Kysymyksiä&Vastauksia (Pieniä kysymyksiä aiheesta kuin aiheesta)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Mika!, 16.10.2016.

 1. apek

  apek

  Viestejä:
  663
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Ei kait nyt yritys toisen laskuja maksele. Itselle se määräaikaisuus jää maksettavaksi.
   
 2. Catrik

  Catrik

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  En mä nyt mitään valehtelemaan ala. Mietin lähinnä että pitääkö olla jotain todisteita asiasta tai alkavatko kyselemään miksen ole ilmoittanut liittoon tms (josta ei ole mitään hyötyä kun työntekijät rikkovat turvallisuussääntöjä jatkuvasti, pomot vaan kattelee sormien läpi).
   
 3. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 119
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuosta määräaikaisuudesta täysin viis. Enkä edes tiedä.

  Mutta:

  Siinä kohtaa meni pieleen kun annoit oman numeron firmalle, nimittäin työnumero ja oma numero erikseen, ja luurit kanssa.
  Mulle kävi niin että otin ns. kauppiasliittymän jossa mikään ei maksanut mitään ja kaikilla herkuilla mitä siihen aikaan. Sitten kun vaihdoin firmaa niin siinä oli tekemistä että oman vanhan numeron sain takaisin. Koska se olikin edellisen työnantajan nimissä. Vaikka ex-pomo oli hyvin ymmärtäväinen asian kanssa ja luovutti numeron takaisin mulle, niin kyllä kesti operaattorilla aikaa märehtiä mokoman asian kanssa. Jotain kuukauden päivät taisin olla käytännössä ilman puhelinta koska numero jumissa entisen duunin ja opertaattorin välissä.

  Joten yritä ihmeessä perua tuo numeron siirto ja työluuriin ihan uusi numero, ja vanhan pidät itselläsi niin ei tule ongelmia jatkossa. Mullakin on henk.koht käytössä kaksi numeroa, toinen se priva mikä ollut iät ajat ja vain tutu tietää. Toinen sitten enempi julkisessa jaossa jos tarvis. Työnumerot aina erikseen.
   
 4. Zat

  Zat

  Viestejä:
  1 492
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sain sherlockoitua.  Oli fiilis että joku länkkärileffa tai -sarja. Vastaan tuli The Big Valley -sarjan tunnari, joka kuulosti varsin samantapaiselta kuin kaivattu pätkä. Sen tunnarin Youtube-kommenteissa sitten sanottiin että samantapainen kuin Magnificent 7:n tunnari, ja tadaa :kahvi:
   
  KoessiKenguru tykkää tästä.
 5. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei kai ne sitä numeroa pysty edes siirtämään Elisalle jos on määräaikaisuus DNA:lla? Eli luulisin että tulee bumerangina takaisin ja laittavat sinulle sitten uuden numeron Elisalta. Tai näin se ainakin itellä kävi kun olin naimisissa silloisen Soneran kanssa työpuhelimessa, jouduin odottamaan sen kaksi vuotta että sain siirrettyä numeron.
   
 6. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Noniin! Löytyihän se, kiitos.
   
 7. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 194
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Oma- ja työpaikan SIM-kortti erikseen ja työpaikalta tilaukseen puhelin jossa on kaksi SIM-korttipaikkaa.
   
 8. apek

  apek

  Viestejä:
  663
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Voi siirtää. Silloin taitaa saada DNA:lle satunnaisen pöytälaatikko numeron jota maksetaan määräaikaisuus loppuun ja vanha siirtyy Elisalle.
   
  KoessiKenguru tykkää tästä.
 9. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tämä oli uutta tietoa, tuohan on ihan kätevää.
   
 10. WonderC

  WonderC

  Viestejä:
  165
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä on DNA:n kanssa hieman vastaava tilanne. Liittymä määräaikaisena ja työnantaja tarjoaa puhelinetua. Kyselin DNA:lta onko hommalle mitään tehtävissä, kun kyseessä on tuore määräaikaisuus. Liittymän voi kyllä siirtää, mutta loppuajalle avataan uusi numero johon vanha sopimus liitetään. Eli määräaikaisuus on maksettava jokatapauksessa pois. Päätin kuitenkin odotella sopimuksen loppuun, ennen kun siirryn puhelinedun piiriin.

