Mekaaniset näppäimistöt

Luotettavalta puljulta vaikuttaa. Aliexpressin sivuilla hinnat ovat aavistuksen matalempia, mutta omalta sivulta voi näemmä ottaa $15 lisähintaan kuriiritoimituksen jos sitä tarvitsee. En tiedä kiertelevätkö osttain myös tullia. Tilausten mahdollisesta viiveestä ja kestosta olen lukenut. DZ60 piiristä olen kuullut hyvää ja siitä on tullut jossakin vaiheessa Rev 3.0 ulos. Vastaavanlaisesta HS60 piiristä on myös olemassa Rev. 3.0 ja sitä saa mechboards.co.uk sivulta.
 
Aliexpressin kautta niiden kaupasta ainakin toi erillinen satsi kytkimiä tilattuna, ei mennyt tulliin. Muistaakseni tässäkin langassa kokemuksia, ettei oo noiden paketit käyny tullin kautta (ainakaan usein).
 
Itse en ole tilannut sieltä vielä mitään, mutta kovasti olen sivua selaillut ja vaikuttaa ihan luotettavalta. Ja juu itsekkin kuullut että toi dz60 on hyvä. Kytkimiä jäänyt vielä miettimään, että mitkähän sitä nappaisi.
 
IMG_20200306_201645_copy_1824x1368.jpg


Noniin, uutta projektia vaikka edellinenkin vielä tekemättä eli:

- XD75Re PCB(MX Stem+Hot Swapping Switch Sockets)
- Anodized Aluminium case for xd75re
- Cherry MX Clear -kytkimet

Näppäinhatut saapunee ensi viikolla:

In-stock-Big-Bang-MDA-Profile-Ortholinear-Keycaps-101-key-Dye-subbed-MDA-Profile-Thick-PBT.jpg


- Big Bang MDA Profile Ortholinear Keycaps

---

Voi kyllä olla, että käytän tässä projektissa aiemmin tilaamiani Zealios v2 62g kytkimiä, koska PCB:ssä on kytkimille tosiaan hot swap socketit, tai ainakin testaan vs Clear kummat paremmat.
 
Orthosta olin hommata Planck setin muinoin, mutta se jäi sitten hommaamatta. Ihan mielenkiintoista tietää miltä moinen asettelu tuntuisi. Hyvältä vaikuttaa ja näyttää tukevan QMK:ta, jota mielelläni näkisin laudoissa. Piti hetki miettiä näppäinten profiilia, mutta tuossahan kerrotaan että se on MDA. Aika paljon tullut edistystä tuotteisiin ja nimenomaan muokkaamiseen kun olen pysynyt vuosia ulkona näistä touhuista.
 
- XD75Re PCB(MX Stem+Hot Swapping Switch Sockets)
- Anodized Aluminium case for xd75re
- Cherry MX Clear -kytkimet

Just kova, ite laitoin juuri eilen Big Bang 2-setin samanlaiseen orthoon. Tuo keycapsetti käy (ainakin mun omatekoisella leiskalla) kuin nakutettu tuohon, usein ongelmaksi tulee muissa kuin DSA-profiilin hatuissa se että vääränprofiilisia hattuja on väärillä riveillä. Mut tässä ei! Ja kun noi on vielä niin pirun nätitkin, ja tuo MDA-profiili hyväilee sormia, niin kyllä kelpaa!

Ortho4lyfe, seuraavaksi pitäisi katsella jotain split-orthoa, Redox tms.
 

Liitteet

  • image_from_ios.jpg
    image_from_ios.jpg
    997,8 KB · Luettu: 125
Oma Big Bang 2.0 saapui perjantaina, harmillisesti jätin Iriksen töihin kun ei nää kuitenkaan ennen ens viikkoo saavu:cry:

Samalla saan jatkaa yhä heinäkuussa tilatun BDN9 piirilevyn odottelua, vasta toinen sen osalta pieleen menny postitus/toimitus.

Edit: Nyt on hatut suurinpiirtein paikoillaan, kuva kaverina
 

Liitteet

  • IMG_20200309_102510.jpg
    IMG_20200309_102510.jpg
    1,1 MB · Luettu: 113
Viimeksi muokattu:
Uus näpytin vihdoinkin kokonaisuudessaan käytössä.
-Kbdfans 65% rev2 pcb.
-Alumiininen plate.
-Gateron black, spring swap 62g, tribosys 3204 lubet sisällä.
-Stabit clipattu ja rasvattu.
-Tofu 65% acrylic kotelo.
-Cherry profiilin pbt hatut, kahdesta setistä kasattu.
Harmittavasti sain huomata että 2 vasemman alalaidan pohjalediä ei pelaa, mielestäni toimi kun pari kk sitten kokeilin.
fds.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Komia näppis! :) Noi tofun kotelot on kyllä siistejä, itsekkin katsellut tofun alumiinista 65% koteloa. Ja mistä tilasit lubea?
 
