Linuxien yleinen aihe ?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoliikenne ja tietoturva' , aloittaja Vauhtimursu, 05.02.2019.

Viestiketjun status:
Viestiketju on lukittu.
 1. Vauhtimursu

  Vauhtimursu

  Viestejä:
  388
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  En löytäny haullakaan yleistä aihetta pelkästään linuxeista, joten tehdääs semmoinen.

  Huomasin että cinnamon ( kahteen eri linux jakeluun [[ mint & manjaro ]] ) oli ilmestyny "verkkotilit" johon on ujutettu googlea ym paskaa joita voi käyttää halutessaan jotenkin. Onkohan nyt niin että jo linuxin yksityisyys on mennyttä niin että google ja kumppanit saa tietoa tuosta sisäänrakennetusta verkkotilipalvelusta mitä teen koneellani ? Täytyykö siis nyt etsiä taas jokin uusi vaihtoehto joka ei jollain tapaa mainosta twittereitä googleja facebookkeja tai tyrkytä verkkotiliominaisuutta ?

  Kuulostaa taas paranoialta, mutta puhtaasi mielessä on vain erakoitua somesta enkä kaipaa niitä missään muodossa en edes pikakuvakkeena koneeni näytölle. (Tätä kirjoittaessakaan ei välty kylläkään face tai twitterin kuvakkeelta :) Mutta täältä sitä tuskin saa pois niin edes omasta käyttämästäni käyttiksestä kyllä tahdon pois kaikki jotka vähäkin viittaa someiluun.

  Sen verran kokeilin mintissä että poistin verkkotilit jollain tapaa eikä käyttis enää toiminu sen jälkeen. Manjarossa yritin samaa mutta huomasin että verkkoyhteydet taitaa kadota siinä poiston yhteydessä joten ei ihme jos ei toiminu. Ubuntuhan nyt ei edes ole vaihtoehto sen amazonin mainostamisen jälkeen vaikka suht. hieno punainen työpöyty oliskin, mutta ei kiitos.

  Saako verkkotilit jotenkin poistettua ? Onko enää missään yksityisyyttä jäljellä ? Tailssia en ala ajamaan rinnalla usb tikulta , niin pahaksi tämä nyt ei vielä ole menny ... Mutta kunhan mietiskelen, "ääneen"...
   
 2. jarif

  jarif

  Viestejä:
  431
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Googlen tili on sitä varten että sen avulla saa GMailin ilmoitukset koneelle työpöydälle. Eihän sitä ole pakko käyttää! Et vain syötä tiliäsi ja sillä sipuli.

  t. jarif
   
 3. Desgorr

  Desgorr

  Viestejä:
  1 021
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
 4. Vauhtimursu

  Vauhtimursu

  Viestejä:
  388
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Noniin kiitos ja anteeks ! Mutta ehkä on hyvä myös olla tietoturvapalstalla oma ? Sopii ehkä tännekkin ?

  @jarif

  Jeps, noinhan se menee. Ei tule kyllä käytettyä verkkotiliominaisuutta missään muodossa. Mietinkin vain että mureneeko tuo yksityisyys linuxienkin puolella pikavauhtia kun google ja kumppanit päässy jo lusikkansa työntämään soppaan mukaan.
   
 5. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 349
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuskin.
   
 6. tle88

  tle88 BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  885
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Mutta... hyvä sitä yksityisyyden säilymistä on kuitenkin aina vähän pähkäillä. Se yksityisyys nimittäin on haluttua riistaa, ja se yksityisyys kyllä otetaan, jos se on saatavilla. Ubuntuunkin taannoin jo livahti se Amazonin pikku lisuke mukaan. Onneksi siitä tuli sanomista.

  T -.-

  En minäkään käytä Googlen tiliä. En vain halua tehdä niin.
   
 7. dominik

  dominik

  Viestejä:
  739
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2018
  Google tilin liittäminen on näppärä, niin saa Google Driven kansion suoraan tiedostonhallintaan. Mitään muita ilmoituksia en kyllä ole ikinä huomannut työpöydälle tulevan, enkä kaipaakaan. On tuo verkkotilihomma ollut olemassa monissa jakeluissa jo useamman vuoden ajan.
   
 8. Epäluoma

  Epäluoma

  Viestejä:
  31
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Itse olen ollut uskossa, että se ei niinkään liity suoraan distroidihin vaan työpöytäympäristöön. Erityisesti Gnomeen on lisäilty kaikenlaista, mutta tarkoitus lienee lähinnä integroida esim googlelta kalenteri, sähköposti ja drive mahdollisimman saumattomasti. Onhan se silti aina hyvä, että joukossa on niitä, joilla foliopipo on vähän tiukemmalla niin vältyttäisiin ubuntun amazon keisseiltä.
   
 9. dominik

  dominik

  Viestejä:
  739
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2018
  Mitäs vikaa tuossa Amazon hommassa muka oli? Canonical sai rahaa ja käyttäjille se käsittääkseni oli vapaaehtoinen.
   
 10. Vauhtimursu

  Vauhtimursu

  Viestejä:
  388
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Ei välttämättä suoraan vikaa, vaan mihin se tie lopulta vie näissä jutuissa. Datan keruu ja kohdennettu mainonta niin eiköhän ubuntussa pyöri kohta kohdennettu mainonta työpöydällä sen varjolla että, " että halutaan kehittää palveluita " vai miten se hienosti muotoiltu lause nyt jokapaikassa meneekään kun pakkosyötetään evästeitä ym ihmisten kiusaksi saakka. Ja kyllähän voit sen poistaa jos osaat meiningillä taitaa olla edelleen. En ole sitä käyttäny niin en nyt varmaksi todellakaan ala väittämään.

  The Linux Mint Blog – News from the Mint Team tuolta näkyy vähän edes miten ihmiset lahjoitellu rahojaan esim mint projektiin. Kyllähän se vaan herättää kysymysmerkkejä ilmaan kun nimettömältä lahjoittajalta tulee runsaasti perus viikkorahaa suurempi lahjoitus. Toki on syynsä tietenkin kaikilla jos tahtoo nimettömänä pysyä ja tästä on nyt helppo heti alkaa miettimään kaikenlaista salaliittoteorioita ym paskaa. Tarkoitan vaan että ei se välttämättä niin kaukaa ole haettua jos nimetön lahjoittaja oliskin yhtä äkkiä google , joka haluaa muutenkin aina sekaantua jokaiseen mahdolliseen. Onhan niitä muitakin kuin google, se oli vain esimerkki.

  Tuo oli ihan hyvin sanottu, kun se ubuntussa jo nähtiin ei ole mahdotonta myöskään nähdä sitä muualla. Sen jälkeen on aika myydä jokainen tietokone kotoa ja muuttaa luolaan häpeämään.

  Tämäkin kyllä oli hyvin sanottu, itse todellakin toivon näin.

  Lopuksi vielä, nämä ei ole faktoja vaan pelkkää mutuilua ja tarkoitus oli pähkäillä tuota yksityisyyttä vähän.
   
 11. Stanley H. Tweedle

  Stanley H. Tweedle

  Viestejä:
  2 349
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Linux-maailmassa on paljon ei nyt paranoidista, mutta epäluuloista ja yksityisyydestä tarkkaa porukkaa kuitenkin, että ihan senkin perusteella voi luottaa tulevaisuuteen tältä osin.
   
 12. Vauhtimursu

  Vauhtimursu

  Viestejä:
  388
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2017
  Joo, on mullakin just tämä käsitys ollut linux puolelta. Mutta maailma muuttuu , toivotaan että linux maailma ei :)
   
 13. dataaja95

  dataaja95

  Viestejä:
  226
  Rekisteröitynyt:
  31.07.2017
  Jos haluaa mahdollisimman vakaan ja toimivan distron niin debiania vaan tulille. Hieman vanhoja paketteja kyllä mutta toimivuus on sitten huippuluokkaa, Ja foliohatun saa väännettyä niin kireälle kuin haluaa. Itse käyttänyt linuxia vuodesta 2011 desktop ja serverikäytössä. ENsin ubuntua mutta 2013 vuodesta debiania. Nyky windowseista ei ole mitään kokemusta ja aika kauheaa paskaa ovat mitä kavereiden koneita käyttänyt. Hyvähän linuxmailman tulevaisuutta on pohtia mutta en olisi tästä huolissani. Linuxmailmassa kuitenkin on yksityisyydestään huolestuneita ja osaavia tyyppejä jotka kyllä ärähtävät jos jotain kikkailua ruvetaan harrastamaan. Pakko muuten suositella jos virtualisointia haluaa harrastaa niin kvm. Todella toimiva ja konffittava virtualisointiympäristö. Mitä työpöytäympäristöjä porukalla on muuten käytössä? Itse jämähtänyt xfcen käyttäjäksi. Toimiva ja hyvä desktop.
   
 14. ississ

  ississ

  Viestejä:
  352
  Rekisteröitynyt:
  17.01.2018
  Tähän on pakko vastata, cnc- koneissa on fvwm2 ;)
   
 15. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 694
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tätä keskustelua voi tosiaan jatkaa tuolla olemassaolevassa Linux-ketjussa:
  Linux kysymyksiä
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on lukittu.