Metro Exodus, Metro 2033/Last Light jatko-osa (PC / PS4 / Xbone, 2019)

Viestiketju alueella 'Pelit, PC-pelaaminen ja pelikonsolit' , aloittaja Hevi, 09.11.2016.

 1. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  1 254
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  %AppData%\Local\Packages\DeepSilver.ProjectWindfall_hmv7qcest37me\SystemAppData\wgs

  Siel on joku 901237659827139867321908 tyyliin nimetty kansio, jonka sisällä on sit kaks samal tavalla nimettyy kansiota. Toises on about 6kb kokonen filu joka on se configi, se notepadilla vaan auki. Vitun helpoks tehty, tiedän.
   
  Paztak tykkää tästä.
 2. Atorox

  Atorox

  Viestejä:
  523
  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Minulla oli ihan Windowsin käyttäjäprofiilissa \Saved Games\metro exodus\numerosarja\user.cfg . Ei tarvinnut mitään appdataa kaivella.
   
 3. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  1 254
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyse Microsoft storen versiosta oletettavasti. Epicin launcherissa sijainti on eri.
   
 4. Paztak

  Paztak

  Viestejä:
  251
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2017
  Tänks!

  Ihan jees piilossa oli :lol:

  metro_conf.PNG
   
 5. Stenu

  Stenu

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  12.08.2018
  Mahtava juttu, että tämä lisättiin game passiin niin pääsi pelailemaan. Pari ekaa oli loistavia pelejä ja ensimmäisen kirjankin luin. Jäi kuitenkin ostamatta julkkarissa tämä koska RDR2 ja muu pelattava.

  Alku oli vähän nihkeä ja pelaaminen tuntui raskaalta. Tuo semi-avoin maailma ei oikein napannut ja tuntui että tunnelma puuttuu.

  Noh, VOLGA levelin ku sain pelattua niin alkoi mieli muuttua. Hieno homma että pääsee tutustumaan kööriin tuolla junassa ja dialogi on hyvää. Jännä tarinakin tässä taustalla, vaaniiko Uncle Sam vielä jossain vai mitä on meneillään?

  Nämähän tietenkin pitää aina pelata venäjänkielisellä audiolla.
   
 6. Mane

  Mane

  Viestejä:
  629
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Otetaas tämäkin takaisin. Yhtäkkiä lakkasi toimimasta koko peli. Alkuvideoiden jälkeen (deep silver logo tms.) kohdassa antaa pitää nappia x pohjassa niin ohittaa loput videot ja peli "menee" päävalikkoon. No nythän kävi niin että ykskaks yllättäen tilalla on vaan musta ruutu ja joku limbo jää päälle. Peli ei kaadu varsinaisesti mutta parhaimmillaan katselin 5min sitä mustaa ruutua että ei kai se mistään latailuistakaan jää kiinni. Uninstalloin koko RTSS:n ja kun ei auttanu niin msi afterburnerin ja koko paska vaan näyttää mustaa ruutua vaikka kysyttäessä klikkaisi "yes" kohtaan haluatko ajaa pelin safe modessa.

  Viimeisin kosketus microsoftiin (pl. heidän käyttöjärjestelmänsä) pelaamisessa on games for windows live ajoilta jolloin ko. firma onnistui silloinkiin sössimään asioita ihan tarpeeksi. Nyt n.10v jälkeen ja heti kun microsoftilla kätensä pelissä niin eihän tästä tule taas v*ttuakaan. Jatkossa en kyllä jaksa kyseisen firman "pc gaming" touhuja edes yrittää. Onneksi tämä kaikki ahdistus maksoi vaan euron verran.

  Laitan steamin päälle ja pelaan toimivia pelejä.

  Surullinen case, sanois räbyli.
   
 7. Paztak

  Paztak

  Viestejä:
  251
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2017

  Jep,

  Mulle kävi ihan sama ongelma. Tähän auttoi semmoinen helppo kikka kuin levyjen formatointi ja winukan uudelleen asennus. :tup:
  Onhan toi vähän huonosti toiminut, mutta sitten taas toisaalta kyseessähän insider - ohjelman kautta jaettu testisoftaversio ja koko Gamepass PC appi on Beta vaiheessa (ja tulee insider - ohjelman kautta), että sinäänsä ongelmia voi esiintyä.

  En tosin tiedä miten Metro toimii suoraan windows storesta ostettuna?
   
 8. xarot

  xarot

  Viestejä:
  1 052
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Noita mustia ruutuja tuli myös Epic-version kanssa tuossa alkuvideossa julkkaripäivänä. Muistaakseni siihen auttoi ihan näyttisajureiden päivitys...
   
 9. Paztak

  Paztak

  Viestejä:
  251
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2017
  No se on kyllä hyvä kuulla, että ihan tuolla tuli kuntoon.

