Ajattelimpa laittaa oman ajatukseni tähän ketjuun. Tämä asiahan on vähän siitä kiinni, että miten kukakin oppii asioita parhaiten. Uskon, että usein tehokkaiten asiassa pääsee liikkeelle tutustumalla kirjallisuuteen, kuten tässäkin ketjussa on taidettu ehdottaa jo. Itse nuorempana kokeilin opetella Linuxin käyttöä "empiirisellä tavalla", eli asensin jonkin jakelun koneelle ja ongelmien tai haasteiden ilmaantuessa etsisin apua netistä tai kyselisin tietyiltä tutuilta vinkkejä. Tämä kuitenkin johti usein turhautumiseen, sillä vähänkään suuremman haasteen ilmetessä ohjeiden hakemisessakin tuntui olevan vähän vaikeaa päästä alkuun, kun ei oikein tiennyt, mistä ongelmaa tai haastetta alkaa ratkomaan.
Myöhempi lähestymistapani oli se, että pohjatiedoksi luin kirjan, joka käsitteli yleisestiottaen käyttöjärjestelmiä (Haikala, Järvinen: Käyttöjärjestelmät. ISBN 952-14-0851-0), mitä suosittelen myös muille Linuxin kanssa aloitteleville, joilla ei ole vielä kovin syvällistä katsausta siihen, mitä käyttöjärjestelmän konepellin alla tapahtuu. Kyseinen kirja löytyy uskoakseni suurella todennäköisyydellä lähimmästä kirjastosta, ainakin jokin painos siitä. Tämän jälkeen suosittelisin lukemaan jonkin laajan ja nykyaikaisen kirjan Linuxista. Itse lukaisin joku aika sitten kirjan Brian Ward: How Linux Works (ISBN 978-1-59327-567-9), mikä myös löytyi ainakin Tampereen kirjastosta (taisi olla tosin ns. seutulainauksen kautta). En pitänyt kirjasta kovinkaan paljoa, mutta se ajoi asiansa. Mielestäni jotkut asiat oli selitetty hieman sekavasti tai pintapuolisesti, vaikka kirjalla olikin paksuutta. Luonnollisesti jokaisen aiheen kohdalla mielenkiinnon riittäessä voi aiheille Googletella lisätietoa netistä. Kuitenkin tuo kirjan "rakenne" auttaa etenemään Linuxiin tutustumisessa ja usea essentiaalinen asiaa tulee opituksi, jotka varmasti tehostavat paljon "empiiriseen vaiheeseen" siirtymistä.
Oma mielipiteeni sen suhteen, että mitä jakelua kananttaa käyttää, on täysin makuasia. Itse annan ehdottomasti ääneni Ubuntulle, se on osoittautunut kaikista miellyttävämmäksi jakeluksi omien kokeilujen perusteella ja suurin plussa on laaja tuki ja muut tekijät, joita jakelun suosio tuo mukanaan. Itse ajoin joku aika sitten Ubuntu Matea koneellani, mutta sen ongelmana oli mate-työpöytäympäristön hävyttömän paha epävakaus. Suosittelen myös ennemmin virtuaalikoneen hyödyntämistä kuin dual boottia, vaikka tämäkin on mielipideasia.