Lämpömpulla lämmitetty lattialämmitys toimii yleisesti ottaen parhaiten, jos huonetermostaatit ovat aina (lämmityskaudella) auki. Huonekohtaisilla virtaamansäädöillä säädetään huoneiden lämmitystarve kutakin huonetta vastaavaksi, ja lämpökäyrällä puolestaan lämmitys ulkolämpötilan mukaan sopivaksi. Lattialämmitys reagoi niin hitaasti termostaattien toimintaan (ainakin jos on/off termarit, kuten yleensä), että termareilla saadaan vaan turhaa lämpötilan sahausta ja haitataan lämpöpumpun optimaalista toimintaa.
Onko Inverter maalämpö vai on/off? Kysyn siksi, että oletkohan varmasti säätänyt lämpökäyrää oikeasta paikasta? Tuolla voi olla välissä myös shuntti, joka tosiasiassa vaikuttaa lattioihin menevään lämpötilaan.
Valokuvat termostaateista ja jakotukista voisi auttaa jatkoon. Lisäksi perustiedot lämmitysjärjestelmästä (inverter/onoff, onko puskurivaraajaa, onko shuntteja ja kiertoja 1 vai useampi)
Meillä VILPillä lämpenevä lattialämmitys, ja lämpötila-alue -30...+10 mennään kaikki termarit aina auki ja lämpökäyrällä säätö. Termarit kiinni vain jos on tiedossa poikkeuksellisen kovaa muuta lämpökuormaa (paljon vieraita, uunin pitkäaikaista käyttöä, ...)
Edit: Myös lattialämmityssuunitelma kannattaa kaivaa esille, jos sellainen löytyy. Siitä selviää miten nuo piirit on tosiasiassa vedetty.