Laskettelu

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja debuggeri, 30.10.2016.

 1. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Viime viikko meni taas Dolomiiteilla Sellarondan rinteitä ihmetellessä. Luonnonlunta ei ollut yhtään, mutta suunnilleen kaikki rinteet oli auku tekolumen avulla. Tykkään kyllä kovasti käydä tuolla laskemassa. Nyt oli neljäs vuosi tuolla ja siellä oli viime kertoihin verrattuna vähemmän porukkaa.

  Tuli nyt sitten sisäänajettua myos nuo Salomon Dialoguet. Ekana päivänä ei kipeytynyt jalat yhtään. Sitten pikkuhiljaa alkoi kengat joustamaan pohjasta ja kipuilu alkoi taas. Erityisesti jos heitän pitkän mustan rinteen ilman taukoja, niin jalkapohjat on kuin tulessa. Jotenkin fronttikäännos rasittaa jalkapohjia. Tosiaan kun kengät oli vielä pakasta vedetyt ja pohja oli jäykkä, niin kipua ei tullut. Onneksi näillä kengillä laskee jo paljon paremmin kuin vanhoilla Burtoneilla. Nyt pystyn oikein tauottamalla laskemaan ilman suurempia kipuja. Nyt ei myoskään sompahisseissä ja helpoilla loivilla pätkillä tullut jalat kipeaksi. :)

  Kävin testaamassa ensimmäistä kertaa myos alueen jyrkimman rinteen, Gran Risan. En ole ennen noin jyrkkää ja pitkää rinnettä laskenut, mutta tulipahan tehtyä ja pääsee sanomaan, että on laskenut siitä. :)
   
 2. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Lasketteluharrastuksen suosion tällä foorumilla huomaa siitä, että vuoden päästä edellistä viestistäni tulen päivittämään tilannetta ja huomaan viimeisimmän viestin olevan omani. :)

  Tuli taas viime viikko vietettyä Dolomiiteillä vakkaripaikassa. Tänä vuonna olikin todella paljon lunta ja sitä sateli vielä lisää lähes päivittäin. Oli kyllä siistiä vetää pehmeitä rinteitä alas, vaikka näkyvyys ei aina ollutkaan 100 %. Vähän rauhallisempaan tahtiin tuli laskettua kuin viime vuonna.

  [​IMG]

  En muista viime vuoden kilometrejä, mutta oli niitä jonkin verran enemmän, koska tänä vuonna ekana päivänä pääsi rinteeseen vasta iltapäivällä.

  Kausi tuli avattua Stubaissa, Itävallassa jo joulukuun alkupuolella, mutta juuri tulin kipeäksi matkaa ennen, niin en päässyt rinteeseen kuin yhtenä päivänä puolikuntoisena. Siellä oli vielä ihan surkeat säät. Lähemmäs 20 astetta pakkasta ja aivan törkeä tuuli. Ei ollut kovin hieno kokemus. Tuonne kannattaa varmaan mennä ennemmin joskus loppukeväästä...

  Toivottavasti tällä kaudella on enemmän aikaa heittää viikonloppureissuja eri puolelle Alppeja. On se vaan niin siistiä hommaa.

  Hienosti pilviä kahdessa kerroksessa (iso kuva):
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018
  sledass tykkää tästä.
 3. sledass

  sledass

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Marraskuun lopulla tuli käytyä Suomen lapissa avaamassa laskukausi, neljäpäivää sumussa yllästunturia, levitunturia, pallastunturia, kumputunturia ja kesänkiä. Se olikin eka kerta moneen vuoteen tunturilapin suunnilla suksilla. Perinteisen laskuporukan ja perheen aikataulujen takia lähden yksin matkaan alpeille, mutta onneksi sieltä löytyy laskukavereita seuraksi. Hiihtolomapuolikkaalla perheen kanssa Rukaa kuluttamaan ja jos sitten kevätlumille saisi Norjaan reissun aikaiseksi. Oli se vain niin hieno paikka, kun ekaa kertaa siellä viime keväänä kävi.
   
