Lidl vs K-market vs S-market

Juu niin on, mun pointti tuossa olikin se, että ne tuotteet mitä meidän perheessä käytetään on käytännössä jokaikinen Pirkka tuotteena sama kuin se mitä käytettäisiin ns normi merkiltä. Kun taas S-ryhmän halpikset on sit sellaisilta jotka tekee jo valmiiksi halpista. Niitä on todella monta tuotetta, nuo vain tuli ekana mieleen.

Näyttäisi kuitenkin siltä, että mehuesimerkissäsi Pirkka-mehutiiviste on Citymarketissa kalliimpaa kuin vastaava merkkituote (Mehukatti) Prismassa (...ja bonukset päälle...). Siltä osin esimerkki ei ole kovin hyvä tai on sellainen enemmän juuri S-ryhmän näkökulmasta (aina ei voi olla varma, mitä kukin netissä tavoittelee)...
 
Näyttäisi kuitenkin siltä, että mehuesimerkissäsi Pirkka-mehutiiviste on Citymarketissa kalliimpaa kuin vastaava merkkituote (Mehukatti) Prismassa (...ja bonukset päälle...). Siltä osin esimerkki ei ole kovin hyvä tai on sellainen enemmän juuri S-ryhmän näkökulmasta (aina ei voi olla varma, mitä kukin netissä tavoittelee)...
Tästä päästäänkin taas siihen jokaisen omaan kauppatarjontaan. Täällä kun sinne citymarket/prisma osastolle on matkaa 50km ja tarjolla on kohtuullisella etäisyydellä sale, smarket, k-market ja supermarket ja Lidl.
Sale selvästi kallein, sit k-market. S-market on yllättävän lähellä K-markettia. K-supermarket ja Lidl ihan selvästi halvemmat.

Kyseinen mehukatti esimerkiksi on sama hinta k-marketissa ja S-marketissa, Pirkka on halvin, vaikka ostais k-marketista, salessa selvästi kallein mehukatti ja supermarketissa vain aavistuksen pirkkaa kalliimpi.

Noissa mehukateissakin se sekamehu on todella halpaa välillä, kun taas päärynä voi olla 1,5e kalliimpaa kuin muut maut.
 
Tästä päästäänkin taas siihen jokaisen omaan kauppatarjontaan. Täällä kun sinne citymarket/prisma osastolle on matkaa 50km ja tarjolla on kohtuullisella etäisyydellä sale, smarket, k-market ja supermarket ja Lidl.
Sale selvästi kallein, sit k-market. S-market on yllättävän lähellä K-markettia. K-supermarket ja Lidl ihan selvästi halvemmat.

Kyseinen mehukatti esimerkiksi on sama hinta k-marketissa ja S-marketissa, Pirkka on halvin, vaikka ostais k-marketista, salessa selvästi kallein mehukatti ja supermarketissa vain aavistuksen pirkkaa kalliimpi.

Noissa mehukateissakin se sekamehu on todella halpaa välillä, kun taas päärynä voi olla 1,5e kalliimpaa kuin muut maut.

Isommissa liikkeissä on tietenkin aina halvemmat hinnat, se nyt on selvää. Ja tottakai kukin asioi (tai toivoisi asioivan) logistisesti järkevimmässä liikkeessä.
 
Lidl on aivan perseestä. Tarjouksessa olevat tuotteet joka kerta loppu, ja hyllypaikat siivottu piiloon jo hyvissä ajoin. Vastaavia tuotteita ei suostuta myymään samalla tarjoushinnalla, vaikka laki vaatisi.

Alennusprosenteissa kusetetaan kuin viimeistä päivää. Esim. Cola tölkeissä normi hinta oli ollut iät ja ajat 66 centtiä (sis. pantti), mutta vuodenvaihteessa myytiin "tarjoushinnalla" 79 centtiä (Normaali hinta 99 centtiä), ja viikon päästä hinta muutettu 89 centtiin. Normaalihintaisia tuotteita markkinoidaan "erähinnalla", "shokkihinnalla" tai muulla huomionvärisellä pohjalla, ja tyhmät tuulipuvut ostavat.

Kassan hinnat poikkeavat toistuvasti hyllyhinnoista, ja asian korjaaminen vaatii aina myymäläpäällikön kutsumisen paikalle.

Lidlin mobiiliapplikaatiossa on toistuvasti räikeitä tuotteiden saatavuus- ja hintavirheitä, joita myymälässä ei suostuta noudattamaan. Myymäpäällikkö puolustautuu vedoten siihen, että mobiilipalvelun tuottaa ulkopuolinen palveluyritys, joten Lidl ei ota mitään vastuuta sen virheistä. Niin että mitähän helvettiä? Yhden tutun mukaan isi osa Lidlin rekrytoinneista on Staffpointin vuokratyöntekijöitä, ja sen näköisiä nämä syrjäytyneet debiilit todellakin ovat.. Kaupassa parasta, ja asiantuntevinta palvelua (jos näin voi sanoa) on saanut vähemmän yllättäen aasialaistaustaisilta työn sankareilta.

Kaikki asiat hoidetaan keskitetysti joistain Saksan kotkanpesästä käsin, erityisesti tuotteiden hinnoittelu ja joka viikkoinen tarjonta. Myymälällä itsellään ei ole mitään valtaa yhtään mihinkään, ja erilaiset aluepäälliköt ja paikallispomot toimivat lähinnä emoyhtiön käsinukkeina.


Nykyisellään ainoat siedettävät kaupat ovat S-ryhmän putiikit, tietyt K-Citymarketit ja ajoittain pienemmät tori- ja liha/juustokaupat.
 
Viimeksi muokattu:
Eikös Lidl sisäänosta kaikki tuotteensa tarjoushinnoilla jostain periferiasta ja paikallisilta tukkureilta jonka syystä myyntihinta kuluttajallekkin on mitä sattuu joskus?

