Laskettelu

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja debuggeri, 30.10.2016.

 1. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Viime viikko meni taas Dolomiiteilla Sellarondan rinteitä ihmetellessä. Luonnonlunta ei ollut yhtään, mutta suunnilleen kaikki rinteet oli auku tekolumen avulla. Tykkään kyllä kovasti käydä tuolla laskemassa. Nyt oli neljäs vuosi tuolla ja siellä oli viime kertoihin verrattuna vähemmän porukkaa.

  Tuli nyt sitten sisäänajettua myos nuo Salomon Dialoguet. Ekana päivänä ei kipeytynyt jalat yhtään. Sitten pikkuhiljaa alkoi kengat joustamaan pohjasta ja kipuilu alkoi taas. Erityisesti jos heitän pitkän mustan rinteen ilman taukoja, niin jalkapohjat on kuin tulessa. Jotenkin fronttikäännos rasittaa jalkapohjia. Tosiaan kun kengät oli vielä pakasta vedetyt ja pohja oli jäykkä, niin kipua ei tullut. Onneksi näillä kengillä laskee jo paljon paremmin kuin vanhoilla Burtoneilla. Nyt pystyn oikein tauottamalla laskemaan ilman suurempia kipuja. Nyt ei myoskään sompahisseissä ja helpoilla loivilla pätkillä tullut jalat kipeaksi. :)

  Kävin testaamassa ensimmäistä kertaa myos alueen jyrkimman rinteen, Gran Risan. En ole ennen noin jyrkkää ja pitkää rinnettä laskenut, mutta tulipahan tehtyä ja pääsee sanomaan, että on laskenut siitä. :)
   
 2. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Lasketteluharrastuksen suosion tällä foorumilla huomaa siitä, että vuoden päästä edellistä viestistäni tulen päivittämään tilannetta ja huomaan viimeisimmän viestin olevan omani. :)

  Tuli taas viime viikko vietettyä Dolomiiteillä vakkaripaikassa. Tänä vuonna olikin todella paljon lunta ja sitä sateli vielä lisää lähes päivittäin. Oli kyllä siistiä vetää pehmeitä rinteitä alas, vaikka näkyvyys ei aina ollutkaan 100 %. Vähän rauhallisempaan tahtiin tuli laskettua kuin viime vuonna.

  [​IMG]

  En muista viime vuoden kilometrejä, mutta oli niitä jonkin verran enemmän, koska tänä vuonna ekana päivänä pääsi rinteeseen vasta iltapäivällä.

  Kausi tuli avattua Stubaissa, Itävallassa jo joulukuun alkupuolella, mutta juuri tulin kipeäksi matkaa ennen, niin en päässyt rinteeseen kuin yhtenä päivänä puolikuntoisena. Siellä oli vielä ihan surkeat säät. Lähemmäs 20 astetta pakkasta ja aivan törkeä tuuli. Ei ollut kovin hieno kokemus. Tuonne kannattaa varmaan mennä ennemmin joskus loppukeväästä...

  Toivottavasti tällä kaudella on enemmän aikaa heittää viikonloppureissuja eri puolelle Alppeja. On se vaan niin siistiä hommaa.

  Hienosti pilviä kahdessa kerroksessa (iso kuva):
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2018
  sledass tykkää tästä.
 3. sledass

  sledass

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Marraskuun lopulla tuli käytyä Suomen lapissa avaamassa laskukausi, neljäpäivää sumussa yllästunturia, levitunturia, pallastunturia, kumputunturia ja kesänkiä. Se olikin eka kerta moneen vuoteen tunturilapin suunnilla suksilla. Perinteisen laskuporukan ja perheen aikataulujen takia lähden yksin matkaan alpeille, mutta onneksi sieltä löytyy laskukavereita seuraksi. Hiihtolomapuolikkaalla perheen kanssa Rukaa kuluttamaan ja jos sitten kevätlumille saisi Norjaan reissun aikaiseksi. Oli se vain niin hieno paikka, kun ekaa kertaa siellä viime keväänä kävi.
   
 4. sledass

  sledass

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kuva Val Gardenasta Colfoscoon päin? Tuon edessä näkyvän töppyrän takana kallioiden välissä olis kivan näkönen hütte, minne ois joskus kiva mennä yöksi..

  Ja noihin laskumetreihin, jos rinnettä on laskenut keskimäärin päivässä alle 10 000 metriä, niin silloin on kyllä liikaa vietetty aikaa baarin puolella ;)
   
 5. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Kuva on Dantercepies-gongolihissin yläasemalta Selva di Val Gardenaan päin. Tuosta jos lähtis "taaksepäin" niin päätyisi Passo Gardenan kautta Colfoscoon. Lähelle meni kuitenkin. :) Baitan nimi on Panorama, jos tarkoitat tuota tuossa etualalla oikealla verkkoaidan takana näkyvää tönöä.

  Tuo 31090 m on matka pystysuorassa linjassa maahan nähden. Laskukilometrit on 161,40 km, eli jos jakaa tuon seitsemällä, niin päivää kohden kilsoja tulisi 23. Eihän tuo nyt kuitenkaan mikään megaurheilusuoritus ollut, mutta omaan tasooni nähden kilometrejä tuli kyllä ihan riittävästi. :) Ekan ja vikan päivän voi laskea puolikkaiksi, koska ekana päivänä tuli tehtyä vain kolme laskua ja vikanakin vain Selvasta Colfoscoon ja takaisin, koska piti varautua liikenneruuhkiin paluumatkalla.

  En muuten suosittele kellekään uudenvuoden viikkoa Sellarondan laskettelukeskuksissa. Porukkaa on aivan sairaasti ja varsinkin nimenomaan Sellarondan reitillä oleviin hisseihin on paljon jonoa. Lounastaukoonkin saa varata ainakin 2 tuntia ellei sitten syö vaan jotain sämpylää jossain baarissa. Itse harmittavasti joudun väkisinkin lomien (omien ja perheenjäsenten) takia menemään juuri tuolla viikolla. Saa olla myös rinteessä varuillaan, koska siellä on laskemassa paljon sunnuntaihiihtäjiä. Saslongingkin päällä yksi nainen kyseli reittineuvoja ja valitsi lopulta Saslongin mustan rinteen punaisen sijaan, koska sai tietää, että siellä on aurinkoisempaa. :D Jos sataa luntaa niin rinteet on hieman tyhjemmät ja jonotkin ovat luonnollisesti lyhyemmät.
   
 6. Louke

  Louke

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Viikko 11 olisi tarkoitus viettää Dolomiteille Canazein kylästä lasketellen. Ensimmöinen kerta tuonne Dolomiteille ja toinen kerta alpeille, odotan innolla. Toivottavasti on Viikolla11 vielä hyvin lunta jäljellä ja aurionkoakin näkyisi. 6 hengen porukalla lumilaudoilla olisi tarkotus paikkaa koluta. Onko Nigel kokemuksia tosta Canazein kylästä? Hyviä ruoka mestoja lähikylistä yms? Muitakin vinkejä missä ainakin kannattaa käydä viikonaikana pyörimässä saa antaa :) Ainakin Sella ronda tulee kierrettyä ympäri ja Marmoladan huipulta laskettua muuta ei olla vielä lukkoon löyöty.
   
 7. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Passo Pordoin ja Passo Sellan seutu on juuri aluetta, jolla olen viettänyt vähiten aikaa enkä ole Canazeissa ja Campitellossa ole koskaan käynyt. En siis osaa siltä alueelta kyllä oikein mitään suositella. Canazein ei kuitenkaan tukikohtana pitäisi olla hassumpi. Siellä on myös jonkin verran matalampi hintataso kuin tuolla Selva-Ortisei-alueella, jossa itse käyn. Veikkaisin, että viikolla 11 pääsee jo nauttimaan hyvin auringosta. :)

  Jos olette Plan de Gralbassa lounasaikaan, niin siellä on Rifugio Emilio Comici -majatalo, jossa on todella hyvää kalaa, jos teille kalaruoat maistuu. Ainakin tuolla uudenvuoden viikoolla sinne pitää olla melkein pöytävaraus, muuten joutuu odottelemaan todella kauan. Muilla viikoilla pääsee varmaan syömään ilmankin.

  Arabbasta kannattaa nousta isolla hissillä Porta Vescovolle ja käydä ylhäällä olevassa Rifugio Luigi Gorzassa bombardinoilla tai ainakin kahvilla. Aivan törkeän hienot maisemat sieltä. Porta Vescovon rinteet onkin koko alueen parhaimmistoa kokonaisuutena. Varsinkin itse tykkään rinteestä numero 5 eli Sourasasista. Tällä alueelle on muutenkin ehkä keskimääräistä vähemmän porukkaa, koska tuonne ei paista aurinko ja Sellaronda ei kierrä noiden parhaiden rinteiden kautta.

  Yksi hyvä lenkki olisi käydä laskemassa La Longia, eli Dolomiittien, jos ei pisin niin yksi pisimmistä, rinteistä. Pituutta tuolla on 10,5 km. Canazeista sinne on vähän pitkä matka, mutta kerkeää kuitenkin hyvin jos lähtee ajoissa liikkeelle. Canazeista reitti menisi siis suunnilleen näin: Hissillä ylös Belvedereen ja sieltä oranssien Sellaronda-opasteiden (vihreät Sellaronda-opasteet kiertää vastapäivään ja oranssit myötäpäivään.) seuraten aina Ciampinoin päälle asti. Sieltä sitten lasketaan Saslongia pitkin Santa Cristiinaan. Heti Saslongin pohjalla oikealla puolella näkyy vaakatasoinen mattohissi, joka kuljettaa Santa Cristiinan alittavaan junaan. Junamatka kestää pari minuuttia. Sitten Col Raiser -gongolilla ylös ja sieltä jatketaan Secedan suuntaan. Seceda-tuolihissillä ylös ja siellä onkin sitten jo opasteet La Longian suuntaan. Sitten kun La Longia on laskettu niin kahdella hissillä pääsee takaisin ylös Secedalle ja siitä sitten samaa reittiä takaisin Canazeihin (paluumatkalla pitää siis seurata vihreitä Sellaronda-kylttejä). Olette varmaan lounasaikaan paluumatkalla Secedan päällä ja siitä laskette pari sataa metriä Baita Danieliin syömään. Kaikki ottaa Uova, pancetta e patate (kaksi paistettua kananmunaa, pekonia ja perunaa) -annokset niin jaksaa kotiin asti. :)
   
 8. sledass

  sledass

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Juu juu, samaa kohtaa tarkotin (näkyy tuolla omassa kuvassa taustalla) haikkailtiin siitä colfoscoon päin seuraavan hissin yläasemalta vielä ylöspäin ja laskettiin siellä takana oleva laakso takaisin val gardenaan. Samoin Marmoladalta suoraan canazein suuntaan lähtevä pätkä oli makee, kallioon louhittuja 1. maailmansodan aikaisia reittejä pitkin laskettiin ja sitten sellanen rotko, n. 3m leveä, 10m syvä ja n. 300 metriä pitkä... pitäis olla siitäkin kuva jossain. Sellan läpi menee kans monta huikean hienoa reittiä mm. val mezdi (tsekkaa youtube).

  1606264_10151929653922406_557256959_o.jpg
   
 9. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Aika hc meininkiä. :) Ei tulisi mieleenkään lähteä Marmoladalta mihinkään muualle kuin sen ainoan rinteen suuntaan, mutta on tuolla nähtävää näköjään rinteiden ulkopuolellakin.
   
 10. Nigel

  Nigel

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Youtubessa vähän tsekkasin videoita, niin näyttää siltä, että sieltä on porukkaa jonkin verran kuitenkin myös rinteiden ulkopuolella. Onko noita off pistejä merkattu mitenkään vai pitääkö vaan tietää?