Luottokortit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Welmari, 16.11.2016.

 1. superg

  superg

  Viestejä:
  146
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2018
  Vielä paremman diilin saat kun saastuttamisen sijaan lahjoitat pisteet parantaaksesi sukupuolten välistä tasa-arvoa ja naisten vaikutusvaltaa:
  UN Women
   
 2. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  1 017
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Saako finskin pisteiden palkintolentoa lunastettua koska tahansa ja mille tahansa reitille ja millä lähtöpäivällä haluaa? Jos ei saa kuten ei ainakaan menneisyydessä ole saanut, niin ei noille pisteille oikein mitään arvoa voi laskea, lennon saat lähinnä tuurilla niiden kanssa. Entäs sitten jos pistelentoja on vaikkapa 2kpl ja tarvitaan liput neljälle, pystyykö samaan varaukseen yhdistämään 2 pistelentoa ja 2 lentoa rahalla? Jos ei pysty niin liian suuri riski on pilkkoa lentoja ja toivoa että toiselle varaukselle a) riittää paikkoja b) ne ovat edelleen kohtuuhintaiset.

  Lisäksi samaan varaukseen ei taida edelleenkään pystyä käyttämään useamman henkilön pisteitä, vain 1 tilin pisteet kelpaa...
  Tääkin on kyllä sellainen kukkanen ettei mitään järkeä, ymmärrän että pisteitä ei tule jos varaat jollekin ulkopuoliselle, mutta kyllä ne pisteet nyt kaikesta pitäisi tulla joka kohdistuu ko. perhetilin jäseniin...

  Norskin ehdoton etu noissa pisteissä kuitenkin on se että ne on melkein kuin rahaa. ts. pystyt käyttämään ne milloin tahansa millä lennolla tahansa ja vaikkapa osa suorituksena (koittakaas finskillä maksaa lennosta osa pisteillä, ihan helvetin kallista touhua).

  Norskilla taas ihan paskaa että applepay ei toimi, kortti makaa tehokkaasti lompakossa ja maksan puhelimella, koska luuria on tullut käytetty jo jostain 2016 vuodesta asti maksamiseen eli jää nekin pisteet kyllä pääosin keräämättä...

  En käsitä että miksi ei voisi tehdä kunnollista etuohjelmaa: pisteiden kertymä tallink-tyyppisesti ja käyttö norwegian mallilla... Finski on sentään muuttanut sinänsä pisteiden säilymistä fiksummaksi että ne eivät happane ollenkaan jos lentää 2v välein (totta puhuen saisi olla joku 5v tuo 2v on aivan liian vähän, käytännössä joudut ostamaan kalliita finskin lentoja pitääksesi pisteet jolloin ne pisteet eivät olekaan enää ihan ilmaisia...).
   
 3. ?..

  ?..

  Viestejä:
  990
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Ilman muuta. Kannattaisi sinunkin vaihtaa se tuleva Japanin matkasi tuohon kehitysapulahjoutukseen.

   
 4. adhocz

  adhocz

  Viestejä:
  261
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Sivuhuomautuksena nyt tuli muuten ilmoitus, että Suomeen tulee viimein musta Amex eli Centurion. Pitäisi olla vuoden loppuun mennessä täälläkin.
   
 5. jefreitteri

  jefreitteri

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Eikös noita mustia amexeja löydy jo suomesta? Ei kyllä ihan joka hepulle soveltuva kortti. :D
   
  druidi tykkää tästä.
 6. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Kerrataanpa omia lähiaikojen tapahtumia.

  oplla ollut pitkään perusvisa 3000 luorilla. nostin sen 5000 no problem.

  Stokkan mastercardiin löin 5000 luoton. läpi että pätkähti.

  Norskilta kortti 2 kk sitten. 3000 rajalla. löin viikko sitten hakemuksen 5000 rajasta, tuli ilmoitus että ok. Raja oli kuitenkun 4000 :confused2:

  Op lle hakemus visa goldista kahteen otteeseen. molemmat rejected :wtf:

  pistin aspaan kyssärin et miksi. ei oo vielä vastattu.
   
 7. jefreitteri

  jefreitteri

  Viestejä:
  222
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Eli sulla on nyt yhteensä korttiluottoa 14k€ edestä. Onko tarvetta edes noin monelle kortille? Jos se op haluaa sen normivisan pois ja goldille sitten luotto?
   
 8. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 216
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mihin helvettiin tarvii noin paljon kortteja ja luottoja?
   
 9. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Niin siis, uusi-OP VISA tai mikä lie se nykyään on ollut, mutta kun nyt haluaisin sen Goldin että voisi käyttää lentoaseman Loungea.

  Pari korttia lompsassa ja yksi pöytälaatikossa. Hyvä olla varalta jos sattuu ylläkin mainittuja ryöstöjä sun muita hukkumisia käymään.
   
 10. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  967
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Kyllä itselläkin kolme luottokorttia käytössä. Yksi nettiostoksiin, yksi ulkomaille ja yksi kotimaassa. Lisäksi vielä amex lähinnä matkaetujen ja lippujen vuoksi mutta en sitä muuten käytä.

  Kai sitä yhdelläkin pärjäisi, mutta kun pelkästään noita nettiostoksia on 20+kpl/kk niin jotenkin helpompi seurata niitä omalta kortiltaan ja tehdä reklamaatiot sinne niin ei vaikuta toisten korttien toimintaan.
   
 11. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 216
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eiks pelkästään noihin kuukausimaksuihin ja tilinhoitomaksuihin mee jo monta kymppiä kuussa?
   
 12. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Norski ja Stockmann Masteri ei maksa mitään. OP menee bonuksista eli käytännössä ilmainen.

  Oliko niin, että American Express ja Lounge vaatii sen 15 euroa kuussa maksavan kortin?
   
 13. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 475
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Jotkut pankit (ainakin Danske) laskee käyttämättömät korttiluotot saman arvoisiksi kuin nostetut kulutusluotot, joten voinee vaikuttaa asiaan jos olet juuri pumpannut kaikkien korttien limiitit tappiin ja haet nyt uutta korttia OP:lta.

  Tästä tuli asuntolainaa kilpailuttaessa käytyä keskustelua heidän kanssaan kun mullakin on erinäisistä syistä useampi kortti joista parissakin kohtuullisen iso luottoraja (ja siis korteista vain yhdellä oli avointa velkaa ~reilu tonni). Jollain luotonvalvojalla ei riittänyt ymmärrys käsittämään, että vanhan pankin luottokortit lopetetaan asioinnin siirtyessä uuteen pankkiin. Oli vähän sitä mieltä, että mulle ei voi myöntää luottokorttia 2000 euron limiitillä vaikka just sovittiin 250k€ asuntolainasta koska mulla on niin paljon limiittiä korteilla. Puolet hänen huolehtimistaan luotoista oli vanhan pankin korteilla jotka lopetetaan kun asiointi siirtyy.. :facepalm:

  Aikanaan taas Nordealla olivat sitä mieltä, ettei vanhaa Stocka MC:tä kannata edes lopettaa vaan jättää varakortiksi, uutta Goldia vaan rinnalle 5k luottorajalla kun eihän se luottoraja mitään maksa jos ei sitä käytä :lol:

  Ehkä sun kannattaisi yrittää hoitaa korttia aspan kautta kortin vaihtona, eli vanha visa pois ja Gold tilalle?