Hylly- ja kassahintojen poikkeuksia en ole kyllä omassa litukassa huomannut. Pitäneekö ruveta katselemaan tarkemmin.
 
En ole kyllä Lidlissä muita noista asioista huomannut paitsi jotkut tarjoustuotteet loppuvat heti. Tosin mielestäni tämä on parantunut vuosien saatossa paljon. Joskus aiemmin ei ollut mitään toivoa saada tiettyjä tarjous tuotteita jos ei olisi jonottanut kaupan edessä ennen avaamista.
 
Kannattaa varmaan vaihtaa myymälää jos Lidlissä haluaa jatkossa asioida :) En jaksa nyt jokaista hölynpölyä lähteä kommentoimaan, mutta järkikin varmaan sen sanoo että mistään Saksasta ei ohjailla Suomen hinnoittelua tai muutakaan sellaista. Vai ajattelitko, että joku istuu sielä konttorilla ja naputtelee kymmenentuhannen myymälän hintoja johonkin koneelle :D Lisäksi Lidlillä ei ole vuokratyövoimaa, valitettavasti. Välillä pitkät jonot yms selitttyy juurikin sillä, eli on sairaspoissaoloja ja niitä ei ole saatu korvattua omilla työntekijöillä.
 
Kumma juttu, kun rekrymessuilla on näkynyt Staffpointin ständi, jossa haettiin juurikin myymätyöntekijöitä erääseen saksalaiseen kauppaketjuun ;) Sen lisäksi muutamia tuttuja ollut samaisen henkilöstövuokraamon kautta Natsi-Siwoissa keikkatöissä.

Valitettavasti jotain lidliä fanittavia muroja on eksynyt tällekin foorumille. Joskus kannattaa vilkaista aidan toisella puolelle kuin uskoa shokkiväritettyä hintapropagandaa.
 
Kumma juttu, kun rekrymessuilla on näkynyt Staffpointin ständi, jossa haettiin juurikin myymätyöntekijöitä erääseen saksalaiseen kauppaketjuun ;) Sen lisäksi muutamia tuttuja ollut samaisen henkilöstövuokraamon kautta Natsi-Siwoissa keikkatöissä.

Valitettavasti jotain lidliä fanittavia muroja on eksynyt tällekin foorumille. Joskus kannattaa vilkaista aidan toisella puolelle kuin uskoa shokkiväritettyä hintapropagandaa.
Huvittavaa että puhut propagandasta ja samalla viljelet jotain natsi-siwa tauhkaa.
 
Varmaan voi olla kauppakohtaisiakin eroja.. en ole itse moisia puutteita "omassa" Lidlissä huomannut. Itsellä on kaikki kolme (Lidl, K-, S- kaupat) käytössä tilanteen mukaan. Lidlissä on oma valikoima (ja edullisempaa), Cittarissa on paras palvelutiski ja Prisma on noin muuten ihan ok. Vain yhdellä kaupalla ei omilla tottumuksilla oikein pärjää.
 
Vaikka lähistöltä löytyy niin Stoccan Herkkua kuin palkittua K-Supermarkettia niin asioin mielelläni eniten Lidlissä. Helposti saa vartissa arkiruoat haettua ja aina halvempi ruokakassi kuin muista lähistön kaupoista. Jokin megamarketti voi päästä samaan hintaan mutta kierrän ne kaukaa jo pelkästään kaupan järkyttävän koon vuoksi, urheilen mieluiten muilla tavoin kuin ravaamalla 100 metriä pitkiä käytäviä.
Makuasioita mutta mulle Lidl ylivoimainen. Ja juu, kyllä mäkin haen mun Texas Petet ja muut spessumausteet sieltä Supermarketista kerran kuussa.
 
Kumma juttu, kun rekrymessuilla on näkynyt Staffpointin ständi, jossa haettiin juurikin myymätyöntekijöitä erääseen saksalaiseen kauppaketjuun ;) Sen lisäksi muutamia tuttuja ollut samaisen henkilöstövuokraamon kautta Natsi-Siwoissa keikkatöissä.

Valitettavasti jotain lidliä fanittavia muroja on eksynyt tällekin foorumille. Joskus kannattaa vilkaista aidan toisella puolelle kuin uskoa shokkiväritettyä hintapropagandaa.

En tiedä onko sitten jossain pk-seudulla joskus näin tehty, mutta vuokratyövoimaa ei ole ikinä ollut edes mahdollista käyttää niillä seuduilla joista itsellä on tietoa. Tosin lähtökohtaisesti en kyllä edes usko väitettäsi, tuollainen älytön poraaminen syö vähän uskottavuutta :D
 
Oli vähän outoa valitusta kyllä.

Erätuotteet, on eriä, jotka ei normaalisti kuulu valikoimaan. Hinta voi olla kilpailijoihin nähden halpa tai sitten ei. Alelaputetut tuotteet taas on kyllä olleet ihan alennuksessa niihin hintoihin nähden, joilla olen niitä aiemmin ostanut.

Tarjoustuotteita yleensä saa hyllystä poislukien juurikin nuo erät, jotka ei ole normaalia valikoimaa. Niitä tunnutaan tilaavan lähes aina liian pienet erät. Ilmeisesti eivät tajua pitää noista mitään kirjaa, että mitkä tuotteet on olleet käsistä äkkiä lähteneitä ja kannattaisi jatkossa tilata reilummat erät.

Jonoja Lidlissa sen sijaan on aina. Ja pitkiä jonoja vielä. Tuskin siellä aina on ihmisiä sairaana, eiköhän vaan henkilökuntaa ole liian vähän asiakasmääriin nähden.

Omat valituksen aiheet Lidliä kohtaan on vuodesta toiseen samat. Onhan siellä juu monet tuotteet edullisempia kuin missään muussa kaupassa, mutta valikoima onkin sitten hyvin vajaa. Jos ei ole kiinnostunut syömään pelkkiä eineksiä, puolivalmisteita tai marinoitua lihaa, niin saa tehdä lisäksi kauppareissun toisaalle. Lisäksi monista tuotteista on vaan yksi vaihtoehto, minkä takia saa ei oota, jos tuo on lopussa. Menee minulla niin, että ensin mietin mitä ruokia olen laittamassa ja valitsen kaupan sen mukaan. Jos pärjää jauhelihalla ja nugeteilla tms. niin sitten Lidliin, muussa tapauksessa Prismaan. Kummassakin kaupassa on myös joitain tuotteita, joita ei toisesta saa, niin nämä sitten aina siellä käydessä matkaan. Kerran viikossa suunnilleen tulee molemmissa käytyä, välillä vähän harvemmin.
 
Lidlin suuri ongelma omalla kohdallani on valikoiman kapeus. Jos et pidä Lidlin private-label tuotteen mausta on pakko mennä toiseen kauppaan. Toinen on jonot.. meillä Prisma on kaupungin keskustassa ja nopea asioida, Lidl taas keskustan ulkopuolella liian pienellä parkkipaikkamäärällä mikä tekee siitä hitaan paikan käydä.

Lidlin hyvä puoli on tarjoukset, niitä löytyy Prismaa enemmän ja niitä bongaamalla säästää. Muuten hintataso on sama.
 
Kaksi edellä postaajaa valittaa ettei lidlistä löydy, kuin eineksiä ruuanlaittoon. Sehän vain kertoo sen, että ei osaa valmistaa ruokaa. Itsellänikin on kavereita, jotka väittää samaa ja ne on tosiaan onkin surkeita keittiössä.

Seurustelin ihmisen kanssa, joka teki työkseen ruokaa, niin ei kyllä ollut tarvetta käydä muissa kaupoissa hakemassa täydennystä.

Vika ei ole lidlissä vaan vika on peilin edessä.
 
Jos kyseessä on erätuote, tulee sen ilmetä selkeästi myös markkintointiviestinnästä. Tavanomaiseen valikoimaan kuuluva tuote ei ole mikään erätuote, vaikka tuote olisi koko viikon alennetulla hinnalla.

Jonoa kieltämättä riittää. Pikakassoja ei taida löytyi kuin muutamasta stadin myymälästä, ja nekin ovat useimmiten suljettuna. Myös Prismassa sama ongelma pikakassojen suhteen, tai sitten käyn vain väärään aikaan kaupassa. Sen sijaan
 
Nuo pikakassat kyllä täälläkin ihmetyttää että miksi niitä ei voi pitää auki? Hirveellä tohinalla rakensivat paikalliseen Prismaan setin pikakassoja ja alkuun ne olikin ihan helvetin näppäriä kun kävi hakemssa jonkun maitopurkin ja kassalla meni se alle 10sek. Mutta nyt kun tuolla käy kaupassa on ehkä kerran kuussa on nuo pikakassa käytössä.
 
Nuo pikakassat kyllä täälläkin ihmetyttää että miksi niitä ei voi pitää auki? Hirveellä tohinalla rakensivat paikalliseen Prismaan setin pikakassoja ja alkuun ne olikin ihan helvetin näppäriä kun kävi hakemssa jonkun maitopurkin ja kassalla meni se alle 10sek. Mutta nyt kun tuolla käy kaupassa on ehkä kerran kuussa on nuo pikakassa käytössä.
Ilmeisesti paikallinen vika? Täällä päin S-ryhmän pikakassat on aina joka kaupassa auki riippumatta siitä mihin aikaan käyn niissä.
 
Nuo pikakassat kyllä täälläkin ihmetyttää että miksi niitä ei voi pitää auki? Hirveellä tohinalla rakensivat paikalliseen Prismaan setin pikakassoja ja alkuun ne olikin ihan helvetin näppäriä kun kävi hakemssa jonkun maitopurkin ja kassalla meni se alle 10sek. Mutta nyt kun tuolla käy kaupassa on ehkä kerran kuussa on nuo pikakassa käytössä.
Sama juttu täällä. Aina ollut auki niin s-marketissa kuin prismassakin.
Osallistun kanssa päivittelyyn! En ikinä ole törmännyt kauppaan jossa olisi itsepalvelukassa, joka ei olisi auki?
 
Kaksi edellä postaajaa valittaa ettei lidlistä löydy, kuin eineksiä ruuanlaittoon. Sehän vain kertoo sen, että ei osaa valmistaa ruokaa. Itsellänikin on kavereita, jotka väittää samaa ja ne on tosiaan onkin surkeita keittiössä.

Seurustelin ihmisen kanssa, joka teki työkseen ruokaa, niin ei kyllä ollut tarvetta käydä muissa kaupoissa hakemassa täydennystä.

Vika ei ole lidlissä vaan vika on peilin edessä.

Jos tarkoitit minua niin kannattaa opetella sitä luetun ymmärtämistä. En missään vaiheessa sanonut (vai sanoinko ?) ettei löydy kuin eineksiä.. sanoin valikoiman kapeudesta/private-label tuotteiden mausta ja siitä että ne ovat ainoita vaihtoehtoja mikä pakottaa käymään muualla jos ei pidä yhden tuotteen mausta.

Jos haluat esimerkkejä niin tässä muutama:

-koiranruoka, meidän koira on pärjännyt mainiosti 12v Prisman valikoimalla, ei tarvitse erikoiskaupan ruokia mutta ei kyllä pärjää Lidlin/X-tran/Rainbown halposruuilla jotka ovat pelkkää jauhoa.