  Tuo ei kyllä ole ihan normaalia, vaikka näköjään kaikkeen pitää varautua. Tiedän useita henkilöitä, mukaanlukien itseni joilla numeron siirto työnantajalta takaisin on mennyt täysin kivuttomasti.
   
 11. voffer

  voffer

  Viestejä:
  279
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Eiköhän se siirto kannata laittaa takaisin omiin nimiin jo siinä vaiheessa vetämään, kun irtisanoutuu, jolloin ehtii varmasti hyvin omiin nimiin ennen kuin työt firmassa on loppuneet.
   
 12. Kasi

  Kasi

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
  Miksi HEPA suodattimet maksaa niin paljon. Olipa laite, kuin laite, jossa ko.suodatin vain on, niin hintaa riittää. Sitten, kun näitä melkeimpä pakollisia laitteita alkaa kolmesta neljään olla taloudessa, niin summa noista suodattimista alkaa olla jo moinen, varsinkin, kun vaihtoväli on yleensä se 3-6kk!
   
 13. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 119
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se on voinut hyvinkin muuttua paremmaksi, kun omasta jutusta on jo vuosia aikaa.

  Ei siinä oikein ehtinyt tehdä tai edes ajatella asiaa, kun aamulla en vielä tiennyt että illalla kirjoitan jo irtisanoutmispaperia :)
   
 14. Alfredson

  Alfredson

  Viestejä:
  118
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Putsasin hiiren oikuttelevan rullan apteekin isopropyylialkoholilla. Avasin hiiren ja kaadoin sitä raakaa paskaa senttilitran verran ja kasasin. Vielä jonkun ajan päästä kun pyöräytin rullaa niin sieltä tuli sormeen isopropyyliä, ja haisee vieläkin. Kauanko tossa kannattaa odottaa että sen työntää tietokoneeseen / ettei sieltä saa sormiinsa ja sitäkautta silmiinsä tota propyyliä? Tuohan kyllä haihtuu nopeasti, mutta soakkaamisen jälkeen... :D

  EDIT: Tein vielä uusintaputsauksen mutta ei korjaantunut, vaikka parani... hiiren rulla pomppii edelleen vierittäessä
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2019
 15. voffer

  voffer

  Viestejä:
  279
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Toki voi unohtua yksityiskohdat, jos tekee yllättäviä ratkaisuja. Yleensä työsuhteissa on myös kuukauden irtisanoutumisaika, jolloin tällaiset ehtii varmaan hyvin tehdä. Sitten kun hommat on jo loppuneet ja itse huitelee eri firmassa, niin voi olla tietysti haastavampaa niitä HR-tikettejä rustailla vanhaan lafkaan.
   
 16. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 119
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei oikeastaan unohtunut, pikemminkin ei tullut edes mieleen mokoma. Ajattelin pitää kauppiasliittyttämän irtisanoutumisajan loppuun ja sitten alkaa säätämään. Eipä ollut ennen tullut vastaavaa eteen, niin epä sitä osannut niin varautua mihinkään. Mutta eipä siinä ongelmaa lopulta ollut, ainoa että operaattorilla kesti niin älyttömän pitkään.

  Oli muuten erikoinen tunne lopulta kun kukaan ei oikeastaan voinut tavoittaa kännyllä, aikaan näppäinluurit ilman älyä ja somea:D
   
 17. Mytti

  Mytti

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2017
  Valita esimiehelle ja esimiehen esimiehelle työturvallisuudesta, niin joko turvallisuus paranee tai sit työt loppuu. LOparit saa myös helposti saikuttelemalla ja sluibaamalla.
   
 18. svk

  svk R&T Premium-jäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 763
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  kiitoksia vastauksista. Sain hetki sitten ekan tarjouksen asiaan liittyen, kun yhen lafkan tyyppi käväs mittaamassa.
  8 ikkunaa 214 €:lla ja siihen asennus+rahti muodostaen yhteensä 400 € kokonaiskustannuksen.
   
 19. Grazer

  Grazer

  Viestejä:
  435
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Onko kellään työn puolesta kokemusta Telia Inmics-Nebulasta tai BLC:stä yrityksen ICT-ylläpitokumppanina?