 4. sledass

  sledass

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kuva Val Gardenasta Colfoscoon päin? Tuon edessä näkyvän töppyrän takana kallioiden välissä olis kivan näkönen hütte, minne ois joskus kiva mennä yöksi..

  Ja noihin laskumetreihin, jos rinnettä on laskenut keskimäärin päivässä alle 10 000 metriä, niin silloin on kyllä liikaa vietetty aikaa baarin puolella ;)
   
 5. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Kuva on Dantercepies-gongolihissin yläasemalta Selva di Val Gardenaan päin. Tuosta jos lähtis "taaksepäin" niin päätyisi Passo Gardenan kautta Colfoscoon. Lähelle meni kuitenkin. :) Baitan nimi on Panorama, jos tarkoitat tuota tuossa etualalla oikealla verkkoaidan takana näkyvää tönöä.

  Tuo 31090 m on matka pystysuorassa linjassa maahan nähden. Laskukilometrit on 161,40 km, eli jos jakaa tuon seitsemällä, niin päivää kohden kilsoja tulisi 23. Eihän tuo nyt kuitenkaan mikään megaurheilusuoritus ollut, mutta omaan tasooni nähden kilometrejä tuli kyllä ihan riittävästi. :) Ekan ja vikan päivän voi laskea puolikkaiksi, koska ekana päivänä tuli tehtyä vain kolme laskua ja vikanakin vain Selvasta Colfoscoon ja takaisin, koska piti varautua liikenneruuhkiin paluumatkalla.

  En muuten suosittele kellekään uudenvuoden viikkoa Sellarondan laskettelukeskuksissa. Porukkaa on aivan sairaasti ja varsinkin nimenomaan Sellarondan reitillä oleviin hisseihin on paljon jonoa. Lounastaukoonkin saa varata ainakin 2 tuntia ellei sitten syö vaan jotain sämpylää jossain baarissa. Itse harmittavasti joudun väkisinkin lomien (omien ja perheenjäsenten) takia menemään juuri tuolla viikolla. Saa olla myös rinteessä varuillaan, koska siellä on laskemassa paljon sunnuntaihiihtäjiä. Saslongingkin päällä yksi nainen kyseli reittineuvoja ja valitsi lopulta Saslongin mustan rinteen punaisen sijaan, koska sai tietää, että siellä on aurinkoisempaa. :D Jos sataa luntaa niin rinteet on hieman tyhjemmät ja jonotkin ovat luonnollisesti lyhyemmät.
   
 6. Louke

  Louke

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Viikko 11 olisi tarkoitus viettää Dolomiteille Canazein kylästä lasketellen. Ensimmöinen kerta tuonne Dolomiteille ja toinen kerta alpeille, odotan innolla. Toivottavasti on Viikolla11 vielä hyvin lunta jäljellä ja aurionkoakin näkyisi. 6 hengen porukalla lumilaudoilla olisi tarkotus paikkaa koluta. Onko Nigel kokemuksia tosta Canazein kylästä? Hyviä ruoka mestoja lähikylistä yms? Muitakin vinkejä missä ainakin kannattaa käydä viikonaikana pyörimässä saa antaa :) Ainakin Sella ronda tulee kierrettyä ympäri ja Marmoladan huipulta laskettua muuta ei olla vielä lukkoon löyöty.
   
 7. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Passo Pordoin ja Passo Sellan seutu on juuri aluetta, jolla olen viettänyt vähiten aikaa enkä ole Canazeissa ja Campitellossa ole koskaan käynyt. En siis osaa siltä alueelta kyllä oikein mitään suositella. Canazein ei kuitenkaan tukikohtana pitäisi olla hassumpi. Siellä on myös jonkin verran matalampi hintataso kuin tuolla Selva-Ortisei-alueella, jossa itse käyn. Veikkaisin, että viikolla 11 pääsee jo nauttimaan hyvin auringosta. :)

  Jos olette Plan de Gralbassa lounasaikaan, niin siellä on Rifugio Emilio Comici -majatalo, jossa on todella hyvää kalaa, jos teille kalaruoat maistuu. Ainakin tuolla uudenvuoden viikoolla sinne pitää olla melkein pöytävaraus, muuten joutuu odottelemaan todella kauan. Muilla viikoilla pääsee varmaan syömään ilmankin.

