Lähiverkko kesähuvilalle

Liittynyt
26.09.2019
Viestejä
20
Tiedustellaanpa viisaammilta, kun olen tuttavalle rakentamassa nyt syksyllä hänen kohta valmistuvalle kesähuvilalle lähiverkkoa, lähinnä että millä kustannustehokkaalla kalustolla tätä tulisi lähteä kasaamaan.

Yhteys tulee Elisan 5G verkon kautta ja haastavan kohteen myötä ajattelin, että ulos sijoitettava reititin olisi viisain? Tämä laite olisi suunnitelmissa.

Sitten ehkä se haastavampi vaihe, kun laitteita tulee jos jonkin verran, niin valinnan vaikeudet. Ideana oli vain tuon Elisan reitittimen kautta muodostaa yhteys, josta se jatketaan 24 porttiselle kytkimelle tekniseen tilaan, mistä taas on jo tehty Cat6 -vedot ympäri talon haluttuihin paikkoihin.
Onko tässä viisainta kytkeä Elisan laitteesta kaikki palvelut DHCP ym. pois ja hankkia hallittava kytkin josta komennetaan kaikkea? Vaiko jakaa osoitteet Elisan reitittimeltä jolloin kytkin voisi olla hallitsematon.
Liekö tosin sitten tuottaa haasteita, että kytkimeltä tarvitaan vähintään 8 PoE-porttia. Mitä mielipiteitä?

Toinen osa-alue on sitten langaton verkko. Kohteeseen tarvitaan 3 WiFi tukiasemaa ja/tai Mesh laitetta, mitkä SINÄ valitsisit?

Ja kolmantena, kameravalvonta. Tarve on 5 ulkokameralle jotka toimivat PoE virralla ja niitä voidaan tarkastella ulkoverkosta omalla puhelinapilla. Tallenteet tulisi saada säilymään max 1 kuukauden joko pilvessä tai fyysisessä laitteessa (NVR). Mitä kannattaisi lähteä tarkastelemaan?

Kaikki neuvot ja visiot tämän paketin rakentamiseen ovat tervetulleita! Kiitos.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 124
Itse olen vastaavia tehnyt Ubiquitin laitteilla. Jos ei ole tarvetta julkiselle IP-osoitteelle, niin kannattaa jättää 5G-modeemi reitittäväksi vaikka laittaisi oman reitittimen sen jälkeen, muuten yhteys voi pätkiä sillä 5G-verkko ei tue DHCP:tä vaan sen hoitaa modeemi, "silta"-tilassakin.

Modeemin jälkeen palomuuriksi esim. UDM Pro, siihen 8TB surveillance-kovalevy kaveriksi kameroille. Palomuurin jälkeen voi laittaa Ubiquitin PoE-kytkimen kameroille, näitä on montaa vaihtoehtoa riippuen haluaako räkkimallia ja miten paljon kamerat ja wifi-tukiasemat vie virtaa. Muille laitteille voi halutessaan laittaa ihan minkä tahansa tyhmän kytkimen, mutta ilmeisesti ei ole ihan euron päälle niin helpoin tietty on laittaa Ubiquitin hallittu kytkin jakamaan dataa PoE:n lisäksi. PoE todennäköisesti edullisempi hoitaa eri kytkimellä kuin muut laitteet, näitä voi puntaroida ja laskeskella.

Wifi-tukariksi esim. U6-Pro, näitä itsellä ja toimii hyvin. U7-sarjasta ei itsellä kokemusta, mutta en vielä näkisi Wifi 7:sta niin paljoa hyötyä hintaan nähden.

Kameroina olen käyttänyt mm. näitä: Camera G5 Bullet - Ubiquiti Store ja sellaisissa paikoissa missä ei kuvan laadulla ole juuri väliä, näitä: Camera G3 Flex - Ubiquiti Store

Verkkoa hallitaan joko selaimella tai UniFi-puhelinsovelluksella. Kameroita hallitaan selaimella tai UniFi Protect -sovelluksella. Data ei tallennu Ubiquitin pilveen vaan ainostaan kovalevylle, mutta yhteydet sovelluksiin kiertää pilven kautta. Ovat tehneet tuon systeemin niin yksinkertaiseksi ettei tarvitse oikeastaan mitään säätää että homma pelittää. Jos haluaa, ettei mikään yhteys kierrä Ubiquitin palvelinten kautta, niin sitten joutuu porttiohjausten ym. kanssa säätämään, mutta sekään ei mahdotonta ole.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
251 626
Viestejä
4 379 276
Jäsenet
72 828
Uusin jäsen
kysymyksiä

Hinta.fi

Ylös Bottom