• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Matematiikan osaaminen yhteiskunnassa

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
406
Jos nuo 15 opintopistettä on "liikaa" pois niistä insinöörintutkinnon (240op) ammattiaineista, niin ottaa sen kolme kurssia enemmän valinnaisia.
Kyllä omassakin koulutuksessa on noita "työmaataustaisia", jotka rämpii nuo matikat läpi. Sekin kertoo paljon ihmisestä ja motivaatiosta, jos ei jätä heti koulua kesken kun mennään vähän pois mukavuusalueelta.
Työmaataustaisille voi löytyä jo tuotakin ennen niitä kursseja, joissa mennään reilusti mukavuusalueen yli. Lähinnä tässä nyt siis kyse, että kannattaako sitä turhaa hömppää tunkea tutkintoon. Ehkä räikein esimerkki on amk-inssin viimeiset 5op matikan puolella. Ennemmin se valinnaiseksi, koska nollarelevanssi työelämään.
 
Liittynyt
21.04.2020
Viestejä
1 755
Miksi niitä "työmaataustaisia" ei voi kouluttaa in-house spesifisti siihen hommaan mihin heidät halutaan sen sijaan että pitää käydä joku formaali koulutus, minkä sisällöstä on aika paljon turhaa. Aika paljon sitäkin nähnyt, että olisin työporukasta osannu nimetä aika montakin pätevämpää ihmistä koulutettavaksi talon sisällä mestariksi kuin, että otetaan joku derivoija kuka ei tajua mitään lattiatason hommasta. Ainoo tulppa tässä on joku pällijumi että ei voi olla työnjohtajana kun ei ole korkeekoulutusta.
 
Liittynyt
17.03.2022
Viestejä
1 851
Vaikka kone hoitaa nykyään raskaan laskennan, (vrt. laskutikku ja insinööri) niin kyllä se olisi suotavaa että nyky inssi tajuaa mitä ja miten se kone laskee.
 
Liittynyt
11.09.2023
Viestejä
638
Vaikka kone hoitaa nykyään raskaan laskennan, (vrt. laskutikku ja insinööri) niin kyllä se olisi suotavaa että nyky inssi tajuaa mitä ja miten se kone laskee.
Lopputila on, että insinöörit tekee ymmärtämättä mistään mitään, ja EU maksaa tukina palkat. Vitsin ollessa vielä, että parempi olisi kun insinööri potkittaisiin pihalle myös, mutta noin ei tehdä kun sitten ei saisi tukia.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
11.01.2024
Viestejä
618
Matematiikka on vain yksi osa-alue mitä tulee ja joutuu suorittamaan koulumaailmassa. Se voi olla tarpeeton useimmille työelämässä, kuten myös moni muukin oppiaine. Mutta noin yleisesti ottaen, eri oppiaineilla testataan yksilön kyvykkyyttä suoriutua hankalista/epämukavista tehtävistä ja haasteista. Eli lopulta ei ole kyse vain jonkin oppiaineen osaamisesta, vaan enemmän sellaisesta isommasta näytöstä, eli tutkinnon saavuttamisesta.
Tietysti sitten löytyy poikkeuksia ja erityislahjakkuuksia tyyliin Einstein jotka ei edes käy sitä normaalia opintopolkua. Mutta oletan että tässä nyt puhutaan normitallaajista.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
250 680
Viestejä
4 367 502
Jäsenet
72 668
Uusin jäsen
lössi3

Hinta.fi

Ylös Bottom