  Arabbasta kannattaa nousta isolla hissillä Porta Vescovolle ja käydä ylhäällä olevassa Rifugio Luigi Gorzassa bombardinoilla tai ainakin kahvilla. Aivan törkeän hienot maisemat sieltä. Porta Vescovon rinteet onkin koko alueen parhaimmistoa kokonaisuutena. Varsinkin itse tykkään rinteestä numero 5 eli Sourasasista. Tällä alueelle on muutenkin ehkä keskimääräistä vähemmän porukkaa, koska tuonne ei paista aurinko ja Sellaronda ei kierrä noiden parhaiden rinteiden kautta.

  Yksi hyvä lenkki olisi käydä laskemassa La Longia, eli Dolomiittien, jos ei pisin niin yksi pisimmistä, rinteistä. Pituutta tuolla on 10,5 km. Canazeista sinne on vähän pitkä matka, mutta kerkeää kuitenkin hyvin jos lähtee ajoissa liikkeelle. Canazeista reitti menisi siis suunnilleen näin: Hissillä ylös Belvedereen ja sieltä oranssien Sellaronda-opasteiden (vihreät Sellaronda-opasteet kiertää vastapäivään ja oranssit myötäpäivään.) seuraten aina Ciampinoin päälle asti. Sieltä sitten lasketaan Saslongia pitkin Santa Cristiinaan. Heti Saslongin pohjalla oikealla puolella näkyy vaakatasoinen mattohissi, joka kuljettaa Santa Cristiinan alittavaan junaan. Junamatka kestää pari minuuttia. Sitten Col Raiser -gongolilla ylös ja sieltä jatketaan Secedan suuntaan. Seceda-tuolihissillä ylös ja siellä onkin sitten jo opasteet La Longian suuntaan. Sitten kun La Longia on laskettu niin kahdella hissillä pääsee takaisin ylös Secedalle ja siitä sitten samaa reittiä takaisin Canazeihin (paluumatkalla pitää siis seurata vihreitä Sellaronda-kylttejä). Olette varmaan lounasaikaan paluumatkalla Secedan päällä ja siitä laskette pari sataa metriä Baita Danieliin syömään. Kaikki ottaa Uova, pancetta e patate (kaksi paistettua kananmunaa, pekonia ja perunaa) -annokset niin jaksaa kotiin asti. :)
   
 8. sledass

  sledass

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Juu juu, samaa kohtaa tarkotin (näkyy tuolla omassa kuvassa taustalla) haikkailtiin siitä colfoscoon päin seuraavan hissin yläasemalta vielä ylöspäin ja laskettiin siellä takana oleva laakso takaisin val gardenaan. Samoin Marmoladalta suoraan canazein suuntaan lähtevä pätkä oli makee, kallioon louhittuja 1. maailmansodan aikaisia reittejä pitkin laskettiin ja sitten sellanen rotko, n. 3m leveä, 10m syvä ja n. 300 metriä pitkä... pitäis olla siitäkin kuva jossain. Sellan läpi menee kans monta huikean hienoa reittiä mm. val mezdi (tsekkaa youtube).

  1606264_10151929653922406_557256959_o.jpg
   
 9. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Aika hc meininkiä. :) Ei tulisi mieleenkään lähteä Marmoladalta mihinkään muualle kuin sen ainoan rinteen suuntaan, mutta on tuolla nähtävää näköjään rinteiden ulkopuolellakin.
   
 10. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  197
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Youtubessa vähän tsekkasin videoita, niin näyttää siltä, että sieltä on porukkaa jonkin verran kuitenkin myös rinteiden ulkopuolella. Onko noita off pistejä merkattu mitenkään vai pitääkö vaan tietää?
   
 11. xtr

  xtr

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Viime viikko meni selvassa ja kyllä kelit suosi. La longia ja vähän noita muitakin keskuksen ilmoittamia kilsamääriä joutuu kritisoimaan. Gpsn mukaan la longia jäi alle seitsemän kilsan. Ja ne sellarondankin matkat sisältää hissit siihen 42-45km. Ei sillä etteikö silti kilsoja saatu kerättyä. Mahtavat rinteet koko paikassa ja ei pahoja ruuhkia lukuunottamatta iltapäivän kylään laskua.
   