-tortilla kamat.. nopeaa ja hyvää vkl tarjottavaa varsinkin jos vieraita tulee tai saunan jälkeen. Lidlin tarjonta ei vaan maistu. Ei pahaa mutta joku omituinen sivumaku josta en pidä. Taaskaan ei vaihtoehtoja.

- kala. Joka syö tietää selittämättä mistä puhun. Jopa lähellä oleva S-market pitää sisällään tuoreen kalan palvelutiskin. Jos erikoisempaa haluaa niin sitten lähellä oleva K-Market osoitteeksi.

- osittain myös liha.. ja lihatuotteet. Jos haluaa normaalista poikkeavia tuotteita niin Lidl on väärä paikka. Vaikkapa tuore maksa, ei ole Lidlissä silmiin osunut (tai sitten en ole huomannut).

Suurin ongelma on private-label tuotteiden maku.. jos et pidä yhdestä (esim käytetyn mausteen takia) ei löydy vaihtoehtoja. Toinen on toi kalatiski. En syö valmiiksi pakattua kalaa, se pitää olla tarpeeksi kylmässä säilytettävä ja vasta kaupassa käsiteltyä. Kalaan kun tarttuu maku nopeasti.
 
Onhan tuolla lidlissä aivan hemmetin huono valikoima ainakin verrattuna Citymarkettiin jossa käymme yleisesti. Etenkin lihaa ja kalaa ei lidlissä ole sellaista mitä käyttäisimme kuin aniharvoin. Yrteissä, kasviksissa jne. valikoima surkea lidlissä myös. Teemme aina itse ruoat ja panostammekin ruokaan niin laadussa kuin vaihtelussa niin lidl on surkea valinta silloin.
 
Toinen on jonot.. meillä Prisma on kaupungin keskustassa ja nopea asioida, Lidl taas keskustan ulkopuolella liian pienellä parkkipaikkamäärällä mikä tekee siitä hitaan paikan käydä.
Mä luulen että tämä on jälleen kauppakohtainen juttu. Itsellä tuo lähin Lidl on ihan hyvä (ei ole sellainen "mamu-kauppa" kuin monet missä olen asioinut), eikä jonoja ihmeemmin ole. Yleensä 1-3 asiakasta on edessä jonossa, jos on enemmän niin toinen kassa aukeaa. Toisaalta lähistöllä on iso Prisma joka on sijainniltaa todella hyvä = aina täynnä asiakkaita ja tuolla on usein tosi pitkät jonot, yksi syy miksi vältän tuota kauppaa on jonot. Kolmas esimerkki on K-kaupan Cittari ja siellä jonoja ei ole oikeastaan yhtään. Mä luulen että tuokin on sellaista tasapainottelua kaupassa, liikaa henkilöitä ei haluta pitää kassalla ja ehkä tuohon on vähän vaikea reagoida..eli vaatii että kauppa on ollut useamman vuoden toiminnassa ja muutenkin vakiintunut niin voi optimoida tuon hyvin.
Nuo pikakassat kyllä täälläkin ihmetyttää että miksi niitä ei voi pitää auki? Hirveellä tohinalla rakensivat paikalliseen Prismaan setin pikakassoja ja alkuun ne olikin ihan helvetin näppäriä kun kävi hakemssa jonkun maitopurkin ja kassalla meni se alle 10sek. Mutta nyt kun tuolla käy kaupassa on ehkä kerran kuussa on nuo pikakassa käytössä.
Taas kauppakohtaista :) ainakin meillä on tossa lähellä K-Kauppa jossa oli IP kassat sitkeästi kiinni. Mä luulen että siellä on epäilystä ollut hävikkiin, nyt kassajärjestelyjä muutettiin niin että normikassan myyjä näkee tuon IP-alueen ja sieltä pääsee pois vain kuittia näyttämällä. Nyt tuo on ollut enemmän auki vuoden vaihteen jälkeen kun tuo muutos tuli.

- kala. Joka syö tietää selittämättä mistä puhun. Jopa lähellä oleva S-market pitää sisällään tuoreen kalan palvelutiskin. Jos erikoisempaa haluaa niin sitten lähellä oleva K-Market osoitteeksi.

- osittain myös liha.. ja lihatuotteet. Jos haluaa normaalista poikkeavia tuotteita niin Lidl on väärä paikka. Vaikkapa tuore maksa, ei ole Lidlissä silmiin osunut (tai sitten en ole huomannut).

Suurin ongelma on private-label tuotteiden maku.. jos et pidä yhdestä (esim käytetyn mausteen takia) ei löydy vaihtoehtoja. Toinen on toi kalatiski. En syö valmiiksi pakattua kalaa, se pitää olla tarpeeksi kylmässä säilytettävä ja vasta kaupassa käsiteltyä. Kalaan kun tarttuu maku nopeasti.
Tähän kyllä sama. Lidl ja Prisma häviää palvelun puuttumisen takia Cittarille. Nyt noihin Prismoihin on alkanut tulla palvelutiskejä mutta häviää yleensä reilusti vastaaville Cittareille (toki,taas on niitä kauppakohtaisia eroja). Lidlissä ei palvelutiskiä varmaan koskaan tule olemaankaan.
 
Yllätyin kyllä kun meille avattiin uusi S-market missä on palvelutiski.. ei pärjää cittarille mutta läheiselle k-superille kyllä.
 
Onhan tuolla lidlissä aivan hemmetin huono valikoima ainakin verrattuna Citymarkettiin jossa käymme yleisesti. Etenkin lihaa ja kalaa ei lidlissä ole sellaista mitä käyttäisimme kuin aniharvoin. Yrteissä, kasviksissa jne. valikoima surkea lidlissä myös. Teemme aina itse ruoat ja panostammekin ruokaan niin laadussa kuin vaihtelussa niin lidl on surkea valinta silloin.
Ihan mielenkiinnosta, minkälaista lihaa ja kalaa käytätte, mitä Lidlissä ei ole?
 
