Lihapiirakat

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja east, 02.12.2017.

  1. east

    east

    Viestejä:
    429
    Rekisteröitynyt:
    29.04.2017
    Lihapiirakoiden saatavuus on nykyään heikko ja laatu on kehnonlainen. S-market myy enää vain yhtä lajia (Hoviruoka, entinen Portti) grahamlihapiirakan lisäksi. Lidlissä on vastaava tilanne, tosin pakkaus on peräti kilon painoinen. Pirkan lihapiirakat ovat vähän parempia, kookkaampia. Amissa on joutunut konkurssiin.
    Näyttää, että valmistajat yrittävät mahdollisimman halvalla tuottaa lihapiirakkaa muistuttavan tuotteen — lihapitoisuus on alle 5%, rakenne pysyy hädin tuskin kasassa ja puruvastusta ei ole sekä koko on niin pieni, että mitään makkaraa tai nakkia ei saa kokonaisena väliin (huonosti edes osissa).

    Tiedättekö vaihtoehtoja? Lähigrillistä olen saanut todella hyviä piirakoita, mutta en tiedä missä määrin uppopaistaminen vaikuttaa asiaan.
    Kannattanee käydä leipomoissa, tai valmistaa itse.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2017
  2. Super

    Super

    Viestejä:
    98
    Rekisteröitynyt:
    25.07.2017
    Itse en ole noita pussissa tulevia ostanut vuosiin, lähellä oleva leipomo tuo kauppaan aina tuoreita lihapiirakoita. Hinta on jotain 1e kappale, hinta-laatusuhde on omasta mielestä ainakin miellyttävä.
     
  3. Terro

    Terro

    Viestejä:
    514
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Lidlin paistotiskin lihapiirakat on ainakin erittäin hyviä, paljon parempia kuin mikään pussipiirakka.

    Lihapiikaroita kannattaa myös koittaa tehdä itse.
     
    nestori tykkää tästä.
  4. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    647
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Jep,noi Lidlin paistopisteen lihikset on hyviä.
    Vielä kun saa ihan lämpiminä,uunituoreina,niin nami,nami.:happy:
    Noi kauppojen jotku halvat pussipiirakat,lihiksien korvikkeet on perseestä.:darra:

    Tuolla hyviä ohjeita,jos itse innostuu tekemään.

    lihapiirakka - Google-haku
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2018
  5. Focus0

    Focus0 Tukijäsen

    Viestejä:
    1 113
    Rekisteröitynyt:
    01.12.2016
    Vaikka en itse käytä näitä eineksiä ni tuolta(Mäntsälä) löytyy vielä lihiksiä. Tekevät alihankintana jollekin lihiksiä ja myyvät myös 1. sekä 2. laadun piirakoita paikan päällä. 10kpl pussi 2.laatuisia muistaakseni 1 euron.
    Piiraskartano Oy - ETUSIVU
     
  6. RaivokasMagma

    RaivokasMagma

    Viestejä:
    121
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Itse olen kaupan lihiksistä todennut Pirkan pienet hyviksi ja ne on aika usein tarjouksessa. Mutta on kyllä heikossa, paikallisen Cittarin paistopisteeltä kokeilin Vaasan lihapiirakkaa, ei oikein napannu. Jos joskus jaksais itse kokeilla tehdä, mutta ei ole saanu aikaseksi. Uppopaisto vehkeen uupuminen haittaa "kunnollisen" tekemistä. Onko kuinka mahdollista uunissa?
     
  7. mustekylpy

    mustekylpy Vieras (tunnus poistettu)

    Sanoo jo tuossa linkitetyssäkin jutussa, että Amissa jatkaa uutena yrityksenä. Amissa Food Oy meni, nyt jatkaa Amissa Oy.
     
    east tykkää tästä.
  8. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    647
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Lihistä uunissa.

    lihapiirakka levy - Google-haku
     
    teuvo tykkää tästä.
  9. teuvo

    teuvo

    Viestejä:
    322
    Rekisteröitynyt:
    20.10.2016
    Tämä hyvä :drool: Siinä hyvä idis huomiseksi "iltapalaksi".
     
  10. east

    east

    Viestejä:
    429
    Rekisteröitynyt:
    29.04.2017
    Menin satunnaiseen leipomoon ja ostin noin kahden euron hintaisen piirakan. Koko oli suorastaan valtava verrattuna tyypilliseen einestavaraan ja uskaltaisin väittää, että yksi kappale vastaa lähestulkoon neljää Hoviruuan lihapiirakkaa. Taikinan rakenne vahva ja hyvänmakuinen.
     
    paukkupena tykkää tästä.
  11. Arvi-setä

    Arvi-setä

    Viestejä:
    3
    Rekisteröitynyt:
    07.05.2017
    Paskankin lihapiirakan saa aika hyvin pelastettua voileipägrillillä :cigar2:
     
  12. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    647
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Aikoinaan oli Helsingin rautatieasemalla möttösen lihismyymälä.
    Oli hyviä piirakoita.Mukaan lähti iso Möttönen parilla nakilla.
    Sitten notkeassa kunnossa juoppojunaan ahmimaan herkkua.


    Aseman Möttönen kahdella Yönakilla 290g
     
    Focus0 tykkää tästä.
  13. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 049
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Kannattaa pistää aitoa voitaikinaa eikä margariinistä tehtyä lehtitaikinaa.
     
    mustekylpy tykkää tästä.
  14. maajussi

    maajussi

    Viestejä:
    64
    Rekisteröitynyt:
    10.12.2016
    Oma suuri suosikkini nykyään on Turun Eineksen valmistamat lihapiirakat, mitä ainakin täällä Varsinais-suomessa monet grillitkin käyttää. Ja samoja piirakoita myydään myös joissain kaupoissa ihan 4kpl paketeissa , tai 1kpl paketissa jättipiirakkaa.

    Paistaako osa grilleistä lihapiirakat rasvassa? Eikös se höyryssä valmistaminen monessa grillissä ole se "perinteinen" tapa ja minusta se on ainakin pirun hyvä ja höyryssä lämmittäminen onnistuu kotonakin jos sattuu sopivan kattilan omistamaan.

    Tämä kyllä totta ja lisäisin sen verran että jos ei omista voileipägrilliä niin ihan paistinpannussakin lihapiirakan kuumentaminen/paistaminen molemmin puolin tekee siitä paljon paremman makuisen kuin joku pelkkä mikrossa lämmittäminen, kun paistinpannusta sentään tulee rasvaa kuoreen plus se piirakan pinta tulee sellaseksi ihanan rapeaksi.
     
  15. Kaikkivarattu

    Kaikkivarattu

    Viestejä:
    60
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Ikävä kyllä suurin osa paikoista lämittää ihan vaan mikrossa, itse vaadin aina parilalla lämmittämisen, tietoinen asiakas kun olen. ;)

    K-ketjuista saa aina välillä Porin leivän / Sarpin lihapiirakoita irtomyynnissä ja ne on todettu hyviksi.
     
  16. maajussi

    maajussi

    Viestejä:
    64
    Rekisteröitynyt:
    10.12.2016
    Joo totta osa grilleistä kyllä lämmittää vaan mikroissa, mutta mulle se on ihan no-no että sellasesta grillistä ostan ensimmäisen ja viimeisen kerran.

    Ja tosiaan joka puolella Suomea leipomot tekee omia lihapiirakoitaan irtomyyntiin, niistä varmaan löytyy hyviä epäilemättä. Kauppojen eineshyllystä sitten tarjonta onkin jo suppeampi kuten tässä ketjussa puhetta olikin ja mitä alkup. kirjoittaja taisi tarkoittaa.
     
  17. Jumi

    Jumi

    Viestejä:
    537
    Rekisteröitynyt:
    27.03.2017
    Kuningaskuluttaja on testannut lihapiirakoita vuonna 2015. Minilihikset yllättivät ulkonäöllään ja maullaan lihapiirakkatestissä

    Lidlin paistopisteen kovapintaiset lihapiirakat ovat minun suosikkini. Toisena tulee Amissan isot jotka myydään 5 kpl pussissa, niiden väliin mahtuu useampi nakki eikä koostumus ole heikoimmasta päästä. Vähiten pidän Piiraskartanon versiosta. Kotona lämmitän piirakat aina leivänpaahtimessa jolla saa nopeasti rapean kuoren.

    Lähes jokaisella grillillä missä olen käynyt lihapiirakat lämmitetään aina mikrossa. Jos täytteet on kunnossa se ei haittaa, mutta mieluummin ottaisin rapean kuin lötkön. Oulussa Limigantullin autogrillillä ne lämmitetään mikrossa, mutta Pekan "salaattiannoksen" välissä olevat maukkaat kaiserwurstimakkarapihvit ovat sen verran hyviä että siellä tulee käytyä. Oulun baari Maikkulasta saatava Nuija on myös hyvä majoneeseineen ja se jopa paistetaan rapeaksi.
     
  18. emerik

    emerik

    Viestejä:
    211
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Vesihöyryllä lämmitettynä nuo on ollut parhaita siis jos grilliltä on ostanut. Nykyään noita taitaa saada vain mikrossa lämmitettynä. Toki ei noita voi verrata vastaleivottuihin, jotka on parhaita. Kaupan lihapiirakat on aika pieniä.
     
    Ramir tykkää tästä.
  19. mustekylpy

    mustekylpy Vieras (tunnus poistettu)

    Kulttuurieroja varmasti, mutta kyllä meillä päin lihapiirakan kuuluu olla pehmeä ja purutuntumat tulee sitten täytteistä/mausteista. Erityisesti sipuli ja kurkkusalaatti ovat ne rapsakat. Tuo grilleiltä tuttu sipulihake onnistuu kotioloissa helpoiten kun ostaa Pirkan pakastettua sipulikuutioita ja ottaa niitä hyvissä ajoin sulamaan mielellään jääkaappiin jos aikaa min. 12h tai pariksi tunniksi huoneenlämpöön.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 08.12.2017
  20. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 049
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Uusavuttomuus sen kuin pahenee vuosi vuodelta...
     
    FiveBridges ja Terro tykkäävät tästä.
  21. jermu1982

    jermu1982

    Viestejä:
    493
    Rekisteröitynyt:
    29.10.2016
    Ja väliin voi laittaa s-marketista ostetun sinkku munan, valmiiksi keitetyn ja kuoritun
     
  22. mustekylpy

    mustekylpy Vieras (tunnus poistettu)

    Pakastesipulin käyttökö se nyt sitten oli uusavuttomuuden huippu, kun ketjussa puhutaan myös valmiiksi laitetun piirakan ostamisesta grilliltä?

    Samaa pakastetta grilleilläkin käytetään, ja se on huomattavasti tasalaatuisempaa kuin tuoresipulit, jotka usein on keskeltä homeessa jo kaupasta ostettaessa. Makukin on takuuvarmasti raakana syötäväksi kelpaavaa.
     
  23. Tomak89

    Tomak89

    Viestejä:
    302
    Rekisteröitynyt:
    24.02.2017
    Nämä! Vaikka hinta on noihin pussieineslättyihin verrattuna kalliimpi, mutta rapea kuori ja suuntuntuma täytteessäkin ihan erilainen. Sellainen karkeahko, verrattuna noihin ympyränmuotoisiin eineslättyihin, jossa se täyte on sellaista puuromaista.
    Näköjään tehty vielä Suomessa: Lihapiirakka
     
  24. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    647
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Sitten myös pitkämunaa voi käyttää.
    Saiskohan kaupasta pitkämunaa 500gr siivuina.
     

    Liitetyt tiedostot:

  25. Pertti Kosunen

    Pertti Kosunen Basic Input/Output System

    Viestejä:
    3 049
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    En huipusta puhunut, valmiiksi kuoritut banaanit ja nuo toisessa viestissä mainitut valmiiksi keitetyt ja kuoritut kananmunat on lähellä sitä. Uskoisin, että grilli-ruokaa ostetaan yleensä ihan muista syistä.

    Grillejä on moneen lähtöön joten varmaan joku käyttää pakastesipuliakin, mutta mm. tuoreen sipulin hinnan ja leikkaamisen helppouden vuoksi uskoisin useimpien käyttävän ihan tuoretta tavaraa.

    Sipulista on helppo poistaa huonoksi menneet osat ja vaikka vielä yksi kerros vierestä ettei varmasti vaikuta makuun. Aika harvoin noita sisältä huonoja osuu mukaan ja kestävät jopa kuukausia säilytystä.

    Kauppojen pakasteissa on välillä sivumakuja ja pakastaminen vaikuttaa myös koostumukseen. Itse en käyttäisi raakana, mutta laiskuuden/kiireen vuoksi noita voisi käyttää lämpimiin ruokiin.
     
  26. Hopeapaa

    Hopeapaa

    Viestejä:
    127
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    Tuoreet (raaka) lihapiirakat tulisi uppopaistaa öljyssä. Sitten jos on jo valmista kamaa (tumman ruskea pinta), niin sitten lämmitys höyryssä tai mikrossa. Miksei toki parilassa tai uunissakin lämpene. Nuo levynä uunissa valmistettavat "lihapiirakat" menee itsellä kastiin "lihapasteija".

    Eli kun teette itse kotona, niin taikinan sisään täytteet ja sitten kattilaan sopivasti öljyä, ettei osu piirakka kelluessaan pohjaan, ja hyvää pitäisi tulla. Täytteeksi esim. jauheliha-riisi-sipuli -paistosta.

    Edit: eli jos löytyy kattila ja pullo öljyä kotoa, niin "uppopaistovehkeet" on siinä :).
    Edit2: siitä ohjeet vielä:Hyvät lihapiirakat
     
  27. RaivokasMagma

    RaivokasMagma

    Viestejä:
    121
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
  28. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    1 690
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Mulla on pakkasessa aina pakastesipulipusseja yks tai kaks. Ihan vaan siks että jos joskus pitää nopeesti värkkää vaikka yöllä hodari tai lihis tai joskus vääntää hernekeiton niin voi siitä nopeesti ripauttaa joukkoon. Ja pussi maksaa n.40 senttiä niin en nää sitä kauheana ryöstönä.
    Noin niinkuin normaalisti kyllä pilkon ihan ite sipulit kun oikeaa ruokaa tekee.
    Jännä muuten että tuo pakastettu sipulihake ei sula ja lämpene kunnolla mikrossa.. kun tuuppaa hodarin nakkeineen ja sämpylöineen mikroon ja laittaa jäiset sibalit joukkoon ni nakki räjähtää ja hajoo mutta sipuli on kylmää. Mutta parempi sekin kun ilman sipulia.
     
  29. Tarjoushaukka

    Tarjoushaukka

    Viestejä:
    60
    Rekisteröitynyt:
    27.09.2017
    Lidlin paistopisteen piirakoita pitää joskus maistaa, mutta nuo Amissan 5 kpl pussituotteet eivät ole ollenkaan omia suosikkeja sitkeytensä ja mauttomuutensa takia. Entinen suosikkini oli yksittäispakattu Amissan juhlalihapiirakka, jota ei enää nykyään valmisteta, koska Amissa Food Oy on mennyt konkurssiin.
     
  30. Suolakala

    Suolakala

    Viestejä:
    433
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Onhan niitä vielä, ostin vasta pari joulun alla. Etiketti on muuttunut entisestä. Youtubesta löytyi jopa video.
    E: niin siis konkurssiin mennyt Amissa Food jatkaa nimellä Amissa Oy.

    [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
     
  31. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    1 690
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Mä olin kyllä Amissan niitten viiden lihiksen pakkauksen suuri ystävä. Maistu ja oli fiilikseltään eniten sellaista snägäri kamaa. Kyllä noi juhlalihikset menee myös, mutta ne on vähän liian "tönkköjä" ja "jämäköitä" lihiksiks. Muistuttaa liikaa niitä kauheita pyöreitä bulkkilihiksiä mitä myydään 12kpl paketeissa.. hrr..
     
  32. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    647
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
  33. Tarjoushaukka

    Tarjoushaukka

    Viestejä:
    60
    Rekisteröitynyt:
    27.09.2017
    Kiitos tiedosta. Käyttämistäni kaupoista Amissan juhlalihapiirakat katosivat viime syksynä. Tein eilen hankintaehdotuksia ja vastausten perusteella kauppiaat ottavat tämän taas valikoimiin.
     
  34. Edqar

    Edqar

    Viestejä:
    919
    Rekisteröitynyt:
    22.11.2016
    Turun eineksen jättilihis on kauppavalikoimasta paras. Hemmetin hyvä ja makkaran kanssa ähky taattu :drool:
    Ainakin täällä Turussa päin löytyy ässistä.

    upload_2018-1-5_16-48-37.png
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2018
  35. Suolakala

    Suolakala

    Viestejä:
    433
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Olkaa hyvät. Ostin juuri kaksi paikallisestä ääs-marketista.
     
  36. Ratty

    Ratty

    Viestejä:
    30
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
  37. Korppikuningas

    Korppikuningas

    Viestejä:
    1 475
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    Uudenmaan leivän lihapiirakat on parasta piirakkaa mitä voi ilman naista ympärillä saada.

    Etusivu | Uudenmaan Leipä

    Tai en oo parempia lihapiirakoita maistanu.
     
  38. Edqar

    Edqar

    Viestejä:
    919
    Rekisteröitynyt:
    22.11.2016
  39. Karkkiloota

    Karkkiloota

    Viestejä:
    70
    Rekisteröitynyt:
    06.10.2017
    Sen jälkeen kun maistoin Pielispakarin lihapiirakoita irtomyynnistä, en ole muita ostanut.

    Pinta on rapea, mutta ei liian rasvainen. Täyte hyvää, mehevää ja mikä tärkeintä, sitä riittää koko matkalta. Joissakin piirakoissa täyte on kuin pikkukiviä luolan lattialla, mutta ei näissä.
     
  40. Hopeapaa

    Hopeapaa

    Viestejä:
    127
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    Osittain tämän ketjun innoittamana testailin Amissan Juhla-lihapiirakan ja liha Lörtsyn.

    Molempiin laitoin kolme nakkia väliin ja mausteeksi juustoa, ketsuppia, sinappia ja suolakurkkua. Lämmittelin ihan mikrossa molemmat.

    Lörtsy oli jotenkin kivempi syödä, ohuempi, maukkaampi. Lihapiirakka oli hieman lihaisemman oloinen ja oisko ihan hitusen rasvaisempi ja selvästi pehmeämpi.

    Molemmissa ihan ok hinta-laatu -suhde. Oisko jotain 1,3e kieppeillä Prismassa.

    Testakkaa ja pistäkää vastakommenttia :).
     
  41. FiveBridges

    FiveBridges

    Viestejä:
    647
    Rekisteröitynyt:
    12.01.2017
    Lihistestiä.
    Pirkka lihis 200gr. Pienet avaukset ja soosit sisälle.
    Tomaattisose.Kurkkusalaatti.Kurpitsasalaatti.
    Jauhelihapihvi.Pari nakkia.Juustoa.
    Mikrossa 3 min noin 700W lämmöt.
    Sipuliakin olis voinut heittää sekaan,mutta eipä nyt ollut saatavilla.
    :kippis:
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 13.01.2018
  42. Edqar

    Edqar

    Viestejä:
    919
    Rekisteröitynyt:
    22.11.2016
    Tuli käytyä kaupassa ja tämän ketjun innoittamana olihan se pakko jättilihis taas napata, ja Tapolan savulenkkiä :D
    Laittakeehan ihmeessä uuniin ennemmin ku mikrouuniin, tulee vähän rapsakkuutta. Ensin toki kannattaa nakit/makkarat lämmittää, ja sitten lihis avonaisena lämpiämäään, sitten mausteet ja täytteet sisään, ja vielä avonaisena uuniin jotta juusto sulaa mmm mm.
     
  43. Jumi

    Jumi

    Viestejä:
    537
    Rekisteröitynyt:
    27.03.2017
    Minäkin suosin uunia, 8-10 minuutiksi lihikset & nakit paistumaan ja se on siinä.
     
  44. oestrus taurus

    oestrus taurus

    Viestejä:
    1 940
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Nyt on "Amissan lettityttö"-pakkaus tehnyt paluun. Kauppakeskus Veturin, neljän Koon einestiskillä löytyi, Prismassa ei.
    Läksin alunperin hakemaan tuota Pirkkaa maistiin, mutta vaihtuikin tähän.

    Piti oikein tarkistaa päivämäärä kolmesti sen varalta, että tämä olisikin joku "kuolinpesän pakasteluolan tyhjennys".
     
  45. Jumi

    Jumi

    Viestejä:
    537
    Rekisteröitynyt:
    27.03.2017
    Mikä tämä on? Googletus antoi 0 osumaa.
     
  46. Mikkos

    Mikkos

    Viestejä:
    1 690
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    [​IMG]
     
  47. oestrus taurus

    oestrus taurus

    Viestejä:
    1 940
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    "lettityttö" oli tosiaan vain oma heittoni, jolla tuotetta useammin ostaneet tunnistavat. :)
     
  48. Jumi

    Jumi

    Viestejä:
    537
    Rekisteröitynyt:
    27.03.2017
    Ahaa, olen itsekin etsinyt tuota! Sisään mahtuu useampi nakki ja tuossa on muistaakseni paras hintalaatusuhde. Se 10kpl pakkaus pieniä lihapiirakoita (EDIT: Hoviruoka) saattaa olla painoon suhteutettuna halvempi mutta ne murenevat käsiin.
    [​IMG]
     
  49. Hopeapaa

    Hopeapaa

    Viestejä:
    127
    Rekisteröitynyt:
    28.10.2016
    Piti itsekin testata tuo Turun eineksen Pirkka iso lihapiirakka. Ostin kaksi kappaletta, tarkoituksena hieman varoida tuosta pari eri versiota.

    Väliin laitoin kolme nakkia, salsaa, felixin sinappikurkkusalaattia, hieman sulatejuustoa, sekä sinappia ja ketsuppia.

    Toisen paistoin kaasugrillillä rapeaksi ja toisen lämmitin mikrossa.

    Aika tuhtia evästä nuo on, kaksi alkaa olla siinä rajoilla.

    Makuasioitahan nämä, mutta itselle tuo mikrossa valmistettu maistui paremmin. Syynä lienee se, että penskana kotona saatiin aina höyrytettyjä lihiksiä ja nakkeja ja mikrossa tulee lähemmäs tuota. Liekö omassa taloudessa edes höyrykattilaa - en ole ainakaan itse käyttänyt.
     
  50. Make

    Make Tekee järkeä. Tukijäsen

    Viestejä:
    327
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Uunissa tulee välillä laitettua lihapiirakka makkaran kanssa. Itse tykkään. Mikrossa sen sijaan ei tule niin hyviä ainakaan noista perus pussipiirakoista.