 12. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Olisko ideoita, miten saada hissikortti vasempaan käteen kiinni? Vanhalla takilla mennään edelleen ja ei tulisi kyllä mieleenkään ostaa uutta takkia ilman tuota pikkutaskua
   
 13. Rozor

  Rozor

  Viestejä:
  1 116
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Osta hanskat missä on tasku kämmenen selkäpuolella?
  En ole itse käyttänyt, mutta parissa viimeisimmissä hanskoissa tuo tasku on ollut, enkä ole muutakaan käyttötarkoitusta sille keksinyt.
   
  iltanen tykkää tästä.
 14. zepi

  zepi

  Viestejä:
  2 154
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Moderneissa porteissa toimii ihan hyvin kauempaakin. Itselläni piippaillut ongelmitta takin rintataskusta useamman vuoden. Mutta laskenkin kyllä goofynä lumilautaa.
   
 15. iltanen

  iltanen

  Viestejä:
  108
  Rekisteröitynyt:
  14.08.2017
  Rukalla käytiin ja toimihan tuo luku pitkän kaverin vasemman olkapään alta vähän liiankin kaukaa. Taitaa olla aika iso se lukulaite eli napsii kortin tiedot ylhäältä alas asti. Aina tuli laudalla kiire päästä portista läpi. Vaimolla tuntui välillä olevan hankaluuksia lukea etutaskusta, vaikkakin samassa taskussa oli muutakin tavaraa.
   
 16. hypodermic

  hypodermic

  Viestejä:
  93
  Rekisteröitynyt:
  31.08.2017
  Onko kellään mitään käryä onko vanhemmilla lumilaudoilla mitään sen erikoisempaa keräily / jälleenmyyntiarvoa? Löytyy varastosta tuollainen 1999/2000 mallin Lib Technologies Jamie Lynn -lauta. Tai oikeastaan mietin, vieläkö noin vanhalla laudalla uskaltaa lähteä rinteeseen mikäli sen huollattaa? Tuostahan on aikaa jo ~18 vuotta. Laudalla on laskettu pari kertaa muutama talvi takaperin, mutta sitä ennen ollut vuosikaudet lähinnä käyttämättömänä varastossa.

  Jos jotain sattuu kiinnostamaan, niin vastaavan näköinen kuin kuvassa:
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
 17. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  269
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  En ole tänne kirjoitellut, koska ei ole mitään "urotekoja" mitä hehkuttaa :) Laskeminen on (ehkä?) vähän sellainen harrastus, että pitäisi olla takamaaston puuteritarinoita, heliskitä sun muuta kovempaa settiä, että viitsii mitään kirjoitella. "Harrastus" tuli aloitettua vähän vanhempana, eli vasta parikymppisenä. Ja koska laskupäiviä ei kauteen paljon mahdu ja pentuaikojen reikäpäisyys puuttuu, ei tuo oma laskeminen ole mitään pro tasoa ja temppuja ei kannata edes miettiä.

  Vuodessa laskupäiviä kertyy ehkä vain 10, tänä vuonna vain 9 ja nekin ovat parina viimevuonna olleet suht lyhyitä ja Suomen keskuksissa. Tahkolla oli ja on kyllä tänä vuonna pirun mukavasti lunta, pohjoisemmassa varmasti vielä paremmin. Laskupäivien vähyys johtuu siitä, että mäet ovat kaukana ja laskuseuraakaan ei perheytymisen vuoksi ole kovin helppoa saada. Lomien priorisointi on varmasti kavereilla muuttunut.

  Muutama vuosi sitten oli hyvä putki, jolloin tuli käytyä Alpeilla. Pari kertaa Chamonix, Davos, Verbier ja Monte Rosa. Nuo on hienoja paikkoja puuterin pöllyttämiseen, mutta varsinkin Chamonixissa pääsee helposti hengestään jos ei tajua omia kykyjään. Siksi onkin tullut laskettua rinteiden lisäksi lähinnä rinteen vierus "offareita" ja sellaisia paikkoja, mistä pääsee helposti pakoon. Muutamia omien kykyjen rajoilla olevia paikkoja (ei varmasti osaavalle mitään haastavaa tai jälkipolville kerrottavaa) on tullut mentyä, mutta niissä on sitten heti vähän epämukavuus alueella. Itsellä on sellainen terve kunnioitus noita vuoria ja mahdollisia vyöryjä kohtaan, että mieluummin ei leiki sellaisella, mitä ei varmasti tunne. Piippereitä, sondeja ja lapioita on ollut mukana, mutta kyllä niiden käyttöä pitäisi oikeasti reenata, ihan turha muuten kantaa mukana. Kyllähän tuolla Alpeilla näkee niitä takki auki laskijoita sellaisissa paikoissa, missä ei välttämättä pitäisi olla.

  Pirun hienoahan nolla isoilla vuorilla on ja ensi kaudelle olisikin mukavasti pitkästä aikaa reissua vireillä... ehkä jopa kahdella eri porukalla. Onneksi itsellä lomaa ja intoa riittää :D Vaatii vaan taas lajitreeniä pohjille, ettei ole ihan hapoilla ensimmäisestä päivästä alkaen. Tuolla kun tulee, Suomesta poiketen, oltua kunnolla koko päivä suksilla aamusta iltapäivälle. Täysiä päiviä ja uni tulee jo kello 21 jälkeen, aamulla taas ennen kasia ylhäällä :)

  Ja koska tämä on tekniikkafoorumi ja kamahifistely kuuluu myös lasketteluun, niin listataan vähän omaa kalustoa. :D Suluissa aiemmat vielä olemassa olevat kamat.

  Jos josku asuu Sappeen keskuksen lähistöllä, niin vielä tänään on mahdollista ostaa kausikortti hintaan 120€ (norm. 540€). Jos nuo mäet riittää ja tykkää vaikka temppuilla ja hyppiä, niin on kyllä hyvä hinta koko kaudesta.

  Snow Challenge 2018 | www.sappee.fi
   
  iltanen tykkää tästä.
 18. sledass

  sledass

  Viestejä:
  67
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tuohon aikaan pitää olla jo repimässä gondolin ovea auki.

  Tää oli hyvä vinkki, tänks!  Omat reissut tänä talvena:
  - Marraskuun lopussa Ylläs-Pallas-Levi-Kumputunturi. Piti mennä Norjaan, mutta myrsky vei lumet joten kierrettiin tehokkaat 4 päivää tuntureita.
  - Tammikuun lopulla yksin 5 laskupäivää reissussa, majoitus jonkun ihmeen Igorin luona Airbnb:n kautta Innsbruckissa (tai no, yhden päivän laskin yksin, muina päivinä löytyi laskukamuja paikan päältä ketkä oli samoilla suunnilla...
  - Helmikuussa puoli viikkoa Rukalla lasten ja vaimon kanssa
  - Pääsiäinen Lyngenissä (Huikeet kelit, mutta lumet herkällään)

  Sitten päälle parit irtopäivät lasten kanssa ja lähitienoilla laskupaikkoja etsien..

  Siinäpä nuo tämän vuoden laskut. Ei näistäkään mitään sankaritarinoita ole kerrottavaksi, varovaista randoilua ja nautiskelua, ylhäällä toppikaljat ja sitten takaisin pelaamaan korttia kämpille. Pääasia on ulkoilu ja että nauttii!
   
  Kiila tykkää tästä.
 19. helppo92

  helppo92

  Viestejä:
  267
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hoidetuilla rinteellä tuli laskettua 9 kertaa ja näiden päälle varmaan suunnilleen saman verran vapaalaskupäiviä Pyhällä ja Pohjois-Karjalassa. Lumien suhteen pitkästä aikaa hyvä talvi ollut ja varsinkin Itä-Suomessa on ollut harvinaisen paljon lunta. Päässyt laskemaan kunnolla paikkoja, jotka ei pienemillä lumimäärillä oikein toimi.

  Kauden aikan tuli vaihettua molemmat suksiparit uusiin. Tällä hetkellä kalusto on seuraava:

  - Rinnesukset: Fischer My Curv
  - Touringsukset: Völkl VTA 84 (siteet Tyrolia Ambition 10)
  - Monot: Salomon Quest 120
  - Sauvat: Kompardell Carbon C7 Ascent
  - Kypärä: Head
  - Lasit: Cebe Origins NXT variochrome (Cat. 1-3)
  - Karvat:

  Vaikuttaa aika kalliilta setiltä, mutta käytännössä ainoastaan kypärästä on maksettu "täysi hinta". Esimerkiksi monot löysin alle satasella pari käyttökertaa vanhoina. Völklin sukset ostettu skiexpoilta 100€, Kompardellin sauvat 30€ Amazonista ja Ceben lasit huippulinsseillä 40€ samasta paikasta (on muuten todella hyvä linssi ja toimii kaikissa olosuhteissa erinomaisesti). Tullut huomattua, että ei näitä laskuvälineitä kannata ostaa lähelläkään normaaleita hintoja.

  Fischereistä tosin täysin uutena Suomesta ostettuna köyhdyin jopa 300€, mutta sekin alle Saksan hintatason. Täytyy tosin todeta, että vihdoin ei suksi ole rajoittavana tekijänä rinnelaskussa. Aivan mieletön pito kovalla pinnalla noissa verrattuna edellisiin suksiin tai oikeastaan mihinkään aiemmin kokeilemiini. Muut porukan laskijat valitelleet jäisiä kohtia rinteessä kun noissa Fischereissä tuntuu vain pito paranevan niissä :) . Naisten mallihan tuo on, mutta näin pätkänä ja kevyenä laskijana voi olla jopa itselle sopivampi :D.

  Reilummin käytettyjä suksia ollut aikaisemmin ja nekin omien valmistajien huippumalleja, mutta edes kantit terävinä ne ei vaan ole lähelläkään vastaavaa. Liekkö suksien rakenne jotenkin väsyy vuosien aikana ja eivät enää toimi usean vuoden jälkeen uudenveroisesti. Tietää ainakin jatkossa välttää noita paljon laskettuja suksia kun ei niissä tunnu ominaisuudet olevan riittävällä tasolla.
   
 20. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  269
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tuo ulkoilu ja nauttiminen on täysin totta! Vaikka ei pro paikoille pääsisikään, niin varsinkin kaveriporukalla laskut on silti pirun mukavaa touhua.

  Tuota kortti sisä- ja ulkohanskan väliin juttua mietin, että syökö kortti jossain vaiheessa hanskoja puhki, mutta ehkä ne hanskat on siinä vaiheessa jo muutenkin vaihtokunnossa.

  Itsekin onnistunut haalimaan noita kamoja hyvillä hinnoilla, osa puoleen hintaan.
   
 21. vrds

  vrds

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  On kyllä ollut säälittävän heikko esitys tämä kausi itselle, vaikka lumitilanne täällä alpeilla oli/on parasta viimeiseen 5 vuoteen, löytyy kausikortti lähikeskuksiin, jne. Taisin käydä peräti 3 kertaa laskemassa. Eihän kausi tosiaankaan vielä ohi ole, mutta oma motivaatio taisi mennä jo tähän talveen. No, ehkä fillarointikausi sitten menee vähän paremmin.
   
 22. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  417
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Täällä uskaltaa varmaan lautailuhommista kysyä myös.

  Pitäisi uusi lauta hommata. Laskuista oli taukoa melkein 10 vuotta. Aikanaan on tullut laskettua paljonkin, pääasiassa rinnettä, metsää, streetiä jne. Nykyisin käytännössä street-/park-hommat jääneet pois.

  Pituutta on 177cm ja painoa 88kg. Burtonin laudoista katsoin Custom Camber 162W:tä. Wide-malli sen vuoksi, että nykyisessä, vanhassa Duotonen freestyle-laudassa Burtonin 11-koon kengät tulevat ikävästi yli. Olisiko tämä lauta järkevä vaihtoehto vai olisiko joku muu parempi? Entä siteet? Mistä nämä saa edullisimmin (ulkomailta tilaaminen ok)?

  Minulle ei tarvitse olla uusin laudan kuviointi, vaan myös vanhemmat käyvät, jos tämä hinnassa näkyy.
   
 23. zepi

  zepi

  Viestejä:
  2 154
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kannattaa varmaan miettiä, että mitä ominaisuuksia siltä laudalta hakee.

  Tykkäätkö tykittää rinnettä täysiä kantilla, hinkkaatko parkkia vai vedätkö jotain kikkailuja rinteen möykyissä vai mitä? Vähemmän laskeneelle voisi melkein suositella jotain rocker-mallia, mutta paras tietty olisi kun noita pääsisi kokeilemaan jossain.

  Rockerin pitäisi helpottaa kääntymään lähtemistä, mutta en tiedä onko se sinulle tarpeen? Toisaalta se ei ole yhtä hyvä kantilla tykiteltäessä.
   
 24. Louke

  Louke

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Laudathan on 10v kehittyneet hirveästi. Nykyään saa hyvän flättilaudan jolla kiva kikkaila esimerkiksi metsässä tai parkissa pomppien, mutta myös nopea rillelasku luontevaa. Sitä kannattaa meittiiä minkälaisissa keskuksissa laskee. Jos pitkät lapin/alppien punaset ja mustat kiikarissa ja pääasia vauhti niin camperi on ehdottomasti paras. Jos taas pääapinona jibbailee rennosti pienemmissä keskuksissa niin joku kehittynyt flätti / hybridi (camperin+rocker yhdistelmä) voisi olla parempi. Puhdasta rockeria en ottaisi, jos lumilautailu taustaa jo kerta löytyy. Itsellä käytössä nyt Burtonin super hero (flätti). Ollut omaan rentoon laskutyyliin hyvä lauta kyllä. Tullut laskettua niin pieniä lähi rinteitä kun pari Alppi reissuakin. Mukava lauta pienissä hypyissä tämmöselle amatöörille, ei tarvitse alastulossa jännittää kanttien haukkaamista :) Burtonin custom flying v vähän katsellut, jos tulisi hyvää tarjoukseen sopiva. Siinä voisi olla kanssa hyvä lauta.
   
 25. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  417
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Kaikkia noita. Nykyinen lauta on 156cm jäykähkö Duotonen Stylus, joka on camber. Itse olen 177cm pitkä, joten tuo on ehkä vielä aavistuksen lyhyt. Ongelmana tuon kanssa on se, että siteet/kengänkärjet tulevat yli molemmilta reunoilta, minkä vuoksi kunnon kanttailu ei onnistu.

  Laskemisesta on ollut taukoa vajaa 10 vuotta, mutta sitä ennen laskin kyllä enemmän ja vähemmän aktiivisesti 10 vuotta eikä tuo camber tunnu olevan ongelma - varsinkin, kun en paremmasta tiedä.

  Pääosin lasken Ylläksellä ja satunnaisesti Norjassa, Euroopan kohteissa jne. Rockeria en ainakaan halua, mutta pitää tuota flättioptiota vielä tutkia.

  Testasin viikonloppuna kaveri vuokraamaa lautaa hetken ja sen ainakin huomasin, että se oli omaan makuuni liian löysä.
   
 26. Louke

  Louke

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016

  Joo vuokralaudat on yleensä löysemmästä päästä aloitelijoiden takia. Jos mahdollista niin kannattaa testata joku medium kova flätti lauta. Uusissa laudoissa on panostettu pitkittäis kierron jäykyyteen tuoden camper laudan ominaisuukkisa flättiin. Eli lauta saattaa olla pituus suunnassa kärjistä taivutettuna löysähkö, mutta kierto liikeesä jäykkä. Tällöin saatu hyvin kääntyvä lauta joka sopii moneen tarkoitukseen.
   
 27. Cumbo

  Cumbo

  Viestejä:
  417
  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Ok, pitääpä yrittää moista jostain metsästää.
   
 28. Kiila

  Kiila

  Viestejä:
  269
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016