Onhan tuolla lidlissä aivan hemmetin huono valikoima ainakin verrattuna Citymarkettiin jossa käymme yleisesti. Etenkin lihaa ja kalaa ei lidlissä ole sellaista mitä käyttäisimme kuin aniharvoin. Yrteissä, kasviksissa jne. valikoima surkea lidlissä myös. Teemme aina itse ruoat ja panostammekin ruokaan niin laadussa kuin vaihtelussa niin lidl on surkea valinta silloin.
Sama juttu. Käyn itse Lidlissä muutaman kerran vuodessa ja ostan lähinnä tuotteita joita muualta ei saa (ovat melko eri makuisia). Kaikenlaisia eineksiä, valmissalaatteja ja makkaroita mökille yms. Kyllähän sieltä välttämättömimmän saa mutta lihat&kalat sitten CM tuoretiskiltä, ei noi vakuumipakatut nappaa.
 
Kyllä omasta mielestä lidlissä juurikin tuo valikoima on se huono puoli. Viime reissulla jäi mausteista kurkuma, savustettu paprika sekä juustokumina saamatta. Säilykepuolella ei löytynyt säilyketomaatteja(varmistin vielä myyjältä voiko näin tosiaan olla).
Nämä ainakin nyt tulivat äkkiseltään mieleen.
 
Itse asioin oikeastaan pelkästään Stockmannin Herkussa ja Lidlissä. Yleensä viikonloppuisin tilaan kokin kotiin tekemään ruokaa.
 
Tuoretta? Jotain mitä ei ole pakattu vakuumiin. Tai sitten kotimaista. Esim naudan ulkofilettä ei ole kotimaisena liiterissä ollenkaan.

Tuore ja naudanliha ei ole hyvä yhdistelmä ;)
Itse haluan marinoimatonta lihaa, joiden valikoima on huono.

PS. Viimeksi tänään otin ulkofileen, sitä on löytynyt.
 
Mitä noita lidlin entrecote ja naudan ulkofile paloja olen katsellut niin ovat jääneet ostamatta. Näyttäisivät olevan pelkästään jämäpaloja joita ei ole kuitenkaan jalostettu vaikka jauhelihaksi. Valmiiksi leikatut palat sen sijaan näyttävät ihan ok tavaralta ja joskus on tullut muistaakseni ostettuakin.
Meidän talousalueella tulee käytyä noin viidessä eri lidlissä ja näissä isot erot tavaran riittävyyden ja tarjoustavaran saatavuuden kanssa. Parhaassa korkeintaan kohtuullinen ja muissa heikko.
 
Onhan se jo nyt sanomatta selvää, että jos entrecote/sisäfilee maksaa Lidlissä 23e/kg kun normaalisti muualla 30e/kg on kyseessä vähemmän laadukkaampaa osaa.

Samaa pätee muutenkin kaikkien lihojen kanssa. Jos kyseessä ei ole jonkun kauppahallin laadukas lihatiski on kompromissi aina tehtävä hinnan perusteella.
 
Viimeksi muokattu:
Onhan se jo nyt sanomatta selvää, että jos entrecote/sisäfilee maksaa Lidlissä 23e/kg kun normaalisti muualla 30e/kg on kyseessä vähemmän laadukkaampaa osaa.

Samaa pätee muutenkin kaikkien lihojen kanssa. Jos kyseessä ei ole jonkun kauppahallin laadukas lihatiski on kompromissi aina tehtävä hinann perusteella.
Totta, ja sitten on se porukka joka ostaa hinnan perusteella kehuen miten säästi. Itse en jaksa edes kiinnostua lidlin lihatarjouksista kun tavara on mitä on.
 
Onhan se jo nyt sanomatta selvää, että jos entrecote/sisäfilee maksaa Lidlissä 23e/kg kun normaalisti muualla 30e/kg on kyseessä vähemmän laadukkaampaa osaa.

En ole lihanleikkaaja, miten kokonaisesta sisäfileestä tai välikyljyksestä saa leikattua sen vähemmän laadukkaamman osan?
Samaa "Atriaa" tai "HK:ta" se kotimainen on ollut. Atriat on sielläkin sen 30+/kg kun ei ole tarjousta. Jos vain mahdollista, niin itse suosin kaukomaalaista, kun ei sitä oikeaa kunnon marmoria ei raaski ostaa.

@Matolaatikko jos en väärin muista, niin Herralta saattaa löytyä faktaa kysymykseen.
 
Itse arvostelin ulkofilettä ja entrecotea. Muutaman vuoden lihaa leikanneena olisin nuo palat laittanut myllyyn. Liikaa rasvaa pinnalla, kalvoja ja aukinaista sisällä ym.
Tuollaisesta köntistä kun alkaa työstämään pannun kautta lautaselle kelpaavaa niin hävikin iso osuus nostaa kilohinnan paljon korkeammaksi kuin kunnon tavarassa.

Se vähemmän laadukkaampi osa lienee usein jostain lypsylehmästä. Entrecotessa voi venyttää ajatusta mitä osaa voi siksi sanoa kuten ulkofileen päädyissäkin.

Toki kilohinta näyttää hyvältä.
 
En ole lihanleikkaaja, miten kokonaisesta sisäfileestä tai välikyljyksestä saa leikattua sen vähemmän laadukkaamman osan?
Samaa "Atriaa" tai "HK:ta" se kotimainen on ollut. Atriat on sielläkin sen 30+/kg kun ei ole tarjousta. Jos vain mahdollista, niin itse suosin kaukomaalaista, kun ei sitä oikeaa kunnon marmoria ei raaski ostaa.

@Matolaatikko jos en väärin muista, niin Herralta saattaa löytyä faktaa kysymykseen.

En ole ihan varma ymmärsinkö kysymystä, mutta yritän vastata parhaani mukaan.
Kyllä se sisäfile on kokonaisuudessaan laadukasta, eipä sitä raaski oikein silputa. Keskellähän on chateaubriand, kaikkein mehevin ja tasapaksuin sisäfileen palanen. Hännät siitä fileestä sitten on hieman ns ohuempaa ja huonompaa.

Kannattaa koittaa löytää naudan kuvelättyä jostain! On meinaan ihan törkeän halpa tasapaksu lätty ja laadultaan voisin sanoa että ihan ulkofileen veroinen. Hinta huomattavasti huokeampi. Englanniksi sitä kutsutaan flank steakiksi. Noin kämmenen kokoinen lätty, paksuudeltaan noin 2-3cm ihan ehtaa tavaraa. Ei jänteitä, ei kalvoja. Täyttä tavaraa. Aliarvostettua, mutta näin meidän kesken, onneksi näin on. Saadaan halvemmalla pihvikamaa.

Etuselästä sitten tulee entrecote, joka mielestäni on täysin yliarvostettua paskaa. Kalvoinen liha, joka on sitkeääkin paistettuna. Mieluummin ottaa naudan ulkofileen, jos vain suinkin pystyy. Sitten on butcher steak ja skirt steak. Butcher tulee lapaluun vierestä, murea pitkulainen lihanpala, painoa sen 0,5-1,5kg. Skirt steak on kupeesta myöskin, mutta todella ohut, ja sitäkin mureampi.

Ja jos naudan rintaa löydät, niin kannattaa kokeilla. Vaatii pientä ylilämmitystä, sen pitää ylikuumentua muistaakseni 90 asteeseen ja sitten välittömästi uunista pois oleentumaan. Kerran olen tehnyt ja voi poijjat oli hyvää.

Marmorifilettä ei taida kaupoista löytyä ja hinnat on aivan jotain uskomatonta. Ei sitä raaski kovinkaan herkästi ostaa. Itse toki työsuhde-etuina sitäkin saan ostettua, ja kyllä marmori vain on ihan lyömätön liha, ei voi mitään.

Jos tämä yhtään selvensi ja antoi vinkkejä.

Jos fileen/entrecoten putsaamista tarkoitit, niin siihenkin on vain yksi neuvo. Kalvoja pitkin mennä vain ja ottaa haluamat kalvot ja rasvat pois.



Edit. Nyt luin lainaamasi viestisi ja ihmettelit kuinka toinen sisäfile tai entrecote voi olla halvempaa ja huonompilaatuista?

Kotimainen liha maksaa. Yksinkertaisesti näin. Tuottaja, lihatalo, kaikki siinä välissä, ja kauppa vie omansa. Markkinointi, brändi. Palkat pitää maksaa, elinten ruokinta ei välttämättä ole parhaimmasta päästä ulkomailla.

Liha on lihaa, on se sitten minkämaalaista. Sisäfile on sisäfile, ehkä saattaa 2-laadun leikkuuta olla, josta siis halvempi hinta.

Mutta ulkomailla ei lihankäsittely maksa niin paljoa. Saksassa leikkaa turkkilaiset leikkaajat, jotka saa todella pientä palkkaa. En tiedä paljonko siellä tuottajan osuus on. Mikä on elintarvikkeiden valvonnan laatu, ja hinta sille. Ulkomailla tuotettu liha on pääosin aina halvempaa vs kotimainen.
 
Viimeksi muokattu:
Itse arvostelin ulkofilettä ja entrecotea. Muutaman vuoden lihaa leikanneena olisin nuo palat laittanut myllyyn. Liikaa rasvaa pinnalla, kalvoja ja aukinaista sisällä ym.
Tuollaisesta köntistä kun alkaa työstämään pannun kautta lautaselle kelpaavaa niin hävikin iso osuus nostaa kilohinnan paljon korkeammaksi kuin kunnon tavarassa.

Se vähemmän laadukkaampi osa lienee usein jostain lypsylehmästä. Entrecotessa voi venyttää ajatusta mitä osaa voi siksi sanoa kuten ulkofileen päädyissäkin.

Toki kilohinta näyttää hyvältä.


Tätähän moni ei tiedä, mutta suurin osa marmoreista tulee vanhoista lehmistä. Rotukarjan marmori sitten erikseen toki. Aberdeen esimerkiksi on sellainen marmorisoituva elukka ja liha on mureaa.

Mutta ne marmorit, mitä ravintoloissa syötte, on lähes poikkeuksetta vanhemman lehmän ulkofilettä. Eikä siinä mitään, itsekin syön sitä ja maukasta lihaa onkin.

Entrcoten tarkat kohdat on meillä määritelty, ulkofile menee kolmannen kylkiluun välistä poikki. Siinä on entrecoteen alkupää, sitten siitä noin 30-35cm pituinen entrecote otetaan. Ja JOS se on auki/aukeaa paikat, niin silloin on ollut paska leikkaaja, joka on repinyt ulkofileen irti ruhosta. Sen lihan siinä ulkofileen ympärillä kuuluu olla yhtä sen fileen kanssa.

Terkuin 14 vuoden hommat lihanleikkaajana :thumbsup:


Ai niin, tuosta vakuumista vielä sen verran vielä, kun siitä oli puhetta aiemmin niin, ne menee mureutukseen 3kk ajaksi, jolloinka ei voi olla paljaana ne lihat pilaantumisen vuoksi. Siksi kaupassa näet vain vakumoitua naudanlihaa.
 
Viimeksi muokattu:
Matolaatikko vastaili myös muiden kirjoituksiin ja samalla minunkin väittämiib. Eli todettua tuli erot ja syyt joiden takia itse en vaivaudu noita lihoja lidlistä ostamaan.