Kauhee hinku päästä itse kasailee näppistä, mutta täytynee odottaa että tulee tonne kbdfanssille noita 65% pleittejä lisää. Ja onko ollut tofun acrylic kotelo minkälainen?

Ja testiin tilasin Aliaz 80g kytkimet.
 
Kauhee hinku päästä itse kasailee näppistä, mutta täytynee odottaa että tulee tonne kbdfanssille noita 65% pleittejä lisää. Ja onko ollut tofun acrylic kotelo minkälainen?

Ja testiin tilasin Aliaz 80g kytkimet.
Oikein mukavalta tuntuu. Lämmin koskea, muutti mukavasti näppiksen ääntä kokonaisuudessaan, päästää pohjaledien valot näppärästi näkyville (jos tälläisestä tykkää) ja toi ihan kivasti painoa lisää.
 
Olen itse tässä vähän kahden vaiheilla. Joko valkoinen alumiinen tai sitten toi acrylic. Ja eikös sekin vaikuta näppäinten ääniin onko brass plate vai alumiininen jne...
 
Olen itse tässä vähän kahden vaiheilla. Joko valkoinen alumiinen tai sitten toi acrylic. Ja eikös sekin vaikuta näppäinten ääniin onko brass plate vai alumiininen jne...
Kyllä vaikuttaa. Ensi projekti taitaa olla 60% johon meinasin odotella Alumiinisen punaisen Tofu v2 kotelon kun niitä joskus tulevaisuudessa alkaa tulemaan. Tokihan siihen sitten laitetaan punainen aluplate myös. Kytkimet vielä on mietinnässä, teemassa jos menisi niin kytkimiksi varmaan Gateronin red inkit johon jousi Gateronin keltaisista.
 
Kuulostaa hyvältä. Itse diggaan juurikin valkoisesta ja siihen luultavasti brass plate. Itseä vähän jännittää miten sen lubeaminen mahtaa meikältä sujua, ja onko sulla switch openeria.
 
Ja oliko sulla noi ruuvattajat stabit
Ei ole screw-in stabeja vielä tullut kokeiltua, saapi nähdä ottaako ensi buildiin testiin vaiko ei. Kyllähän porukka on noita kehutunut. Muistaa vaan clipata ja rasvata niin avot. En ole band-aid modiakaan kokeillut kun en näe sitä tarpeelliseksi.
 
Jos on tarkoitus kasata kbd75 iso nordic leiskalla niin mikäs on spacen koko? En nyt oikein tiedä tilaanko 7U vai 6.25U vai jotain ihan muuta olevaa stabia
 
Jos on tarkoitus kasata kbd75 iso nordic leiskalla niin mikäs on spacen koko? En nyt oikein tiedä tilaanko 7U vai 6.25U vai jotain ihan muuta olevaa stabia

Kai tuo lopulta on ihan omasta mieltymyksestä (sekä platesta) kiinni? Alin rivihän on sinänsä sama ISO/ANSI välillä, kuten myös ISO/ANSI-layoutin eri näppäinhattupainatusten välillä.
 
Pari kolme kuukautta vanhassa Havit KB496L näppimistössä on alkanu muutamat näppäimet ikävästi vikisemään. Pitäs varmaan rasvaa saada kytkimien sisään, mutta Outemuja ei saa auki kolvaamatta kytkimiä irti kokonaan. Ei oikeen innostas näpertää jollain tikulla näppäinten sisään rasvaa koska tuntuu ettei sitä saa tasaisesti levitettyä sillä tavalla. Kiinnostas kyllä vähän koko näppämistön purkaminen jos tuota ping ääntä sais samalla vaimennettua jotenkin. Harmi vaan kun ei ole toista näppäimistöä siksi ajaksi käyttöön jos tämän alkaa purkamaan.
 
Löytyi muutama Kailh box burnt orange laatikosta ja nyt on Keebio BDN9 kasattu. Pakko myöntää että on kyllä kätevä laitos vaikka vähän tökerön näköinen. Täytyy harkita tulostuttaisiko jossakin tuohon levyjen väliin jonkinlaiset kehykset. Myös oikeanpuoleiselle rotary encoderille pitäisi löytää jostain nuppi. Tummemmilla näppäinhatuilla voisi saada siistimmän yleisilmeen, nämä ovat switch testeristä lainassa.