  Varsinkin kun kyseessä on Epic - versio, julkkaripäivästä on reilu 4 kuukautta, Metroon on tullut 5 patchiä julkkarin jälkeen ja nvidian ajureita on tullut 7 kappaletta julkkaripäivän jälkeen.
   
 10. Heezy

  Heezy

  Viestejä:
  973
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  osta epicistä ja pelaa toimivaa peliä sanois räbyli
   
 11. xarot

  xarot

  Viestejä:
  1 052
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ymmärrän yskän, mutta ongelma kuitenkin vaikuttaa samanlaiselta latausalustasta riippumatta. Tietysti voi myös kokeilla tiedostojen tarkistusta, joskus korruptoituvat kaatumisten yhteydessä. :tup:
   
 12. Paztak

  Paztak

  Viestejä:
  251
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2017
  Joo ei noin radikaalia "korjausta" kannata tehdä mitä itse tein. Metro antoi vain hyvän sysäyksen tuon puhtaan asennuksen tekemiseen kun olin sitä jo ehkä vähän muutenkin miettinyt. Vaikka ei siihen sinäänsä mitään syytä olisi ollut, mutta tykkään kun paikat on puhtaana :). Nykyäänhän tuon asentelu on niin kauhian nopiaa ja kone on iskussa hetkessä.
   
  Heezy tykkää tästä.
 13. Stenu

  Stenu

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  12.08.2018
  Jooh.. alkaa pikkuhiljaa tympästä tämä jatkuva kaatuilu X1X:llä. Eipä ole yksikään aiemmin pelaamani peli romahdellu näin tiheään, edes Fallout New Vegas. Asiaa ei auta nämä naurettavan pitkät latausajat. Onneksi en ole ostanut tätä.
   
 14. Mendel

  Mendel RTX ON

  Viestejä:
  484
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Ääh... siis miksei tässä pelissä ole ammuksia? Tosi tylsää pelata räiskintäpeliä, jossa joutuu quickloadaamaan myrkkykaasutunnelisokkelossa niin kauan että sattuu tuurilla saamaan mutantit hakattua aseen perällä kuoliaaksi ennen kuin kaasunaamarista loppuu hönkä. Ja vielä just ennen sinne tunneliin menoa craftasin ammuksia kaikilla resursseilla mitä nyt sattui olemaan saatavilla. Kiva kun monsterit ei tiputa mitään mutta syövät kyllä about 5 ammusta per turjake.
   
  KanJu_88 tykkää tästä.
 15. hb81

  hb81

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  21.01.2019
  Ehkä se on sitten hieman väärä peli sulle.
  Kyseessähän ei ole perinteinen Doom henkinen räiskintä peli.
   
 16. IsoLuumu

  IsoLuumu

  Viestejä:
  675
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mulla on kyllä ollut ~maksimit ammuksia koko ajan, pelaan varmaan väärin.
   
 17. tkauttaja

  tkauttaja

  Viestejä:
  674
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ammuksia saat tehtyä lisää pöydissä mitä tulee vähän väliä vastaan. Ja noita rautakuula ammuksia saat tehtyä milloin vain, kunhan ottaa ns repun esille. Olettaen että on kerännyt niihin tarvittavia romuja.

  Harmittaa että pelin parhaan aseen saa vasta viimeisessä tehtävässä.

  Saiko tässä uudelleen pelatessa alussa kaikki gearin käyttöön, mitä oli kun on kerran vetänyt läpi?
   
 18. Mendel

  Mendel RTX ON

  Viestejä:
  484
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Kai mä sitten oon vaan huono tähtäämään. Kaikki löytämäni romut olen muuttanut ammuksiksi aina kun vaan pöytä on löytynyt, viimeksi sai tehtyä about kolme lippaallista ja ne kesti ehkä ~10 monsterin verran, joista keneltäkään ei saanut lisää ammuksia. Loput örmyt jouduin sitten hoiteleen meleellä.
   
 19. Mane

  Mane

  Viestejä:
  629
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tätä uusinta en paljokaan ehtinyt pelaamaan mutta ainakin pari ensimmäistä olivat enemmänkin hiiviskelypelejä kuin aitoja ns. räiskintöjä. Yllättävänkin pienillä resursseilla pääsee etenemään kunhan ei anna vihujen huomata ja tappaa sakkia heittopuukoilla ja "take outeilla". Nuo heittpuukothan ovat loppumattomia kun ne saa kerättyä kuolleilta vihollisilta takaisin ja tappaa pääosan vihuista yhdellä osumalla.

  Kärsivällisyyttä kyllä vaaditaan jotta jos haluaa vaan edetä pyssyt laulaen niin sitten tosiaan joku doom tai duke3d tulisi paremmin kyseeseen.
   
 20. Mendel

  Mendel RTX ON

  Viestejä:
  484
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Aaaa heittopuukot tosiaan! Pitääpä craftata niitä muutama ja katsoa miten paljon se auttaa! En olekaan hoksannut käyttää niitä ihan alun jälkeen kun alussa vastaan tuli lähinnä sotilaita, joilta sai mielin määrin ammuksia.
   
 21. tkauttaja

  tkauttaja

  Viestejä:
  674
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Perus vihuja riittää keskimäärin yksi kuula päähän ampuessa. Vartaloon tarvii yleensä reilummin.
   
 22. Stenu

  Stenu

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  12.08.2018
  Huhhuh.. enpä muista vähään aikaan pelanneeni yhtä ahdistavaa ja jännittävää peliä kuin tuo viimeinen tehtävä. Teki useamman kerran mieli sammuttaa boksi ja alkaa kattoo Pipsa Possua.

  Hieno oli tarina ja pelikin muutamia moitteita lukuunottamatta oikein hyvä. Sain sen paremman loppuratkaisun. Nyt on helpottunut olo että se on ohi :D Pelasin Preyn juuri ennen tätä joten seuraavaksi joku hilpeämpi teos kehiin kiitos..
   
  Heezy tykkää tästä.
 23. Mendel

  Mendel RTX ON

  Viestejä:
  484
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Nyt kun itsekin pääsin Volga tehtävästä eteenpäin niin alkaahan tämä tuntua jo paljon paremmalta. Jotenkin se Volga tehtävä oli vain supernihkeä. Ammusongelmia ei enää ole ollut sen Volga tehtävän myrkkysokkelon jälkeen. Oli kyllä vähän hassua kun siinä Volgassa parissakin eri vaiheessa kehotettiin menemään kohteeseen yöllä kun silloin ei vastaan tulisi rosmoja niin paljoa mutta tulisi enemmän mutantteja... Mutta kun minähän nimenomaan halusin niitä ihmisiä tulevan vastaan kun ne droppaa ammuksia ja romua kun taas mutantit syö vaan turhaan luoteja! :D Mutta toki hyvä että saa vähän niinkuin itse valita myrkkynsä, kyllähän ne rosmotkin söi miestä sillon kun tykkäsivät one shottailla.

  Seuraavassa tehtävässä yksi panssariliivillä ja kypärällä varustettu ukko meinasi vähän jo tuottaa vaikeuksia kun sen tappamiseen tarvittiin kaikki rynkyn luodit, kaikki haulikon luodit ja muutama kuula päälle. Oli kiva piirileikki laatikkopinon ympärillä. Ehkä se oli vähän yliammuttu kohtaaminen (he hee).

  No sitten aavikolla meinasi tulla ongelmaa kun oli kohtaus missä piti käyttää kaasunaamaria ja ruksi kartalla osoitti autoon, jonka lähelle menemällä ei tapahtunut mitään. Sitten harhailin ympäriinsä ja meinasi kaasunaamarista loppua aika vaikka craftasin siihen lisää aikaa kaikilla resursseilla. Kun lopulta hoksasin että mitä tietä piti seurata niin jäi 30 sekuntia aikaa jäljelle naamariin. Toivottavasti ei tule uutta myrkkyluolaa ihan heti tai... joutuuko sitten aloittaan pelin kokonaan alusta jos naamarissa ei riitä aika, resurssit on käytetty, eteneminen hoituisi vain myrkyn läpi ja on vain yksi quick save slotti?!? Jotenkin tuntuu oudolta suunnittelulta jos tuollaiseen totaalijumiin voi päästä mutta niin... kaikenkaikkiaan tämä alkoi kyllä maistua!
   
 24. Stenu

  Stenu

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  12.08.2018
  Mendelille myöhäiseksi vinkiksi, panssaroituja vihuja kannattaa viskoa Molotovin cocktaileilla.
   
 25. Mendel

  Mendel RTX ON

  Viestejä:
  484
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2017
  Hmm... Ei ollut moksiskaan molotovista viimeksi kokeillessani mutta yksi kranaatti, joka räjäytti jotain muuta siinä lähistöllä + 2 sniper kutia päähän niin kellisty kun tuli toinen samanlainen vastaan. (ei olisi auttanut aiemmin kun silloin oli kranaatit loppu ja snipua ei ollut vielä löytynyt)
   
 26. Baldrick

  Baldrick

  Viestejä:
  2 103
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  On kyllä huonoin peli mitä on tänä vuonna tullut pelattua. 1€:lla sai niin turha valittaa, mutta yksinoikeushype näyttää kyllä aika epätoivoiselta huomiohakuiselta vedolta.
   
 27. Hugh Jazz

  Hugh Jazz

  Viestejä:
  1 600
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Saisivat jo tiputtaa sen ensimmäisen delsu paketin. Toinen läpiepeluukerta alkaa lähenemään loppuaan ja tarve olisi saada lisää pelattavaa. :tup:
   
 28. Make

  Make Tekee järkeä. Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  500
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Latasin itsekin tämän Game Passin kautta sekä PC:lle että Xboxille. Testaan ensin PC:llä, jos kaatuilee tai muuta ongelmaa koko ajan niin saatan sitten pelata Xboxilla... Mieluummin tietty PC:llä jos vaan toimii.
   
 29. vaappu79

  vaappu79

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  23.05.2017
  Siihen loppu, kuin kanan lento. Kaatui windowsiin paronin lahtaamisen jälkeen, kun alkoi ladata. Continuella kippaa nyt latauksen aikana aina täsmälleen samaan kohtaan.
  Kippauksen dumppifile satuilee jostain amd power xpressistä? Kaikki järkevä pikkuhiljaa koitettu. :facepalm:
   
 30. Paztak

  Paztak

  Viestejä:
  251
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2017
  Pitäkööt Winukka Metronsa,

  Jatkuvasti ollut ongelmia Metron kanssa ja sain pelin taas toimimaan asentamalla puhtaan win10 asennuksen (kuten tuolla yllä asian ja kerroinkin) niin kippasvitunkappas oli tullut tässä vissiin viikon sisällä Windowsiin joku päivitys ja taas jumahtaa peli logojen jälkeen mustaan ruutuun. Eipä siinä, olin juuri aloittanut viimeisen kentän ja aika hyvin nuohosin nuo aikaisemmat kentät niin ei sillai hirveästi olisi kiinnostanutkaan miten peli loppuu :grumpy:

  Pistin uninstallia ja en ole lataamassa uudestaan.
   
 31. Hugh Jazz

  Hugh Jazz

  Viestejä:
  1 600
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Mitä lukenut feedbackii niin konsoliversioissa tuntuu olevan aimo kasa ongelmia, aina järkyttävän pitkistä latausajoista kaatuiluihin.

  Itsellä PC versio toiminut kuin junan vessa. :tup:
   
  Jii85 tykkää tästä.
 32. Janssoninkiusaus

  Janssoninkiusaus

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  13.06.2019
  Xbox versio ainakin toimi täydellisesti kaatumatta kertaakaan, kun läpi pelin pelasin tuossa pari viikkoa sitten. 30fps tietysti vähän harmittaa.
   
 33. Paztak

  Paztak

  Viestejä:
  251
  Rekisteröitynyt:
  06.09.2017
  No piti se asentaa uudestaan ja pelata loppuun..
  Olisi ehkä pitänyt jättää asentamatta, koska olin näköjään pelannut itselleni huonon lopun :grumpy:
  Luulin, että tein kiltisti ne mitä piti tehdä, mutta en sitten ollutkaan tehnyt.
   
 34. Hugh Jazz

  Hugh Jazz

  Viestejä:
  1 600
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Varmaan suurin este hyvän lopun saamiselle on The Taiga kenttä jossa niitä metsän heimolaisia ei saisi listiä, koska eivät teknisesti ole pahiksia vaan puolustavat reviiriään ulkolaisia (eli Artyomia) vastaan. Eli stealthia pitää käyttää ahkerasti kyseisessä levelissä.

  Muissa kentissä kunhan muistaa tehdä kaikki ylim. sivutehtävät ja etsiä kaikki sivuromut (kuten se nalle sille tytölle) niin karmaa tulee riittävästi hyvään loppuun.
   
 35. spede

  spede Köyhä

  Viestejä:
  2 002
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eikö tähän pitänyt tulla joku DLC :mad:
   
 36. hb81

  hb81

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  21.01.2019
  Mitäs tämä sitten on?
  Metro.jpg
   
 37. Hugh Jazz

  Hugh Jazz

  Viestejä:
  1 600
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Varmaan pointti oli että milloin sitä pääsee pelaamaan. Itsekin miettinyt samaa. Devaajat lupailivat "kesällä 2019" joten eiköhän se ennen joulua ilmesty. :tdown:
   
 38. hb81

  hb81

  Viestejä:
  127
  Rekisteröitynyt:
  21.01.2019
  No en ole vielä kokeillut, mutta kyllä toi paketti mulla jo on asennettuna.
   
 39. Hugh Jazz

  Hugh Jazz

  Viestejä:
  1 600
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Mutta pääsetkö pelaamaan? Tietääkseni ei ole vielä mitään delsua julkaistu. Pikaisella googlettamisella ei löytynyt mitään gameplay videoita tai revikoita.