Entrecote:lle kannattaa antaa vielä yksi mahdollisuus. Hanki oikein herkullisen näköinen pihvi tai pari jossa paljon rasvaa mutta pieninä suikaleina, leikkaa ulkoreunalta ylimääräinen rasva pois. Todella kuumalla teräspannulla väri molemminpuolin, mausta ja pannuineen 180 asteiseen uuniin 10 min. Ota uunista ja anna vetäytyä toinen 10 min, leikkaa siivuiksi ennen lautaselle nostoa. Vielä maukkaampi jos uunin pystyy korvaamaan hiiligrillillä.
 
Matolaatikko vastaili myös muiden kirjoituksiin ja samalla minunkin väittämiib. Eli todettua tuli erot ja syyt joiden takia itse en vaivaudu noita lihoja lidlistä ostamaan.

Entrecote:lle kannattaa antaa vielä yksi mahdollisuus. Hanki oikein herkullisen näköinen pihvi tai pari jossa paljon rasvaa mutta pieninä suikaleina, leikkaa ulkoreunalta ylimääräinen rasva pois. Todella kuumalla teräspannulla väri molemminpuolin, mausta ja pannuineen 180 asteiseen uuniin 10 min. Ota uunista ja anna vetäytyä toinen 10 min, leikkaa siivuiksi ennen lautaselle nostoa. Vielä maukkaampi jos uunin pystyy korvaamaan hiiligrillillä.


Juu kyllähän niitä hyviä entrecoteja saisi kun osaisi tehdä. Itse syön vain medium-, niin silloin tuppaa se kalvo jäädä sitkeämmän puoloiseksi. En ole kokki, en osaa kokata mitään hienoa, mutta leikkaan eläimen kuin eläimen ja osaan ottaa minkä tahansa palan eläimestä pannulle :)

Jos jotain oikein hienoa ja uskomattoman pehmeää lihaa haluatte syödä, niin suosittelen kauriin ulko tai sisäfilettä. Ai tottajumalauta, siinä on euforia sataprosenttinen. Vähän suolaa ja pippuria, öljyssä ja voissa paistettu. 30sek per puoli. Ai ai ai ai.

Syksyllä vasta saan lisää itse kaurista ja hirveä, kun jahdit alkaa :itku:
 
Aamupäivällä tuli viikonlopun ostokset tehtyä cittarissa ja mm. 2 oikein hyvännäköistä entrecote pihviä tuli ostettua. Alkavan loman kunniaksi vedetään herkuttelu viikonloppu ja kun mietin mitä tänään ostamistani tuotteista saisin lidlistä niin alle puolet oli arvioni. Viikonloppu menee aika texas-hengessä mutta jos herkut pitäisi hankkia lidlistä olisin ostanut ehkä iltalia-kerikka-ranskaviikkojen rääppeitä.
 
Aiempina vuosina tuli käytyä ruokaostoksilla lähes pelkästään S-marketeissa. Nykyään ykköspaikan on ottanut K-Citymarket, mutta sen lisäksi käyn myös S-marketissa ja Lidlissä.
Hommahan menee niin, että Pirkka setsuuriviipaleet haen K-marketista, graavilohiviipaleet Lidlistä, hevosen jauhelihan ja pullapitkon S-marketista ja K-Citymarketista kääretortun. No, tämä oli kärjistys, mutta monesti joudun käymään neljässä kaupassa samalla kauppareissulla. Onneksi ovat lähellä toisiaan.
 
Paikallisessa Lidlissä on ainoastaan brassi sisukkaa 29-30€/kg joka saattaa joskus olla 25.90€ alennuksessa eli maksaa suunnilleen saman kuin cittarien ja prismojen vastaavat ja maku on hyvin lähelle sama, ei ainakaan huonompi. Missä Liiterissä myydään jotain surkeampaa 23€ sisäfilettä?

Tuntuu käsittämättömältä muuten että joku 14 vuoden lihanleikkaajan kokemuksella kirjoittaa entrecotesta tuohon sävyyn, satun itsekkin tuntemaan usempia lihanleikkaajia (nämä kertoivat mm. että kun kaupoissa, joissa olivat töissä, toisinaan oli wagyuta kehissä niin pienen menekin takia saivat itse ostaa nuo kotiin jauhelihan hinnalla :)) ja näiden suosikkilihaa tuo on lähes poikkeuksetta. Makuja on toki monia ja toki myös eri rotujen elukoista tulee erilaatuisia lihoja.

Flanksteak kuuluu myös omiin suosikkeihin.
Flat Iron Steak on myös vähemmän tunnetuista omia suosikkeja jota nytkin on jääkaapissa.
Näitä toki ei liiteristä (ainakaan paikallisesta) löydy.
 
Paikallisessa Lidlissä on ainoastaan brassi sisukkaa 29-30€/kg joka saattaa joskus olla 25.90€ alennuksessa eli maksaa suunnilleen saman kuin cittarien ja prismojen vastaavat ja maku on hyvin lähelle sama, ei ainakaan huonompi. Missä Liiterissä myydään jotain surkeampaa 23€ sisäfilettä?

Aika usein ainakin meidän litukassa on tuota 23-25e sisäfilettä tarjouksessa, eli kyseessä ns. kestotarjous. Kyllä se ihan brasilialaista ainakin väittää olevan ja en ole sitä tietenkään testannut, joten perustin väitteeni puhtaasti alhaiseen hintaan verrattuna muut.
 
Vaikka otsikossa lukeekin K-Market ja S-Market, niin tein hintavertailun K-Citymarketin ja Prisman välillä. Lidliä ei nyt saanut mukaan, kun keräsin hinnat verkosta paikallisista marketeista (K-ruoka.fi ja Foodie.fi). Prisma osoittautui peräti 10,38% edullisemmaksi kuin K-Citymarket mutta puolet tuosta erosta syntyi pakastemansikoista. Toisaalta, jos mukaan laskee vielä Bonus- ja Plussakertymien hyödyt (ostokset 500€/kk), niin Prisma on vieläkin edullisempi vaihtoehto (11,76% halvempi).

EDIT: Jos korvataan ulkomaalaiset pakastemansikat suomalaisilla Prisman hinnoissa (2,29€ -> 5,35€), niin Prisma on 4,36% edullisempi.

TuotePrisma CitymarketErotusPrismaCitymarket
Appelsiinileivoskeksi
0.98​
0.99​
0.01
X-tra Appelsiinileivoskeksi 300 gK-Menu appelsiinileivoskeksi 300g
Appelsiinimehu
0.45​
0.75​
0.3
Xtra 1l appelsiinimehuK-Menu appelsiinimehu 1l
Banaani
1.27​
1.49​
0.22
Chiquita-banaani 1kgPirkka banaani 1kg
Broilerin filesuikale
2.98​
2.95​
-0.03
Kotimaista kanan paistisuikale curry-pippuri 450gPirkka Vikkelät kanasuikale hunajamarinoitu 450g
Cola
0.99​
0.95​
-0.04
Rainbow 1.5 l kmp ColaK-Menu cola virvoitusjuoma 1.5l
Edam-juusto
3.15​
2.49​
-0.66
Kotimaista 325g edamjuustoPirkka edamjuusto 350g
Fetajuusto
2.19​
1.19​
-1
Rainbow Feta 23 %. 200 gK-Menu salaattijuusto 200g
Greippilonkero kevyt
1.87​
2.45​
0.58
X-tra 0.5L tlk Greippilonkero kevyt 4.7%Pirkka greippilonkero light 4.7% 0.5l
Jauheliha
2.09​
2.19​
0.1
Kotimaista Sika-nauta jauheliha 400gK-Menu sika-nautajauheliha 400g
Kahvi
2.89​
2.89​
0
Rainbow kahvi 500g sj suodatinkahviPirkka Costa Rica suodatinkahvi 500g UTZ
Kalapuikot
0.95​
1.15​
0.2
Rainbow Kalapuikot 250 g/10 kpl MSCPirkka kalapuikko MSC 10 kpl/250 g pakaste
Kananmunat
1.35​
1.35​
0
Kotimaista Kananmunat M 10 kpl / 580 gK-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
Kaurahiutale
0.75​
0.99​
0.24
Kotimaista 1kg kaurahiutalePirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
Ketsuppi
0.49​
0.99​
0.5
X-tra Tomaattiketsuppi 1KGK-Menu tomaattiketsuppi 1kg
Margariini 60%
0.27​
0.29​
0.02
X-tra Margariini 60. 400 gK-Menu margariini 60% 400g
Meetvursti
2.25​
2.19​
-0.06
Rainbow Venäläinen meetvursti 200gPirkka venäläinen meetvursti 210g
Olut
0.93​
0.98​
0.05
KOFF Special Edition Lager olut 4.4 % tölkki 0.33 LUrho olut 4.3% 0.33l
Pakastemansikat
2.29​
5.49​
3.2
Rainbow Mansikat 500 gPirkka suomalainen mansikka 500g pakaste
Peruna
1.49​
1.49​
0
Kotimaista 2kg suomalainen yleisperunaK-Menu suomalainen pesty yleisperuna 2 kg
Pitkäjyväinen riisi
2.75​
1.99​
-0.76
Rainbow Pitkäjyväinen riisi 2 kgK-Menu pitkäjyväinen riisi 2kg
Porkkana
1.25​
1.49​
0.24
Kotimaista 1kg suomalainen porkkanaPirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1 lk
Rasvaton maito
0.58​
0.59​
0.01
Valio Hyvä suomalainen Arki rasvaton maitojuoma 1 lPirkka suomalainen rasvaton maito 1l
Riisimuro
2.25​
2.65​
0.4
Rainbow Riisimuro 500 gPirkka riisimuro 500g
Ruisleipä
1.67​
1.69​
0.02
Vaasan Ruispalat 660g 12 kpl täysjyväruispalaleipäVaasan Ruispalat 660 g 12 kpl täysjyväruisleipä
Rapsiöljy
1.49​
1.59​
0.1
X-tra Rapsiöljy 1 lK-Menu rapsiöljy 1l
Sokeri
0.79​
0.89​
0.1
Rainbow Kidesokeri 1 kgPirkka sokeri 1 kg
Tumma suklaa
1.69​
1.95​
0.26
Rainbow Tumma leivontasuklaa 200 gPirkka tumma suklaa 200g UTZ
Täysjyväspagetti
0.7​
1.19​
0.49
Rainbow Täysjyväspagetti 500 gPirkka täysjyväspagetti 500g
Vaniljakermajäätelö
0.91​
1.19​
0.28
Rainbow Vaniljakermajäätelö 1 lPirkka kermajäätelö vanilja
Vehnäjauho
0.89​
0.99​
0.1
X-Tra Vehnäjauho 2 kgK-Menu erikoisvehnäjauho 2kg
Vispikerma
0.98​
1.39​
0.41
Kotimaista Vispikerma laktoositon 2dlPirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
45.58 €​
50.86 €​
5.28 €​

BonusPlussaErotus
Kertymä (500€/kk ostokset)0,03%1500 pistettä
€/kk
15 €​
7.50 €​
Per ostos
1.37​
0.76​
Yhteensä
44.21 €​
50.10 €​
5.89 €​
 
Viimeksi muokattu:

Statistiikka

Viestiketjuista
259 286
Viestejä
4 507 906
Jäsenet
74 349
Uusin jäsen
maaniman

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom