Mielenkiintoisia dokumentteja

on se varmaan kamera tai joku muu juttu. mut ku se äijä ei kertonut sitä tossa videossa miks se vaihdettavuus on hyvä asia.
Sen takia koska niitä sensoreita vaihdellaan tehtävän mukaan. Näät noista kuvista että erilaisia oli monia.
 


Lisää historiallisia lentokoneita. B-29 Superfortress oli WW2 edistynein pommittaja.

The Boeing B-29 Superfortress is a four-engine propeller-driven heavy bomber designed by Boeing which was flown primarily by the United States during World War II and the Korean War. It was one of the largest aircraft operational during World War II and featured state of the art technology. It was the single most expensive weapons project undertaken by the United States in World War II, exceeding the cost of the Manhattan Project by between 1 and 1.7 billion dollars.[4] Innovations introduced included a pressurized cabin, dual-wheeled, tricycle landing gear, and a remote, computer-controlled fire-control system that directed four machine gun turrets that could be operated by a single gunner and a fire-control officer. A manned tail gun installation was semi-remote. The name "Superfortress" continued the pattern Boeing started with its well-known predecessor, the B-17 Flying Fortress. Designed for the high-altitude strategic bomber role, the B-29 also excelled in low-altitude nighttime incendiary bombing missions. One of the B-29's final roles during World War II was carrying out the atomic bomb attacks on Hiroshima and Nagasaki.

Because of the B-29's advanced design, unlike many other World War II-era bombers, the Superfortress remained in service long after the war ended, with a few even being employed as flying television transmitters for the Stratovision company. The B-29 served in various roles throughout the 1950s. The Royal Air Force flew the B-29 as the Washington until phasing out the type in 1954. The Soviet Union produced an unlicensed reverse-engineered copy as the Tupolev Tu-4. The B-29 was the progenitor of a series of Boeing-built bombers, transports, tankers, reconnaissance aircraft and trainers including the B-50 Superfortress (the first aircraft to fly around the world non-stop) which was essentially a re-engined B-29. The type was retired in the early 1960s. The B-29 production total was 3,970 aircraft. Dozens of B-29s remain as static displays but only two examples, Fifi and Doc, have been restored to flying status; with Doc flying again for the first time from McConnell AFB on July 17, 2016.[5]

A transport developed from the B-29 was the Boeing C-97 Stratofreighter, first flown in 1944, followed by its commercial airliner variant, the Boeing Model 377 Stratocruiser in 1947. This bomber-to-airliner derivation was similar to the B-17/Model 307 evolution. In 1948 Boeing introduced a tanker variant of the B-29 as the KB-29, followed by the Model 377-derivative KC-97 introduced in 1950. A heavily modified line of outsized-cargo variants of the Stratocruiser is the Guppy / Mini Guppy / Super Guppy which remain in service today with operators including NASA.
 
Ei varsinaisesti dokkari, mutta melkein. Muutkin voi laittaa tällaisia.
 
I Dream of Wires (2014) - IMDb

I Dream OF Wires: Hardcore Edition - ~4 tunnin versio, tarinaa analogisista syntetisaattoreista. (Blurayt on loppuun myyty monesta paikasta, Saksan Amazonista saa törkyhinnalla.)

808 (2015) - IMDb
Roland TR-808 - Wikipedia

808 (2015) - historiaa Roland TR-808 rumpukoneen vaikutuksista musiikkiin, mukana Jori Hulkkonen Suomesta.

Tracklist:
Jamie xx - Gosh
Timmy Thomas - Why Can't We Live Together
The Plastics - Robot
Duke Williams & The Extremes - Chinese Chicken
Parliament - Up For The Down Stroke
Babe Ruth - The Mexican
Afrika Bambaataa & The Sonic Force - Planet Rock
Man Parrish - Hip Hop, Be Bop
Planet Patrol - Play At Your Own Risk
Shannon - Let The Music Play
Strafe - Set It Off
Marvin Gaye - Sexual Healing
The SOS Band - Just Be Good To Me
Phil Collins - Another Day In Paradise
Phil Collins - One More Night
T La Rock & Jazzy Jay - It's Yours
Beastie Boys - Paul Revere
Original Concept - Knowledge Me
Public Enemy - Yo! Bum Rush The Show
Pretty Tony - Fix It In The Mix
L'Trimm - Cars With Boom
Dynamix II - Just Give The DJ A Break
Klein & M.B.O. - Dirty Talk
Jesse Saunders - On And On
Charanjit Singh - Raga Bhairav
Sleezy D - I've Lost Control
Cybotron - Clear
808 State - Flow Coma
Omni Trio - Renegade Snares (Foul Play Remix)
Goldie Featuring Krs One - Digital
Usher Feat. Lil Jon & Ludacris - Yeah!
Tiga And Zyntherious - Sunglasses At Night
Felix Da Housecat - Kickdrum
Flux Pavillion - Vibrate
Bassnectar - The 808 Track Ft. Mighty High Coup

Puutteellinen Spotify lista

Nämä ei varmaankaan sovi kaikille, mutta jos aiheet kiinnostaa...
 
Näihin liittyen CITIZENFOUR löytyy nyt Yle Areenasta:
Ihan mielenkiintoinen katsaus siihen, kuinka Edward Snowden ja toimittajat toteuttivat tietovuodot ja mitä siitä seurasi. Dokkarissa myös sivutaan tietovuotojen sisältöä ytimekkäästi. Ihan hyvä sytytin asioihin perehtymisen aloittamiseksi.
Taitaa olla enimmäkseen viihdettä toi. Erikoista muuten että tuovat ton nyt uudelleen Areenaan. Muistaakseni joskus vuosi sitten oli Docventuresissa.







Tässä jännää ajankuvaa WW2:sta. Oli noi kyllä aikoja.
 
Tositarina amerikkalaisen bluesmuusikon hullaantumisesta kurkkulaulantaan ja matkasta Tuvaan jossa hän ottaa osaa kurkkulaulukilpailuun.

Paul Pena – Wikipedia
Wikipedia sanoi:
Myöhemmin Pena kiinnostui tuvalaisesta kurkkulaulusta. Hän kuuli sitä sattumalta radiosta vuonna 1984, ja kiinnostui siitä miten yksi ihminen voi laulaa moniäänisesti. Hän opiskeli kurkkulauliua itsekseen radiosta nauhoitamiensa äänitteiden avulla. Vuonna 1995 hän matkusti Tuvaan kurkkulaulufestivaaleille. Matkasta tehtiin dokumenttielokuva ja levy.

Genghis Blues (1999) - IMDb

 
Viimeksi muokattu:
Tositarina amerikkalaisen bluesmuusikon hullaantumisesta kurkkulaulantaan ja matkasta Tuvaan jossa hän ottaa osaa kurkkulaulukilpailuun.

Paul Pena – Wikipedia


Genghis Blues (1999) - IMDb


Tähän vitsi suomalaisista mongoleista :D




STS-93 laukaisun aikainen radioliikenne havainnollistettuna. Todella mielenkiintoista jos avaruus kiinnostaa.

edit. Laitetaas vielä samaa sarjaa yksi erittäin mielenkiintoinen:
 
Viimeksi muokattu:
Loputon gehennan liekki on eksynyt viimein youtubeen. Vaikka musiikkityyli ei kiinnosta, niin tahattoman komiikan takia kannattaa väijyä. Myös ne leikatut kohdat.
 
Viimeksi muokattu:
Upea The Jimi Hendrix Experiencen yökeikkataltiointi jenkkien itsenäisyyspäivältä 1970, jossa Atlantan eteläpuolelle pieneen Byronin kaupunkiin kerääntyi monisatatuhatpäinen yleisö vailla minkäänmoisia estoja. Myös äänenlaadullisesti erinomaisesti restauroitu.

Jimi Hendrix: Electric Church
 
Arkkitehtuurista ja henkilökuvista kiinnostuneille:

Eero Saarinen: arkkitehti
  • 1 h 8 min
  • ti 24.10.2017
  • 5 kk 20 pv jäljellä
  • 6942 katselua
Dokumentti amerikansuomalaisesta arkkitehdista, Eero Saarisesta, jonka työt ovat tunnettuja ja tunnustettuja, mutta hänen elämäntarinansa on jäänyt unohduksiin. Ohj. Peter Rosen. Kuvaus Eric Saarinen. Tuot: Making Movies

Eero Saarinen: arkkitehti
 
Ei osunut threadista silmään tätä: When We Left Earth: The NASA Missions (TV Mini-Series 2008– ) - IMDb Hyvä dokkari ja paljon hienoa videomateriaalia nasan arkistoista. Salaliittohörhöille tämä ei tietysti ole dokumentti, mutta he voi katsoa tämän vaikka elokuvana.
Esikatselin Youtubesta: When We Left Earth: The NASA Missions - HD - YouTube

Näyttää olevan vähän tuota itseäni ärsyttävää liukuhihnadokkarityyliä, jossa dramaattinen musiikki kuuluu koko ajan taustalla ja haastattelut on lähinnä yksittäisiä pätkittyjä lauseita, eikä kamera pysy paikallaan edes niiden aikana. :grumpy:
 
Viimeksi muokattu:
YLE areenassa docventures: do not resist. Piti ihan ääneen nauraa, kun joku pikkukaupunki oli tilannut armeijasta ylijäämänä 20 000 pistintä kivääreihin ja vielä ohjeistanut, että ei saa käyttää mielenosoitus tilanteissa. :facepalm:
 
Eihän vaan ole sama joka pyöri ylellä. Toisen maailman sodan kurimuksessa tms?

En ole tuota dokkaria katsonut, mutta vaikuttaisivat olevan eri sarjoja. Näköjään kummatkin ilmestyneet 2009, toinen on brittiläinen ja toinen ranskalainen. Voipa olla, että ovat käyttäneet paljon samaa kuvamateriaalia. Joka tapauksessa kummatkin saaneet hyviä arvosteluja, että tuskin sitä pieleen menee, jos vain toisen katsoo.
 
Ken Burns on tehnyt Vietnam-dokkarisarjan (18 tuntia, 10 jaksoa). Alkaa sunnuntaina. Eiköhän ole tuttua tyyliä jos The Civil War ja se tuoreempi vähemmän hyvä The War (WWII) on tuttuja.

Vietnam War Not Edited: Season 1: The Vietnam War | Explicit Language Version Episodes | PBS
(broadcast versioon verrattuna ero vain sekunteja, elikkä kirosanat poistettu)

Geoblokin voi kiertää ja/tai lataus onnistuu youtube-dl:llä.





Saisko rautalankaohjeet miten tätä pääsee katsomaan? :tdown:
 
Saisko rautalankaohjeet miten tätä pääsee katsomaan? :tdown:
youtube-dl on komentoriviohjelma.

- lataa youtube-dl.exe: youtube-dl: Download Page
- laita se johonkin kansioon ja avaa cmd.exe ko. kansioon (helpointa resurssienhallinnassa Shift+Right mouse click > open command window here).
- kopioi jakson osoite täältä: Vietnam War Not Edited Season 1: The Vietnam War | Explicit Language Version Episodes | PBS

Komennoksi:
Koodi:
youtube-dl --hls-prefer-native -f best http://www.pbs.org/video/deja-vu-1858-1961-7tmfea/

Lataaminen on aika hidasta streamaavasta formaatista johtuen. Helpompaa olisi käyttää mpv:tä (mpv.io) joka taas osaa käyttää hyväksi youtube-dl:ää ja näin voi katsoa suoraan lataamatta, mutta en ole nyt ihan varma mitä Windowsissa piti tehdä jotta ne toimii yhdessä.

Sivulla nuo ovat geoblokin ja sittemmin vielä menneet jonkin kirjautumisen taakse, mutta se ei haittaa vaan youtube-dl sivuttaa kummatkin.
 
Viimeksi muokattu:
Jotain noista on pätkitty koska alkuperäiset oli muistaakseni kaikki jotain 1h30min ja nuo on alle tunnin, mutta jaksoja on silti sama määrä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 280
Viestejä
4 507 780
Jäsenet
74 347
Uusin jäsen
Si-Pe

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom