Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Taitaa olla aika valmistaja- ja ennenkaikkea laitekohtainen asia. Isommilla valmistajilla on omat isommat säätö- ja synkkausohjelmansa kuten Corsair ICUE, Asus Aura Sync, Logitech Lightsync, Razer Synapse jne. ja jos on samalta valmistajalta useampi laite, joita voi kontrolloida samalla ohjelmalla, siellä usein on synkkausratkaisu näille osana ohjelmaa. Ainakin joillain valmistajilla kuten Corsair ja Asus on sitten laajennettua integraatiota muiden valmistajien tiettyihin laitteisiin niin, että Corsair ainakin väittää että Asuksen emoja ja Nvidian kortteja saa samaan synkkausrinkiin mukaan.Onkohan oikee paikka kysyy mut onko näis näppiksissä se RGB valaistus semmoinen että voisi synkata koneen led valojen kanssa?
Juu, onhan siellä, mutta se ei tee mitään (paitsi itse nappi vaihtaa punasesta valkoseen valoon noin 3 sekunnin ajan).Mielestäni eikö tuolla näppiksen vasemmassa yläkulmassa ole oma pikanappinsa profiilien vaihtoon? Jos laitteen muistiin tallentaa oman ei-offensiivisesti valaistun profiilinsa, niin siitä mielestäni pitäisi saada helposti yhdellä tai parilla painalluksella vaihdettua muistissa oleva valaistusprofiili takaisin jos vahinkonäppäilee joulukuusiasetuksen päälle.
Ja luulen myös, että iCUEssa mahdollisesti saisi tähän omaan profiilin ohjelmoitua ja muutettua FN-layerin nappeja niin, että Fn+2 ei laukaisekaan disco infernoa vaan tekstimakron joka kirjoittaa tuon samaisen @-merkin eikä virhepainallusta oikein huomaisikaan. Toki noita AltGR:n takaisia merkkejä on jokunen, että voi olla vaivaa.
Voisiko jopa onnistua, että tekisi oman peli-profiilin pelikäyttöön, josta sitten ohjelmoisi FN-nappiin jotain muuta kuin Fn-toiminnon.
[käsitykset perustuvat omaan K70 RGB Prohon ja epämääräisiin muistikuviin tekstimakroilla leikkimisestä.]
Itellä teki ihan samaa, niin jätin iCUE:n asennetuksi, että saa avattua sen ja uudelleentallennettua profiilin näppikseen tarvittaessa. Kyllä tossa jotain häikkää on.Vaikka tallentaa oman profiilin näppikseen ja poistaa iCUEn niin mulla ainakin ihan parin päivän sisään näppis hukkaa bootissa tuon tallennetun profiilin ja sitä ei saa enää haettua päälle ilman iCUEn uudelleenasennusta.
Juu, onhan siellä, mutta se ei tee mitään (paitsi itse nappi vaihtaa punasesta valkoseen valoon noin 3 sekunnin ajan).
Rehellisesti sanottuna en älyttömän kauaa kaivellut, mutta Key Assignments puolella FN ei ole valittavissa lainkaan, niin en oikein keksinyt mitä kautta sitä voisi customoida.
Itellä teki ihan samaa, niin jätin iCUE:n asennetuksi, että saa avattua sen ja uudelleentallennettua profiilin näppikseen tarvittaessa. Kyllä tossa jotain häikkää on.
Juuri näin!Ei tää perhanan iCUE ollutkaan niin järkevä kuin halusin väittää. Tai siis, tuo profiilinhallinta on vähintäänkin sekavaa. Ilmeisesti kun siellä on luotu profiili, niin siihen profiiliin pitää erikseen määritellä (software) "lightng" ja "hardware lightning", ja sen jälkeen tämä profiili pitää vielä "Device"-asetuksesta erikseen tallentaa näppäimistön onboard-muistiin, ja saattaa kyllä siltikin olla korkeemman kädessä onnistuuko se mitä halutaan onnistuvan, ja miten vehkeet päättelee ollaanko nyt software- vai hardware-tilassa.
Ketjussa aiemmin ehdotettu Keychron V6 näyttäisi muuten hyvältä kandidaatilta, mutta:
- Toimiiko tuo fn-nappi myös menu-nappina ilman softalla tehtävää rebindausta? Onko tuon rebindaaminen ylipäätään mahdollista? Oikean puolen superista voisin luopua, mutta menu-napille löytyisi kyllä käyttöä....
- Miten nuo K Pro Redit vertautuu MX Redeihin?
Haetko tuota kokoluokkaa kuin on japanilaisen JIS-layoutin toteutuksissa, vai vieläkin pienempää?Mistä kannataisi lähteä hakemaan näppäimistöä tavallista pienemmällä spacebarilla? Löytyykö kohtuuhintaan valmiina pakettina vai pitääkö alkaa opetella vääntämää DIY:nä?
Haetko tuota kokoluokkaa kuin on japanilaisen JIS-layoutin toteutuksissa, vai vieläkin pienempää?
Japan JIS Keyboards
Keychron mechanical keyboard Collection comes with JIS layout. Click "Notify Me When Available" in the product page to get notified when its in stock.www.keychron.comHHKB Professional JP - hhkb.io
hhkb.io
Molemmissa samat ISO-nordic hatut ABS:ia (todella kehnosti) läpikuultavin merkein, jotka ovat hatun kannen alareunassa, koska ledit on etelänpuoleiset. Jos selkeä taustavalaistus ja erityisesti valaistut merkit on tärkeä ominaisuus, en ainakaan itse voi suositella näitä Keychroneja, mutta kuuntele muutkin mielipiteet koska itse olen diskomiehiä.
[...]
Fn ei oletuksena toimi menunappina. Rebindaus on VIA:ssa niinkin helppoa että valitsee haluamaansa layeriin vaikkapa oikeaan controliin menu-toiminnon, joka löytyy Basic-listauksesta ja näkyy VIA:n layoutissa nimellä "RApp". Layerit 0 ja 1 on Mac-layereille (perus ja Fn) ja 2 ja 3 Windows-layereille (perus ja Fn), joten jos haluaa käyttää näppistä pitäen Mac/Win-kytkintä Win-asennossa, valitsemalla muokattavaksi layeriksi 2 saa oikean controlin paikalle menu-näppäimen ja valitsemalla layeriksi 3 saa menu-toiminnon näppäinyhdistelmään Fn+oikea control.
alkuperäinen viesti speksien kanssa
VIA:lla tehdyt muutokset jää näppikseen itsessään muistiin, eli asetukset pysyvät vaikka näppis siirtyisikin toiseen laitteeseen kiinni. Tämä on vain graafinen työkalu näppäimistön ohjelmoimiseksi, eikä mitenkään ohjelma joka pitää olla taustalla pyörimässä jotta omat määritykset olisi voimassa.Käytän näppistä myös useammalla eri koneella, sen tähden olisi hyvä jos layoutiin ei tarvitse tehdä ohjelmiston puolelta muutoksia.
No hitto, kehno taustavalaistus ja fn-napin toiminta taitaa karsia Keychronin pois omasta harkinnastani. Kiitoksia tiedoista! Käytän näppistä myös useammalla eri koneella, sen tähden olisi hyvä jos layoutiin ei tarvitse tehdä ohjelmiston puolelta muutoksia.
Muita näppiksiä saa ehdottaa!
Katso nyt kuitenkin vielä joku (ei mainos-) video ISO-layerin Keychronista, josta näet mikä se valaistus on omiin silmiisi. ISO-layerin siksi, koska ANSI-malleissa on läpinäkymättömät PBT:t joita ilmeisesti on ISO:ihinkin tulossa ensi vuonna.No hitto, kehno taustavalaistus ja fn-napin toiminta taitaa karsia Keychronin pois omasta harkinnastani. Kiitoksia tiedoista! Käytän näppistä myös useammalla eri koneella, sen tähden olisi hyvä jos layoutiin ei tarvitse tehdä ohjelmiston puolelta muutoksia.
Jopa paremmin toimii selaimessa, sJa VIA toimii myös verkkoselaimen kautta, eli mitään ei tarvitse erikseen edes lähteä asentamaan koneelle ellei välttämättä halua.
Eikö tuo layoutti ole alt gr - super - fn - ctrl, eli menu-nappi korvattu fn:llä? Saatan myös itse olla hukassa.En ehkä ymmärtänyt joten pahoittelut jos kyselen tyhmiä mutta mitä haittaa siitä fn-napista on kun siinä on se menu-nappikin vieressä?
Olet tässä kyllä ihan oikeassa, välilyönnistä oikealle on juuri nuo luettelemasi näppäimet, eli sieltä usein puuttuva Win-näppäin (super-näppäin) on Keychroneissaa oikeallakin puolella, ja siellä usein oleva menu puolestaan on jätetty Keychroneista pois jotta Fn on saatu mukaan.Eikö tuo layoutti ole alt gr - super - fn - ctrl, eli menu-nappi korvattu fn:llä? Saatan myös itse olla hukassa.
Pihkura, tämän unohdin. Tosiaan taas applelaisuuttaan ovat laittaneet myös oletus-Win-layoutiin F-riviin samat Mäkin tyypilliset mediatoiminnot, jotka on merkitty myös F-rivin hattuihin. Tämä on minusta ollut äärimmäisen fiksu veto.Ja 100% näppiksessä tuolle fn:lle ei juuri tosiaan ole käyttöä, paitsi sen taakse sijoitetut medianäppäimet tms.
"Asennettava VIA-ohjelmisto" on electron wrapper joka lataa aivan saman VIAn version kuin mikä selaimessakin aukeaa, mutta sitä en kiellä ettenkö itsekin olisi pieniä eroavaisuuksia niiden käyttäytymisessä kohdannut johtuen ympäristöstä missä pyörii.Jopa paremmin toimii selaimessa, se githubista löytyvä asennettava VIA-ohjelmisto laahaa päivityksissä perässä, mahdetaanko sitä edes kovin vakavissaan päivittää. Itsellä kyllä ei ensin meinannut K4 Pro tunnistua ja tarvitsin siksi ladattavan ohjelman ja siihenkin erikseen ladattavan layoutin, mutta sekin asia näyttää nyt korjaantuneen.
Omalle 3068B Plussalle on Akkon sivuilla korkeudeksi ilmoitettu 39 mm, siinä missä noille 5087S/5087B Plus -malleille korkeudeksi on ilmoitettu 40 mm. Erona tosiaan että 3068B on 65 % ja siitä puuttuu takimmainen näppäinrivi, joka 5087:issa on.Kellään Akko Horizon näppistä ja voisi mitata etureunan korkeuden ja millä korkeudella eturivin näppäimet on? TKL tuosta kiinnostaa mutta näyttää liian korkealta ja mittoja ei oikein löydy.
Kiitos. Täytyy alkaa panostaa luetun ymmärtämiseen ja ylipäänsä ymmärtämiseen, siellähän tuo kertomasi olisi sanottu ihan selvästi."Asennettava VIA-ohjelmisto" on electron wrapper joka lataa aivan saman VIAn version kuin mikä selaimessakin aukeaa, mutta sitä en kiellä ettenkö itsekin olisi pieniä eroavaisuuksia niiden käyttäytymisessä kohdannut johtuen ympäristöstä missä pyörii.
K4 Pro kohdalla ei tarvi ladattavaa ohjelmistoa, mutta layout tosiaan pakko ladata erikseen koska via tukee virallisesti vain näppäimistöjä joiden lähdekoodi on tarjolla QMK:n omassa git repositoryssa, joka taas useimpien langattomien näppisten kohdalla on mahdotonta lisenssiristiriitojen vuoksi.
Lisättäköön vielä että Keychronille plussaa siitä että sentään jakavat lähdekoodinsa, mutta melko paljon olisi petrattavaa selkeissä ohjeissa sekä siinä että mistä ajankohtaiset tarvittavat tiedostot löytyvät.
3068B Plussasta mitaten (kolmannen osapuolen cherry-hatut, pitäisi olla saman korkuiset kuin Akkon cherry-hatut), tämä ilmoitettu 39 mm on korkeus takarivin näppäinhattujen kohdalta.
Kaikkiaan saan mitatuksi seuraavat korkeudet, amatöörin puuhastelutoleransseilla:
rungon etureuna 19 mm
eturivin näppäinhatun kansi 28-29 mm
rungon takareuna 29 mm
takarivin näppäinhatun kansi 39 mm
En uskoisi että etureuna korkeudeltaan juurikaan eroaa 5087-malleihin. Sampsan testivideolla noita Akkolaisia on useampaa mallia rinnakkain, ja aika saman korkuisilta etureunat vaikuttaisivat. Aikamerkkikohdassa 3068 ja 3087 rinnakkain.
Juu customien tai itse rakennettavien pointti juurikin tuo että saa juurikin määrittää paremmin mitä näppikseltä haluaa, ja yleensä lopputulos on muutenki paljon mukavempi kuin perus näppis kaupanhyllyltä napattuna. Varsinkin jos jaksaa itse nähdä vähänkin vaivaa.Olen tässä miettinyt vakavasti viime aikoina ostaa tuon Gloriuksen Race GMMK Pro -näppäinalustan (olen asiaa kysellyt aikaisemmin ja silloin se jäi mutta nyt tuli aiheelliseksi) ja siihen kytkimet ja hatut. Jotain Pandaa näyttäisi kivijalkaliikkeessä olevan, mutta eikös noi "itsekasattavien" näppäimistön idea ole, että siihen saa vaihdettua sellaiset näppäimet kuin itse tykkää? Olen koko ikäni käyttänyt vanhaa IBM PS/2 -näppäimistöä ja haluaisin samanlaisen tuntuman, eli tuntuvalla pisteellä ja hyvällä vasteella, en ole koskaan tykännyt kirjoitella noilla halvoilla keytroniceilla ovh 9,90 € jne, juurikin niiden näppäintuntumien vuoksi. Toimiiko tuossa Gloriouksen alustassa muiden valmistajan näppäimet, jos niiden omista ei löydy sellaista kuten haluaisin? Entä osaisiko joku kertoa mikä on lähinnä tuota IBM:n n. 35v vanhaa näppäimistöä.
Proshopissa näkyy olevan valkoiken 75% GMMK Pro terhakassa alessa.
Glorious GMMK PRO 75% Barebone - ISO - Valkoinen Ice - Pelinäppäimistö - ilman numpadia - Universal - Valkoinen
209,90 € Pelinäppäimistö (75% koko), ei sisällä kytkimiä ja näppäinkorkkeja - ostetaan erikseen (katso lisätarvikkeet, mitkä kytkintyypit voimme tarjota), RGB-taustavalo 16,8 miljoonalla värillä, USB Type C -liitäntä, 100% anti-ghosting täysi n-key rollover, ISO-layout..www.proshop.fi
Muista sitten että mitkä tahansa hatut ei sitten käy tuohon.Nyt täs pitää vaan enää jännittää sitä, että kuinka 37 vuotta 102 näppäimistä näppäimistöä käyttänyt keski-ikäinen mies sopeutuu 75% näppikseen. Tilasin samalla tuolta näppäimet, mutta en hattuja. Ajattelin käydä hakemassa ne kivijalasta, niin näkee vähän minkälaisia on tarjolla.
Proshopissa näkyy olevan valkoiken 75% GMMK Pro terhakassa alessa.
Glorious GMMK PRO 75% Barebone - ISO - Valkoinen Ice - Pelinäppäimistö - ilman numpadia - Universal - Valkoinen
209,90 € Pelinäppäimistö (75% koko), ei sisällä kytkimiä ja näppäinkorkkeja - ostetaan erikseen (katso lisätarvikkeet, mitkä kytkintyypit voimme tarjota), RGB-taustavalo 16,8 miljoonalla värillä, USB Type C -liitäntä, 100% anti-ghosting täysi n-key rollover, ISO-layout..www.proshop.fi
@Squirrel mainitut koot viittaavat siis tähän vakiintuneeseen tapaan viitata peruskokoiseen kirjainnäppäimeen 1 unitin kokoisena, ja erityisen levyisiin näppäimiin tämän koon kerrannaisina. Nämä koot ovat ehkä alinta riviä lukuun ottamatta melkoisen vakiintuneita. Sellainen täyskokoinen 105 näppäinhatun setti menee pääsääntöisesti heittämällä 60 % ja TKL-kokoiseen, mutta 65 % ja 75 % käytännössä tarvitsee vähän laajemman setin, jotta löytyy hattu tuolle erityisen kokoiselle oikealle shiftille ja oikean rivikohtaisen sivuprofiilin omaavat hatut enterin oikealle puolelle jääville näppäimille.Muista sitten että mitkä tahansa hatut ei sitten käy tuohon.
Eli kannattaa varmistaa että löytyy 1.75u shift, koska oikean puoleinen shifti on pienempi kuin normaalisti täysikokoisessa näppiksessa. Samaten GMMK Pro:n oikeanpuoleiset modit on 1u kokoisia, joten nekin pitää löytyä sitten. Voisin veikata että olet kuitenkin Gloriouksen GPBT hattuja hakemassa, kun uskoisin että aika rajattu valikoima kivijalkamyymälässä, varsinkin tuohon sopivana?
Joo, en sitä tiennyt mutta katsoin mestarin videon aiheesta, niin selvisi ennen tilausta: Mutta onhan mulla aikaa sitten hakea tai jopa tilata netistä. Oon tätä näppäimistön hankintaa jo pari vuotta pähkäillyt, niin kaippa sitä voi pari viikkoa hattujakin pähkäilläMuista sitten että mitkä tahansa hatut ei sitten käy tuohon.
Eli kannattaa varmistaa että löytyy 1.75u shift, koska oikean puoleinen shifti on pienempi kuin normaalisti täysikokoisessa näppiksessa. Samaten GMMK Pro:n oikeanpuoleiset modit on 1u kokoisia, joten nekin pitää löytyä sitten. Voisin veikata että olet kuitenkin Gloriouksen GPBT hattuja hakemassa, kun uskoisin että aika rajattu valikoima kivijalkamyymälässä, varsinkin tuohon sopivana?
Valkoinen on kyllä sitten aika kaukana tuosta gmmk prosta, hopea se on oikeasti. Itse en kuvia tarpeeksi katsonut kun oman joskus tilasin ja tuli kevyesti petyttyä.
@Squirrel mainitut koot viittaavat siis tähän vakiintuneeseen tapaan viitata peruskokoiseen kirjainnäppäimeen 1 unitin kokoisena, ja erityisen levyisiin näppäimiin tämän koon kerrannaisina. Nämä koot ovat ehkä alinta riviä lukuun ottamatta melkoisen vakiintuneita. Sellainen täyskokoinen 105 näppäinhatun setti menee pääsääntöisesti heittämällä 60 % ja TKL-kokoiseen, mutta 65 % ja 75 % käytännössä tarvitsee vähän laajemman setin, jotta löytyy hattu tuolle erityisen kokoiselle oikealle shiftille ja oikean rivikohtaisen sivuprofiilin omaavat hatut enterin oikealle puolelle jääville näppäimille.
(esimerkkikuvassa joku Keychron)
Ehkä siksi olikin alennuksessa.
Nääh, ollut jo kauan aleissa. Omani ostin noin vuosi sitten 130e, nyt vaan tippunut vähän lisää.
Mun mielestä kyllä ihan pätevä vehje tuohon ~100e hintaan.
Juu, en malta odottaa että saan omani, jos tuo kauppa on rehellinen että toimittaa.
Proshop ihan oikea kauppa ja toimittaa kyllä
Mites toi rulla, tarviiko sen käyttö jotain ajureita? Toimiiko se linuxissa. Entä rgb? Ainakin logitechin rgb hiiri häilyttää väreistä toiseen linuxinkin puolella.
Glorious Corella ei ainakaan natiivi tukea Linuxille taida olla, mutta tuohon näppikseen on mahdollista fläshätä VIAL-firmware jolloin voit hallita näppistä täysin VIAL-ohjelmalla jossa on Linux tuki.Mites toi rulla, tarviiko sen käyttö jotain ajureita? Toimiiko se linuxissa. Entä rgb? Ainakin logitechin rgb hiiri häilyttää väreistä toiseen linuxinkin puolella.
Glorious Corella ei ainakaan natiivi tukea Linuxille taida olla, mutta tuohon näppikseen on mahdollista fläshätä VIAL-firmware jolloin voit hallita näppistä täysin VIAL-ohjelmalla jossa on Linux tuki.
Tämä mahdollistaa enemmän vaihtoehtoja näppäimistön hallintaan näppäinten ja niiden kombojen yms. hallintaan, mutta RGB-hallinta ei ole niin laaja kuin Gloriouksen omassa ohjelmassa. Esim. et voi säätää erikseen sivujen RGB-valoja ja näppinten valoja erikseen tai omille näppäimille omat värit, mutta muuten löytyy värien hallintaa eri RGB-moodeillakin.
Haulla "Weikav Record Alice" löytyy kyllä ihan käyttäjien revikoita ko. laudasta. Ihan asialliseltahan tuo vaikuttaa, tosin yhtäkään kappaletta ei varmastikaan ole myyty 481€ hintaan.Anteeks mutta nyt on pakko laittaa käsittämätön alilöytö, jos jollakulla iskee hinku ja seikkailumieltä selvittää millaisesta petoksesta on kysymys. Aika päheän näköinen vehes -85%, tai näin kerrotaan. Ihan hirveän korkealta ei putoa jos on vähääkään sinnepäin mitä myyntipuheet.
Hitto kun töihinlähtökiiressä operoin, ei tullut mieleenkään alkaa googlettaa nimellä. $99 on näköjään valmistajan itse pyytämä hinta sivuillaan barebonesta. Kaiverrettu pohjalevy yms. eksotiikka hämäsi.Haulla "Weikav Record Alice" löytyy kyllä ihan käyttäjien revikoita ko. laudasta. Ihan asialliseltahan tuo vaikuttaa, tosin yhtäkään kappaletta ei varmastikaan ole myyty 481€ hintaan.
Ei oikein muuten voi sanoa kuin että fifty-sixty.Mikäköhän mahdollisuus on, että tuossa Gloriuksen näppäimistössä, minkä tilasin on tuo Samsan mainitsema valmistusvirhe tms. eli liikaa rasvaa stabilisaattoreissa? Itse aina mietin että jos tuote on isossa alennuksessa, se yleensä on seissyt myymälässä, joka voikin tarkoittaa että se on siitä erästä, toisaalta jos virhe on tapahtunut kerran, miksei sama virhe voisi tapahtua uudestaankin. Ilmeisesti ei ole vaikea korjata, mut varmaan työläs kuitenkin.