  Itsekin näen selkeää hyötyä monen kortin omistamisesta, eikä tulis mieleenkään kituuttaa yhdellä. Tämän hetkinen sapluuna on seuraava
  - Yhdistelmäkortti on "jokapäiväisessä käytössä" ja sillä maksetaan yleensä tililtä suoraan.
  - Yksi kortti on naitettu PayPaliin kiinni ja sit käytetään verkko-ostoksiin ym.
  - Norskin Visa on pöytälaatikossa ja kaivetaan esiin kun lähdetään ulkomaille, se on ykköskortti siellä ja lasku kuitataan reissun jälkeen kotona.
  - Liiton kautta oleva MC jossa ~5% marginaali ja 1€ tilinhoitomaksu, tällä maksetaan sitten ulkomaanmatkat ym joita tarvitsee ehkä maksaa useammassa erässä. Varmaan markkinoiden halvin luottokortti.
  - Lisäksi vaimon kanssa yhteinen S-Visa yhteisiin päivittäishankintoihin (ruoka ym)
   
  druidi tykkää tästä.
 14. phetu

  phetu

  Viestejä:
  280
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Löytyyhän noita, mutta ne on myönnetty jostain muualta kuin Amexin suomen sivuliikkeestä. Nyt ilmeisesti alkavat myöntämään sitten suomestakin niitä
   
 15. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  ^^ Joo pitää vielä tuumata kuinka noita jatkossa käyttää. Mutta siis tuo OP juurikin vaihtaa vain ja ehkä se siihen tökkäsikin. En muista mitä laitoin viestiä aspaan että laitoinko tosiaan että juurikin vaihtaa haluan päikseen. Pitänee laittaa uusi viesti jos tuohon ei vastausta ala kuulua.
   
 16. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  967
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Komplett käytössä nettiostoksiin, norwegian ulkomaankäyttöön ja Nordean MC muihin ostoksiin. Periaatteessa kaikki ovat ilmaisia kun tuo nordean kortti kuuluu tuohon asiakkuuspakettiin.
  Lisäksi pöydällä lojuu vielä Aktiiviraha ja Tuohi kortit. Jotain noilla ostin kun halvalla sai, maksoin laskun pois mutta silti tuli kortit postissa "jos tarvitset jatkokäyttöön". Monestihan esim huonekalukaupasta saat sohvan halvemmalla tai 100€ lahjakortin kaupanpäälle jos otat sen heidän "0€ korot/kulut" maksukampanjan :)

  Amexistakaan en periaatteessa maksa mitään (tai en ole nyt 4v maksanut) kun sen Goldin saa kaverin suosittelemana 12kk ilmaiseksi. Lisäksi suosittelija saa 10 000 pistettä joiden arvo on 50-150€ vähän miten ajattelee ja niitä käyttää, niin noita ketjuttamalla kavereiden kesken nuo kortit on "ilmaisia".
  Amexissa isoin etu siis nuo keikkalippujen ostot ennakkoon ja prioritypass jolla saa 4x loungekäynnin vuodessa ilmaiseksi (ja muuten maksamalla) ja onhan tuo ihan hyvä backup-kortti matkustaessa norwegianin ja oman pankin visan kylkeen.
   
 17. Make

  Make Tekee järkeä. Tukijäsen

  Viestejä:
  595
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kannattaako hakea tuota Visa Goldia? Olen Säästöpankin asiakas. Tosin tuossa kortissa minimi luottoraja on 4000€? Mulla on nyt perus Visa Credit Säästöpankista 1500€ luottorajalla, suostuisivatkohan yhtäkkiä myöntämään 2500€ lisää :rolleyes: antaisin ton vanhan kortin tietty pois samalla.

  Norskin kortti löytyy jo 4000€ rajalla. Kiinnostaa kuitenkin myös tuon Visa Goldin edut. En tiedä onko kuitenkaan järkeä ja jos edes myöntäisivät sitä mulle.
   
