Kuvan nykiminen windows 11

Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Moi. Viime aikoina on ollut sellainen ongelma että peleissä, testiohjelmissa ja videoissa kuva alkaa nykiä aina välillä. Olen miettinyt että miten sen saa vähemmälle/pois kokonaan.
Ongelma oikeastaan alkoi isontua kun asensin windows 11 puhdas asennus. Näyttis on Nvidia Asus Rog Strix GTX 1080 TI OC, ja näyttö taas on Lenovo G34w-10 144HZ. Prossu 9900k., Emo Meg Z390 ace, muisti 32gt ddr4 3200hz.
Olisiko teillä viisailla antaa jokin vinkki joistain asetuksista tms joiden avulla ongelma ratkeaa?:hmm:
Toivotaan että tämä on oikea foorumi kysyä tätä asiaa..
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
16 531
Oireet sopii vanhanaikaiseen throttlaukseen, mutta nuo on ihan hyvät osat, niin sitä ei pitäisi tapahtua.

Aja tuo , pistä tulokset tänne:

En niitä lukuja katso, ne ei kerro todellisesta suorituskyvystä. Mutta jos jossain lukee "performing below expectations", siinä on ehkä jotain vikaa. Lähinnä tällä yritän katsoa, josko vika olisi helposti jossain komponentissa, esim. muistit. Jos ei löydy mitään, niin sitten on vaikeampi tapaus.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 629
Omaan silmään näyttäisi olevan kaikki kunnossa.
Kerrotko vielä missä videossa tai pelissä tuo tökkiminen esim. ilmenee?
Mikä jäähdytin tuolla prossulla on?

Prossun ja näyttiksen lämpöjä voisi seurata esim. hwinfo64 ohjelmalla (Valitse käynnistäessä Sensors only) kun joku peli pyörii. Valitse vaan käynnistäessä Sensors only. Katso myös kohta Thermal Throttling, että muuttuuko tuo missään vaiheessa arvoon Yes.

Onhan emolla kuitenkin uusin bios sisällä? Näyttiksen ajurit voisi toki vielä ladata nvidian sivuilta ja asentaa Custom -> Perform a clean installation valinnalla.
Peleissä voisi myös kokeilla napata vsyncin pois päältä ja katsoa loppuuko pätkiminen. Samoin testaisin napata G-sync compatiblen pois päältä Nvidian ohjauspaneelista.
 
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Vesijäähy on ja lukemat ei ylitä 74c cpu.Emolla uus bios. Eniten nykii esim 3D Mark Time Spy testiohjelmassa. Koitan v-syncin pois ottoa vaikka se antoikin 3D Mark Time Spy parhaat pisteet..
 

Liitteet

Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Pelit toimii nyt kun asensin näyttiksen ajurit uudestaan uusimpaan versioon. Ainoastaan 3D Mark Time spy nykii enää ja Heaven Benchmark parissa kohtaa. Ei pahasti mutta kuitenkin. Luulin että windows 11 aiheuttaa sen koska asennusvaiheessa se varasi huomattavasti pienemmän levyosion sivutiedostoihin tai johonkin vastaavaan, muistaakseni 100mt kun windows 10 varasi 579mt asennusvaiheessa. Ehkä tolla ei ole väliä mutta kun en tiedä. Taidot loppuu tässä vaiheessa
 
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Jätin myös Gsyncin päälle ja se ei haitannut esim Far Cry 6 peliä paljoakaan. Kävi ilmi sekin että kun Gsync oli päällä niin 3D mark Time Spy antoi paremmat pisteet?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
452
asennusvaiheessa se varasi huomattavasti pienemmän levyosion sivutiedostoihin tai johonkin vastaavaan, muistaakseni 100mt kun windows 10 varasi 579mt asennusvaiheessa. Ehkä tolla ei ole väliä mutta kun en tiedä.
Käyttiksen asennuksessa automaattisesti luotavat pienet levyosiot (EFI, Recovery jne) eivät liity mitenkään sivutustiedostoon. Pagefile on oletuksena C-asemalla. Se, miten Windows luo nuo pikkuosiot on muuttunut matkan varrella, esim. W11 ja uudemmat W10:n versiot luovat ne eri tavalla kuin vanhat W10:n versiot (tai kymppiä edeltäneet Windowsit).
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Olisi vielä 1 ongelma. Aina välillä, riippuen ehkä siitä mitä touhuan nvidia control paneelin kanssa siitä katoaa joitakin arvoja. Tulosteen värimuodon RGB-asetus häviää ja tilalle tulee tuo kuvassa oleva arvo. Sitä ei voi vaihtaa. Samoin käy tulosteen dynaamiselle alueelle. Rajoitettu arvo eikä sitäkään voi vaihtaa (täysi). Osaatteko ratkaista tämän arvoituksen?
Näyttökuva (28).png
 
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Täytyy tarkistaa toi kortin firmware nyt kun siihen löytyy linkki:thumbsup:. Koska tämä näyttö tukee DP1.4 kaapelia kokeilin sitä eilen. Huomasin näytössä pientä välkkymistä ja koneen buuttausvaiheessa en päässyt biosiin ollenkaan. Kone ei tehnyt mitään kun painelin del nappia. Sitten uusi buuttaus ja kone lähti käyntiin mutta ei edelleenkään antanut mennä biosiin. Siitä tuskastuneena vaihdoin näytön asetukset takas DP1.2 ja asensin tilalle vanhan 1.2 kaapelin. Sen jälkeen pääsin biosiin kuten ennenkin ja kaikki toimi normaalisti. Liekö kyseessä huonolaatuinen kaapeli? Tämä ylitti taaskin mun osaamisalueen ja tilasin v*******na uuden laadukkaan kaapelin Jim`s verkkokaupasta. Tulee loppuviikosta postiin mutta olen jotenkin vähän epäileväinen senkin suhteen. No, saa kattoa sitten miten käy. Jossain on varmaan jokin asetus jota en tiedä tai sitten mun GTX 1080 ti ei ehkä tue DP1.4. Toivottavasti asia ei ole niin. Sekin vielä että Kun toi 1.4DP oli asennettuna huomasin pientä hämärtymistä kuvassa kun menin windowsin asetuksiin. Windows 11 syypää?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 629
Itseasiassa nyt kun katsoin niin ei tuo näyttö edes tue 10 bittisiä värejä. Eli jätä tuo vaan 8 bittiseksi. Toki silloin on sama käyttää Oletusväriasetuksia. DP 1.2:lla pitäisi toimia 8 bittisen kanssa.

Mutta joo noilla tiedoilla + 10 bittiä ei kaista 1.2:lla olisi riittänyt, eli senkin takia et arvoja voi vaihtaa.
Kyllä tuo 1080 ti tukee DP 1.4:sta vähintään sen jälkeen kun ajat tuon päivitystyökalun. Saattaa korjata samalla tuon boottiongelmankin.
 
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Ajoin sen päivitystyökalun läpi ja sehän todellakin päivitti mun 1080ti ohjaimen. Nyt siihen kai saa asennettua DP1.4 kaapelin mutta taidan odottaa sitä Jim`sin ostosta. Tää nykyinen kaapeli on päältä punottua mutta Sandström merkkinen. Tiedä siitä onko roskaa vai toimiva. Niitä väriprofiileja en voinut vaihtaa vaikka yhdessä vaiheessa oli RGB profiili päällä ja värit oli asetuksena täysi. Nyt se on rajoitettu. Uskoisitko että kaapelin vaihto voisi korjata ongelman? Tulosten värien määrä on nytkin 10Bpc ja korkein 32 bittinen, mutta muita arvoja ei voi säätää. Silloin kun vähän aikaa sitten saatoin säätää kaikki kohdalleen niin mitä hittoa mahdoin tehdä? Kun ei muista:rolleyes:
 
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Näytössä on oma ICC-profiili mutta täytyykö tulostimeen asentaa vastaava ongelman ratkaisemiseksi. En tosin ole löytänyt siihen erillistä väriprofiilia:cautious:
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 629
Laita nyt ainakin tulosten värien määrä siihen 8 bittiseen kun näyttösi ei suurempaa tue ja dp 1.2:ssa ei 10 bittisen kanssa kaista riitä muutenkaan.

Onko sulla muuten joku syy miksi et vain käytä tuota vaihtoehtoa: Käytä oletusväriasetuksia. Sen kanssa kun pitäisi tulla 8 bit, RGB ja Täysi.

DP-kaapelit toimii kyllä yleisesti ottaen luvatun version mukaisesti. Tästä vaikka ihmettelemään:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Kokeilen noita neuvoja:thumbsup:. Viimeinen asia mikä vielä askarruttaa:hmm:. Luin muutaman artikkelin (oikeastaan aika monta) ja katselin vielä enemmän videoita aiheesta joissa säädetään ja optimoidaan Nvidian ohjauspaneeli parhaaseen suorituskykyyn, enemmän fps jne... Sainkin esim 3D Mark Time Spy testiin vähän paremma pisteet.
Jaarittelut sikseen ja kysymys kuuluu: Jos ja kun aikanaan päivitän Nvidian ajurit uusimpaan versioon (geforce experience avulla), niin pysyykö mulla siitä huolimatta tämä nykyinen Nvidia kontrolpaneeliversio asetuksineen vai ei? Jos tulevan päivityksen yhteydessä kaikki, myös kontrolpaneeli vaihtuu, niin säilyykö siinä nämä nykyiset vaivalla hankitut asetukset ennallaan, vai nollautuuko se uusi paneeli automaattisesti asennuksen yhteydessä? Jos nollautuu niin voiko nämä nykyiset asetukset säästää/ tallentaa johonkin paikkaan josta ne voi myöhemmin ladata/asentaa takaisin uuteen kontrolpaneeliin?
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 629
Asetukset säilyy jos et tee erikseen Clean installia asennusohjelmasta.
 
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Postissa tuli uusi DP1.4 näyttökaapeli ( merkki Club 3D, maksoi vähän enemmän ) . Laitoin sen kiinni koneeseen ja vaihdoin taajuuden 1.4 arvoon näytön asetuksista. Ja yllätys yllätys.. Kaikki palasi ennalleen ja sain kaikki vanhat arvot takaisin. Myös 3D Mark tulos parani pari sataa arvoa ja kuvan nykiminen on nyt historiaa. Kuva liikkuu tasaisesti ja hyvännäköisesti koko testin ajan. Jotain tekemistä tolla uudella johdolla siis täytyy olla koneen suorituskykyyn, ja varmaan se näyttiksen päivitys lisäsi kokonaisuutta. Arvelisin (pelkkä luulo)
Näyttökuva (55).png
että windows 11 vaatii enemmän kuin windows 10. Löysin myös windows power asetuksista kohdan jossa saa enemmän tehoa windowsiin ja laitoin täpin siihen. Sellaista en nähnyt windows 10 asetuksissa. Näillä mennään ja jos tiedätte mistä on kysymys niin viestiä vaan. Aloin opetella windows 11 käyttöä jo vähän aikaa sitten ja kaikki tieto on tervetullutta:) :thumbsup:
 
Liittynyt
18.04.2019
Viestejä
434
Käyttiksen asennuksessa automaattisesti luotavat pienet levyosiot (EFI, Recovery jne) eivät liity mitenkään sivutustiedostoon. Pagefile on oletuksena C-asemalla. Se, miten Windows luo nuo pikkuosiot on muuttunut matkan varrella, esim. W11 ja uudemmat W10:n versiot luovat ne eri tavalla kuin vanhat W10:n versiot (tai kymppiä edeltäneet Windowsit).
Tämän kokoiset järjestelmäosio ja palautusosio W10/11 asennusohjelma luo, jos nyt tehdään puhdas asennus. W11 asennus onnistuu (ilman vippaskonsteja) vain UEFI/GPT asennuksena, joten alla ei ole W11 BIOS/MBR asennuksen osioita.

BIOS/MBR asennuksen osiot W10 puhtaassa asennuksessa (katso alla oleva kuva).
- Järjestelmän varaama osio (System Reserved Partition) - 50 Mt
- Windowsin asennusosio
- Palautusosio (Recovery Partition) - 510 Mt

Windows 10 puhdas asennus MBR-levylle.jpg

UEFI/GPT asennuksen osiot W10/11 puhtaassa asennuksessa (katso alla oleva kuva).
- EFI-järjestelmäosio (EFI System Partition) - 100 Mt
- Microsoft Reserved Partition (MSR) - 16 Mt - näkyy vain diskpart-työkalulla (list partition)
- Windowsin asennusosio
- Palautusosio (Recovery Partition) - 510 Mt (W10), 605 Mt (W11)

Windows 11 puhdas asennus GPT-levylle.jpg

Aloin opetella windows 11 käyttöä jo vähän aikaa sitten ja kaikki tieto on tervetullutta.
Oletko jo fixannut tämän suurimman aivopierun?

Disable "Show more options" context menu in Windows 11.

Copy and paste the command below you want into Windows Terminal.
Koodi:
reg add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve
You will need to either restart the explorer process, sign out and sign in, or restart the computer to apply.

Show more options.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Opettelin jo alussa ton asennuksen uefi/gpt ja asetin ne biosiin secure bootin kanssa. sain puhtaan win11 asennuksen ja noi kuvan win11 levyosiot on täsmälleen samanlaiset kuin mulla, eli jotain meni oikein. Tota aivopierua en ole vielä tehnyt kun ei ole haitannut. Tärkeimmät/eniten käytetyt kuvakkeet on liitetty aloitukseen tai näkyy työpöydän alaosassa. Jos ymmärsin oikein ja lontoon osaaminen riittää sen verran niin tolla tempulla voi siivota pois turhia kuvakkeita.:hmm:
 
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Kun nyt vauhtiin pääsin, rukkasin viime yön Nvidian kontrolpaneelia ja yritin saada tehoa näyttikseen mahdollisimman paljon. Käytin testiin 3D Mark Time Spy. Välillä mentiin jo 10475 pistettä ja nyt 10376. alkoi herjata yhtäkkiä että G-sync vaikuttaa tuloksiin. Eilen ei vielä mitään sellaista vaikka samat ajurit ollut koko ajan. Tätä pulmaa nyt yritän ratkaista ihan mielenkiinnosta. Ei tää varmaan muita kiinnosta mutta mä haluan tietää mistä tuo yhtäkkinen G-sync herjaus alkoi. voihan siitä tiedosta olla myöhemmin hyötyä kun kaverin konetta säätelee..
 
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Jos muuten joku tietää Nvidian kontrolpaneelin tehokkaimmat asetukset ne saa listata tänne. Varsinkin jos toimii Windows 11. Suomenkieliset olisi luksusta mutta englantikin käy. On jo vähän tullut opittua niitä termejä yhtä lukuunottamatta. Kun muistan sen laitan tänne
 
Liittynyt
18.04.2019
Viestejä
434
Jos ymmärsin oikein ja lontoon osaaminen riittää sen verran niin tolla tempulla voi siivota pois turhia kuvakkeita.:hmm:
Tarkoittaa, että jos esim. asennat VLC media playerin ja haluat katsoa kansiossa olevan videon hiiren oikealla, niin W11 oletusasetuksilla pitää alasvetovalikosta ensin valita "Näytä enemmän vaihtoehtoja" ja vasta sitten pääsee valitsemaan "Toista VLC-mediatoistimella".

Aiemman viestini fiksauksella poistetaan alasvetovalikosta "Näytä enemmän vaihtoehtoja" eli silloin alasvetovalikko toimii samalla lailla kuin W10:ssä.
 
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
No tämä selvä. Teen sen koska pidin enemmän win10 valikoista. Oli paljon selkeämpiä :thumbsup:
 
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Mutta sitten tapahtuikin toinen aivopieru. Vaihdoin win 11 alasvetovalikot takaisin koska olin jo tottunut niihin ja totta puhuen pidän parista niiden uudesta ominaisuudesta. Lisäsin myös englannin kielen Windowsiin. Monet win11 artikkelit ja videot on englanniksi ja samalla saa kehitettyä omaa kielitaitoa joka oli joskus ihan hyvä, mutta on alkanut käytön vähyyden takia jo vähän ruostua. Aina voi vaihtaa kielen takaisin, mutta taidan pysyä englannin kielessä jonkin aikaa.
 
Liittynyt
13.07.2019
Viestejä
54
Suomenkielisen näppäimistön sain toimimaan tässä US English järjestelmässä mutta tota kellonaikaa en ole vielä saanut takas vanhaan systeemiin. Nyt se on aina am tai pm. Tietääkö joku miten kellon voi palauttaa takaisin eurooppalaiseen muotoon?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
166 832
Viestejä
3 099 017
Jäsenet
57 216
Uusin jäsen
Cronus

Hinta.fi

Ylös Bottom