneongelmasta kalliita remonttilaskuja

  Ei tietenkään kannata antaa suhteettoman suurta painoarvoa asialle, jonka toteutumisen todennäköisyys on hyvin pieni, mutta sanon vain että kannattaa sitä hihnan kuntoa seurata jos auto kuuluu riskiryhmään.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019
 11. Docweird

  Docweird

  Viestejä:
  2 090
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Akuutein ongelma kai oli 2007-2008 kun viallinen ilmastoinnin kopuran kytkin kuumeni / katkoi hihnoja. Näitäkään ei tietenkään kaikissa eikä tainnut edes päällepäin nähdä mikä kompura oli viallinen.

  Ongelma tietenkin sama; helposti pääsee katkennut hihna väärään paikkaan. Muttei se aina sinne mene ja nuo "normaalit katkeamiset" rullien ja hihnan takia kannattaa tietty tiedostaa ja vaikka vaihdella hieman aikaisemmin kamat sinne.
   
 12. Joppe

  Joppe

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Farkku tämäkin, se jäi tosiaan pois tuosta viestistä. Tuohon kulutuspuoleen kiinnitin kyllä itsekin huomiota, kuulosti ainakin valmistajan numerot aika isoilta ja todellisuus varmaan vielä vähän päälle. Ei sinällään omilla kilometrimäärillä ihan hirvittävän merkittävä ongelma.
   
 13. Joppe

  Joppe

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Vähän samaa mietin myöskin. Tässähän kyllä vielä sitten sellainen muuttuja, että 03/2017 GM myi Opelin PSA:lle, tämä on sikäli lähestulkoon viimeisiä jenkki-Opeleita. Ainakin ajatustasolla se kuulostaa paremmalta vaihtoehdolta kuin patonki-Opel. :)
   
 14. Jesse58

  Jesse58

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  About 9-9,2l itsellä vie kaupunkiajossa kun ajaa sukkasillaan. Ja tossa b inkussa on vielä gm:n tekniikkaa, eli se ei ole vielä rapea ranskis. ;)
   
 15. OD.

  OD.

  Viestejä:
  535
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Kävin koeajamassa uuden focuksen. Aika pippurinen on Fordin 1.5l 150hp bensamoottori ja ohjaus todella agressiivinen/välitön. Automaatissa ei ole samanlaista lähtöviivettä kuin DSGssä, vaan auto lähtee kun kaasupoljinta hipaisee.

  Sisätilat ovat pikkasen ahtaammat kuin Octaviassa ja kontti samoin. Laskennallisesti eroa ei ole kuin muutama litra, mutta Octavian kontti on selvästi korkeampi(?). Iso lastenvaunu meni nätisti sisään, mutta peitti näkyvyyttä takaikkunasta, kun Octaviassa ei peitä. Sisätilojen ulkonäkö/laatu oli ihan jees, mutta penkit parhaassakin varustetasossa keskinkertaiset. Paremmat penkit saa ainakin osaan mallistosta lisävarusteena.

  Ihan positiivinen fiilis tuosta jäi, mutta ei herättänyt valtavaa omistushalua. Pyysin kuitenkin tarjouksen, jossa eniten kiinnostaa paljonko tarjoavat my 2017 27500 km ajetusta Octaviasta.
   
 16. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 573
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Miten maksoit auton? Tilisiirto kestänee liian kauan ja tulee ehkä jotain lisämaksuja eur->sek muunnoksesta? Katselin että ainakin op pankissa saisi debit kortin vuorokausi rajaksi varmennetuissa ostoissa jopa 60000€. Eli periaatteessa vaan rahat tilille ja maksaisi debit kortilla jos liike kortit hyväksyy? Toimiiko debit kortit ruotsissa normaalisti?

  Credittikin kävisi, mutta siihen sai paljon pienemmän rajan ainakin op:lla. Tosin löytyy 3 visaa niin voisi maksaa osissa.
   
 17. Sir

  Sir

  Viestejä:
  253
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  Saksalainen mielessä niin Ruotsi voisi olla vaihtoehto...
  Kamux ja Saka täynnä tuolta roudattuja ylihintaisia paskoja. Jos liikkeestä auton meinasit ostaa niin pysy kaukana näistä kahdesta. Mitään positiivista sanottavaa ei ole kummastakaan kun tarjouksia kysellyt ja koeajanut. Paras oli Sakan myyjä joka laittoi perään whatsapp-viestejä :facepalm: Saatanan typerää minun mielestä. Hinta toki tippui samalla kun aikaa kului :facepalm: Kysyikö lupaa tähän niin ei. Koeajon vakuutuslappusesta poimi numeron :facepalm:
   
 18. vatanen

  vatanen Perinnöllisesti impotentti

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Kamuxilla kävin koeajamassa vm14 saksantuonti E-sarjaa. Kun sain avaimet käteen myyjä muisti mainita, että tässä on muuten tupakoitu. No ajoin huvikseni kuitenkin, moottoritien rampilla ihmettelin suhteellista laiskuutta, VIN-haku paljasti kyseessä olevan 220, 250 sijasta. Ei tullut kauppoja, vaikka kovasti olisi ollut pojilla kiinnostusta vääntää diili. Vasta kun sanoin että tupakoidusta ja luvattua tehottomammasta autosta en rupea neuvottelemaan, kun kyseessä ei tosiaan mikään harvinaisuus ole.

  Myöhemmin kävin sivuilta tarkistamassa ja olivat sentään korjanneet mallitiedot, mutta pyynti oli edelleen sama.
   
 19. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 308
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noinhan sitä ohjeistetaan tekemään, eli soittelemaan perään tilanteessa kuin tilanteessa. Ja ne vakuutuslaput talteen, niin voi pommittaa. Itse en tuota ideaa juurikaan soveltanut, vain epävarmat jahkailijat pystyi ehkä klousaamaan diilin puhelimessa;) Muuten en ikinä viitsinyt painostaa turhaan, koska se nyt vain on ikävää, eikä sopinut omaan tyliin mokoma puhelinmyynti.
  Sakasta en osaa sanoa, Kamuxin jutut taas on tiedossa joten eiköhän kumpikin mene samaan katergoriaan.

  Saakohan tullaista asiakasrekisteriä enää edes pitää?:think:

  Jos ei ole ongelma matkata ruotsiseen ja viettää siellä päivä tai pari, niin ei tarvitse ensimmäiseen katiskaan tarttua, vaan ehtii käydä muitakin vaihtoehtoja läpi, jää ainakin yksi jobbari pois välistä.
   
  SR50La tykkää tästä.
 20. Sir

  Sir

  Viestejä:
  253
  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  Onko laillista ottaa siitä numero ja viestitellä? Loppujen lopuksi ihan sama. Viihdearvoa oli kun tonnit hävisi hinnasta, mutta auto oli edelleen yhtä paska :D

  Ruotsista olisi hyvä hakea itse, koska siellä viihtyy mielellään pari päivää ja on lähellä. Vielä kun olisi sitä aikaa...
   
 21. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 085
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Palkkaa hakija niin ei tarvitse persettä nostaa penkistä ja auton voi itse sitten käydä vain hakemassa satamasta. Ruotsin pään paperityöt hoituu samalla ja itsellä säästyy päivä tai pari aikaa.
   
 22. Janz

  Janz

  Viestejä:
  399
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Pieni autokuume päällä orastavan kesän kunniaksi taas, katselin vähän täältä päin 15-20Ke hintaluokan autoja automaatilla ja hyvillä varusteilla ja vielä paremmilla kilometreillä, niin silmiin osui parikin vm. 16-17 Opel Astraa. Eikös nuo herran vuonna 2019 ala olla jo ihan hyviä autoja? Tai ainakin autoja?
   
 23. Jarkki86

  Jarkki86

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  15.09.2018
  Nuo astrat taisi kerätä ihan hyvin kehuja autolehdiltä saapuessaan markkinoille, poltteli silloin itseäkin ihka uuden auton hankinta mutta onneksi tulotaso viilensi kuumeen.

  Itselläni on tapana tankata kaikki tieto jostain kiinnostavasta mallista tietysti foorumeilta mutta myös kirjastoista...kannattaa käydä arkistoista lueskelemassa ko. Vuoden lehtiä ja talvitestit jne. Saa ainakin hyvän kuvan millaisia ne oli uutena ja kuinka vertautuu muihin ikäisiinsä.
   
 24. vatanen

  vatanen Perinnöllisesti impotentti

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Ostin farkku-Astran uutena loppuvuodesta 2017. Voin suositella. Oma auto 1.4 Turbo 110kw Innovation varustelulla + Innovation paketti ja muutamia lisävarusteita.
  Huomioita:
  -Innovation on varsin kattava varustetaso, kaikki tarpeellinen löytyy
  -AGR-penkit ovat ainakin omalle selälle ja persiille erinomaiset istua pidempääkin matkaa. Ilman niitä en ostaisi koska tarjontaa on.
  -Litrainen malli ei ole oikea automaatti, vaan robotisoitu manuaali
  -Ensisijaisesti katsoisin 1.4 mallia jos automaatti on vaatimus, siinä perinteinen mehumaija
  -1.4 manuaali kuluttaa mulla noin 6.2l sadalla sekalaisessa ajossa, ajotietokone näyttää noin puoli litraa vähemmän
  -Ledimatriisivalot ovat näkemisen kannalta oiva lisävaruste, mutta tyyppivikana on "kaarreajovalojärjestelmän häiriö", korjauksena koko umpion vaihto. Uusi umpio on kallis, jos eivät suostuisi takuuseen/virhevastuuseen tekemään. Näitä on hajonnut jonkin verran, myös allekirjoittaneelta
  -Muita vikoja ei 45tkm aikana ole ollut, paitsi kuskinpenkin manuaalinen korkeussäätö meni takuuseen
   
  SR50La tykkää tästä.
 25. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 085
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Mikä on "jonkin verran"? Onko siis hajonnut useampikin umpio? Itse mietin ja kävin koeajamassa uutta Insigniaa, jossa tuollaiset valot oli niin mietin just mahdollisia ongelmia tulevaisuudessa. Lyhyt takuu ja erikoiset valot eivät ole kovin kiva yhdistelmä, koska korjaus on yleensä tosi kallis juuri tuosta syystä että silloin aina vaihdetaan koko umpio. Tosin ei se koajamani Insignia ja lähes 50kilon hintalappu muutenkaan oikein kohdanneet.
   
 26. vatanen

  vatanen Perinnöllisesti impotentti

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Multa on hajonnut yksi, kaverilta myös yksi, foorumeilta löytyy lisää tapauksia. Länsiauton huollon mukaan mennyt "muutamia", mutta kyllä se ihan tyyppivika on. Pitäisi olla korjattu 18 syksyllä ja myöhemmin valmistettuihin yksilöihin.

  Insigniassa on muistaakseni 32-lamppuinen umpio, siinä missä Astrassa 5-lamppuinen, joten ei välttämättä niissä ole tätä samaa ongelmaa.
   
  SR50La tykkää tästä.
 27. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 110
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Mä voin kertoilla siitä halvemmasta Enjoy-tasosta kun vatanen hoiti jo tuon Innovationin.
  Mulla on 2016 Enjoy 1.4T (150hp) automaatti farmari.

  Enjoyssa on tärkeimmät perusvarusteet, ainakin suunnilleen kaikissa, koska Enjoy More-kampanjapaketti ei maksanut kuin muutaman satasen niin se on aikalailla kaikissa näissä 16 ja 17 tienoilla ostetuissa.

  + 7" multimedia Carplay ja Android auto tuella ja toimivalla bluetoothilla jos ei laita piuhaan kiinni
  + Vakionopeudensäädin
  + Led-päiväajovalot ja valoautomatiikka
  + Automaatti-ilmastointi kahdella vyöhykkeellä
  + Automaattisesti himmenevä taustapeili
  + Mekaaninen käsijarru (henkilökohtaisesti iso plussa)
  + Tutkat edessä ja takana
  + Lämmitetty nahkaratti
  + Kulutus maantiellä @80 <6L/100, @100 ~6L/100
  + Erittäin hyvä ajaa

  - Auto vaihtaa turhan herkästi ajovaloille ja himmentää näytöt ja mittariston
  - Enjoyssa vakiona "muotovanteet" kapseleilla, ei aluja
  - Aika iso osa Enjoystä on vakiopenkeillä, jotka on "ihan ok". AGR:t ei olis montaa satasta lisää maksanut...
  - Äänieristys ei ole markkinoiden parhaimmasta päästä. Itse tunkkasin lisää vaimennusmattoa takakontin lattiaan
  - Ei suksiluukkua, jos tarvetta niin katso auto jossa on 40/20/40 kaatuva takapenkki

  Kulutus omassa ajossa (30%kaupunki/50% motari/20% maantie) kesällä 7~7,5L ja talvella litran enemmän
   
 28. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  413
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kokemuksia Rellun tästä uudesta Espacesta? Pitäisi varmaan huomenna koeajaa tuollainen sillä ajatuksella, että siitä tulisi perheen uusi auto.

  Nykyinen Grand C-max alkaa jo käymään vanhaksi ja liian tutuksi.
   
 29. Joppe

  Joppe

  Viestejä:
  22
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Tulin vain kuittaamaan, että kyllä se Inkeri talouteen tuli. Edellisellä autolla ajoin 15v, katsotaan selvitäänkö tällä yhtä pitkään :)
   
  SR50La ja Jesse58 tykkäävät tästä.
 30. Jo_Hani

  Jo_Hani

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Tullut tässä katseltua ns kauppakassia/kakkosautoa talouteen ja vaihtoehtoina on 2009 mallinen focus perusvarmalla nuhapumppu 1.6 bensalla. Vastaava ollut itsellä aikanaan

  Mutta mitähän ominaisuuksia olisi tiedossa hyundai i30 1.6bensa 2009 tai Auris 2008 vastaavalla 1.6bensalla? Tiedossa jotain isoja heikkouksia esim helmat, öljynsyönti tms?
   
 31. Pjotor

  Pjotor

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Auton vaihto edessä ja en oiken osaa päättää. Mitä teille tulee mieleen seuraavista vaatimuksista?

  - Perheessa 2 lasta ja koira joten D-segmentin farmari?
  - 10 - 15k euroa
  - Hyvä ajettava ja suht hiljainen.
  - Luotettava. Tarkoitus pitää useampi vuosi samaa auto, joten huolettomia kilometrejä saisi olla runsaasti jäljellä.
  - Ajoista 70% taajamassa ja loput maantietä. n. 20tkm vuodessa joten mielellään taloudellisella bensa koneella.


  Jotenkin Kuumottaisi Avensis mutta se ei taida olla erityisen hyvä ajettava. Passat olisi taas hyvä ajettava mutta ei erityisen luotettava. Olisiko Mondeo jotain noiden väliltä? Nykyinen auto Mazda 6 -06. Noin 100tkm olen ajanut 5 vuodessa. Yksi korjaamo käynti huoltojen lisäksi tänä aikana. Jotain vastaavaa huolettomuutta haen, mutta en ajoominaisuuksien kustannuksella.
   
 32. Kermeli

  Kermeli

  Viestejä:
  427
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  mk4 facelift ford mondeo.
   
  vatanen tykkää tästä.
 33. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  4 669
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Miksi et jatkaisi sillä mazda 6-linjalla?

  Senhän pitäisi olla melko sama alusta kuin Mondeossa mutta japanilaisella laadulla tehtynä.

  Seuraavasta mallista(2009) omat (muutaman viikon) kokemukset, että ajo-ominaisuudet muuten aika kivat, mutta suuntavakavuus ei paras mahdollinen.
   
  SR50La tykkää tästä.
 34. fossiili

  fossiili

  Viestejä:
  998
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kellään kokemuksia 3008 pösöstä? Tiistaina pitäis käydä koeajamassa kyseistä vekotinta. Keskiviikkona kävin koeajamassa uuden focuksen. Focuksessa oli järkyttävä rengasmelu,kun olimalla 18 tuumaiset renkaat.
   
 35. jm82

  jm82

  Viestejä:
  5 781
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse koeajoin viime vuonna uuden Focuksen, mutta renkaat saattoi olla 17 tuumaiset. Rengasmelu oli tosi vähäistä. Uudessa Ceedissä oli huomattavasti enemmän.
   
 36. fossiili

  fossiili

  Viestejä:
  998
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Luulin että omassa focuksessa oli kovat,mutta tuossa st-linessä oli kyllä melkoiset. Varmaan nuo renkaat ja vanteet oli sitten syyllisiä siihen. Kiinostais tuo 182 hv versio,mutta muija haluais jonkun maasturin tapaisen.
   
 37. jm82

  jm82

  Viestejä:
  5 781
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sen vielä muistan, että siinä uudessa Focuksessa oli michelin primacy 4 renkaat. Ja nuo siis oli ihan hyvät ja mielestäni lähes erittäin hiljaiset. Mahtoi olla 1.0 125 hv manuaali. Saattaa olla että eri autoissa olisi erimerkin renkaat?

  Sitä Focus Active mallia ei ole tullut koeajettua. Pitäisi käydä liikkeessä katsomassa.
   
 38. Pyrres

  Pyrres

  Viestejä:
  1 103
  Rekisteröitynyt:
  18.07.2017
  Ainakin ST malleissa on eri renkaita ollut eri tekniikan ja eri varusteiden kanssa jo pitkään. Myös mielestäni matalammilla varusteilla ja malleilla on eri renkaita ristiin rastiin. Esim ST:ssä tuli muistaakseni isommilla vanteilla ja jarruilla myös misukan kumit kun normissa taisi olla continentalit vai olikohan misukan miedommat kumit.
   
 39. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  413
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Espace tuntui oikein hyvältä. Iso tila-auto isoilla takatiloilla, selkeästi tarkempaan syyniin.

  Seuraavaksi 5008 ja ehkä S-Max.
   
 40. Kvarkki

  Kvarkki

  Viestejä:
  1 223
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos 5008 on listalla, niin varmaan kannattaa samalla vauhdilla katsoa uusi C5 aircross.
   
 41. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  413
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  C5 aircross on poissa laskuista, koska sitä ei kait saa 7-paikkaisena.
   
 42. vatanen

  vatanen Perinnöllisesti impotentti

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Löytyisikö täältä jo kokemuksia uudesta RAV4stä tai CR-Vstä hybridinä?

  Auton vaihto uuteen suunnitelmissa syksyllä.
  Kriteereinä ensisijaisesti tilat takana ja takakontissa, kohtuullinen kulutus ja hyvä jälleenmyyntiarvo. Osin jälleenmyyntiarvon, osin suht vähäisten kilometrien vuoksi olen taipuvainen karsimaan dieselit laskuista.
   
 43. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 270
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Eikös tuohon ole ratkaisuna tuleva Skoda Superb hybridinä tai nykyinen Superb linjasto? Suomessa Skoda on kuin Cadillac Jenkeissä kulta-aikoina.
   
 44. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 041
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  ST-Linessäkin on vakiona 17-tuumaiset vanteet, mutta jos ruksii lisävarustelistalta mukautuvat LED-valot (Design pack), niin tulee 18-tuumaiset vanteet samalla. :bored: Titaniumissa on vakiona 16-tuumaiset vanteet, ja siinä tuo Design Pack suurentaa vannekoon 17 tuumaan.
   
 45. vatanen

  vatanen Perinnöllisesti impotentti

  Viestejä:
  157
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  No joo, Skoda on varmaan kelpo auto. PHEVssä arveluttaa onko siitä mainittavaa hyötyä jos ei ole kotona latausmahdollisuutta.

  Nykyinen Superb-mallisto on aika dieselpainotteinen, bensamalleista ainoa realistinen on 1.5 TSI 150hv, mikä noin ensiajatukselta tuntuu vähän alimitoitetulta noin suureen autoon.
   
 46. fossiili

  fossiili

  Viestejä:
  998
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nyt 3008 pösö koeajettu. Aika hiljainen vaikka isot vanteet. Täytyy varmaan käydä koeajamassa se focus uudelleen samalla tiellä. Varusteita oli kyllä yllin kyllin,eikä tuo pieni rattikaan häirinnyt. Ainoa miinus oli vakionopeudensäätimen vivun jääminen ratin alle piiloon. Ihan perusajettava,penkit paremmat kuin omassa karvalakki focuksessa. Vähän tuli fiilis kuin pakulla ajelisi,mutta kai siihenkin tottuisi.
   
 47. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  413
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  5008 ajettu, eikä tuosta kyllä kovin positiivista vaikutelmaa saanut. Mutkateillä yllättävän paljon kallistelee ja niiaa. Auto oli automaatilla varustettu BlueHDI 130.

  Käytiin siis hieromassa kauppaa Espacesta. Se kulkee kuin juna eikä ylimääräisiä liikkeitä esiinny mutkateillä saati motarilla. Lisäksi nelipyöräohjaus teki vaikutuksen kaupungissa, iso auto kääntyy erittäin ketterästi.
   
 48. Farendlöse

  Farendlöse

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  23.12.2018
  Tuleva Forester e-Boxer on tilavampi kuin Rav4 Hybrid. Jos nelivetoa tarvitsee, niin hintakin alkaa olla melko samoissa Rav4:ssa. Ainakin perus bensaversioissa Forester oli paljon hiljaisempi kuin Rav.
   
 49. SandWiz

  SandWiz

  Viestejä:
  334
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä on nyt ihan puolivakavissaan alkanut miettiä, että jos sitä päivittäisi käyttöauton hiukan tuoreempaan mahdollisimman luotettavaan ja pienet käyttökulut omaavaan autoon. Hintaluokaltaan maksimissaan 18- 20ke.

  Nykyisellään kun on 2kpl 3bg Passatteja pihassa niin, vaikka niillä varsin halvoilla kuluilla ajaa niin onhan ne nyt todellisuudessa melko loppu sieltä sun täältä ja vähän joka paikka repsottaa enemmän tai vähemmän kun kilometrejä on 370tkm ja 500tkm. Myös käyttöauton korjaaminen on vaan ihan uskomattoman tympeää tuohua, vaikka ei siihen rahaa älyttömästi mene kun kaikki tehdään kuitenkin itse. Harrasteita taas korjailee ja rakentelee suurella ilolla, mutta käyttöauto saisi omasta puolesta olla se tylsä ja harmaa laite joka vaan toimii.

  Ja sitten itse asiaan. Noilla kriteereillä en juuri muita vaihtoehtoja ole keksinyt kuin -13 -> Auris sports touring hybridinä. Tässäkin yksi suuri mutta, onko tuollainen Auris oikeasti niin ahdas takaa mitä monissa arvosteluissa annetaan ymmärtää? Britaxin baby safe2 i size turvakaukalo pitäisi taakse mahtua telakan kanssa ja ei tuossa 3bg Passatissakaan ihan liikoja ylimääräistä tilan puolesta ole. Auris on akseliväliltään 10cm lyhyempi vaikka ei se tietty suoraan kaikkea kerro. Auris on kyllä listattu yhteensopivaksi tuolle, mutta tarkoittaako se sitten sitä, että etupenkin täytyy olla niin edessä kun vaan menee? Tavaratilan riittävyyden suhteen ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Sitten viimeiseksi, onko tuollaisen Auriksen äänentoisto millaista tasoa vakiona premium varustetason autossa?
   
 50. Sonic Empire

  Sonic Empire

  Viestejä:
  413
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kaupat Espacesta tehty. Otetaanpa kuvia, kun saan sen pihaan saakka.
   
  lospolloshermanos ja Behemoth tykkäävät tästä.