 18. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 797
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itselläni on yhteensä 16k€ Visa luottoa. 5k€ op, 8k€ norwegian ja 3 k€ s-pankki. Ihan tarpeellista jos pitää isolle porukalle ostaa vaikka lennot tms. Töistä ei saa luottokorttia joten omilla pitää mennä ja sitten vaan matkalaskulla rahat takaisin, joten usein on käyttöä. Vähän kyllä pitäisi pohtia paremmin tämä ja katsella millä kortilla saisi sitten parhaat edut.
   
  hmb tykkää tästä.
 19. Tomppa82

  Tomppa82

  Viestejä:
  267
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Mulla vanheni 12kk gold kortti, mutta nyt oli tarjolla vain 3kk ilmaisjaksoa.
  Jos löytyy vielä 12kk ilmaisjakso niin pistä privaa niin saat pisteitä.
   
 20. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Nyt OP:lta tuli viestiä, että soittaa numeroon xxx niin selvitellään asiaa. Pitänee huomenna soittaa sitten.
   
 21. 459

  459 Köyhä

  Viestejä:
  649
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuli Mieleen™, että jonkin verran Euroopassa matkustelevana voisi hankkia varaluottokortin esim. 2 k€ luottorajalla siltä varalta, ettei oma OP:n Visa syystä X pelitä jossain tai se hukkuisi. Käyttö noin muuten ei ole aktiivista joten kk-maksuja ei viitsisi hirveästi maksella. Kyky maksaa laskut pois kuljeksimasta saman tien löytyy joten korkojen kanssa ei ole niin justiinsa.

  Onko ehdotuksia?
   
 22. Captain

  Captain

  Viestejä:
  166
  Rekisteröitynyt:
  01.11.2016
  Norwegian.
   
  hmb ja druidi tykkäävät tästä.
 23. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  On. Norwegianin VISA.

  Soitin tuonne OP:n asiakaspalveluun ja sieltä selviteltiin asiaa ja soittivat takaisin niin OP Gold lähti tulemaan kohti kotiosoitetta. Mikäli Suomen Posti nyt vain jättää lakkoilun :btooth:
   
 24. 459

  459 Köyhä

  Viestejä:
  649
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mietin vaan että olisiko hyvä olla jonkun muun luottoyhtiön kortti, esim. Mastercard? Tuli vuosi takaperin Hollannissa eteen tilanne, jossa baarissa maksaessa ei Visa pelittänyt ollenkaan (selvittiin käteisellä) ja haluaisi välttää tilanteen, jossa esim. hotellin maksaminen ei onnistuisi vastaavasta syystä.
   
 25. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Stockan kortti (Mastercard), itellekin tulossa mutta ei vain ole vielä saapunut kiitos postilakon.

  Edit. Ja sikäli uusi tieto, että varmaan sitten kannattaakin jättää lompakkoon ja jättää jompi kumpi OP/Norski-VISA pöytälaatikkoon.
   
 26. woodeye

  woodeye

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  31.08.2018
  Kannattaa olla sekä Visa että Mastercard ja sen lisäksi käteistä.

  Mulla ei toiminut MC niinkin eksoottisessa paikassa kun bussissa Helsinki-Vantaalle. Siinä olisikin ollut paskat housussa ja myöhästynyt lennolta jollei olisi ollut toista korttia mukana, vissiin bussiyhtiön systeemit eivät Mastercardia hyväksyneet koska mulle tapahtui sama vielä uudestaan toisella linjalla.

  Käteistä on hyvä olla Suomessakin lompsassa mukana kun maksuliikenne on joskus ollut totaalisesti jumissa. Matkoilla vielä suuremmalla syyllä, ja Visa+MC mukaan.
   
 27. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Vieläkö Hesassa muka käy luottokortti busseissa. Ei ainakaan Oulussa ole käynyt vuosiin.
   
 28. woodeye

  woodeye

  Viestejä:
  89
  Rekisteröitynyt:
  31.08.2018
  Kyseessä oli kaukoliikenteen bussi, en muista mikä yhtiö. Ja siis tosiaan pari kertaa toimivan kortin Mastercard-maksu hylätty kun Visa on ollut OK.
   
 29. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Miksi et käytä HSL:n appia. Oulussakin toimii, ja kännykkälaskulla hoituu. Ei tarvita korttia.
   