  Oma työnantaja ~15 hengen rakennusalan konsulttitoimisto. ICT-ympäristö ei täysin "vakioitu", mutta koostuu vakiopalikoista. Kolme kollegaa nyt tuossa kilpailuttanut eri toimijoita ja nuo kaksi mainittua on nyt jäänyt jäljelle varteenotettavista toimijoista. Ollaan kyllästytty nykyisen kumppanin erinäisiin epämääräisiin purkkavirityksiin, joita sitten useasti tuntiveloituksella korjaavat ja siitä syystä ollaan vaihtamassa.

  Molemmista jäänyt tähän mennessä hyvä fiilis, Teliasta ehkä vielä hiukan parempi, mutta mietityttää Telia konsernina, että saako sieltä näinkin pieni asiakas "parasta" mahdollista palvelua. Tosin itselle jäänyt se käsitys, että ainakin toistaiseksi Inmics-Nebula saa touhuta edelleen omana yksikkönään ja emoyhtiö ei kahlitse heidän käsiään.

  Omalla vastuullani on/oli yrityksen puhelin- ja mobiililiittymien sekä mobiilipuhelinvaihteen kilpailutus ja tässä tapauksessa valitsimme Telian (toinen vaihtoehto oli Elisa) monesta syystä. Hinta, palvelualttius ja asioiden selvittäminen perinpohjaisesti. Kokonaisuudessaan jäi erittäin hyvä fiilis. Tämä puhelinpuoli tosin oli verrattain helppo kilpailuttaa.
   
 20. Hawk

  Hawk

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  11.06.2017
  Kukaan tilannut europosters.fi sivustolta julisteita? Luotettava?
   
 21. scowl

  scowl

  Viestejä:
  218
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  En tiedä onko ihan oikea paikka kysyä, mutta onko kenelläkään suositella bluetoothilla varustettuja kuulosuojaimia?

  Plussaa jos:
  -Suht pitkä akun kesto, ettei tarvitse päivittäin ladata
  -Hyvin ääntä eristävät, kun työpaikkana toimii erittäin meluisa halli
  -Isopäisenä arvostan kunnollista säätövaraa
  -Hyvät pehmusteet pannassa, kun tahtoo päälaki kipeentyä herkästi kuulokkeiden käytöstä

  Sanotaan budjetiksi vaikka max 250€

  Kiitoksia etukäteen.
   
 22. Glory_hunter

  Glory_hunter

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  scowl tykkää tästä.
 23. Kasi

  Kasi

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
  Onkohan mahdollista tuollaista keittiönkaapin ovea korjausmaalata tai jotain? Aika pahat viirut on ja nuo isommat oli ihan reikiä jotka täyteaineella paikkasin. Sain tuon hiottua kyllä sileäksi.

  15580245495886946560903723439017.jpg
   
 24. apek

  apek

  Viestejä:
  663
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Kyllä se pitää maalata kokonaan jos siitä hyvän haluaa. Sitten tosin voi värieroa olla muihin kaappeihin, joten pitäisi maalata kaikki samalla kertaa.
   
 25. Pezz

  Pezz

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Korjauskynä voisi olla myös toinen vaihtoehto?
   
 26. Kasi

  Kasi

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
  Nimenomaan jotain tällaista hain, koska ei ole tarkoituskaan saada aivan minttiä jälkeä vaan pahimmat naarmut piiloon. Minkälaista korjauskynää ajattelit? En ole kyllä ihan varma onko nuo kaapinovet jotain laminaattipäällysteistä vai mitä...
   
 27. podopado

  podopado

  Viestejä:
  41
  Rekisteröitynyt:
  27.07.2017
  Miten saa kotikonstein venytettyä lippalakkeja? Mulla on aika iso pää ja lippiset on yleensä vähän liian pieniä. Reebokin flexfit XL malli on hyvä mutta sekin vaatii sisäänajoa aika pitkään että kumiremmi vähän venyy.

  Oisko kastelu ja jalkapallon ympärille tai kertokaa muita hyviä vinkkejä
   
 28. apek

  apek

  Viestejä:
  663
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Jos hyvän haluaa, niin ei.

  Mutta jos riittää vähän sinne päin oleva korjaus, niin sitten ehkä.
   
 29. Maxwell

  Maxwell

  Viestejä:
  174
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Vaikea sanoa venyykö lippikset miten hyvin, kun materiaali on sellaista. Minulla on sama ongelma kuin sinulla, yhden pipon venytin talvella ihan vain pitämällä sitä ensin tuolin selkänojan ympärille venytettynä aika kauan ja myöhemmin jalkapallon ympärillä pari viikkoa. Selvästi se venyi ja oli parempi, mutta tuntui että tuon jälkeen kiristyi vähän entiseen mittaansa. Ehkä kastelu tai jossain saunassa pitäminen voisi myös auttaa.
   
 30. Pezz

  Pezz

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Noh, pelkästään kuvan perusteella en uskalla varmaksi sanoa, että voisiko esim. näistä kynistä jompikumpi sopia tuohon

  Tämä vaikuttaa kyllä aika hyvälle vaihtoehdolle.

  Korjauskynä-petsikynä

  Tässä olisi ainakin laaja värivalikoima
  CAR-REP Touch-up korjauskynä 12 ml 128055 Black Matt | Motonet Oy
   
 31. Kasi

  Kasi

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
 32. Josef

  Josef Ебать с Америкой, Россия снова велика.

  Viestejä:
  176
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Petsihän on läpikuultavaa, eipä taida juurikaan tota pakkelia peittää.
   
 33. KoessiKenguru

  KoessiKenguru

  Viestejä:
  469
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Uudelle talolle on vedetty valokuitu sisälle, mutta mitään liitäntäbokseja tai vastaavia ei ole. Valokuitukaapeli tulee siis vain sähkökaapin alla olevaan jakokaappiin. Osaako joku valokuiduista enemmän tietävä sanoa, mitä vermettä tuohon vielä tarvitsee että kiinteistöön saisi valokuidun käyttöön? Laittelin jo paikalliselle puhelinyhdistykselle asiasta kyselyä joten eiköhän ne viimeistään sitten osaa myydä kaiken mahdollisen tarvittavan.
   
 34. miiseli

  miiseli

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2018
  Myös tällaiset vaihtoehtona naarmuihin ja loviin:

  Powerfix Laminaatin ja parketin korjaussetti
  Powerfix Laattojen korjaussetti

  Värivahoja joita sulatetaan täytteeksi, ylimääräiset voi kaapia pois. Sävyttää voi sekoittamalla eri vahoja keskenään.
   
 35. Kasi

  Kasi

  Viestejä:
  96
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
  Noita ei taida Lidleissä olla, kuin korkeintaan ajoittain myynnissä? Säästäisi nuo tilauskulut.
   
 36. ttppii

  ttppii

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Liiittymismaksu (about 1500-3000€) johon yleensä sisältyy käyttöön tarvittavat sopivat laitteet palveluntuottajalta.
   
 37. Catrik

  Catrik

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  28.06.2017
  Oletteko nähneet mitään tutkimusta missä otettaisiin kantaa vaikuttaako perinteisen vakionopeudensäätimen käyttö ajoneuvon pysähtymismatkaan? Aika moni kuski näyttää pitävän jalkojaan mitä ihmeellisimmissä asennoissa kun ei tarvi polkimia painaa. Voisi kuvitella tämän vaikuttavan aika reilusti jarruttamisen reaktioaikaan.

  Googlettamalla löytyy lähinnä kaikenlaisia adaptiivisia ja jarruttavia vakionopeudensäätimen, mutta tarkoitan nyt sellaista jossa kuljettavan täytyy itse jarruttaa.
   
 38. Ragnarök-

  Ragnarök-

  Viestejä:
  601
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kehtaan väittää, että varmasti sekunnilla lisääntyy reaktioaika ainakin jos niitä jalkoja pidetään miten sattuu siellä. Oma kärry automaatilla, vakkaria käyttäessä oikea jalka siinä jarrun ja kaasun lähettyvillä rennosti, vasen vähän kauempana vielä rennommin mutta tarvittaessa nopeasti sekin nakattavissa jarrulle.

  Mut mut joo, olisi kyllä kiva nähdä jotain tutkimusdataa asiasta, pitääpä itsekin katsella jos löytäisi, rupesi kiinnostamaan.
   
  Eksuu ja Catrik tykkäävät tästä.
 39. miiseli

  miiseli

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2018
  Näin juuri, ei kauppojen puolella tällä hetkellä.
   
 40. Alfredson

  Alfredson

  Viestejä:
  118
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Gigantin aspa meni just kiinni, sattuuko kellään olemaan tietoa jos gigantissa on huomiseen tarjous voimassa, jos teen "varaa ja nouda" nyt onko maanantaina tuote normaalihintainen vai tarjoushintainen kun sen hakee? Eli onko varaus vain tuote vai tuote tietyllä hinnalla.
   