Toiseen encoderiin laitoin äänenvoimakkuuden säädön ja toiseen hiiren rullan kun en muutakaan järkevää keksinyt. Muissa näppäimissä on sitten lähinnä medianäppäimiä.
nkdMh4E.jpg
 
Löytyisikö jostain valkoisia keycapsejä jotka sopisi Cooler Master CK530 näppäimistöön? Puddingit olisi oikein kiva. Ali expressistä löytyy vaikka mitä mutta saako jostain ihan ääkkösilläkin?
 
Tässä oma mekaaninen näppäimistö, jonka sain juuri viimeisteltyä toisten näppäinhattujen tultua. PCB GK64, valkoisella muovikotelolla, metalli platella, kytkiminä Kailh box white ja hattuina näiden kahden combo. PCB:ssä RGB, mutta käytän sitä hillittynä vain kosketukseen reagoivana, muutoin se oli aika päälle käyvä, vaikka valon voimakkuutta saa säädettyä.
Hintaa kaikelle tuli noin 150€, tilattu Aliexpressistä, toimituksessa meni noin 3-4 viikkoa. Toimii usb-c kaapelilla.
IMG_20200314_152935__01.jpg
 

Liitteet

  • IMG_20200309_184129.jpg
    IMG_20200309_184129.jpg
    5,4 MB · Luettu: 110
  • VID_20200307_133221.mp4
    44,2 MB
  • IMG_20200309_185328.jpg
    IMG_20200309_185328.jpg
    5,5 MB · Luettu: 56
Kysymys: saako noita koottavia kittejä langattomalla ominaisuudella vai onko kaikkki johddolliset.?
Olisi myöskin kiinnostusta askarrella näppiksen mutta tulisi olohuonekäyttöön niin langattomuus olis se ehto.
 
Kysymys: saako noita koottavia kittejä langattomalla ominaisuudella vai onko kaikkki johddolliset.?
Olisi myöskin kiinnostusta askarrella näppiksen mutta tulisi olohuonekäyttöön niin langattomuus olis se ehto.
Saahan niitä, tämä vain esimerkki mutta esim tuosta omastani on myös bt versio GK64s
 
Ok kiitos tiedoista varman 2,4ghz taajuudella toimiva olisi se parempi vaihtoehto jos hieman pelaamista harkitsee.
 
Kaipa tämäkin pitää laittaa esille.

Ensimmäinen näppäimistöprojekti valmistui lopullisesti vasta nyt vaikka v2 on ollut päivätyökäytössä ja reilun vuoden...
Tämä on ensimmäinen testiversio jonka lyhensin kaverilta saadusta qpadista tkl- kokoon ja pääsin pikaisesti testaamaan kokoa ja lineaarisia kytkimiä. Alkuperäisestä jäi lyhennetty alumiininen päälilevy (virhe, olisi pitänyt suosiolla tehdä uusi mutta silloin oli olevinaan kiire), stabit ja mx red kytkimet.

Levy päältä ennen kytkinten juottamista. Hyppylangat oikeassa reunassa on siksi että kaiverrin on liian lyhyt ja piti ajaa kahdessa osassa. Oli vähän helpompi ja nopeampi kuin jakaa reitit eri töihin, lisäksi paikoitus ei näin tehden ole ihan niin tarkkaa.
1584306598298.png


Käyttötestissä alkuperäisillä hatuilla. Tässä näkyy selvästi nuolten alla oleva pehmuste joka estää pohjaamisen.
1584306655371.png


Valmiina toisilla hatuilla, vain space on alkuperäinen kokonsa vuoksi. Levyn reiät on peitetty mustaksi maalatulla 0.3mm alumiinilevyllä joka on kiinni ohuella 2- puolisella teipillä. Reunalistat on 10x12mm tammea ja kaiken alla 1.5mm alumiinilevy. Tassuina palat samaa n. 2.5mm paksua pehmustetta kuin hattujen alla.
1584306786198.png

Saa kelvata noin harrastenurkan koneeseen.

Tässä vertailun vuoksi myös v2 ennen lakkausta:
1584307197004.png
 
Enter täytyy siirtää yksi ylemmäs ja tossa L:n jatkona on jo Ö, mutta perään vielä Ä.

Sitten tuolta Home, Del, Pgup yläpuolelta noi kuusi näppäintä pitää konffata järkeviksi.

Sellainen tuli mieleen että hioisi uudelleenkonffatuista napeista merkinnän pois ja permanenttitussilla vaikka kirjottaisi uuden tilalle. Tai ehkä alkuun jollain teipillä merkkailisi :D

Sellainen huomio vielä että noi Cherryn kytkimet on pari milliä korkeammat kuin Zealiokset.
 