 30. tatulpin

  tatulpin Tukijäsen

  Viestejä:
  955
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kaukoliikenteeseen ei taida pahemmin HSL-liput kelvata.
   
 31. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Mites muuten toi Lounge nyt kun sen hommasin "passin". Riittääkö että heilauttaa korttia tiskillä että pääsee ineen vai pitääkö taas kirjautua johonkin?
   
 32. Dalle

  Dalle

  Viestejä:
  237
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos meinaat tota OP Visa Goldiin kuuluvaa LoungeKey:tä niin:
   
  druidi tykkää tästä.
 33. edup

  edup

  Viestejä:
  2 430
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa juu olla ainakin Visa ja Mastercard. Mutta juuri Alankomaiden kohdalla ei välttämättä riitä sekään. Ne kun on korttimaksamisessa ihan kehitysmaa ja monessa paikkaa kelpaa vain jonkun heidän kansallisen pankkinsa myöntämä kortti, jos sellainenkaan.
   
 34. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Miten tuonne ylipäätään tai sanotaanko varoitetaan lähtemästä. Ei kai kukaan nykyään käteistä kuljeta mukanaan.
   
 35. edup

  edup

  Viestejä:
  2 430
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä se on ihan normisettiä vielä monessa Euroopankin maassa että käteisellä mennään. Automaatistahan sitä käteistä saa nostettua jos haluaa minimoida riskit (nostokulujen hinnalla toki), mutta eipä nyt esim. Alankomaat ole mitenkään erityisen turvaton paikka missä saisi jatkuvasti pelätä tulevansa ryöstetyksi.
   
 36. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Ainakin lontoossa pärjäsi varmaan kokonaan ilman cashiä. Mitä nyt vaihtorahoja metro-automaatista taisi tulla. Vaikka monenlaista paikkaa välille tuli.
   
 37. 459

  459 Köyhä

  Viestejä:
  649
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pohjoismaissa ja Virossa pyöriessä saattaa saada ehkä hieman liian positiivisen kuvan korttimaksamisen ja käteismaksamisen keskinäisestä suhteesta verrattuna siihen, että lähdet mihinkään yhtään etelämmäksi. :smoke:

  Saksassa kyllä kortti on pelannut viimeiset vuodet kohtuullisesti. Mitä nyt paikalliset myyjät sekoilevat Credit/Debit yhdistelmäkorttien kanssa välillä lahjakkaasti kun eivät ole moista ennen nähneet. Electronin kanssa 15 vuotta sitten oli vähän eri juttu: samaan aikaan kun Suomessa ko. kortti pelasi melkein missä tahansa muualla kuin peräkylän nyrkkipajalla niin Saksassa oli aivan täyttä tuuripeliä sen osalta mistä seinästä sai rahaa nostettua tai missä sillä pystyi ylipäätänsä maksamaan.
   
  Hemmo P tykkää tästä.
 38. Hemmo P

  Hemmo P

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Aikoinaan tuli reissattua duunissa kohtalaisen paljon ja tuo credit/debit sekoilu tuli tutuksi. Joskus tuplalaskut ja sitä rataa. Vaihdoinkin hyvin nopeeta erilliset debit ja credit kortit OP tiliin.
  Mutta edelleenkin pidän aina jonkun kympin lompakos oikiaa rahaakin jolla selvii pikku nyppyjen yli.
   
 39. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Ikinä ei ole tullut tuplana. Mutta jos tosiaan Euroopassa niin huhhei.
   
 40. Hemmo P

  Hemmo P

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  En oo euroopas käyny muissa maissa lentokentän ulkopuolel kuin Ruåtsissa ja Luxemburissa :lol: Joo, ei sattunu Euroopas nämä tapaukset.

  Joskus on toki voitollekin päässyt kun esim. kerran väsyneenä ja vittuuntuneena otin Honkkaris ekan hotellin joka vastaan tuli. Onnistuivat jotenkin laittaa koko varauksen kuin creditille mutta laittoivatkin debitlle ja tuosta 400€ yhdestä yöstä ei koskaan minulle laskua tullut.

  Mut anyhoo. Jos reissaa paljon, suosittelen olemaan käyttämättä yhdistelmäkortteja :tup:
   
  druidi tykkää tästä.
 41. druidi

  druidi BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  271
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Eikös sun pitäis just suositella sitä :confused:
   
 42. Hemmo P

  Hemmo P

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  :confused: kui? En ymmärrä nyt ihan :) Jos meinaat tuota yhtä erreystä laskutukses minulle positiivisena niin se on vain pisara meres.
   
 43. kilroy1

  kilroy1

  Viestejä:
  549
  Rekisteröitynyt:
  30.05.2018
  Omat kokemukset Saksasta (tai Berliinistä) ovat erilaiset.. 1,5v sitten oltiin niin kortin kanssa yhtä tuskaa.. tai siis ei ollut mitään tuskailua kun kortti ei yksinkertaisesti käynyt. Onneksi tohon oli varautunut niin ei tullut yllätyksiä. Iso ketjuravintola keskustassa eivät huolineet korttia ollenkaan..

  Taas toi eteläisempi Eurooppa (Italia, Ranska, Espanja Portugali) niin ihan pieniä kahviloita/kioskeja lukuunottamatta kortti kävi joka paikassa. Lontoo oli ihan pohjoismaista luokkaa, ei käteistä paljoa tarvinnut.
   
 44. Zigh

  Zigh

  Viestejä:
  1 207
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  IMO nämä yhdistelmäkortit oli ongelma joskus 10 vuotta sitten kun tänne pohjolaan ne tuli ensimmäisenä ja muualla niitä ei vielä ollut. Mutta nykyisin ne on jo sen verran yleisiä ja maksupäätteet samankaltaisia ympäri maailmaa, että myyjät ovat oppineet miten nuo toimii.

  Isompi ongelma ainakin viime reissulla Aasiassa muutama viikko sitten oli lähimaksu kun yrittävät sillä hoitaa maksuja, jotka menee euroissa yli 50:n. Toki näissä useimmiten myyjä tajuaa sanomattakin pistää sen kortin hylsyn jälkeen laitteen sisään. Kerran tai kaksi taisi kyllä käydä niinkin, että tuollainen yli 50e lähimaksu meni läpi (summat oli jotain 50-100e).
   
  Hemmo P tykkää tästä.
 45. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  1 017
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Menee ehkä vähän offtopic, mutta eipä näistä muuallakaan juttua ole...

  Kun niistä "bonuspisteistä" oli puhetta, niin katsoin finskin pisteeni ja niillähän olisi päässyt vaikkapa moskovaan (ts. pohjois-euroopan lento). Katsoin sitten että minkälaisen pitkän viikonlopun voisi tehdä ennenkuin pojot happanet ens keväällä... Jos pitkänviikonlopun käsite on ma-ke tai ma-to tai ke-la reissu niin onnistuu, muuten hyvin hyvin hiljaista.

  Toisin sanoen nuo finskin palkintolentopisteet on lähes täysin käyttökelvottomia. Ainoa tapa millä noita voisi käyttää on min. 2 viikon reissu (mielellään vielä pidempi), jolloin ei ole ihan niin väliä että lähtekö ma tai pe ja tuleeko takas to eikä su.
  - verot maksuun, gdanskiin oli 25e ja sinne olettavasti saa halpayhtiöiltä lentoja a60e millä tahansa päivillä niin tuon "ilmaisen" arkimatkan todellinen säästö on muutama kymppi ja lisäksi pitää uhrata useampi palkaton vapaa vielä päälle eli tappiota syntyy...

  Muita palkinto-metodeja katselin että karkeasti näyttäisi olevan 5000p == 10e arvosta säästöä (oli se sitten nesteen/finnkinon/lippu.fi tai raflojen lahjakortteja)...
   
  Hemmo P tykkää tästä.
 46. Galaxy

  Galaxy

  Viestejä:
  220
  Rekisteröitynyt:
  09.11.2016
  Mulla on nyt yli puoli miljoonaa Finskin pistettä ja noiden käyttö on tosiaan hankalaa. Yleisohje on se että kun haluat varata jotain pisteillä kannattaa aina soittaa Finnair Plus palveluun. Nettisivuilta lentoja ei juuri löydy.

  Sama noiden upgradejen kanssa. Aina alkuun laitetaan jonoon ja vahvistuksen saa yleensä viikkoa ennen.
   
 47. qukswe

  qukswe

  Viestejä:
  105
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse olen havainnut yhdeksi parhaista finskin pisteiden käyttötavoista Sokos hotellien lahjakortit, 1000 pisteellä saa voucherin jolla saa yön 57,50 eurolla.
   
  Hemmo P tykkää tästä.
 48. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  1 017
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Montako yötä olet suomessa keskimäärin hotellissa? Itse en ainakaan yötäkään, 3-4vuodessa ehkä yön... Toisekseen jos pisteitä on vaikka hyvin maltilliset 10k niin öitä pitäisi olla paljon jotta nuo pisteet saat kulutettua vaikka pienen pistemään ROI olisikin hyvä. Vähän sama vika noiden raflojen kanssa, maksat itse lisää rahaa siitä että saat käytettyä pisteitä, todennäköisesti ilman pisteitä et alunperinkään menisi tuhlaamaan rahaa. Näin ollen nesteen lahjakortti on oikeastaan ainoa sellainen juokseva kulu joka tulisi muutenkin -> kortti ei käy kylmäasemilla eli maksat aina 5c/L "asema-lisää" ts. vaikka nimellinen säästö on 10e niin todellisuudessa vain 7,5e jos tankkaat 50L...

  Tietysti jos ottaa hotla yön, nipun nesteen kortteja, pari raflaa ja maksaa leffalipun niin jokin 10k pistettä saat tuhottua (ja tämäkin vaatii vaivaa muutaman kympin tähden), mutta yllä eräällä oli 500k pistettä joten joku 10k kadottaminen ei auta mitään...

  Luulisin että paras tapa tienata rahaa noilla olisi myydä pisteet jollekin muulle (esim 120k pistettä hintaan 600e kun finski pyytää niistä 1200e), mikäli et palkintolentoa itse pysty käyttämään, tässä taas ongelma on kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen, lisäksi tuolla 600e:llä saa jo suoraan ostettua sen kaukolennon eli max 300e voisi pyytää :)...
   
  hmb tykkää tästä.
 49. ravallo

  ravallo

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Hmm, mulla kyllä onnistui tuossa jokin aika sitten kolme bisnesupgradea jenkkilän lennolle ihan kerrasta (tai kaksi saatiin varmistettua heti ja kolmas varmistui 6 tunnin päästä soitosta), mutta olin kyllä noin puoli vuotta ennen lentoa asialla. Noissahan varmaan menee niin että niillä on joku pieni kiintiö upgradeille, jotka ne täyttää heti, ja sitten sitä kasvatetaan jos bisnes ei täyty oletuksen mukaisesti. Luulisi että noiden palkintolentojen kanssa se toimii samalla tavalla, eli saumat saada se ovat parhaat heti kun lento tulee järjestelmään tai sitten jos se ei täyty odotetusti niin sitä parempi mitä lähempänä lennon ajankohtaa yrittää.

  Pienille määrille pisteitä nuo Sokoksen kortit ovat aika ehdottomia.
   
 50. glomerulus

  glomerulus

  Viestejä:
  95
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Finnairin sivujen mukaan Sokokseen näyttäisi voucheri maksavan 52,25 € + 3 000 p.