 41. aikonen

  aikonen

  Viestejä:
  66
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikös noudon voi maksaa etukäteen netissä? Silloin ainakin luulisi saavan tuotteen halvemmalla hinnalla vielä maanantainakin :)
   
 42. Alfredson

  Alfredson

  Viestejä:
  118
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Ei pysty paikallisessa maksamaan etukäteen varaa ja nouda tilausta. Oon töissä eikä pysty nyt maksamaan mitään, eikä tarviskaan jos joku osais varmistaa säilyykö tarjoushinta
   
 43. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  343
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tottkai se säilyy jos tilauksen teet.
   
 44. Alfredson

  Alfredson

  Viestejä:
  118
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Tilaus on eriasia kuin varaus... Mutta joo..
   
 45. juhaa

  juhaa

  Viestejä:
  343
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ....
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2019 klo 00:03
 46. bhaal

  bhaal

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Mikä olisi hyvä ja ilmainen softa Windowsille(10), jolla testataan kovalevyn kunto? Biosin smartin tuo läpäisee, mutta vanha romu ja raksuttaa melkosesti.
   
 47. pottu64

  pottu64

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Kumpi vie enemmän sähköä, se että lämmitän vettä vedenkeittimellä ja kaadan kattilaan perunoiden joukkoon ja laitan sitten hellan päälle, vai se että laitan veden+ne perunat lämpenemään tuommoisella 30v vanhalla perus hellalla normisti (ei tosiaan mikään induktio).
  Tästä oli eilen isäukon kanssa kova väittely, koska hänen mielestään vedenkeitin on vuoden turhake ja kuluttaa älyttömästi sähköä verrattuna hellaan. Itse taasen olen sitä mieltä puolivalmiina insinöörinä, että vedenkeitin vie vähemmän sähköä tai korkeintaan yhtä paljon, koska siinä vesi lämpenee nopeasti lämpötilaansa, eikä näin ollen kerkeä hohtamaan lämpöä pois sitä mukaa kun lämpenee hitaasti.
  Mitä mieltä ioteckkiläiset on asiasta?

  Miksikö tein näin, että lämmitin veden ensin vedenkeittimellä? Olen tottunut induktiolieteen, jolla vesi lämpenee kiehuvaksi nopeammin kun kerkeää kusella käymään (todettu monesti..) ja tämän takia itsellä ei enään kärsivällisyys riitä odottamaan 10min, että vesi joskus alkaa kiehumaan ja hellaa joutuu tuolloin pienentämään.
   
 48. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 194
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Se varmaan riippuu monesta seikasta esim. siitä kuinka paljon pottuja keität ja oletko ottanut ne jääkaappikylmästä kattilaan. Perunoiden lämpeämisessä menee kuitenkin myös oma aikansa oli vesi sitten kylmää tai kuumaa alkutilanteessa.

  Toinen juttu on se, että jotkut haluavat laittaa perunat kylmään veteen ja toiset taas vasta kiehuvaan veteen. Makuasioita.

  Ehkä kannattaisi ottaa perunat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen keittämistä. Ehkä sitten säästäisi muutaman sentin sähkölaskussa :)
   
 49. pottu64

  pottu64

  Viestejä:
  80
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2017
  Tässä tapauksessa perunat olivat olleet huoneen lämmössä jo noin 30min.
  Tuntuu olevan porukoilla taas joku säästövimma päällä, kun jaksavat nipottaa tuommoisista asioista.:facepalm: Muutenkin vanhempien talossa eletään vielä pitkälti 90-lukua putkitelkkareineen, keväällä ostivat vihdoinkin edes olohuoneeseen uuden telkkarin, niin isäukko oli sitä mieltä, että 15v sitten käytettynä ostetussa finluxissa oli parempi kuva kuin uudessa Sonyssä.:facepalm:
   
 50. Jote

  Jote

  Viestejä:
  334
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  Vedenkeitin on tietenkin tehokkain mahdollinen lämmityskeino mikäli vastus on veteen upotettuna. Hukkalämpöä ei käytännössä tule ollenkaan. Mikä tahansa liesi hohkaa lämpöä ilmaan jonkin verran. Metallinen kattila säteilee toki myös lämpöä pois.