Microsoft Flight Simulator (2020) PC / Xbox

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Alfredson, 10.06.2019.

 1. Alfredson

  Alfredson

  Viestejä:
  148
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Pysähtyi sydän 10 minuutiksi tämän trailerin jälkeen.  Jumakiesus on upea.

  Voikohan tuo olla aito seuraaja FS:lle, jonka myös HC simuttajat kuten itse, kelpuuttaisivat? Yhtä suuret addon potentiaalit kuin fsx? Xbox julkaisu ehkä hieman kalskahtaa casualille, mutta toisaalta FS:n ostajista varmaan suurinosa on ollut casualpelaajia.

  FSX on jo helkutan vanha ja p3d taas ei hirveästi hotsita kun lentomalli on täysin sama, grafiikka on parempaa mutta vaatii edelleen läjän rexejä yms ja silti jää Fsx moottorin tekohengitys päälimmäiseksi mieleen.

  Oi, tule MS ja näytä meille tie! Ja muistakaa Flight! Ei toisintoa siitä....
   
  Seppo77 ja ttjm tykkäävät tästä.
 2. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  997
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Missä kohtaa mainittiin että tuo olisi tulossa Xbox:lle? Xbox Game pass ja Xbox brändinähän on nykyään vain Microsoftin pelibrändi joten voi olla että (ja toivottavasti) vain PC julkaisu on tulossa. Jos tuo on edes lähellä FSX niin mitään mahdollisuutta pelata tuota konsolilla ei käytännössä ole. Ainakaan ilman äärimmäistä vitutusta ja valikkoviidakkojen läpikahlausta.

  Toiseksi FSX ja lentosimuskenehän elää hyvin vahvasti plugareiden, modien, lisäpalikoiden kautta jne. joten epäilen siitäkin syystä konsolijulkaisua ellei tästä sitten ole tulossa "kaasu, jarru ja ohjainkahva"-peli.

  Edit:
  A new Microsoft Flight Simulator is on the way

   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2019
 3. Alfredson

  Alfredson

  Viestejä:
  148
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
 4. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  997
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 5. Stenu

  Stenu

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  12.08.2018
  Näytti kyllä upealta ja hienoa että tuovat Xboxillekin tämän.
   
  Seppo77 tykkää tästä.
 6. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 270
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Itse casuaalina olen odottanut FS:lle jatkoa jo vuosia. Tärkeintä on saada tietoon, mitä mahdollisia lisälaitteita mahtaa tämä konsolilla tukea.
   
 7. Jumi

  Jumi

  Viestejä:
  890
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2017
  Juuri viime viikolla puhuttiin kaverin kanssa FSX:stä ja ihmeteltiin miten sille ei ole tullut jatkoa, tai miten google mapsin 3D-näkymää ei käytetä hyväksi lentosimuissa. Toivottavasti satellite data ja azure ai tarkoittavat nimenomaan sitä että maasto ja kaupungit ovat tarkasti mallinnettu. Minunlaiselleni kasuaalilentosimuttajalle se olisi tärkeintä.
   
 8. Alfredson

  Alfredson

  Viestejä:
  148
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Kaikki siitä pitäisi, kunhan maan lähellä lennettäessä homma ei mene pannukakuksi niinkuin esim AFS2:ssa pl muutamat käsin panostetut paikat (suurkaupungit jne). Autogeniä tarvitaan, itse varsinkin kun olen "low and slow" pilotti niin haluan täyden autogenin jokapaikkaan, ja valitsen mielummin generoidut rakennukset (fsx) kuin lätyt kuvat. Eri asia sitten jos tuo tekoäly osaa jotenkin tehdä autogeneroiduista objekteista suht aitoja vastaavan sateliittikuvan perusteella tms. Olisi huikeaa.

  Pidän nyt kuitenkin (epätoivoisena) peukkuja, että tulossa olisi kuitenkin "aito MS FS", nehän on joka ikinen kerta ollut edeltäjäänsä parempi ja realistisempi historiassa. Paitsi se Flight, mutta sitä ei lasketa. :) Ja uskon että he muistavat sen.

  Realismi ja kasualisuus ei ole koskaan sulkenut pois toisiaan Flight Simulatorissa. Aikanaan valitettiin FSX:n missioneistasta, miten se on nyt pilattu peliksi. Ketä ne haittasi? Hieno lisä vain.
   
  Seppo77 tykkää tästä.
 9. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  997
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei olekaan eikä edes jossain arcade modessa ole mitään ongelmaa, mutta lähinnä ongelmaksi näen tässä koituvan sen että miten helvetissä Xbox:n padin kautta saadaan sellainen UI/UX jolla esim. jotain matkustajakonetta voidaan ohjata jossa on ääretön määrä funktioita ja toimintoja. PC:llä pystyy sentään kätevästi hiirellä klikkailemaan vipuja ja kytkimiä, mutta jollain padien analogeilla näiden metsästäminen kuulostaa aivan absurdilta.

  Veikkaan että MS piti 13v tauon Flight Simulaattorien kanssa koska yksinkertaisesti totesi että koko scene on aivan liian niche että Flight Simulaattoriin panostaminen olisi taloudellisesti tarpeeksi tuottavaa MS:n skaalalla. Nyt kun comeback tehdään niin pelkään että tässä on nimenomaan simulaattoriväki pistetty kartanolle, sunnuntailentäjät tilalle ja tulossa on ultra yksinkertainen 4K fiilistelypeli eikä simulaattori.

  Toki onhan sekin mahdollista että Xbox versiosta tulee ns. vedellä jatkettu variaatio PC-versiosta.
   
 10. Alfredson

  Alfredson

  Viestejä:
  148
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Ymmärrän täysin huolesi ja olen hyvin paljon samaa mieltä. Olen silti varovaisen toiveikas, etenkin mikäli pääpaino on PC versiossa. Jo se, että kehtaavat kutsua tuota simulatoriksi antaa toivoa. Oleellisinta on nyt se, että MS toisi aiemmalla konseptilla hyvän aihion addon tekijöille, eli hyvin pyörivä kaunis maailma, nykyaikaisela lentomallinuksella, ne muutamat casual koneet casual pelaajille ja sitten in-depth mallinnukset ulkopuolelta sortumatta ahneuteen kuten dovetail.

  Kovin kiinnostaisi myös tietää, että jos tuossa on koko maailma, niin paljokohan syö levytilaa? :)) Itsellä on Aerofly FS2, jossa on _OSA_ yhdysvaltoja, levytilaa vie 123 gigaa. Myös DCS pelkällä caucasuksella syö itsellä 75 gigaa..
   
 11. Romi

  Romi

  Viestejä:
  16
  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
  Seuraava peli joka kayttää azure pilveä. Olisko maailma kartta joltain osalta pilvessä, reaaliaikainen lentoliikenne/monin peli/sää… tai mihin nyt tuota pilveä voineis käyttää lento simulaattorissa, tusking nyt sentään lento simulaatio laskelmia netin kautta.
   
 12. Raikku

  Raikku

  Viestejä:
  1 936
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tulee vaan mieleen että minkälaista rautaa tarvitaan niihin asetuksiin/laatuun jota näyttivät. Ei voi mitenkään pyöriä kuin huippuraudalla.
   
 13. Henkka77

  Henkka77

  Viestejä:
  2 991
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pitäsköhän tästä nyt innostua? Oli kyllä huikean näköistä settiä.. :drool:
  Hotaskin löytyisi, mutta sitten pitäs löytää vielä se into opetella lentämään noita vehkeitä.. :darra:
   
 14. ttjm

  ttjm

  Viestejä:
  4 696
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  On ainakin nätin näköinen jos ei muuta. Pitää laittaa kai tämäkin tarkkailuun.
   
 15. Lauri_

  Lauri_

  Viestejä:
  179
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2016
  Miettinyt ohjaimen ja Xplanen ostoa mutta ehkä pitää jäädä tätä odottelemaan :bored:
   
  Seppo77 tykkää tästä.
 16. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  905
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Mitäs uutta noituutta tämä nyt on? Näytti kyllä helvetin hienolta. Suositusspeksejä odotellessa :vihellys:
   
  Seppo77 tykkää tästä.
 17. JuhoN

  JuhoN

  Viestejä:
  555
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Sopiikohan steam controller pc versioon ja satunnaiseen ei niin vakavaan ilmailuun?
   
 18. Tukkeuma

  Tukkeuma

  Viestejä:
  603
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Ohhoh, huhhuh! Ei MITÄÄN mahdollisuutta että peli pyörisi VR tilassa trailerin kaltaisilla grafiikoilla ja ilman VR:ää lentäminen taas... not gonna happen. Toivottavasti engine skaalautuisi hyvin ja karkkia pudottamalla olisi mahdollista saada sujuva VR kokemus. Noissa grafiikoissa kyllä tuntuu olevan "E3-lisää" muutenkin, totuus lienee karumpi... Kaiholla muistelen vanhoja FSX lentotehtäviä, joita tuli vedettyä läpi itse kyhätty track IR - lippis päässä. :geek: Odotukset on kovat!
   
 19. JRantajoki

  JRantajoki

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Täsmälleen samaa tuli puuhailtua Kyllä sitä lopun viimeksi sitten hommaili ihan ehdan Track ir:n, vaikka yllättävän hyvin se ledlippis + webcamera toimikin. :D
   
  Tukkeuma tykkää tästä.
 20. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  997
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Home - Microsoft Flight Simulator

  Katsotaan toki homma loppuun asti, mutta jos tähän on uskomista niin onpa mukava olla väärässä. :D

   
  ttjm tykkää tästä.
 21. draco76

  draco76

  Viestejä:
  1 707
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Saa nähdä tarjoaako mitä lisää verrattuna x-plane 11:sta. Ehdin jo vaihtaa siihen FSX:stä. Siinä käytössä maksullinen lisäosa Helsinki Metropolitan VFR, joka paransi huomattavasti lentelyä täällä vaikka ei pääsekään googlen tasolle. Pitäisi mennä siitä paremmaksi, taikka jotain muuta lisää, kuten vaikka puhetunnistuksella ryyditetty lennonjohto, niin ehkä voisi harkita.