Mielenkiintoisia dokumentteja

Dr. Who

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 897
Ääninauha tuli uutena tietona, mutta tuo, että osa selvisi räjähdyksestä hengissä ja menehtyivät vasta syöksyn päätyttyä mereen (tajuttomina toki todennäköisesti) on ollut jo kauan julkista tietoa ja käsitelty monessa dokkarissa.
Tässäkin aluksi taisi NASA yrittää luoda mielikuvaa, että koko miehistö kuoli välittömästi aivan kuten Apollo 1:n palossa, ilmeisesti omaisten tuskaa helpottaakseen, vaikka tutkimuksissa selvisi, että astronautit olivat hengissä vielä useiden minuuttien ajan ennen kuin menehtyivät palokaasuihin. Tuo toki se virallinen versio, sitähän ei tiedä paloivatko oikeasti hengiltä vai olivatko jo tajuttomina, aika pysäyttävä kuitenkin se radiokeskustelu ja miehistön paniikkinen huuto kun palo oli jo valloillaan.
Vanha viesti, mutta tila missä 100% happea niin jokainen tietää että paloivat hengiltään, mikään paloeristys ei tuossa tilanteessa auta ja puvut paloivat hetkessä puhki.

Surullinen kohtalo ja käsittämätöntä kuinka joku ajatteli että puhdas happi olisi paras idea tuollaiseen tilaan :facepalm:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
687
Erinomainen dokumentti hazarapojan kasvamisesta Afganistanin sodan ja kurjuuden keskellä:

 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 321

Ennen ei tosiaankaan ollut kaikki paremmin. Puolidiktaattori Kekkosen hallitsema läpeensä suomettunut Suomi oli aika helvetin ankea paikka. Vaikea uskoa näin jälkikäteen, millainen Varsovan liiton ulkojäsen me olimme.
 
Liittynyt
03.04.2018
Viestejä
1 325
Netflixin Gaga: Five Foot Two dokkarissa näytetään noin 30 minuutin kohdalla Lady Gagan täysin paljaat rinnat casuaalisti. Ajattelin että jotain saattaisi kiinnostaa
 
Liittynyt
28.10.2016
Viestejä
5 552
9/11 One Day in America

Paikalla olleiden haastatteluja ynnättynä autenttiseen kuvamateriaaliin. Ei dramatisoituja kohtauksia eikä oikeastaan minkäänlaista "faktaruutua" tarjolla tai ulkopuolista kertojaa. Tarinaa kertovat siis palomiehet, ensiapu, poliisit, rakennuksesta pelastuneet, uhrien omaiset yms. Melko graavia tavaraa vaikka kuvissa ei paljoa näykkään. Varsinki ykösjaksossa ne rymähtelyt oli vähä semmonen asia mikä jäi pitemmäks ajaksi mieleen. Ei ehkä perheen pienimmille tätä.

Työkaverin ehotuksesta tuli otettua katsantoon kun löytyi Viaplaysta. Ilmeisesti National Geographicilla näyttivät tossa vuosipäivän kohilla näitä.
 

Hans_K

Team Amy
Platinum-jäsen
Premium-jäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
114
Uutta JCS tuotantoa odotellessa tämmönen kolmen ja puolen tunnin eepos pöllähti Youtuben suosituksiin.
Kyseessä vuosina 2006-2016 tapahtuneet sarjamurhat Ohiossa, parin eri piirikunnan alueella.Uhrit oli harkittuja. Yhteiskunnan tuilla elävät vähäosaiset naiset.
“They were already dead, just their bodies were flopping wherever it can flop but their minds were already dead! The state took their minds. Once they started receiving their monthly checks.”

Grate said “government assistance” took his victim’s “minds.”
Grate uses the words “people,” “bodies” and “victims” interchangeably.

Bible verses from the Book of Revelation and Hebrews are also scattered throughout the correspondence.
Alun hätäkeskussoiton naisen ristikuulustelu kokonaisuudessaan. 59:50 alkaa varsinaisen rikostapahtuman käsittely.
Jos tuo nainen ei olis soittanut 911 paikalle, varmaankin aika todennäköistä että Grate olisi jatkanut touhujaan, ja puhuttaisiin ihan toisenlaisista uhriluvuista.tl;dr videoJulkinen anteeksipyyntö osalle uhrien omaisistaSai lopulta kuolemantuomion ja alunperin piti jonotella sitä vuoteen 2025, mutta Ohion osavaltio on keskeyttänyt kaikki täytäntöönpanot toistaiseksi. Ilmeisesti myrkkyruiskeen käyttö on tällä hetkellä sen verran kuuma peruna, että vaihtoehtoinen teloitustapa on hakusessa. Tänä vuonna sitten tuli katumapäälle ja koitti vedota teknisiin epäkohtiin, että keissi avattaisiin uudelleen käsiteltäväksi, mutta korkein tuomioistuin antoi kieltävän päätöksen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.11.2016
Viestejä
2 307
Tää oli hyvä. Avaa oikeasti tuota Bermudan kolmion "mysteeriä".
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 325
Jokaisen Suomen sodista kiinnostuneen pakko katsottava. Hirveitä tarinoita mitä sotilaat ja heidän perheensä joutuivat kokemaan.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
5 624
Viimeksi muokattu:

Timo 2

Tukijäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
10 817
Dokumenttielokuva Suomen sisällissodasta valkoisten lapualaisen Laurilan joukkojen näkökulmastaElokuvassa seurataan valkoisten Matti "isä" Laurilan lapualaisjoukkojen sotaretkeä Suomen sisällissodassa 1918. Lapualaiset sotivat aina siellä missä tapahtui; Vilppulassa, Ruovedellä, Länkipohjassa ja Tampereella. Laurilan joukot etenivät hyökkäyksen keihäänkärkenä Tampereelle saakka, missä alkoi kaupungin piiritys. Tampereella sodittiin tähän asti rajuin Pohjoismaissa käyty kaupunkitaistelu. Lopulta sota päättyi. Mutta kuinka Suomi selvisi tästä sodasta?

Kun painuvi päät kertoo yhdestä Suomen synkimmästä ajanjaksosta ja pyrkii avaamaan sodan tapahtumia yhden joukko-osaston kautta.

Elokuvassa ovat haastateltavina emeritusprofessori Heikki Ylikangas, filosofian tohtori Vesa Mää filosofian tohtori Aimo Minkkinen, Tauno Mäkelä, Marcus Hackman, Jorma Sirkkala, Kaarlo Ouni ja Markku Rauhalahti.
 
Liittynyt
27.02.2017
Viestejä
667
The Alpinist.
Kertoo melko tuntemattomasta kanadalaisesta free-solob kiipeilijästä, jonka saavutukset ja kyvyt kuitenkin oli suurinpiirtein noin maailman top 2n joukossa.

Ei ihan free solo tai 14 huippua mikään ei ole mahdonta dokkareiden veronen, mutta heti sinne perään.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 321
Suomettumisen lyhyt historia:
Kannattaa ehdottomasti katsoa. Varsinkin niiden, jotka kaipaavat "vanhoja hyviä aikoja", kun presidentit olivat vielä Kekkosia.
 
Liittynyt
03.04.2018
Viestejä
1 325
Navalnyi, Putinin vihollinen
Kylläpä tuli yhtä aikaa vihaiseksi ja pelokkaaksi kun tätä katseli. Sanattomaksi vetää.

Digitaalinen lapsuus
Kiintoisa kuvaus riippuvuudestamme älylaitteisiin.

Maailman kaunein poika
Lohduton kuvaus siitä miten pervo vanha setä joka sattui olemaan kuuluisa elokuvaohjaaja etsi kaunista poikaa elokuvaansa. Myös se mitä elokuvan jo valmistuttua tapahtui oli uskomatonta.
En jaksanut katsoa ihan loppuun asti kun alkoi lopussa toistaa itseään, mutta ihan jännä oli nähdä tällainen tunkkainen tuulahdus menneisyydestä.
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
605
Julkaistu muutama tunti sitten Areenassa. Pitää illalla laittaa ensimmäinen jakso pyörimään.

 

neko

ᓚᘏᗢ
Make ATK Great Again
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
3 735
Julkaistu muutama tunti sitten Areenassa. Pitää illalla laittaa ensimmäinen jakso pyörimään.

Ihanaa, Ylen Natsikeskiviikko klo 19 TV1 jatkuu edelleen vahvoilla dokkareilla. Ylellä on ollut jo pitkään jostain syystä, onko aina vaan joku vuosipäivä(?), katkeamaton natsi-historian muistelo käynnissä.

Kiitos vinkistä ;-)
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 959

Ralli on hengenvaarallinen laji. Miten selvitä, kun tallikaveri kuolee tai itse joutuu vakavaan onnettomuuteen? Dokumenttisarja kertoo ainutlaatuisia tarinoita rallimaailman sisältä. Rallilegendat Markku Alén, Timo Salonen, Ari Vatanen, Juha Kankkunen, Tommi Mäkinen, Marcus Grönholm, Rauno Aaltonen, Simo Lampinen ja Jari-Matti Latvala kertovat ajamisen palosta, vauhdista ja kuoleman läsnäolosta. Nuoren Kalle Rovanperän totuudenhetki koittaa kauden viimeisessä osakilpailussa. Kuljettajat tempaavat katsojat mukaan uransa voitonriemun ja tappion hetkiin.

4 jaksoa.
 
Liittynyt
07.10.2018
Viestejä
2 375
Onko Romanian 1989 tapahtumista dokumenttia?Tai vaikka Natsi-Saksa? Hmm..mitähän muita ois?
 
Liittynyt
12.04.2018
Viestejä
1 204


Podcast. True crime. Hyvin toteutettu ja melkoisia käänteitä sisältävä katsaus tapaukseen Black Dahlia. Ei osu luokkaan dokumentit, koska spekulaatiolla pelataan niin paljon mutta enpä äkkiseltään osannut muuallakaan suositella.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 325
Asiaton käytös
Tämäkö se maailma nyt on? YLE ajaa femakkojen asiaa ja 'miehet' vikisee nyökkäilen. On hienoja kuvia kun juodaan teetä Eiffel torni takana ja mustalla ihmisellä on vaikeaa. voi voi ja uijjui. Musta ihminen ei vain osaa, annat niille miljardin, niin kahdella ihmisellä on hienot autot. Pitäkööt tunkkinsa.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 325
Isän osa erossa lapsien suhteen. Kohteena maahamuuttaja isät. Migrin kaveri vaikuttaa jyrkältäkin kaverilta mutta lopussa jo alkaa taipumaan. Hankalia tapauksia varsinkin jos mamu on tehnyt rikoksia. Naisethan on taas niin sinisilmäisiä noiden mamujen suhteen, että ne ei tajuais mitään, jos niitä kustaan silmään, mamulla vain tarkoitus saada oleskelu luvat.

Karpo käsittelee samaa asiaa mut nyt suomalais isän näkökulmasta. Erossa mies jää aina alakynteen lasten tapaamisten suhteen. Kommenteista päätellen sama jatkuu edelleen? toivottavasti ei. Eka keissi on höpö mut toinen keissi on jo aika brutaali.
 
Liittynyt
23.12.2016
Viestejä
624
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
350
Menee nyt vähän pelkän linkin jakamiseksi, mutta onnistui mielestäni tietyn sukupolvikokemuksen esittämisessä.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 325

Tuttu tarina F1 historiikin tuntijoille mut tätä voi suositella muillekkin joita F1 ei niin kiinnosta. Kahden F1 huippukuskin tarina 70-luvun lopulta 80-luvulle.Mies on todellinen taistelija. Parkinson on vittumainen tauti.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 325

Huh huh, melkoinen dokumentti. Yksi uskomattomimmista mitä olen ikinä nähnyt. Making murdererin tasoinen dokkari. Löytyy Discoverplussasta, iso suositus.
"Taruakin ihmeellisemmässä tositarinassa käännetään odotukset päälaelleen. Onko Natalia Barnett hyväksikäytetty ukrainalainen kääpiökasvuinen lapsi, vai vaarallinen aikuinen, joka teeskentelee olevansa lapsi?"
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 654

Huh huh, melkoinen dokumentti. Yksi uskomattomimmista mitä olen ikinä nähnyt. Making murdererin tasoinen dokkari. Löytyy Discoverplussasta, iso suositus.
"Taruakin ihmeellisemmässä tositarinassa käännetään odotukset päälaelleen. Onko Natalia Barnett hyväksikäytetty ukrainalainen kääpiökasvuinen lapsi, vai vaarallinen aikuinen, joka teeskentelee olevansa lapsi?"
Jaa mullahan on D+ joten listalle! Kiitos.

Tässä on kanssa yks aika leuat loksauttava dokkari joka löytyy juutuupista, kuinka kauan niin en tiedä. Kannattaa mulkasta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
11 654

Huh huh, melkoinen dokumentti. Yksi uskomattomimmista mitä olen ikinä nähnyt. Making murdererin tasoinen dokkari. Löytyy Discoverplussasta, iso suositus.
"Taruakin ihmeellisemmässä tositarinassa käännetään odotukset päälaelleen. Onko Natalia Barnett hyväksikäytetty ukrainalainen kääpiökasvuinen lapsi, vai vaarallinen aikuinen, joka teeskentelee olevansa lapsi?"
Vaikuttaa hyvältä mutta missä vitussa on jakso 5? Puuttuu DiscoveryPlussasta kokonaa :facepalm:
Kiitos D+ taas tänkin kusemisesta.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 112
Tour de France: Unchained

Upea dokumenttisarja Netflixin tekemänä Tour de Francesta ja kilpapyöräilystä muutenkin. Mukana kuskien lisäksi myös tallipäälliköt yms.

The series is produced by the same team from the Netflix series Formula 1: Drive to Survive and follows a similar structure.
It is set to return for a second series following the 2023 Tour de France, after Netflix announced its return for another series.
:tup:

 

baggio

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
10.01.2019
Viestejä
2 884
Tour de France: Unchained

Upea dokumenttisarja Netflixin tekemänä Tour de Francesta ja kilpapyöräilystä muutenkin. Mukana kuskien lisäksi myös tallipäälliköt.
Tämä oli niin hyvä, että onneksi jatkokausi on tulossa 2024 myös jo päättyneeltä tämän vuoden Tourilta.
 
Liittynyt
08.10.2017
Viestejä
731
Nick Cave: This Much I Know to Be True
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 675

 
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
84
Tour de France: Unchained
Upea dokumenttisarja Netflixin tekemänä Tour de Francesta ja kilpapyöräilystä muutenkin. Mukana kuskien lisäksi myös tallipäälliköt yms.
Onko oikeasti hyvä ja ns. vakavasti otettava vai juuri sitä samaa tekodramatisoitua muovista paskaa kuin se F1-sarja ja tennissarja Break Point? Kumpaakaan ei kyllä pysty katsomaan jos on aidosti ko. lajista kiinnostunut ja tietää vähänkään enempää lajista ja henkilöistä.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 112
Onko oikeasti hyvä ja ns. vakavasti otettava vai juuri sitä samaa tekodramatisoitua muovista paskaa kuin se F1-sarja ja tennissarja Break Point? Kumpaakaan ei kyllä pysty katsomaan jos on aidosti ko. lajista kiinnostunut ja tietää vähänkään enempää lajista ja henkilöistä.
On hyvä ja näkee harvinaista back stage- toimintaa, jota ei Eurosportilla tai GCN:ällä näe.

En ole katsonut formula- tai tennissarjaa.
 
Liittynyt
12.11.2019
Viestejä
84
Areenasta katsoin ihan sattumalta tällaisen jenkki-junapummeista kertovan dokkarin kuin This Train I Ride. Saatoin olla vähän tiloissa, mutta jotenkin todella hieno ja paikoin hypnoottinenkin tunnelma ja haastatellut henkilöt jotenkin sympaattisia. Monen makuun ehkä voi olla pitkäveteinen mutta itselle toimi oikein hyvin.
 

Yeenoghu

Neighbour of the beast
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
1 210
Planet Earth III traileri julkaistu


Ja kyllä. Se näyttää upealta, kuten aina. Ja kertojan äänikin on vanha tuttu.
Julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.
 
Liittynyt
16.11.2022
Viestejä
104
Matkailuohjelma ja sopinee tähän ketjuun.
Hieno sarja Japanista kiinostuneille ja myös pyöräilyä samassa. NHK World näkyy myös Elisa viihteessä ja sarjaa tulee myös sieltä.
Ehdottomasti tällaisten ohjelmien eliittiä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
687
Semisyvällinen katsaus länsimaisen nuotinnuksen tuhatvuotiseen historiaan, sen kilpailijoihin ja mahdollisiin vaihtoehtoisiin ratkaisuihin.

 
  • Tykkää
Reactions: PCB
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 921
Viestejä
3 974 134
Jäsenet
68 021
Uusin jäsen
tjr.1989

Hinta.fi

Ylös Bottom