Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Sitä voisi vaan pistää aina Win10-bootin tulille kun haluaa nimenomaan Breakpointia pelata.
En maksa kahteen kertaan, jos ei edes kunnolla toimi.
Juu jokaisella on oma lempparinsa Mä en voi sietää Fedoraa. Just kun sen saa toimimaan niin support menee alta, haluan vain käyttiksen joka pysyy pois tieltä ja se toimii. En halua muutoksia jatkuvasti.Itse prutkuttelen yhä menemään Fedora KDE:llä, nyt päivitettynä versioon 39. Jotain on paranneltu konepellin alla, koska nyt työpöytäkäyttö on jotenkin sutjakampaa ja jopa Sleep Modekin toimii ongelmitta, mikä oli iloinen ylläri. 38 bugitteli välillä ja oli jotenkin kotikutoisemman oloinen, 39 ei ole yskinyt (vielä) kertaakaan missään. Tai no, alt-tabbaaminen kesken pelin työpöydälle/selaimeen on asia joka joskus kaataa pelin. Samaa se oli kyllä Windowsissakin.
Meinasin lähteä taas distrohoppailemaan, mutta Fedora on kerta toisensa jälkeen vakuuttanut nimenomaan helppokäyttöisyydellään. Joskus jos jaksaisin fiksata vielä tuon skannerini toimimaan Fedorassa, niin en tarvitsisi Win10 dual boottia enää mihinkään. Mutta kai se pitää vaan ostaa uusi, "Linux approved" monitoimitulostin.
Sama vika, itse en oikein tykkää fedora/redhat -pohjaisista distroista. Aikanaan (about 10v sitten) joku päivitys rikkoi jotain ja sitten kun sen sai korjattua niin joka päivityksessä hajosi jotain ja tuntui että joka päivityksellä hajosi aina lisää. Sitten vaihdoin Debian-pohjaisiin ja sen jälkeen ei ole (ainakaan vielä) mikään porsinut pahasti. Toki joskus kun on tehnyt "ison päivityksen" niin joku pikkujuttu on hajonnut mutta kun sen on saanut kuntoon niin ei ole sen pahemmin hajoillut.Juu jokaisella on oma lempparinsa Mä en voi sietää Fedoraa. Just kun sen saa toimimaan niin support menee alta, haluan vain käyttiksen joka pysyy pois tieltä ja se toimii. En halua muutoksia jatkuvasti.
On kyllä hävytön määrä kun puhdas arch + kde ei vie käynnistyksessä max 1,2 gigaa muistia. Mitähän siellä sitä ramia syö.
No tämä taas riippuu siitä saako Valve tuon Steam OS käyttöjärjestelmänsä ulos ajoissa ennen kuin Windows 10:stä loppuu tuki. Veikkaan että jos pelaajille tulee Valven käyttis tarjolle, niin linux alkaa valtamaan entistä enemmän markkinoita pelikoneissa. Jossain vaiheessa Microsoft huomaa että se ei enää voi vain kohdella maksavia käyttäjiään kuin resursseja joiden dataa voi käyttää miten lystää.Onko mietteitä mihin suuntaan tulee pelaamishommat menemään Linuxilla tulevaisuudessa? Katsoin videon jossa linuxhemmo pelotteli että MS voi uuden DirectX:n myötä murhata pelaamiset Linuxilla kokonaan ja taitaa MS sen verran kettu olla että voi siihen jotain Linux-vaikeutuksia tehdäkin jotta Windowssin asema säilyy.
Tuo on ilmeisesti joillekin hirveän vaikea ymmärtää että linuxissa vapaata muistia käytetään aika reippaasti cacheen. Tottakai se aluksi ihmetyttää kun jossakin näkyy että heti buutin jälkeen saattaa olla enää alle puolet muistista vapaana. Näyttäisi itselläkin tällä hetkellä tällä koneella millä tätä kirjoittelen olevan 32G muistia ja vapaana vain 16G vaikka on pelkkä selain käynnissä. Toki "buff/cache" -kohdassa lukee 9.3G. Muistin käytön siis näkee esimerkiksi komennolla "free -h" (-h = human-readable eli näyttää vähän helpommin ymmärrettävässä muodossa)ja mitä tohon muistin "syömiseen" tulee, niin se ei ole sama asia kuin Windowissa. Iso osa on vaan cachea ja se kyllä mukautuu kyllä käytön mukaan. Ei se lopu kuin seinään. Missään vaiheessa ei ole tarvinnut tuijottaa muistijuttuja tähän mennessä. En nyt toki räpläilekään millään 4GB-myllyillä, mutta eniveis.
No, kun steamos on ulkona ja sitä alkaa tulemaan marketin pre-build koneiden mukana windowssin sijaan, niin vaikka ei ole harrastajalle mielekkäin distro, niin täyttää varmasti 99% pelaajien tarpeista ja aika nopeasti sen jälkeen alkaa pelitkin tukemaan steamos + proton palikkaa suoraan. Se oli steam machinen idea alunperin joka ei lähtenyt vain lentoon, koska puuttui tarpeeksi iso install-base. Nyt kun steamdeck on ollut ulkona jo hetken aikaa, alkaa se install base olemaan jo kohtalaisen suuri....Itse en näe, että Valven SteamOS:llä olis varsinaisesti mitään ihmeellistä vaikutusta pelaamiseen desktop-puolella, kun lähes mikä tahansa distro pelaa ihan mainiosti Protonin kanssa. Osassa on vaan helpotettu asennusta näytönohjainajureiden ja muun perussälän kanssa (tyyliin CachyOS, Pop!OS tai Nobara tmv).
ja mitä tohon muistin "syömiseen" tulee, niin se ei ole sama asia kuin Windowissa. Iso osa on vaan cachea ja se kyllä mukautuu kyllä käytön mukaan. Ei se lopu kuin seinään. Missään vaiheessa ei ole tarvinnut tuijottaa muistijuttuja tähän mennessä. En nyt toki räpläilekään millään 4GB-myllyillä, mutta eniveis.
Sanoisin että on aika utopistinen tilanne että markettikoneet alkaisi siirtymään jostain syystä SteamOS:ään windowsin sijasta. Ei ne markettikoneet ole muutenkaan tarkoitettu mihinkään pelaamiseen, jos nyt siis puhutaan jostain perus-markettikoneista.No, kun steamos on ulkona ja sitä alkaa tulemaan marketin pre-build koneiden mukana windowssin sijaan, niin vaikka ei ole harrastajalle mielekkäin distro, niin täyttää varmasti 99% pelaajien tarpeista ja aika nopeasti sen jälkeen alkaa pelitkin tukemaan steamos + proton palikkaa suoraan. Se oli steam machinen idea alunperin joka ei lähtenyt vain lentoon, koska puuttui tarpeeksi iso install-base. Nyt kun steamdeck on ollut ulkona jo hetken aikaa, alkaa se install base olemaan jo kohtalaisen suuri....
Tälläkään ei pelaamiseen ole vielä pitkään aikaan mitään vaikutusta.Valve rupesi tukemaan hiljattain suoraan Arch Linuxia, kyllä Linux pelaamisen tulevaisuus näyttää taas paljon valoisammalta ja Arch sekä johdannaiset tulevat olemaan vahvoilla jakelua valittaessa.
The Arch Linux team is now working directly with Valve — SteamOS and Arch should both benefit greatly
SteamOS is built on top of Arch, and Valve is now providing a build service infrastructure and secure signing enclave for Arch.www.tomshardware.com
No, kun steamos on ulkona ja sitä alkaa tulemaan marketin pre-build koneiden mukana windowssin sijaan, niin vaikka ei ole harrastajalle mielekkäin distro, niin täyttää varmasti 99% pelaajien tarpeista ja aika nopeasti sen jälkeen alkaa pelitkin tukemaan steamos + proton palikkaa suoraan. Se oli steam machinen idea alunperin joka ei lähtenyt vain lentoon, koska puuttui tarpeeksi iso install-base. Nyt kun steamdeck on ollut ulkona jo hetken aikaa, alkaa se install base olemaan jo kohtalaisen suuri....
Kannattaa tarkistaa, että näytönohjain tukee Vulkan- rajapintaa. Muutoin ei pelaaminen onnistu.
Mistä päättelet että Valve olisi julkaisemassa SteamOS:n? Eihän siinä Valve voi kun hävitä koska kilpailevia "peli" distroja on jo niin valtavasti, eikä tiettävästi mitään virallista tiedotusta olla julkaistu asian tiimoilta.
Saa olla aika antiikkinen kortti jos ei tue ollenkaan. Pelien Vulkan-toteutus on myöskin aika takaisinyhteensopiva vaikka kortti ei tukisikaan uusimpia Vulkan-ominaisuuksia.
Niin ja pelaamiseen käy kyllä mikä vain jakelu, jossa toimii esim. Heroic, jolle saa ladattua eri versioita wine ja proton emulaattoreita. Winen directx toteutus on surkea ja harva peli pelkällä OpenGL llä toimii, että vulkan tuki täytyy varmistaa. Linuxin ajureissa on puutteita.
Hieno juttu, mutta ikävää, että tämä piti tehdä SystemD:llä.Valve rupesi tukemaan hiljattain suoraan Arch Linuxia, kyllä Linux pelaamisen tulevaisuus näyttää taas paljon valoisammalta ja Arch sekä johdannaiset tulevat olemaan vahvoilla jakelua valittaessa.
The Arch Linux team is now working directly with Valve — SteamOS and Arch should both benefit greatly
SteamOS is built on top of Arch, and Valve is now providing a build service infrastructure and secure signing enclave for Arch.www.tomshardware.com
Hieno juttu, mutta ikävää, että tämä piti tehdä SystemD:llä.
Minä luulin että systemd tappelu käytiin 2010 luvun alussa jo, miksi palata tuohon aiheeseen?Hieno juttu, mutta ikävää, että tämä piti tehdä SystemD:llä.
Minä luulin että systemd tappelu käytiin 2010 luvun alussa jo, miksi palata tuohon aiheeseen?
Millä se olisi pitänyt tehdä? Kasarilta haisevilla shelliscripteillä vai jollakin Canonical-henkisellä NIH ratkaisulla? *köh*upstart*köh*...
Olennaista kai tässä on että se toimii ja jos se on vielä tehty yleisesti käytetyillä tavoilla ilman että lähdetty väkisin keksimään pyörää uudestaan niin aina parempi.
On se hieman outoa, että initistä on rakennettu dinosaurus. En myöskään ymmärrä, miksi systemD korvaa myös sudon ja kehityksessä oleva home dirin siirto toiseen Linux-koneeseen täytyy olla initistä riippuvainen.Minä luulin että systemd tappelu käytiin 2010 luvun alussa jo, miksi palata tuohon aiheeseen?
No. Asennat Ubuntun niin saat debianin waylandilla....Fedora sai minulta viimein monoa. Muuten lupaavan oloinen ja kelpo käyttis, mutta mulla paloi viimein käpy siihen että päivityksiä pukkasi harva se viikko ja sitä kautta omalla koneellani oli jatkuvasti ongelmia Fedoran ja UEFI-boottauksen kanssa: joka kerta kun koneen boottasi, koneen BIOS hukkasi UEFI-kiintolevyn jolle Fedora oli asennettuna. Ainoa tapa jolla asennus löytyi oli sammuttaa kone ja käynnistää kone virtanapista, jolloin levy löytyi. Ja heti seuraavalla rebootilla se taas katosi. Kokeilin uudelleenasentaa eri metodeilla, varmistin että BIOSista oli UEFI koko ajan valittuna ja että Fedoran asennus oli partitioitunut SSD:lle UEFI-muodossa eikä legacyna. Kaikesta huolimatta bugi piinasi aina Fedora 41:een asti, kunnes totesin että distrohoppaillaanpa taas.
Päädyn lopulta... tättärätää, Debianiin. Tarkemmin sanottuna sen Mint-variantti LMDE 6:een. Totesin että mun Ryzen 3700X/RX6800XT-kombo on sen verran monta vuotta vanha jo että rauta ei ole enää kuuminta hottia ja kun kanta-Debiankin vastikään päivittyi versioon 12 (Bookworm), niin sen päivitetyllä (ei toki tuoreimmalla) kernelillä pärjännee taas hetken aikaa.
Niin ja se UEFI-boottaus? Debianin kanssa se toimii ainakin omalla koneellani juuri niin kuin pitääkin. Hitto, muinainen Brother-printterinikin toimi kertalaakista, ei tarvinnut metsästää ajuripakettia netistä. Olen valmis uhraamaan Archin ja Fedoran tarjoaman "bleeding edgen", jos saan homman muuten vaan toimimaan. Waylandia ei vielä tälle saa, mutta katsotaan nyt.