Sellainen huomio vielä että noi Cherryn kytkimet on pari milliä korkeammat kuin Zealiokset.
Ootko jo testannu kirjoitustuntumaa Clearit vs. Zealiot? Itse en ole Cleareja koskaan päässyt testaamaan, kiinnostais vähän minkälaiset ovat... Zealio 65g:t on ainakin yhdessä omassa laudassa tosi hyvät.
 
Enter täytyy siirtää yksi ylemmäs ja tossa L:n jatkona on jo Ö, mutta perään vielä Ä.
Pistä enter suoraan vaan alariville, siellä riittää tilaa eikä tartte kurkotella. :comp:
 
Tuli tilattua HyperX Alloy Origins Core näppäimistöön PBT-näppäinhattusetti Alista kun oli sopivaan hintaan tarjolla. Nopealla kokeilulla vaikuttaa tuntumaltaan miellyttävämmältä kuin vakio ABS-hatut. Väriltään nuo ovat hieman haaleampia kuin vakiot. Kuvassa funktiorivillä on vielä alkuperäiset näppäinhatut paikallaan ja saatan ne myös sinne jättää noiden mediakomentojen takia, jotka puuttuvat tuosta näppäinhattusetistä. Lisäksi HyperX asettelussa alarivillä on toisen Windows-painikkeen sijaan hiiren kakkospainallusta vastaava näppäin, joten se menee tuon uuden setin merkinnöissä väärin. Hintaa jäi kokonaisuudessaan 19,23 € ja toimitus kesti n. 2,5 viikkoa. Tulivat hyvin pakattuina laatikossa.

P1050941.JPG
 
Aattelin tulla vähän täältä ens alkuu kyseleen kun JIMMS opasti minut tänne että täällä kannattas myydä näppäimistö. No siis minähän odotan tietysti sen 7 päivää mutta haluaisin vähän kuulla että millastakohan hintaa kannattas pitää

Ducky one 2 Minillä. Jossa on Cherry MX Silent Red kytkimet?
6.8.2019 ostettu että ei oo edes kauheen "vanha"

JPEG_20200318_223422.jpg
 
Mikäs paras ja halvin euroopan sisäinen kauppa josta merkittömiä värillisiä näppäinhattuja? Alista turha tilata tällä hetkellä mitään. En tarvitsisi kuin 20kpl hattuja.
 
Video tästä ortholineaarisen näppäimistön rakentelusta ja ensimmäinen kirjoitustesti... :oops:
Siitä se lähtee :D. Mutta miten ihmeessä sait siihen 80 kytkintä sovitettua, kun piirilevyssä on nimensä mukaisesti paikat vain 75:lle? Ja onko tosiaan pohjalevy akryyliä, omassa vastaavassa kopassani se on lasia?
Muuten oikein hyvä video! :thumbsup:
 
Siitä se lähtee :D. Mutta miten ihmeessä sait siihen 80 kytkintä sovitettua, kun piirilevyssä on nimensä mukaisesti paikat vain 75:lle? Ja onko tosiaan pohjalevy akryyliä, omassa vastaavassa kopassani se on lasia?
Muuten oikein hyvä video! :thumbsup:

Pieni ajatusjatkos siis joo 75 kytkintä, voi se lasiakin olla, videota käsikirjoittaessa toi tuli jostain mielensyövereistä :btooth:
 
Tuli tilattua HyperX Alloy Origins Core näppäimistöön PBT-näppäinhattusetti Alista kun oli sopivaan hintaan tarjolla. Nopealla kokeilulla vaikuttaa tuntumaltaan miellyttävämmältä kuin vakio ABS-hatut. Väriltään nuo ovat hieman haaleampia kuin vakiot. Kuvassa funktiorivillä on vielä alkuperäiset näppäinhatut paikallaan ja saatan ne myös sinne jättää noiden mediakomentojen takia, jotka puuttuvat tuosta näppäinhattusetistä. Lisäksi HyperX asettelussa alarivillä on toisen Windows-painikkeen sijaan hiiren kakkospainallusta vastaava näppäin, joten se menee tuon uuden setin merkinnöissä väärin. Hintaa jäi kokonaisuudessaan 19,23 € ja toimitus kesti n. 2,5 viikkoa. Tulivat hyvin pakattuina laatikossa.

P1050941.JPG
Onko nuo uudet sileän tuntuiset pinnaltaan vai sellaiset vähän karheat?
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 603
Viestejä
4 501 847
Jäsenet
74 234
Uusin jäsen
Theun

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom